Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Néztem, hogy a 2009, 2010 27"-os iMac-ek támogatnak monitor üzemet (Target Display Mode). Ez csak apple gépekkel működik vagy bármilyen display portos eszközzel? Mert amúgy a képességeihez képest egész jó árban lenne monitornak, plusz néha napján magában is lehetne rajta videót lejátszani.
-
cigam
titán
Az megvan hogy egy 15 éves cikk/program az akkori OS akkori widgetjeihez? Tippre már a kód maradékát is kipucolták azóta a macOS-ből.
Szabikaa20
Esetleg: [link] -
rii
nagyúr
sziasztok
DashIt widgetet honnan lehetne letölteni?
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Havernak van egy iMac 21,5" 2018 körüli lehet.Letöltötte a Steam-et és vett egy MacOS-ra is működő játékot konkrétan a Metro Exodust.Steam-ből, ha indítjuk a játékot azt írja oldalt, hogy Running meg le lehet Stop-olni is, de konkrétan nem történik semmi.Tudom, hogy ez tág fogalom, de mi lehet a gond?
-
Alex91
félisten
válasz
urbanjozsi
üzenetére
-
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Ne a particiora nyomj torlest, hanem a disk eszkozre, es akkor lesz particios tabla tipus valaszto.
A 27"-es modellek nagyreszenel van egy 3. SATA csatlakozo az alaplapon.
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
2011-es iMac-ben az ODD helyére raktam egy SSD-t.
Erre szeretném telepíteni az OS-t.
Problémám az, hogy nem adja ki formázásnál a guide tábla lehetőséget.
Hogyan kell megcsinálnom, hogy erről menjen a rendszer?
A HDD-t hagynám a helyén, háttártárolónak....
Köszömöm előre is!macOS High Sierra
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Tudom van beárazós topik de itt több a "műértő"

Mennyit érhet mostanság egy 2017-es 5k-s imac?
i5 3,4-es proci, gyári 1Tb-os hdd, Radeon Pro 570 4Gb, a ram bővítve 24 Gb-ra.
-
hackeeeee
Jómunkásember
A snooze pro-t megvette valaki?
A Sima most meddig fog menni?
-
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Esetleg az itt leírt tippek segíthetnek kideríteni mi ébreszti fel.
-
tboldi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Arra nem is a Jettison a megoldás, csak a meghatókat csatlakoztatja le.

-
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ez sem ebred fel, mert nem is alszik igazan. Egyebkent a Windows vilagaban is letezik ez, az Intel peldaul Intel Ready Mode Technology-nak hivja. Applenal Ivy Bridge, mig az Intelnel Haswell ota tamogatott. Persze, nem eleg, ha a chipset, cpu tamogatja, a tobbi alkatresznek es a szoftvereknek is kell ehhez tamogatas.
-
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
A hibauzenetet azert kapod, mert volt olyan idopillanat, amikor a kernel nem latta a block eszkozt, amin felcsatolt particiok voltak. Ha nincs semmi felcsatolva, akkor nem keletkezik hibauzenet sem.
-
tboldi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ezt nem ismerem, de a Jettisont igen, az működik szépen, nem írogat ilyesmit.
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Ez egyebkent azert is jo otlet, mert a rendszer ugy van osszerakva, hogy ha sleep kozben jon aramszunet, elvileg nem lehet gond a belso eszkozok filerendszerevel, ugyonakkor ez kulso drivenal mar nem mondhato el. Ha pedig hordozhato geprol van szo, ott kulonosen fontos lenne, hogy a rendszer umountolja ezt sleep elott, mert en rendszeresen szivatom meg magam az MBP-vel, hogy az alvo gepet lehuzom, bedobom a taskaba es elmegyek valahova. Majd ott kinyitva szembesulok, hogy hianyolja az otthoni monitorra dugott kulso driveot.
-
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ami nalad "problema", az a Power Nap. ARM-os gepeken ezt mar nem lehet kikapcsolni. Ha a gepet elaltatod, o akkor Power Nap modban alszik. Ilyenkor ugyonugy csinalgatja a local snapshotokat a time machinehoz, indexeli a storaget spotlighthoz, nezegeti az emailjeiedet, stb. Azert irtam idezojelbe, mert ennek a szolgaltatasnak ez a lenyege. Umountold sleep elott a storageot. Ez mindenkinek jobb.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ha valóban nincs akkor még egy ok amiért még nem frissítek, nekem teljesen jó a Big Sur.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
minimumgame
üzenetére
Nekem ez van és bevált: [link]
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Be van kapcsolva, hogy inaktivitás esetén kapcsolja le a vinyót? Nézd meg, hogy mi ébreszti fel. Valamilyen aktivitás lehet a háttérben, stb. Volt egy 2012-es Minim, azért 20 másodpercenként nem pörgette a vinyót, olyan 2-3 óránként lehetett 1-1 pörgetés, de nem nagyon volt jellemző. Melyik OS van fent? Az is beleszólhat. Most iMac-em van és nem vettem észre különösebb aktivitást.
-
kazsmerlaca
senior tag
20 másodpercenként? Elaltatja a winyót azét feléleszti. Ez nem normális szerintem.
-
minimumgame
tag
Sziasztok!
iMac 24" 2021-es géphez van ajánlott, jó minőségű adapter, ami tud Ethernetet, plusz USB-ket legfőképp? Például ilyen: https://i-tec.pro/en/produkt/c31dualdpdockpd-2/
Köszi -
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Pl. dolgozik a power nap.
-
kazsmerlaca
senior tag
Miért van az, hogy a macmini M1, ki-be kapcsolgatja a külső winyót amikor a gép alvó állapotban van? Ennek mi értelme?
-
Krethx
aktív tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Nem warez-olok. Amúgy meg saját használatra kell. Cégesnek pedig számlával vettem volna. De nem innen. 2017-ben vettem Win key-t. Épp nem itt de olcsón. Mai napig át tudtam vinni másik gépre. De ha kell egy program akkor és nincs olcsóbban 100 ezret is adok érte. De csak azt veszem meg ami kell.
-
Krethx
aktív tag
Hátha valakit érdekel.
Microsoft Office Home 2021-et kerestem ami egyszeri vételes. (És Account-hoz köti.) Hivatalos oldalon meg is találtam. (One-time purchase.) Kicsit tovább kutakodtam és van jóval olcsóbban is.Microsoft Office Home Business 2021 Retail MAC only – BINDS to MS account (22.65 €)
Hozzáadtam az MS Account-hoz a Key-t és megkaptam a letöltési linket. Telepítés útán automatikusan aktiválta. Ami még lényeges hogy Universal az Office. Tehát M1 is és még Intel is.
-
Krethx
aktív tag
A Paralles Desktop 17 M1-en már a System memory-t használja dinamikusan. Amennyi éppen kell. Én FHD-ban használom és scaled módban. Tehát széthúzza 4K-ra. Viszont lehet a program macOS Desktop-on is. A Windows meg a háttérben. Ezt már régóta tudja. Nagyon jó teszteket ad még Win-intel emu-val is. Nem játékra használom de kipróbáltam a Tomb Raider-t. Én csak ajánlani tudom.
-
Például Adobe Indesign, Illustrator, Photoshop. Én ezekkel dolgozom (kb ez a fontossági sorrend is), kiadványszerkesztéssel foglalkozom. Rengeteg az ismétlődő mozzanat és így nagyon nem mindegy, hogy naponta 600x kell pl. shift+cmd+b vagy opt+cmd+i stb. gombokat (két kézzel) nyomkodni (elengedve közben az egeret), vagy egyetlen Fn gombbal letudom.
Konkrétabban nálam Indesignban: F1 - copy, F2 - cut, F3 - paste without formating, F4 - paste, F5 - Bold, F6 - Italic, F7 - bold-italic, F8 - regular stb.
A billentyűzeten tartom a bal kezemet és oda sem pillantva megy az Fn gombokkal a szöveg bűvölése.
Példa. Elég sok heti (házhoz szállításos) menüt készítek éttermeknek. A tulaj emailben, pdf-ben (rossz esetben) wordben küldi meg a szöveget (persze szépen beformázza táblázatba, csakhogy az nekem inkább akadály) - több tucat copy/paste without fomating kombót nyomkodok percenként. Ha a klasszikus cmd c /shift+cmd v kombinációkat (na adj isten touchbart) kellene nyomkodnom, akkor egyrészt leszáradna a karom, másrészt a munkát 3x annyi idő alatt végezném el.
Szóval nekem élet-halál kérdés az Fn gombok működése. Az Apple billentyűzeten is vásárlás után első dolgom volt átállítani az Fn gombok működését.
A gépemen (mac mini) fényerőt nem lehet állítani, Launchpad/mission contorol-t trackpaden használom, zeneszámokat nem léptetgetek, a hangerőt pedig tudom a blútyúk fejhallgatón is állítani - vagyis nekem mindegyik funkció felesleges. -
Tudsz peldakat mondani, hogy melyik Maces appokban van ezeknek haszna? Mert mas paltformrol konvertalt (vagy mas paltformon, appokat utanzo) appokban jellemzoen jelen van, de rendesen megirt, nativ appra mar nem nagyon emlekszem. Mert mar 20 eve is a fenyerot es a hangerot allitgattad alapvetoen.
-
> ezek a gombok haszontalan F1-F12 gombok legyenek-e, vagy fenyero/hangero/keyboardbacklight/media control gombok
Kinek mi a haszontalan. Nekem pl. a mediagombok a haszontalanok és Fn billentyűk nélkül meghalnék. És mivel nekem az Fn gombok fizikai valójukban kellenek, a touchbar számomra még haszontalanabb, mint a mediagombok.
-
válasz
kleinguru
üzenetére
Nekem 16 GB-os, 12-re raktam, hogy engedje az 3440x1440-et, de ami a durva, hogy megy nem full screenben, így egymás mellett lehet 2 ablakban macOS és W11. Simán csak átklikkelek. Így elég beállítanom a w11-nek is egy 1720x1440-es felbontást, és simán használom a programot, ami miatt feltettem (3Ds Max).
A scroll könnyítő appot ki kell ugyan kapcsolnom, mikor W11-re megyek, de úgysem használom egyszerre a kettőt.Czo: Köszönöm, így rendben van!

-
válasz
icecave
üzenetére
Meglepően könnyen felment a win11 arm verzió nekem is (két ünnep között kicsit ráértem vele foglalkozni).
Nekem a mini csak 8GB rammal van szerelve, így alapértelmezetten 3GB adott neki. Elégnek tűnt. Gondoltam kipróbálom a céges projekt buildet. VS2019 be sem tudta tölteni a projektet. Dockert is gondoltam telepíteni, de valami virtualizációval kapcsolatos problémába sodródtam.
Ez a gép nem erre való.
Windowsos laptopot nem nagyon mertem lecserélni, mert csak itt mozgok komfortosan. Ellenben mire meglesz az új AIR lehet megveszem én is.
-
válasz
icecave
üzenetére
Az F5 ugyonaz. Itt annyi lesz a para, hogy nem F5-ot nyomsz. A System Preferences, Keyboard-on belul tudod Mac-en allitani, hogy az a felso gombsor, az mi legyen. Tehat, hogy ezek a gombok haszontalan F1-F12 gombok legyenek-e, vagy fenyero/hangero/keyboardbacklight/media control gombok. Ha media controllra van allitva, akkor Fn-t kell nyomnod a gombok melle, hogy az Fx gombokat megkapd, ha pedig Fx-re van allitva, akkor Fn kell a vezerlogombok funkcioinak elocsalogatasahoz.
Ez egyebkent egy elvitathatatlan elonye a Touchbarnak, hogy alapbol beallithato, hogy bizonyos appoknal ott fixen az Fx gombokat mutassa, mig mas appoknal maradjon ott meg az app funkcionalitas vag ya control strip, dehat a nepharag elvitte a Touchbart. Hasonlo funkcionalitast tud egyebkent pl a Flour.app is, csak ugye ha ezzel apponkent kapcsolgatod a funkcionalitast, akkor lenezve a keyboardra (a menusavon latszi), nem latod, hogy eppen melyik funkciot fogja elsutni a gomb, ha megnyomod.
-
Paralels 17-et felraktam, azzal pedig W11-et. W11 alatt nincs ilyen felbontás, inkább csak a 16:10-es képarányúak, de az én 21:9-esem-et nem lehet kiválasztani. A paralels beállytásaiban, a display alatt sincs ilyen, mielőtt még elindítaná az ember a w11-et.
Tehát úgy nem engedi, hogy nincs ilyen opció, hogy 3440x1440, csak pl. 1680x1050, 1920x1200, stb.
-
válasz
icecave
üzenetére
Mit jelent az, hogy nem engedi? Felkapja a gep a billentyuzetet es tarkoncsap? Ilyen beallitas egyebkent nem letezik a Parallelsben. Nem lehet, hogy esetleg valamilyen, a Parallels ala felrakott virtualizalt rendszerben nem tudsz ilyet beallitani? Milyen rendszer az? Fenn van a Parallels drivercsomag? Adtal neki eleg VRAM-ot?
-
Aki használja a Paralels desktopot, milyen monitorral teszi? Nem engedi beállítani a 3440x1440-es felbontást, vajon csak a Trial miatt, vagy ez ilyen lesz? Akkor meg sem veszem. Értelmes infót nem találtam erről a neten.
-
-
Ezen az UI-n a regebbi modelleken lehet kulon allitani a kijelzo es a sleep idot. Az ujabbakon a ketto slider ossze van vonva, de megjelent egy checkbox, ahol bepipalhatod, hogy sleepeljen-e a geped amikor lekapcsol a kijelzo. Command linebol egyebkent a "pmset"-vel meg mindig tudod kulon tekergetni.
-
-
cigam
titán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Rendszerbeállításokon belül a keresőben elkezded begépelni hogy képernyővédő, és már mutatja is hogy hova kell kattintani.
Ahol beállíthatod a képernyővédőt, és annak aktiválódási idejét.
Ezután az Energiatakarékosságban beállítod a csúszkákon, hogy mikor kapcsolja ki a monitort, és magát a gépet mikor altassa el.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
nylontacsko
üzenetére
Ezt én is tudom...
Arra lenne szükségem ,hogy 5-10 perc után ne legyen sötét a képernyő hanem csak a képernyővédő jöjjön elő pl. 20 perc múlva ahogyan be is van állítva...
-
Krethx
aktív tag
Nézd meg a gyártónál hogy nincs e valami leírás. Pl. Mit kell még törölni. Vannak még egyéb programok. Pl. CleanMyMac X. De én ezeket nem szeretem használni. Mert okozhatnak gondok. Inkább manuálisan letörlöm. Ami itt már nem jöhet szóba: Letörlés előtt érdemes megnézni a programot nincs e Uninstall benne. De akár a telepítő is tartalmazhatja. (Ami ritkán van.)
Még a pkg-eket sem igazán szeretem. (Aminél lehet kihagyom.) Minap feltettem a Route Audio Between-t. Ennél a Pacifist-et használtam.Kiszedtem a pkg-ben lévő plugin-oka és manuálisan bemásoltam. Így egyszerűen leszedem ha nem kell. De ilyen és hasonló esetekben is érdemes utána olvasni ha mindent le szeretnénk szedni. Mert kreálhatnak még fájlokat.
Az hogy csak a Trash-be teszem és törlöm az nem teljes megoldás.
-
Kókuszdió
nagyúr
Skacok ,
Képernyő időt hol tudom módosítani?
-
oszy
veterán
A múltkor letöröltem a nyomtatóhoz tartozó dolgokat, mert már nincs meg a gép. Erre ma frissítést szeretne letölteni hozzá. Mivel lehet kigyomlálni a maradék dolgokat?
10.15.7 Catalina -
válasz
moleculez
üzenetére
Próbáld ki a Turbo Boost Switcher-t.
-
moleculez
veterán
Az normális, hogy aktív adatforgalom (stream appok, Teams videochat) mellett visít a venti? (MBA2018).
-
Krethx
aktív tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Van több fajta egyszerűbb megoldás is. Akár még egyedi iso készítéshez is. Amibe a legfrisebb update-ek is benne lesznek. Bár én magam szoktam összerakni. És mindent az MS oldalról töltöm le. De én most ezt ajánlottam.
-
Krethx
aktív tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
És még a Boot Camp is megcsinálja iso-ból.
Windows 10 ISO -
tboldi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
A MedMax betegellátó program pl.

Vagy az autószerelős szoftverek jó része (Autodata, MultiEcuScan, Honda HDS, Würth WOW, stb.).
-
30z.Samu
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Tudom elég hülye példa, de a Windows telepítő készítése Mac-en elég körülményes vagy kb lehetetlen. Legalábbis amikor kérdeztem itt kb két hónapja akkor annyit kaptam válasznak hogy egyszerűbb, ha virtuális géppel felcsapok egy Windows-t.

-
30z.Samu
titán
válasz
kleinguru
üzenetére
Egy másik okból kifolyólag kipróbáltam és tetszett, amit láttam meg az is hogy konstans működik a két rendszer is együtt akár. De annyi eszem nem volt, hogy a próbaidő alatt felcsapjak egy Steam-et és megnézzem hogy muzsikálnak a játékok.
Sok játék nem is érdekelne, mert ott a konzol, de pl az Age of Empires 4-gyel lennék el néha. De lehet, hogy azt meg tudom oldani GeForce Now-al is. -
-
cigam
titán
Az új (M1-es) Apple gépek mennyire képesek iOS App-ok futtatására? Gondolok itt arra, hogy a WEB-es Vodafone TV nem működik. iOS App-ként működik macOS-en?
-
tboldi
nagyúr
válasz
kleinguru
üzenetére
Leginkább az USB-C adapterekkel, dokkokkal van baja a Parallels-nek (generic USB hub), ami eleve ilyen csatlakozójú, azokkal nem volt gondom, illetve korábban a 2015-ös MacBook Airen is ment rendesen a hagyományos USB-kkel.
Csak a 2017-es MacBook Próval vagyok meglőve, muszáj átalakítóznom, azokat meg csak a VMware szereti.
A kollégának Mac Minivel valszeg nem lenne gondja ezzel, azon van mindkét fajta USB - bár nem tudom, ARM-on mennyire működnek jól a VM-ek, nincs tapasztalatom.
-
30z.Samu
titán
Ha már szóbajött. Ti melyiket vennétek? Paralells vagy Crossfire?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Humble szökevények 500-2500Ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. De amúgy mi lehet ennek az oka?