Hirdetés
- Oppo: a Find N5 nem jelenik meg Európában
- Liectroux N7S-U - nem tudom hol, de takarítok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos képanyagon a Xiaomi 15 Ultra
Aktív témák
-
Jim76
aktív tag
válasz
kelzsoca #45292 üzenetére
Igazad van... A 10.1-es Tab valós alternatívája a Xoom-nak, ahogy olvasom, de az 1,2GHz-es ZTE kb. felébe fog kerülni, ha követik az eddigi árpolitikát, uh megvárom azért
Felszínesen tudtam én is, mi a különbség a kapacitív és a rezisztiv érintő kijelzők közt, de utánaolvastam, és, ha valakit szintén pontosan érdekel:
A kapacitív és a rezisztív érintőkijelzők közötti különbségekrőlA kapacitív és a rezisztív érintőkijelzők közötti különbségekről legtöbb olvasónk valószínűleg hallott már, hiszen pár mondatban gyakorlatilag minden cikkben elmondjuk őket - most viszont egy picit részletezzük is a dolgot. A két lejárás közül a kapacitív a modernebb, a rezisztív pedig az olcsóbb, épp ezért mindkettőt használják, de ebből a felhasználóknak sok gondjuk akadhat, mivel a kapacitív az emberi ujjat, a rezisztív pedig az egy pontban történő nyomást érzékeli, ami többek között azt jelenti, hogy előbbi panelek sem a (mű)körmöket, sem a cezurákat nem érzékelik, míg a rezisztívek igen. Ennek oka a rezisztív panelek felépítésében keresendő: az efféle megoldások lényege, hogy a kijelző érintést érzékelő részében két egymástól eltérő feszültségű, hajszálvékony fólia található, melyek között nyugalmi állapotban egy vékony légréteg húzódik. Ha valahol megnyomjuk a panelt, a két fólia összeér, ami megváltoztatja az elektromos töltésüket, ennek mértéke alapján pedig a készülék ki tudja számolni, hogy hova nyúltunk, azaz hol érintettük meg a kijelzőt. A rezisztív technológiáról érdemes tudni, hogy a fólia fényáteresztő képesség elég gyenge (általában kb. 75 százalékos), ezért képminőségük kevésbé jó, mint amilyen az érintésérzékelő réteg nélkül lenne. A kapacitív panelek működése egészen eltérő: itt a kijelzőt takaró plexi vagy üveglap alatt egy rácsos szerkezetű vezető réteget helyeznek el, mely egy elektromos mezőt alakít ki maga fölött, ami értelemszerűen "átlóg" a plexin/üvegen is. Mikor ujjunkkal hozzáértünk a kijelzőhöz, gyakorlatilag töltést vezetünk el ettől a tértől, melynek pozícióját a készülék szintén képes érzékelni. Ebből valószínűleg mindenki számára egyértelműen egyértelmű, hogy a hagyományos érintőceruzák és a körmök miért nem használhatók az efféle, egyébként kiváló képminőséget biztosító, a több ujjas kezelést (multi-touch) is támogató kijelzőkön.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 128GB Független Lila Megkímélt/1-43 hónap gar./Akku 92%/p4081
- Eladó iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple Karcmentes, Független!
- iPhone 14 Pro Max 256GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./p4080
- Apple iPhone 13 128GB Starlight 83% akksi (Független)