- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Letiltás - hogy is van ez?
- Mobil flották
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
-
-
pzstm
titán
-
worxland
addikt
"Lehet, erősödni fog a Linux tábor? " - mindig ezt a bullshitet írjátok, oszt szegény Linux még mindig 2% alatti részesedéssel bír. Mellesleg olvasni is tanulni kell még, vagy nem a Blikk-et kellene ismeretgyűjtésre használni. Azt tervezik, hogy ajánlott frissítés lesz.
-
pzstm
titán
nem jót, vagy nem jól olvastál. Lesz ugyanis lehetőség Igen vagy nem gombra kattintani
vagyis akiknek automatikus telepítés van WU-ban beállítva, azoknál is kell még egy Igen gombra kattintani, mielőtt települne a Windows 10. Nem gomb is lesz ott, arra is lehet kattintani.
Cégeknél meg amúgysem települ automatikusan.
-
pete_21
addikt
Köszi a választ!
Sajnos nem vált be az első megoldás, nagyon hektikusan működnek a rendszermappákon ezek a jogosultságok. Egyik mappán működik, lehet törölni, másikat már nem engedi. Találtam egy olyan parancsot, amit cmd-ből kell kiadni, és átveszi a tulajdonjogot az összes almappán és fájlon, és teljes jogot is ad nekem. Ez működött a fájlok és mappák 80%-án, de a maradékon nem. A maradékon sehogysem akart működni.
Egyesével tudtam volna az összes fájlhoz, majd a szülőmappához, majd az ő szülőmappájához írási jogot adni magamnak, de ezt több tízezer fájlnál és mappánál nem fogom egyesével eljátszani.
Az öröklődéssel volt gond, azt nem lehetett a szülőmappánál beállítani, hogy minden almappára és fájlra vonatkozzon.
Végül lementettem a megtartandó adataimat, és leformáztam.
Nem tudom, hogy miért így működik ez, de okozott néhány kellemetlen percet. -
dali75
csendes tag
A Fast Bootot próbáltam kikapcsolva és bekapcsolva is, de nem kapcsol be a gép a beállitott időre!
A hibrid alvást hol tudom tiltani?
( a biost annyira nem ismerem )
A táp kábel be van dugva a 220 ba!
( gondolom így érted )
A tápom nem mai darab, kb 5 -6 éves Cieftec 550 wattos GPS AB-A ha jó tudom, egy másik szintén uefis alaplappal bekapcsolt a rendszer, de akkor win 7 volt a gépen!
Köszönöm a segítséget!
-
King Unique
titán
Aztán minek szórakozol WTG-vel??
Eleve csak Enterprise alól működik és csak Enterprise ISO-t fogad el... Én kipróbáltam, de számomra semennyivel nem tudott többet, mint egy WinToUSB. Utóbbi ráadásul használható bármilyen kiadással és elfogad más verziós ISO-kat is.10k-ért már lehet venni egy gyors, 64 GB-os USB 3.0 pendrive-ot, ami bőven megfelel a célra és utóbbi programmal simán megy. Vagy, ha nem akarod zsebre vágni, akkor 20k-ért már 1 TB-os USB 3.0 külső vinyót kapsz.
Illetve, ha annyira gyors cucc kell, akkor 15k egy olcsóbb 120 GB-os SSD + 3-4k egy 2,5" USB 3.0 ház. Igaz utóbbi összeállításnak annyi hátránya lehet, hogy a TRIM nem biztos, hogy működik 3.0-án. Viszont vannak programok, amikkel lehet "pótolni". -
Internet nélkül manuálisan felraktam a drivert (előre én is leszoktam menteni egyébként, de ha felismeri a windows akkor mit szenvedjek vele a felrakásával, kivéve a kibacik velem a windows opció), most úgy néz ki jó lesz, bár majd ezután derül ki.
Az említett progit még nem kerestem/raktam fel. -
pmheros
őstag
Ehhez annyit hogy szegeden van állomás, de ha Szegedre keresek rá, akkor Algyőt adja be minden alkalommal a win10 alkalmazása (érdekes a 8.1 ben ez nem gond). Amint bekapcsolod a helymeghatározás engedélyezését a win10 -ben az app is azonnal ismeri Szeged várost. Több ismerősöm azonos tapasztalata alapján.
-
Bal0924
senior tag
Jó kis program.
És csak az alap dolgokat frissítette fel, semmi mást.(chipset, háló-,hangkártyákat)
És nem talált olyat ami nem létezik
Még hogy lassú a program. Gyorsabban töltötte le a drivereket, mint ha manuálisan csinálnámDe sajnos nekem nem vált be.
Úgy "megköszönném" annak, aki merészelte kiadni így hibásan a win10-et.. -
Anonymus23
veterán
Na végre megvan a megoldás az ikonok elrendezésére.
Végül is a tenforumson lévő megoldás működik, csak ott volt egy mondat, ahol a CHANGE-re kellett kattintani, és én meg nem értettem, hogy melyikre, de mint kiderült a TULAJDONOS-t kellett megváltoztatni.Ha valaki meg akarja csinálni, nekem így működött
1., regedit indítása rendszergazdai jogokkal
2., Kikeresed az alábbi 2 helyet:HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}\InProcServer32\
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}\InProcServer32\
3., Jobb klikk az "InProcServer32"-re, "Engedélyek" / "Speciális", a megjelenő ablakban a felső sorban Tulajdonos, és ott klikk a Módosításra, Itt beírod a saját felhasználódat klikk a névellenőrzésre, majd OK.
4., Engedélyek ablak alatt klikk a "Hozzáadásra", hozzáadod a saját felhasználódat, "Teljes hozzáférés" bepipálása, alul az "Engedélyek alkalmazása....." bepipálása, majd OK/OK/OK
5., Dupla klikk az (Alapértelmezett)-re, átírod az "Azonosító értékét" erre:
%SystemRoot%\system32\windows.storage.dll
Majd nyomsz egy OK.A 3-4-5. pontokat mindkét helyen meg kell csinálni, majd kilépsz, berendezed az ikonokat, és mehet az újraindítás, és az ikonoknak az általad elrendezett helyen kell lenniük.
-
Anonymus23
veterán
Szia,
Sajnos az sem jó, ha így próbálom, akkor azt a hibaüzenete dobja, hogy "hiba az azonosító új értékének írásakor".
Ha jogosultságot akarok adni hozzá, akkor meg azt mondja, hogy nem vagyok jogosult jogosultságot adni sem, módosítani meg végképp nem. Ugyanezt csinálja csökkentet módban.Mondjuk most már ott vagyok elbizonytalanodva, hogy nem-e kell az ESET-et törölni előtte.
Csak a külföldi fórumban se válaszol erre a kérdésre senki, a leírás meg (számomra) nem egyértelmű. -
junior11
veterán
Visszaraktam a régit, lefuttattam azt a progit, aztán hide updates - megtalálta az Intel video drivert, kipipáltam, rendben volt. Kíváncsiságból megnyitottam a Windows update-t, s látom, már ott díszeleg az új intel video driver frissítés mégis letöltve, de még nem telepítette...
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Azt hittem valami "jelentenivaló" után kutat, de ezután is csinálta.
sc delete DiagTrack
sc delete dmwappushservice
echo "" > C:\ProgramData\Microsoft\Diagnosis\ETLLogs\AutoLogger\AutoLogger-Diagtrack-Listener.etl
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection" /v AllowTelemetry /t REG_DWORD /d 0 /fSSD-s laptopon nem volt ilyen probléma, persze lehet azt gyorsabban átnézi.
Egyébként milyen védelmet javasoltok a Defender helyett?
-
kory24
őstag
-
bladex73
aktív tag
-
-
törölt tag
Én személy szerint rá szánnám azt az időt, a clonozás is eltart egy darabig, addig felmenne a win 10 is bőven Természetesen a már telepített programok mennyisége az ami kitolja azt az idő intervallumot amíg teljesen kész nem lesz.Amennyiben nem megy a clonozás úgy is marad a tiszta telepítés.
.
premete Ezt a kis leírást elteszem én is " nehezebb napokra "
Köszi UI:Azért kíváncsi leszek, hogy a későbbiekben is aktivált marad-e a rendszer , vagy netán beadja a kulcsot !
-
twine
veterán
Köszönöm a válaszod...délután óta nyomom a frissítést a hetesre..de még mindig nem ajánlotta fel magától a tízest...
Kicsit ki vagyok,, ennyi időt nem szántam erre a projektre...
De akkor most, hogy tisztába tegyük...az oem win kulcsommal simán telepíthetném a tizest?
Az eddigi kereséseimből nekem az jött le, először a hetest kell frissíteni 10re, aztán ha frissült a hetes tizesre, utána elvileg bármikor tudom a tízest tisztán telepíteni...
Akkor most hogy van ez?
Elnézést, ha evidens, és én kérdezek retard dolgot...de jó volna már egyenesbe kerülni..mert ez a komplett délutános frissítés, aminek még mindig nincs vége,, már kezd kiidegelni...
Köszönettel a türelmedért...Szerk;
Bár azt hiszem érhető volt amit írtál...frissítés nélkül nem úszom meg ?! -
törölt tag
Annak idején én is használtam, de mikor kijött a Vista, akkor kékhalált csinált rendszeresen, aztán a 7-nél meg sokszor el sem indult egészen addig, amíg nem jött frissítés hozzá az új rendszerhez.
Nem tudom, nekem sem tableten, sem asztali gépen nem telepít így frissítéseket, csak egyszer-egyszer, ha jelzi, de akkor is mindent egyben.
-
King Unique
titán
Nem is mondtam, hogy felpakolják a helyi beállításokat. Illetve a WTG gondolom a külső ISO-hoz adja hozzá a helyi rendszser beállításait, de hogy ez mit jelent pontosan (beállítás, programok), azt nem tudom? Ennyi erővel azt sem értem minek kell neki külön ISO, mikor a működő rendszerről is csinálhatna vmi összezsugorított képet? Na mindegy.
Hát én normális WTG kreátorként, a WinToUSB-t ismerem, legalábbis ami külső HDD-hez is jó és ahogy fentebb fogalmaztam, pont az az előnye, hogy megeszik mindent. Telepíthető vele külső meghajtóra Win7/8.1/10 (próbáltam mindet), meg gondolom régebbiek is és lehet akármilyen kiadás. A Windowsba beépített ehhez képest szokás szerint ismét elég korlátolt és primitív...
-
LeslieG Jr.
őstag
Úgy látom nem jutottunk elörébb Windows Defender témában. Sajna kaptam itt két tippet is, hogy lehetne inaktiválni a defendert de egyik sem működik. Bár inaktiválni tudtam mert ki van kapcsolva de mindig a bejelentkezésnél kidob egy ablakot a Windows Defender hogy mivel nincs(ő szerinte) más malware írtó ezért kapcsoljam be. Ennél nagyobb baj ne legyen de akkor is.
Bár a vezérlőpult->Security...-ben minden ok ő szerinte(az általam telepített virusírtó) is de mégis erőszakosan csak az övét akarja.
-
King Unique
titán
Nem próbáltam még a Windows To Go szolgáltatást. Ilyenkor megmarad a belső vinyón a rendszer, vagy az egészet áthelyezi a külső meghajtóra, azt se tudom...?
Én USB 3.0-ás külső merevlemezre a WinToUSB programot használtam, amivel simán felment a Windows 10 és futtatható volt a külső meghajtóról. -
Doky586
félisten
A VirtualDub továbbra is tökéletesen működik.. Ez AVI-hoz tökéletes.
-
Colos1
őstag
Ezt ismered? Nekem megy Win10 alatt. És ez azért ideális, mert a Movie Maker -nél többet tud, de nem egy Sony Vegas, hogy 2 hónapig kelljen tanulni.
-
TRob1
veterán
Ennyit írtak egy másik alkalmazásra (Allshare) ugyanezen hiba miatt:
"A hiba elhárításának érdekében kérjük, próbáld meg az alábbi lépéseket:
1.Nem megbízható közzétevő eltávolítása:
-Nyomd le a Windows+X billentyűket, majd válaszd a Vezérlőpult elemet a listán.
-A jobb felső sarokban a Nagy ikonok nézetet választva kattints az Internetbeállítások elemre.
-Lépj a Tartalom fülre és kattints a Közzétevők gombra.
-A Nem megbízható közzétevők fülre lépve ellenőrizd, hogy látható-e elem a listán, mely a telepíteni kívánt programhoz kapcsolható. Ha igen, akkor próbáld meg eltávolítani az Eltávolítás gomb segítségével és teszteld a program telepítését.
2.Kapcsold ki a SmartScreen szűrőt:
-A Start menü segítségével gépeld be a smart kifejezést, majd kattints a SmartScreen-beállítások módosítása elemre a találati listán.
-A megjelenő panelen kattints a Windows SmartScreen-beállítások módosítása gombra.
-Tegyél jelölést a Ne történjen semmi (a Windows SmartScreen kikapcsolása) opció elé, kattints az OK gombra és teszteld a program telepítését."Talán segít.
-
raidx: Mindig az aktualis VGA driver van fent, es mindegyikkel csinalta.
Bip: semmit nem tettem fel ami hatteret vagy ikonokat vagy egermutatot vagy barmit is buzergalna. Az a mini ikon valoban jo esellyel a the path, mivel a masik a tropico5 ikonja. Kartevok: malwarebytes premiumom van, gyakran ranezek en is, eleg regota tiszta a rendszerem.
-
King Unique
titán
Az egyre jobb...
Manapság már nem azért vannak a 3rd party programok Windowsra, hogy egyes, hiányos képességekkel megáláldott beépített alkalmazások helyett adjanak jobb alternatívát, hanem hogy korlátozzák a gyártó túlzott kíváncsiságát...
Majd lehet kipróbálom, mert 100x inkább bízok meg a németekben, mint az amcsikban.
-
t72killer
titán
Fogalmazzuk át: a win10 spyware lecserélése másikra (kisebb, kevésbbé ellenőrzött).
"Collection of your personal data
On some sites, O&O collects personal identifying information such as your email address, name, private and business addresses and telephone numbers. Data collected on O&O websites will be passed on within O&O, its subsidiaries and subcompanies. Personal and demographic data may be saved and processed outside your home country, including transfers within the Federal Republic of Germany. By using the O&O websites, you agree to all such transfers outside your home country."
(apróbetűs linkkel érhető el az oldal jobb alsó sarkában).
Jól tévedek, hogy ez már a második ilyen "kémkedő" a DoNotSpy10 után? Sosem értettem h ezeket a 3rd party registryben, gpe-ben turkáló sz&rokat miért teszi fel valaki. Ha nem tetszik a win alaphelyzetben, tessék puszta kézzel nekiállni testreszabni.
Nevetséges, hogy ennyire pénzt lehet manapság a userek hiszékenységéből csinálni. Egy .reg fájl pártucat beállítással, egy minimum GUI és egy kis árulkodó kliens, amiből jönnek a hirdetőknek eladható adatok. A usernek ezek közül csak a .reg fájl kell.
-
BiP
nagyúr
-
Karcsi1001
tag
(#21722) raidx, köszönöm a választ.
Gyér angoltudásommal, és a Google fordító segítségével megpróbáltam, de pillanatnyilag nem talált frissítést, amit törölni lehetett volna. Szerintem azért, mert mint írtam, reggel csináltam újólag egy rendszer-visszaállitást, és az már törölhette a fájlt. Remélem többé nem jön elő ez a probléma, de ha igen, megint nekirugaszkodok, remélem sikerrel, mert így használhatatlan a gép.
Mégegyszer köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iPhone topik
- Szemüveges topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- PlayStation 1 / 2
- Béta iOS-t használók topikja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest