-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
crok
Topikgazda
válasz
gabor9991 #33964 üzenetére
Pinek rendben vannak, nincs letörve egy se, ép és helyén van mind? Töröld át kontakttisztítóval az új LCD csatlakozóit, lehet valami gyártási "szemét" került rá / maradt rajta, ali-n úgyis mindig ezzel kezdik ha szólsz nekik hogy nem működik. Annyit megér. A tesztet felveheted video-ra, dispute miatt úgyis kelleni fog valószínűleg.
-
fudi2002
nagyúr
-
crok
Topikgazda
válasz
gabor9991 #29567 üzenetére
Igen, a TuneIn stat egybevág az ébrentartási idővel. Simán lehet hogy magas CPU frekvencián volt tartva folyamatosan a készülék. Én így is megcsinálnám amit írtam. Nekem túl szép / túl egyenes / túl egyenletes az a merülés hogy akkuhiba legyen. Max a zip-et küldd el és megnézem én ha nagyon nem boldogulsz.
-
crok
Topikgazda
válasz
gabor9991 #29563 üzenetére
Szia,
az a telefon nem alszik, folyamatosan ébren van tartva annak ellenére hogy a képernyő ki van kapcsolva. Meg kell keresned mi az ami ébren tartja. Nem tudom milyen rádió alkalmazás fut rajta de lehet hogy magasan tartja az órajelet és amiatt merül jobban, mint kellene - mert ha 8 órán át egyfolytában megy a rádió akkor az belátható, hogy attól merülnie kell.
Mindenki akinek nem alszik a telefonja ajánlom megtekintésre ezeket mielőtt vad akkucserébe kezdene:
Beállítások - Telefonról - CPU-ra bökj 8..10x - Bugreport-ot generálj - a kapott zip-et töltsd fel [ide] vagy [ide] (vagy telepítsd fel magadnak a Battery Historian-t) és nézd meg hogy miért nem alszik a telefon, mi tartja ébren. Nem kell root meg semmi, csak egy bugreport.
PC-s böngészőben a link(ek)et megnyitva és a zip-et submit-elve meg lehet nézni hogy mi tartotta ébren a telefont, mi mennyit és hogyan fogyaszt - egérrel kell követni a diagramokat valamint az összes táblázatos kategóriát érdemes végigböngészni.
Fel kell tenni a BetterBatteryStats-ot (BBS):
(a) ha nincs root, akkor adb-vel pár parancsot ki kell adni hogy a statisztikát kiolvashassa:
(crok logout blogjában benne van a minimal ADB telepítése PC-re, aztán telefonon beallitasok, telefonról, MIUI verzióra koppints vagy 10x (ezzel engedélyezed a fejlesztői módot) majd beállitások, lista végén fejlesztői menü, USB hibakeresést engedélyezt) aztán USB kábellel kösd össze a gépet a telefonnal, nyiss egy parancssort és ezeket a parancsokat kellene kiadni:
adb -d shell pm grant com.asksven.betterbatterystats android.permission.BATTERY_STATS
adb -d shell pm grant com.asksven.betterbatterystats android.permission.DUMP
adb -d shell pm grant com.asksven.betterbatterystats android.permission.PACKAGE_USAGE_STATS
(b) Sokkal egyszerűbb ha van root, mert akkor megcsinálja magának....és/vagy a Wakelock Detector-t (WLD) de ez csak root-al megy, ezzel (is) megnézheted hogy mi tartja ébren a telefont, beakadt app, beakadt kernel wakelock..
Remek app még a GSAM Battery Monitor is - de root kell hozzá.
És betettem a logout blogomba is mert innentől csak utalni fogok ezekre ( :
-
kelly416
veterán
válasz
gabor9991 #28962 üzenetére
Feleségem nem panaszkodik sem tárcsázora, sem merülésre, eddig minden frissítést feltett, ami csak jött, de akkor mondom Neki, hogy most óvatosan, inkább várjon kicsit. Mondjuk sosem volt mókolva, "out of the box" használja most is, legalábbis romolas szempontjából.
-
crok
Topikgazda
válasz
gabor9991 #28805 üzenetére
Better Battery Stat és Wakelock detector. Ha nincs nyitva a telefon és nincs root akkor kis adb mókolás kell hogy adj a BBS-nek jogot hogy gyűjthessen adatokat -> de legalább megmondja majd hogy mi tartja ébren. A másik, hogy valami van a háttérben ami max freq-en tartja a SoC-ot.
-
mcmester1987
újonc
válasz
gabor9991 #12606 üzenetére
Eustock webáruházban vásároltam. Nekem kellett közvetlenül intézni a szervizelést, ezért is velem kommunikált a szerviz. Próbáltam mindent, de mindig az volt a válasz, hogy semelyik alkatrész nem okozta a sérülést, külső behajtás érte... Megcsinálják ha fizetek érte. Ezt meg nem akarom.
-
-
-
Ájvé
veterán
válasz
gabor9991 #10362 üzenetére
Ez is egy nézőpont. Én se ügyelek az akku használatra, de a merülésre figyelek, nem szabad teljesen lemeríteni, ezt a szabályt érdemes megtartani. Mert persze lehet akkut cserélni zsír új telefonba is, de akkor is pénzkidobás,vagyis nekem az és legalább ennyire odafigyelek rá.
Laptop lehet kicsit más kategória már, sokan azzal teszik tönkre hogy csak hálózati töltővel használják, akkut ilyenkor egyáltalán nem használja és bizony tönkre fog menni, a kapacitása a töredéke lesz. Mikor elindul az user nyaralni és 5 perc alatt lemerül akkor nem fogja boldogítani a korábbi nemtörődömsége. Ha már állni hagysz egy akkut legalább töltsd fel teljesen és ha havonta csinálsz egy merítés és töltés ciklust akkor jó eséllyel sokáig használható marad. Bele lehet szarni, teljesen igaz, de kis odafigyeléssel tovább tudod használni, persze ez megint ember függő, van aki odafigyel a dolgaira és rendben tartja őket, megjegyzem én sem vagyok ilyen, sőt elég trehány módon vagyok képes kezelni a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Káfrtyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest