- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
A lényeget azt pont lefelejtetted... Vagyis milyen bootolási mód szerint írtad ki a programokkal a telepítőket, melyik szerint akarsz telepíteni az adott hardvereken?
A Windows USB/DVD Download Tool amúgy eleve egy elavult program, az még anno Legacy (CSM) telepítéshez lett kitalálva. Annyit csinál, hogy NTFS-re formázza a pendrive-ot és aktívvá teszi a rajta lévő partíciót. Ellenben, ha UEFI mód szerint akarsz telepíteni, akkor ahhoz rendszerint eleve nem jó, mivel oda általában FAT32 kell. Egyes hardvereknél működik EFI módban az NTFS is, de a standard a FAT32. A Rufus esetében pedig magától értetődő, hogy Legacy telepítésnél az MBR-BIOS, UEFI-nél pedig a GPT-UEFI opciót kell használni. Ha ezek stimmelnek, illetve bootolásnál a megfelelő boot eszköz van kiválasztva, akkor márpedig bootolnia kell annak a Windows 10-es telepítőnek a pendrive-ról. Ha nem stimmelnek, akkor viszont nincsen min csodálkozni...
A másik válaszban említett megoldás pedig szintén működik, vagyis a felcsatolt Windows 10 ISO-fájl tartalmát a fájlkezelőben csak 1:1-ben át kell másolni a FAT32-re formázott pendrive-ra. Valamint hardvertől függően még szükség lehet a pendrive-on lévő partíció aktívként történő beállítására. De az utóbbira csak Legacy (CSM) módban lehet szükség, ellenben UEFI-nél már nem.
-
Nem értem miért hiszi azt mindenki hogy windows telepítést csak 3.fél programjának közbeiktatásával lehet megtenni..
- 0.: (Rufus-al formázd nem bootolhatóra a pendriveot.) így alaphelyzetbe kerül.
- 1.: windowsal formázd FAT32-re a pendriveot.
- 2.: winben mountold fel az iso filet meghajtóként
- 3.: másold rá a felmountolt iso tartalmát a pendrivera.- 4.: biosban a hdd/ssd legyen az első a bootsorrendben.
- 5.: a bios külső bootválasztó menüvel bootolj rá a pendrivera (kétszer szerepel benne: az UEFI kezdetű UEFI módban telepít, az USB kezdetű Legacy módban telepít).
- 6.: Partíciókat töröld a ssd/hdd-ről ha vannak és a particionálatlan egyedüli üres helyet add meg telepítési célnak. Ennyi. -
Cs1csó
titán
Nem biztos, hogy lehetséges, de ha amiatt zavarna, hogy mondjuk az éjszaka közepén ne keltsen fel a gép azzal, hogy bekapcsol akkor a gépház - frissítés és biztonság - aktív időszak módosításánál ott be tudod állítani hogy mondjuk a frissítés keresés és telepítés délelőttre essen vagy egyéb időpontra.
-
TRob1
veterán
Én nagyjából csak Edge-t használok, most is innen írtam.
Tehát nálam megy.
(#65845) Norbi887 :
Nálam müxik.(#65842) envagyok :
Többségünk eddig is csak frissített. Ha win alól indítod az iso-ban lévő setupot, simán tudsz frissíteni hogy minden megmarad.
Ha netán az a baj hogy nem szeretnél egy bájttal sem többet letölteni mint maga a frissítés - tehát a komplett iso-t -, akkor várd meg 17-ét és winupdate (vagy amikor épp megkapod - lehet hogy pár hónap múlva) -
raidx
őstag
https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade
"+1: Nincs többé ingyenes frissítés - éljen az ingyenes frissítés!
A lista végén, bár nem tartozik szorosan az Anniversary Update-hez, érdemes megemlékezni róla, hogy július végével a Microsoft lezárta az ingyenes Windows 10 frissítés lehetőségét - legalábbis papírforma szerint. A kisegítő lehetőségeket használók (hangos és/vagy vizuális segítséget igénylők) számára ugyanis a vállalat kapcsolódó oldalán továbbra is ingyenesen érhető el a szoftver. A segédfunkciók persze egyszerűen kikapcsolhatók, a Microsoft pedig nem ellenőrzi, valóban szükségük van-e azokra a felhasználóknak. Ennek megfelelően tehát mindenki saját belátása szerint ellátogathat a cég kapcsolódó oldalára - ezt a linket csak úgy itt hagyjuk."
-
Vtwo
senior tag
-
A_ScHuLcZ
addikt
Nem járt le, "meghosszabbították".
-
LLKobe
veterán
Tegnap kibaszott velem egy frissítés, legalábbis erre tippelek, mert délután még bírtam használni a gépet, aztán legközelebb ránéztem, már csak a fekete képernyő és az egér ikon látszódott rajta csak.
Egér ikon = kurzor.
Nekem is ez volt egyébként tegnap, mikor ki akartam kapcsolni a gépet, fekete képernyő, és csak a kurzor látszott. Így állt 10 percet, majd ki akartam nyomni a bekapcsológombbal, na erre visszajött a kép, és lekapcsolt rendesen.
Azóta semmi gond, minden frankó.
-
raidx
őstag
Internet nélküli telepítés és indítás. Drivereket manuálisan feltenni. Korábban írtam a progi elérhetőségét amit az MS azért adott ki, hogy az ilyen hejzetek kezelhetőek legyenek. A progival le lehet tiltani a rossz frissítések települését. Ha már települt, le is szedi. Ezt meg a szükséges drivereket valahogy be kell előre gyűjteni.
-
Clemi
veterán
UI: Megvan
LAV Video Decoder-nél a Hardware Acceration-nál a DXVA 2 (native) -> DXVA 2(copy-back) -ra kellett állítani és így műkszik, igaz bele kell tekerni majd vissza a videóba, mert zöld kép lenne csak, de így megyEzt miért is kell vajon átállítani? Nálam alap beállításon (DXVA - native) hibátlanul megjelenít minden filmet.
-
Az ITunes automatikus szinkronizálása kikapcsolja a töltést, mert ahogy leállítottam hogy ne szinkronizáljon magától, azóta tölti az Ipodot. Viszont ha belépek az ITunesba akkor szinkronizál, majd töltést abbahagyja. Másnál van ilyen baj ? (igaz így már lehet vele élni, de miért csinálja ezt, Win 7-nél nem volt ilyen)
-
Elnézést a dupláért, de így jobban átlátható.
Videókártya driverét manuálisan rányomtam hogy keressen újabbat, mert 2012-es tett fel, erre felrakott egy 2015-set (2015.07.07). Ezzel megszűnt a youtube lefagyás, viszont jött a MPC-HC nem megy, de sikerült megoldani azt is, a LAV Video Decoder-nél a Hardware Acceration-nál a DXVA 2 (native) -> DXVA 2(copy-back) -ra kellett állítani és így műkszik, igaz bele kell tekerni majd vissza a videóba, mert zöld kép lenne csak, de így megy.
-
-
Giovanny
őstag
-
xtmod
senior tag
köszi a tanácsokat. már megvan pendrive-on. de normál módon szeretnék frissíteni. kb egy hónapja jelentkezett először ez az akció, akkor megvolt a gépvizsgálat, meg lefuttattam az egyik nap még egyszer. azzal nem lesz gond. gyakorlatilag a bluetoothon kívül minden passzol. látom, itt már mindenkinek megvan valamilyen módon, de a hivatalos ablak napok óta ilyen. kíváncsi vagyok hány ezredik hullámba kerül rám a sor...
-
-
szunyi777
őstag
Fölösleges a tiszta telepités!!! Mindened megmarad, és nem lesz lassú... Jól meg van csinálva!!
Lemezkarbantartóval, és manuálisan pucolható utána amit hagy!!! Semmi fölös szemét nem marad, és ott folytatod a munkát, ahol abba hagytad...Én sem vágnék bele 3 felhasználó teljes vissza állitásával, újra belakni, telepiteni mindent!!!
A rendszer stabil, és gyors!
-
vlevi
nagyúr
Előszőr frissits. A frissites kozben kéri a kodot, de atugorhatod. A frissiftett rendszerrel vard meg, mig beaktivalja magat. Ez nagyon fontos! Es ezutan telepithed isobol nullarol, akkor mar aktivalt lesz. Ha nem varod meg, hogy a frsiites beaktivalja magat, akkor cumi vann....
Steames hiba érdekes...
Ilyenem még nem volt. Olyan, mintha a segoe, vagy tahoma fontok nem lennenek a rendszerben, vagy az arial hianyzik, es helyette hasznal valami masikat. -
szunyi777
őstag
Frissiteni kell!
Sztlaci
"Rosszul tudod, ugorig, talán a dobozos verzióé nem."
Az MS supportján bármikor újra aktiválható lesz telepitési azonositó alapján a RETAIL kulcs!Más:
A tiszta telepitésről már rengeteget irtam én is! Fölösleges! Ha lefrissited, megmarad minden beállitás, program... és amit a win telepitő létrehoz, azt a Lemezkarbanteró pucolja!!!
Miért kellene tiszta telepités egy belakott rendszeren?! -
-
-
De most itt a win10, én ezt hogyan tudom tisztán feltenni, hogy aktiválja magát, hogy ki tudjam találni megveszem e vagy sem. Érted. Nekem soha nem feküdt a ráfrissítés, ismét bebeizonyosodott, hogy ez nem jó dolog.
Téves képet kapok a rendszerről, lehet, hogy gyorsabb is ha tiszta. -
Steelmanus
addikt
Innen toltsd le a Download DXVA / VIDEO PLAYER FiX < DXVA_FiX-@asder00.exe fajlt, inditsd el, kapsz harom fajlt, azt masold be az MPC-HC mappaba.
En MPC-BE verziot hasznalok, ott nem kell ezt elvegezni, mert a BE mas filtert hasznal.
-
Goose-T
veterán
A DirectX End-User Runtimes (June 2010) csomagot továbbra is érdemes feltelepíteni, ez valószínűleg meg fogja oldani a problémát.
-
törölt tag
Ha valakinek BIOS-ba égetett licenckulcsa van, gondolom ott kihagyja a kulcskérést, úgy, mint a 8.1-es telepítő. Aktiválásnál pedig ellenőrzi, hogy az egy éves időtartam alatt megrendelted és telepítetted-e már a 10-est. S ha igen, akkor aktiválja is. Ez tűnik logikusnak és licencelés szempontjából megfelelőnek. Így ha valaki már egyszer régi rendszerről frissített, tiszta telepítéssel is jogtisztán jut Win10-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest