Hirdetés
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lujza1978
tag
Sziasztok,
Az alábbi tablethez tudnátok esetleg ajánlani egy normális tokot.
Végignéztem már a Mediam től kezdve mindnet de nem találtam hozzá semmit.alcor iq935r
Előre is thx
Üdv
-
consono
nagyúr
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
A modern ui-s VLC szar, én is Kodit használok.
-
tlac
nagyúr
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
nem modern, de a kodi-hoz van touch-os skin
-
gyurkikrisz
őstag
Milyen lejátszót érdemes használni? Mkv, mp4 menjen rajta, feliratokat kezelje, úgy, hogy akár én tudjak választani egy külön mappából. VLC tudja ezt 10-en? Mindenképp modern felületes kéne.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
KisApám
üzenetére
Pont ez az, hogy penrive-ot nem lehet hozzákapcsolni. Nem hiszem, hogy csak a kábelen múlik, mert OTG kábelem van vagy 3 db. Pl nekem is van Chuwi Hi8-am és ahhoz is adtak. De szerintem a készüléknek is támogatnia kell. A gáz az lenne, ha megrendelem és hozzádugom az OTG kábelt és nem látja a csatlakoztatott pendrive-ot, vagy USB billentyűt és egeret.
Ezt kéne megtudni róla, hogy ezek mennek róla, vagy sem. Az hogy nem adnak hozzá OTG kábelt nem nagyon érdekel a fentebb említettek miatt. -
KisApám
addikt
Kínából rendelve meg nagyon gáz?
+ÁFA-val is kb. 37 000 Ft.
Csak hát ugye ne legyen hibás, mert visszaküldeni...Ahogy elnézem eddig, marad ez:
CHUWI Hi8 Windows 10 Dual Boot
Németből, 32 000 Ft.Ufonauta:
Az OTG (On-The-Go) kábel lehetővé teszi az okos készüléket, hogy kapcsolódni tudjon egyszerű USB eszközökkel.
De az eszközbe tudsz rakni memóriakártyát, arról meg megy minden... -
ufonauta
aktív tag
válasz
KisApám
üzenetére
Én is néztem karácsonyra a fiamnak a GPS miatt, de valaki rákérdezett és az eladó azt írja nincs benne OTG. Pontosan nem tudom, hogy ez mit jelent. Nem fog tudni pendrive-ról dolgokat lejátszani, ne adj isten Win-t telepíteni? Egyébként van még EU-ban csak kicsit drágábban 157,39-ért.
-
KisApám
addikt
Ez nem rossz. MEGÉRI?
EU raktárból, 137 dolcsi (kb. 30 000 Ft)
Még 5 órát akciós (66% engedménnyel, 400 dolcsiról)Cube I6 3G Air Phone Tablet PC - BLUE
Android 4.4 és Windows 8.1
GSM (850/900/1800/1900MHz WCDMA 900/2100MHz)
CPU: Z3735F
GPU: Intel HD Graphic(Gen7), Screen resolution: 2048 x 1536 (QXGA)
Core: Quad Core, 1.8GHz
RAM: 2GB, ROM: 32GBÉs van GPS benne, ami kell nekem.

-
hito
nagyúr
T100-zal lenne egy kis problémám. Sajnos a saját topicjában nem kaptam rá választ, hátha itt valaki tud segíteni.
Köszi előre is!
-
consono
nagyúr
Hát, formázni vagy exFAT-ra, vagy NTFS-re érdemes,de majd mások megcáfolnak
Áthelyezni úgy tudod, hogy pl. a képek mappa tulajdonságainál a hely fülön az áthelyezés gombot megnyomod és kiválasztod az előtte már az SD-n létrehozott képek mappát. Ezt el tudod játszani a Dokumentumokkal és a Letöltésekkel is. -
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Most vettem egy Kiano SlimTab 8 MS 16GB tabot az lenne a kérdésem hogy lehet win10-re frissiteni . Raktam bele egy 32 gb-os memo kártyát . Ha formázom mire érdemes ntfs-re vagy fat32-re ? Ha felmegyek a microsoft weblapjára ott a win10 frissitésre ide :https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10 és Beépített adathordozó-készítési funkciókat USB-meghajtókhoz és DVD-lemezekhez azt irja ki legalább 6 gb szükséges de a memoriakártyára nem menti le . A tabon nincs ennyi hely . Mi a megoldás hogy frissitsem ?
-
Matykoh
tag
8" körüli táblagépet keresek, olcsó szegmensben.
Főként utazásoknál irodai (dokumentumok írása-gépelése, olvasás) tevékenységekhez, esetleg filmnézésre használnám.Kínai táblagépek közül Chuwi Hi8-t néztem ki, ha jól láttam jelenleg csak tinydealről érhető el EU raktárból.
Van esetleg jobb alternatíva, lehetőleg EU raktárból?
Előre is köszönöm.
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok,
ha Chuwi Vi10 pro es a PIPO W3f kozott kellene valasztani, melyiket valasztanatok? Chuwi-bol pro-t nem latok sehol EU keszleten, Pipo-bol viszont lattam.
Vi10 ugye nagyobb orajelen hajtott Z3736F, 64GB tarhely, viszont "csak" 1366 x 768 kijelzo,meg usb 2, mig a Pipo 1080p,igaz, alacsonyabb orajelu Atom, meg fele tarhely,viszont usb3.
APX modba eltavozott 2012-es 32GB/WIFI Nexus 7-et kellene kivaltania, minel olcsobban es gyorsabban. Netezes/YT/ NAS-rol DLNA-val sd/720p sorozatnezes, ebook (epub/pdf) nameg PH!-zas lenne a fo celterulet, esetleg mivel Win-es probakeppen Lightroom meg skype.
Esetleg ha tudtok GB-n, BG-n kivul mas megbizhato oldalt, ahol a Chuwi pro-t EU stock-rol szallitanak?
Koszi
Balinov -
hukli21
tag
Sziasztok!
Böngésztem nemrég az edigital jelenlegi akcióit, és ráakadtam erre.
Acer Aspire Switch 10 FHD
Alapvetően egy kisebb laptopot terveztem venni a jelenleginél (netezés, filmezés, kis szüvegszerkesztés).
Videókon+teszteken tetszett, van itt esetleg olyan aki használ ilyet?Mi a véleményetek róla?
(igen tudom, hogy kínából rendelve jobb hardvert is lehet kapni ezért a pénzért, de ez nálam most nem lehetőség) -
KisApám
addikt
Chuwi Hi8 Pro Tablet PC - mi a véleményetek?
-
EnderMauL
csendes tag
Sziasztok! Barátnőm szeretne tabletet venni, főként iskolai felhasználásra 10,1” kijelzővel. Naponta buszoztatva lesz szóval fontos, hogy jó strapabíró legyen erős aksival. 60000 lenne a keret.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
kliszi
senior tag
Mi a véleményetek erröl a tabrol Kiano SlimTab 8 MS 16GB ? Androidosat nem akarok mert a telefonom is windowsos meg amugy is andoid már volt és elég volt belölle . Nekem ez a tab zene halgatásra netezésre film nézésre és játékokbol mx régi fifa meg ehez hasonló játékok . HUB OTG-m az van de milyen billenyüzetet ajánlotok ami kicsi helyen elfér ?
-
garai198419
csendes tag
lehet
olyan 250 dollár körül főleg net és multimédiás alkalmazások pl hd filmek kiküldése tv-re stb játek nem fontos esetleg még képszerkesztés. -
mike1334
veterán
válasz
garai198419
üzenetére
Szerintem ha leírod, hogy mennyiért szeretnél, mire használnád, mekkora legyen, meg, hogy mik a fontosabb tulajdonságok, amiket elvársz, akkor még talán válaszolni is fog valaki

-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Hogy tudok lark ultimate 8i win8.1 tableten az áruházbol letöltött alkalmazásokat az sd-re telepiteni illetve menteni ?
-
garai198419
csendes tag
melyik kinai tabletet ajánlanátok?
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Most készülök venni egy Kiano SlimTab 8 MS 16GB tabletet és az lenne a kérdésem hogy tudom win10-re frissíteni ? Olvastam hogy kevés belső tárhely miatt nehézkes ha rakok bele egy 32gb-os memoria kártyát igy azzal tudom valahogy frissíteni ? Valami egyszerű leirás kéne , hivatalosan szeretném .
-
Vindex
tag
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Toshiba tabi, amiről a w10 frissítése után "sikeresen" eltüntettem az old mappát.
Vissza akarom tenni a 8,1-et. A gépházban a speciális beállításoknál az "efi/usbdevice-t" választva -remélem jól emlékszem a névre- eljutottam addig, hogy a pendrive-ról betöltődik a kezdő ablak, amiben a nyelvet, régiót stb. kell kiválasztani, de onnan nem lehet tovább lépni, mert nem érzékeli a gombnyomást. Mit lehet tenni? Az megoldás lenne, ha valaki megszánna egy biztonsági mentéssel a gép pontos típusának megadásával? -
czubacsi
csendes tag
Külön tápcsatlakozós, vagy 2 USB-s tabletet keresek eredeti Windows operációs rendszerrel, a keret 40e.
A lényeg, hogy töltés közben is rá tudjak csatlakoztatni egy külső HDD-t, vagy pendrive-ot.Várom az ajánlatokat és az esetleges tippeket, a segítséget előre is köszönöm szépen!

-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Most készülök venni egy Kiano SlimTab 8 MS 16GB Wifi tabletet , van valakinek tapasztalata ezzel a tablettel ? Összererelés minőségre és stabilitásra lennék kiváncsi ! Azt látom a win 10 frissités nehézkes és a touch driverrel is gond van win 10 alatt igy engem nem érdekel a win10 . De valami tapasztalat jó lenne ezzel a tablettel kapcsolatban !
-
akoska23
aktív tag
Frissítés ; sikerült előcsalogatnom a speciális indítási menüt de a problémák sokasodtak ; hiába van bedugva az eredeti Windows pendrive ha azt választom hogy USB kulcsról induljon ugyanúgy elinditja a mostani telepített Windows 10-et ha pedig visszaállitást választok rendszerkèpből megjelenik a fiókom de a jelszót nem fogadja el pedig tuti jó több ève az van. Most csinálok egy teljes visszaállitást a merevlemez törlèsèvel hátha.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Ma visszaállitottam a windowst alaphelyzetbe a lenovo thinkpad tablet 2 őn ami úgy történt hogy gyárilag win 8 al adták de régebben frissítettem win 10 re és most az lett alaphelyzetben. Nincs ezzel semmi gond de rengeteg driver nem települt köztük a WiFi sem és a képernyő sem amivel az a gondom hogy nincs hozzá billentyűzetem és csak egérrel tudom irányítani. Ha meg eldoglalom az egy db usb helyet akkor nem jut hely másnak pl WiFi sticknek hogy leszedjem a drivereket. Nálam van az eredeti telepítő pendrive win 8 al hogy kell tiszta telepìtést csinálni róla? Mit tegyek most hogy èrintőkèpernyőnek érzèkeljen? Nincs a közelben csak telefon számítógép sajna nem elérhető ahogy a gyári billentyűzet sem
-
törölt tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
A youtubeon van pár ilyen videó.
-
IMIIKE1998
őstag
Üdv!
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy valakinek sikerült már Wines tableten játszani ilyen NFS:Most Wanted szintű játékokkal? -
Murphistic
aktív tag
válasz
Melanor
üzenetére
Sajnos innentől kezdve csak a Bingben bízhatunk, mert még nem találkoztam ilyennel. Nem mintha annyi géppel találkoztam volna
.Találtam egy cikket, ahol többféle módot is leírnak, hogyan lehet előhozni a karbantartó menüt: http://pcsupport.about.com/od/windows-8/a/open-advanced-startup-options-windows-8.htm
Az első mód: Shiftet nyomva tartva az újraindításra kattintasz: táblagépen nem sikerült megismételnem, mert most nincs kéznél USB-s billentyűzetem.
Kettest már próbaltuk.
Hármas: parancssorba shutdown /r /o Ez nekem működik.
-
Melanor
tag
válasz
Murphistic
üzenetére
Sajnos, kér jelszót, illetve valami nagyon elcseszett módon a beállításba sem volt hajlandó belépni. Fogalmam sincs, hogy hogy de egyszer egy ilyen hibaelhárrító módon bootolt be, és itt újra tudtam húzni a win 8-at.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Melanor
üzenetére
Szia!
A Gépház - Frissítés és helyreállítás - Helyreállítás menüpontban az Újraindítás gombra pöccintve kérte a jelszót?
Mert nekem utána megjelenik egy 4 menüpontos képernyő, ahol a Hibaelhárítás majd Visszaállítás alapállapotba menüpont van. Ugyan ennél tovább nem próbáltam, de itt még nem kért jelszót és ennek a gyári állapotba kell visszaállítani a táblagépet, persze minden személyes fájlt töröl róla.
Nem rendszergazdai fiókkal is eljutottam idáig.
-
Melanor
tag
Sziasztok!
Barátom megkért, hogy egy win 8.1-es tabletet állítsak vissza gyári állapotra. Soha nem volt a kezemben win-es tab, egyszerűnek tűnt a dolog, de adminisztrátot jelszót kér a drága. Akitől megvette pedig nem elérhető. Bekapcs+hangerő le gombbal bios jön be, amiből nekem nagyon hiányzik a wipe. Lehet tenni valamit?
Köszönöm
-
Kasya
nagyúr
válasz
garai198419
üzenetére
Kulso: Massziv, jo osszeszereles. Szep kijelzo (Ipad Air). Nem nehez, kezben jól tartható.
Előforduló hibák: a ház szorítja a kijelzőt, így "beszűrődő" fényt látni oldalt egyes modelleknel sotet feluletnel.
Belso: Gyors eMMC, tulmelegedő proci, ami throtlingol. A melegedes nem zavaro a hazon, kezben, de a throtling normal hasznalat mellett is kimutathato, de nem erezheto, ellenben terheles alatt sem veszes. (Ez Z8500 prociknal jelen van).
MicroSD USB 3 sebesseget tamogatja. Nem toltheto USB hasznalata mellett.Üzemideje használattól függően 4-10 óra között mozog;
- irodában, netezés + szövegszerkesztés 15-25%-os fényerőn 9-10 óra
- napsütéses időben, szabadban netezés (80-100% fényerő) 6 óra
- erős játék alatt (Witcher stb), 50% fényerő 4-4,5 óraA fenyero kezelese nem tokeletes. 75 es 100% kozott alig latni kulonbseget. 12-25% fenyero kozott +1-2 ora kjelzo ido is elerheto.
-
P.O.W.
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Van valakinek Modecom Monumentum 10 tabletje. Feltettem rá a Win 10-et azóta nincs érintőképernyő. Neten nem találok hozzá semmit!
Előre is köszönöm!
Üdv!
-
garai198419
csendes tag
Tapasztalat vagy véleménye van valakinek a teclast x98 pro tablet ról?
-
-
hito
nagyúr
Szerintetek Acer W3-810 BIOS-ából valahogy ki lehet olvasni a windows 8 licence key-t?
-
tlac
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
akkor egynek itt van ez
hamarosan jönnie kellene majd a többi márkának is, ha nem sürgős, én már megvárnám az új generációtvagy még a kínaiknál is szét lehet nézni, ott már lehet kapni (olcsó, de azért garancia nem annyira lesz rá)
-
-
tlac
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
amikor van hozzá lecsatolható bill
[link] -
-
tlac
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Annyit tudok róluk, hogy kb egy mobiltelefon, csak nagyobb méretben.
nem egészen, az inteles win-es tableteken ugyanaz a windows fut, mint a pc-ken
pontosabban specifikáld az igényeket
pl. méret vagy 2 az 1-ben legyen-e stb. -
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Erre esetleg valaki? Nem annyira követtem nyomon a tabletek fejlődését, egy ismerősöm szeretne venni. Annyit tudok róluk, hogy kb egy mobiltelefon, csak nagyobb méretben. Számomra értelmetlen eszköz amúgy, ezért sem foglalkoztam soha velük. Mivel az iphone rendszerét szeretem telefonban is, ezért úgy gondoltam, hogy tabletben is egy ipad lenne az értelmesebb megoldás mint az androidos. De javítsatok ki ha tévedek. Mondjuk a windows rendszerű sem hangzik rosszul.
-
tlac
nagyúr
válasz
Regonelix
üzenetére
akkor azt majd ki kell próbálni élőben, itt annyira nincs lehúzva a bill.:
Notebookként használva viszont nem volt zavaró a felbontás, a mellékelt billentyűzet képességeivel is meg voltunk elégedve. Valamicskét fejlődött az elődhöz képest, bár a gombok nyomásútja értelemszerűen rövid, a nyomáspontjuk jól érezhető, alapjuk pedig kellően stabil.
[link]egyébként az Acernek is jön majd ilyen gépe, bár ott eddig 4 giga ramról nem olvastam
-
Regonelix
csendes tag
Köszönöm a választ.
Időközben néztem és az Asus Transformer T100HA-ban, már Cherry Trail van, viszont laptopként, pont a billentyűzete a gyenge pontja (az úgynevezett teszt szerint). Ettől függetlenül, remélem, hogy a T200-ban is, elérhető lesz az Intel új SoC-ja (bár erről, még kósza információkat sem találtam, lehet, hogy még kivárnak vele). -
Sotyks94
aktív tag
Uh, ez probléma :S
Normál használat mellett, vagy te húztad erősen, rendszeresen? Mennyi idő után oldott le, és mennyire nagy a probléma?Mert ez azt jelenti hogy egyből meg kéne bontanom, és cserélni az egész hűtést, valahogy így. Ami meg ugye picit necces. (pláne hogy alapanyagom sincs hozzá)
(#8832) gbela
az a 2x-es ár most nekem még drága. Lehet az lesz hogy akkor most szenvedek a mostani eszközökkel, és várok picit. Bár ha 400 euró körül rendelek akkor már lehet inkább MS surface-t.
-
gbela
senior tag
válasz
Sotyks94
üzenetére
"Chuwi Hi10-ben lévő z8300 nem 2GB ramnál capel? Mert intel honlap szerint igen :S"
Igen ezen én is tök sokáig lamentáltam, de elég sok gyártó hozott ki z8300at 4Gb-al, és senki nem tudta hogyan. Tegnap egy tesztből derült ki (linkeltem is), hogy single channel mellett megy benne a 4gb, ami ugye azt jelenti h mennyiségben sok belefér, viszont fele olyan gyors mintha normálisan (dual channelben) lennének a modulok. Így számomra ki is esett, mert bár nem akkora érvágás, de ha már veszek igazán jót vennék.
Végül én Cube i7 stylus mellett tettem le a voksom. Már csak azon lamentálok honnan. Allin akcióban 300 usd szállítással, de ha rájön áfa meg vám az már 400 lesz, míg gearbesten eu raktárból 370, szóval olcsóbb. Gearbestről rendelt már vki? Nincs velük gond? -
Sotyks94
aktív tag
Nem rettentem el teljesen tőle, csak azért ezek a problémák kicsit jobban óvatosságra intenek

Chuwi Hi10-ben lévő z8300 nem 2GB ramnál capel? Mert intel honlap szerint igen :S
Másrészt a 4:3 is jobban tetszik. A hűtést meg ha nagyon nagy gond lesz lehet megpróbálom így megoldani.(#8825) Kasya
Azt megértem hogy erősebb használat mellett melegszik mint a fene, de engem picit az zavar hogy idle mellett 30-40 fok, netezés mellet meg 50-60. Az sok, nagyon. ilyen laza procikímélő feladatok mellett nagyon nem kéne neki, és lehet ez szoftveresen van valahol elrontva, ezért reménykedem benne hátha patchetek rajta valamit. (másrészt meg a fentebb linkelt videó megmutatja hogy nagyon kis odafigyeléssel a hővezetőből ki lehet hozni -20 fokot. Abban reménykedtem hátha észbe kaptak a gyártók.)
Akksi időt túlélem, mostani notim 1 órát bír, ahhoz képest ez is előre lépés lesz

Cube i7 tetszik, de a jelenlegi 300+usd-s ára sok, pláne ilyen borzalmas valuta árak mellett.
(#8826) tjb007
Ragasztás volt már akinél probléma volt, vagy csak tippelitek hogy lesz ha ekkora hőn megy?Mindenesetre köszönöm mindenkinek a tippeket/infókat

-
Parapolis
csendes tag
Sziasztok!
Tabletet szeretnék vásárolni az alábbi paraméterekkel:
- kijelző méret 7-10" (igazság szerint amennyi belefér a keretbe)
- új készüléket szeretnék
- itthon vásárolnám
- Ms Access fusson rajta (ez jár alapból vagy külön kell megvásárolni?)
- stabil gps antennával, szoftverrel
- 40.000 forint lenne kb. a felhasználható pénzösszegSegítségeteket előre is köszönöm!

P
-
gbela
senior tag
True, de ahogy írod is ez másokra is igaz. Miix 2-m még kisebb terhelés mellett is kézmelegítő üzemmódba megy át. Én a Z8500nál annyi különbséget érzek, hogy nagyobb teljesítmény miatt el tud jutni leszabályzásig elég könnyen.
Az viszont valóban lényeges kérdés lehet, hogy mennyire okozhat ez gondot pl ilyen ragasztás eleresztésben.
-
tjb007
nagyúr
Egy 1080p-s YouTube videó mióta számít kemény nyúzásnak? Már ennyi elég neki, hogy egy szép nagyot ugorjon a processzor hőmérséklete. Mondjuk megfelelő, vagy inkább csak normálisan megoldott hűtés hiányában a Bay Trail-es modelleknél sincs ez másképp, legalábbis a Teclast más modelljei esetében (hogy ne legyen belőle vita). Itt van előttem az X80HD, elindítottam a Chrome-ban egy 1080p-s YouTube videót és 32-ről 65 °C-ra ugrott a hőmérséklet, és ez csak 5 perc volt. Ha tényleg "komolyan" van nyúzva, akkor 82-is felmegy, szépen ki is kezdte már a kijelző ragasztását.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Sotyks94
üzenetére
Jott ra frissites, de tovabbra is nagyon porgeti a procit kozel alapjaraton is.
A gephaz maga nem forro, de melegszik ahogy mas keszulek is. A proci viszont tud throtlingolni eleg sokszor. Ez csak komoly jatekok alatt eszreveheto, hetkoznapi hasznalat soran nem.
Az aksi ido maradt a szokasos.En a 11.11 akcion belul a Cube i7 Stylust vennem.
-
Regonelix
csendes tag
Sziasztok!
Egy Windowsos tablet - notebook (vagy netbook) hibridben gondolkodok. A netbook topic után, itt is felteszem a kérdést
Legkésőbb februárig várnék a vásárlásra (ha várható, karácsony utáni leárazás, bár erre nem tenném rá a nyakamat), maximum 180.000 Ft értékben. Irodai munka, internetezésre, médialejátszásra használnám (maximum FullHD, 4K, vagy 3D-re nincs igény), játékra nem nagyon (de azok sem nagy gépigényűek (nem gamer gép kell). SSD-hez nem ragaszkodom, főleg amiatt, hogy a kb. 500 GB tárhelye miatt. Kb 4 GB RAM-ja legyen (asztali oprendszert használnék inkább, ami támogatja az érintőkijelzős bevitelt is, pl. Win 8.1, vagy Win 10).
Beépített 3G nem fontos (ha van ilyen, akkor inkább azt, de nem ragaszkodom hozzá).
Eddig én, a ASUS Transformer Book T200TA-CP016H Notebook-ot néztem ki magamnak.
Előre is köszönöm a segítséget. -
gbela
senior tag
válasz
Sotyks94
üzenetére
Én azért nem rettennék el a Teclast-tól. Terhelés mellett valóban melegszik, nade akkor mi van? Baja nem lesz, mert leszabályoz, és ehhez azért kemény nyúzás kell, játék stb. Ebben az árszegmensben még mindig a legjobb. Ezen az áron (pláne a 11.11 akciós áron) Z8300asakat lehet kapni, amit vehetünk úgy, hogy leszabályozott Teclast.
Max a Chuwi Hi10-et érdemes megnézni még, 190 USD körül van, 2 USB-vel, 4GB rammal (bár csak single channel), és sztem szebb is. E kettő emelkedik ki most a mezőnyből, más gyártóknak is vannak hasonló szereltségő cuccaik, de ezek a kinaiak közül is megbizhatók. -
Razzul
őstag
válasz
Murphistic
üzenetére
Rendben, köszi srácok. Igazából azt akié a tablet lesz, nem zavarja, hogy nincs rajta 10. Engem húzott fel, hogy nem ment zökkenőmentesen a kütyü belakása. De akkor türelmes leszek.
Köszi még1x a segítséget!

-
Murphistic
aktív tag
A táblagéped jogosult a frissítésre. A Windows 8.1 Binggel Windows 10 Home-ra frissül.
Ami gondot okozhat, az a kevés tárhely. Frissítésnél jelenleg muszáj az eredetileg telepített 8.1-ből elindítani az upgradet (vagy a GWX-ből, vagy a letöltött telepítőt elindítva), ami a kevés tárhely miatt nem biztos, hogy lefut. Ezt, úgy néz ki, hogy a pár napon belül érkező nagy frissítéssel javítják, ami az ígéretek szerint 8.1-es kulcssal is aktiválódik. Így szerintem egyből tiszta telepítéssel fel lehet majd rakni a 10-et a táblagépre.
Az Enterprise Windowsokat azért nem upgradelni lehet, mert azokat külön előfizetéssel lehet legálisan beszerezni, magán felhasználóként nem találkozhatsz velük. Az RT-k meg technikai okok miatt maradtak ki, mert azok a Windows ARM-os változatai voltak.
Szerk.: Addig is, ha még nem tetted volna meg, készíts rendszervisszaállító USB meghajtót a 8.1-es Windowsról. Jól fog jönni, ha valami miatt vissza kellene térned az eredeti rendszerhez.
-
Razzul
őstag
A Microsoft oldalán azt írja, hogy: "Bizonyos kiadásokat kizártunk az ajánlatból: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise és Windows RT/RT 8.1."
-
Razzul
őstag
Sziasztok!
No végül egy Kiano SlimTab 8 került megvételre.
Csakhogy. Lenne egy olyan probléma, hogy ugye az edigital oldalán (és mindenhol máshol) nagybetűkkel ki van írva, hogy Windows 10 Ingyen frissíthető! Ám ahogy utánajártam, miközben kerestem ezt a lehetőséget, kiderült, hogy ezen a tableten 32 bites Windows 8.1 van, amit nem lehet 10-re frissíteni.
Ilyenkor mi van? Megoldható valahogy a frissítés? Vagy mehetek reklamálni?
-
Sziasztok! 130 ezer körül milyen tabletet érdemes venni? USB kimenet és HDMI fontos lenne. Köszönöm!
-
Sotyks94
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon tetszenek az MS Surface gépei, csak sajnos jelenleg a keret nem engedi meg azokat. Kéne nekem egy jó kis win-es tábla ami:
10-12 col körül van.
Min 2 GB ram, de jó lenne egy 4 GB-ot 64 bites rendszerrel
Normálisabb, lehetőleg intel procit bele.
200 euró alatt van. (csak a tablet, kiegek ezen felül jönnek rá később)Jelenleg az Aliexpressen nézelődök, a 11.-én jövő akciók közül. Akkor tervezek valamit rendelni onnan, ha csak nem tud valaki olcsóbbat máshonnan.
A tabletet billel együtt munkára és szórakozásra is használnám (egyetem). egy visual studiot kéne vinnie, és nem lenne probléma ha 1-2 gyengébb játékkal is elbirkózna. Nem tudom ez ebben az árkategóriában mennyire lehetséges, de megkérdem, hátha
Aksi minimum egy közepes kéne bele, vagyis normál, netezős használat mellett egy MIN 5 óra!
Nem kell nagy PPI, erre a méretre egy FHD körüli lenne szerintem a legideálisabb. Annál sokkal kisebb nagyon pixeles, sokkal nagyobb meg feleslegesen szívja azt energiát el a procitól, és aksitól.
4:3-at preferálom, 16:9 nagyon húzott egy ekkora táblának.Nem feltétlen csak a nagy cégek körében nézelődök. Nyilván full noname kis cégek túl zsákbamacskák, azt nem akarom, de kisebb, ázsiai feltörekvő cégek tábláira gondoltam, lévén legtöbbször fele annyiért adják mint a nagy márkák (tudom, van ahol ennek oka is van, de azért ár/értékben jobbak szoktak lenni ezek a kínai darabok).
Ha van esetleg ijnnen aki már nézelődött az Alin a 11.11-es akciók közül, és talált olyan tabot ami kb megfelel a leírásnak megköszönném ha belinkelné. Jöhet több is, hogy legyen miből válogatni

-
Sziasztok,
Elérhezettnek látom az időt, hogy windows tabletet újítsak magamnak, viszont kétségbe estem a választás illetően.
Adott a Atom 37xx -es 2 gigás, 32 gig romos kínai verziók 8, de inkább 10 collal, és a X5-ös procis új csodák már alapból win 10-el szerelve, szintán min 2 gig rammal.
Alapból 1in 10-et használnék a régebbi tableteken is, de nem tudom hogy ad e akkora teljesítmény boost-ot az új x5-ös proci, ami megéri a felárat, ami miatt azonos árkategóriában 10 coll helyett 8 coll-t válasszak.
Megéri x5-ös procis tabletet néznem, vagy maradhatok a37xx-es nél és válasszak egy 64 gig romost pl..?
Köszi
Üdv
Greg -
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Karácsonyra az egyik családtagomnak szeretnék táblagépet vásárolni .
Internet böngészésre ,facebookra illetve videók nézésére lenne használva .
Találtam egy tabletet EU raktárról szállítva és a paramétereket figyelembe véve szerintem jó vétel lenne.
Kifejezetten előny ,hogy ha minél nagyobb a képernyő átmérője .
Ő lenne az .
Szerintetek ?
Ha tudtok olcsóbbat vagy ár érték arányában jobbat mutatni akkor ne tartsátok magatokban . Köszönöm!

-
gbela
senior tag
Sorry, nem válasz akart lenni.
Ezen review [link]alapján a Z8300as proci mellé a 4Gb ram csak single channelt tud, tehát majdnem fele olyan lassú lesz mint egy normalus dual channel. Így azért (nekem) total nem éri meg, ha vkinek tényleg kell 4gb akkor Z8500assal kell venni sajnos. Sajna így ki is esett nekem a Chuwi Hi10, és Teclast x98 pro vagy Cube i7 Stylus lesz megvéve egy hét múlva.
-
Razzul
őstag
Sziasztok!
Kiano Intelect 8 3G MS tabletre keresnék alternatívát, továbbá érdeklődnék, hogy mennyire megbízható a márka és konkrétan ez a termékük.
A linkelt tablet nagyon tetszik, főképp a Z3735F miatt, ami nagyon pöpec kis CPU-nak tűnik. Az egyetlen baj vele, hogy a 3G számomra felesleges benne, és egy kicsit lehetne nagyobb.Tudnátok segíteni?

-
Ferling7
tag
Gyönyörű, mondhatni ide vele!
Azért egy észrevétel és egy kérdés felmerül.
A leírás szerint sajna a billentyűzet és a toll nem tartozék. Ezt sajnálom főleg a bill-t. De hát semmi nem lehet tökéletes.
Elnézést a hiányosságaimért, de én ezt nem tudom értelmezni:
Battery Type Li-ion battery, 32300mWh -
tjb007
nagyúr
-
gbela
senior tag
válasz
üzenetére
Köszi az infot. Furcsa, mert 10-ből 9 helyen 4500at írnak csak. Volt olyan review ahol emiatt húzták le. Volt olyan webshop ahol termék alatt kérdezték, hogy 4500 v 9000, és az eladó írta, hogy 4500. Így már csak kapkodtam a fejem és letettem róla. Most megint összezavartál (tudom, h nem ez volt a cél
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Mazda topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- iPad 11 128GB Wifi Kék Karcmentes/2027.10.02.Gar./Akku 100%/p4662
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- szinte új iPad (A16) (11. generációs) Wi Fi 128GB silver ezüst 2 év Apple garancia ajándék tok
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Áthelyezni úgy tudod, hogy pl. a képek mappa tulajdonságainál a hely fülön az áthelyezés gombot megnyomod és kiválasztod az előtte már az SD-n létrehozott képek mappát. Ezt el tudod játszani a Dokumentumokkal és a Letöltésekkel is.
Vissza akarom tenni a 8,1-et. A gépházban a speciális beállításoknál az "efi/usbdevice-t" választva -remélem jól emlékszem a névre- eljutottam addig, hogy a pendrive-ról betöltődik a kezdő ablak, amiben a nyelvet, régiót stb. kell kiválasztani, de onnan nem lehet tovább lépni, mert nem érzékeli a gombnyomást. Mit lehet tenni? Az megoldás lenne, ha valaki megszánna egy biztonsági mentéssel a gép pontos típusának megadásával?

USB2.0+Micro USB+HDMI+dokkolóban bill.+tapipad. Külön töltőlik, de microusb-n keresztül tölthető. Elérhetőség: Tecso.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)