Hirdetés
- Meda in China 😅
- Hivatalos képanyagon a Xiaomi 15 Ultra
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Liectroux N7S-U - nem tudom hol, de takarítok
- DeepSeek-kurzusokat indítottak a kínai egyetemek
- Google Pixel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
Aktív témák
-
Jim76
aktív tag
válasz
kelzsoca #46430 üzenetére
Nehogy úgy tűnjön már , hogy magyarázkodni kell... poen volt, még azt is leírtad, mi hozta ki belőled - jót röhögtünk rajta, aki meg képes annyira komolyan venni egy pár forintos kutyu topicját, hogy ezen felhúzza magát, az az ő baja, valszeg neki nincs ennél fontosabb dolga épp most. Főzz (süss) csak finom új gyomberkenyeret a népnek , az kell tudod... cirkusz már meg volt , jöhet a kenyér
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz
maggi1886076 #45792 üzenetére
De ez nem autós töltő... ezt a funkciót ellátja a gyárija, úgy , hogy ki se kell venni az akksit
-
Jim76
aktív tag
válasz
mira72 #45766 üzenetére
Van egy öreg Asus 636-om, amihez van autós szett stb... még anno 108eft-ért vettem sok éve, teljes europás iGO-val, amíg nem volt blade-em azt használtam, de egyszer feltörték a kocsim, a tartóját látva, hátha a kesztyűtartóban hagytam a cuccot... a blade-et meg beállítom a kinyitott hamutartóba, és pont passzol
autós töltőt készülök venni hozzá, csak a vaterás 1500-ast nem tudom tényleg hozzá való-e, vagy mégjobban odacsap az akksinak :S
A Sygic-et megtaláltam, tényleg jókat írnak róla, de az ára eu térképpel 59.99EURO :
[link]Ez egyébként, még mindíg olcsóbb, mint egy full iGO, úgyhogy kipróbálom...
-
Jim76
aktív tag
válasz
Keeperv85 #45756 üzenetére
Meggyőzöl itt a végén vazze'
Van ennek az általad ajánlott Sygic-nek shareware verziója valahol? Kipróbálnám - ha tényleg tudja kb., amit az iGO , és tényleg csak 7k ft (2 hónapja a total commandert többért vettem... csak azt el tudtam számolni - de ez más tészta...) , akkor erősen elgondolkodok rajta.
-
Jim76
aktív tag
válasz
Keeperv85 #45747 üzenetére
@Keeperv85, mira72
Én egyedül vagyok - nem kell rólam többes számban beszélni, és meggyőzni sem kell
Nagy valószínűséggel sokkal több jogtiszta, megvásárolt szoftvert használok, mint az átlag, de a telefonomhoz még valóban soha nem vettem semmit pénzért, vagy mert ingyenes volt, vagy mert NEM LEHETETT kapni - pont , mint az iGO-t... röviden ennyi - nem támogatom a warez-t, magam is szoftvereket fejlesztek, az meg, hogy szarnék mások munkájára... na ezért mondtam, hogy inkább hagyjuk... ez nem ennek a fórumnak a témája. -
Jim76
aktív tag
válasz
mira72 #45729 üzenetére
"na de komolyra térve.. nekem 4 óra gps+3G+full fény használat olyan 50%ot evett az akkuból, haver SGS-e nem bírta 3 órát ugyanígy... és kikapcsolásig merült
..."
a tied valami csoda akksi lehet
2-2,5 óra igo után 100%-ról 18%-ra merül az enyém, 3G nélkül, csak gps kapcsolattal... -
Jim76
aktív tag
"Svédszakács" nincs?
Mondjuk valami svéd aboriginal - szőke-nagymell-bokalánc...., mi?
Komolyra fordítva a szót - minek a 2.2-vel küzdeni, elfecsérelni az időt rá, mikor 2.2-nek itt az eddig hibátlannak tűnő r10b, és Kelzsoca szerint a svéd sem 100%-ban ua., mint a magyar blade, hanem majd a görög blade-re készült lesz jó, ha lesz, mert az ua.
Én örülök személy szerint, ha valaki egy viszonylag stabilnak ígérkező CM-ot kezd el szögelni - 2.3 blade-re sosem lesz hivatalosan (T-s biztos nem, ha így haladnak), így azt főzni több értelme lehet... -
Jim76
aktív tag
válasz
Pumika1975 #45660 üzenetére
Thnx! Csináltam már így is úgy is, de nem tudtam, számít-e bármit is a későbbiekben, pl. régebbi recovery-vel backupolt rom visszatételénél...
-
Jim76
aktív tag
Erősítsetek meg benne, hogy gyakorlatilag mindegy az, hogy a recovery-t rom manager-el frissítem, vagy manuálisan? Van bármi jelentőssége?
-
Jim76
aktív tag
válasz
vampire17 #45403 üzenetére
Camera Advance használata a gyári app helyett... nekem csak ez oldotta meg. Végül már 24-en is csíkos volt fél nap után. Újraindítgatás után 42-vel is jól volt, de egy idő után újra. A ytube videók, ami kisebb felbontású, az most is csíkos , a hq az nem. Állítólag készülék függő, ami IGAZ lehet, mert nekem az r8-al is csinálta.
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz
hallerlaller #45309 üzenetére
Kelzsoca írta, hogy az alap tabletei a ZTE-nek rezisztivek, ami elég kézenfekvő és hihető sajnos, mert egy olcsóbb árkategóriás cuccról van szó, és a kapacitív egy 7"-os vagy afeletti méretben már drága mulatság lehet, nem tudnák a márkaimázsnak megfelelő áron adni ergo nem venné senki...
-
Jim76
aktív tag
válasz
kelzsoca #45292 üzenetére
Igazad van... A 10.1-es Tab valós alternatívája a Xoom-nak, ahogy olvasom, de az 1,2GHz-es ZTE kb. felébe fog kerülni, ha követik az eddigi árpolitikát, uh megvárom azért
Felszínesen tudtam én is, mi a különbség a kapacitív és a rezisztiv érintő kijelzők közt, de utánaolvastam, és, ha valakit szintén pontosan érdekel:
A kapacitív és a rezisztív érintőkijelzők közötti különbségekrőlA kapacitív és a rezisztív érintőkijelzők közötti különbségekről legtöbb olvasónk valószínűleg hallott már, hiszen pár mondatban gyakorlatilag minden cikkben elmondjuk őket - most viszont egy picit részletezzük is a dolgot. A két lejárás közül a kapacitív a modernebb, a rezisztív pedig az olcsóbb, épp ezért mindkettőt használják, de ebből a felhasználóknak sok gondjuk akadhat, mivel a kapacitív az emberi ujjat, a rezisztív pedig az egy pontban történő nyomást érzékeli, ami többek között azt jelenti, hogy előbbi panelek sem a (mű)körmöket, sem a cezurákat nem érzékelik, míg a rezisztívek igen. Ennek oka a rezisztív panelek felépítésében keresendő: az efféle megoldások lényege, hogy a kijelző érintést érzékelő részében két egymástól eltérő feszültségű, hajszálvékony fólia található, melyek között nyugalmi állapotban egy vékony légréteg húzódik. Ha valahol megnyomjuk a panelt, a két fólia összeér, ami megváltoztatja az elektromos töltésüket, ennek mértéke alapján pedig a készülék ki tudja számolni, hogy hova nyúltunk, azaz hol érintettük meg a kijelzőt. A rezisztív technológiáról érdemes tudni, hogy a fólia fényáteresztő képesség elég gyenge (általában kb. 75 százalékos), ezért képminőségük kevésbé jó, mint amilyen az érintésérzékelő réteg nélkül lenne. A kapacitív panelek működése egészen eltérő: itt a kijelzőt takaró plexi vagy üveglap alatt egy rácsos szerkezetű vezető réteget helyeznek el, mely egy elektromos mezőt alakít ki maga fölött, ami értelemszerűen "átlóg" a plexin/üvegen is. Mikor ujjunkkal hozzáértünk a kijelzőhöz, gyakorlatilag töltést vezetünk el ettől a tértől, melynek pozícióját a készülék szintén képes érzékelni. Ebből valószínűleg mindenki számára egyértelműen egyértelmű, hogy a hagyományos érintőceruzák és a körmök miért nem használhatók az efféle, egyébként kiváló képminőséget biztosító, a több ujjas kezelést (multi-touch) is támogató kijelzőkön.
-
Jim76
aktív tag
válasz
hallerlaller #45277 üzenetére
Tetszeni tetszik, meg sokkal olcsóbb, mint egy htc flyer, de ez szinte ugyanaz, mint a blade, csak 7"-al, meg picit talán fickósabb 800mhz-el... (nameg hivatalos 2.2-vel
)
Én gondolkodok tableten, de a moto xoom az , amire azt mondom, hogy érdemes rászánni az árát (faPad2-t , mint más iCrap terméket sem kultiválom, a flyer meg ár-érték arányban nem túl kedvező... talán, ha az általad linkelt 1,2ghz-esnek lesz ára, és hasonlóan kedvező lesz ár-érték arányban, mint pl. a blade a telefonok közt, akkor azon elgondolkodnék rajta) -
Jim76
aktív tag
válasz
kelzsoca #45264 üzenetére
Volt egy update.zip-ed, ha jól rémlik, ami visszaállítja az r10b-ben az eredeti android betűtípust - de nem találom
ha kéznél van, belinkelnéd esetleg?
1024 köszönet előre is érte(tetszik ez a mostani, de yahoo mail üzenetfejlécekben pl. kocka+kérdőjel van néhány ékezetes betű helyén...)
-
Jim76
aktív tag
Hátha másnak is segít - nekem , bármilyen apróságnak tűnik, de megoldotta az akksimerülés gondom... a fiókoknál kikapcsoltam az "adatkommunikáció a háttérben"-t - így a Y! Mail, meg a market néha cirmog, hogy kéne neki, de sebaj, illetve a mail kliensekben (K9, Mail) a 15p-enkénti ellenőrzést kikapcsoltam, illetve a beteg Galéria helyett tegnap letöltöttem a QuickPic-et (legalább nem írja minden képemhez, hogy CN, Közép-mongólia-ban készült
) , így nincs, ami beakadjon...:
- tegnap este 9-kor 100%-on levettem a töltőről, ment éjjel(nem repülő módban), ma reggel 10p wifi, 3p beszélgetés, és még mindíg 91%-on vanEddig csak egy éjszakától simán merült 20%-ot, pedig a wifi/3g ki volt kapcsolva.
-
Jim76
aktív tag
válasz
Glatius #45014 üzenetére
"de el tud durranni az agyam, mikor valaki összesen 22 post után már (le)értékeli a ROM építők és főzők munkáját."
Mondhatnám, hogy szűklátókörű dolog elsőre (22 post alapján) ítélkezni, de felesleges lenne egy "ennyire szakavatott, igazán hozzáértő" emberrel vitatkozni, bármennyire is szívesen reagálnék... nem ide való. Maradjunk annyiban, hogy valóban, ugyan jómagam is szoftverfejlesztő vagyok, és mivel a telefonnál picit nagyobb méretű vasakhoz (véletlenül azokat is blade-eknek hívják, csak épp szerverek) szögelgetek ezt-azt, így a linux kernel rejtelmeibe nem kívánok belemélyedni - ott van Kelzsoca, akiben megbízok - nem fog instabil "nightly"-t közzétenni, még véletlenül sem, sőt a fejlesztői könyvtárárszerkezetét sem fogja feltolni egy nyilvános ftp-re, mert, ha jól értettem, Te ezt feltételezed a CM csapatról, hogy ezt teszi, pedig nem - a céljuk egyetlen , és egyértelmű lehet vele : a való élet tapasztalatait , visszajelzéseit szeretnék megkapni... mi pont ezt csináljuk itt, véleményt alkotunk, problémákat elemzünk, ugyan nem csak a CM romokkal... de mégis hasznos lehet a fejlesztőknek, akik nem negatív kritikaként élik meg, ebben biztos vagyok
END OFF - peace! ;-)
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz
Glatius #44950 üzenetére
"Azt pedig ugye te se gondolod komolyan, hogy minden változatnak ugyanaz kell hogy legyen a neve...."
Ezt konkrétan mire írtad?
R10b-ről pedig, ha visszaolvasol, csak jót írtam, nem is az akkukezelését kifogásoltam, hanem, ahogy azt egy hsz-ben írtam is, valamelyik app lehet a ludas, illetve az , amit mielőtt újfent furcsán reagálnál le, nem csak nálam probléma, hogy a galéria "beragad" , és van, hogy 30-40%-al tekeri a procit hosszú ideig. (viszont lehet valami még, mert éjszakára kézzel leállítottam a wachdog-ból, és reggelre mégis sokat merült...)
-
Jim76
aktív tag
?? A CM -ben nincs hotspot, ami már az alap 2.2-ben is benne volt? Én eldobtam a mobilnet stick-emet is már, annyira rászoktam, hogy a blade 3g-jén keresztül netezek a notimon... biztos jól megnézted?
Nálam nem lesz CM wifi megosztás nékül, az tutti - akkor az r10b-vel kerül elhantolásra a telóm, még, ha pótakksit kell vegyek bele akkor is
-
Jim76
aktív tag
válasz
ranger69 #44898 üzenetére
Mennyi volt az akksi? Sajnos nekem is csak ez lesz a megoldás, mert a wachdog, ATK, juice defender, meg az akksi kalibráló update sem segített, hiába töröltem le már szinte az összes appot , estétől reggelig 8 óra alatt 3g,wifi miegyebek nélkül 84-ről 60%-ra megy le, és látszólag semmi sem használ 2-3%-nál többet a prociból
vagy vissza kell tegyem az r8-at, de azzal meg nem tudtam mms-t küldeni, meg az rds is kéne a rádióba...
A CM RC-ről mi a véleményetek? Nightly-t , hiába 21-es is van már , nem merek feltenni, még próbának sem, mert amíg 2 óránként jön új, addig valószínűleg nem igazán tutti még, de az RC-nek stabilnak kéne lennie, vagy nem?
-
Jim76
aktív tag
válasz
kelzsoca #44690 üzenetére
Persze... én is több dolgot leszedtem már, ami számomra haszontalan, de fel is tettem párat, ami nekem bejött, ezért is nem szóltam volna magamtól, ha nem olvasom a sok hasonlóan gyorsan merülős történetet. A DC/OC nem , vagy csak hajszálnyit befolyásolna, mert hacsak nem 600-tól 792-ig-re állítja vki, akkor ondemand elven ha kell akkor emeli, de legtöbbször az eredeti intervallumban tekeri. (ezt nyilván nem annak mondom, aki tudja, hogy működik az OC
)
egy javaslat, amit én is meg fogok próbálni leredukálni, pedig sok hasznos - widget-ekkel óvatosan (shazam widget nálam kajál, mint ahogy az elixir, meg az animated weather stb. is, mert ugye azokat semmi sem állítja le)
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz
kelzsoca #44677 üzenetére
Távol álljon tőlem az akksimerülős hsz-eket szaporítani, de egyértelműen az r10b (nálam a full van fent) -vel együtt feltelepített app-ok valamelyike(i) szívják az akksit. Nálam a gyári és az r8 sem csinált olyat, hogy este 80%-al leteszem, és reggelre 42%-on van, úgy, hogy előtte kipkapcsolom a wifit, 3g-t, és rányomok az alsó 3 gombra, hogy felébred-e rá, és nem, tehát rendesen "alszik".
Már vagy 3x kikapcsolásig merítettem, és fullra feltöltöttem, így az sem lehet gond, hogy nem tudta bekalibrálni magát a tényleges akkuhasználathoz.
Viszont! , ha este újraindítom, és semmit nem indítok el, csak az advanced task killer froyo, meg a juice defender indul, és fut a háttérben, az atk 30 perces kill freq-el, akkor 70%-ról reggelre 65-66-ra merül csak... Ha időm lenne, próbálgatnám egyesével az appokat eltávolítgatni, hogy melyik a bűnös, de sajna nincs rá - tehát az r10b az kiváló, köszönet érte - az előre "hozzácsomagolt" cuccok valamelyikével van a gond ez szinte 100%. -
Jim76
aktív tag
válasz
pista59 #30841 üzenetére
Köszi - tehát, ha felteszem rá valamelyik 2.2-t a portálról, akkor automatikusan vga is választható lesz a kamera menüben a mostani cif/qvg/qcif mellett?
A 10.1 flash pedig azt írja, hogy a 2.2-re telepíthető fel
a processzor lassú hozzá, vagy miért nem fog menni szerinted?
-
Jim76
aktív tag
Sziasztok,
valahol olvastam róla, de már sajnos nem találom, hogy hogy lehet a blade-en a videokamerát vga-ra állítani. Alapból nagyon gagyi a video amit csinál, nem ártana picit javítani a minőségén
Aki tudja, vagy tudja, hol találom, legyen kedves megírni - előre is köszönöm.
A rom 256->512 már megtörtént, ezúton is köszönöm a portálon található cuccot.üdv
Jimu.i.: még1 dolog - a 2.1 a blade-en soha sem fogja enni a 10.1-es flasht, ugye? hiába erőszakolom rá az itt-ott található flashfor21 apk-t manuálisan, kék lego mindenütt továbbra is
Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- Meda in China 😅
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Külpolitika
- Proxmox VE
- Politika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hivatalos képanyagon a Xiaomi 15 Ultra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...