-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
mahoni
tag
válasz
MiklosSaS #36156 üzenetére
Értem h gyorsabb, de
1. Mikor jön 27" M procis gép... senki se tudja
2. biztos nem 520k lesz az ára
Nekem sebbeségre elég mert word,excel, PDF, számlázásra kell csak...
Na mind1 én dec3 ra ígérték a kiszállítást, remélem nem fog valami addig kiderülni, hogy - elírták a hirdetést v. valami -
Parson
addikt
válasz
MiklosSaS #35865 üzenetére
Nos én ezen gondolkodom erösen… (nem értem pontosan miért ilyen drága otthon, de végülis mindegy…) viszont lehet kapásból 2 példány fog kelleni (nem egy gépre kötve).
Azt hiszem 28 colnál nagyobb fizikai méret fölösleges már. De ez erösen szubjektív.
Eredetileg 24 colos 1920*1200-as monitorokban gondolkodtam (munkahelyen jelenleg 3 ilyen elött ülök), de aszem haladni kell a korral - úgyis hosszabb távra vesz az ember monitort. -
Parson
addikt
-
30z.Samu
titán
-
-
Alex91
félisten
válasz
MiklosSaS #34681 üzenetére
“Az hogy te "prostituált" jo Aron vetted az iMac-et, az egy dolog..de nekünk meg mindig a Mac mini ami best buy.”
, Na errol ennyit…
Szerintem driver gond lesz. Vagy folosleges a hp drivere, vagy eleve xarul irtak meg, de MacOS bug is lehet. Van valami HP App a store-ban, azt is feltetted?
-
Syl
nagyúr
válasz
MiklosSaS #34572 üzenetére
A Rendszerbeállítások Kijelzők részben Alt/Opt gombbot lenyomva tartva rákattintasz a "Méretezett" tételre, ekkor feljön egy lista. Ha alatta megjelenik egy "Kis felbontású módok megjelenítése" checkbox, akkor azzal rájössz a retina-nem retina dologra.
De lehet, hogy 1440p monitornál csak natív értékeket lehet beállítani, nincs is retina felbontás. Nem tudom. Írd meg ide a tapasztalatodat, esetleg screen capture a felbontási listáról.(#34573) poLeH
Rendszerbeállítások, Energiatakarékosság résznél kikapcsolod a hálózati ébresztést valamint a power nap-et, akkor (elvileg) nem ébred fel a gép sleepből.
Azonban. Én hónapokig küzdöttem ezzel. Minden létező vackot kikapcsoltam (terminalbanpmset
is), mégis fél-egy óránként felébredt a gép és nálam még a monitort is bekapcsolta! Rodeóztam a logokban, de semmi. Úgyhogy inkább feladtam - este shutdown, napközben meg úgyis állandóan megy a gép. Win és Linux után katasztrofálisan bénának találom a Mac energiagazdálkodását. -
-
general
addikt
válasz
MiklosSaS #34327 üzenetére
Macen ez is máshogyan van, ha a Previewt akarod használni (belenagyítani csak abban tudsz!), akkor először ki kell jelölnöd azokat a fotókat, amiket meg szeretnél nézni, és utána Enter. Vagy jobb klikk Megnyitás. Én agyfaszt kaptam ettől a logikától, de ez van. Legtöbbször bőven jó a Quickview egy Space lenyomásával.
Még hozzátenném, hogy a Preview nálam sokszor bénázik és több ablakban nyitja meg a fotókat... fura. -
tboldi
nagyúr
válasz
MiklosSaS #34329 üzenetére
Annyival kiegészíteném, hogy ha ikonnézetben vagy, akkor a preview-ben nem fogsz tudni továbblépni a jobbra nyíllal, ha elértél az adott sor legvégére, vagy lefelé kell lépned és a következő sorban balra lépkedni, vagy cmd+a-val kijelölöd az összes fájlt, és azután nyomsz csak szóközt.
Illetve listanézetre is válthatsz, akkor csak fel-le kell lépkedni.És ha mindez nem lenne szimpatikus valamiért, akkor ott a Lilyview. Bár nem tudom, jól működik-e M1-en.
-
Czo
addikt
válasz
MiklosSaS #34084 üzenetére
Applenal eveket vasarolsz. Amennyire szemet modon bant support szempontjabol a korabbi valtasoknal, ugy nem hiszem, hogy sok-sok ev tamogatas van meg az Intel oldalan. Tehat mondhatjuk, hogy az Inteles gep support idejebol mar leketyegett 3 ev, mig az M1-es modell meg mindig az aktualis modell, tehat evekben, abban van a legtobb. Azt neked kell eldonteni, hogy mennyi penzt er meg a hatralevo ido (amit ugye senki nem ismer, de a korabbi peldak alapjan maximum 2 os foverzio, azaz kb 2-3 ev). Szerintem mar nem szabad Inteles modellt vasarolni, most olyan rossz vasar ez, mint 2005 karacsonyan iMacet vagy PowerBookot venni.
-
Czo
addikt
válasz
MiklosSaS #34077 üzenetére
Ha errol az eszkozrol van szo, akkor a gyarto leirasa nem irja, hogy van benne mikrofon (az adatlapon N/A szerepel). Ami a kepet illeti, a leiras azt irja, hogy UVC, a rendszerben pedig van UVC driver, tehat a kepnek mennie kellene. A kepet aPhoto Booth appban is ki tudod probalni.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MiklosSaS #34064 üzenetére
Hat nem tudja a 60-nal nagyobb kepfrissitest dp-on sem sajnos. Pedig egy ócska HP miniPC simán 144 Hz-en szaladgál Intel igp-vel. Ezt nem értem miért nem akarja...
De viszont ha 1080P-re rakom akkor elmegy 120 Hz-ig is. De 60 Hz-en mar nincs 120 Hz-es opció.
Lehet a kabel a ludas?!
-
Czo
addikt
-
okoska74
senior tag
válasz
MiklosSaS #33322 üzenetére
How to do Internet Recovery 4:15 nél mutatja
-
blakey
titán
válasz
MiklosSaS #33320 üzenetére
Meddig tartana kábelre csatlakoztatnod és úgy frissítened? iCloud felhasználó miatt szeretne netre csatlakozni. Ennyi idő alatt már 20X újrahúztam volna neked a rendszert és be is állítottam volna mindent. Nem atomfizika, egyszerűen fel kell telepíteni. De akkor szervizeltesd, ha neked az kényelmes.
-
8
senior tag
-
blakey
titán
válasz
MiklosSaS #33300 üzenetére
Nem jól formázod, az Apple SSD-t kell kiválasztani és azt kell formáznod, pl. HFS+-ra, ha ez megvan akkor utána mehet a telepítés, majd akkor rendbe teszi az SSD-t és minden normális lesz. A Macintosh Hs-Data az "Other". Minden fájl megmaradt.
Pendrive-ról telepíts, mindig legyen az aktuális OS-ről egy telepítő, különben problémákba ütközhetsz. -
Czo
addikt
-
8
senior tag
válasz
MiklosSaS #33300 üzenetére
Indítsd újra, apple logó előtt cmd-R nyomvatart, disk utility, és nyomj egy first aid-et mindenre ami a listában van.
Mit mutat ha nyomsz egy get info-t?
Próbálj rányomni a get info ablak alján található "ignore ownership on this volume" opcióra, ha van olyan.A rendszer volume-nak valahogy így kellene nálad kinéznie (ha te vagy az admin):
-
válasz
MiklosSaS #33293 üzenetére
Nem nehéz. Ments le mindent egy külső vinyóra. Jelentkezz ki az iCloud fiókodból, Üzenetekből, FaceTime-ból, majd indítsd újra a géped. CMD+R lenyomása mellett indítsd, lemezkezelővel töröld a partíciókat, így teljesen tiszta rendszert tudsz telepíteni. Ezt követően a webes telepítő felteszi a legfrissebb rendszert ami elérhető a gépedre. Nagyjából. Amikor kész, bejelentkezel, onnan menni fog...
-
Syl
nagyúr
-
Divinity
őstag
-
Divinity
őstag
válasz
MiklosSaS #33206 üzenetére
Nem teljesen értem a problémát.
Ugyanúgy létezik File System mint Windowson. Igaz a Unix világban kicsit másképp viselkedik de ezt teljesen elfedik a modern file kezelők, mint akár a Finder.
A Desktop is egy mappa a saját felhasználód home mappája alatt. Ugyanígy tudsz ide létrehozni egyéb mappákat, file-okat. Amit célszerű tudni, hogy itt nem betűkkel különböztetik meg a drive-okat hanem egy-egy mount point-ra vannak kötve de ezt is elfedi a file kezelő.
Az iCloud, lényegében, mint network drive van mountolva így teljesen kikerülhető -
Ear001
addikt
válasz
MiklosSaS #33125 üzenetére
Jó az. Én most raktam egy ilyenre szűzen a Big Surt. Féltem, hogy ez már megfekszi a gyomrát, de az első 4-5 óra kicsi tétovasága után, amikor végigindexel mindent, tök jól működő, gép. És nem csak netezés-levelezés, hanem az Affinity kiadványszerkesztő-képizélgető programjai is jól futnak rajta, zenekonvertálás is jó sebességű, pedig a DSD-PCM konvertálás azért nem olyan egyszerű feladat. Szóval nyugodtan vedd meg, használható gépet fogsz kapni.
-
cigam
titán
válasz
MiklosSaS #33112 üzenetére
2014-est már ne. Jó ha még 1 kiadásig támogatott lesz, vagyis 1-2 éven belül már nem lesz frissíthető a legújabb rendszerre. Ami alapból nem lenne baj, hiszen eddig is elketyegett a régebbi rendszerrel, de a külső programok sem fognak tudni frissülni. Hamar eljön a pillanat, amikor a következő kiadás/frissítés már csak M1-re lesz elérhető. Ez biztonsági problémákat is felvethet ill. ha jön egy új (videó/hang/WEB/...)technológia, ami széleskörűen elterjed, nem fogod tudni használni. Lassan de biztosan kikopik a h.264, és a h.265 már keményebb dió.
-
kkp900
senior tag
válasz
MiklosSaS #33112 üzenetére
Szia! Szerintem a 2018-ast vedd meg ha nem akarod a legújabbat megvenni. Azt lehet is még bővíteni Rammal. Az újat biztos nem lehet majd ... Nekem is az van 2018-as 32GB Rammal szerintem bőven elég főleg ezzel az új rendszerrel tökéletes lett az egész legalábbis az én felhasználási dolgaimhoz. Gyorsabban is másol pld vinyókról vinyókra (Nem is értem ,hogy eddig miért nem) ugyan az minden semmit nem változtattam . Szóval 1 szavazat a 2018-asra.
ui: elég a 128-as is aztán Thunderbolt 3 -as külsővinyót rá dugsz ha gyorsat akarsz ha nem akkor egy USB_C külsővinyó is elég lehet ha tárhelyet szeretnél növelni.Nekem egy 500-as Samu SSD 860-as van a 256-oshoz gyárihoz még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest