- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nanorambo
őstag
Megérkezett a Fern egy hete, csak nem voltam itthon. Egyből ez kellett volna. A lumbar supportos változatot rendeltem akciósan. Nekem kb tökéletes. Az ülés nem túl kemény, a háttámla tart rendesen. Nekem sokkal jobban bejön a lumbaros változat, a lumbar nélküliben egy idő után görnyedni kezdek az irodában.
-
nanorambo
őstag
válasz
thefreeman #11448 üzenetére
Ja értem. Akkor szar a görgő. Fogóval próbáld meg kiszedni a csapot.
-
nanorambo
őstag
válasz
thefreeman #11444 üzenetére
Szerintem úgy a legegyszerűbb, ha rákeresel, vagy megnezed a leírásában, hogy milyen csapos görgő kell a szekbe és a neten rendelsz olyan parkettagörgőt kb bárhonnan.
A haworth oldaláról is lehet, de ott szerintem háromszoros áron. -
nanorambo
őstag
válasz
mikecpl #11435 üzenetére
Én küldtem vissza anno Zodyt, online rendeltem. 14 napig lehet visszaküldeni. Angol supporttal kommunikáltam, nagyon gördülékenyen ment. Nem került pénzbe és jött a futár felvenni a csomagot. Az eredeti karton csomagolást tartsd meg mindenképp.
Mindkét széket próbáltam (most épp a Fernt várom, hogy megérkezzen, azt rendeltem magamnak). Az aloha a legolcsóbb székük, de szerintem az olcsóbb kategóriájukból az a legkényelmesebb. Nem szinkronmechanikás, szóval csak a háttámla dől, az ülőlap nem.
A fernen minden állítható, szinkron mechanikás és szerintem jobban néz ki
Neked kell eldöntened melyik jön be jobban, majd próba után és neked megéri-e a magas felárat. -
nanorambo
őstag
válasz
Rinkasime #11352 üzenetére
Online webshopról kb két hét a szállítás. Személyesen a magyar irodából rendelve kb 2 hónap.
#11353 HdRew: Ez nekem is feltűnt, keresgélve anno arra jutottam, hogy egyfelől új, másfelől a legolcsóbb székük, a nagy csatornák nem foglalkoznak vele és a legnagyobb piacukon amerikában elvileg nem is nagyon forgalmazzák.
-
nanorambo
őstag
válasz
JulianSinulf #11263 üzenetére
Igen a gesturenek van az egyik legkeményebb ülése a premium szekek közül. Eleg sok helyen említik. Nekem is tervben volt, hogy gesturet veszek, de nekem meé a zody ülese is sok volt és a gesture meg annál is durvább.
-
nanorambo
őstag
válasz
bedvóter #11255 üzenetére
Úgy mondod, mintha a forumról te lennél az első, aki ki tudott próbálni halós támlájú széket
én lassan 5 éve ülök hálós háttámlájú székben az irodában amikor epp nem homeofficeolok (haworth, steelcase és herman millerekben) napi kb 8 órákat. Szamomra nagyon bevaltak.
Tovabbra is úgy gondolom, hogy teljesen szubjektív kinek mi jön be. Viszont objektíven kijelenteni, hogy a halós az sz*r szerintem nagy tevedés. De reszemről is ennyi volt ebben a témában.
-
nanorambo
őstag
válasz
bedvóter #11249 üzenetére
Érdekes, hogy ennyire különbözően erzik az emberek. Nálunk irodában többféle hálós tamlájú prémium szék van és egyikkel sincs problémám. Ahogy korabban irtam is számomra a zody derektámasza szinte tökéletes volt
Az ülese viszont túl kemény.Amugy teljesen megértem ha valakinek nem jön be a hálós támla, de szerintem igen nagy túlzás azt kijelenteni, hogy gagyi atverés, mert egyszerűen ez nem igaz.
Amugy a fernem még mindig uton van majd arról is tolok egy beszámolót. Remélhetőleg az nem fog visszautazni a haworthoz.
-
nanorambo
őstag
-
nanorambo
őstag
-
nanorambo
őstag
válasz
fahrii #11209 üzenetére
Nekem van elég friss tapasztalatom haworth visszaküldéssel (zodyt küldtem vissza) . Eddig rendkívül korrektek, egy nap alatt válaszoltak mindenre. Amúgy valószínű elsőre fel fogják ajánlani, hogy adnak plusz 10 napot próbaidőnek. Szerintem majd élj vele.
Ha a nyakad fáj próbáld meg a monitort és az asztalt is jól beállítani.
-
nanorambo
őstag
Haworth Zody beszámoló második rész:
Röviden: Visszaküldtem. A háttámla nagyon bejött, de túl kényelmetlen volt az ülőrész. Várom, hogy visszautalják a pénzt és valószínű egy Fernt rendelek.Hosszabban: Sajnálom, mert a háttámla és a lumbar sztem ezalatt a pár hét alatt rendberakta a hátam, de az ülőrész rettentő kemény, rendesen beállítva is kb 30 perc után már fájt a combom. Lehet, hogy még pár hét után puhult volna, de kifutottam volna a visszaküldési időből. Azt olvastam több helyen is, hogy azok a zodyk, amik cégek irodáiba mennek kapnak valami plussz zselét az ülőlapba, amit a sima "mezei" rendelésnél nem kapsz. (nem tudom ez mennyire igaz)
Nagyon korrekt szék, de nekem sajnos túl kemény volt.A forward tilt még mindig zseni.Aki Zody-t akar az három dolgot vegyen figyelembe:
-az ülőrész nagyon sűrű szivacsból van. Érezni, hogy tartós és nem a "fa pad" feeling, de aki kényes erre, annak kényelmetlen lesz.
-A háttámla felső része zavaró tud lenni a lapockánál. Max 180 cm-es embereknek ajánlanám. Én 182 vagyok és néha zavart. Ezt leszámítva szerintem a lumbar miatt ennek volt az egyik legjobb háttámlája.
-Alap pozícióban a többi székhez képest jobban hátradől a háttámla. Ez valakit zavarhat, de nekem bejött, ráadásul gyógytornász ismerős szerint sokkal jobban leveszi a terhelést a porckorongokról, mint 90 fokban ülni.A haworth support eddig nagyon korrekt, egy nap alatt válaszoltak mindenre, küldték a matricát amivel visszaküldhető a csomag stb.
-
nanorambo
őstag
válasz
K4jusz #11143 üzenetére
Próbáld ki mindenképp személyesen! Én ha ket napig zsinórban sokat ülök a gép előtt nagyon belemerülve a munkába, akkor az alsó hátamat szoktam enyhén érezni, hogy elfárad, terhelődik. Egyedül a Zody háttámlája az, ahol ezt nem érzem, valahogy pont tökéletes a hátamnak. Viszont az ülése rettentő kemény. Még mindig szokom. Az aloha ülése sokkal puhább, viszont ha jól tudom csak a zodyban és a fernben van forward tilt, ami szerintem baromi jó funkció.
-
nanorambo
őstag
válasz
Victoryus94 #11141 üzenetére
Aloha 200 alatt van, próbáltam es meglepően jó volt. A lively is most 200 alatt van akciosan.
-
nanorambo
őstag
válasz
Victoryus94 #11139 üzenetére
Sztem érdemes visszaolvasgatni itt pár hozzaszólást, mostanában többször előkerült ez a price range.
En a haworthról tudok most nyilatkozni mert most nyáron az ő kínalatukat zongoraztam vegig. Itthon is elerhetőek lettek a 200e ft alatti székeik amik abban az árkategoriában szerintem eleg jók. Budán ki lehet próbálni. -
nanorambo
őstag
válasz
IroningHUN #11134 üzenetére
Haworthnál nézz szét. 200 alatt is vannak jó székeik. Elérhető lett itthon is az aloha. A legjobb, ha bemész hozzájuk.
-
nanorambo
őstag
válasz
SaLvatore89 #11117 üzenetére
Itthon is kapható lett a haworth aloha. 200 alatt van. Erősen ajánlom.
-
nanorambo
őstag
Haworth Zody beszámoló első rész:
Haworth webshopjából rendeltem akciós fekete zodyt 317e Ft volt. Picit több mint egy hét alatt meg is érkezett. Csak a háttámlát kell rácsavarozni egy nagy csavarral, kb 3 perc volt. És ha jól látom alapból parkettagörgőkkel jött.
Vicces, a mostani "főnőki" szék mellett olyan picinek tűnik, mintha gyerekszék lennePedig úgy háromszor annyiba kerül.
Irodában is van pár darab zody, múltkor egy napra elcsórtam és abban ültem. Az enyémen még érződik, hogy nagyon új. Az irodai egy fél fokkal jobban esett a fenekemnek, de valószínű az itthoni is valamennyire puhul majd. Az ülőlap a mostani főnöki bőrszékhez képest sokkal keményebb (nyilván). A háttámlában lévő lumbar már irodában is bevált nekem, de most méginkább meggyőzött, hogy baromi jó. Amikor felállok a székből nem érzem úgy az alsó hátam mint egy 80 éves.4D karfákkal egy gondom van, hogy nagyon könnyen elmozognak oldalra/hátra.
Amit nagyon kiemelnék az a forward tilt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó tud lenni. Baromi sokat számít, hogy az ülőlapot is bedönti előre picit. Innentől ez ilyen must have cucc lesz nálam a székeknél.
Eddig eléggé meg vagyok elégedve vele, majd hosszabb használat után derül ki mennyire vált be. Azt azért még szokni kell itthon, hogy nem tudok úgy tehénkedi benne, mint az eddigi székben. A zodyban kb csak rendesen lehet ülni. Az eddigi itthoni székekeimben elég groteszk pózokban is tudtam ülni. Valószínű ezért éreztem úgy magam utána, mint egy nyugdíjas...
-
nanorambo
őstag
válasz
SaLvatore89 #11117 üzenetére
A használt haworth Zodyhoz tudok hozzászólni. Én most avatom fel a vadonatúj zodymat és irodában is van nekünk pár. Elég jó szék és (számomra) eddig a legjobb lumbar supportos háttámlája ennek van. 164-ért ha nagyon jó állapotban van, akkor elgondolkodtató. Korábban valaki linketl 100-ért is zodyt, érdemes körülnézni facebook marketplacen is. A főszabály, hogy ülj bele (lehetőleg ne 10 percet) mielőtt megveszed
-
nanorambo
őstag
válasz
ascuoki3 #11114 üzenetére
Szerintem a Very állapottól függően még akár jó is lehet 100-ért. Európában ahogy látom nem fogralmazzák csak B2B. A haworthnak budán van csak hivatalos bemutatóterme. A herman Millernek is csak budán van, baromi messze. Europa Design néven keresd őket. Steelcase passz. Szerintem egyszerre csak irodai "kiárusítóknál" tudod tesztelni akkor is csak szrencsével.
-
nanorambo
őstag
Kipróbáltam a Haworth Sojit is. Azt mondanám rá, hogy egy Zody light. Aki 200-250 körül keres széket az mindenképp nézze meg személyesen a haworthnál (máshogy nem lehet itthon kapni). Ilyen emagra x5 meg hasonlók is ilyen árban vannak már, és akkor ezerszer inkább egy haworth sojit vegyen az ember. Talán a legjobb ár-érték arányú szék amit próbáltam bár az ülőlap nekem picit rövidnek érződött, szóval inkább olyan 180cm alatt ajánlanám.
-
nanorambo
őstag
Ismerős most volt Haworth bemutatóteremben Budán. Elvileg van Sojijuk is, amit amúgy európában nem forgalmaznak csak üzleti ügyfeleknek. És ha bemész személyesen akkor lehet rendelni. Állítólag elég jó szék és olyan 250 körül van.
-
nanorambo
őstag
válasz
LLKobe #11065 üzenetére
Korábban ikea markust használtam és ott elnyomott valami ideget a combomban a kemény ülőlap. Emiatt félek a zodytól.
"De előbb mindenképpen próbáld ki őket mielőtt megveszed. "
Hát ez az, hog ymindkettőt próbáltam. A zodynak a háttámlája kb tökéletes, pont megfelelő lumbarral. Az ülés picit kemény volt, de csak 1-2 órát ültem benne. De ha azt mondod h hosszú távon sem "üli ki" az ember akkor valószínű ez lesz.A fern az első fél órában a világ legkényelmesebb széke, de aztán valahogy mégsem az igazi. Ki tudtam próbálni a lumbaros változatot, az nagyon bejött, de azt csak kb 10 percig ültem.
De akkor valószínű a Zody lesz, 315 most a webshopban. max repül vissza 14 napon belül.
-
nanorambo
őstag
Sziasztok!
Ahogy látom van valami kisebb akció haworthnál.
Melyiket ajánlanátok napi 8-10 óra használatra? Zody vagy a lumbar supportos Fern?
Zodyról olyanokat olvasok, hogy az ülőlap hosszabb idő után kényelmetlen lesz. -
nanorambo
őstag
válasz
Lokids #10459 üzenetére
Mert a Fern fekete verziójában nincs deréktámasz ( de alapból olyan a háttámla kialakítása ha megnézed, hogy maga a háttámla ad valami alsó hát támasztást.). A többi színben viszont van plusz állítható lumbar support, amiatt kerül majdnem egy százassal többe
Nálunk irodában a fekete van. Nekem úgy is elég kényelmes volt, de aki nagyon szeretne erős lumbar supportot annak szerintem nem fog bejönni az állítható lumbar support nélküli fern. Pedig tényleg elég jó szék. Maga az ülőlap nálam a herman millereket is veri.Háttámla és lumbar support tekintetében a haworth zody kb tökéletes. Viszont annak ,eg az ülőlapja volt nekem olyan, hogy 40 perc után elkezdett zsibbadni a combom.
-
nanorambo
őstag
Múlt év decemberében ugyan ennyibe kerültek a haworth székek, csak leértékelés nélkül
Munkahelyen van fern, nekem nagyon bejött. Baromi kényelmes és eddig kb az egyetlen olyan szék, aminek olyan az ülőlap része, hogy nem nyom el nekem semmit és jó ülni rajta órákat egyhuzamban. De ugye két verzió van, a lumbar supportos és az anélküli. Lumbarra sokan azt mondják, hogy túl agrasszív. Viszont az egész támla olyan kialakítású, hogy alapból van benne egy kis rész alul, ami az alsó hátat támasztja , csak elég alacsonyan és mivel nem állítható van akiknek ez kényelmetlen. -
nanorambo
őstag
Hivatalos oldalon. At tudod allítani a magyar regióra (azt hiszem akkor is angol marad maga az oldal). Vagy bemutatóterembe elmesz budára.
Igen a haworth fern legolcsóbb változata 350 ezer ft körül mozog.
De 230 ezret nem adok olyan közel noname székekért mint emagra és ztársaik. Jó szék az is 200 alatti árcédulával. -
nanorambo
őstag
Látom az emagra szék ára megint feljebb ment. A sima változat már netto 200 fölött van. Ennyit nem fogok kiadni egy ilyen székre, úgyhogy Haworth fern lesz.
-
nanorambo
őstag
válasz
jesszjessz #10390 üzenetére
Volt Ikea Markusom, szerintem elég korrekt szék (és még jól is néz ki). Abban az árkategóriában szerintem jó vétel. De nekem egy idő után nyomta a combomat zsibbadósan. De máshol nem olvastam még ilyen problémát, meg lehet venni ülőpárnát ha úgy van. A JÄRVFJÄLLET még annál is keményebb. Annyi a hátránya igen, hogy nem állítható a karfa, es nagyon kemény karfa felülete.
-
nanorambo
őstag
válasz
jesszjessz #10388 üzenetére
Az Emagra székeket még érdemes lehet megnézni. Múltkor próbáltam őket, egész korrektek voltak. Sokkal jobban testreszabhatóak, mint bármelyik ikea.
Vagy egy jóval magasabb kategória, (de így is olcsóbbak, mint a herman miller) a Haworth székek. Budán van bemutatótermük. SZemély szerint nekem jobban bejönnek, mint a herman millerek.
-
nanorambo
őstag
válasz
jesszjessz #10372 üzenetére
Ha gamer szék, akkor szerintem is inkább a noble, secretlab vonal. Azok legalább minőségiek (attól eltekintve, hogy ki szereti a gamer szekeket, ki nem).
Azok alatt nagyon "kínai" minden. -
nanorambo
őstag
Kiderült, hogy a cegnél is van haworth fern úgyhogy azt nyúzom (deréktamasz nélküli verzió)
Itt sincs meg az a hűde erzés, ahogy a HM nél sem volt, de az biztos, hogy nem fáj benne a hátam ket óra folyamatos ülés után sem és nem zsibbad semmim. (Mostani székemnel kb 30 perc után már üvölt a testem, hogy álljak már fel.)
A derektmasz viszont erzesre dobna rajta szerintem.Rendelek egy emagra x5-öt egy het próbára, abba multkor beleültem és egesz meglepöen jó volt, fele annyiba kerül, mint a legalapabb Fern. És utána döntök, hohy x5 vagy Fern.
Leirom majd a tapasztalatokat, hogy hozzáadjak valamit a topichoz -
nanorambo
őstag
Ma Ikeában bóklászva belefutottam a LIDKULLEN nevű állószékbe. Annyira jó volt, hogy egyből haza is hoztam egyet.
Akinek van álló asztala annak nagyon tudom ajánlani. Olyan, mint egy bárszék, csak sokkal jobb, direkt munkához van. Olyan az ülő része, hogy nincs fixálva, szóval állás kézben kényelmesen neki lehet támaszkodni, ülés köben meg aktív ülést bizotsít, szóval lényegében 2in1.
44 ezer forint, szerintem zseniális. -
nanorambo
őstag
Haworth Fern tenyleg annyira nagyon jó?
Egy ideje nézegetek székeket, próbálgatom őket, de még a 200as kategóriában is elég vegyesek a tapasztalataim. Egyszerűen minden picit gagyinak erződik és kb biztos vagyok benne, hogy pár évnél többet nem tart ki, minimum napi 8 óra hasznalattal. Mivel napi 8-10 óra belemegy a szekbe, és jó lenne ha a gerincem sem menne szét úgy döntöttem, hogy rászánok egy komolyabb összeget, de akkor tenyleg legyen is jóHerman Miller kegyetlen drága, es òszintén, ha meglenne az a hú de jó, hibatlan érzés, akkor köhögve, almatlan ejszakákkal, de rászánnám a pénzt. De számomra rettentő kényelmetlen mind a mirra 1-2 mind az aeron. Aeron van melóhelyen, de én cseréltem masra.
Viszont a Fern kinézetre pont okyannak tűnik, ami jó lehetne és nem is annyira húzós az ára, mint egy HM.
-
nanorambo
őstag
SZiasztok.
Szerintetek melyik megérősebb?
Emagra újonnan, vagy HM Mirra2 használtan?Igazából jobban szeretnék teljesen új széket venni, de a HM ára az nagyon húzós újonnan.
Viszont az emagrának meg annyira felment az ára (200e fölött), hogy azt meg sokallom egy olyan márkáért.184cm, 80kg vagyok.
Eddig egy Ikea Markust használtam, de túl keménynek találtam az ülőrészt és konkrétan elkezdte nyomni egy idegemet a fenekemnél. Pár hónapja egy 90ezres főnöki bőr forgószéket használok. Eleinte tök kényelmes volt, de arra lettem figyelmes, hogy úgy elülöm benne a derekamat, hogy utána egy ideig úgy érzem magam mint egy 80 éves.
Sokat ülök gép előtt, homeoffice miatt. -
nanorambo
őstag
Sziasztok!
Amolyan FYI ként írnám le, hogy én elég sokat ülök gép előtt munkából kifolyólag (80kg vagyok 184cm). Kb egy éve vettem Ikea Markus -t. Alapjáraton szerintem elég jó szék, pont jó a támlája és megtart. Viszont túl vékony a szivacs az ülőrészen. Egy idő után konkrétan elnyomta egy idegemet a fenék-combrésznél. Szerencsére korán feltűnt, hogy valami nagyon nem oké és eladtam. Párnákkal is próbálkoztam de rettentő kéynelmetlen volt úgy.Most egy irodai főnöki forgószéket használok (ikea markus árkategória). Sokkal puhább, olyan mint valami kanapé, szóval ilyen szempontból tökéletes. Viszont a támlája nem jön be, túlságosan hátradől és mivel nem tartja semmi a hátamat, néha már fáj a csípőm.
Kérdés: Tudnátok ajánlani valami olyan széket, aminek picit vastagabb a szivacs az ülőfelületen, de van rendesen tartó háttámlája és tartja gerincet? Sok üléshez? olyan 120ezerig.
-
nanorambo
őstag
válasz
Napfénysüti #7394 üzenetére
Köszi
-
nanorambo
őstag
Helló!
Az IKEA MARKUS még mindig olyan jó mint mondták anno? Homeofficehoz kéne 184cm 80kg.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest