- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #106231 üzenetére
Az egyszeri katona Redmondban is tudja mi a helyzet, csak hát a parancsnokok döntése számít. Ennek eredménye a kapkodás és lazán kiadott félkész, félbehagyott feature-ök. (gyári appok minősége, timeline, my people, dark mode)
zolee001: az idei változtatásokkal részemről oké a WU, már nem kezd el erővel buildet tukmálni, hanem csak ikonnal jelzik a tálcán van új ha gondolod (kb. mint Win7-nél a zászlócska)
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #106142 üzenetére
Pénzügyi oka van: ha a Microsoft betenne minden codecet gyárilag, fizetniük kéne 800 millió Windows után az éves licence díjakat akkor is ha csak 80 millió gépen lenne használva. Rávernék az árát a Windows vásárlóra, vagy be kellene nyelniük a milliárdos költséget minden évben. Sokkal jobb mindenkinek akinek kell a codec az telepíti magának az áruházból, a kisebb volumen miatt MS elérhetővé teszi ingyen.
(VLC és a többi program esete könnyű, ők EU jog alapján magasról tehetnek arra USA-ban milyen codec van levédve, a Microsoft nem kerülheti ki Dolby Lab, MPEG Group tartja a markát a licence díjért)
(#106160) K1nG HuNp: király, gondoltam a triviális újraindítás talán megoldja a telepítést. Nemcsak játékok miatt nem opció a Linux sok esetben, nálam Office miatt sem jöhet szóba és hátrány a gyártók se támogatják pl. Windows és OS X alatt szépen alkalmazásonként profilozható nem olcsó Logitech egerem Linux alatt csak egy mezei buta cincogó mert nincs szoftvertámogatás
-
Cr00py
senior tag
válasz
Cs1csó #105970 üzenetére
Van xbox, illetve ps is itthon, de én utálom a kontrollereket, egyszerűen nem tudom megszokni. Egér + bill való nekem, illetve kormány. A box van használatban ha a gép foglalt, akkor azon játszom kormánnyal. Ha jön 1-1 izgi cím, akkor elő veszem a ps-t, de egyébként csak ott porosodik.
-
dethroner
veterán
válasz
Cs1csó #105869 üzenetére
Nem annyira sefülesefarka ez. Úgy néz ki, töröltem a rendszergazda fiókot. Most amikor bekapcsolom a gépet, ez az ablak töltődik be:
Megnyomom az OK gombot, akkor kapom ezt az ablakot:
Bal oldalon látszik hogy megvan a két fiók, itt ez most a helyi fióknak nevezett gmail címmel bejelentkező, majd itt a következő kép, ami akkor van ha kiválasztom oldalt a másik fiókot:
Be tudok lépni, de amikor a start menüben megnézem a fiókbeállítási lehetőséget, vendégnek mutatja. Ezt a vendégnek nevezett fiókot sose használtam korábban, megvan benne a telepített programok egy része, de minden alapon, semmi személyre szabott beállítás. És leginkább az bosszant hogy egy játéknak a mentései is eltűntek. Ha korábban szóba került hogy azért jó a MS fiók, mert azzal bejelentkezve az összes személyes beállításom elmenti, akkor vissza tudom én ezt a MS fiókból valahogy állítani?És rendszergazdai jog nélkül rendszervisszaállítást se tudok csinálni.
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #105774 üzenetére
És ez hol érdekel?
Használom a gépet, ha meg nem, akkor alszik.
Ha jött frissítés, szól, én meg nap végén felrakatom vele (újraindul, majd megy sleepbe).
Kb. havonta meg le van futtatva egy startcomponentcleanup / disk cleanup (kinek mi).
Majd pont idle-be fogom járatni, hagyjál már -
jasonka
aktív tag
válasz
Cs1csó #105702 üzenetére
A frissítés automatikusra van állítva, nem szoktam manuálisan frissítéseket keresni.
Az igaz, hogy abban az állásban leáll - csakhogy akkor a következő bekapcsoláskor molyol, hogy "Kis türelmet..." és akkor teszi fel és integrálja a letöltött frissítéseket - jobb (lenne..) túlesni rajta... -
-
-
-
OldMike
őstag
válasz
Cs1csó #105525 üzenetére
Nem manuálisan kerestem, tegnapi dátummal írta a legutolsó frissítéskeresést, és ezek vannak ott. A Win7-nél nekem az volt beállítva, hogy keresse automatikusan, jelezze, de én telepítem a frissítéseket. Itt fogalmam sincs, hogy milyen beállítási lehetőségek vannak, még nem jöttem rá, viszont semmi értesítés nem jött, hogy talált frissítést.
Amúgy az egyik első - eléggé keserű - tapasztalatom az, hogy a Win7-hez képest az itteni súgó gyakorlatilag nulla. -
-
-
szazbolha
addikt
válasz
Cs1csó #105389 üzenetére
Mindenhol outlook van (az én céges környezetemben), eddig úgy tudtam, hogy nem figyeli a defender.
Gmailt és más webes levelezőket magánlevelezésre használnak.
Igen alap a nem kattintunk mindenre... de ha valahol beüt a baj, akkor 3-6 hónap múlva elmúlik a veszélyérzet és kattintanak bármire. Ezen nem lehet változtatni. -
quailstorm
félisten
válasz
Cs1csó #105371 üzenetére
Mi volt a problémád a Comodo-val?
Nekem eddig kb. ennyi:
Secure shoppingot tilos felrakni mert elrontja a képmetszőt.
Nem frissít azonnal Windows felhasználó bejelentkezés után.
A tűzfala blokkolja a PROFINET protokollt.Viszont ezerszer jobb használni az izolálást, a karantént meg a tűzfalat benne, mint a gyári Windowsost.
-
-
-
ridiculous
aktív tag
válasz
Cs1csó #104772 üzenetére
A Media Creation Tool letöltéséhez nem szükséges semmi serial?
Úgy értem hogy most is letöltött WIN van a gépen.Van egy Win10-em letöltve, azt is rá tudom varázsolni ezzel a progival egy USB-re?
Bocsi a sok hülye kérdésért, sose csináltam ilyet, mindig lemezről telepítettem.
-
válasz
Cs1csó #104609 üzenetére
Hát, úgy néz ki nem a freemail-el van gond, hanem valami alkalmazás-hiba a windows Postában, vagy a szinkronizációban, mert most a gmail-es címre is kiírta, hogy "elavultak" a beállítások.
Töröltem a gmail-t a postából, aztán ugyanazon adatokkal megint felvettem, valamint leállítottam a Posta alkalmazást, és újra elindítottam. Most jónak tűnik minden. -
Albigator
őstag
válasz
Cs1csó #104610 üzenetére
Játék előtt mondjuk bekapcsolni a teljesítménycentrikus sémát. Lehet nem ér semmit de olvastam erről is, hogy így vkinek megnőtt a min FPS-e. És egyszerűbb lenne ezt egy parancsikonra kattintva változtatni.
Más: 2 napja telepítettem 1903-at teljesen tisztán és nem látszik feladatkezelőben a memória sebessége... Ez mitől lehet? (Előtte 1803-on voltam, ott ez rendben volt)
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Cs1csó #104421 üzenetére
Ellenvélemény: nekem eddig kétszer nyírta ki magát a Windows 10 frissítése. (Első körben kék halál, akár egy film lejátszásakor is, másodiknál csak alvó üzemmódból visszatérve lett kék halál.) Utólag persze kiderült, hogy valamelyik illesztőprogram volt problémás mindkét esetben, amik a frissítés előtt még jók voltak. De mire erre rájöttem... A Driver Booster csak pár napja van fent, amikor itt javasolta valaki.
-
Sátán44
addikt
válasz
Cs1csó #104484 üzenetére
Találtam egy ilyet, ezt szerdán megpróbálom. Gépház nem működik, csak felvillan
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #104430 üzenetére
Hülyéskedést félretéve én idén megfogadtam magamnak (ha nagy gubanc nem lesz) hagyom a következő pár buildet csak frissíteni. Persze nem voltam sokkal elmaradva tőled, a 1903 is még tisztán volt.
(az ember készüljön a bajra elven: ivóvíz, konzervek, zseblámpa és aktuális Win10 telepítő flashdrive mindig van itthon katasztrófák esetére
)
Sőt, annyira a rendszerre bízom idéntől ma még a karbantartót se indítottam el manuálisan takarítani a mostani patch maradékát, csak benyomtam a storage sense (tárterület segédet) automatikusra havonta söpörjön gondolom az intézi majd ezt is. (nem olyan egyértelmű az UI mint a hagyományos lemezkarbantartó) Kicsi SSD-n hamar észreveszem majd, ha mégse. Azt tudom build váltás után 10 nappal magától pucolja a windows.old mappát, a havi frissítések 1-2 gigás maradékait figyelem majd azt is eltünteti vajon beavatkozás nélkül. Más gépekkel amelyekkel találkozom azért látom néha hajlamos elhízni a rendszer idővel. (Update maradékok, driverstore mappa adott esetben) -
Kékes525
félisten
-
bringasisti
őstag
válasz
Cs1csó #104179 üzenetére
Soha életemben nem foglalkoztam ilyen dolgokkal. Minden mert már telepítve csak mikor akarom futtatni akkor kiírja hogy rendszergazda jogosultság szükséges. És feldobja ha tovább képek ezt a fenti ablakot hogy töltsön ki. Már mindent beírtam ami a nyomtató és a PC alaplap adatlapján létezik de nem fogadja el.
-
bringasisti
őstag
válasz
Cs1csó #104169 üzenetére
Én Windows 10 re szeretnék új gépre feltenni egy 2012 es HP nyomtatót és rendszergazda jogot kér és itt elakadtam. Az eszközök és nyomtatók látja, de nem szereti. Azonkívül hogy kidobom a P...bá és veszek egy Samsung nyomtatót mik a lehetőségek? Windows 7 tökéletesen működött de nincs rá kulcsom és aki a gépet össze rakta azt mondta hogy erre az alaplapra nem megy fel a régi verzió -
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #103996 üzenetére
Nem, mert attól még a BIOS-ban a Home kulcsból nyilván nem lesz Pro, ahogyan más is írta. Max. úgy működik, ha a linkelt módszert alkalmazva a telepítésnél Pro kiadást választ, ami utána elvileg automatikusan aktiválódni fog, ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a gépen.
-
SutPet
aktív tag
válasz
Cs1csó #103955 üzenetére
Próbáltam ezt, de ettől újabb is van már a 6.0.8750.1. De ezzel is ugyan annyi a fejlődés hogy cicergés már nincs de a balansz az el van mászva.
@Taci: az elsőt próbáltam, a másodikat meg a hétvégén kipróbálom.
Az a furcsa hol jó a balansz hol nem... pl CS:GO közben egyszer teljesen jó, aztán gondol egyet és elmászik balra... A fülest próbáltam más gépen ott teljesen jól működik. A kábelt néztem sérülés nincs, mozgatásra nem változott így a füles hibáját kizártam.
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #103585 üzenetére
Csak annyi hozzáfűznivalóm van, hogy az hogy portable egy program az égegyadta semmi biztonságot nem ad, tehát ne hozd fel indokként
Könnyen belátható, hogy ha egy ügyes kis portable progi adminként azt csinál amit akar, akkor semmit nem számít hogy a bezárás után nem fut. Addigra már teleszórhatta akármivel a rendszert -
dethroner
veterán
válasz
Cs1csó #103467 üzenetére
Ok, letöltöttem, megcsinálta a telepítőt, de közben gondolkodtam hogy én ezt a rendszert most csak kipróbálni szeretném, megnézni hogy minden (kamera, mikrofon, hangszóró, usb és kártyaolvasó stb) mennek.e gond nélkül és ha a gép nem lesz dadogósabb mint jelenleg, akkor tenném fel élesben csak. Addig nem akarom legyalulni a mostani win7-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest