- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zileut
tag
A 3 és a 4 GB verzió között vmi érezhető különbség mindennapokban?
-
vipviform
senior tag
válasz helixP #10494 üzenetére
Eddig feladta a lehetőséget, de fals formában mentett. Mi szükséges a megoldáshoz? Anno a Redmi 3s prime telómmal ment Boot Loader nyitás nélkül is, a gyári Rommal...
[ Szerkesztve ]
MIUI Fan; REDMI NOTE WCDMA; REDMI 3S PRIME; REDMI NOTE 4X SNAPDRAGON; Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy A70, Galaxy A52s 5G
-
vipviform
senior tag
Megjött a Nillkin flip tokom. Nagyon szép, de nem stabil a mágneses zárása, ha be van állítva az intelligens ébresztés, sajnos sokszor magától is nyit. Feltettem egy üvegfóliát, na az már sok volt neki /0.33 mm/ ettől már be sem csukódott stabilan, csak ha pofára fektettem. Sajnálom, mert egyébként hibátlan lenne esztétikailag.
MIUI Fan; REDMI NOTE WCDMA; REDMI 3S PRIME; REDMI NOTE 4X SNAPDRAGON; Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy A70, Galaxy A52s 5G
-
válasz johnsmithnex #10481 üzenetére
Fuuu hogy bírod? Én nem tudnám elviselni h karcos. Folyton az járna a fejembe, lenne új. Juuj szeretnék így elmenni a dolgok mellett.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
johnsmithnex
tag
válasz redcordoba #10471 üzenetére
Nekem már vannak egész szép karcok rajta.
Mondjuk lehet nem kellett volna berakni a flexkorong mellé...
Ma kapott.egy nilkin üveget, de elég szar, mert kisebb is mint a kijelző és még így is szar a széleknél, levegős. -
vipviform
senior tag
válasz redcordoba #10471 üzenetére
Honnan jön az íves, passzos? Amúgy meg amíg nincs védve, inkább kíméld a zsebedtől.
-
vipviform
senior tag
válasz helixP #10408 üzenetére
Feltettem a snapcamera-t, és amikor RAW-ban fotóztam, akkor egy csíkos nudlit mentett el, és a Photoshop sem nyitja meg. 8.5.4.0 (NCFMIED) stabil van a telón. Mit csinálok rosszul? A fájl mérete ok kb. 25 MB, a kiterjesztése .dng. A sensorok: Front camera: qtech_s5k5e8, a Back camera: qtech_ov13855. Teszteltem a Camera FV-5tel is, ott azt írta ki, hogy a teló nem alkalmas a RAW beállításokra. A telóm 3/32-es Note 4x.
[ Szerkesztve ]
-
lajos75
senior tag
Sziasztok!
Aki az Eustock-tól rendelte a telefont az bontatlan fóliázott dobozú készüléket kapott kézhez?
-
kelly416
veterán
Töredelmesen ve kell valljam, le akartam lépni. Tegnap vettem egy Moto X4-et. Egy nap után nem győzött meg. Reggel 6 óta töltő nélkül van, most 30% alatt és összesen nincs két óra SOT. Telefonáltam vele, de ennyit nem. Tegnap reggel a Note4-et vettem le a töltőről, egy film, masszív 4 óra fórum és Carmageddon, aztán még egy film, itthon egy órát másolgattam OTG cumóra az adataimat, és akkor sipákolt töltőért. Ez még kap pár nap haladékot, aztán szerintem ezt kapja meg ajándékba Anyám nem a Note4-et.
-
redcordoba
csendes tag
az ideiglenesen feltett szélén nem stimmelő üveg kezd idegesíteni.
elvileg úton van, az ívelt, passzos.kérdezném, hogy aki minden védelem nélkül használja, hogy bírja a kijelző?
zsebben hordom, de sztem üveg nélkül fogom, amíg megjön a jó...thx!
-
zzz03
őstag
8.5-ös global stabil GPS sokaig kereses problemara mi is volt a tuti megoldas? 5perc alatt nem talat semmi jelet a mai napon. gps beallitasoknal nagyon pontos-ra van rakva.
-
veterán
-
Gloob
addikt
Csak nem akart jönni az OTA frissítés, így aztán felpattant az új, mai dev. recoveryből. 😊
Samsung Galaxy A52S
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Smarkoka3 #10414 üzenetére
Felesleges, kuka.
Ebből mobil már nem lesz, az oxidáció szét fogja enni, hiába volt kitakarítva.
Mire kicserélik a kijelzőt, addigra az alaplapod is megdöglik ,rajta minden finomsággal együtt.
Ha akarsz kínlódhatsz vele, szerintem nem éri meg, én már végigjártam ezt egy áztatott 4A-val... Kuka lett.
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
RVR400
veterán
válasz Oldman2 #10457 üzenetére
Tényleg, így viszont még rosszabb, mivel nem lehet az alkalmazáskezelöt a home hosszan nyomására tenni, meg a menüt a menü gomb rövidjére. Jah, a lockscreenes home gombos elemlámpa funkció is csak a menü gombra állítható.
Na most érthetetlenné vált a frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
A lenyomat olvasó eddig is jó volt, de most villám gyors új devvel. A visszajelzés eddig is volt külön fülben, most betették a settingsbe.
A Chrome alatt is valami változott. Sokkal gyorsabban reagál oldaltöltéskor. Az üzemidő eddigi SOT alapján javult. Egy jó rom.
Családba jön egy szürke 42.5-ért, 1 hetes. Tiszta jó!2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Gloob
addikt
Az EU Dev-re nincs OTA frissítés? A ROM-ot már letöltöttem, csak megvárnám az OTA-t kíváncsiságból. Ha nem lesz, akkor megy fel recoveryből. Esetleg tapasztalat vele kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52S
-
RVR400
veterán
Van olyan custom recovery, ami támogatja a gyári OTA-t?
-
iff
senior tag
Redmi Note 4 Made in India
..........""..........
-
regener
veterán
Új menüpont a 7.9.7-ben Beállítások / "A telefonról..." alatt:
Feedback -
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Ismét tulajdonosa lettem egy ilyen készüléknek . Egy régebbinél sikerült kinyitnom , ha ezt is ki akarom nyitni ugyan azzal az email címmel újból kel kérjem az engedélyt ? Ha igen mennyi idő múlva lehet újból kérni ?
-
Új szoftver kiugró SOT
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
helixP
nagyúr
válasz nagyra #10416 üzenetére
Tényleg nem rossz, hasonló hibái vannak, mint a Note-nek, zajosodás, mosás, kicsit túlélesítés, ehhez hozzájön viszont az, hogy picit rosszabb minőségű a lencse, széleken homály van. De összességében jobb, mint amire számítottam.
Aha, töltök fel mindenképp "tiszta" DNG-t
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz nemkufar #10437 üzenetére
Erre nem tudok mit irni, a ver info miatt irtam hogy hol es hogy elerheto, nem utasitottalak hogy oda lepj be, plane nem hogy mashova (is).. meg hogy barmilyen tesztet indits el. Legkozelebb leirom azt is, hogy itt az info de ne csinald. Vagy nem tom'.
[ Szerkesztve ]
-
nemkufar
tag
Mint abszolut laikus, beléptem a " version info" adatsor oldalra az általad ismertetett kódszámsorral. Ott aztán - nem tudok angolul sem - néhány almenüből kilépni sem tudtam sajnos. Pl. a "tuch panel" kifestő játékra emlékeztető érintős teszt(?)ből sem. Kikapcsoltam a mobilt és vissza be, így szabadultam... Tudom, hülye vagyok én ezekhez, sajnos. Csak az állandó kíváncsiság és tanul(mányoz)ási hajlamom.
A kijelzőn a kép azóta(?) mintha kissé szélesebb fekete csík keretet kapott volna, mint volt eddig?
Az automatikus elforgatást is újra be kellett pl. kapcsolnom.
Tehát, jobb, ha be sem "mászom" olyan helyekre a mobilon, amit nem igazán értek... :-/[ Szerkesztve ]
Több nap van mint kolbász, ám kevesebb mint felhő. (saját idézet) ;-P
-
Fulár
senior tag
válasz zolikaDB #10434 üzenetére
A betűméret igen.Beállítások-Kijelző-Betűméret.Az ikon méret nem.A kiosztás viszont igen.Pl,hogy a főképernyőkön 4X4 vagy 4X5.ös kiosztásban jelenjenek meg stb.
A változtatsz Témát akkor azokban változhat az ikonok mérete.Van olyan téma amiben nagyobb és olyan is amiben kisebb az ikonméret.Csak keresgélni kell közöttük amíg rá nem bukkansz a neked megfelelőre. -
crok
Topikgazda
válasz [lAyCsI] #10433 üzenetére
Az "ezek a kódok" alatt mit értesz?
Mert szerintem a *#*#4636#*#* pl. pont mindegyiken megy.. mármint bármlyen Android telefonon, márka- és típusfüggetlenül. Meg van még pár ilyen kód.
@zolikaDB #10434: Bizonyos témákkal lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Uraim!
MIUI alatt a betűk, ikonok mérete állítható? -
Fater38
tag
RR romnál van lehetőség programozott ki és bekapcsolásra akár külső alkalmazással?
[ Szerkesztve ]
-
Fulár
senior tag
Fuck.Dev.Eu-n vagyok.Mintha Xiaomiéknak a leghalványabb fingjuk sincs róla,hogy milyen hibák vannak a romban mert a heti frissítések egy nagy rakás szart sem javítanak.Értem én,hogy fejlesztői Rom és ezáltal gyakorlatilag béta teszterek vagyunk de ez akkor is dühítő.
-
iff
senior tag
Nekem a gyári global ver. android 7.0-val van. Én nem szeretném mókolni.
Ez meg egy törés teszt
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
Pakliman
tag
válasz Smarkoka3 #10414 üzenetére
Pedig ez vízálló
[Itt a bizonyíték] -
crok
Topikgazda
Ezt már írtam de azt mondja nem látszik.. RR-ből ki lett véve a FactoryKit test?
-
iff
senior tag
válasz juve600 #10411 üzenetére
Vagy-- beállítások-----a telefonról, a kernel verziója rèszre párszor rákoppintasz, ès a menüben a legfelső a verzió információban már látod is. Más infót is lehet találni a telórol. pl.: akku stb..
(#10408) helixP Próbáltam én is azt az appot. Az tetszik, hogy sok állítási lehetőség van benne.
Azért nincs nagy elvárásom egy mobillal, mert van Nikon dslr ill. Canon kamerám, de azt nem viszem magammal állandóan. (meg unom a cipelést) Jó ha van kéznél gyors kép, vagy videó készítésre. De azt, hogy nem tudom fixre beállítani az fps-t az zavar.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
juve600
nagyúr
válasz eladogeppc #10417 üzenetére
-
crok
Topikgazda
válasz Melorin #10419 üzenetére
Activity Launcher > Jobb fent > All activities > FactoryKit Test > FactoryKit Test (az utolsót válaszd, mert a másik 3 force close-ol..)
-
nagyra
tag
válasz helixP #10406 üzenetére
Azok a képek alapján nem is, de ezeket én csináltam a Jiayu S3-mal (NEM a fénykép témája a lényeg, hanem a színek, a vonalélesség, stb.):
De ettől függetlenül a Note 4-nek is elfogadható kamerája van, láttam már 1000x rosszabbat is hasonló árkategóriában
Na de mivel neked mindkét szenzoros Note 4-ed is volt, teszel majd fel mindkettőből DNG fájlt? Mármint nem DNG-ből csinált JPG-t, hanem tiszta DNG-t?
Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D
-
Smarkoka3
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen csodám, amiről a topik szól, csak van vele egy kis bibi.
Megfürödtem vele a szomszéd városi tóban
Akkor kikapcsolni nem bírtam a telót (nem reagált az érintésre) így csak a lezáró gomb hosszan nyomásával újraindítani tudtam egyszer, majd hagytam is lemerülni. Kb 30 órára az úszás után megkapta az ultrahangos mosást, ahol vissza kaptam, mondván, hogy zárlatos lett (ezáltal megégett) az érintő panel szalagkábele, néha furcsán, de érzékeli az érintést. Rendben.Ami azóta derült ki :
A giroszkóp beakadt (úgy érzékeli mint ha fejjel lefelé állna). ezzel még meg tudnék barátkozni, de..
A kijelző -fogjuk rá- működik, használható, bár bosszantó hogy néha hosszú érintésként érzékel, de ha lezárom, majd újra felnyitom a képernyőt, már nem érzékel újraindításig.. Bírja így is egy napig a teló, csak ha zsebbe kell rakni ott kezdődik a problémaNa most a kisregény után jöjjön a lényeg :
- Érdemes-e bíbelődni vele, vagy nem éri meg az ideget, pénzt, időt, inkább egy másik,
- Ha érdemes, jó-e bele a note 4x kijelzője? Ugyanis szinte csak azt találok Alin meg a többi olyan oldalon ahol olyan árban kapható amennyit még ráfordítanék.Előre is köszönöm a segítséget!
-
juve600
nagyúr
válasz eladogeppc #10410 üzenetére
hol sikerült megnézned ?
-
eladogeppc
veterán
Lejárt a szerk.
Látom.
ofilm_s5k3l8 - gondolom ez Samsung.[ Szerkesztve ]
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
helixP
nagyúr
válasz eladogeppc #10407 üzenetére
Korábban írtam: 3/32-es, Sony szenzoros Note 4, Snap Camera, RAW-ban fotózva, abból RAW Therapee-val feldolgozva.
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
válasz nagyra #10403 üzenetére
Hát, azért a Jiayu-t nem citálnám ide ezek (1,2) alapján Ezt a minőséget hozza a miénk is.
A 4/64-esem Samsungos szenzorával készült DNG-ket még ne mvolt időm feldolgozni, de hétvégén megyek Rómába, szóval jövő héten lesz mit mutogatni
A Sony szenzorossal készült DNG-ből feldolgozottak alant. Fontos tudni, hogy csúnyán el volt kalibrálva a monitor, amin "kidolgoztam őket", úgyhogy túl világosak lettek...
1,2, 3,[ Szerkesztve ]
-
nagyra
tag
válasz helixP #10381 üzenetére
Tényleg nem vészes minőség, de pl. a 2 és fél éves Jiayu S3-am (~190USD volt, Sony IMX214 szenzorral) sokkal szebb képeket csinált. DE mint ahogy szoktam mondani magamban, nem mindegy, hogy szoftveres "javítja" a gyártó a képet (ami sokszor csak ront helyzeten), vagy a kamera szenzorból jön ki már eleve életlen és zajos adat. Ez RAW-ból kiderül. Szóóóval tudnál felrakni légyszíves néhány DNG tesztképet, hogy megleshessem?
Más: első körben Sony szenzor volt a Redmi Note 4 Globalban, utána lett Samsung. Egyesek írnak Omnivision szenzort is, most már ezt teszik bele, vagy az csak a Redmi Note 4X-ben van?
Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Proxmox VE
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest