- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dealerman
aktív tag
válasz
Toth_Jani #29915 üzenetére
Helló
Kapcsold ki a routerben a 2,4 -et (így mindig az 5-re fog kapcsolódni )
A mi telónknak annyit ér az 5Ghz ,mint halottnak a csók,úgy is 150-en a max linksebesség,amit a 2,4 is tud többszörösen akár ! ,Inkább full gcam support lenne 10-en,na akkor már tennék egy hosszabb próbát én is,így maradnak a custom romok,de nagyon úgy néz ki ebből semmi se lesz...............
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Toth_Jani #29112 üzenetére
Nem tudom a hsz-edből mit kellett volna levegyek, de ha jól gondolom, akkor azt hogy nincs probléma a miuival. Tudom milyen, én is használtam, de a custom romok jobban bejönnek. Elsősorban azt akartam kideríteni RR hogy áll jelenleg, van e Pie belőle, de akkor majd kipróbálom holnap. Köszi mindenkinek!
-
kelly416
veterán
válasz
Toth_Jani #29077 üzenetére
Kivéve a cégeseket, mert nekem a vasútnál külön kérnem kellett a roaming engedélyezését (miután már megszűnt a marha drága feláras szolgáltatás EU-n belül, mert előtte természetesen el is felejthettem volna a kérésemet), aztán a héten meg külön meg kellett kérnem a külföldi adatforgalom bekapcsolását, amit elméletileg a havi adatkeretem feléig használhatok ingyenesen külhonban, utána fizetős, és 50EURO a limit, amit ki is számláznak, felette meg lehetetlen a külföldi adat. Szóval szerintem sokkal egyszerűbb a céges flotta kapcsolattartójával egyeztetni, mint találgatni.
-
crok
Topikgazda
válasz
Toth_Jani #28719 üzenetére
Az 5Ghz "preferálást" így állítani (hogy 5Ghz-es SSID-kat részesítsen előnyben és ha nincs vagy "rosszabb" akkor nézze a 2.4GHz-es SSID-kat) nem lehet MIUI9 alatt legalábbis tuti, max. annyit hogy vagy csak 2.4GHz vagy csak 5GHz SSID-kat vagy mindkettőt/automatikus. Az egyik legegyszerűbb megoldás neked így szerintem az marad amit már említettek előttem (különböző SSID név otthon a 2.4 és az 5GHz-es SSID-ra vagy a 2.4GHz-es "elfelejtése").
-
borzosmorzi
tag
válasz
Toth_Jani #27246 üzenetére
Van mp4 audió is, a Sony media centere fel is ajánlja CD grabbeléskor ezt a formátumot (mp3 és flac mellett. Átneveztem mindegyik mp4 audiófájlom kiterjesztését m4a-ra, ahogy Crok javasolta, és megszűnt a probléma. Ezek a fájlok mind saját CD-im beolvasásai, direkt mp4 formát választottam, mert elvileg ugyanoljan fájlméret mellett jobb minőséget biztosít az mp3-nál. De újabban már áttértem a flac-ra, a régiek maradnak így, m4a kiterjesztéssel.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
Toth_Jani #22965 üzenetére
Ne abból indulj ki hogy "nagyobb tudású".. De még ha tudná is miért választaná mindenek felett az 5GHz-et? Példa: adott helyen állva lát két SSID-t a szórva a telefon: egyik 2.4GHz, másik 5GHz, a jel/zaj viszony egész jó mindkettőre (csak mondjuk egy AP "lóg be" (tehát átfedő) a 2.4GHz-es SSID jelébe ami gyenge is ráadásul) és mivel a rádió adóteljesítmény mindkettőre ugyanakkora így az RSSI alapvetően a 2.4GHz-re jobb ("erősebb a jel") mint az 5GHz-re, valamint van közted és az AP antennák közt egy fal, sok fémmel.. a szóródás, visszaverődés és interferenciák miatt az 5GHz-es jele itt tovább csillapítódik míg a visszaverődés mondjuk annyira nem érvényesül a 2.4GHz-esre.. valamint vannak még "az útban" emberek is, itt az 5GHz-es jele 2x jobban csillapítódik.. mégis inkább az 5GHz-et választod? Pedig a 2.4GHz-en sima lenne a 15Mbps/15Mbps, 5GHz-en meg még lehet le is dobálna. Eteti az iparág a népet mintha nem lenne holnap, a nagy számok meg szép feliratok könnyen eladják magukat - míg otthon vagy az irodában már csak a fizika marad. Szemléletes példa: Jerome Henry (óriási Cisco WiFi guru) mesélte egy Cisco Live!-on: otthon volt a lányával, aki wifi telefonon beszélt a barátnőjével.. egyszercsak nagy sebbel-lobbal ment az apjához, hogy s..r a telefon, mert állandóan megszakad a hívás (SIP VoIP, de nem lényeg..) és hogy csináljon valamit.. kérdezte a fater hogy hogy jelentkezik a probléma? Ááá, össszevissza, járkál és jó de pl. leül és nem jó, lefekszik az ágyba és megszakad.. na, a probléma annyi volt, hogy a felső szinten levő Wifi AP antennája ugyan egyenesen állt de ahogy a leányzó lefeküdt úgy már a telefon antennája merőleges volt az AP antennájára.. tehát a jelet szinte egyik vég se látta mert egyszerűen merőleges volt az antenna és nem keltett akkora változást a jel amit lehetett volna érzékelni - VoIP hívás szakad is. Ez egy gyönyörű szakma ( : (Amerikai (angol) a video egyébként, de ha valakit érdekel megoszthatom). Ilyeneken múlik, komolyan.. az ideg megöl, mikor beltérben látom a 3..4 antennás routereket/AP-kat szanaszét hajtogatva.. persze mindenki sír hogy a Wifi milyen csapnivaló. Na, jó off^off voltam megint.
-
crok
Topikgazda
válasz
Toth_Jani #22958 üzenetére
5GHzen 2x annyi valtozas idezheto elo (es ugyanazon erosites mellett fele "hatotav") mint 2.4GHzen, a jelsavszel alapbol is mas, a jelszimbolumok is "jobbak/hatekonyabbak", sokkal kevesebb a zavar lehetosege is (egyelore).
Ez egy telefon topik, se nem a halozatokrol alaposan se nem wifi 101 ( : -
libus
őstag
válasz
Toth_Jani #20789 üzenetére
Megrendeltem akkor tőlük!
Tényleg jó áron árulják, hisz onnan annyiba lesz szállítással együtt, mint az eustock-nál szintén szállírással.
Nagyon sok telefont néztem (Pl.: Vernee mars, Apollo Loght, Redmi 4x, stb), mire ezt választottam. B20 fontos volt (az én Mi5-öm is ennek hiánya miatt lesz majd eladó, mert itt ahol élünk, meg legalább 3GB Ram is fontos szempont volt.
-
arcsin
senior tag
válasz
Toth_Jani #20430 üzenetére
De nem mindegy hogy 3000mAht pakol bele vagy 4000et 0%ról a note4be. Akksi csereérettség szempontjából nem mindegy.
Van hogy rendelsz egy 10.000mAh power bankot, letudod ezzel mérni, lefotózod telóval hogy csak 2000mAh, a pénzed felét/egészét visszakapod. Telefonta lelehet tölteni az Ampere nevű appot is, az ugye az éppen aktuális fogyasztást is bele veszi( kijelző stb) -
crok
Topikgazda
válasz
Toth_Jani #17121 üzenetére
Ideális körülmények + 802.11n + channel bonding -- esetleg 802.11a
Nálad meg azért ír 74Mbps-t mert nem tud channel bonding-ot a telefonod ésvagy a routered se (nem tudhatom milyen ROM-ot ésvagy egyéb mókolást használsz de Magisk modul van a bonding bekapcsolására de csak akkor van értelme ha a router is tudja és be is kapcsolod - itt írtam róla a "Wifi teljesítmény felhúzása" részben).
-
Kobe
veterán
válasz
Toth_Jani #14957 üzenetére
Es a maximalizalt felbontassal rendelkezo emberi szem erzekelese is ugyanolyan 30 centin mint 3 meteren?
Vagy te ugyanolyan valoszinuseggel latod meg a pixelhibat 60 centirol, 3 meterrol es 20-30 centirol is?
Nem azt mondtam h a szabaly rossz hanem hogy nem eletszeru, lehet azota lett kulon kismeretu lcd kijelzokre, okosorakra stb vonatkozo pontosabb szabvany
A poen az h ezt barmelyik harmadik vilagbeli orszagban szo nelkul cs erelne xiaomi, csak nalunk a duborgo nyugaton van meg egy 10 eves szabvany legregebbi valtozata ervenyben....
-
nagyra
tag
válasz
Toth_Jani #12168 üzenetére
Sem Fejlesztő13, sem én nem fizkáztuk a "sötét" teljesítményét a kamera terén a telónak, pusztán arra volt kíváncsi, hogy sötétben, másnál is ilyen zajos-e a kép. És igen...
Amúgy meg nem kell 5 millás gép, én 29 000ft-ért vettem obival együtt az ebay-en egy Canon 350D-t. Mind sötétben, mint nappal 20x jobb képet készít, mint ez a telefon, de nem is ugyanarra találták ki a kettőt, és igen csak szarul érezném magamat, ha mindenhová magammal kellene cipelni a Canon-t
-
iff
senior tag
válasz
Toth_Jani #12168 üzenetére
Nekem Nikon D5000 van és nem került 5 misi-be. Teljesen jó képeket készít "sötétben" is. Viszont nagy és már meguntam hordozgatni. Ezért szerettem volna egy mobilt amivel azért elfogadható képeket lehet készíteni. Azt mondom, hogy a redmi note 4-el lehet. Beállításon múlik.
Tapasztalatom: a képek készítésére maradtam a camera FV-5 (beállítások miatt), viszont a videókra az open camera, mert kisebb bitráta beállításnál is szép videók készíthetők, és kisebb helyet foglal.
-
mrThomi
addikt
válasz
Toth_Jani #12118 üzenetére
atrakom haver netes kartyajat es ha azzal is lomha akkor tenyleg baj van.havernak is ugyan ez a teloja van egyszerre rendeltuk, es azt vettuo eszre hogy az en telomon a feherek sokkal vilagosabbak
nala meg sargabbak a szinek es nincs elallitva semmi.neki meg eggyel regebbi miui van fent ,lehet az ujon mar allitottak a szinkorrekcion ?
-
Winnie The P
őstag
-
Flashget
félisten
válasz
Toth_Jani #8299 üzenetére
Tegnap Volánbusszal mentünk Esztergomba és félúton bekapcsoltam a GPS-t + Iglo szülinapi app-ot és piszok hamar talált jelet a pontosság meg több volt mint tökéletes.
Volt már a múltban pl. MIUI V5 után V6/V7-re váltáskor, hogy teljesen rossz lett a GPS...ha nem volt bekapcsolva akár 5 perc is eltelt mire jelet talált. -
Melorin
addikt
válasz
Toth_Jani #8173 üzenetére
Szeretnék bankolni rajta, de ha jól olvastam el lehet rejteni a rootot az alkalmazásokra.
Szeretek mókolni eszközöket, bár kezdek kiöregedni az ilyesmiből
Egyre inkább a gyári megoldások felé hajlok. Szóval annak csak örülnék ha a MIUI egy nagyon jó rendszer lenne.
Akkor mit tanácsoltok ha rootolni szeretném a telefont: hagyjam rajta a gyári ROM-ot, vagy tegyem fel pl. az EU-t? Mivel nyújt az többet mint a gyári?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1 humoros
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Asustor NAS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest