- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zotyesz66
őstag
válasz
cidalain #10381 üzenetére
Rám aztán végképp nem szakadt az otp, de az olcsó sokszor nagyon drága tud lenni, ha valamit fölöslegesen veszünk meg és nem tudjuk használni. Mondd meg, melyik tab az 25-ért, amelyik valóban jó és nem lesz pár hét múlva kínlódás a használata!
Különben valóban nem vagyok oda a google-ért, miért is kéne szeretnem egy gigacéget? Valahogy jobban örülnék, ha nem lenne megkerülhetetlen. -
buttmaki
csendes tag
válasz
cidalain #10379 üzenetére
Megígérték a boltban, hogy visszaveszik, mármint visszafizetik az árát, és még csak le sem kell vásárolni. Szóval ilyen szempontból szerencséje van. A CIB-nél azt ígérték, hogy még kb. egy év, mire kijön a java nélküli verzió a netbankos oldalból.
Egyébként köszi a válaszokat (a többieknek is). Jómagam nem értek a tabletekhez, a kolléganőm pedig még kevésbé. Most egy kicsit utánanéztem, és találtam még egy dual boot-ost hasonló paraméterekkel:
[Chuwi Vi10]
Ez esetleg jobban megérné, mint a fent említett Alcor? -
zotyesz66
őstag
válasz
cidalain #10379 üzenetére
én asztalin sem használok chrome-ot normál böngészéshez pont a korlátlan memóriaéhsége miatt, legfeljebb ha google cuccokat kell piszkálni.
Az a baj, hogy 25k-ért sajna olyanok is azok a tabletek, azoknál már egy használt iPad mini 1 is jobb, nem kicsit. De abban igazad van, hogy fölöslegesen tényleg ne költsön, próbálkozhat a már meglevővel. -
NoMagix
addikt
válasz
cidalain #10365 üzenetére
passz, hogyan próbáljam ki?
A tv-nél annyi volt, ha összekötöttem őket és bekapcsoltam a tv-t, akkor a tab-on megjelent a második kijelző, majd amikor a tv-bekapcsoló logója eltűnt (ez 2mp) utána a tab-ról is elment a 2. kijelző!Monitoromnak csak DVI és vga van, HDMI-s átalakítóval semmi sem történt, vga-s átalakítóval azonnal volt tökéletes kép (csak kölcsönbe kaptam próbához)!
-
adalbert1
veterán
-
válasz
cidalain #10324 üzenetére
Vannak kivetelek rk 3288 tablet w10m az elso kinai fecske ami alatt mar nem qalcomm van .. de hogy kikerul e kereskedelmi forgalomba passz.
-
jolti05
őstag
válasz
cidalain #10253 üzenetére
Idézet következik: "30-ból már megkapod" Ez szerintem bárkinek azt jelenti, ami oda van írva, tehát azt, hogy megkapod ennyiért, de sajnos nem kapod meg ennyiért és én sem (pedig már felcsillant a szemem
).
Én legolcsóbban 35-36-ért látok szállítási költséggel együtt Vi8 Plus-t és Hi8 Pro-t, de szerintem ennyit nem érnek, főleg, hogy 27e-ért (összeköltség) kapni Onda V820w-t, 34e-ért (szintén összköltség) pedig Onda V891-et. Ráadásul néha pofátlan akciók vannak egyes webshopokban.
Azt nem tudod véletlenül (vagy bárki más), hogy a raktárak készletei (~)milyen időközönként gyarapodnak?
-
aDic
tag
válasz
cidalain #10152 üzenetére
Pont azért lasabb.
Akkor kicsit frissítsd fel a tudásod, mert úgy látszik, hogy hiányos. Kb. három dologtól függ, hogy milyen hosszú életartamú lesz egy liion akksi:
- a töltési végfeszültségtől
- a kisütési áramtól
- ill. a töltési áramtólMind a három egy dologhoz vezet, mégpedig a melegedéshez. Ugyanis a magas belső hőmérséklet roncsolja az akksi kémia szerkezetét, ami a halálához vezet.
+ 1, hogy nagyon nem szereti a lemerítést, de ez nem a melegedéssel függ össze.Ezért van az, hogy olyan helyeken, ahol nagyon fontos a megbízhatóság (pl. egy űrállomáson), nem töltik az akksit 3,8V fölé, ráadásul jóval kisebb árammal töltik, mint 1C, mert ebben az esetben az akksi élettartama 10-100-szorosa a kommersz elektronikai eszközökben alkalmazott töltési megoldáshoz képest, ahol a cél a minél előbbi feltöltés és így az újra használhatóság, és sokadik szempont a megbízhatóság és tartósság.
-
aDic
tag
válasz
cidalain #10147 üzenetére
A baromság az,a mi te írsz.
Az akksi töltés sokkal lassab az ezsközök bekapcsolt állapotában, ezt minden normális ember naponta tapasztalhatja.
Annak meg nézz utána, hogy nem mindegy az akku élettartamára nézve, hogy mennyi a töltési áram, mert láthatólag fogalmad sincs erről. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #10147 üzenetére
Illetve elfelejtettem irni meg, hogy az aram ugy folyik mint a viz.
Ha a csap maxra ki van nyitva akkor annyi toltoaram folyhat mint amekkorat a tolto tud (pl 1 Ah). De hogy mekkorara van a csap nyitva azt a kutyu toltoaramkore szabalyozza. Ha megtelik az akku, akkor elzarja a csapot, atall csepptoltesre.De amig ures az akku, addig maxon folyik be. Ha be van kapcsolva a kutyu, ha nincs.
Az aram utja mindig tolto-akku-kutyu. A toltest az akku elektronika, vagy a kutyu toltoelektronikaja szabalyozza. Olyan nincs hogyha be van kapcsokva a kutyu hogy akkor tolto-kutyu es tolto-akku irany, es ezer ilyenkor kevesebbel toltodikTok jo lenne ha valaki kotott volna mar egy multimetert a toltojere, mert utana nem irna lukesegeket.
-
aDic
tag
válasz
cidalain #10143 üzenetére
Azért ez nem így van. Ha bekapcsolva van töltve bármi, akkor a töltő egyrészt működteti a készüléket, másrészt tölti az akksit (jó esetben a töltő így van méretezve). Ebben az esetben a töltőáram lényegesen kisebb, mint az eszköz kikapcsolt állapotában. Márpedig a ma gyakran használt LiIon akksi is meghálálja a kisebb árammal való töltést (a kisebb árammal való töltés növeli az élettartamot).
-
Gabesz87
veterán
válasz
cidalain #10114 üzenetére
Meglehet
Bennem az van, hogy a kis netbookokban szokott Atom CPU lenni, az meg kb. semmire nem jó, olyan harmatgyenge. Nem nagyon követtem az atomok fejlődését, mert nálam a proci az az i5-nél kezdődik. Pl. egy ilyen Atom x7 mennyivel jobb/rosszabb, mint egy i3 5020 (ami pl. a Yoga 500-ban van)?
-
senki11
aktív tag
válasz
cidalain #10095 üzenetére
Értem... Nálam viszont, ahogy írtam is mindenes lesz a masina. Sokat lesz használva szövegszerkesztésre és ha a netbookomból indulok ki, akkor oda kell a 10'. Meg mivel netezéskor mániám, hogy egy csomó ablak meg van nyitva, nekem ott is előny a nagyobb panel. De ez csak az én véleményem.
Egyébként rendszermentést mivel érdemes megoldani? Anno mikor utoljára wint használtam acronis volt erre a legalkalmasabb. Tablet esetében mi az eljárás? Gondolom mivel teljes értékű win van rajta, itt is mehetnek a hasonló progik.
-
senki11
aktív tag
válasz
cidalain #10093 üzenetére
Jogos, de a nethasználat miatt gondoltam jobb a nagyobb kijelző. Meg a vi8-ról nem sokat tudok
.
btw.... megrendeltem ebayről az összecsukható állványt. De a gb még nem jelzett vissza azóta, hogy írtam nekik. Remélem nem tökölnek sokat. Egyébként is befigyel a 7vége, ez is lassítja a postát
-
válasz
cidalain #10078 üzenetére
Esetleg olyan univerzális bill-t nem tudtok ajánlani, mint a Logitech K480, amibe bele lehet állítani a táblát / mobilt?
Nem sokallom az árát, nagyon ötletes a "váltógomb"-ja is, de élőben megtapogatva elég bazári benyomást keltett: a készülékháza teljesen okés, de a billentyűk, és azok mechanikája kritikán aluli szvsz. Pedig bejövős lenne...
-
fabicska
tag
válasz
cidalain #10037 üzenetére
Én rendeltem már kínából cuccokat, alapvetően nem volt velük baj, és azt se felejtsük el, hogy a hazai, és a világ minden pontján lévő tabletet ott gyártják, csak például a Lenovo szigorúbb minőségellenőrzést vár el, mint amilyen egy saját márkás Pipo. És azt se felejtsük el, hogy a Foxconn gyárában készülnek az iPad-ek, a Voyo gyárában a Lenovok, és stb, stb. Lényegében ugyanazt kapod az ottani 60.000-ért, mint ha itthon vennél egy Surface-t 200.000-t. Itthon minden szutyok rákerül, vám, jövedéki adó, a szervíz, és garanciaháttér, a "hunosítás"
, stb.
A lényeg, hogy a tablet ugyanaz, sőt, az onda egyik retinának csúfolt 4:3-as kijelzővel szerelt tabletének, semmivel sem összehasonlíthatóan jó a színvilága.A második dolog, hogy én még nem láttam olyan oldalt, ahol a töltő nem lenne része a csomagnak. Szerintem az mindenhol alap. DEha mégsem lenne az, akkor tutira szabvány USB feszültséggel megy a tab, és van rajta micro USB.
-
ViZion
félisten
válasz
cidalain #10022 üzenetére
+kisza25
Köszi, megfontolandó. Igazán a vírusok, reklámok, meg fizetős progik miatt gondoltam egy buguntus laptopra, azt nem lehet téglázni. Vodafon erőlködik nála, h hozhatna el vmi olcsó tabletet, de ezekhez én sem értek. Így a proci dologgal már teljes a tanácstalanság, h mi lenne jó neki
-
8472race
tag
válasz
cidalain #9975 üzenetére
Nekem CHUWI Vi8 Plus van és nagyon elégedett vagyok vele. Eleve Windows 10-el jött és így nincs gond a frissítéssel, driver-ekkel sem.
Az év végén éppen Londonban tartózkodtam, ezért oda kértem és egy hét alatt meg is érkezett a BangGood-tól.
Mindent tud, amire nekem kell, a HDMI-n keresztül ki tudom tenni a képernyő tartalmát külső monitorra, projektorra. WiFi, Bluetooth, remekül működik, átlagos mértékben melegszik - igaz, nem játszom rajta gépigényes játékokat. 64GB-s SD kártyával "toldottam" meg a tárhelyet és külső HDD-t is csatlakoztathatok, ha esetleg több hely kell. A kamerája lehetne jobb, de arra meg ott van a telefonom, vagy a fényképezőgépem.
Én a CHUWI Vi8 Plus-t javaslom neked. -
kisza25
félisten
válasz
cidalain #9832 üzenetére
A winfos és a márkanév azért erősen benne van az árban, ezeket levonva ez is megállna 70-80-ban.
Én is azon agyalok, bogy a fujitsu lifebook i3-3110m, 4GB, 500GB, matt, cseppálló 3+2év gari volt 130eFt,
ehhez mérten 120eFt-ért szerintem ez sok, persze, ha egy ultrabookhoz hasonlítom, akkor meg olcsó.
Teljesítményben mindkettőtől elmarad, viszont sokoldalúbb -
Kasya
nagyúr
válasz
cidalain #9832 üzenetére
Igen. A Teclast is szuper, foleg 60ezer korul. Ha szimpla Win tabletet vennek, ujra azt vennem.
De irodai hasznalatra nekem a billentyuzet, jobb aksi ido, magyar gari, tamogatottsag (megbizhatosag) ennyi felarert jobban megeri.A Chuwi Z8300-a techtablets alapjan nekem gyengenek tunik. Viszont nem is tularazott...
-
Kasya
nagyúr
válasz
cidalain #9828 üzenetére
Teclast X98 Pro, tokkal, vedofoliaval, 64-es mem.kartyaval (afa. vam nelkul) kb. 100ezer forint.
Ugyanakkora ram (4gb) mellett, 128gb emmc-vel, billentyuzettel, argaranciaval.(ajandek Lumia telefonnal, aminek eladasi erteke kb. 20ezer forint), 120ezer forint volt.Tehat ha csak a beszerezhetoseget, garanciat nezzuk, mar megerte. De most, hogy mar ajandek telefon nem jar hozza, csak az argarancia, igy is megeri a 20ezer felarat, tekintve a billentyuzetet is.
Teszteket nem tudtam futtatni, mert kedves parom goozerovel befogta szakdolgozat irasahoz.
A kijelzo laminalt, nincs res az uveg es kijelzo kozott. Az erintesre erzekenyen reagal, jobban mint a Teclast. A haz osszeszerelesenek hatasara a kijelzo sarkanal lathato bevilagitas, mely fekete hatternel lathato csak (aki erzekeny ra).
A bill. nyomaspontja jo, a billentyuk kisse mozognak nyomas kozben, tehat nem a premium, massziv utvonalu gombokra kell szamitani, de teljesen jol hasznalhato, gyorsirasra is tokeletes. A tabletet rahajtva a kijelzo kikapcsol. Az USB 2.0-nak tunik a billentyuzeten egy gyors masolasi sebesseget tekintve (de az adatlap biztos feltunteti).
A toltoje gyorstolto, USB-n csatlakoztathato a tablethez. Az aksija elso hasznalat mellett 8-9 orat tudott bongeszes, 3 ora filmezes mellett, 50% fenyeron. Elsore azt mondanam, hogy 20-25%-kal jobb aksiidot mutat, mint a teclast.
Az eMMC sebesseg es throtlingot nem tudom (egyelore).
Sulya 1kg. billentyuzettel. Elsore kezbefogva sulyosnak hatott, a tablet es annak kerete vastagnak tunt. Gyorsan megszokhato, konnyen hordozhato. A feher szint nem ajanlanam, ha van lehetoseg inkabb a sotetebb szint (a piszkolodas miatt).
Egy rakas gyari Asus cucc van rajta gyarilag (3 fele felho tarhely, ASUS programok, Office alternative probaverzio, Evernote), melyek torolhetoek (termeszetesen).En inkabb ajanlanam ezt, mint a Teclastot. Foleg a bill, teljeserteku USB, garancia miatt. En Ipod-rol rendeltem. A +2gb ram es 64gb belso tarhely 20e ft felarat jelent. Szerintem megeri, mert ha jobb microSD kartyat es 2 gb ramot vennenk bele utolag (ami kisse nehezkesnek tunik), az se lenne olcsobb szvsz.
-
válasz
cidalain #9723 üzenetére
Ha eu pluggal rendeled akar kinabol is akkor nem lesz vam , ha pedig eu raktarbol akkor szinten kikerulheto .
Elvileg nincs ertelme 4giga ramot bele rakni, mert az intel specifikaioja szerint csak 2giga single chanelt tud a z8300... valamit elirtak a kinaik ... ha csak nem kulon memoriaval dolgozik a gpu , de ez csak feltetelezes , es abban se vagyok biztos hogy az APU-knal ez megvalosithato e (dedikalt grafikus memoria ). -
yoli666
tag
válasz
cidalain #8252 üzenetére
Ezek olyan 150-200 dollárt érnek szerintem kb. Ennél többet nem is nagyon adnék érte, már persze 10-es méretben. Fölötte az ember használni se nagyon meri, nehogy baja legyen.
Persze tisztelet a kivételnek akinek nem gond egy 600-1000 dolláros gép megvétele.
Valamint ezek elég hamar elavulnak és 1-2 évente úgyis cseréli az ember. -
-
cidalain
veterán
-
-
arnd
senior tag
válasz
cidalain #6877 üzenetére
Én leginkább Windows vonalon gondoltam kevésnek.
De tab vonalon is 7"-ban a HTC Flyerem volt ilyen alacsony felbontású, de az meg droidos. De már az azt követő Smart tabom is 1280x800-as volt, meg a telefonjaim is HD-k voltak, (kb 4 éve). És nem is nagyon mentem rá, hogy a legújabbakat azonnal vegyem meg, szóval az egy éve kevés az 1024x768 az igen igen sántít.
De mivel a W10-hez papiron kevés, én nem adnék pénzt ilyen tab-ért.
Volt nekem 800x480-as XP-s umpc-m (ma tabnak hívják). Szenvedés csak az ilyen alacsony felbontás. -
Trialbiker
tag
válasz
cidalain #6847 üzenetére
Nekem nem fullHD-s Switch 10 em van 2/64/500 as verzió és imádom ha elutazom nagyon jól jön az az 500 gb lementeni a kameráról a videókat. Úgy rémlik van fullHD-s merevlemezes de szerintem nem kell akkora felbontás az egyetlen hibája az hogy dokkolóval ölben tartva elég kényelmetlen (vágja a combom az éle)
-
joergie
őstag
válasz
cidalain #6711 üzenetére
A legjobb billentyűzet amit
ipad airhezteclast x98-hoz láttam az EZ. A képen látható bluetooth billentyűzet keresőszavai DeLUX backlit keyboard ipad air.
Nagyon pofás, vékony, könnyen csatlakoztatható, megtartja a tabot, jó minőségű, CSAK nem lehet kapni sehol. legalábbis nagyon nehéz a nyomára bukkanni. De ezen kívül vannak még ígéretes és olcsó bluetooth-os tabletet tartós ipad air billentyűzetek aliexpressen/kínai webshopokban. -
ToniSoprano
addikt
válasz
cidalain #6711 üzenetére
Szerintem ha sokat dolgozik rajta ideálisabb a laptop, én szerintem pl. 10 colon elég fárasztó lehet sokat dolgozni. (Pl. egy 10,1 colos kijelzőnél a 11,6 colos 30%-kal nagyobb.) Jobb a ergonómikusabb billentyű, egyben van, több csatlakozó, vehetsz nem tükröződő kijelzőset is igaz nehezebb is. (Mellé ha kell egy olcsó 300 grammos 8 colos tablet.)
-
tjb007
nagyúr
válasz
cidalain #6605 üzenetére
A 16, a 32, és a 64GB-os változatból is létezik 3G-s, amit meg belinkelték az a sima Visconte kétmagos Celeronnal. Ezek a négymagos Bay Trail-T-vel szerelt 32 és 64GB-osok modellszámai: PMP810TE3GBS, PMP810TF3GBS, PMP811TE3GBS, PMP811TF3GBS. Fogalmam sincs melyik van/volt itthon forgalmazva, de ezrekre kell rákeresni. Közvetlenül a Prestigiotól is meg tudod vásárolni: [link]
Az utolsó jött be: [link]
-
pengwin
addikt
válasz
cidalain #6596 üzenetére
Prestigio Visconte 3, a minimum elvárásaidnak megfelel.
3G-s, 10", billentyűzetes tokja van, és 1280*800 a felbontása ha jól emlékszem. És potom 80-90 ezer körül kapható. Csak oda kell figyelni mert van 16 és 32 GB tárhelyes változata is. -
tjb007
nagyúr
válasz
cidalain #6596 üzenetére
Gyakorlatilag egyedül az LTE-s Lenovo Yoga 2 10 Windowsos változata jöhetne szóba, de a kijelző felbontása nem 1280×800, még csak nem is 1366×768, hanem 1920x1200, és a billentyűzete is csak egy sima Bluetoothos példány, amit nem lehet csatolgatni. Hogy legyen némi jó hír is: megvan 150 ezer forintból.
-
han_lev
senior tag
válasz
cidalain #4656 üzenetére
Igen köszi, már el is indítottam.
Most már csak wines a cucc
Visszont tényleg nem tudom hogy megcsinálta e, valamit kihagyott.
Egyébként mi az hgoy valahol van recowery a winnel valahol meg nincs.. ?
Az nem szükséges alapfunkció?
Csak kérdezem, mert nem tudom. Ha megy simán recowery nélkül akkor mire kell?
Biztonsági mentésre, és gyors visszaállításra?Azt a telómon sem szoktam soha. Sokan mentegetik a beállításaikat meg minden egyeben Titaniumbackupokkal meg mással, aztán egy újratelepítés után visszaállítják.... sose értettem, és nem is akartam .
Ami fontos - az adataim, nevek telefonszámok, stb - azt mentem, a rendszert meg amire szükségem van újratelepítettem. Úgy sokkal stabilabb, megéri azt a + fél órát.A wint sem állítottam soha helyre biztonsági mentésből. A progik mentett állásai megvoltak, újrendszer, progik újratelepítése, mentés betöltése. Kicsit hosszabb idő, de stabilabb.
Persze megértem, ha valaki IT-s, és vagy 200 gépre kell figyelnie stupid userekkel. Akkor persze hogy javasolja: mentsen a rendszer mindent, mert akkor vissza tudja állítani az egészet olyannak is, aki abbszoluth nem ért hozzá, csak be kell állítani, hogy a rendszer mentse magát.
Szóval ha nem kell a recoweri, mert a rendszert újra lehet húzni egy sima win telepítővel, illetve a driwerekk feltelepítésével, akkor én azon a párton vagyok.. már mint hogy nem kell... nem tudom.. értető voltam..
Ja és mégegyszer köszi, azért mentettem a rendszert. Biztos ami biztos.
Egy jó kis - és egyszerű - rendszerből driverket kiolvasó progi 8.1-es winre?
Tablet természetesen, és Tecléast x98?Dubledriver?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Philips LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konteó topic
- Nintendo Switch 2
- Gumi és felni topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest