Új hozzászólás Aktív témák

• BauerK

csendes tag

Helló.

A közeljövöőben szeretnék vásárolni magamnak egy jobb minőségű széket és érdekelne a véleményetek. Első körben használt Steelcase és Herman Miller márkák körül nézelődtem. A keretem 80-150000 forint között volna, tudom ez elég tág és még a felső keret is belépő szint ezeknél a székeknél, de igyekeznék inkább az alsó ársáv közelében maradni és csak akkor adni ki több pénzt, ha az tényleg megéri.
    Rólam annyit, hogy 173 centi 78kg vagyok, napi 8-10 óra székben töltés szerintem simán megvan, emelett erdélyi vagyok szóval a romániai piacról is tudok szemezgetni.

Eddig számomra 4 befutó van ami közül kellene válasszak, ezek az alábbiak volnának ár szerint rendezve:

1. Herman Miller Mirra 2 - 153k - Pont ugyan ebből a forrásból származó székeket árulnak Romániában is. Ha jól értettem egy budapesti iroda kiürítéséből származnak a székek, ha ti erről tudtok esetleg több infót mindenképp érdekelne. A dolog kézenfekvő lenne, mert körülbelül 4 óra útba kerülne a vásárlás, kicsit viszont félek a használtságtól (mivel céges dolgok nem igazán figyeltek oda rájuk) valamint a triflex hátlapot nézve, illetve az ár a lélektani felső határomat maximálisan elérte :)

2. Herman Miller Mirra 1 - 82k - Szimpatikus az ár, viszont nekem túlságosan elhasználtnak tűnik képek alapján (olcsó húsnak ugyebár ..) A triflex hátlap ugyan úgy kérdőjeles számomra. illetve egy 6 órás útba kerülne (ez mondjuk a kisebb gond). Alapjáraton ilyen 80-120k kategóriában nem tudom a Mirra 1 mennyire jó választás, viszont láttam jófogáson ennél jobb állapotban lévőket is, lehet azokra érdemesebb volna lecsapnom

3. Steelcase Leap v1 - 77k - A szék tetszik, minden extra megvan hozzá ami nagy plusz pont, a tulajdonos külön parkettre való görgőket is vett hozzá. Aggasztó hogy legjobb esetben is 17 éves (1996-2006 között gyártották a v1-et) és az eladó minimum a második tulaj (UK import) és a szék nem volt felújítva ez idő alatt. Az ára megfelelő volna (talán egy picit túlárazott, egy v1-nek laikusként 60k körül mondanám a reális árát) és mivel ugyan abból a városból származunk ez igényelné a legkevesebb utánajárást.

4. Sihoo M57 - 62k - Ezt ilyen low-tier kategóriának gondoltam. Igazából úgy látom a legendás Markusnál egy fokkal többet tud és most karácsony alatt olcsóbb is, rövid távra (kb 5 évre) szánnám. Kézenfekvő volna mert hazaszállítanák és plusz pont, hogy új. A többihez képest kevesebb állítható komponensel rendelkezik és természetesen jóval alacsonyabb minőség is, de ebben az árkategóriában ez normális is szerintem.

Számomra a választási/prioritás sorrend 3,4,1,2 volna. Alapjáraton a Leapet választanám, de az tántorít el, hogy nem mai darab és a komponensei (szivacsok pl) szerintem rossz állapotban vannak már, ezek cseréje pedig régiónkban szinte lehetetlen vagy túl drága szerintem. És hiába ülnék bele kipróbálni nincs sajnos viszonyítási alapom, eddig egy 20k forintos széket nyűttem éveken át.

Érdekelene a ti véleményetek is a fenti székekkel kapcsolatban, amit előre is köszönök. És elnézést ha túl hosszúra sikerült :)

Új hozzászólás Aktív témák