Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• McSzaby

őstag

Sajnos eléggé lemaradtam multimedia terén, de most akartam egy Debian alapú NASból/hoz egy AD2P servert/adaptert fabrikálni.

Nagy szop@s árán el is jutottam odáig, hogy ki tudom rakni a hangot a szerverre/nasra, igaz még automatizálnom kell egy kicsit, de ami fáj az az, hogy recseg a hang... mint kiderült ez sajnos alapvetően is jelen van a rendszeremben. Filmeknél (már, amit lejátszik a debi), zenéknél, youtube, mindenhol. Kicsit elegem van, hogy a Debiant semmi másra nem lehet szopóág nélkül használni csak szervernek. Live CD-n, Mint alatt semmi nem volt, mondjuk ott meg a kép rezgett egy kicsit.

Szóval tudtok segíteni, miért nem megy a Debi alatt a hang rendesen, miért recseg? Pulseaudiot eltávolítottam, minden csomagot, alsa minden fent, elég öreg mondjuk.

lspci:
    00:1b.0 Audio device: Intel Corporation ValleyView High Definition Audio Controller (rev 0e)

cat /proc/asound/card0/codec#0 | grep Codec
    Codec: Realtek ALC892

Megpróbálom telepíteni a Realtek HDA Codec-t, meglátjuk. Kár, hogy Ubuntu out-of-box tudja ezt. Archra nem akarok ez miatt váltani, Debian vonalon akarok maradni. Ubuntu szervert mondjuk nem néztem, hogy kezeli-e szépen.

Új hozzászólás Aktív témák