-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
karlkani
aktív tag
válasz
OldMike #157207 üzenetére
Szia!
Itt le van írva részletesen. Ha nem akarsz matatni a Beállításszerkesztőben, hozz létre egy .reg kiterjesztésű fájlt az alább tartalommal, majd futtasd és kattints az igenre. Ki- be jelentkezés és kész is.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"ShowSecondsInSystemClock"=dword:00000001 -
King Unique
titán
válasz
OldMike #148386 üzenetére
Angol lokalizációnál vagy adott 3rd party fájlkezelő programban angol nyelvű megjelenítésnél nem újdonság, ha Programfájlok (x86) helyett Program Files (x86) mappa van, ahogyan az sem ha Felhasználók mappa helyett Users mappa. Ahol akkor az előbbinél ilyen alapon tényleg lehetne Programfájlok / Programfájlok (x64) mappa is a 64 bites programoknak, úgy jobban passzolna az elnevezés.
De kb. mindegy is, mert a kérdés ugye a Windows beépített fájlkezelője volt, aminél már régóta Programfájlok (x86) mappa van a 64 bites, magyar nyelvű rendszereknél.
-
akaido
addikt
válasz
OldMike #148179 üzenetére
Két megoldást tudok A Windows Spotlight problemre:
1. A könnyebbik mód: [Dynamic Theme] -et töltsd le majd a Lock Screen menüben válaszd a Windows Spotlight opciót.
2.
Innen töltsd le a Reset_and_re-register_Windows_Spotlight.bat fájlt.
Állítsd át, hogy a Háttérben futó alkalmazások engedélyezve legyenek--> elvileg a Microsoft Edge-nek elég ha kap engedélyt.
Futtasd a letöltött *.bat fájlt. -
King Unique
titán
válasz
OldMike #147323 üzenetére
11/8/22
FONTOS Az ünnepek alatti minimális műveletek és a közelgő nyugati újév miatt nem lesz biztonsági előzetes kiadás a 2022. decemberi hónapra. 2022 decemberére egy havi biztonsági kiadás (más néven "B" kiadás) jelenik meg. A B és A kiadások normál havi karbantartása 2023 januárjában folytatódik.
-
svgyula
addikt
válasz
OldMike #144591 üzenetére
Nekem az asztalin(igaz win11) 6300db pár hónapos a telepítés! A laposon meg win 10 1850db. De amúgy nem csak itt vannak ilyenek hanem az egész rendszer ilyen felépítésű. Mert mint a linkelt oldalon a hozzászólásokban is megemlítik ez már a programozó hanyagsága. Nem befejezett programok, amik ott hagyják a szemetet/ideiglenes file formájában. Ezt tudni kellene a programnak kezelni még akkor is ha megszakad a kapcsolat! De nem képes rá nagyjából egyik sem ezért(is) vannak rengeteg helyen nem használt file-ok.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
OldMike #142087 üzenetére
Én meg csomót ezzel számolok az működik de sokat váltogatok pénzeket is most meg max a telefonon.
Nekem meg minden működik rajta csak a pénz átváltó rész nem.
Ezt próbáltad amúgy?
A Microsoft Store alaphelyzetbe állítása
"Ezt a következőképpen teheti meg:
Nyomja le Windows billentyű + R billentyűkombinációt a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.
Írja be a wsreset.exe nevet, majd válassza az OK gombot.
Ekkor megnyílik egy üres parancssori ablak, majd körülbelül tíz másodperc után az ablak bezárul, és automatikusan megnyílik a Microsoft Store." -
Cs1csó
titán
válasz
OldMike #141854 üzenetére
Először is ha volt korábbi bejegyzés az indítására azt törölni kellene. Telepítésénél nem volt olyan opció - én nem emlékszem - hogy "telepítés MINDEN fiók számára" stb. szokott lenni több programnál is pl. a TotalCommander-nél, hogy telepítés után akár más fiókokban is megjelenjen a program.
-
OldMike
őstag
válasz
OldMike #141851 üzenetére
Eddig félsiker van, ha elindítom a HWiNFO-t, akkor pont úgy működik, ahogy szerettem volna.
A Feladatütemezővel sajnos valami nem kerek. Már van egy ilyen feladat, szerintem a telepítéskor a program csinálta (én biztosan nem), és amikor az Admin fiókommal lépek be, akkor tökéletesen működik. Az admin fiókom hozta létre, az is indítja, és bejelöltem, hogy akkor is induljon, ha nincs bejelentkezve a felhasználó. Továbbá ki van jelölve a legmagasabb jogosultság, és a másik fülön a minden felhasználó. Újraindításkor mégsem indul el, vagy legalábbis nem látom a szenzorokat. Ugyanakkor a Feladatkezelőben jelzi hogy fut, és az indítás időpontja is rendben van. -
Silverboy
aktív tag
válasz
OldMike #141831 üzenetére
Nem vagyok otthon:
1.: Feladatütemezőben adni kell neki admin jogosultságot és minden userre legyen érvényes (pl.: Beloggolásnál induljon el admin joggal (emlékeim szerint jelszót is meglehet adni és fiokot is melyikkel) valamelyik fülön, lehet keverem akkor mea culpa)
2.: HWinfo beállításaiba: Only Sensors -> Start in minimalized, 2 fül azt hiszem (senzoroknál alul fogaskerék ikon) -
-
OldMike
őstag
válasz
OldMike #138433 üzenetére
Részben módosítanom kell, mert a füles leválasztás pont csak a Foobar2000 esetén nem működött, minden más lejátszó esetében igen. Ott a kimeneti eszközöknél megjelent a Realtek másodlagos eszköz (a fejhallgató), de kézzel kellett átváltani arra, és akkor már a fejhallgató szólt.
A Realtek Audio Console problémát nem tudtam megoldani, viszont a netet böngészve kiderült, hogy a Program Files könyvtárban lévő Realtek mappában van az RtkNGUI64.exe, ami egy nagyon hasonló képességű kezelő felületet nyit meg. Mindent be lehet állítani, csak nem olyan dizájnos.
Viszont lehetséges hogy a problémádra nem ad megoldást. -
Geth
veterán
válasz
OldMike #137573 üzenetére
Ha valamit, akkor a gpu drivert én mindig a gyártótól teszem fel.
Napjára nem emlékszem mikor rakott/ajánlott fel a WU gpu drivert, felülírva azt amit én felraktam. Szó se róla, én frissen tartom, lehet soha nem volt annyi kihagyás, hogy a WU bele tudott volna kavarni
Ha a driver nevében benne van a whql, akkor ms is jóváhagyta. Bár én pl. amd-nél a whql jelzést nem figyelem, az utolsó megy fel mindig. -
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #136708 üzenetére
Nem világos mi ezzel a baj, amikor ez is összesítő frissítés, meg lehet egy hónapban ilyenből akár több is, akár a szokásostól eltérő időben kiadva ha indokolt (out-of-band), az opcionális halmozott frissítési előnézet néven futó is ugyanúgy összesítő / kumulatív frissítés, stb.
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #136706 üzenetére
Éppen nemrég írták, linkelték egy másik válaszban, hogy a PrintNightmare sebezhetőségre lett kiadva soron kívül a javítás, nem a havi patch kedd lett előbbre hozva, 13-án ugyanúgy jön majd a szokásos, havi összesítő frissítés.
-
Skynet258
veterán
válasz
OldMike #136190 üzenetére
UEFI-be bemész, fTPM bekapcsol, és ennyi. Nem kell venned külön fTPM modult mert a procidban van egy layer ami szoftveresen oldja meg a titkosítást.
mefistofeles: szerintem elterjedt mert évek óta tudja rengeteg proci, max sokan azt sem tudták mi ez és most megy a pánik. Közben egy kapcsolót kell ON állásba tenni UEFI-ben.
Ok, aláírom van sok régebbi proci a felhasználóknál ami nem tudja, de szerintem akik most aggódnak netszerte, azok nagy százalékánál csak be kell kapcsolni és kész.
-
törölt tag
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #131433 üzenetére
Ha a Windows Update-en nem megy, akkor a Microsoft Update katalógusból is letölthető ez a frissítés (is) és telepíthető manuálisan.
Ha a manuális telepítés is sikertelen, akkor lehet próbálgatni az adott hibakódhoz tartozó megoldási javaslatokat (példa), vagy repair install, vagy nem foglalkozni tovább vele, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #123993 üzenetére
Nem is feltétlen kell a telepítésnél a pendrive-ot fixen a boot lista 1. helyére tenni az arról történő bootoláshoz, elég hardvertől/gyártótól függően a megfelelő funkcióbillentyűvel előhívható gyorsmenüben kiválasztani. Az meg nem újdonság, hogy ha lefutott a telepítés 1. fázisa (fájlok másolása), akkor utána, illetve újraindítás után eltávolítható (kihúzható) a pendrive, a telepítés folytatásához nincsen rá szükség.
Windows 8.1 és Windows 10 rendszereknél általában adott (pl. Intel , VIA alaplapi USB 3.0 vezérlőknél) a natív USB 3.0 támogatás, ezért azokat nyilván lehet USB 3.0 porthoz csatlakoztatott USB 3.0-s pendrive-ról telepíteni. Az olyan legacy rendszereknél nem lehet alapesetben, ahol nem adott a natív támogatás, lásd pl. Windows 7, ott szokott ez gondot okozni (példa). Illetve ott is elsődlegesen maga az USB 3.0 port, nem az USB 3.0-s pendrive. Valamint a W7-nél szokott problémás lenni az UEFI-s telepítés is, főleg laptopoknál (példa). Az USB-szabványok meg eleve visszafele kompatibilisek, azaz az USB 3.0 eszköz nyilván használható és működik USB 2.0 porthoz csatlakoztatva is, ellenben ez esetben az utóbbi szabvány adatátviteli sebességére korlátozódva. Pendrive-ból meg nyilván USB 3.0-sat érdemes venni manapság, USB 2.0-ssal nem érdemes szórakozni, meg sok gyártónál amúgy is vagy kifutottak, vagy szűk a kínálat belőlük. Meg az előbbit is melyik gyártó éppen hogyan nevezi, lásd újabban USB 3.1 és USB 3.2, illetve Gen 1 és Gen 1x1 = USB 3.0 alapon...
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #123242 üzenetére
A standard patch kedden (hónap 2. keddje) kiadott "B" összesítő frissítés alapesetben kötelező, azt automatikusan telepíti a Windows Update, tegnap (11.) a manuális keresésre nyomva nálam is így történt. A "C" és "D" körös frissítések az opcionálisak, azokat csak választhatóként ajánlja fel a Windows Update, amiről nemrég volt szó.
Biztos, hogy nincsen semmilyen korlátozás, + mobilnet meg ilyenek? Amúgy már tegnap este 7-től elérhetők voltak a felsorolt/linkelt frissítések, tehát egy mai (12.) keresésnek nyilván ki kellett volna listáznia. -
Cs1csó
titán
válasz
OldMike #121862 üzenetére
HA a költségoptimalizálás fontos akkor ez egy olyan szegmens ahol lehet fogni egy kevés pénzt : vegyél 2,5"-os SSD-t és inkább VGA-ba öld a pénzed tápegységnek ez most bestbuy ha még kapható: BitFenix Formula 550W Gold
Oázisban 22,6k kihagyhatatlan, kb. minden átlagos játékos konfigot elvisz. -
King Unique
titán
válasz
OldMike #121857 üzenetére
Lásd egy hasonló kérdésre adott válaszban leírtakat. Vagyis akkor vegyél M.2 PCIe NVMe SSD-t és használd rendszermeghajtónak W10 alá, ha ténylegesen ki is használod azt a sebességet, ami leginkább szekvenciális olvasás/írás, azaz nagy méretű fájlokkal végzett műveleteknél fog kijönni. Ha nem, akkor viszont átlagos felhasználásra rendszermeghajtónak bőven megteszi egy 2,5"/M.2 SATA3 SSD is W10 alá.
Amúgy meg olyat veszel, teszel abba a gépbe amilyet akarsz, technikai akadálya a W10 felől nincsen az NVMe SSD használatának, támogatja, bootolni is tud róla stb. -
-
_DiEGO_
őstag
válasz
OldMike #120711 üzenetére
Én a témát lezárom azzal, hogy nálam nincs a BIOS-ban AHCI kapcsoló. Köszönöm hogy próbáltatok segíteni.
Én meg megmutatom neked, hol is kell átállítani, igaz nem egy kapcsoló, hanem 3 opció közül kell kiválasztanod ! Ez a TE géped BIOS-a !
Szóval az IDE helyett válaszd ki az AHCI-t ! És aztán majd változások alkalmazása mentése !
Ennyi az egész ! Jah és a S.M.A.R.T. is legyen engedélyezett és így minden után Mentés és restart
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #120703 üzenetére
A hardvergyártó weboldalán max. W8/8.1 rendszerekig van feltüntetve a driveres támogatás és azoknál már nincs is külön chipset és SATA RAID/AHCI driver ott, vagyis nem éppen világos miért akartad W10-hez a régebbi Windowsokhoz valót telepíteni.
Meg a "Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy" elvileg magánál a telepítésnél értendő, ha a telepítő nem ismeri fel, nem listázza ki a meghajtókat.
A BIOS-ban pedig normál esetben lennie kellene a lemezvezérlőnél AHCI módnak is, ahogyan a másik válaszban szemléltették, meg ahhoz az előbbi drivernek semmi köze. Az továbbra sem derült ki, hogy nálad melyik szerint van telepítve a W10, de ha IDE, akkor van lehetőség akár utólag, újratelepítés nélkül is váltani AHCI-re. Inteles konfigon működik a linkelt módszer a biztonságos rendszerindítással, AMD esetén viszont szükség lehet a registry piszkálására [link].(#120701) jokeph:
Nem is írtam, hogy okvetlenül külön telepíteni kell minden esetben.Alapesetben megteszi a Windowsba beépített, szabványos AHCI driver.
-
vlevi
nagyúr
válasz
OldMike #120703 üzenetére
"lenne a BIOS-ban az AHCI kapcsoló"
Nem, a BIOS-ban alapból van AHCI mód, legalábbis kellene lennie. Az a driver, ami a honlapon van, az azért volt, mert a WinXP alapesetben nem ismerte az AHCI-t, és anélkül nem tudta használni a HDD-t.
Ezért volt a régi gépeken alapértelmezetten kikapcsolva az AHCI, ami sok évvel későbbi BIOS-okban alapértelmezetten bekapcsolt szokott lenni, illetve, talán manapság már nem is lehet állítani, mert mindíg be van kapcsolva.Valami ilyesmit kellene keresned a BIOS-ban
Csak éppen lehet, hogy, ha utólag kapcsolod át, lehet, nem indul el a nem AHCI vezérlővel telepített rendszer. De kipróbálni ki lehet, legfeljebb, ha nem sikerül, visszakapcsolod, és kitaláljuk, hogyan lehet utólag bekapcsolni, rendszer újratelepítés nélkül.
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #120693 üzenetére
A HDS azért mutat 80%-os teljesítményt az SSD-nél, mert nem működik a TRIM. Ha IDE módban - pl. ezen leírás 2. pontja alapján lehet ellenőrizni - lett telepítve a W10, akkor az szép, de a beépített (szabványos microsoftos) driverrel akár akkor is működhet a TRIM. Tehát vagy megpróbálod az utóbbival és eltávolítod a gyártó driverét (ha mégis van telepítve), vagy újratelepíted a 0-ról AHCI módban / átváltod AHCI módra a jelenlegi Windows 10-telepítést. De ha állításod szerint sikerült mindent jól összekutyulni és a BIOS-ban tényleg nincsen AHCI mód (???), akkor az úgy érdekes lesz...
Ha merevlemezként kezeli a W10 az SSD-t, akkor igen, elvileg standard defragot futtat. Ami ha ténylegesen lefut, akkor esetleg gondot max. inkább hosszabb távon, huzamosabb használat után okozhat, rövidebb távon kevésbé, + az SSD-k írásterhelhetősége sem kevés, sokat kibírnak (akár a TBW többszörösét is). Akár ki is kapcsolhatod, ha túl gyakran futna, de itt inkább ezt az AHCI és TRIM problémát kellene megoldani, mert nem éppen normális, ami nálad van.
-
jokeph
nagyúr
válasz
OldMike #120693 üzenetére
Üdv !
Milyen alaplap van a gépedben ?
Amennyiben jól tudom az AHCI módot első körben a BIOS-ban (tökmindegy hogy Legacy vagy UEFI BIOS) kell engedélyezni, enélkül IDE módban fog menni az összes SATA eszköz.
És AHCI nélkül, mint a képeken is látszik a TRIM nem tud aktiválódni, az SSD-nek az meg fontos (ez végzi az SSD karbantartását, ezért is nem kell/felesleges/káros a HDD-k mintájára SSD-n töredezettség mentesítést csináltatni, a W10 ilyet magától nem is tesz ha minden rendben van). -
-
ledgeri
nagyúr
válasz
OldMike #116125 üzenetére
A win10 alapból úgy áll le, hogy valamennyi adatot hibernál, és úgy indul el, hogy még a bejelentkezési képernyőn betölti az előző asztalt, programokat, mindent, mert spórolni kell az idővel
Két helyen kell kettő dolgot kikapcsolni... én megcsináltam, HSz-emi közt megtalálod, már elfelejtettem!
-
Geth
veterán
válasz
OldMike #113894 üzenetére
Lehagyták a cikkből 1909-et, arra is jó.
Update Catalog-ban ott van 1909-re is. Az más kérdés hogy byte-ra ugyanaz jön le, mint a 1903-hoz linkeltnél, ezzel is jelezve, hogy ennek az update-nek tökmindegy a 1903/1909 (hasonlóan a többi updatehez ami ezt a két verziót célozza). -
King Unique
titán
válasz
OldMike #112399 üzenetére
Csak a frissítési problémád miatt nem feltétlen kell klasszikus reinstall, van egyéb lehetőség is, ami egy másik válaszban is le van írva. De ha mindenképpen tiszta telepítést akarsz, akkor oké, csináld azt. Ahol a célmeghajtón nem szimplán csak a C-t, hanem a rendszer számára létrehozott kisebb partíciókat is törölni kell. Illetve ha nincs a lemezen semmilyen fontos adat, külön D partíció fontos adatokkal, akkor a teljes lemezt célszerű törölni. A telepítéshez meg ott van a korábbi válaszban linkelt leírás, valamint több fizikai meghajtónál az ilyen esetek elkerülése végett az ennek a második felében leírtak.
(#112409) Zsoxx:
Nem feltétlen muszáj minden esetben lehúzni, lásd az előbb leírtakat, valamint nemrég szintén szintén volt erről szó. -
Dalion
tag
válasz
OldMike #112225 üzenetére
Na ez most nálam is előkerült, ráadásul 1 hete húztam újra a windowst....
Neten minden megoldási javaslatot kiolvastam és kipróbáltam eddig sikertelenül ha sikerült valahogy megoldanod kérlek ne tartsd magadban.
1) windows troubleshooter- kuka
2) Component cleanup futtatása-kuka
3) katalógusból telepítés-kuka
4) WU szolgáltatás újraindítás-kukaEgyelőre kifújtam a témában..
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #112247 üzenetére
Azt, a már letöltött ISO-fájlt felcsatolni a fájlkezelőben, majd setup.exe futtatása stb, le van írva az előző válaszban is.
Nem feltétlen kell másik fizikai háttértárra rakni az ISO-t, lehet az másik partíció (pl. D) is a rendszermeghajtón, vagy akár a C-n a felhasználói fájloknak szolgáló mappa (pl.letöltések). Meg pl. amikor a frissítési segéd és az MCT upgrade-el, vagy éppen a Windows Update, azok is eleve a C-re töltik le a telepítőt.
-
King Unique
titán
válasz
Korábban ez ügyben már kaptál itt segítséget, több módszer (példák) is említve volt. Ha ezeket tényleg mind kipróbáltad megfelelően végrehajtva, ellenben nem használtak, valamint nincsen külső antivírus szoftver telepítve ami bezavarhat, akkor lehet ártana megfontolni az ebben a válaszban említett lehetőségeket. Azaz újratelepítés 1909-es verzióval az adatok ás alkalmazások megtartása mellett, vagy esetleg alaphelyzetbe állítás / tiszta telepítés, ha nem cél az előbbi, stb.
-
válasz
Én azt javaslom, hogy kapd le mct-al a legfrissebb rendszert, készíts egy biztonsági mentést macrium reflecttel. A telepítő elindítása után válaszd a frissítés a fájlok megtartásával opciót. Elviekben így felfrissül a rendszered és minden rendben lesz. Nálam működött.
-
törölt tag
válasz
OldMike #111467 üzenetére
Gondolom az Avast mire kikalapálta a cuccukat jó legyen a novemberi Winhez, már jött az új decemberi frissítés és megint nem teljesen kóser velük. Próbálhatsz még Windows Update cache törlést a C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download mappából [link] és utána ismét keresni.
Az a gond több külső AV szoftverrel, hogy elég mélyre beleássák magukat a rendszerbe, a Windows 10 korszakban a frissítések pedig gyakran jönnek és kevésbé vannak tesztelve, így elkerülhetetlen sokszor összeakadnak. Én nem használok külső AV-t, a sztorikat olvasom redditen és blogokon mikor melyik cég terméke akadt össze a rendszerrel.
szvsz: naprakész rendszer beépített Defenderrel > AVG csoda viszont elmaradt rendszerfrissítések
Valószínűleg semmi gondod nem lesz attól a decemberi nem ment még fel, talán a januári már összejön.
-
törölt tag
-
válasz
OldMike #111186 üzenetére
A System Volume Information, az a Win egy rejtett mappája, ebben vannak a rendszervisszaállítási pontokhoz tárolt fájlok. Szerintem, ha túl hízott ,annak az az oka, hogy az adott rendszermeghajtón engedélyezve van a rendszervisszaállítási funkció, csak nincs beállítva neki, egy maximális méret, amit használhat. Vezérlőpult/ Helyreállítás/Rendszervisszaállítás konfigurálása, és ott a Beállítás alatt a csúszkán beállítasz neki egy méretet, ami azt jelenti, hogy maximálisan csak annyit használhat a Win, és nem pedig amennyit akar.
Nálam konkrétan így van beállítva, egy 240 GB-os SSD-n.
Egyébként, ha nem adsz meg konkrét méretet, hanem automatikuson hagyod, akkor meg a CCleaner progi, Eszközök menüpontjában van olyan lehetőség, hogy manuálisan kitörölj régebbi visszaállítási pontokat, így helyet szabadítva fel. -
-
törölt tag
válasz
OldMike #110664 üzenetére
Ha a GIMP működik nem kell ezzel törődni, az AVG részéről false positive. Ha beírod google-be avg gimp kiderül nem első eset. A .pyc és .pyo a Python programozási nyelv kiterjesztései, a GIMP működéséhez kell.
Speeedfire: sok kicsi sokra megy, add össze a resource monitorból az értéket
52% felhasznált nem kirívó
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #110384 üzenetére
Ha ott szerepel a frissítési listában, akkor nyilván telepítve van, vagyis az SSU része rendben. Az esetleges egyéb teendőkkel, lehetőségekkel kapcsolatban meg lásd az előző válaszban leírtakat.
(#110385) balazs1956:
Ha a zárolási képernyőre célzol, akkor az a Spotlight, magyarul a Windows Reflektorfény lesz. Ha nem akarod használni, akkor kikapcsolod, átállítod másikra, ahogyan a zárolási képernyőn megjelenő értesítések is kikapcsolhatók. Ez egyébként egyáltalán nem újdonság, meg nem 1909 specifikus. -
válasz
OldMike #110375 üzenetére
Én a helyedben kipróbálnám azt a módszert, hogy macriummal lementem a rendszerem, majd mct-al letöltöm a winfost, ezt a telepítőt elindítva pedig a rendszer frissítése a fájlok megtartásával opciót választom. Ez befrissíti és rendbeteszi a rendszeredet, elvileg. Nekem működött.
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #110380 üzenetére
Az SSU-kat egyrészt a Windows Update alapesetben automatikusan telepíti, szóval csak akkor szükséges manuálisan az újabb verziót telepíteni, ha az előbbi nem teljesült. Másrészt azt a vezérlőpultban, a telepített frissítéseknél lehet megnézni, hogy fent van-e az említett SSU (KB4524569), nem a gépházban a frissítési előzményeknél, ahol az utóbbinál a KB4524570 eleve más, az egy összesítő frissítés (CU).
-
King Unique
titán
válasz
OldMike #110375 üzenetére
Mármint ha pl. az ebben a hozzászólásban említett módszerek nem használnak, a KB4530684-et a katalógusból manuálisan letöltve szintén hibára fut a telepítés, valamint a leírásban említett szükséges SSU (KB4524569) telepítése után is, akkor ott valami jól el lehet cseszve. Ha a következő havi, vagy az ezen hónapban esetlegesen kiadott új összesítő frissítés (CU) sem megy fel, akkor viszont lehet nem ártana elgondolkodni azon, amiről nemrég egy másik válasz végén volt szó. Vagyis az alaphelyzetbe állítás / újratelepítés a 0-ról / újratelepítés a személyes fájlok, alkalmazások stb. megtartásával lehetőségeken.
-
OldMike
őstag
válasz
OldMike #110251 üzenetére
Sajnos több frissítési próbálkozásom is sikertelen. Az MS oldalon tett javaslatokat (hibajavító futtatása, vírusirtók kikapcsolása, dism.exe, tiszta indítás) megtettem. Az utóbbi azonban nekem kissé furcsa: a leírtak szerint a Rendszer Konfigurációban az MS szolgáltatásokat elrejtettem, mindent letiltottam, az Indítópultban mindent letiltottam. Írták hogy a Rendszer Konfigurációban az Automatikus indításra nyomjak egy OK-t, de olyat nem találtam. A lapon volt egy OK gomb lent, azt megnyomva jött egy ablak, hogy újraindíthatom vagy anélkül léphetek ki. Nyilván újraindítottam, de persze a gondomon nem segített.
Újratelepíteni emiatt nem fogok, majd a következő patch keddnél meglátom, hogy mi fog történni. Vagy összejön a következő összesítő frissítés (amiben a mostani is benne lesz), vagy nem, és akkor majd el kell gondolkodnom. -
OldMike
őstag
válasz
OldMike #108968 üzenetére
Jelentem kiderült a rejtély: nem WMP, nem W10, nem vírus az ok (még Trump sem).
Minden, a telefonnal készült kép EXIF adatában van két mező: Cím és Tárgy. Ezekben szerepel a "dav" kifejezés, amiről fogalmam sincs mit jelent. Viszont ez a két mező a fájl tulajdonságaiban is benne van, ezért kerül be a WMP Cím mezőjébe is a dav. Most már "csak" néhány ezer fájl tulajdonságaiból kell ezt a két mezőt kitörölni, és nézhetem a képeket a tévén, a W10 megosztássalUtóirat: megnéztem több telefon és fényképezőgép adatait, egyikben sem volt ez a két mező, azt nem tudom hogy más Huawei telefonnál hogy van ez, mert olyan éppen nem adódott.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest