- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple Watch
- Légies iPhone halvány színei
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AngelH
aktív tag
válasz
eladogeppc #16735 üzenetére
Ajánlom a téma összefoglalót. Összefoglalva a Note 4X nem erre a piacra szánt telefon, és bár méreteivel megeggyezik, de ez a Note 4 Global Edition topicja.
-
jeni
félisten
válasz
eladogeppc #16729 üzenetére
pontosítva
Redmi Note 4 3/32 vagy a Note 4 4/64csak a memória és tárhely amiben különbözik
-
vigyori78
őstag
válasz
eladogeppc #15294 üzenetére
A verzió az oké amire frissíteni szeretnél ? miui_HMNote4XGlobal_7.10.19_b54289d965_7.0
-
helixP
nagyúr
válasz
eladogeppc #11609 üzenetére
Van, és ha jól értelmezem, megoldották a zene akadást?
" Fix - Performance slowed down when music was played "kondás: LoL
student: Ez mért zaklat fel ennyire?
-
student
őstag
válasz
eladogeppc #11609 üzenetére
van, ezek az istenbarmai ráküldték a stable rom-ra ráküldték a nightly-t kérdés nélkül
-
Pakliman
tag
válasz
eladogeppc #11521 üzenetére
-
KamuMazsola
őstag
válasz
eladogeppc #11434 üzenetére
Megnéztem, tényleg folyamatosabb, kicsit sötétebb. Lehet letöltöm azt az appot de én nem nyavajogtam, hogy nem elég amit tud. Sőt amire én használom arra bőven jó. (pl egy közlekedési baleset gyors hatékony dokumentálása)
-
juve600
nagyúr
válasz
eladogeppc #11434 üzenetére
xiaomi eu 7.9.15 is tudja a 4K videot
-
KamuMazsola
őstag
válasz
eladogeppc #11432 üzenetére
Én telón néztem vissza, a tiédet nem néztem. Nekem telón ez bőven elfogadható. Ha családi videót akarok arra nem mobilt használok.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
eladogeppc #11393 üzenetére
[Itt] van. Nem egy remekmű, kézben tartva, az ablaktörlő maszatol rendesen. Én nem tartom olyan rettenetesnek. Persze a szemből érkezők vakítanak rendesen.
-
trebrona
nagyúr
válasz
eladogeppc #11410 üzenetére
Mondjuk az új fiókhoz is kellene először engedélyt kérni, majd utána mehet.
-
crok
Topikgazda
válasz
eladogeppc #11410 üzenetére
-
crok
Topikgazda
válasz
eladogeppc #11408 üzenetére
Na várjálválrjál: eleve fastboot módban kell a telefont a géphez kötni mikor MiUnlock-al nyitni akarod..
Step 1. Download the Mi Unlock app to PC, and sign in with your Mi Account;
Step 2. Shut down your phone manually, and hold Volume down key and Power button to enter Fastboot mode;
Step 3. Connect your phone to PC using USB cable and click "Unlock". -
crok
Topikgazda
válasz
eladogeppc #11404 üzenetére
Ez megvolt-e: Settings > Additional settings > Developer option > Mi Unlock Status > beléptél-e itt a Mi account-oddal? Ja, és fastboot módban van-e a telefon mikor ezt csinálod? Mármint gondolom igen.
-
Gloob
addikt
válasz
Gondolom azért, mert 1 hónapon belül vagy egy másik Xiaomi nyitással.
Esetleg ezt a megoldást próbáltad már? Leválasztod ezt a telefont a Mi accountodról, és regisztrálsz neki egy másikat. Azzal kéred meg a nyitási engedélyt. Esetleg másik email címet használsz a regnél. Nem tudom, hogy így működhet-e a dolog. Majd megmondják a jobban hozzáértők, vagy egyszerűen kipróbálod. -
borzosmorzi
tag
válasz
Jelenleg ez pont nem igaz, mindkettő 7.0 Nougat.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
eladogeppc #11388 üzenetére
Samsung szenzor. Otthon lesz időm felteszem.
-
Feri1977
senior tag
válasz
eladogeppc #11359 üzenetére
Megnéztem, tényleg jó lett! Igen, nem szakad, teljesen elfogadható. :-)
A szenzort megnézném, de nem sikerül a tárcsázóba a betűket előhívni sehogysem, csak számokat lehet beütni ugye, hogy tudom a betűket ott előhozni? Mert a MIUI-t be kéne írni..
és hosszan nyomva sem adja ki a betűt mondjuk.
+A sötétet úgy értettem, hogy ha az open camerába videót felveszek, a telefon kijelzőjén sötétebb eleve az egész, akkor ez nem számít, mert a kész felvétel nem ilyen lesz?
-
djtörök
senior tag
válasz
eladogeppc #11359 üzenetére
Open camera videófelvétel nálam se akadozik sötétben, de a gyári app leesik olyan 15-20 fps-re.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
eladogeppc #11357 üzenetére
Az igazi probléma az, hogy van akinek a stílusa, nyavajgása volt sok. Amúgy ma hajnalban, vezetés közben csináltam egy egyperces videót, semmi probléma vele.
Gyári kamera app, fhd, 30 fps, 8.2.10 miui. -
droti25
őstag
válasz
eladogeppc #11316 üzenetére
Köszi a tippet. Tényleg jobb így.
Ja és mikor megvettem a telót teszteltem. És egyértelműen az open cam készítette a legjobb minőségű fotót is. Direkt össze vetettem a különböző appokkal(gyári..stb) készült képeket nagy TV-re kitéve. -
helixP
nagyúr
válasz
Köszi, hogy megosztottad velünk.
-
juve600
nagyúr
válasz
opencamera appal nekem egy gondom van,beállitom hogy az SD kártyára mentsen,fényképezek,utána rá akarom tenni pc-re a képet, a telefon galériában látom,de ha átmásolom gépre akkor 0mb-tnak írja és nem nyitja meg
de valszeg én vagyok a láma és valamit rosszul csinálok
-
helixP
nagyúr
válasz
eladogeppc #11312 üzenetére
Most azt várod, hogy könyörögni a topic, hogy lécci, mondd el...?
Írd le, vagy ne írd le. -
borzosmorzi
tag
válasz
eladogeppc #11300 üzenetére
A vicces az, hogy a hivatalos álláspont szerint csak fastboottal kellene működnie a frissítésnek stabil MIUI 8-ról.
Idézek a tegnapi romhoz kijött angol nyelvű frissítési útmutatóból (a 2. pont az érdekes):How to Upgrade to MIUI 9
1. Please don’t forget to back up your data before upgrading to MIUI 9.
2. If you are using MIUI V5 / MIUI 6 / MIUI 7 / MIUI 8 stable ROM, please upgrade to MIUI 9 via fastboot method.
3. If you’re using MIUI 8 Global Beta ROM, please go to ‘Updater’ and check for updates. -
regener
veterán
válasz
eladogeppc #11297 üzenetére
Gyári frissítőbe rakd le a legfrissebb recovery romot és menni fog. Minden adatod mentsd le előtte.
-
micafighter
nagyúr
válasz
eladogeppc #11297 üzenetére
Kérdezés előtt célszerü picit vissza olvasni:
https://prohardver.hu/tema/xiaomi_redmi_note_4_b20/hsz_11215-11220.html
https://prohardver.hu/tema/xiaomi_redmi_note_4_b20/hsz_11232-11232.html
DeveloperROM
zárt bootloader BL -
borzosmorzi
tag
válasz
eladogeppc #11293 üzenetére
A 7.9.15-ös dev. romot engedte a stabil 8.5.4.0-ra rátenni, az előzőt valamiért nekem nem. Tegnap este frissítettem. Nem kellett unlock.
-
Upo
addikt
válasz
eladogeppc #11265 üzenetére
Nahát így nem nehéz, ezek szerint drasztikusan csökkentették a feldolgozandó adatok mennyiségét. És lám, a P10 lite a "jó". Note4-nél meg széthackelik, hogy mindenféle üzemmódok elérhetők legyenek, ahol a P10L-hez képest többszörös adatforgalom képződik, aztán csodálkoznak hogy akadozik. Nem véletlenül van ám az lekorlátozva.
Azért kíváncsi lennék, ha a P10L-en is fel lehetne oldani az üzemmódokat, és utána ott is olyan erőltetett idióta beállításokkal próbálnának videózni, hogy az mit csinálna.Tehát szerinted a szoftver szar. De akkor azért szar, mert túl sok minden van megengedve. Ezek szerint akkor lenne jó, hogyha itt is korlátozva lenne bizonyos esetekben az fps és/vagy felbontás.
Igazából az is emiatt van, hogy nagyobb felbontáson ha szükség van rá akkor visszaveszi az fps-t mert úgyse tudná feldolgozni. (okos emberek ilyenkor erőltetik fix magas fps-en, és csodálkoznak hogy akad) Akkor a te gondolkodásmódod szerint ez mégiscsak jó dolog, mert a készülék megpróbál szélsőséges esetekben is minél jobbat kihozni. Illetve nem is tudom, mert amit írsz az önellentmondás. Azt mondod, note4-en szar a szoftver mert korlátozza a dolgokat. Bezzeg a P10 Lite, amin korlátozva vannak a dolgok az jó.
Akkor most waddafck?? -
borzosmorzi
tag
válasz
eladogeppc #11265 üzenetére
Szinte biztosan szoftveres gond van a képalkotással, még azt sem hinném, hogy a Samsung Isocell típusú szenzorok rosszabbak lennének a Sony-nál (az Isocell egyik legfeljebb technológia). De gondoljuk meg, mi várható egy 1/3"-os parányi szenzortól. Még alap ISO-n is akkora zajt kell feldolgozni (csökkentés + utóélesítés) a szoftvernek, hogy nem csoda, hogy az eredmény ennek hatékonyságán múlik.
-
helixP
nagyúr
válasz
eladogeppc #11254 üzenetére
A hardver az egy dolog. A baj az, hogy magával a kamera algoritmussal basznak rendesen foglalkozni. A MIUI minden telefonon ugyan olyan, azzal nem kell sokat foglalkozni. A kamerák hardverjei viszont változóak, ehhez hozzá kéne hangolni a szoftvert. Ez az ami kevésbé megy.
-
Upo
addikt
válasz
eladogeppc #10692 üzenetére
Na ebből látszik, hogy barna végtermékből nem lehet várat építeni.
Hiába próbálsz ügyeskedni, a képalkotáshoz fényre van szükség. Fényt meg szoftverrel/moddal nem nagyon tudsz csinálni. Leegyszerűsítve videózáskor az fps adja meg a "záridőt", azaz hogy egy képkocka mennyi ideig kap fényt. Csak az egyszerű számolás miatt, ha 100fps-el videózol, akkor egy képkocka 0.01 s-ig kap fényt, ha 50fps-el akkor már 0.02 s-ig, ha 25fps-el, akkor már 0.04 s-ig. Ez az elsőnek a négyszerese! A kamera ami ebben van, nem tündököl kevés fénynél, úgy is lehet mondani hogy szereti a sok fényt. A videónál pedig minél nagyobb a felbontás, annál több képpontra oszlik el a bejövő fény, annál kevesebb fény jut képpontonként. Ha ezt még megfejeled az erőltetett magasabb fps-el, azaz még kevesebb időt adsz a fénynek hogy bejusson, akkor már tényleg bűvészkednie kell a szoftvernek hogy esetleg valami előbukkanjon a sötétségből. Ilyenkor szokta az algoritmus csökkenteni az fps-t, hogy egy kis fényhez jusson, amit te erőszakkal nem engedsz. Ráadásul ISO200-on?
Nem tudom mire számítasz egy olyan telefontól ami annyiba kerül mint egy rendes fényképezőhöz egy tartozék markolat...
Ez egy gyenge kamera, még egy fényképezőnek se kis feladat fix iso200-on sötétben fullhd videót készíteni, a többszörös méretű képérzékelővel és ehhez képest másik világegyetemben levő optikával. Én a helyedben inkább nem csodálkoznék hogy szoftverből nem tudod a fizikai képességeit jócskán meghaladó működésre bírni, ha meg mégis olyan paramétereket állítasz be amit lehetetlen végrehajtania akkor meg nem lesz jó a videó.
Az hogy egyszer sikerült, nem jelent semmit. Lehet hogy valamelyik paraméter nem pont ugyanaz volt (érdemes lenne a kész videót megvizsgálni), vagy akkor több fény állt rendelkezésre a felvételhez. Lehet hogy szemmel nem is látsz különbséget, de a képérzékelőnek ég és föld a különbség fénymennyiségben.
Az a véleményem, hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni. Ha mindenképp fix 30fps-t akarsz, akkor minimum az iso-t engedd el, ha nem megy akkor a felbontást is vedd vissza. Akkor esetleg lehet 30fps. Vagy hagyod automatán, de akkor el kell fogadni hogy visszaveszi az fps-t amikor kevés a fény, ezáltal biztosítja hogy valamit lehessen látni.
A másik megoldás egy top kamerás készülék vásárlása, ezt a vackot meg megvesszük tőled olcsó pénzért... -
juve600
nagyúr
válasz
eladogeppc #10417 üzenetére
-
juve600
nagyúr
válasz
eladogeppc #10410 üzenetére
hol sikerült megnézned ?
-
helixP
nagyúr
válasz
eladogeppc #10407 üzenetére
Korábban írtam: 3/32-es, Sony szenzoros Note 4, Snap Camera, RAW-ban fotózva, abból RAW Therapee-val feldolgozva.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
eladogeppc #10271 üzenetére
"Ami furcsa, hogy az előlapi kamera például tökéletesen gyors sötétben Google Camera-val. Pedig az gyengébb szenzor."
Nincs azon semmi fura. Kisebb felbontás mellett adott szenzor nagyobb fpsen tud működni. Kérj meg valakit, hogy lesse meg 720pben az esti felvételt. -
Simba86
senior tag
válasz
1-es pont: fogadd el a kompromisszumokat, vagy vegyél mást.
-
helixP
nagyúr
válasz
Nem kötekedésből, hanem tényleg érdekel, hogy a sötétben videózást, ahol röccenés nélkül 60 fps-sen kell futni, tényleg ennyit használod?
-
Simba86
senior tag
válasz
eladogeppc #10249 üzenetére
ne haragudj, de olyan igényeket támasztasz e teló felé, hogy inkább vegyél egy fényképezőgépet... ha meg teló kell, akkor:
1, fogadd el a kompromisszumokat
2, ne ebben az árkategóriában nézelődj... -
Fater38
tag
válasz
eladogeppc #10089 üzenetére
'Camera MOD' for Redmi Note 4 Qualcomm / 4X (MIDO) MIUI 8 & MIUI 9:http://en.miui.com/thread-551251-1-1.html
Remélem sikerült a link,a fórumról mentettem,azért tudd,hogy ehhez kell a twrp.
http://en.miui.com/thread-551251-1-1.html
-
Fater38
tag
válasz
eladogeppc #10065 üzenetére
A miui fórumon található camera moddal és footej kamera alkalmazással sikerült full hd 45 fps videót felvenni,szép folyamatos felvétel,munkahelyen mesterséges világítású környezetben.Más programmal eddig nem sikerült hasonló,a moddal a gyári is kicsit jobb,már nem esik 22 fps alá,előtte 17 ig lement.
-
regener
veterán
válasz
eladogeppc #10067 üzenetére
+(#10067) eladogeppc
Nem, ha a Recovery zip-et rakod be a "Frissítés" alkalmazás jobbra fent 3 pöttyös menüjén át.
InnenVagy kiemelve:
Recovery (1471M)
http://bigota.d.miui.com/7.8.31/miui_HMNote4XGlobal_7.8.31_6fec3eb239_7.0.zipLetöltöd a telón wifi pl. vagy a gépen, felmásolod a telóra majd betallózod és megy is fel.
Adatmentés minden esetben ajánlott. -
regener
veterán
válasz
eladogeppc #10057 üzenetére
hogy nem szakad a videó ?
Ez alatt mit értesz?
-
Fater38
tag
válasz
eladogeppc #10022 üzenetére
Ha nem mondja ki senki akkor tessék.
Sajnos ilyen felvételre képes ez is.
Ez a telefon nem a kamera miatt jó. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Szerintem ez a telefon ár/érték arányban tényleg jó, de nem a fotó, videó minősége kiemelkedő, hanem az összeszerelés, kijelző mérete, GPS pontossága, illetve az akku.
Nekem 2 gondom van. Hiába van nagy kezem, egyszerűen kényelmetlen hosszú távon fogni a telefont. Talán jobb lenne az 5,2" méret, illetve az, hogy ez az IPS panel túlhúzza a zöld színt, ha melegre van állítva, akkor is. Fotók nézése közben tűnt fel. A bőrön zöld foltok vannak. Nézzétek meg ezt a képet, bocsi jobb példát nem tudtam hozni, bal oldali fickó arcán is vannak zöld foltok, a keze meg teljesen az. Monitoron, Amoledes telefonon is van zöld árnyalat, de nem ennyire.
-
Gloob
addikt
válasz
Úgy mégis mit vársz egy telefon kamerájától ilyen fényviszonyok mellett? Egyik részén ragyogóan besüt a nap, a másik részen meg félhomály van. Ilyen viszonyok között még egy középkategóriás videó kamera sem csinálna sokkal jobb felvételt.
-
Fulár
senior tag
válasz
eladogeppc #10003 üzenetére
Ezeket a fényviszonyokat nappal nem igazân tudtam repradukâlni de leengedett redőnynél is kipróbáltam teljes sötétségben vakuval(kb másfél-két métert vilâgít be rendesen úgy,hogy jól látható marad a téma)és félhomályban vaku nélkül.Nem tapasztaltam olyat jelenséget mint amit a videóban linkeltél.
Csak azt ne kérd,hogy töltsem föl valahová mert indulnom kell melózni.
Ez szigóruan az én magánvéleményem de félhomályban nem túl tipikus dolog mobiltelefonnal videózni. -
kelly416
veterán
válasz
eladogeppc #9988 üzenetére
Nem laggol a kamera, csak a szoftver próbálja az automatikát jól beállítani, ez tart neki több időbe, mint fényben gazdag esetekben. Már, ha jól értelmeztem a kérdésedet.
Departed:
A led-vakut nem nagyon kell tölteni. Sajnos nem Xenon, az azért jobbat villanna, cserébe sokkal többet eszik és nem tudod zseblámpának használni. De azt kellene tölteni.
Fulár sokkal jobban magyarázza ezt. Én meg vaku nélkül "szoktam" sötétben fényképezni, olyankor is elmolyol a szoftver kicsit, de nem is várhatom el, hogy ne tegye. -
Departed
őstag
válasz
Ha erre vagy kiváncsi: ha vakut használsz nem egyből készül a kép mint nélküle. Gondolom feltölti a vakut villanás előtt.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Slow Motion van, Time Lapse is van állíthatóan, de Google Camera a 360 fokos kőrpanoráma fényképet is tudja, a videó pedig ott 4K felbontású is lehet, a gyári stabil romon pedig működik is.
Egy ekkora lencsétől viszont az éjszakai felvétel nem várható el, főleg nem, kézben tartva, arra ott a Samu S8 bár kicsit drágább, és az sem tudja. -
vadkörte
addikt
válasz
"Sötétben laggol a camera vagy nem?"
Nem vettem észre, bár sötétben nem sokat használom a kamerát."Illetve Slow Motion van-e ?"
A gyári kamera app-pal van. -
holozis_HUN
addikt
válasz
eladogeppc #1012 üzenetére
Bügykölni akarom a kamerát, tud ez többet.
De eléggé friss modell (februári) szóval szerintem kicsit várjunk még. Tuti lesz valami csoda kamera mod
-
holozis_HUN
addikt
válasz
eladogeppc #1009 üzenetére
De, van valami mod rá, hogy menjen 60 fpssel. De szerintem csak jó fényviszonyok között.
Valamit nyomkodtam történt olyan, hogy a kép nagyon sötét volt de folyamatos.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
eladogeppc #1005 üzenetére
-
holozis_HUN
addikt
válasz
eladogeppc #1002 üzenetére
Kicsit sötétebb lesz csinálok
-
válasz
eladogeppc #981 üzenetére
Témaösszefoglalóban pár infómorzsa van elrejtve, viszont
Röviden akkor:Van a Redmi Note 4X és van a Redmi Note 4 Global - Ami ugyanaz, kivéve, az utóbbi tartalmaz B20-at
Van az MTK P20-as, az meg egy másik modell, nem tartalmaz B20-at
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest