- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
callvote
senior tag
válasz
Regiee #11981 üzenetére
a skate 4,3"..a minik 3"...tehát kevesebb mind a 3/4-e..
pont a netezés,fb,viber(sms) miatt kicsi a kijelzője....hiába van billentyűzete,amivel smst-irhatsz,de ha érinteni kell a kijelzőn,netes oldalaknál akkor szinte biztos hogy muszáj lesz zoomolnod hozzá.
arra is csinálgatnak ICS-t de azon sem tökéletes még.
hivatalosan május felé lesz ICS frissítés..de ez majd kiderül akkor amikor már valóban letölthető -
^Clown
addikt
-
Danex
addikt
válasz
Regiee #11655 üzenetére
Eddig elég jó, launcher igaz nem az a 100%-ig smooth de szerintem még simán benne van a használható kategóriában, vannak benne jó alapdolgok (fájkezelő része, értesitőbár is jól néz ki)
kamera az új, vannak benne okosságok
ugyanott vannak alkalmazások amik nyomokban kínait tartalmaznak
, de ezeket ikonok alapján lehet érteni
témázás úgy nézem megy, wifi is rendben, proxymity is ment de ugye ez alapjában véve az IA3
Szóval én azt mondom aki szereti a customizálást annak jó lesz majd ez a vonal, mivel beállitások terén az IA3 része van benne, kinézetileg meg MIUI
-
Danex
addikt
-
Danex
addikt
válasz
Regiee #11234 üzenetére
én tegnap felraktam, de én a szokásos módon tehát mindent wipeolgatni mint az itteni romoknál, beindult vártam, majd gapps csomagot is...
sebessége már elég jó, de (tudom nem annyira mérvadó) Quadrantban kb 30-35%-kal lassabb, és teszem azt játékoknál is érezni de ezt a 3.*.* kernel hiánya okozhatja?
-
kelzsoca
félisten
Alapból nem Magyar nyelven indul a rom, illetve az összes nyelv a romban van, a Magyar verzió annyiban lesz más, hogy alapból Magyar nyelven fog köszönteni, és csak az Angol és Magyar nyelv lesz elérhető benne.
Aki gondolja töltse le Modaco-ról, most egy darabig nem leszek, de este érkezem.
(#7327) badmad
A sorrend lényegtelen, data, cache, system, boot, ezek a fő partíciók, ha ezek formázva vannak nem lehet probléma, és így valósul meg a tiszta telepítés.
(#7330) bubus66
Ez a verzió nem támogatja az ext-et, majd olyan is készül, csak valaki időt is adjon, mert abból nincs sok mostanság
-
DessertFox
aktív tag
-
scyllarus
veterán
Valahogy úgy alakult, hogy minden ismerős hozzám hozza a telefonját ezt-azt beállítani. Eddig csak butafonjaim voltak, mégis volt szinte minden a kezemben (na jó, BB nem, de azt úgyis csak olyan veszi, aki ért is hozzá). Az Iphone-tól én is megőrültem, falhoz vágtam volna 15 perc után, ha az enyém lett volna (Iphone 4 volt!!!). Aztán két Samsung Galaxy Mininél kellett segítenem, és akkor döntöttem el, hogy droidos lesz a következő
-
kelzsoca
félisten
Akár több hónap is lehet, mire egy olyan verziót össze lehet hozni, amiben már minden működik, a rom úgy fejlődik, ahogy a Cyanogemod Team halad előre a CM9-el, de csodát nem kell várni, a Skate egy ARMv6-os SoC-al szerelt készülék, a CM Team sem támogatja az ARMv6 SoC-al szerelt készülékeket a CM9 esetén, így bármiféle CM hivatalos verzióra kár is várni, gyártóira (ZTE) meg végképp
-
FeRkE
őstag
Ő csak azt hangsúlyozza, hogy veszélyes a művelet, és ha hiba lép fel a firmware írása közben, akkor annyi a telónak. Azt sehol nem mondta szerintem, hogy vissza kell állítani a gyárira (csak akkor érdekes, ha vissza akarod vinni gari miatt).
Egyébként meg ez ideális partícióméret, a CM9-ek is felmennek majd rá, pedig azok a ROMok a legnagyobbak, ahogy néztem..
Tehát erre a partíciófelosztásra kb. bármilyen ROMot fel tudsz pakolni, és a programoknak is lesz elég hely (legalábbis a gyári pazarló kiosztásnál több)
-
FeRkE
őstag
-
Exelsior
őstag
jelentem sikerült. Amit linkeltem zip-et kicsomagolod a tartalmát a SD kártya gyökerébe.
Amire figyelj hogy Image mappában maradjanak a fájlok és úgy tedd rá a SD kártyára.
Telefon kikapcsol aksi ki utána aksi be, bekapcsolod a telefont és Hangerő gomb+ gomb nyomva tartva a Menü gombéval és elindítja a flash-t. Ezután újra indul a telefon és a Recovery jön be és már fel tudod rakni a Atomic v3-at. Nekem már fent is van. -
Exelsior
őstag
modaco-s fórumban írják hogy többféle kiosztással több hely spórolható meg. De linkeltek egy TPT-t amivel a atomic 3.0 tökéletesen megy. Be linkelem hátha segit. Ezt próbálom felrakni. Tudsz segíteni hogy hogy kell?
thanks, this will be perfect for atomic!! ezt írta a srác
-
Genius007
őstag
Tessék, feltöltöttem neked megaupload-ra. [link]
Felrakod ezt kicsomagolva a memória kártyára, a rommal együtt (Atomic V3).
Hang FEL + Menü + Power gombot nyomva tartod, lefut egy kék?! csík, utána ....1. wipe data/factory reset -> press yes
2. wipe cache partion -> press yes
3. install .zip from sdcard
4. choose .zip from sdcard -> press yes ........ wait for it to install......... then reboot
remember...always do a full wipe before installing new roms, not after.
from clockwork recovery do the following for a full wipe
wipe/data factory reset
wipe cache partition
advanced / wipe dalvik cacheÉs voálá fent is van, nekem kb. 5percembe tellett az egész, csak ugye az elején nem tudtam, ezt a TPT-s dolgot, mert még sosem csináltam, mert rossz kombinációval indítottam a telefont.
Atomic v3: Elsőre gyorsabb mint a Skate, vagy az Atomic v2.5.
Később majd kiderül, hogy mennyire stabil, és jó. -
atillaahun
veterán
Hát lehet, hogy az SD kártya megsérült és formázni kell.
(#2890) Sommi
Azon csak a tisztítás, vagy csere segít. Olyan ez mint a bad sector, idővel nem kevesebb, hanem több lesz belőle.
Viszont a gyenge térerővel együtt már esélyesebb egy csere. Nekem Blade-t cserélték már amiatt. -
kelzsoca
félisten
Használhatod még a gyári romot, illetve Modaco fórumon találsz a gyári romból készült módosításokat, próbálgasd őket végig, de ha nem szeretnéd magad becsapni, akkor nem ilyen 1 nap/1 rom használattal vonod le a következtetést a romokról.
Továbbá:
1-2x teljes merülési és feltöltési fázis szükséges a rendszernek, hogy az akkumulátort megfelelően tudja kezelni mivel az Android folyamatosan adatokat gyűjt, statisztikát készít az akkumulátorról és ezt egy fájlban tárolja, majd ebből tudja meghatározni, hogy mennyi szufla áll még rendelkezésre, tehát pontosabb visszajelzést ad nekünk.
Ezt a fajta "kalibrálást" minden rom telepítés után el lehet végezni mert friss szoftver felrakása után ez a batterystat nullázódik.Mert olvastam, hogy ez nem is olyan jó
Vannak hibái, mint minden más szoftvernek is, de az ilyen visszajelzések döntő többsége, kezdő, az Androidot még felhasználói szinten sem ismerő felhasználóktól származik, a legtöbb esetben tudatlanság, és vagy user error áll a háttérben.
-
kelzsoca
félisten
===========================
Windows 7 - driver kézi telepítése:
===========================
Letöltöd ezt a csomagot: link
Először telepíted a Handset_USB_Driver csomagot, majd:
Nyisd meg az Eszközkezelő-t a Vezérlőpult-Rendszer fül alatt, keresd meg az ismeretlen eszközt, ezután az ismeretlen eszközre jobb klikk, illesztőprogram frissítése, illesztőprogramok keresése a számítógépen, majd Választás a számítógépen található illesztőprogram listából, itt kiválasztod a saját lemezt, és kitallózod a mappát (google_usb_driver mappa) amiben a driverek vannak, és beadod neki az android_winusb.inf fájlt.
keresőszavak: driver, win7, windows7, fastboot, recovery, waiting for device, illesztőprogram, usb, usb driver.
-
kelzsoca
félisten
Még az lenne a kérdésem hogy létezik olyan program ami a háttérben fut, és azt oldja meg hogy ha kilépek egy programból akkor tényleg kilép és nem csak háttérbe rakja be?
A mobil eszközök a többfeladatos működést se szokták támogatni, s ez Android esetén is trükkösen van megoldva. Egy véletlenül háttérbe taszított alkalmazás jelentősen csökkentheti a mobil eszköz rendelkezésre állását, ezért alapból a programok csak akkor futnak, ha előtérben vannak. Amint háttérbe teszünk egy alkalmazást, az operációs rendszer felfüggeszti a program futását, de a programozó által szolgáltatásként elindított szálat futni hagyja. Ezen túl a platform lehetővé teszi, hogy különféle eseményekre a program elinduljon és reagáljon az eseményre.
forrás: javaforum
Továbbá ajánlott olvasmány: Tippek, trükkök, tévhitek: A Task Killer
keresőszavak: ram, memória, folyamat, alkalmazás, feladatkezelő, taskkiller, task killer, háttérben futó, futó folyamat, memóriakezelés, alkalmazás bezárása, program bezárása
-
Indiant
addikt
(#1829) tboldi : köszönöm végre valaki válaszolt!
Sajnos a megoldás nem helyes, mert a Fonts_Sony_Sketch_EF-hu az. (közben kitaláltam) -
atillaahun
veterán
1. Google Maps-et használom elégedetten. Korlátozott mobilnettel is elmegy, de egyébként sem zabál rettentő sokat.
2. Hogy melyiket meg pontosan milyenek vannak, azt még én is most kutatom, eddig az angolról tudok, meg a magyarról, amit nemrég tett ki a ZTE. Hogy vannak-e különbségek arról szerintem még kevés a tapasztalat, bár annyi érdekesség azért van szerintem, hogy érzéketlen képernyőről nem sokat lehet olvasni modaco-n (vagy csak én nem láttam). Garancia már egyébként nem problémás így a kiadott Tré-s FW-vel.
3. Ha már FW cserén gondolkozol, akkor talán érdemes egy custom Rom-ot feltenni, az alapból rootolt, SD-re való telepítéssel meg szerintem nem érdemes foglalkozni (én legalábbis nem szeretem), fentebb linkeltem egy új partíciókiosztást, ahol már bőven elférnek az App-ok. Kivéve persze ha sok nagy játékot akar valaki felrakni, ott tényleg elfér az EXT. -
atillaahun
veterán
A zenehallgatást már a Blade is különösen jól bírta, szerintem 1-2%-ot merül csak óránként a fülestől.
Más.
Most olvastam valahol, hogy azért is érdemes Opera-t, abból is főleg Mini-t használni, mert a sűrített adatforgalom miatt nem csak kb. 50-60-70%-ot spórol a mobilnetből, hanem az akksit is észrevehetően kíméli ugyanezen okból. Szvsz van alapja.
Ettől függetlenül még mindig idegesítő, hogy a böngészéssel összefüggő alapfunkciókat egyetlen kurva program sem képes ellátni, ezért legalább 2-őt kell belőlük fenntartani, és adott esetben váltogatni közöttük.(#760) Nyertes480
Hogyne lehetne. Mindössze egy fél oldalnyi hozzászólást kell elolvass ahhoz, hogy rájöjj már használjuk egy páran. -
Sommi
aktív tag
Egy haverom csinált töltőt telefonhoz.
A decathlonban lehet kapni olyan zseblámpát amit ha tekersz tölti az akksiját, na abba a lámpába tett egy kapcsolót meg egy usb csatlakozót, és ka átkapcsol akkor az usb kábellel tölti a telefont, ha tekeri a lámpát
De nem hiszem h valóban használható mennyiséget tölt rá. Ráadásul elég hülyén néz ki az ember a "töltés" művelete közben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Lenovo Legion 5i 15 notebook: légiós fegyverzetben
- Google Pixel topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest