- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
kisza25 #11315 üzenetére
nézz meg pár videót róla, meg olvass teszteket
aztán könnyebb lesz választanikínaikra gondoltam, EU raktárból is beszerezhetőek
de a támogatás az hiányozni szokott, pl. ha már újra kell tenni a win-t, akkor gond szokott lenni, mert a drivereket úgy kell összevadászni innen-onnan -
tlac
nagyúr
válasz
kisza25 #11308 üzenetére
kb. ugyanilyen áron még lehet még venni hasonló hardverrel rendelkező gépeket asus és acer márkában
nekem ez utóbbiak tetszenek a legjobban, mert azoknál billt szabadon tudod állítani [link]
asus-ban ennél elgondolkoznék a vinyó miatt: [link]ha viszont erősebb hardver kellene, azt csak Kínából tudsz ennyiért
-
Upo
addikt
-
arnd
senior tag
válasz
kisza25 #9799 üzenetére
Én mostanában cseréltem procit a dolgozós gépemben.
Előtte egy E8400 volt x86-os frissített W10-el, fizikálisan 4G RAM-al.
Ez lett kicserélve egy Xeon E5430-re (Q9450), w10 x64-re.
A régi oprendszer nem "látta" az összes magot, meg az L3-nak is csak a felét.
Szóval nem lett pattogósabb mint volt, sőt, néhol meg meg bicsaklik, gondolkodik. Nem rossz, nem lassú, csak a régi rendszer simábban működött.
Persze ez csak akkor lesz értelmezhető összehasonlítás ha kipróbálom x86-al is.
De mivel a proci erősebb lett, valószínűsíthető, hogy az oprendszer lesz a ludas. -
Drachoo
senior tag
válasz
kisza25 #9797 üzenetére
Szerintem egy windows tabhoz a 2gb ram átlag használatban (netezés, youtube, némi játék) bőven elég. Amennyiben desktop alkalmazásokat szeretnél futtatni ott már komolyabb alkalmazásoknál kevés lehet. 1gb-os gépet viszont már én sem vennék.
X64-es oprendszert az ember pedig csak akkor telepít ha megéri, tehát legalább 4gb ram van a gépben, esetleg egy desktop alkalmazás megköveteli az x64-es oprendszert. Egyéb esetben nem nagyon van értelme 64bites windowst telepíteni.
-
arnd
senior tag
válasz
kisza25 #9788 üzenetére
Mennyi RAM-ot kajál?... Amennyi rendelkezésre áll.
Droid alatt a sok ram főként a játékoknál jelent előnyt, ahol gigás fájlokat kell kezelni. 30-60 megás programoknál lényegtelen. Mindent betölt RAMba, nem kell vele foglalkozni, hogy mennyi maradt szabadon.Win azért 1Gval szenved, 2vel kb. azt tudja az x86 mint 4-el az x64. Szóval droidnak 1G elég, 2 meg már teljesen oks. Win meg vagy x86/2G vagy x64/8G.
Persze ha nagy játékok is előfordulnak akkor amennyi RAMra van pénzed...
Persze ez nem túl tudományos, inkább ököl szabály jellegű észrevétel.
-
válasz
kisza25 #9790 üzenetére
Sajnos ezt nem tudom hitelesen lemerni, merz a laptopom egy amd athlonII p360 4 giga ram ,5400 rpm , dedikalt videokartyaval lassabb egy picit mint a bay trail atom , toshiba emmc,2 giga ram tabletem, s a rendszer erdekes modon mind a ketton 40-45% ramot eszik. Ha tobb memoria van a win se zarja be az alkalmazasokat hanem bent tartja memoriaban . A 2 giga nalam eddig eleg volt mindenre , de ram zabalo alkalmazasokat nem igazan futtatok . De ettol fuggetlenul rambo-l sose eleg, minnel tobb annal jobb, kerdes hogy a tobb hoz e annyit amennyi a felar rajta. Ha pedig jovobe tekinto vagy akkor tobb ramot neki , mert ki tudja mit mokolnak majd meg a rendszeren redmondban .
-
válasz
kisza25 #9783 üzenetére
Azert olyan szembe otlo kulonbseget ne varj , a win elonye a droiddal szemben , hogy sokkal tobb mindenre hasznalhatod , s nem csak tartalom fogyasztasra hanem eloallitasra is . Alapbol a win tobb ramot eszik , de ez vele jaroja a sok retusegenek... ha a memoria eleresi ido a kerdes , akkor ott sok fugg a beepitett emmc fajtajatol, sebessegetol.. ha a feladatra eleg a droid amire neked kell ,akkor nem erdemes valtanod, de ha egy asztali pc funcioit is szeretned akkor win.
Nekem dual bootos rendszerem van , a droid kb 450 mega a betoltes utan ... a win 900 mega ramot eszik meg win10 alatt , s kb ennyi volt win 8,1 alatt is , 1-2 szaz mega kulonbseg lehet neha , de ez nem szamottevo..Raziel
Tudtommal win alatt nincs lehetoseg custom billentyuzetre .Arnd
Koszonom a kiegeszitest ☺Tejeskifli
Mint mar irtak olyat keress aki eu raktarbol tud kuldeni ... -
Upo
addikt
válasz
kisza25 #9783 üzenetére
Mivel nézted, hogy nem gyorsabb? Ha valami benchmark, akkor abban vastagon benne lehet, hogy a tároló sebessége jelentősen alakítja a végső pontszámot. CPU-ban kb egyforma lehet, vga-ban biztos, hogy a cherry trail jóval gyorsabb, akár duplája is lehet. Viszont ha a tf103-ban van valami gyors háttértár, a t100-ban meg valami közepes emmc, akkor a végső pontszámban a gyors tároló pontszám előnye behozhatja a gyors vga előnyét. Ne felejtsük el, hogy a cherry trail tudja a hardveres HEVC/H265 kódolást, azaz nem terheli annyira a procit, ilyen videók lejátszásakor jóval tovább tart az akku. Illetve a 3d igényesebb alkalmazásokat is jobban futtatja.
Mindenki maga kell hogy eldöntse, hogy mi a preferenciája. Én, ha lenne valami nem a legolcsóbb bay trail tabom, azért nem cserélném le cherry trail-re, mert az anyagi ráfordításhoz képest nem sokat adna. De ha új készülék, akkor a régit már nem venném meg. -
fabicska
tag
válasz
kisza25 #9764 üzenetére
Ez a fő baj a 10-el, hogy kapkodva lett kiadva, a 8.1 úgymond.... bukása miatt szorult helyzetbe került az androiddal szemben is, így amilyen gyorsan csak lehetett, össze is dobták a rendszert. A chipsetgyártóknak meg esélyük sem volt rá, hogy időben lépjenek, abban bízott mindenki, hogy a 8.1-es driverek itt is jók lesznek, hát, nem mindig.
Én azt ajánlom a hang eltűnés problémára, hogy nyomj rá egy full factory resetet ("Leselejtezni, vagy gyári állapotba akarja helyezni a tabletjét?"), azzal lesz csak jó. És a 10-el még várjunk, jól fog jönni a Service Pack 1
-
Sotyks94
aktív tag
-
-
-
tlac
nagyúr
válasz
kisza25 #9755 üzenetére
kifordíthatóban találtam csak ilyen méretben egyelőre
-
Shade45
senior tag
válasz
kisza25 #9688 üzenetére
Ha beruházol egy ilyen gépre, érdekelne a tapasztalatod, véleményed!
Pár hete szemezek a géppel, de eddig Magyarországon nem találtam forgalomban. Ezért az árért szerintem nagyon korrekt, bár nem sikerült még megtapogatnom fizikailag, a dokkolóval való stabilitásra azért kíváncsi vagyok!
-
-
válasz
kisza25 #9683 üzenetére
A medion akoya 3 ev garival , talan az aldi cagancia miatt jobb uzletnek tunik , de ha oszinte akarnek lenni , akkor 50000 ft kornyeken kinabol egy chuwi , billentyuzettel, a kruger matz is onnet jon , csak mas nevet szitaztak ra, teclast,chuwi, onda helyett kruger... amugy ha jol emlekszek az asus t200 2 ev garival [link] vagy itt [link]
Amugy inkabb asus 130000-ert mint a kruger szuk 100000-ert -
arnd
senior tag
válasz
kisza25 #9649 üzenetére
Igen az alján lévő kis pöttyök a dokkoló csatijai.
Az asus és az acer megoldása többnyire nagyon stabil notebook módot tesz lehetővé, tehát egy ölben, kézben tartásra is megfelelő. Mondjuk az aceré sokkal jobb, de az asusé is sokkal notebookabb mint a krugeré.
Prociban kb ugyanott vannak, egy hangya fülnyivel de tényleg egy hangyafülnyivel az asusé jobb. De a kruger Z3736F-es sem egy alap kivitel mint a standard tabokban, mivel ezen van USB3, tehát ebben a drágább 1380 pines tok van nem az olcsó 592 lábas.
Ha inkább tabnak használod és csak asztalon szeretnél notebook élményt akkor én a krugert választanám. Jobb a képernyője nem kicsivel! Nagyobb az eMMC is, azért kényelmesebb egy 64G-s méret. A beépített HDD jópofa, de ugye pont a mobilitást nem javítja.
De persze only win -es megoldásoknál a 32G elégséges, nem olyan kínlódás mint a 16G (az nagyon nagy kompromisszumok árán és jelentős élettartam csökkenés mellett használható). Persze élettartam szempontjából a 64 még jobb.
Az asus mellett szól még a LAN csatija is a dokkolón. Persze ha ez releváns neked.Na sikerült összezavarni?
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #9648 üzenetére
Most nézem, hogy ah oldala szerint van hozzá bill tapipaddal
-
törölt tag
válasz
kisza25 #9644 üzenetére
Kipróbáltam egy csomó tipust
- 7" (Alwiew Wi7 Lark 7i) elsősorban a kis mérete miatt bukott
-10" (Acer Iconia W500, Lenovo Miix) szintén a méret miatt bukott, mert útközben olvasni, filmet nézni nagy.
Egy idő után kiáll tőle az ember keze, ami növeli a pofára ejtés esélyét is
Ha már 10" kell valamihez, akkor inkább egy 12"-os subnotit választok.
-Maradt a 8"-os méret, ott viszont már a tudást vettem figyelembe, itt is kibukott pár tipus
Végül egy Toshiba Encore WT8-A-102 lett a befutó (2/32Gb, 8MP kamera, GPS)Szerintem a 2/32Gb nagyon jól használható, legalábbis még nem volt vele problémám.
-
SUPREME7
őstag
válasz
kisza25 #9638 üzenetére
Nem egy kategória a kettő, szóval neked kell eldöntened, mi a fontosabb. Az ASUS-nak ugye van dokkolós billentyűzete amin van teljes értékű USB, és van beépített GPS, a K&M pedig csak tablet, de van rajta USB port is a microUSB mellett, és nagyobb a felbontása a kijelzőnek (bár az alacsonyabb órajelű proci van benne, ami már eleve nem biztos, hogy rendesen megbirkózik a fullhd-val)
Én az ASUS-t venném, az 1 év gari ellenére is (ha csak ez a két választási lehetőség van)
Bár a belső tárhelye meg most látom, hogy csak 32GB, de a billentyűzetbe van 500GB HDD is, szóval elgondolkodtató, a belső tárhely kevéske, de a HDD miatt ha sokat használod notebookként akkor jó vétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest