-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
válasz
icecave #37239 üzenetére
Nem mind1, mert az osszes tartalom torlese menupont, csak es kizarolag olyan gepeken van, amelyeken Monterey fut, es Inteles processzor eseten tartalmazzak a T2-es security chipet, illetve mindegyik Apple Siliconos gepen.
Tehat nalad van ilyen, hasznald azt. Ugyonugy, ugyonazzal a technologiaval torol, ahogyan az iOS is megteszi.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
icecave #37236 üzenetére
Ki kell jelentkezned mindenhonnan ,törölni /formázni a lemezt majd újra kell telepíteni az egész rendszert usb-ről vagy az interneten keresztül ,ha kész vagy a kezdőlapon le állítod a gépezetet és mehet is az új gazdinak.
Nálam Apple T2 Security chip is van ami ennél egy picit még bonyolultabb ,de a M1-es mini-t hírtelen nem látom a listán.
-
Krethx
aktív tag
válasz
icecave #36761 üzenetére
M1 kompatibilis. Még nem próbáltam ki. Nem volt rá időm. De ha beválik meg is veszem.
SoundSource -
PlayMax
nagyúr
válasz
icecave #36757 üzenetére
Majd egy picit odébb ,talán majd az M2...
10700k-t meg nem mondanám gyengének ,áldom az eget ,hogy megvettem az utolsó normálisan kinéző legnagyobb Intel-es iMac-et.- Annyi ramot rakok bele amennyit akarok és ha esetleg vlmelyik frissítéssel lassulnak majd az Intel-es gépek bármikor visszarakhatok egy régebbi rendszert.
Nem véletlen kerül majdnem 4x annyiba mint ezek a mobil alapú ARM-es gyerekjátékok.
M1-es Macbook-ot oda is adtam a kis húgomnak játszani. -
30z.Samu
titán
válasz
icecave #36750 üzenetére
Akkor nem user error, ez valamilyen szinten megnyugtat. Viszont remélem hamar javítják, mert elég kellemetlen lenne, ha mondjuk aközben indulna újra, hogy csinálok rajta valami fontosat. Mondjuk egy beadandót. Tudom, mentsek sűrűn, meg időközönként a Word is ment, de na.
-
válasz
icecave #36551 üzenetére
Meglepően könnyen felment a win11 arm verzió nekem is (két ünnep között kicsit ráértem vele foglalkozni).
Nekem a mini csak 8GB rammal van szerelve, így alapértelmezetten 3GB adott neki. Elégnek tűnt. Gondoltam kipróbálom a céges projekt buildet. VS2019 be sem tudta tölteni a projektet. Dockert is gondoltam telepíteni, de valami virtualizációval kapcsolatos problémába sodródtam.
Ez a gép nem erre való.
Windowsos laptopot nem nagyon mertem lecserélni, mert csak itt mozgok komfortosan. Ellenben mire meglesz az új AIR lehet megveszem én is.
-
Czo
addikt
válasz
icecave #36551 üzenetére
Az F5 ugyonaz. Itt annyi lesz a para, hogy nem F5-ot nyomsz. A System Preferences, Keyboard-on belul tudod Mac-en allitani, hogy az a felso gombsor, az mi legyen. Tehat, hogy ezek a gombok haszontalan F1-F12 gombok legyenek-e, vagy fenyero/hangero/keyboardbacklight/media control gombok. Ha media controllra van allitva, akkor Fn-t kell nyomnod a gombok melle, hogy az Fx gombokat megkapd, ha pedig Fx-re van allitva, akkor Fn kell a vezerlogombok funkcioinak elocsalogatasahoz.
Ez egyebkent egy elvitathatatlan elonye a Touchbarnak, hogy alapbol beallithato, hogy bizonyos appoknal ott fixen az Fx gombokat mutassa, mig mas appoknal maradjon ott meg az app funkcionalitas vag ya control strip, dehat a nepharag elvitte a Touchbart. Hasonlo funkcionalitast tud egyebkent pl a Flour.app is, csak ugye ha ezzel apponkent kapcsolgatod a funkcionalitast, akkor lenezve a keyboardra (a menusavon latszi), nem latod, hogy eppen melyik funkciot fogja elsutni a gomb, ha megnyomod.
-
Czo
addikt
válasz
icecave #36547 üzenetére
Mit jelent az, hogy nem engedi? Felkapja a gep a billentyuzetet es tarkoncsap? Ilyen beallitas egyebkent nem letezik a Parallelsben. Nem lehet, hogy esetleg valamilyen, a Parallels ala felrakott virtualizalt rendszerben nem tudsz ilyet beallitani? Milyen rendszer az? Fenn van a Parallels drivercsomag? Adtal neki eleg VRAM-ot?
-
Krethx
aktív tag
válasz
icecave #36498 üzenetére
Here is your coupon code.
Parallels Desktop 17 for Mac
A Windows 11-hez. új License Key-t is vettem. A másikat meghagytam a VMware-hez. (Amit le Backup-oltam.)
Windows 10 Pro Retail Key: Windows 11 ARM-on simán aktiválható.
Euro-ban fizess. Revolut-on válts vagy ZEN.
Forintban: -
Czo
addikt
válasz
icecave #35991 üzenetére
Pedig ez a kijelzo "tokeletes". Marmint desktop monitornal az Apple 110 DPI kornyekere lotte be a kijelzoit. A 27"-es, 16:9-es monitorainak (iMac, Thunderbolt Display) ~109 DPI a felbontasa, a tiednek pedig ~110. Az 5k iMac ~218 DPI, de mivel az @2x retina, ezert ~218/2, azaz ~109 DPI jon ki. Ugyonilyen a 24"-es uj iMac is a maga ~219 DPI felbontasaval, ami szinten @2x retina, azaz ~110 DPI jon ki ugyonugy. Tehat nem az szamit, hogy 4k es hany inch, hanem a DPI, ami akkor a jo, ha ~110-re jon ki normal modban es ~220-ra @2x retina modban. Tehat elvileg nalad is ugyonakkora minden betu, mint nalam a 27"-es monitorokon.
-
moleculez
veterán
válasz
icecave #35542 üzenetére
Meg tudja különböztetni a usereket a hangjuk alapján? Hogy én kérdezem vagy asszony mondjuk a naptár eseményekről, az ugye nem ugyanaz. Volt ilyesmiről szó, de nem követem ezt az eszközt.YT music fut "natívan" tehát hangutasitasbol, vagy csak Bluetooth-on keresztül egy másik forrásról?
-
blakey
titán
válasz
icecave #35533 üzenetére
De örülök, hogy ettől a "dzsungeltől" megszabadultam, 6 év elég volt ebből. Az eszközök jók
, csak ez a sok kábel, meg kiegészítő már nagyon zavart.
Amúgy a kis Homepod-ok milyenek? Gondolkodom 2db beszerzésén, de nem tudom, hogy megfelelő-e a kicsi vagy inkább nagyot vegyek. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
icecave #35399 üzenetére
Nekem billre marad a magic keyboard, abból is a TKL mert most is tkl-t használok, egérből valszeg egy Logitech MX Anywhere 3, mert nem hiszem, , h a magic mouse-t képes lennék megszokni.
Ő, ez érdekes, akkor lehet visszakeresek, köszi.
Ear001: Jahogy jah, értem, hát én úgy voltam, hogy ha kell akkor kap egy külső SSD-t, de a ram legyen meg, mert tárhelyet tudok neki adni, de memóriát nem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
icecave #35393 üzenetére
Én nem grafikázom, még, de lehet, hogy ezek után rá fogom venni magam, valamikor egyszer.
Nekem is főként netezős feladatra kell, meglátjuk, hogy a feleségem mit fog szólni hozzá, szinte biztos, hogy neki is fura lesz.
Nekem szintén, megszokni, hogy OSX alatt mi hogy van, de meglátjuk.. Nekem a praktikusság tetszett meg a Mini-ben. A 16GB-s változat csak a biztos ami biztos alapon lett, tényleg azért, ha estetleg lesz munka akkor működjön rendesen.
Más, a Wine, hogy működik? Telepíti magától a rendszer, vagy nekem kell telepítenem, és abban fut aminek ott kell?
-
cigam
titán
válasz
icecave #34483 üzenetére
Ha megnézed az (issue) oldalát, akkor láthatod, hogy ez elég régen (4éve) nem frissült, és nem hogy a 14-ese de már a 13-as Safarit sem támogatta.
Az nem jó, hogy a baloldalra húzod az egeret, és ott megjelennek a könyvjelzők ikonostul? Olyan sok kedvenced van hogy nem tudod nyitva tartani fülre rögzítve? -
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
icecave #34365 üzenetére
A legegyszerűbb, ha némítva kapcsolod ki, de van egy terminálos parancs is, amivel ki lehet kapcsolni (bár nem tudom, hogy működik-e még.
-
general
addikt
válasz
icecave #34353 üzenetére
Nem tudom, használod-e az egereden az oldalsó gombokat böngészés közben vissza-előre ugrani az oldalak között, de Safarinál ezt felejtsd el (ha magyar nyelvű a macOS), nem tudja. Én emiatt nem használom a Safarit, kikészít.
Másrészt mobilon a Chrome ugyanúgy mutatja a többi eszközön megnyitott oldalakat, ergo van handoff.
Ennek ellenére mobilon Safarit használok, desktopon Chrome-ot.Semmi gondom.
Még hozzátenném, hogy megint más lenne a dolog, ha lenne egy trackpadem desktophoz. Előbb utóbb lesz, bár valaki mintha régebben írta volna, hogy a konfigurálással vannak gondok, nem megy minden úgy, mint macbookon. Erről amúgy jó lenne bővebben hallani.
Syl - a Quicklookban hogyan nagyítasz? Trackpaden ujjakkal? Mert desktopon nem lehet vagy én nem tudom, hogyan kell.
A Quicklook arra való, amit a neve is sugall, csak gyorsan megnézed, mi az, Previewban vannak szerkesztési lehetőségek elég gazdagon.
-
Syl
nagyúr
válasz
icecave #34339 üzenetére
> más is fizet elő Photoshopra?
Komplett céges Adobe csomag.
De magánszemélyként és tuti inkább az Affinity Photot venném. 9 mátyásért verhetetlen. -
tboldi
nagyúr
válasz
icecave #34330 üzenetére
Nem emlékszem, hogy ki lehet-e rakni a Control Centerbe a Home-ot, és most nincs is előttem a MacBookom, hogy megnézzem, viszont a dokkra kiteheted. Vagy odahúzod a Launchpadből/Finderből, vagy ha épp meg van nyitva, akkor az ikonján jobb klikk, beállítások, megtartás a dokkban.
-
-
Czo
addikt
válasz
icecave #34323 üzenetére
Mekkora monitorod van? Ez a felbontas, marmint a 3440x1440 kb tokeletes desktopra 33 - 35" meretben (33"=113 DPI, 34"=110 DPI es 35"=107 DPI). Az Apple vilagaban normal modban kb 110 DPI, retina modban kb 220 DPI az idealis DPI asztali monitorok eseteben. Kb ezt koveti az osszes aktualis displayuk:
iMac 24" = 4480x2520/24" = 214 DPI
iMac 27" = 2560x1440/27" = 109 DPI / 5120x2880/27" = 218 DPI
iMac 21.5" = 1920x1080/21.5" = 102 DPI / 4096x2304/21.5" = 219 DPI
Pro Display = 6016x3384/32" = 216 DPI -
Syl
nagyúr
válasz
icecave #34318 üzenetére
Én csak ugatom a technikát és alig 20 éve van LCD monitorom, de...
A kép statikus részein, ami nem változik, ott semmit nem jelent, hogy 60, 100 vagy 144 Hz. Ami viszont nagyon sokat jelent, az a háttérvilágítás. Mert ha az pwm, akkor megette a fene még a 144 Hz-es megjelenítést is.
Szerintem. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
icecave #34311 üzenetére
Gratula!
Nekem vasárnap jött meg az alap m1-es mac minim (8 gb/ 256 gb). Nagyon szeretem, amióta macOS gépeket használok (macbook pro 2020 és mac mini m1) azóta a Ryzenes gépem (5800X/32 gb ddr4/ RTX 2080S) pihen a sarokban. Max kéthetente elinditom 1-2 órára.
Õrület mennyire tetszik ez a platform
-
válasz
icecave #34257 üzenetére
Közben megvolt, mi volt a b*sz a fizetéssel, a napi váráslási limitet emeltem fel, nem a virtuálisat
Már javítottam, de nincs opció,hogy újra megpróbálja fizetni. Gondolom, majd automatikusan rápróbál mégegyszer az Apple a levonásra kicsit később. Ha nem, akkor valahogyan biztosan ki tudom fizetni, csak emiatt ne legyen delay. Apple-t felhívva közli az automata, hogy majd hétfőn próbáljam 8-tól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest