Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
lekka2
csendes tag
Sziasztok!
A CEEC [DD] téma tárcsázójával a hívó számát, hogy tudom névjegyhez menteni? Nincs az a + jeles kör mint a többi témánál. -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Valaki próbált már xposed magisk modullal felrakni a gyári 8-as romra? Lehetséges, hogy csak 9-es Miuival megy? -
frenk1
aktív tag
nem működik nem aktiv a háttérkép menüben a frissítés óta
a háttérkép menüben csak háttérképet tudok választani
a háttérkép menüben a váltakozó háttérkép ami a képernyőzás és képernyőkép alatt van nem aktivkérlek segíts
-
frenk1
aktív tag
Wallpaper Carousel / váltakozó háttérképet / hogyan lehet bekapcsolni mert nem aktiv xiaomi telefon
-
-
kelly416
veterán
válasz
harry3
üzenetére
A névjegyeim meg egyebek amúgy is felhőben vannak, úgyhogy ez már nem érdekel. Az app mentésnek külön örülök, legalábbis úgy látom, lementi a beállításokat, játékállásokat is. Ha nem, akkor tévedtem és pont semmivel többet sem ér, mint a gugli cucca.
De az biztos, hogy rohadtul zavar ez a tök megoldás, hogy csak látszólag töröltem mindent.
Legalábbis egyelőre. -
harry3
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
Nekem is így csinálta, bár nekem csak pár kép volt fent. Egy jó pár nap kellett neki, majd újra üresnek mutatta.
Amúgy én akárhányszor be akarok lépni, mindig hitelesíteni akarja a telefonszámomat, annak ellenére, hogy már hitelesítettem. Egyébként nekem nagyon nem tetszik ez az erőltetett felhő szolgáltatásuk. Főleg úgy, hogy az első beállításnál bejelölöm, hogy ki szeretném kapcsolni, erre a névjegyeket, jegyzeteket stb. ugyanúgy szinkronizálja.
-
regener
veterán
Annyira nincs kedvem romot cserélni

Van ez a Delayed Lock nevű app ami tudja a BT, WIFI és a GPS feloldást is, de az meg azt írja hogy nem kompatibilis az eszközzel...
-
kelly416
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Ma beléptem i.mi.com-ra, sms azonosítás kipipálva, minden ok, kitöröltem az összes képem (mert tökig tele van a tárhelyem), kiürítettem a trash-t, mindezt órákkal ez előtt, mégis fullon van még mindig a cloud. Ja? Természetesen kikapcsoltam a további szinkront, tehát nem "töröltem és visszatöltöttem".
Mit tehetek még ez után? Majd később, ha asztali mellett leszek, kipróbálom a linken a photo managert is, de a sima web felületen már mindent kigyalultam elméletileg. -
arcsin
senior tag
Megjött az alu tok. Sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet.

Hátul tényleg nem védi a készüléket.Elől pedig nem lóg túl a tempered glasson.
Előről a fölé nem lógás .jpgEzt majd ha megjön az új glass amit rendeltem megfogom nézni mennyire lóg túl, mert sajnos amit itthon vettem valahogy letört egy darabka az oldalából az új telefonokat övező óvatosságtól is.
elálló oldal vacak.jpg
Oldalt valahogy nem illeszkedik jól és eláll, pedig nem is a hozzá adott műanyag vacakkal hanem rendes műszerész csavarhúzóval húztam meg a csavart. Alapvetően elázott dobozban érkezett meg a telefon tok. A hozzáadott kijelzővédő fólia sem volt olyan mint fiatal korában ... még anno Kínában. -
mszl
aktív tag
válasz
redcordoba
üzenetére
Szia!
Kíváncsian várnám majd a véleményt a hajlított üvegről!! Még normális fóliát, üveget nem találtam rá sajnos.
Linked van??Köszi
-
válasz
Feri1977
üzenetére
Tudva levő volt, hogy a kamera nem lesz erős. A note 3 PRO-ban még rosszabb volt, ez még istenes, hidd el.
Én Samu Note 8 mellé tettem minap a MM-ban és okkal 50k vs. 320K
Én üzemidő miatt vettem és mert épkézláb a sebessége. Ha kamera miatt veszek akkor P9, P10 és társai. -
vipviform
senior tag
Összefoglaló, please!

-
Feri1977
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Igen, tudom..és tudom, hogy pont fél áron van olyan csúcs hardver benne, mint a nagyokban 110-130 ezer forintért, imádom is a telefont minden téren, tényleg életem legjobb legszebb telefonja. De mivel sokat fényképezek itt ott, családi dolgok, kirándulás bulik, így elkeserítő, hogy ilyen trehány a kamerája..tényleg nem lehet valamit esetleg még javítani a dolgon?

-
Dr. Gonzο
senior tag
-
Feri1977
senior tag
És van még egy idegesítő dolog. Akkor csinál csak szép képet, ha a HDR mód be van kapcsolva, igenám, de alul amíg a szoftver be nem óhajtja fejezni a kőrözést mutatja mikor készül el, addíg az illetőn vagy a tárgyon kell tartani a telefont..?! Mert különben elmodósodott lesz és nem azt fényképezi le! Ez mi? Majd biztos az illető ott fog állni nekem 3 másodpercig, meg rajta fogom tartani a tárgyon..ez nevetséges!
-
nagyra
tag
válasz
RVR400
üzenetére
Nem 100%-os a módszer, de elég jó közelítés:
Itt szétszedik, és megemlítik, hogy Sony IMX258.
http://www.fonearena.com/blog/210360/xiaomi-redmi-note-4-teardown.html
Látszik, hogy a felirat: OHP0240 (ez a hátsó kamera, a videón: 2:54)Itt pedig a Note 4X C version:
https://www.aliexpress.com/item/Original-Back-Rear-Camera-Flex-Cable-Module-for-Xiaomi-Redmi-4-4X-Redmi-Note-4-4X/32822031823.htmlPersze lehet, hogy az eladó is meg tudná mondani

-
válasz
regener
üzenetére
BT feloldás nekem csak Mi Banddel ment,semmi mással,a google féle smart lock meg ugye MIUI alatt nem működik...
Most RR alatt végre van smart lock,megy a helyalapú feloldás és a BT eszközökkel való feloldás is.
Tesztelve lett a kocsi fejegységével,2 bt-s hangszóróval,soundbarral és HM erősítővel is. -
Feri1977
senior tag
válasz
Feri1977
üzenetére
Mármint úgy értem, hogy beállítottam most full hd-re a videóknál a telefont, meg a fényképezést is köszi..de hogy a gyári appnál vannak jobbak lehet, amik talán szebb képet és videót csinálnak? Camera fx és társai? Vagy hagyjam a dolgot inkább..(bocs, lejárt a szerkesztési idő..)
-
regener
veterán
A BT unlocknál nem lehet valahogy megokosítani hogy ne csak Mi Band tudja feloldalni?
Minden ROM-ban így van?Itthon jó lenne rákötni a gépre ezt a funkciót...
-
D1L1ZS
őstag
Sziasztok!
Véleményetek/ tapasztalataitok szerint melyik a legjobb kamera app? Lehet fizetős vagy ingyenes is.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Feri1977
senior tag
..gyerekek, most dobom hanyatt magam..! Videózok a teleonnal és nem tud menet közben képet csinálni, ez mi?! Az összes idáigi okostelóm miközben videóztam, nyomtam a fénykép készítést is, és csináltam közben fényképeket, ezzel meg nem lehet?!?!
+ ez valami borzalom hányinger, amilyen minőségű sötétben fél sötétben a videó, pedig vaku ráadva! Idáig bárhol voltam bulizni asszonnyal, vettük fel videóra ottani dolgokat, és most borzalmas minőségben kell ezt tennem? / nem tudok fényképet csinálni menet közben?! Mivan?! -
tsabeekaa
aktív tag
RR rom alatt, hogy lehet azt megoldani, hogy a képernyőzáron az értesítések, csak az állapotsoron jelenjenek meg, és ne jelenjenek meg a képernyőzár felületén?
-
Fulár
senior tag
válasz
memoril
üzenetére
Be kell lépned ide
eállítások-Rendszer-Fejlesztői Lehetőségek."Emulált Sd kártya optimalizálás.
Ezt kapcsold ki és indítsd újra a telót.Ezután már nem fog többet baszakodni.
Ez egy csodálatos új funkció ami automatikusan bekapcsolásra került a 9.0-ban de nem működik rendesen és ez okozza a bajt. -
memoril
aktív tag
Megoldodott már a Developer ROM-ban a obb mappa eltünése ?
-
Új dev első töltés, nincs fesz, áram, hőfok kijelzés még mindig, pedig bombázom őket a feedback-eekkel. Hm. 75% merülésre jutott 7 óra 13 perc SOT.
-
Gabernier
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni. Szeretnék rákötni egy külső vinyót a telefonra. Nincs külön tápja. Milyen kábelrengeteggel lehetne megoldani, hogy a telefon is kapjon töltést a vinyó is kapjon tápot és még lássa is a telefon? -
Én inkább az 5 vs. 5.5 colt meg a hozzájuk tározó felbontást emelném ki. Az 5 kicsi.
-
Ájvé
veterán
Nem értelek, nem mondtam semmit arra hogy a képen melyik a sima Redmi Note 4. Tetején az infra távirányítòra gondoltam egyébként (telefon felső oldalán van ahol a jack csatlakozó is) és az alján a hangszóró furatok egyiken 6 a másikon 5 lyuk van, szintén nem látható a képen).
A lényege az lett volna a mondandómnak (ha nem jutott el hozzád) hogy a sima Redmi Note 4 Global biztosan B20-as, meg a Redmi Note 4X Globalban nem lennék biztos hogy tudja a B20-at.jimmy74:
Mi a Redmi Note 4X-ről beszélünk, te viszont a Redmi 4X-ről. Az tényleg 5" HD kijelző, S435-el szerelt és a Global verzió tudja a B20-at is.
A sima Redmi 4 nem tudja viszont a B20-at, de legjobb ha linkeled és úgy tudunk válaszolni. -
jimmy74
őstag
Kollégám akar venni ilyen telefont.4x ez nèzett ki de írtam neki lehet jobb választás a 4 global v.
A 4x ès sima 4 globál közt röviden mi a különbség?!
Csak infót akarnèk adni neki -
Ájvé
veterán
Globál csak annyit jelent hogy nemzetközi eladásra szánt mobil, szóval nem Kínába. Van globál Mi 6 is, de nincs benne B20. Redmi Note 4X-ből nem tudom van-e B20-as, sima Redmi Note 4 globál viszont biztos B20-as.
Külsőben minimális eltérés van, ahogy a képen is mutatják, hangszórók lyukak is mások kicsit és az infra a tetején is máshol van, de majdnem ugyan az amúgy. -
8nemesis8
veterán
-
8nemesis8
veterán
-
Igaz HK raktár és áfa kockázat, de a 11. bangood szülinap miatt a note 4 globál 40k, a 4X meg 37K. Nekem inkább a 10.000-es Xiaomi Power Bank 2 volt érdekes. 2db tokkal (ali) 10k alatt.

-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
A telón a V8.5.4.0 rom van, viszont nem tudom sehogy se felrakni a Magisk-et. Folyamatosan bootloop-ot kapok a 14.0-ás verzióval. Mi a trükkje a dolognak?
-
8nemesis8
veterán
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Köszi, ez jó hír!
Fulár: Köszi!
Visszaolvastam már fele fórumot, azt tudom, hogy toknál Note 4X-hez kell vásárolni.
Azonban mi van akkor, ha van Note 4x és Note 4 Global is? A kettő ugyanaz lenne nem?Ezt linkeltétek többször is, ezért ezt rendelnék: ebay
-
eladogeppc
veterán
válasz
tothandras80
üzenetére
Igen.

-
tothandras80
tag
MIUI9 global 7.9.7 beta alatt működik valakinél a hangszínszabályzó?
-
trobi28
addikt
Van rá lehetőség hogy root nélkül bekapcsoljam a virtuális gombokat? Home, vissza, alkalmazásváltó. Tudtommal az Android tartalmazza, csak rejtve van.
-
nagyra
tag
válasz
helixP
üzenetére

Még annyit lenne érdemes megnézni, hogy rosszabb fényviszonynál mi a helyzet. Sajnos 1/9 záridővel még ISO100-nál is eléggé zajosnak tűnnek a beltéri képeim, 1/750 záridőnél ISO100-nál meg szépek (minél nagyobb a záridő, annál több fény, de zaj is kerül a képre). Ha mondjuk ilyen körülmények között is hasonló a Sony és Samsung szenzorok általi kép minősége, akkor lehet azt mondani, hogy teljesen lényegtelen melyik típus van a telóban
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gwent1
tag
Üdv miui 9 7.8.31 béta romra faust 5.5 kernel telepítése után nem tudom bekapcsolni a wifi-t. Járt már így más is vagy csak engem boldogít?
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok
Aki legujabb EU dev-et használ, annál működik a Zseb mód ??? Nálunk a Note 4X és egy Note3 Pro-nal nem megy. Kinyit zsebben is.
Ezt megint elcseszték . -
helixP
nagyúr
válasz
nagyra
üzenetére
Tök jó az összehasonlítás
Ez a különbség simán betudható a nem azonos feltételeknek, is (fény, pára, automata által a választott idő, idő, stb) annyira minimális. De az tuti, hogy a Sony/Samsung szenzoros hisztit abba lehet hagyni. A 3. fajtát nem tudom.
Atyám nyúzza a Sonysat, majd valahogy megpróbálok egyszer ugyanúgy, ugyanolyan lőni. -
porse
őstag
Hívásvárakoztatás, konferencia hívás másnál működik? Sehogy nem akar nekem, a szolgáltatót hívtam, aktív mind a kettő.
-
csongi
veterán
Miui9 7.9.7 beta.
A gombokat nem lehet programozni, beallt alapra. Masnal is vanni lyen?
Legalabbis nem talalom az alkalmazas valto beallitas lehetoseget. -
nagyra
tag
válasz
helixP
üzenetére
Köszi!
Gyorsan összehasonlítottam a részleteket photoshop-ban, erről csináltam egy kis mintát. Én úgy szoktam nézni a zajosságot, hogy nagyjából homogén részen mekkora a szomszédos pixelek közötti eltérés. Pl. égbolt (felső 2 kép). Utána a vonalélességet nézem (alsó 2 kép).https://drive.google.com/file/d/0B1OD1mSflp5oNC1hV0dJeERrQzg/view?usp=sharing
Hát őszintén megmondom, hogy talán egy hangyapöcsnyit jobb a Sony szenzor (vonalélesség). De nem nagyságrendileg, az biztos. Pedig gondolkodtam, hogy ~15 USD-ért veszek egy Sony szenzort, és kicserélem a telóban (a hátlapot lepattintani nem nagy szám, a lib-ek a rommal együtt fentvannak, szóval szerintem kompatibilisek), de ezek alapján nem fogok az tuti

-
-
crok
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Horgász topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Le Mans Ultimate
- EAFC 26
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OpenWRT topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Elitebook 8560P - i5-2540M I 8GB I 320GB HDD I Radeon I Cam I 15,6" HD+ I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gar
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.07
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Legalábbis egyelőre.

+ ez valami borzalom hányinger, amilyen minőségű sötétben fél sötétben a videó, pedig vaku ráadva! Idáig bárhol voltam bulizni asszonnyal, vettük fel videóra ottani dolgokat, és most borzalmas minőségben kell ezt tennem? / nem tudok fényképet csinálni menet közben?! Mivan?!
eállítások-Rendszer-Fejlesztői Lehetőségek."Emulált Sd kártya optimalizálás.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)