- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Évi két bemutatóra állhat át az Apple
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BauerK
csendes tag
Köszönöm mindhármótoknak a választ, az egyhangú vélemény mindenképp megerősített a Mirra 2 irányába. Még volna egy kérdésem de itt igazából már két HM székről volna csak szó.
Van a városomban egy cég aki használt, Angliában felújított HM székeket importál. Eddig tárgytalan volt számomra, mert teljesen kereten kivül volt, de ma rámírtak egy jó ajánlattal és kis alkudozást követően sikerülne venni egy Aeront Classicot 154k-ban. Időközben kértem képeket a Mirra 2 eladótól is, érdekelne, hogy szerintetek melyiket volna érdemes megvásárolni?
Aeron Classic - 154k - Link a képekhez - Pozitívum, hogy a full opciós Aeron Classic (állítható deréktámasz, van benne dőléskorlátozó, állítható és rotálható kartámasz, háttámla dőlésszögét lehet rögzíteni, előre dőlést lehet állítani és a dőlésszögerősség is). Angliában rekondicionálták ( London Aerons LTD ) kapott egy új gáz cilindert, az ülés és a háttámla részét kicserélték újakra. Biztonságos vétel volna olyan szempontból, hogy 14 napon belül visszaküldhetem, emellett ha nem sérült 75%-os áron visszaveszik a terméket bármikor 14 nap után. Volna rá 120 nap garanciám is és hazahoznák. (Plusz bevallom mindig is Aeron szerettem volna, csak nem volt meg a keretem rá). Az egyedüli negatívumnak talán azt mondanám, hogy nem mai darab.
Mirra 2 - 153k - Link a képhez - Pozitívum, hogy ez a szék is full opciós és újabb mint az Aeron. Negatívum, hogy rizikósabb és kevésbé kényelmes a vásárlás. A többit fentebb kifejtettem.
A képek és az infók fényében ti melyiket választanátok? Köszönöm mégegyszer nektek
-
WayneGace
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem. Irodai forgószéket kell néznem, 12 darabot. A lényeg, hogy tartós legyen, jó tartsa a hátat. A szokásos dolgok. Az ár 100 ezer Ft per szék.
Van ajánlott ebben az árkategóriában, amely az univerzális igényeknek nagyjából megfelel?
Köszön válaszotokat. -
BauerK
csendes tag
Helló.
A közeljövöőben szeretnék vásárolni magamnak egy jobb minőségű széket és érdekelne a véleményetek. Első körben használt Steelcase és Herman Miller márkák körül nézelődtem. A keretem 80-150000 forint között volna, tudom ez elég tág és még a felső keret is belépő szint ezeknél a székeknél, de igyekeznék inkább az alsó ársáv közelében maradni és csak akkor adni ki több pénzt, ha az tényleg megéri.
Rólam annyit, hogy 173 centi 78kg vagyok, napi 8-10 óra székben töltés szerintem simán megvan, emelett erdélyi vagyok szóval a romániai piacról is tudok szemezgetni.Eddig számomra 4 befutó van ami közül kellene válasszak, ezek az alábbiak volnának ár szerint rendezve:
1. Herman Miller Mirra 2 - 153k - Pont ugyan ebből a forrásból származó székeket árulnak Romániában is. Ha jól értettem egy budapesti iroda kiürítéséből származnak a székek, ha ti erről tudtok esetleg több infót mindenképp érdekelne. A dolog kézenfekvő lenne, mert körülbelül 4 óra útba kerülne a vásárlás, kicsit viszont félek a használtságtól (mivel céges dolgok nem igazán figyeltek oda rájuk) valamint a triflex hátlapot nézve, illetve az ár a lélektani felső határomat maximálisan elérte
2. Herman Miller Mirra 1 - 82k - Szimpatikus az ár, viszont nekem túlságosan elhasználtnak tűnik képek alapján (olcsó húsnak ugyebár ..) A triflex hátlap ugyan úgy kérdőjeles számomra. illetve egy 6 órás útba kerülne (ez mondjuk a kisebb gond). Alapjáraton ilyen 80-120k kategóriában nem tudom a Mirra 1 mennyire jó választás, viszont láttam jófogáson ennél jobb állapotban lévőket is, lehet azokra érdemesebb volna lecsapnom
3. Steelcase Leap v1 - 77k - A szék tetszik, minden extra megvan hozzá ami nagy plusz pont, a tulajdonos külön parkettre való görgőket is vett hozzá. Aggasztó hogy legjobb esetben is 17 éves (1996-2006 között gyártották a v1-et) és az eladó minimum a második tulaj (UK import) és a szék nem volt felújítva ez idő alatt. Az ára megfelelő volna (talán egy picit túlárazott, egy v1-nek laikusként 60k körül mondanám a reális árát) és mivel ugyan abból a városból származunk ez igényelné a legkevesebb utánajárást.
4. Sihoo M57 - 62k - Ezt ilyen low-tier kategóriának gondoltam. Igazából úgy látom a legendás Markusnál egy fokkal többet tud és most karácsony alatt olcsóbb is, rövid távra (kb 5 évre) szánnám. Kézenfekvő volna mert hazaszállítanák és plusz pont, hogy új. A többihez képest kevesebb állítható komponensel rendelkezik és természetesen jóval alacsonyabb minőség is, de ebben az árkategóriában ez normális is szerintem.
Számomra a választási/prioritás sorrend 3,4,1,2 volna. Alapjáraton a Leapet választanám, de az tántorít el, hogy nem mai darab és a komponensei (szivacsok pl) szerintem rossz állapotban vannak már, ezek cseréje pedig régiónkban szinte lehetetlen vagy túl drága szerintem. És hiába ülnék bele kipróbálni nincs sajnos viszonyítási alapom, eddig egy 20k forintos széket nyűttem éveken át.
Érdekelene a ti véleményetek is a fenti székekkel kapcsolatban, amit előre is köszönök. És elnézést ha túl hosszúra sikerült
-
Kiskutya
veterán
100 körül lehet kapni elfogadható gamer széket? Kb 85kg vagyok a lényeg hogy kényelmes legyen napi kb 3 órat használom. (max hétvégén többet)
-
jesszjessz
tag
válasz
nanorambo #10391 üzenetére
A JÄRVFJÄLLET ezért szerintem el is engedem, a kemény ülő része miatt. Markusnál meg a deréktámasztó párnát emelték ki, hogy nem biztos, hogy jó helyen van, de mivel ki is lehet venni, ha nem lenne jó a gyári helye vagy túl kemény/puha lenne, így utólag veszek hozzá legfeljebb valamit, legalábbis ez az elképzelésem.
A karfa olyan szempontból nem gond, hogy nem asztalnál lesz használva, így maximum a keménységével lehet baj. -
nanorambo
őstag
válasz
jesszjessz #10390 üzenetére
Volt Ikea Markusom, szerintem elég korrekt szék (és még jól is néz ki). Abban az árkategóriában szerintem jó vétel. De nekem egy idő után nyomta a combomat zsibbadósan. De máshol nem olvastam még ilyen problémát, meg lehet venni ülőpárnát ha úgy van. A JÄRVFJÄLLET még annál is keményebb. Annyi a hátránya igen, hogy nem állítható a karfa, es nagyon kemény karfa felülete.
-
nanorambo
őstag
válasz
jesszjessz #10388 üzenetére
Az Emagra székeket még érdemes lehet megnézni. Múltkor próbáltam őket, egész korrektek voltak. Sokkal jobban testreszabhatóak, mint bármelyik ikea.
Vagy egy jóval magasabb kategória, (de így is olcsóbbak, mint a herman miller) a Haworth székek. Budán van bemutatótermük. SZemély szerint nekem jobban bejönnek, mint a herman millerek.
-
jesszjessz
tag
válasz
LLKobe #10381 üzenetére
Használtat most kihagynám, lévén, hogy ajándékba lesz, bár ha van valami kifejezetten jó ajánlat, nem zárkózom el teljesen.
Ikeában nézelődtem, a Markus székről néztem pár review-t, negatívumnak a nem állítható derékpárnát (vagy minek nevezzem) hozták fel, illetve, hogy magasabb embereknek jó igazán, de ugye ez itt most nem számít. Ja, meg a nem állítható karfát.
Néztem még a JÄRVFJÄLLET széket, annál előnynek az állítható háttámaszt hozták fel, viszont többen is írták, hogy az ülő része sokkal rosszabb, mint a Markusnak.
Ezekről esetleg valami vélemény, tapasztalat? Előbbi 80 ezer jó magyar forint újonnan, utóbbi 100ezerèrt megy. -
szasanyi
félisten
válasz
clydoh #10382 üzenetére
A te méreteidhez nehéz ügy... főleg, ha teljesen hátra dőlve a fejedet is meg akarod támasztani. Gamer székekből csak az XL-es típusokat nézheted mert a többi tuti kicsi lesz (csak egy példa a link, de a méretek A méretek gyártónként eltér(het)nek, de ehhez hasonlóak XL vs L méret). Ha tudod ezt próbáld ki, talán megfelel.
Irodai székből nem tudom van-e neked megfelelő, bár mint mondtam ott talán a legfontosabb a fejtámasz (vagy annak hiánya) lehet. Pölö a legjobbnak tartott és k*vadrága Herman Miller Embody méretei sem megfelelőek a te magasságodhoz, és a súlyod is közel van a maximumhoz. -
clydoh
csendes tag
Sracok egy kis segitséget szeretnék kérni, mert szerintem eddig teljesen vakon voltam, én úgy gondoltam, hogy az ilyen gamer székek a székek királya pl secretlab sok időt töltő gameleshez (napi 8-10 óra) azért is ez a neve, hogy gamer szék. Viszont itt javasoltátok is nekem , meg kb mindenkinél ezeket az ergonomikus irodia székeket látom , mint pl a hermann miller .
Szóval akkor ha határtalan pénz kerettel rendelkezek a székek csúcsa az ergonomikus irodia szék?
(125kiló 190centi vagyok). -
LLKobe
veterán
válasz
jesszjessz #10379 üzenetére
Ennyiért tartós és jó széket újonnan nem lehet kapni. Használtan már lehet lőni egy szép állapotú, tartós jó minőségű darabot. Viszont a megadott méretek már nem tartoznak az átlag kategóriába, nem tudok csak úgy mondani egyet.
Talán ez van a legközelebb a megadott árhoz, de legalább szép állapotú, jó minőségű, 120Kg-is hitelesítve, és a magas támla miatt jó magas embereknek is.
Hidd el sajnos nem túlzok mikor ezt mondom, újonnan ennyiért bármit vehetsz, de se túl kényelmes, se tartós nem lesz, és 1-2 éven belül újra ide fogsz íni hogy mit vegyél helyette.
Ha drága, akkor azt mondanám vegyél IKEA-ból egy széket, nem túl nagy szám egyik se, de 100k alatt vannak, legalább nem a fostalicska kategória, és ha ki is fingik, sok gari van rá.
Ma itthon 100e Ft-tal sajnos kitörölheti a hátsóját az ember, ez az igazság.
Most keresek a kislányomnak valami nem full fos fröccsöntött babaházat, ott indul hogy 100e -
MotorBoy79
tag
Megelőztél!
Nekem ma érkezett meg a Hinomi H1 Pro V2, én is azért fotóztam, hogy most este feltölthessem ide nektek
Megosztott Google Fotó album: [link]
A 192 cm-es magasságomhoz sikerült beállítani és még van benne tartalék, úgyhogy tényleg 2m-ig alkalmas lehet.
Remélem beválik... egyelőre kényelmes, ott tart, ahol kell, szóval már csak hosszú távon kell majd jól teljesítenie. -
jesszjessz
tag
válasz
Lokids #10376 üzenetére
Elfogadok bármilyen ajánlást, már ha arra érted, hogy ilyen gamer székeket nem szoktatok ajánlani, nem pedig magára az árra.
nanormabo: nézegettem a noblet, csak kicsit rosszul lennék, ha a 150ezres szék olyan lenne, mint ami itt linkelve is van. Mondjuk a 10ezresnél is.
Szóval ha ilyen árban van bármilyen ötlet, bármilyen kategóriában, azt szívesen fogadom. -
LLKobe
veterán
válasz
nanorambo #10377 üzenetére
Így van, azok legalább "minőségiek", és drágák
-
nanorambo
őstag
válasz
jesszjessz #10372 üzenetére
Ha gamer szék, akkor szerintem is inkább a noble, secretlab vonal. Azok legalább minőségiek (attól eltekintve, hogy ki szereti a gamer szekeket, ki nem).
Azok alatt nagyon "kínai" minden. -
Lokids
addikt
válasz
jesszjessz #10372 üzenetére
Sajnos ennyiért az ilyen székeket nem nagyon szoktuk ajánlani. És tapasztalat sincs olyan sok velük.
-
nanorambo
őstag
Kiderült, hogy a cegnél is van haworth fern úgyhogy azt nyúzom (deréktamasz nélküli verzió)
Itt sincs meg az a hűde erzés, ahogy a HM nél sem volt, de az biztos, hogy nem fáj benne a hátam ket óra folyamatos ülés után sem és nem zsibbad semmim. (Mostani székemnel kb 30 perc után már üvölt a testem, hogy álljak már fel.)
A derektmasz viszont erzesre dobna rajta szerintem.Rendelek egy emagra x5-öt egy het próbára, abba multkor beleültem és egesz meglepöen jó volt, fele annyiba kerül, mint a legalapabb Fern. És utána döntök, hohy x5 vagy Fern.
Leirom majd a tapasztalatokat, hogy hozzáadjak valamit a topichoz -
jesszjessz
tag
válasz
jesszjessz #10364 üzenetére
Senki?
-
Sonek
tag
Sziasztok!
Régóta gondolkodtam, mire cseréljem a kb 3 éve használt Ikea Hattefjall székem - nem volt vele gondom, de egyre jobban hiányzott a fejtámla... (edit: 80kg, 185 centi vagyok)
Tegnap meghozta a futár az egy hete rendelt Hinomi H1 Pro v2-t. Tudom, nem a szentháromságból van, de megtetszett, volt rá kedvezmény (bár ahogy nézem most is van) és klikkeltem
A doboz sértetlenül ideért, unboxing élmény nagyon pozitív volt(vannak képeim ha valakit érdekel
)
Igen, az egész műanyag, de masszívnak tűnik és a finish is rendben van. Most még keresem az ideális konfigurációt, majd 1-2 hét múlva jelentkezek hogy mennyire kényelmes hosszabb távon. Aztán meglátjuk hogy 1-2-3 év múlva hogy tartja magát. -
-
4Grider
nagyúr
válasz
^Andrew^ #10359 üzenetére
Ezeket használjuk bő egy éve az irodában, még egy sem ment tönkre:
https://www.ikea.com/hu/hu/p/markus-irodai-szek-vissle-sszuerke-70261150/#content -
jesszjessz
tag
Sziasztok!
Tesómat szeretném karácsony alkalmából egy új székkel meglepni és ehhez kérnék segítséget.
Magasság: kb. 185-190cm
Súly: kb. 110-120kg
Használat: nem mindennapi használatra lenne, inkább hétvégente vagy alkalmanként hét közbeni játékhoz, semmi home office vagy hasonló. Időtartamra változó, néha 2-3 óra, máskor 8-12 órát is eljátszik.
Kinézet: Nagyon nem számít, inkább legyen kényelmes, mint csilli-villi, de hulladék.
Rászánt összeg: nem nagyon vagyok eleresztve, szóval maximum egy 100ezer forintos határ van belőve.Olvasgattam vissza, de olyan árú székeket láttam, hogy az nem az én kategóriám, nem lettem előrébb.
Amiket én néztem:
-Corsair TC100 Relaxed
-Nitro Concepts S300
-Hardveraprón részletre láttam még Noblechair székeket, nem tudom azok mennyire jó üzletek.Vagy ilyen átlag játékos felhasználásra jobban járnék valami fotellal? Nem jutok dűlőre, remélem tudtok segíteni.
-
LLKobe
veterán
válasz
^Andrew^ #10362 üzenetére
A gázrugó a félmillás székekben is elhasználódik idővel, azzal számolni kell, az kopó alkatrész. A kocsiba is kell féktárcsát cserélni időnként a 40 millás kocsikon is.
De az a jó, ha csak ezt kell cserélni pár évente. Egy ülőfelületet már nehezebb.
Nem tudom mik vannak amazonon, de újonnan ott se fogsz jobbat kapni, csodák nincsenek.Ezért mondtam hogy vegyél egy minőségibb darabot használtan, jobban jársz.
De te tudod. -
^Andrew^
csendes tag
Sziasztok!
50-100 ezer forintos sávban szerintetek milyen székek jöhetnek szóba amit nyugodt szívvel ajánlanátok? Home office használatra, 180cm/90 kg.
Köszi
-
Panky
tag
Valaki írta feljebb, hogy rendelt már innen korábban és rendben ment: https://www.refurbishedmiller.com/en/refurbished-chairs/
Ez még nálam is opció, sajnos a Multibútoros stock nagyon lefogyott, így elnapoltam a dolgot átmenetileg.
-
nanorambo
őstag
Ma Ikeában bóklászva belefutottam a LIDKULLEN nevű állószékbe. Annyira jó volt, hogy egyből haza is hoztam egyet.
Akinek van álló asztala annak nagyon tudom ajánlani. Olyan, mint egy bárszék, csak sokkal jobb, direkt munkához van. Olyan az ülő része, hogy nincs fixálva, szóval állás kézben kényelmesen neki lehet támaszkodni, ülés köben meg aktív ülést bizotsít, szóval lényegében 2in1.
44 ezer forint, szerintem zseniális. -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Fiamnak keresnék valami igazàn kényelmes széket (19 éves, 185 cm, 60 kg), suli (még évekig) és a kockaság miatt eléggé vegyes a felhasználás, hétvégente van, hogy 12 órát is benne ül (20 perc edzésre, meg étkezésre kiszàll
).
A keret max. 150.000,-Ft. Szeret érdekes pózokban is ülni benne, van amikor a lába felhúzva az ülőlapon, fejtámasz és állítható kartámasz kellene, nem érdekes a “gamer” design, jó minőségű anyag kellene, leginkàbb szövet.
Jelenleg egy Jysk gamer szék van, kényelmes, jó anyag, csak az ülőlap, még az ó súlya alatt is össze esett, 3 év alatt. -
Merchior
tag
válasz
nanorambo #10350 üzenetére
Nincs két egyforma ember, nem mindenkinek felel meg ugyanaz.
Én egyik melóhelyen Markus-ban ültem, az gyötrelem szerintem, pedig itt is sokan szeretik.
Másik melóban valami ergo-nak szánt nem tudom mi volt, de egész jól el lehetett benne lenni.
Mostani irodában Mirra-k vannak, számomra hibátlan, megértette velem, miért nem ér semmit az itthoni ArenaRacer-em és most itthonra is vagy Mirra-t, vagy valami hasonlót szeretnék majd
Úgyhogy ha engem kérdezel, igenis jó a HM, de valószínűleg azzal sem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, nem jó mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netfone
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos autók - motorok
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest