Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hitelesített viszonteladói programot indított az Ulefone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
Van valakinek tapasztalata itt a chuwi hi10-ról?
-
-
törölt tag
válasz
Vindex
üzenetére
Kell egy OTG kábel, egy usb elosztó, egy klavi, egy egér, és egy win10 telepítő pendrive, amire felpakolod a drivereket.
Feltöltöd teljesen a tabot, majd összedugod egybe a teljes miskulanciát.
Bekapcsolás közben nyomod a klavin a DEL gonbot, amíg be nem jön a bios. Ott kiválasztos az USB-ről bootolást, és már mehet is a tiszta win10 telepítés.Az a leírás kb. a windowsos tabletek 90%-ánál működik.
Az Encore-nál pedig 100%
Ha mégis úgy döntenél, hogy nem vágsz bele, és elherdálnád, akkor keress meg privátban.
-
Vindex
tag
válasz
üzenetére
Androidot akartam emulátorral rátenni és dili módon nem figyeltem oda akkor, amikor felajánlotta, hogy formattáljon-e. Yest nyomtam, de már későn kaptam észbe. Ráadásul nem is ment fel az Android. Így van egy üres gépem. Vannak képek, hogy akar elindulni. Valószinüleg helyre lehet billenteni, de én ehhez kevés vagyok.[link] [link] [link] [link]
-
törölt tag
válasz
Vindex
üzenetére
Hogy téglásítottad?
Ha nem kapcsol be, akkkor nagy eséllyel töltőre dugva be lehet indítani, és az eszközkezelőben törölni kell az akkumlátort.
Ha csak tuoch nincs, akkor firmwaret kell szerezni. Nekem valamelyik dell venue drivercsomagból sikerült
Nekem mindkét móka megvolt már az encoreommal. -
Vindex
tag
-
Vindex
tag
A dual tablettel lehet olyat csinálni, hogy pl. androidon zenéthallgatok, a windows-on könyvetolvasok?
-
Vindex
tag
válasz
cidalain
üzenetére
A másodikkal már találkoztam én is Toshiba Encore.
A harmadikat is produkálta az Asus T100 win 8.1-el és 10-el is. Az utobbit meguntam és a szervvizes azt mondta küldjem be. Alaplap csere lett a vége. Egyébbként tényleg volt valami csere, mert azóta gond nélkül kezeli az addig nem jól műküdő Adata 64GB-s micro sd-t. -
cidalain
veterán
Az elso kettobe mar belefutottam a ceges Lenovo Miix 2-n is meg a Chuwi Vi8 Pluson is itthon. Szoval inkabb azt is win problema lehet.
3. esetre kiprobalom a win+powert legkozelebb. Illetve majd valamikor megjon kinabol a bill is hozza, akkor a ctrl+alt+del kombot is ki fogom tudni probalni. (Ez eddig csak a Chuwin jott elo) -
cidalain
veterán
Win 10-nel eszrevettem, hogy alvo modbol felebresztes neha nem problemamentes:
-elfelejt forgolodni (restart utan megjavul)
-elfelejti a wifit (ra kell nyomni manualisan az ujracsatlakozasra)
-nem eled fel, csak fekete kepernyot kapok. Hosszabban nyomva a bekapcs gombot a kikapcsolo swipe kepernyo jon, de nem kapcsol ki. Csak 30 mp-es gombnyomassal tudom kikapcsolbi a tabot. Rogton bekapcsolva minden ok.Kb minden 10-15. Alvasbop felelesztes utan random eljatsza a fentiek valamelyiket.
Mas is tapasztalt hasonlot mar? -
Vindex
tag
Lehet badarság,de azért megkérdem. Lehet Windows-os tabletre Androidot telepíteni?
-
-
András.
tag
Nem nagynon volt lehetőségem választani hogy mit akarok megtartani s mit nem, mert egy egyszerű Windows Updatetel érkező rendszerfrissítés volt Win10 alatt, nem egyéb.
Nem hiszem, hogy az SD sebessége lenne a ludas, 60/50 MB/s olvasás/írási sebeségre képes.
A TMP mappában setup.exét nem találok, csak RecoveryPartitionsBackup, Rollback mappákat meg egy WindowsOld.wim fájlt, ezért gondoltam egy recovery állományra.
-
Upo
addikt
válasz
András.
üzenetére
A $WINDOWS.~TMP mappába a telepítő dvd van bele letöltve, setup.exe-vel, mindennel együtt. Ahol a setup.exe van, az a telepítő gyökérkönyvtára. El lehet tenni, windows alól bármikor lehet vele telepítést indítani. A mostani rendszernek nem kell már, törölhető, nem recoverynek használja.
Nem az sd-vel volt gond hanem a sebességével. Lassú sd-vel pendrive-al lassú lesz, gyorssal gyorsabb.
Ha azt választod hogy nem tartson meg semmit a régi rendszerből akkor gyorsan kész van, ha mindent meg akarsz tartani a régi rendszerből akkor nem is olyan rossz ez az idő, van akinél tovább tart.
A telepítési művelet nagy terhelést jelent a gépnek, a melegedés természetes, gyártó válogatja hogy mennyire jól oldja meg a hűtési rendszert. Ha hiba nélkül lefut egy telepítő akkor nincs gond, jól kihozza a hardver gyengélkedését, hibáit. A normál üzemben hiba nélkül dolgozó gépen is jöhetnek elő hibák telepítésnél, ami gyengélkedő hardverkomponenst is jelezhet (vagy csak simán driver hiba).
Microsoft tool-al elkészített bootolható pendrive-ról a legjobb telepíteni. Annál lassabb, ha ugyanerről win alatt indítjuk a telepítést. Ha a microsoft tool-al nem telepítőt gyártunk, hanem alapértelmezés szerint rendszerfrissítést indítunk, az már sokkal lassabb, valamiért olyankor a letöltés is lassabb mintha telepítőt csináltatnánk vele. A legrosszabb meg, ha a windows automata frissítés által jött frissítést engedjük rá, bár ez vetekszik az előzővel rosszaságban. Ilyenkor még kell egy szerencse is, mert nem elég hogy lassú, de sokszor meghiúsul a telepítés valami fantom hiba miatt (tele a net az ilyenekkel). -
András.
tag
Ha életem hátralevő részében csak egy tanácsot adhatnék, ez lenne az: soha, SOHA ne adjatok meg SD kártyát a rendszerfrissítés helyeként, ha az tárhelyhiányra panaszkodik. Én megtettem, és kereken hét órán át tartott a rendszerfrissítés. A gép közben tűzforró is volt, remélem ez nem okozott károsodást semmiben.
Továbbá a kártyán megjelent egy $WINDOWS.~TMP nevű, eléggé méretes mappa. A neve alapján ideiglenes fájlokra gyanakodnék, de a tartalma inkább arra utal, hogy az SD kártyámból recovery partíciót csinált a gép. Gondolom nem érdemes a mappát törölni.
Legalább áthelyezhetem egy USB adattárolóra úgy, hogy szükség esetén továbbra is használható legyen recoveryként? Ha még egyszer SD kártyáról kell rendszert telepítenem, inkább leugrom valahonnan. -
András.
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Igen, az enyém újabb, a 2015-ös modell, abból is már a Cherry Trailes változat
-
András.
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Mármint a type-C? Amit én eddig olvastam, az alapján adatátvitelre is jónak kéne lennie, de kipróbálni egyhamar nem fogom.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
András.
üzenetére
Köszi ! Egyszer gondoltam rá , hogy vegyek valami olcsóbbat , de egyelőre nem èrzem szüksègesnek . Hètvègèn viszont vettem hozzá egy nègyes USB hubot . 6 euró volt nèmetben a MM - ban . Kevès az 1 USB csati . Mikor vettem , gondoltam , hogy elèg lesz a micro ès a normál USB , de akkor mèg nem tudtam , h a micro csak töltèsre jó
. -
András.
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
-
-
András.
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Használsz stylust a tablettel? Gondolkodom fólia vásárlásán, csak attól tartok a fólián nehezebben siklana a toll, mint az üvegen.
-
András.
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Csak egy feliratos fólia volt, kijelzővédő nem
-
pècsimunkás
addikt
válasz
András.
üzenetére
A te tableteden volt fólia ? Az enyémen nem . Bár , a boltban ahol vettem , nagyon erősködtek , hogy : van rajta , meg , hogy kell , hogy legyen rajta " ... De , ha szépen le is van valami fóliázva gyárilag , a kameránál akkor is észre lehet venni a fóliát . A fólia kiemelkedik picit . Itt ilyent nem láttam .
-
cserix
tag
válasz
8472race
üzenetére
Próbálok továbbra is tájékozódni, de ez a tablet terület tiszta homály nekem.
Krüger&Matz EDGE 1161
Alkalmas arra, amire szeretném? -
Márton0000
csendes tag
válasz
Márton0000
üzenetére
Sziasztok!
Használt már valaki Dell XPS 11 et vagy SurfAce pro 2öt? Mi a véleményetek a két gépről?
-
Akron99
aktív tag
válasz
cserix
üzenetére
Videó pdf olvasásról egy alap 8"-os Miix 2-őn:
http://1drv.ms/1QvtKLX
Igaz ez nem 10 megás doksi, de sok különbség szerintem ott még nincs. -
András.
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Köszi a tippet. Sajnos egy egyszerű újraindítás nem volt elég neki, így utolsó reménységként nyomtam egy hard resetet, és lám, működött. Ekkor tudtam, hogy nem hardveres gond van, hanem a WIndows játszik velem. A billentyűzet driverét állandóan frissíti egy olyanra, amivel nem kompatibilis s minden csatlakozásnál manuálisan vissza kell állítanom.
Valahogy meg lehet tiltani a rendszernek, hogy az illesztőpogramokkal játsszon? -
cserix
tag
válasz
8472race
üzenetére
Megnéztem pár videót róla. Az ára is elfogadható.
Fontos, hogy egy kb 4 megás pdf-et ne 10 perc alatt töltsön be, és nagyításnál kicsinyítésnél se kelljen túl sokat várni.Lehet buta kérdés, de ha pdfre akarok firkálni, az csak app kérdés, vagy a hardverben is kell valami + (ceruzán kívül) ?
Necc: árnyékos, fedett helyere megyek firkálni. Általában van fűtött konténer az építkezéseken.
-
cidalain
veterán
van az a szó, hogy kompromisszum.
azért az általa vázolt feladatra egy rugged tablet lássuk be, durván fölélő. igen, van benne egy csomó hasznos feature, de sokszor annyiba is kerül. és akkor az még alapeset. rugged tablettel simán el lehet menni 600+áfa fölé is. nem is értem miért nem a core i5 verziósat ajánlunk már egyből, hisz az atom azért munka célra egy lepkefing... -
8472race
tag
válasz
cserix
üzenetére
Esetleg egy Cube i7 Stylus Windows 8.1 10.6 inch Tablet PC megfelelne?!
(Ha a "karcsúság" olcsó(bb)ságot jelent.) -
cserix
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni táblagép vásárlásában.
Igazából azt sem tudom, hogy létezik-e olyan készülék/alkalmazás, amilyet szeretnék.Olyan digitális valamit keresek, ami képes rá, hogy dokumentumokra firkáljak, jegyzeteljek.
Pl. Tervrajzokra (pdf) digitális ceruzával adatokat felvinni, amit a későbbiekben le tudok menteni az asztali gépemre. Azt hiszem a 11-12" körüli méret lenne az ideális. Kb ez a méret hasonlít leginkább az A4-es papírra. Az sem volna baj, ha bírná az építkezéseken lévő porterhelést. Op.rendszer gondolom inkább Win, de az androidtól sem zárkózom el.
Árat nem írnék, mert gőzöm sincs, hogy egy erre alkalmas gép milyen árkategória. -
Márton0000
csendes tag
Sziasztok! 140 ezerig melyik 2in1 gép, ajánlott? Köszi a választ!
-
András.
tag
Meghoztam a döntést, Pavilion x2 lett. Ma haza is hoztam egyet, erre úgy tűnik, nem működik a billentyűzet része. Jól kezdődik...

-
NoMagix
addikt
Na, kipróbáltam az előző build-ra visszaállítást, hiba miatt nem lehetséges!

A sima visszaállításnál win10 marad, kész, kösz, passz! -
NoMagix
addikt
Nekem is volt old mappában, úgy tudom, hogy a win10 felülírja a 8.1-et teljesen, de pendrive-ról rátudom tolni, viszont a Lenovo nem javasolja, mivel a kulcs elveszhet olyankor.
Ma kipróbáltam usb-ről telepíteni 8.1-et és kulcsot kért, ami szerencsére meg van, mert egy progival kiolvastam mielőtt frissítettem win10-re.
Nem is érdekelne olyan nagyon a visszaállítás, csak megszeretnék bizonyosodni a micro HDMI-ről, amit win 10 alatt nem tudok működésre bírni!
Aztán lehet, hogy hardveres a problémám... -
ricskokr
újonc
Samsung Ativ tab frissítésében/újra telepítésében szeretnék segítséget kérni! Most éppen egy Windows RT OP rendszer van rajt ezt szeretném hogy rendes Windows 8/10 legyen rajta!! Ebben szeretnék segítséget kérni! Köszönöm erőre is!!! A pontos típus: Samsung GT-P8510
-
Upo
addikt
válasz
NoMagix
üzenetére
Frissítés után nekem ott volt a visszaállítás előző verzióra, olyan 2 hét múlva ránéztem egy fórumos HSZ miatt, de már nem volt. Úgyhogy nálam nem maradt meg a visszaállítás lehetősége 1 hónapig.
Ha recovery partíciós és még megvan a 8.1 a recovery partíción akkor némi szakértő kézimunkával vissza lehet állítani. Winpe pendrive-ról bootolva dism paranccsal vissza lehet állítani a recovery imaget némi parancssori gépeléssel. -
NoMagix
addikt
Lenovo Miix 300, speciális rendszerindításnál van egy olyan lehetőség, hogy előző buildra visszaállítás, ez vajon a win10 előző biudre utalhat vagy win8.1-re?
windows.com-on olvastam: Ha a Windows 10-re való frissítés után egy hónapon belül visszaállítja a számítógépet alapállapotba, a továbbiakban nem lesz elérhető a Gépház azon lehetősége, amellyel visszaválthat a Windows előző verziójára.
Ilyet nem is látok a gépházban, pedig nem állítottam vissza!
-
tlac
nagyúr
nem tudom milyen tableted van, szóval vagy úgy kapcsolod be a gépet, hogy nyomod a hangerő növelést és csökkentés gombot is a power gomb mellé és akkor bejöhet valamilyen efi-s menü, ahol megkeresed a recovery-ből a visszaállítást vagy a másik lehetőség:
gépház / frissítés és biztonság / helyreállítás / speciális rendszerindítás
aztán majd ott valahol megkeresed (én nem mertem magamnak nagyon kísérletezni, hogy aztán véletlen legyaluljam a rendszerem) -
pècsimunkás
addikt
Sziasztok !
Felraktam a tabletemre a Vibert , de nem tudom használni a kamerát . Ezt írja ki : " a kamerát egy másik alkalmazás használja " . Előző tabletemnél ugyan ez volt . Kiléptem a skypeból is , de hiába . Mi lehet a megoldás ?
-
AxBattler
félisten
Köszi a tippeket!

-
AxBattler
félisten
Üdv!
Kicsit OFF, de megkérdezem: Ti mivel takarítjátok le külsőleg a tableteteket?
Mert oké, hogy én is vigyázok rá, mint a szemem fényére, de egy idő után lesz az egésznek egy bizonyos "enyhén zsíros" tapintása, a résekben meg összegyűlik a finom por, és dzsuva. Nyami.
Alkoholos pálcika, szemüvegtörlő megvan, de ezen kívül más módszer?
-
András.
tag
Lenne még egy utolsó fontos kérdésem: támogatja-e a két kiszemeltem bármelyike az aktív stylusokat?
-
kovacs65
őstag
Szerintetek, ha egy Win 8.1-es tabon frissítek 10-re, akkor a gyári visszaállítás után melyik rendszer lesz rajta? Ezt a recovery partícióról csinálja, amit nem tudom, hogy felülírta-e a 10-essel.
10 telepítése esetén az összes drivert letölti vagy benne van a telepítőben, esetleg nekem kell keresni hozzá?Lenovo Thinkpad 8, 4/128GB, 64 bites. Talán jó a support.
-
NoMagix
addikt
válasz
András.
üzenetére
Igen, bár én még 8.1-el kaptam 2-3 nap után frissítettem win10-re.
MicroSD kártyát ebay-ról rendelj a megfelelő helyről esetleg innen, és 64gb elég lesz egy darabig jegyzetelni és szerkeszteni -
András.
tag
válasz
NoMagix
üzenetére
Köszönöm a választ! Komolyabb munkát nem is ezen végeznék, ez órákon jegyzetelésre, on the go dokumentumszerkesztésre kellene. Erről a Miixről nem sok információt találtam a neten, neked ilyen van?
Most találtam a HP oldalán x2-t beépített 1TB-os HDDvel. Nem kellene a tárhely miatt aggódni. Viszont a Miix kétszer olyan olcsó, ami nem utolsó szempont.
(#10400) cidalain, Köszönöm, utánanézek, bár a külföldről rendeléstől kissé idegenkedem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OTP Bank topic
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Nintendo Switch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Arch Linux
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 2
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.