- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
hszilard666 #37340 üzenetére
Köszi, megoldódott. Ràdugtam közvetlenül a MacMini USB csatlakozójàra a fgèpet ès így felismerte. Ezutàn felismerte màr a Monitor USB hubjàn keresztül is mind a fgèpet, mind a kàrtyaolvasóba dugott SD kàrtyàt. Nem èrtem az okàt először mièrt nem ismerte fel egyiket sem a Monitor hubjàn keresztül.
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
hszilard666 #37045 üzenetére
Egyet értek. Semmi értelme 27 coll-ban a 4K vagy az 5K. Baromság!
Minimum 34 coll-tól kezdődik a jó monitor. Alatta gyerekjáték bárhogy nevezzük is. -
moklys1
aktív tag
válasz
hszilard666 #36967 üzenetére
Ugyszintén
Céges irodai winh-ez is saját vezetékes apple billentyűzetet használtam, még amit a 2009-ben vásárolt 27 iMac-hoz adtak. Már sárgult a fehér színe, de nagyon jó, szerettem, és kis helyet foglalt az íróasztalon… több hely maradt a doksikra.
-
tboldi
nagyúr
válasz
hszilard666 #36984 üzenetére
Jó, de a ranglétrán való lépkedés automatikusan megy mindenkinek, a hsz-ek írásán kívül nem kerül semmilyen erőfeszítésbe. Nem érzem úgy, hogy különösebben megdolgoztam volna azért, hogy nagyúr legyek, mondhatni csak úgy jött magától.
-
tboldi
nagyúr
válasz
hszilard666 #36980 üzenetére
Nem gondolom, hogy ehhez gratulálni kellene.
Én a saját ZTE Blade-em moddingolása miatt regeltem ide, de többnyire közösségi hsz-eim vannak, nem szakmai, az autós topik(ok)ban vagyok a legaktívabb.
Az első Mac-em és egyben az első almás cuccom egy MacBook Air volt 2016-ban. -
tboldi
nagyúr
válasz
hszilard666 #36971 üzenetére
Ááhhh, ez a god tier.
Az enyém átszámolva 100 euró sem volt. -
tboldi
nagyúr
válasz
hszilard666 #36969 üzenetére
Nekem az órám napelemes.
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
hszilard666 #36967 üzenetére
Nekem nem kényelmes, mondom miért:
- túl lapos, kényelmetlen (nem dönthető meg a hátulja)
- az ESC és a F1 között nincs távolság (így odanézés nélkül is tudom hol van)
- F4-F5 között sincs távolság. Ez is nagyon fontos lenne
- töltögetni kell (nekem napelemes van)
Sajna ezek miatt felejtős -
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35931 üzenetére
A jó öreg BF 3.
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35705 üzenetére
De amúgy mintha vastagabb lenne a gép, meg van benne kártyaolvasó. Hát mi van Veled Apple?
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35703 üzenetére
Vagy addigra kijön az M2.
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35701 üzenetére
Jogos, minden esetre jó lesz nekem ez a sima M1 is.
-
Alex91
félisten
válasz
hszilard666 #35481 üzenetére
Nem tudom, hasznalt piacon mennyiert mennek ezek?
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35353 üzenetére
Köszi!
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35265 üzenetére
Köszönöm szépen!
Végül beadtam a derekam és beneveztem egy első generációs szettre, szokásos Apple minőség. Jó ránézni, jó használni.
Ha kikapcsolom a gépet, akkor ezek is kikapcsolnak, vagy Nekem kell kikacsolni őket?
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35247 üzenetére
Majd megnézem, én az Ashton Kutcher féle Steve Jobs-ot láttam. Az is jó volt.
-
Syl
nagyúr
válasz
hszilard666 #35250 üzenetére
Nincs semmi sértés!
-
Syl
nagyúr
válasz
hszilard666 #35247 üzenetére
A fő monitorom 32-es de néha ezt is kicsinek találom
Tudod, ötven felett már nem olyan sasszemű az ember...
-
Syl
nagyúr
válasz
hszilard666 #35245 üzenetére
Jó fiatal vagy
Én az eredeti Macintosh-sal léptem először kapcsolatba az Applelel, valamikor 85-86 környékén.
Az iMac nagyon nem érdekel, annak ellenére, hogy véleményem szerint a legszebb Apple gép (a 27" kijelző nekem nagyon kicsi).
-
blakey
titán
válasz
hszilard666 #35212 üzenetére
Én paráznék a kijelző porosodástól, a javíthatatlanságtól, valamint a fix kijelzőtől. - nagyon remélem, hogy ezektől már nem kell parázni. Korábbi (mágneses) iMacjeim porosodtak, úgy kb. fél év után, mindegyik új volt, szóval azok után meguntam és vettem egy Minit, ugye ahhoz minden más is kellett, monitor, kábel, stb. 5 évig elvoltam a szettel, de meguntam, a sok kábelt, a külön hangszórókat, a kamerát, mikrofont, elképesztően sok kábel volt az amúgy rendezett asztalomon. Sokat érdeklődtem a porosodással kapcsolatban, 90%-ban megnyugtattak, hogy nem általános a 2015 utániaknál, persze ez csak kipróbálás után derül ki, úh, most van 1 2017-es iMac-em és egyelőre nem porosodik (kopp-kopp). Javíthatatlanságot meg nem értem, mert minden iMac javítható és elég könnyen, enyémbe is raktak SSD-t, volt RAM bővítés. Fix kijelzővel meg nekem nincs gondom, kiváló minőségű, egyszerűen qrva jó, homogén, bevilágításmentes, bátran oda teszem az OLED TV mellé és nem vall szégyent.
-
Alex91
félisten
válasz
A Mini a legrosszabb ar/ertek aranyu Mac, ennyi. Most mondjuk az M1-es procival ez kicsit arnyaltabb, de ha megnezzuk, hogy mit kap az ember egy iMac-kel, akkor rajon, hogy a Mini draga…
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35220 üzenetére
Azt olvastam, hogy i7-es gépeket simán lenyom, de hogy i9-eseket is...az komoly.
És hol van még az M1X, ami elvileg jóval erősebb lesz.
-
Syl
nagyúr
válasz
> miért jobb választás egy imac mint egy mac mini?
Mert az iMac gyönyörű gép, lehet vele villogni
a mini meg csak egy porszem a monitor mellett, tiszta ciki
-
30z.Samu
titán
válasz
Mondjuk ha melózik rajta, akkor nem biztos, hogy elég lenne a Mini. Bár akkor előbb cserélt volna valószínűleg, nem értek a lovakhoz.
Egyébként én csak egy valamit nem értek a Minikkel kapcsolatban, de ez lehet, hogy az én hülyeségem. Ha már tettek bele egy hangszórót (ami olyan, amilyen, de ezt most hagyjuk), akkor egy mikrofont miért nem tudtak beletenni? Akkor simán lehetett volna vele mondjuk telefonálni is, vagy Facetime-ozni, stb.
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35106 üzenetére
Az meg a másik, a cuccaim doboza fent szokott landolni a szekrény tetején, mint dekoráció, bennük minden papírral, esetlegesen egybe maradt csomagolással, hogy eladásnál legalább próbáljam imitálni az újnak a látványát.
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35104 üzenetére
"konkrétan enni, inni mindig átmentem egy másik szobába nehogy véletlenül kinyírjam a masinát
"
Dettó, max úgy ettem előtte, ha elindítottam, amit akartam és jó messzire toltam magamtól.
Egy ismerős mondta, hogy most mit babusgatom, meg hogy ez csak egy eszköz, nem én vagyok érte, hanem fordítva stb. Persze, ez így is van, de én alapvetően szeretek vigyázni a cuccaimra és ha ilyen dolog miatt menne tönkre, akkor kissé mérges lennék Magamra.
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35102 üzenetére
Igen, de Nekem Isten igazából mindegyik Macbook és Mac tetszik, még a több milkás sajtreszelő is.
Gondolkodtam, hogy megint laptopot veszek, de akkoriban szempont volt a hordozhatóság is, jelenleg ez nem játszik. És ugye 24"-on mégiscsak jobb tartalmat fogyasztani, mint 14-15-ön. Meg hát nem mellékes szempont hogy csak a billentyűzet megy tönkre, ha kaja közben történik egy baleset. Nem szokott egyébként, de az Air-nél picit mindig bennem volt a félsz.
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35100 üzenetére
Köszönöm!
Már várom a hétvégét, hogy kicsit belakhassam, meg nyüstölhessem.
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35056 üzenetére
Ezt bele se vettem a számításba, szóval ja. Lehet, hogy megpróbálok kibulizni egy M1-es Minit.
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35028 üzenetére
Na, az király. Most már várom, hogy itt legyen az asztalon és nyüstölhessem, kíváncsi vagyok mi változott az OS-ban a Mojave óta.
-
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666 #35026 üzenetére
Köszi előre is. Igen, nekem is tetszenek. Kb akkora lehet, mint az új Vodafone dobozka, amivel tudod nézni a TV-t.
Viszont PH-n csak i3-asok vannak, meg 128GB SSD. Utóbbi mondjuk nem gáz, van külső meghajtóm, az i3 nem tudom hogy muzsikál. Egy teszt szerint nem rosszak, meg ezek már 4 magosak. Az Air-ben anno 2 magos i5 volt és az is bőven jó volt. A RAM-ot viszont lehet benne utólag bővíteni? Azt jól vettem ki a videóból? Vagy az is forrasztva van?
-
oszy
veterán
válasz
hszilard666 #34780 üzenetére
Én is foglalkozom fotókkal. Miért jobb a 21:9-es képarány? Tervezek cserélni.
-
blakey
titán
válasz
hszilard666 #34797 üzenetére
Szóval szerinted azért mert a te géped nem produkálja ezt a hibát akkor az nem is létezik? - Ilyet nem írtam.
Avagy amit személyesen tapasztaltam nem igaz? - ezt sem írtam
De azt írtam, hogy nem kell velem egyet érteni ahogy nekem sem kell veled. 2015 óta kevesebb az ilyen hiba, előtte meg katasztrófa volt és kivétel nélkül minden gépet érintett, az újabbak esetében meg nem törvényszerűen minden gépet érint.
Amúgy a minit is ki kell takarítani félévente, igaz, ott egyszerűbb.
sajnos létező jelenség. - de nem mindegy, hogy 100%-ban vagy csak 50%-ban vagy annál kevesebben.
De én is "ledobhatom a láncot", ha gondolod. -
blakey
titán
válasz
hszilard666 #34785 üzenetére
Nem kell egyet érteni, elég ha itt van előttem és látom. Korábban évi 2 takarításom volt, most 1,5 éve semmi és semmilyen porosodás nincs (kopp-kopp). Niyilván tisztán tartom a környezetem is, de lényegtelen, én nem hiszek hanem tapasztalok, ha gáz van akkor gáz van, nincs mit tenni. Ha ennek ellenére porosodni fog a gép akkor szomorú leszek, de nem esek kétségbe, veszek valami mást.
-
blakey
titán
válasz
hszilard666 #34780 üzenetére
A porosodás a régebbi iMac-ekre volt jellemző (ezért adtam el 2014-ben az akkori iMac-emet), 2015 óta kevésbé, de inkább egyáltalán nem jellemző. Én is nehezen váltottam vissza pont a porosodás miatt, de eddig tökéletes (kopp-kopp), pedig előzőleg fél évente takarítottam.
-
Snoop-y
veterán
válasz
hszilard666 #34755 üzenetére
Azt meg jatszos gepnek is megerne megvenni...
-
r4z
nagyúr
válasz
hszilard666 #34753 üzenetére
130k-ert 5K iMacet?!
-
válasz
hszilard666 #31557 üzenetére
Ha van ami kihajcsa!
Ja, toljátok a frissítést! Megint hegesztettek valamit...
-
dud998
őstag
válasz
hszilard666 #31175 üzenetére
Én sem szeretnék bétázni, csak akinek van, annak hogy vált be. Ugye lassan kiadják a véglegest. De ha nem annyira jó, akkor maradnék a High Sierra-n.
-
xedos
addikt
válasz
hszilard666 #31024 üzenetére
A bosszantó az, hogy volt még a régi átlátszó műanyag is- de a kompletten meghalt :-(
Pár éve jó volt, most meg bedugva már semmi... még csak nem is látja semmilyen gép... -
törölt tag
válasz
hszilard666 #31024 üzenetére
A csaj vagy a billentyűzet?
-
xedos
addikt
válasz
hszilard666 #31022 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #30791 üzenetére
Halkságról szó nem volt
Amúgy meg nem csodaszer a vízhűtés, az elvezetett hőt valahol le kell adni. Legyen az autó, vagy számítógép. A radiátort pedig több ventilátorral szokták "szellőztetni".
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #30786 üzenetére
Szerintem azért, mert pl. az új kiegészítőket (Pl. a VGA kártyákat) is úgy tervezték, hogy átfúj rajtuk a hűtés, és inkább azokat kell hűteni. A 28magos xeon TDP-je 165W Ez eltörpül (az oldal szerint) 475+75W-os VGA fogyasztás mellett, és ez csak 1db VGA! Nem véletlen terveztek neki külön táp csatlakozót a PCIexpressen felül.
Itt meg a 3 venti átszellőzteti az egész házat. Mivel elöl hátul "nyitott" csak átfújja a cpu-n/VGA-n a levegőt. Ez elég jó megoldásnak tűnik. Vízhűtés esetén is inkább a hőleadó felület nagysága (a radiátor) az érdekes, és itt elég nagy felületen oszlik el (a CPU és a VGA is elég nagy hűtő lamellákat kapott + ot van maga a ház is).
-
tboldi
nagyúr
válasz
hszilard666 #30786 üzenetére
Az megnövelte volna a költségeket a profit kárára.
-
tboldi
nagyúr
válasz
hszilard666 #30775 üzenetére
Nem csak neked, go to Apple notebookok topik.
-
Friczy
senior tag
válasz
hszilard666 #30419 üzenetére
Arra a két órára, amíg megtartod, nyugodtan
-
kkp900
senior tag
válasz
hszilard666 #30419 üzenetére
Az alap gép is sokkal jobb mint az új Imac szóval tuti.1,7 millás géptől szabadulni akar nem semmi! 😃 Ha jó áron meg tudod venni akkor biztos sokkal jobb mindenben ahogy az adatlapját megnézzük.Ha közelítőleg összerakod a sima Imacet de fullosra akkor is majdnem ott van árban de mégse tud annyit legalábbis a sima számokban kifejezve.
-
buci30
addikt
válasz
hszilard666 #30265 üzenetére
Azt meg én hiszem el 😁
De akkor mi lehet vagy mi van??? 🤔😬😱
-
buci30
addikt
válasz
hszilard666 #30252 üzenetére
-
buci30
addikt
válasz
hszilard666 #30232 üzenetére
-
buci30
addikt
válasz
hszilard666 #30219 üzenetére
India :
98% os az aksi 🤔😱 Hogy lehetne az rossz?
-
HollyBoni
veterán
válasz
hszilard666 #30148 üzenetére
Kár, amúgy elég nagy leöntő művész vagyok, de szerintem ezt a billt még nem öntöttem le. De most is róla írok, éppen megint megjavult.
Tényleg nem lehet már venni a sima, vezetékes, nem Magic billentyűzetet ami ~17-20 ezer körül volt, vagy csak én vagyok béna és nem találok sehol?
-
r4z
nagyúr
válasz
hszilard666 #29748 üzenetére
A sajtreszelosbe is tudsz rakni 2 hatmagosat, amik nem mellesleg erosebbek a magasabb orajel miatt. Csak magadat tudod meggyozni, mert konkretan semmi nem szol a kuka mellett, csak a dizajn, de az szubjektiv.
-
r4z
nagyúr
válasz
hszilard666 #29745 üzenetére
Akkor plane neked kell eldontened. Racionalis indok nem szol mellette, egy olcsobb sajtreszelos Mac Pro megeszi reggelire.
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #29741 üzenetére
Ezt nem neked kellene eldönteni? Honnan tudjuk, hogy mire használnád, pénzt termelsz-e vele, vagy csak hobbiból vennéd meg, stb...
Ha meg kell kérdezned, hogy kell-e ez neked, akkor nincs rá szükséged. -
madgie
titán
válasz
hszilard666 #29739 üzenetére
Ócsóé' simán, de szerintem annyira nem adják olcsón (?), hogy megérje.
-
moleculez
veterán
válasz
hszilard666 #29560 üzenetére
Nem igazán, mert sajnos dolgozom. Szerdára ígérték a szállítást, direkt úgy kértem a szabadnapom, erre kihozták ma, kb csak bejelentkezni vokt időm.
-
moleculez
veterán
válasz
hszilard666 #29558 üzenetére
Nagyon tetszik, főleg mennyire össze van rakva! Egy darab alu az egész. (128gb/16gb)
-
czanga
őstag
válasz
hszilard666 #29278 üzenetére
Amennyiben érzékeny témára vetődtem akkor elnézést, zárom is a dolgot.
Apple valóban nem ad ki, de tehetséges emberek / cégek elkészítik ezeket. A legtöbb eszközhöz megtalálhatóak, (és agyon hasznosak amikor zárlatos, ázott eszközt akar javítani a technikus) megvásárolhatóak, de Mac mini-hez sajnos nem találtam sehol.
-
válasz
hszilard666 #29167 üzenetére
Hááááát ... találtam, de inkább mégse. Még a disassembly meló sem rettentett el, vannak szerszámaim, de inkább nem hiányzik most egy plusz meló
Meg a másik, hogy gyanúsan olcsó
aliexpressssssz -
freelanced
addikt
válasz
hszilard666 #29141 üzenetére
Köszönöm ! Közben most látom, rossz topikba küldtem.
-
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #29060 üzenetére
Mondjuk a TB3 külső csatolók eszméletlenül drágák, ritka esetben érik meg az árukat, főleg nagyobb méretű belső tárolóhoz képest. Külső GPU-k szintén nem olcsó mulatságok, sok esetben olcsóbban kijössz ha újabb/erősebb gépet veszel inkább.
Persze biztos van akinek tényleg hasznos a TB3, de én biztos hogy nem ez alapján döntenék 2 modell között. -
r4z
nagyúr
válasz
hszilard666 #28781 üzenetére
Ha 2560x1080, akkor birni fogja siman.
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #27288 üzenetére
Bocsi skacok, lenaradt, az itunesban van a parám jelenleg.
-
madgie
titán
válasz
hszilard666 #27030 üzenetére
Míg bele nem futsz egy nagyobb projektbe
-
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #25107 üzenetére
Nem az a kérdés mondjuk, hogy szerinted megérdemli-e, hanem hogy az Apple frissítésként értelmezi-e ezt és erre a kérdésre a válasz nem
-
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #25080 üzenetére
Nincs 2016-os Air, csak megkapta a 2015-ös modell alapból a 8GB RAM-ot és pár helyen ezt hívják megtévesztő módon 2016-os modellnek.
-
oszy
veterán
válasz
hszilard666 #25080 üzenetére
Igen pont azért érdekelne, mert idei modell. Egy jó darabig ez még jó vas lenne!
-
wm2
őstag
válasz
hszilard666 #24751 üzenetére
haha, kell mögé egy padlóventilátor :-) érdemes a záemdés iMac bohózatokkal is összevetni ;-) d
-
wm2
őstag
válasz
hszilard666 #24705 üzenetére
Ha már egy 940MX-et integrálnának a HD520 mellé sem sokat gondolkodnék, Apple vonalon bíven elég lenne ez is egy i7 65xxU sorozat mellé. Sőt.
-
M@trixfan
addikt
válasz
hszilard666 #24702 üzenetére
Mac-en szerintem teljesen korrekt. Nem játékra van, OpenCL-t gyorsítja. Én nem is vennék erősebb CTO gépet, inkább külön egy gépet játszani. Mai Apple árak mellett szvsz így jobb. Ráadásul nem throttling-gol annyit a gép, csendesebb lehet. Sierra-ban minden támogatott GPU-val Metal gyorsított lesz a desktop amúgy. Nyilván szeretnék én is jobb GPU-t az iMac-be, de igazi ugrás úgyis a 14-16 nanós csíkszélességgel lesz. Valahogy az egész asztali vonal kétséges nekem. Nagyon szeretnék már frissíteni a 2008-as Mac Pro-mról, de már azt látom, hogy ilyen legendás gépem soha többet nem lesz mint ez és előtte a PowerMac G5 volt. Ez már nem az az Apple
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #24530 üzenetére
Vagy jön fel/szakad a fólia.
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #24528 üzenetére
Hopi jönnek az első bakik, az előbb csíkos képernyővel szétfagyott az OS, újraindúlt és most oksa. Lehet hogy csak egy forrasztás fixálódott.
-
Mohhoj1986
tag
válasz
hszilard666 #24524 üzenetére
Macs Fan Control vagy smcfancontrol-t dobd fel
-
tDr1v3r
veterán
válasz
hszilard666 #24522 üzenetére
Jo kerdes... most elvileg jobb on van a chip alatt, az tobbet bir mint a regi, szerintem csinalj annyit hogy szabalyozd fel a ventiket.
-
válasz
hszilard666 #24524 üzenetére
Dobj alá egy márványlapot, az többet segít szerintem...
-
wm2
őstag
válasz
hszilard666 #24522 üzenetére
neten nem tudsz rákeresni? 2 dologra kell ügyelni (főleg nyáron) h ne temesd az ágyadba (takaró, párna stb.) ráadásul a szöszöket is összeszedi és rontja a szellőzés hatásfokát, ha nagyon hajtod vannak már rohadt jó ventis talpak alá, ultracsendes, dizájnos meg minden, de már egy griffin elevator is sokat segít rajta
-
wm2
őstag
válasz
hszilard666 #24520 üzenetére
jah :-)
várjuk meg mi mutat be az Apple
kell új MacPro, MacMini, MacbookPro és 4k display (bár amilyen tv monitorok vannak a piacon, ezt csak almafetisisztáknak dobhatja piacra) meg van pár cucc, amit ki kéne vonni a piacról mert égő
-
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #24515 üzenetére
Notebookon elfelejtheted az OSX-et, túl sok az egyedi hardver komponens ahhoz, hogy mindenhez legyen kext és így használható legyen a gép.
Ha már hackintosh, akkor gondosan kiválogatott alkatrészekből összerakott asztali az egyetlen, aminek van értelme. -
tDr1v3r
veterán
válasz
DTR Elitebook nem jatszik? En arra valtanek szivesen, bar... nem most, hanem ha kene a jobb hardver es ehm ehm kinone a faszsagait a Win10.
Nagy szerencsem van, a rendszer nalam csak bosszanto hulyesegeket csinal (balklikkbol jobbklik lesz, ilyenek), Retinara nem tudok valtani mert a framerate meg mindig zavar, igy a penztarcam is be van vedve.
Esetleg egy ujabb base Air-re cserelnek, csak az CPU-ban lenne gyengebb a mostanimnal.
-
wm2
őstag
válasz
nekem csak a gamer kinézet nem tetszik, ami meg letisztult alu vas, mint a zenbook, ott is az a baj, hogy a hőt nem képesek elvezetni normálisan, és nyáron, főleg nyáron az i7 zenből lesz egy drága i3
-
válasz
hszilard666 #24512 üzenetére
Amíg meg nem jelenik, kár találgatni, de sajnos ahogy látom, a konzumer vonalon nyomulnak, ami a belbecs helyett a külsőségek előtérbe helyezését vonja maga után. Én nem szívesen váltanék, mivel rengeteg vásárolt alkalmazásom/szolgáltatásom van, amelyeket szeretek és jól működnek. Ugyanerre nem szívesen ruháznék be még egyszer egy másik platformon, ráadásul - a hülyeségei ellenére - az OS X-et is kimondottan szeretem. Egyelőre várok. Pénzem van az új vasra, nem sajnálnék komoly összeget kiadni érte, de jelenleg nem nagyon van olyan, ami megérné az árát. Bízom benne, hamarosan lesz vásárlásra érdemes Mac.
-
wm2
őstag
válasz
hszilard666 #24512 üzenetére
épp minap teszteltem egy Dell XPS-t az új ubuntuval, fúúú... :-) az Apple telefongyártó cég lett, L kell felejteni
iszilard: ez esetleg? :-)
-
wm2
őstag
válasz
hszilard666 #24507 üzenetére
vannak, akik azt jósolják, hogy az új masinákba már AMD Polaris kerül, de megmondom őszintén meglepne :-)
majd esetleg 2-3 év múlva...tDr1v3r: jah, ólómmentes forrasztás :-) a 650M-es szériánál alaplapi gondok voltak
-
wm2
őstag
válasz
hszilard666 #24504 üzenetére
"A program az érintett MacBook Pro modellekre vonatkozik 2016. február 27-ig, illetve az adott számítógép eredeti értékesítési dátumától számított három évig, attól függően, hogy melyik a hosszabb időszak."
Legalább korrektül jártak L de sajnos nem véletlen kerülik pro vonalon az AMD lapkás gépeket és ezért olyan drága még mindig az nVidia 750M 15" rMBP. Viszont az olcsó szar AMD-vel nagyobb a haszon, mint egy GTX950M-el stb.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
hszilard666 #24504 üzenetére
Fasza onpasztat hasznaltak...
Mikori vasarlas a gep? Talan meg most is ervenyes ra a visszahivasos gari.
-
Mohhoj1986
tag
válasz
hszilard666 #24501 üzenetére
Hat igy mar akkor igen. Akkor sajnos tenyleg reball.
-
válasz
hszilard666 #24501 üzenetére
Ha kontakthiba van egy BGA tokozású GPU lábain, az kb. végtelen számú hibajelenséget tud produkálni, szóval úgy van ahogy mondod, simán lehet bármi. A hibajelenség attól függ nyilván, hogy mely lábak szakadtak fel, és azoknak mi a funkciója.
-
Mohhoj1986
tag
válasz
hszilard666 #24498 üzenetére
Azt írtad h eljutsz a single user modeba és hogy a status bar is tölt egy darabig....Ha BGA-s lenne a videokari akkor már ezek se jellenének meg vagy csak korlátozottan.
Én a helyedbe szereznék egy olyan boot pendrivot ami 100% h jó. Ki is próbálnám másik macen. Én már jártam így h bementem az Andrássyba iStyle h csináljanak. Csináltak is egy vmit de h nem boot pendrivot az tuti. Magamnak kellett egy PC-n (Virtualboxba osxen) csinálni. -
wm2
őstag
válasz
hszilard666 #24498 üzenetére
igen, ez (is) egy olyan AMD széria volt
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #24496 üzenetére
Indításkor a D-t lenyomva nem jön be a hardware test?
(Bár még nekem se sikerült ezt behozni az imac-en. Biztos van vmi trükkje.) -
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #24495 üzenetére
Na sikerült bootolható USB-t szereznem, de nem látja a gép. Csináltam egy Verbose bootot, nem dobott semmi errort, végigcsinálta, aztán fehér képernyő.
Mit tudok csinálni a géppel? -
válasz
hszilard666 #24483 üzenetére
Azért nézz egy verbose bootot is, sok minden kiderülhet belőle:
-
oszy
veterán
válasz
hszilard666 #24491 üzenetére
DiskMaker-el tudsz bootolható usb-t csinálni a legegyszerűbben!
-
blakey
titán
válasz
hszilard666 #24489 üzenetére
Lényegében mindegy, lehet lemez is és pendrive is, amelyik egyszerűbb és az ISO-t nem csak rádobni kell, hanem bootolható lemezként kell létrehozni, hogy normálisan működjön.
-
blakey
titán
válasz
hszilard666 #24485 üzenetére
Nem írtam, hogy friss telepítés kéne, hanem arról bootolj és tolj rá egy rendszert, esetleg ellenőrízd a jogosultságokat, minden megmarad, annyi a különbség, hogy a régit "oldként" elmenti" amit majd törölhestz, de nálunk ua. volt, csak új rendszer segített.
Amúgy meg rendszerlemez nélkül számítógépet "nem szabad" használni. Nagyon sok javítás elvégezhető a telepítő lemezzel. Nekem mindig van az épp aktuális rendszerről egy lemezem, ha bármi baj van akkor arról bootolok és megpróbálom megoldani a problémát.
-
blakey
titán
válasz
hszilard666 #24483 üzenetére
Telepító lemezről bootolj és telepítsd újra a rendszert, valami megsérült. Nekünk is volt hasonló.
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #24482 üzenetére
SMC és PRAM reset megvolt, egyik sem segített, ha recoverybe alarok bejutni akkor is ugyanezt csinálja. Én a HDD re gyanakszom, szerintetek mi lehet?
-
blakey
titán
válasz
hszilard666 #24342 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Medence topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest