- iPhone topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
VoWIFI: nem, de mintha Lackooo84 azt mondta volna hogy az indiai Voda profillal az nem megy, de a törökkel talán menne(?).
Aki custom ROM-on van és nem akar MIUI-ra váltani emiatt az megpróbálhatja su után egy terminál appból az alábbi parancsokkal elővarázsolni a 9091 WWAN diag interface-t:
setprop sys.usb.config diag,serial_smd,rmnet_bam,adb
setprop sys.usb.configfs 0
- vagy -
setprop sys.usb.config diag,serial_smd,rmnet_qti_bam,adb
setprop sys.usb.configfs 0
- vagy -
setprop sys.usb.config diag,serial_smd,rmnet_ipa,adb
setprop sys.usb.configfs 0Ha a driver-ek (és a Xiaomi együttható) rendben vannak akkor elvileg ugyanúgy letelepülnek a megfelelő USB kompozit eszközök mintha MIUI alól menne a diag mód.
Ja, közben mégegy fileküldéses kérés:
Root-al biztosan hozzáférhető a / györkérben az init.qcom.usb.rc - ha valaki MIUI alól el tudná nekem küldeni ezt a file-t az sokat segítene (a fenti prop-okat custom AOSP-ból sikerült kibányászni de a MIUI lenne a fontos mert ezekkel lehet irányítani hogy mi legyen USB-b beállítva de a beállítások lehetnek picit mások és ha más nem akkor beleépíteném a jókat ha van eltérés). A kérdés hogy MIUI-ban hol van.. Emlékeim és keresgélések szerint simán a /-ben.PS: ÁrPi2, a JN0-210 sztoridat nyugodtan ventilálhatod a Cisco cert topikban ; )
-
fudi2002
nagyúr
Nem a erre értettem, hanem általánosságban. Ez most csak a Ti izgalmatok. Mintha világmegváltó dologról beszélgetnétek. Engem speciel nem érdekel a VoLTE. Nem ez alapján veszek és nem is ez alapján fogok venni telefont.
A miuis küzdelmet én befejeztem amúgy is.
Amúgy pedig, ha ennyire a Volte az életed, akkor hajrá, go xda vagy 4pda és van választék.
-
kanyi51
senior tag
Nagyon bonyolult. A SIM2 a Telenor,és az az internet kijelölés is. Úgy van ahogy írtad, és van már VoLTE kiírás ia, és működik is, bár az IMS APN többször végig csinálva de nem menti el, vagyis nem marad meg, nem látom. Mindegy most működik rendesen a Telenor végre. Csak az 1 es SIM a Vodafon nem akarja az igazat, pedig állítólag be van kapcsolva az is. Egyelőre mindegy, így marad. De azért köszi a segítést.
-
dethroner
veterán
Én abból a módszerből amivel te küzdesz egy szót se értek, szerencsére
, különben már én is nekiálltam volna beleölni egy csomó felesleges órát. Én telepítettem azt a zippet és tényleg megjelent a wifi hívás lehetőség a menüben, de nem akar működni. Lehet a repülőmódos kipróbálás nem működik és tényleg olyan helyen kéne próbálni, ahol nincs digi hálózat. A volte már korábban előjött, már nem emlékszem hogy a *#*#volte#*#* kód hozta elő, vagy az hogy a régiót buzergáltam át Indiára. De a lényeg hogy ez sem működik.
De ahogy Crok írja, a más soc miatt nem valószínű hogy egy az egyben működhet a mi telónkon úgy a módszer, mint a PocoF1 esetében. Inkább a MI A2 Lite módra kéne rámenni, az a teló nagyon hasonló a Note 4-hez. Ha gondolod, [link] itt egy írás, valaki a fórumról ez alapján bekapcsolta az A2-n Digi kártyát ezeket. -
crok
Topikgazda
A német eredetit gondolom akkor nem is olvastad pedig lehet nem árt: ha nincsenek profilok akkor van rá profile file.
-
-
crok
Topikgazda
Nem, azok teljesen más partíciók.
Ha nem volt Firmware benne akkor nem választottad ki mikor backup-oltál - most ez lényegtelen egyelőre.
Nem tudom mit "tippelnél". Fogalmam nincs mit írsz és csinálszÍrj egyértelműbben.
Ami itt nálad /vendor az egyébként MIUI alatt /cust (ennek a Treble miatt van jelentőssége csak, neked teljesen mindegy most hogy /vendor-nak vagy /cust-nak van nevezve) de neked az is kell ha teljesen vissza akarsz állni (mert MIUI-t használsz). A /boot az maga a kernel. A bootloader meg bootloader. A modem az egyébként része a Firmware-nek.
DE! Egyiknek sincs semmi köze a /data-hoz.Szerk: "Remove password after restoring" ugyanazt a ZIP-et fogja flash-elni mint amit leírtam hogy a kávéscsésze alatti menüben van - de csak akkor lesz értelme ha az kér jelszót és nem a titkosítás (különböző dolgok ezek).
-
crok
Topikgazda
Nagyon nem kellett volna.
Szerintem visszaállítható, igen. Visszaállításnál a Firmware és az EFS ne legyen benne, minden más igen. Nem tudom volt-e titkosítva.. ha volt akkor előtte /data format és utána visszaállítás, ha nem volt akkor simán visszaállítás után restart, ha mégis kér valamit.. akkor OrangeFox-ban kávéscsésze ikon alatt van egy olyan az Other részben hogy Del ROM Pass gomb, majd restart (vagy a Logout blogomban leírtam milyen key file-okat kell törölni kézzel).
-
crok
Topikgazda
A DM-Verity lesz. OrangeFox akkor van? Az OTA beallitasokban (kave ikon alatt talan?) az OTA beallotasoknal lesz, ki kell kapcsolni hogy ne is akarjon DM Verity check-et csinalni.
Szerk: Ha nincs OrangeFox akkor a MIUI ZIP felulirta a recovery-t a gyarival es ezert bukik a DM-Verity. Ujra kell tenni a TWRP-t, aztan OrangeFox, a tobbit mar irtam fentebb.
-
-
crok
Topikgazda
A *#*#VOWIFI#*#* igen, működik, ezzel lehet bekapcsolni. De írtam én már hogy a miért van az hogy az hogy a készülék dobozára rá van írva hogy VoLTE kompatibilis és mégse megy egy adott hálózaton. Nem véletlen van a VoLTE szerződésekhez támogatott készülék lista is mellékelve.
Ha működik mutatnia kellene a VoLTE logót. -
crok
Topikgazda
Full wipe alatt általában a rendszer részére fontos partíciók wipe-ját értük, tehát /data, Dalvik/ART cache, cache - és a /system ami kérdéses, mert van ahol töröltetik (non-MIUI custom ROM-ok), van ahol nem (pl. Xiaomi.EU). Valamint a /vendor ha custom non-MIUI a ROM.
A /data format az lezúzza a /data-t és így egyben a /storage-ot is (ez a belső memória). Ez akkor kell(het) ha encrypted és nem tudja feloldani a ROM. Akkor nincs más hátra mint előre.. [Itt van] hogy mi hogy működik.
Jó alap lehet ha /data, Dalvik/ART cache, cache után a belső memóriában az Android könyvtárat átnevezed (ha kell meg visszaállításnál vissza..) valamint ha pl. másik MIUI-t használsz akkor a MIUI könvtárat is átnevezed (meg vissza ha..). Meg ahogy amlítettem /vendor ha non-MIUI custom ROM.
De a ROM-ok leírásában általában kitérnek rá hogy hogy kell telepíteni, mit kell wipe-olni és milyen TWRP-t ajánlanak - ezeket általánosan illik megfogadni mert nyilván nem véletlen írta le a ROM maintainer.
-
Upo
addikt
Nem hiszem, nem látok semmi treble utalást. Annak még azért tisztulnia kell mire tényleg jól működik majd. Azért még jópár vendor specifikus dolgot állítgatni kell mire egy másik telefonon elindul. Támogatott készülékekből sincs még sok, tanulási folyamat van. Most pl. valami mediatekes allview telóról olvastam hogy a phh féle treble aosp rommal elindították. A custom rom gyártóknak is bele kell jönniük, források még nem nagyon vannak, korai időszakban vagyunk. Amit várnak, hogy az android P-re való áttéréskor már valószínű sokat fog segíteni a treble.
-
Attipapa
aktív tag
amíg írtam, addig más is megírta
Én is vettem egy feketét és EU Expresszel engedte. Csak valami bibi van a rendszerben mert az előzőt 19-én rendeltem és még UK.-be sem érkezett meg. Ebből már nem lesz 10-25 nap. Előtte kollégámnak rendeltem 16-án Vernee M5-öt, (szintén EU Exp.)az most jött meg 5-én.
-
helixP
nagyúr
Aha, garancia köhögős, ha épp' úgy van. Az árhoz jön hozzá Áfa+Kezelési költség, nagyjából ott vagy, mintha itthon vetted volna.
Amúgy hiba nem hiszem, hogy van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest