Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vivec

csendes tag

Sziasztok!
    Most fogyott el minden ötletem 2 nap szenvedés után. Jó lenne, ha valaki tudna segíteni.

A problémám az lenne, hogy nem megy normálisan a GPS. CyanogenMod 7-1132011-Nightly van fent.
    Úgy néz ki a dolog, hogy jobbára látja a műholdakat, és használja is, de nem lockol. iGO alapból képtelen használni, csak néha fogja meg a jelet pár percre, akármennyit várok, majd eldobja. Próbáltam vagy 4 féle GPS csoda programot, végül a legjobbnak a GPS Tesz bizonyult, mert ez legalább viszonylag gyorsan (kb. 3 perc) megtalálja a műholdakat. De az érdekes az, hogy hiába használ akár 8-10 műholdat, nem pozícionál. Itt egy kép erről:

[link]

(a képen most valamiért nem látszik a "jelet nem találó villogó GPS jel" fennt, de ott szokott lenni az, itt valamiért már az se ment)

Agyonszerkesztettem a gps.conf filet, és annyira sikerült jutnom, hogy ugyan az iGO még mindig nem tudja használni a GPS-t, de a GPS Test, ha lát 6-7 műholdat, akkor legalább pozícionál.
    Nem tudom mennyi a jó pontosság, ez olyan 250 lábat ír. De néha eldobja a jelet...

Ha iGO fut, és kozben megy a GPS teszt, akkor hallom, hogy a háttérben karattyol az iGO, tehát tudja hol vagyok, tudja használni a GPS teszt által befogott műholdakat. Az a bajom, hogy ha átváltok az iGO-ra akkor a GPS teszt meg bezár. Akárhogy váltok, lépek ki, nem tudom megoldani, hogy a GPS teszt fusson a háttérben, elöl meg az iGO. Ha legalább erre tudna valaki megoldást nekem, már az is jó lenne ilyen megkerülő megoldásnak, bár nem az igazi. Szóval help, mert elég fontos lenne nekem a navi, és nagyon szar, hogy nem tudom használni.

csak halkan kérdezem, hogy van olyan, hogy visszafüggősítés?.... ha esetleg tényleg hibás lenne. :( gari miatt...

Új hozzászólás Aktív témák