Hirdetés
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
eladogeppc
veterán
Köszi fel is ment. A korábbi verzió nem értem miért nem akart felmenni...

-
regener
veterán
válasz
eladogeppc
üzenetére
Gyári frissítőbe rakd le a legfrissebb recovery romot és menni fog. Minden adatod mentsd le előtte.
-
micafighter
nagyúr
válasz
eladogeppc
üzenetére
Kérdezés előtt célszerü picit vissza olvasni:
https://prohardver.hu/tema/xiaomi_redmi_note_4_b20/hsz_11215-11220.html
https://prohardver.hu/tema/xiaomi_redmi_note_4_b20/hsz_11232-11232.html
DeveloperROM
zárt bootloader BL -
eladogeppc
veterán
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Megpróbálom, köszi. Ezt a gyári upadte-errel sikerült ? Vagy gyári Recovery módba menjek ?
-
borzosmorzi
tag
válasz
eladogeppc
üzenetére
A 7.9.15-ös dev. romot engedte a stabil 8.5.4.0-ra rátenni, az előzőt valamiért nekem nem. Tegnap este frissítettem. Nem kellett unlock.
-
eladogeppc
veterán
Srácok, kérlek segítsetek.
30 nap múlva enged csak unlock-olni, addig nem tudok átmenni Developer ROM-ra.
Bl unlock nélkül nem tudok Developer ROM-ot telepíteni ?Köszi !

-
tothandras80
tag
AIMP zenelejátszót feltelepítve a beépített hangszínszabályzó és a Mi Zenejavítás funkció nem működik. Appot eltávolítva ismét jó. Ez bug, vagy így normális? Más lejátszóval nem próbáltam.
-
eladogeppc
veterán
Nem veszem fel a harcot kamera ügyben.
Vissza gyüttem, ismét Note4 van. Kínszenvedem, hogy menjen fix 30fps is, szólok ha megvan a megoldás...
Miért nem enged stabilra developert telepíteni ?
A másik engedte.
Köszi előre is ! -
-
arcsin
senior tag
válasz
SyMbioTe
üzenetére
Én itthon vettem teljes keretes glasst. Vettem én volna rá simát is csak se hézag kitöltőfolyadék, se egy értelmes webbolt ahol jelzik hogy 4x-re van vagy mtk-s note4-re. Amit vettem borzalmasan elégedetlen vagyok. Folyton beujjlenyomatosódik, koszolódik rendesen
Valahogy még le is törtem belőle egy darabot. Plusz felhelyezést is a segédmatricákkal csináltam fürdőben zuhany után. Sajnos akárhogy nézem a gombok háttérvilágítását le kellett vennem mert hiába igazítottam hozzá többször is, picit más szögből nézem el van csúszva a fele. Ugyanez a notif LEDnél, pld ha leteszem az éjjeli szekrényre az ágyból nem látom már hogy töltene (Ez azért is zavar mert ilyen mágneses kis pöccsel töltöm, ami el képes mozdulni ha lerakom és nem tölti). Most várom aliról a hézagkitöltőt meg a sima transzparens glasst. -
ThorsHUN
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Na nekem ez nincs.
Korabban volt, most nincs es megorulok, hogy nem tudom mi a tokom baja van. -
Üdv!
Csatlakozom egy szürke 3/32-es modellel.

Első kérdésem igazából nekem is a kijelzővédőre fókuszál, ami az összefoglalóban van full cover tg, az jól illeszkedik a kiejlzőre? Vagy melyik ajánlott rá leginkább? -
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
Disagu fóliákkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata, hogy melyik illeszkedik szépen ennek a telefonnal a kijelzőjéhez?
Kétféle típust árulnak: Full flex és GoleboHonor8-on használok ilyen márkájú fóliát, és az vékony fólia kategóriában nagyon jó minőségű, észre sem lehet venni a 2.5D üvegen, hogy fent van.
-
vigyori78
őstag
Sziasztok!
Ma ki akartam próbálni a Mi Drop-ot de nem igazán megy.
Értesítési sávot lehúzom és ott rábökök a Mi Drop-ra akkor csak villan egyet és kész nem lesz aktív, ha egy képnél rányomok, hogy küldés Mi Drop akkor csak megjelenő az ablak, és a kép alatt írja, hogy kapcsoljam be a Mi Drop-ot? -
Zsocó
aktív tag
Tegnap este vettem észre, hogy full fekete képnél, max fényerőn van egy pár pixel hiba. Átlag felhasználásnál nem is vettem észre.
Megtudja más is nézni, hogy mennyire gyakori ez másnál is? -
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Érdemes már fel tenni az új developer romot ? Megoldották már az obb mappa eltünéseket ? Illetve mennyire lett megbizható rom ?
-
helixP
nagyúr
válasz
micafighter
üzenetére
Ne is mondd,itthon is gyűlnek a tokok egyiket sem akarom kidobni
Tisztára mint a nők, még a cipők ...Upo: tökéletesen leírtad a helyzetet!
-
csattila01
tag
Sziasztok.
Tudom, hogy elég szubjektív kérdés. De szerintetek van már a MIUI9 beta olyan szinten, hogy érdemes legyen lecserelni a 8.5.4-es MIUI8-at? Egy kicsit bosszant a felesleges app kilövöldözés, más bajom viszont nincs a mostanival. -
Upo
addikt
válasz
eladogeppc
üzenetére
Nahát így nem nehéz, ezek szerint drasztikusan csökkentették a feldolgozandó adatok mennyiségét. És lám, a P10 lite a "jó". Note4-nél meg széthackelik, hogy mindenféle üzemmódok elérhetők legyenek, ahol a P10L-hez képest többszörös adatforgalom képződik, aztán csodálkoznak hogy akadozik. Nem véletlenül van ám az lekorlátozva.
Azért kíváncsi lennék, ha a P10L-en is fel lehetne oldani az üzemmódokat, és utána ott is olyan erőltetett idióta beállításokkal próbálnának videózni, hogy az mit csinálna.Tehát szerinted a szoftver szar. De akkor azért szar, mert túl sok minden van megengedve. Ezek szerint akkor lenne jó, hogyha itt is korlátozva lenne bizonyos esetekben az fps és/vagy felbontás.
Igazából az is emiatt van, hogy nagyobb felbontáson ha szükség van rá akkor visszaveszi az fps-t mert úgyse tudná feldolgozni. (okos emberek ilyenkor erőltetik fix magas fps-en, és csodálkoznak hogy akad
) Akkor a te gondolkodásmódod szerint ez mégiscsak jó dolog, mert a készülék megpróbál szélsőséges esetekben is minél jobbat kihozni. Illetve nem is tudom, mert amit írsz az önellentmondás. Azt mondod, note4-en szar a szoftver mert korlátozza a dolgokat. Bezzeg a P10 Lite, amin korlátozva vannak a dolgok az jó.
Akkor most waddafck??
-
micafighter
nagyúr
válasz
oregnigger
üzenetére
Szerintem crok blogjában erre is találsz megoldást. Emlékeim szerint a gyári beállításon a max az valojaban valami 60-70%ra van korlátozva, tehát a hangerőn min.10-20%ot simán lehet hangosítani még.
-
borzosmorzi
tag
válasz
eladogeppc
üzenetére
Szinte biztosan szoftveres gond van a képalkotással, még azt sem hinném, hogy a Samsung Isocell típusú szenzorok rosszabbak lennének a Sony-nál (az Isocell egyik legfeljebb technológia). De gondoljuk meg, mi várható egy 1/3"-os parányi szenzortól. Még alap ISO-n is akkora zajt kell feldolgozni (csökkentés + utóélesítés) a szoftvernek, hogy nem csoda, hogy az eredmény ennek hatékonyságán múlik.
-
RaZroX
addikt
Ha belső tárhelyről telepítettem az RR-t, és már felraktam a gapps-et is akkor a végén nyomhatok egy internal storage wipe-ot, hogy tiszta legyen a telefon ugye ?
-
B2man2
aktív tag
válasz
oregnigger
üzenetére
Volume booster Goodev app a Play áruházból. Egy próbát megér.
-
eladogeppc
veterán
válasz
helixP
üzenetére
Én is ezt gondolom, viszont lassított felvételnél akár vak sötétben sem akad a kamera.
Ezért gondolom, hogy a szoftver a szar. Mármint a képfeldolgozó szoftver.
Csak egy ilyen "olcsó" készüléknél evvel nem fognak foglalkozni.
Most P10 Lite-om van, ami szintén nem egy drága kütyü, ennél ugyan jó az alacsony fénynél való videó, viszont itt nincs se 60fps, illetve lassított felvétel le van butítva 640x480-ra

-
ath
senior tag
Megeri a torott kijelzot csereltetni? Vagy tobb ertelme van ujat venni?
-
Simba86
senior tag
nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én kezdem unni a kamera miatti nyavajgást... újra és újra ugyanazokat a köröket futja 1-1 ember...

-
helixP
nagyúr
válasz
eladogeppc
üzenetére
A hardver az egy dolog. A baj az, hogy magával a kamera algoritmussal basznak rendesen foglalkozni. A MIUI minden telefonon ugyan olyan, azzal nem kell sokat foglalkozni. A kamerák hardverjei viszont változóak, ehhez hozzá kéne hangolni a szoftvert. Ez az ami kevésbé megy.
-
-
Bogczy
csendes tag
Sziasztok! Végre hosszú várakozás után megjött a fólia amit rendeltem a telefonra. Full cover fóliát rendeltem szép meg minden, de csak a szélein ragasztós középen nem így gyanítom nem fogja sokáig bírni. Valaki rendelt már olyant ami teljes felületén tapadt a kijelzőre és mondjuk egy olyan link is jól jönne ahonnan nem 2 hónapot kell rá várnom. Köszi
-
BalogPepe
csendes tag
Sziasztok!
Két nagy gondom van ezzel a telóval: az egyik a wifi hotspot dns probléma. A másik pedig az hogy a beállított hangerő szintek maguktól elmásznak. A telefon egyszer csak sokkal hangosabb lesz, pedig a hangerő csúszkán nem látszik változás. Visszaállítás után néhány óráig jó. Ezekre van valakinek megoldása? A telón 8.5 Stable Miui van.
-
Quicky
csendes tag
Sziasztok.
Hogy tudok képeket, vagy fájlokat másolni a telefonra? Ha rádugom a telefont a gépre, nem látok semmit a file rendszerből.
Üdv Q
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Egy pillanatra a kamera témára visszakanyarodva.
Akinek Sony IMX258 van a gépében, akkor annyira gagyi nem lehetne a videó és a kép minősége, mivel ezekben a telefonokban is ilyen szenzor van.(G6 khm..)Nagy valószínűség szerint a Samsung szenzoros készülék nem fogja szeretni csak az alacsony fényvisszonyokat.
Azért piszkál a téma, mert youtubeon azért vannak olyan videók is, amik egyáltalán nem szaggatnak.
Úgy gondolom azok valószínűleg Sonyk lesznek.
-
guftabi96
addikt
Az AEX SOT-ot én néztem be, nem a rommal van baj.
Valamiért az Opera zabálta nagyon a háttérben az akkut.
Letöröltem, feltöltöttem teljesen a telefont, és most megy a szokásos -10% akku=~1 óra sot.
----------------------
A Google Camerával viszont van egy kis problémám. Nem mindig megy a vaku. Hiába kapcsolom be vagy automatikusra, nem villan sem fókuszáláskor, sem a fotó elkészülésénél. Szóval beltérben, sötétben egy teljesen fekete képet készít. -
oregnigger
csendes tag
Sziasztok.
3 napja használom, nekem nagyon halk a csengetés hangereje ( tudom : beállítások* hangok és rezgések* csengetés hangereje.) itt maxon van. Lehet még valahogy emelni rajta.
köszönöm -
Semmi
-
ath
senior tag
Eldobtam, berepedt.. mi a szrt csinaljak? Ertelmes osszegert cserelik az uveget, vagy kikuldik kinaba, vagy mi van ilyenkor? Ugy remlik klinikak kozelebe szol a garancia, adjatk pls barmi hasznos infot. Koszi
-
vontod
tag
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Köszi szépen!
-
ace05
senior tag
xiaomi.eu legújabb rom. A changelogban olvasom, hogy visszatért a single button mod menü. Azt még mindig nem lehet beállítani, hogy homegomb-ot hosszan megnyomva jöjjön elő, a jelenleg futó alkalmazások menü ? Mert mindent belehet állítani a rendszer/gombokban, csak azt nem.
-
crok
Topikgazda
válasz
vigyori78
üzenetére
És ha az eredeti Stable ROM zip-jéből egyszerűen kiszeded? Vagy akár bármelyik ROM zip-jéből? Mindjárt felpattintom valahova amúgy.. moment.. [Szerk.] ja azért kérdezem, mert ami nekem fent van az a legújabb lesz, a stable-ben meg megint más van, az RR-ben is más lesz..
-
Termi92
tag
válasz
vontod
üzenetére
http://eustock.eu/shop/okostelefon/xiaomi-redmi-note-4-4-64-okostelefon-eu-szurke-reszletek
szerk.: most látom hogy itt nincs raktáron.
-
vontod
tag
Üdv népek! Segítsetek már plíz! Ilyen telót szertnék 4/64 snapival. Honnan lehetne beszerezni? Főként eu-s forrás érdekelne. Az építő jellegű hozzászólásokat köszönöm!
-
crok
Topikgazda
-
válasz
tothandras80
üzenetére
[link]
Kép feltöltése gomb és voala. Hol a galéria? Egyéb? Hova lett? Almenüben érthető csak el a dokumentumok fül alól.... -
Feri1977
senior tag
Egy mezei kérdés, néztem tokot hozzá, van fekete kék meg minden féle forma is, kérdés, hogy vegyen e rá az ember, mert így fullos fémes gyönyörű a telefon, tokba meg amilyen a tok színe, fekete kék, azaz elveszti a jellegét a teló, a gyönyörű minőségi fémes kinézetét, vegyek rá szerintetek?

-
-
Termi92
tag
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Arra figyelj, hogy ez teljes wipe-ot csinál, visszaállítja telefont gyári beállításokra, és törli a belső tárhelyet is.
-
Termi92
tag
válasz
borzosmorzi
üzenetére
-
borzosmorzi
tag
válasz
Termi92
üzenetére
Én is így tudtam, meg is próbáltam, de sajnos kiírta a rom ellenőrzése után, hogy stabilról nem hivatalos rom-ra való frissítés nem engedélyezett (8.5.4.0-ról akartam frissíteni 7.9.7-re). Frissítették az infót az angol MIUI 9 fórumon, explicit módon odaírták, hogy stabilról devre csak fastboottal lehet frissíteni. Akkor most mi a valóság, spéci velem akartak kiszúrni?
-
Termi92
tag
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Nem igaz. Zárt bootloaderrel is fel lehet rakni Miui 9-et (tudom mert én ma délelőtt csináltam meg). Le kell tölteni a Developer Rom-ot innen (Download Full ROM, nagy zöld gomb), feldobni telefonra, majd elnavigálni a rendszerfrissítések menübe, jobb felül a 3 gomb, Rom telepítés kiválasztása, betallózni a .zip-et, és fel is rakja.
Itt az angol leírás is: http://en.miui.com/a-233.html
-
nagyra
tag
Szerintem nem a hálózatváltások okozzák a megakadást! Ma délután hallgattam zenét, kb. 5 percenként megakadt, és az ablakban volt, egy helyen a telefon.
Ellenben ezek a megoldások működhetnek:
http://danielhnyk.cz/solution-redmis-audio-playback-bug/Az 1es és a 2es lényegében ugyanazt csinálja. Én ki fogom próbálni a ketteset (legkésőbb hétfőn patchelem a build.prop-ot), de más is kipróbálhatná, biztos ami biztos alapon

-
Ma kapott tőlem a telefon egy fekete pontot. GPS közben (Waze ) közben újra indult a kütyü. Folyamatos mobil internet is ment mellette más nem.
-
Feri1977
senior tag
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Oh, értem..nagyon szépen köszönöm. Akkor megvárom, amíg elkészül, remélem akkor lehet majd telóról frissíteni, felajánlja majd..? :-)
+Egy kérdés még, néztem tokot hozzá, van fekete kék meg minden féle forma is, kérdés, hogy vegyen e rá az ember, mert így fullos fémes gyönyörű a telefon, tokba meg amilyen a tok színe, fekete kék, azaz elveszti a jellegét a teló, a gyönyörű minőségi fémes kinézetét, vegyek rá?
-
Feri1977
senior tag
Sziasztok. Egy újabb kérdés. Miui 8 van ugye a telefonon, látom már van 9 is, nagy mókolás kell ahhoz, hogy én ezt rátegyem? Mert kíváncsi lennék mivel tud többet. Igazából egyáltalán nem értek hozzá, meg bootloader és társai amiket itt láttam mókolásotokat olvasva. Nem igaz nem lehet ezt frissíteni mint egy szoftvert a telefonból, miért nem ajánlja fel, nem is értem, szóval hogy tudnám legkönnyebben rátenni a miui 9-et?
-
RaZroX
addikt
Na twrp telepítés megvolt. twrp bootolt is gond nélkül, most pedig nem indul el a rendszer. twrp-ből nyomtam egy rebootot és megakad a MI logonál a telefon. Bekapcsgomb nyomvatartására ujraindul és ugyaneddig jut.

-
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Szeretnék megkérni valakit akinek rootolt a telefonja :
System/data-app/Browser mappában van elvileg a Browser.apk ezt valaki feltöltené nekem valahova.
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valahogy még le is törtem belőle egy darabot. Plusz felhelyezést is a segédmatricákkal csináltam fürdőben zuhany után. Sajnos akárhogy nézem a gombok háttérvilágítását le kellett vennem mert hiába igazítottam hozzá többször is, picit más szögből nézem el van csúszva a fele. Ugyanez a notif LEDnél, pld ha leteszem az éjjeli szekrényre az ágyból nem látom már hogy töltene (Ez azért is zavar mert

Tisztára mint a nők, még a cipők ...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)