- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jasonka #155795 üzenetére
ClickMonitorDDC
Tálcára kiül, rákattintva egérrel tudsz fényerőt kontrasztot színeket mindent változtatni.
Valós változtatások, nem olyan gamma hülyéskedés mint a többi, mivel közvetlenül a monitort vezérli i2c buszon.
Szkriptezhető, gyorsgombozható saját paraméterekkel, azaz ha nagyon lelkes vagy, meg tudod csinálni hogy az Excel indítása egy szkirpttel történik ami be is állítja a neked tetsző színvilágot, kilépéskor meg visszaáll.
Vagy színprofilokat hozol létre amiket egérkattintással kiválasztasz. -
Cs1csó
titán
válasz
jasonka #155795 üzenetére
Szia, próbáld ki az F.lux alkalmazást. Ezzel tudod pl. sárgítani a képernyőt ami szemkímélőbbé teszi a képet.
Én pont fordítva használom: nekem mindig egy kicsit sárgítva van a kijelzőm de van pár teljesképernyős alkalmazás melyek futtatásának idejére deaktiválódik pl. filmlejátszó, játék.
("Nappal" enyhébb sárgítást alkalmazok, de naplemente után kicsit erősebbet, ezt automatikusan végzi mert követi a napkelte/naplemente váltakozását.De gondolom az is megoldható, hogy csak akkor aktiválódjon ha az Excell fut.
-
King Unique
titán
válasz
jasonka #127939 üzenetére
Itt normál esetben nem kell semmit fabrikálni a rendszernél, telepíted a programot, felrakja a 2010-es Access Database Engine-t, feltéteknél szerepel .Net 4-es verzió, de az Windows 10-nél eleve adott, illetve 1903+ rendszereknél a 4.8-as, aztán ennyi, legalábbis nálam gond nélkül ment, mint írtam.
Nem derült ki a nálad telepített W10-nél mi van esetlegesen elcsesződve, de ha a másik válaszban említett módszer nem használ, valamint az SFC és DISM parancsok sem a rendszerfájlok ellenőrzéséhez, javításához, akkor esetleg egy "javító upgrade" MCT-vel / letöltött W10 ISO felcsatolása a fájlkezelőben és a
setup.exe
futtatása a személyes fájlok, telepített alkalmazások megtartása módszerrel, vagy alaphelyzetbe állítás, vagy tiszta telepítés lehet opció. -
válasz
jasonka #127914 üzenetére
A lemezkarbantartóval takarítsd ki a TEMP mappádat vagy manuálisan pucold ki
WIN gomb+R, %TEMP% beír és enter, minden fájl kijelöl és törlés (amit nem enged, azt hagyd ki), ezt követően meg töltsd le a .NET Framework 4.8 kapcsolat nélküli telepítőjét és fuss neki újra.
Talán segít. -
King Unique
titán
válasz
jasonka #127914 üzenetére
Mármint ha ez a program, akkor kíváncsiságból rápróbáltam nemrég W10 Pro 1909-en (most épp azon dolgoztam) és nálam gond nélkül települt, nem kellett telepíteni külön semmilyen .NET keretrendszert, meg 1903-as verzió óta amúgy is inbox a 4.8.
Nálad 2004/20H2 verzió van, az ügyfélszolgálat nem írta melyikkel próbálta? Elvileg az újabbakkal is gond nélkül működnie kellene. -
King Unique
titán
válasz
jasonka #118079 üzenetére
Nem tudom te hogyan telepítetted azt a programot, játékot, de ezen leírás alapján megoldható a telepítése és futtatása Windows 10-en is. Illetve a legacy alkalmazásokat lehet kompatibilis módban futtatni. A 64 bites Windows 10-en meg ugyanúgy telepíthetők, futtathatók 32 bites alkalmazások is, nem kizárólag csak 64 bitesek.
-
King Unique
titán
válasz
jasonka #117440 üzenetére
A mentésnél, klónozásnál lehet a célmeghajtó USB HDD (Windowsnak szánt HDD/SSD meghajtó USB-n csatlakoztatva), illetve az arra mentett lemezképfájl visszaállításánál a forrásmeghajtó.
"napok óta próbálokozom vele - eredménytelenül"
Valószínűleg azért, mert nem megfelelően - lásd a linkelt leírásokat a Macrium esetében - csinálod... A rendszermentés-visszaállítás, klónozás nyilván egy bevett, működö megoldás.
"Tehát erről a külső HDD-ről bebootolt, és "hajszál híján" elindult..."
Ha USB HDD-re állítod vissza a mentésből / klónozod az eredetileg helyi lemezre telepített (pl. SATA) Windows 10-et, akkor az nem fog USB-ről bootolni és ilyenkor nem meglepő a BSOD. Az USB-s bootoláshoz eleve Windows To Go szerinti telepítés kell, vagy a helyi telepítés utólagos átkonvertálása WTG-re.
-
-
norba69
senior tag
válasz
jasonka #117440 üzenetére
A klón merevlemezt vedd ki az usb-s tokból, és tedd be a gépbe az eredeti helyére, úgy bootolj. USB-ről sima win10 nem indul el.
És igen, sokszor klónoztam merevlemezt, működő eredménnyel, többféle programmal, valamint a lemezkép készítése a napi rutinom része (a visszaállítása hálisten nem), és többször kipróbáltam a lemezképből visszaállást is, működő eredménnyel, szintén többféle programmal. -
Cs1csó
titán
válasz
jasonka #105726 üzenetére
Bocs de ez baromság. Akármikor, akárhogyan megdögölhet egy HDD és egy SSD is.
Egyetlen mód van a biztonságra: ADATMENTÉS
Legalább egy másik eszközön is meglegyenek az adataid, pl egy külső HDD-dén a fiókban. DE ha tuti biztosra akarsz lenni akkor egy FIZIKAILAG is más helyen is tartasz másolatot az adataidról durva, de egy lakástűznél a fiókban tartott HDD is megsül nem csak a sarokban lévő asztali gép, erre jó pl. egy online tárhely.+ adattárnak a HDD még vagy 10 évig opció lesz - remélhetőleg addigra jönnek az 50TB-os SSD-ék olcsón - de a rendszer alá már egy 5k-ás 120GB-os SSD is elegendő, persze aki akar játékot vagy nagy helyigényű programot futtatni annak is elég lehet egy 240GB-os 9k-ért vagy kicsit többért egy 480GB-os.
MÁS:
Igen sajnos ha bekapcsolod akkor még fog molyolni egy kicsit a frissítésekkel, de reggel azzal kell kezdeni vagy ha hazaaérsz, hogy bekapcsolod a gépet: elmész a mosdóba, eszel, iszol stb. és mire odajutsz, hogy leülj elé már megcsinálta a frissítés maradékát.Ha otthon maradok akkor felkelés után egyből a gépet lövöm be utána megyek mosdóban, iszok kimosom a csipát a szememből beágyazás, felöltözés stb. mire odajutok, hogy leüljek a gép elé addigra már a egy kis karbantartáson is túl van.
A Windows 10 igényli az IDLE állapotot, jobban mint a korábbi Windows-ok. Ha napi szinten hagyod pár órát IDLE módban akkor használat közben nemigen fog zavarni semmivel a gép.
-
King Unique
titán
válasz
jasonka #105701 üzenetére
Általában havonta szokott lenni 1-3 db összesítő frissítés, amiből nem is feltétlen települ mind automatikusan, van hogy a standard patch kedd után megjelent + 1-2 db csak választható. Aztán alkalmanként szokott lenni pl. .NET, Adobe Flash frissítés is, de ezek általában települnek az előbbiekkel együtt. Meg aki a beépített antivírus szoftvert (Windows Defender) használja, max. ahhoz jönnek naponta a WU-n frissítések, de azokat szinte észre sem venni.
Vagyis a lényeg az, hogy a folyamatosan és a naponta frissít a W10 eleve túlzás, ez így általánosan nem igaz, max. a Defender lehet kivétel, de az meg különösebben nem téma ilyen szempontból. Viszont ha valaki sokáig, hónapokig egyáltalán nem frissíti a Windowst, akkor nem meglepő, ha felhalmozódik egy adag. Viszont azokat nem 1 hét alatt, nem napokra lebontva telepíti, hanem lehetőleg egyszerre, vagy max. egy restart után a még fennmaradókat. Legalábbis normál esetben így szokott menni. -
Cs1csó
titán
válasz
jasonka #105701 üzenetére
Akinek rendesen up to date a rendszer annak semmi extra. Manuálisan is szoktad nézni vagy manuálisan is indítasz keresésést? Mert ha igen akkor előfordulhat, hogy több frissítés is van de ha manuálisan nem nyúlsz a frissítéshez akkor max egy üzenet jelenik meg a tálcán, hogy frissítések vannak és elég a nap végé a start menüben a FŐKAPCSOLÓ résznél a FRISSÍTÉS ÉS LEÁLLÍTÁS opcióra kattintani és magának frissíti amit kell majd leállítja a gépet, ekkor nem kell ott állni mellett várni stb.
-
King Unique
titán
válasz
jasonka #98937 üzenetére
A rendszernek az 50 GB-os partíció nem túl sok, lehetett volna nagyobbra is szabni. De ez függ attól is, hogy pl. mennyi és mekkora tárhelyigényű program lesz rá telepítve. Ha kevés a szabad terület, akkor meg ott van a Lemezkarbantartó, azzal lehet pl. a különféle frissítések után megmaradt fájlokat törölni és ezáltal tárhelyet felszabadítani. De amúgy az előző Windows 10-telepítést 10 nap után automatikusan törli a rendszer, ahogyan a régebbi rendszer-visszaállítási pontokat is, ha elérik a %-os limitet, plusz a Tárterületsegéd is beállítható, hogy automatikusan szabadítson fel tárhelyet a megadott tartalmak törlésével.
Az, hogy készítettél komplett mentést (lemezképfájl) a Windowsról, az jó ötlet. Ahogyan a Fájlelőzmények szolgáltatás bekapcsolása és használata is jól tud jönni, viszont annál az alapértelmezett beállítás az óránkénti mentés és azok végtelen ideig történő megőrzése. Vagyis ha pl. az utóbbit nem állítod át, akkor előbb-utóbb felhalmozódhat egy nagyobb adag, ami jelentős tárhelyet foglalhat le. De van lehetőség a régebbi változatok törlésére manuálisan is, ami pl. ebben a leírásban szemléltetve van. Továbbá, hogy pontosan mi és mennyi tárhelyet foglal az adott meghajtón, azt a gépházban is meg lehet nézni a tárhelyhasználatnál. Valamint vannak külön erre szakosodott speciális programok is, mint pl. a TreeSize, SpaceSniffer, WinDirStat, stb.
-
törölt tag
válasz
jasonka #98031 üzenetére
1. A rendszer pakolja bele az alkalmazásokat, amiket telepít vagy telepítesz. A Naptár is egy app. Ha nem a rendszermeghajtón van, akkor valamikor megmondtad neki, hogy ne oda telepítse (vagy esetleg nem volt semmi hely a C:-n). Nem törölheted, mert rendszermappa.
2. A rendszergazda nem fér hozzá mindenhez és nem tulajdonosa mindennek. Azokhoz a mappákhoz nincs teljes hozzáférésed, amiknek a törlése vagy a módosítása összeomlást vagy komoly gondokat okozna.
3. A TrustedInstaller segítségével telepít és végez módosításokat a rendszer.+1. Ne buheráld a jogosultságokat meg ne vedd át a rendszermappák fölött a tulajdont, mert abból gondod lesz.
Ha a mappába nem kerül semmi, akkor idővel törlődik. Ha kézzel törlöd, de a rendszer elmentette telepítési helynek (mert egy alkalmazás írna oda), akkor újra létre fogja hozni.
-
Kékes525
félisten
válasz
jasonka #98031 üzenetére
"én vagyok a rendszergazda, hogyhogy nem kaphatok teljes hozzáférést "
Mert könnyen tudsz rendszergazda lenni, viszont ha nem értesz hozzá, akkor könnyen tudnál kárt okozni is. Ezért sincs teljes hozzáférés. Másrészt, ha valamilyen folyamat használja, akkor közvetlenül törölni nem lehet.
Ezzel próbáld meg: LockHunter is a foolproof file unlocker
A rendszergazdánál is van nagyobb jogosultság, a szuper rendszergazda: Szuper adminisztrátori fiók bekapcsolása a Windows 10-ben - Hír - Computerworld, [Hogyan] Engedélyezzük a rejtett Administrator fiókot Windows 10 alatt
-
válasz
jasonka #91226 üzenetére
Antennakezeles, repulo mod, bemutato mod-
Mivel a w10 nemcsak desktop, hanem mobil OS is. Egy tableten telefonon is meglepodsz a demo mod, vagy a repulo mod lehetosegen? Ugye hogy nem.Penztarca, a virtualis penzedet kezeli.
Szivveres, ha nagyon erdekel keress ra a VMWare HA, ha-agent, heartbeat kifejezesekre.
Roviden, a virtual gep ezen periodikus jelekkel tudatja hogy meg fut. -
Cs1csó
titán
válasz
jasonka #91226 üzenetére
A "felügyeleti eszközök" és hasonló helyekre direkt nem mászok be manuálisan, persze ha végigolvassa az ember akkor sok fölöslegesnek tűnő dolog van de a nagy része amúgy is fel van függesztve ergo erőforrásokat nem emészti, plusz minden mindennel - is - összefügg tehát ezért kell óvatosan a Windows lelkivilágában belepiszkálni, én ezt 2 módon tesztem csak:
- a Gépházban amit lehet OFF-ra teszek, kikapcsolok - az összes adtküldéses UWP-s baromásgokat stb. de ugye ezek könnyen elérhető beállításoka nincsenek eldugva ergo nem is veszélyesek
- külső programot használok, vannak számomra bevált programok amiket x éve használok már és nem csalódtam bennük plusz ha jön valami gond csak az esetleg visszaállítás csak egy kattintásEzekkel a programokkal is lehet persze gondot okozni.
-
Cs1csó
titán
válasz
jasonka #91206 üzenetére
Kezdésnek:
Gépház - Adatvédelem - Háttérben futó alkalmazásoknál a gépház és a biztonsági központ is legyen engdélyezve
A másik hely - Gépház - Rendszer - Értesítések és műveletek - Alkalmazások és más küldők értesítéseinek a megjelenítése is legyen engedélyezve és ha alatta van valami pl. gépház az is legyen pipa
-
jasonka
aktív tag
válasz
jasonka #90180 üzenetére
Rendben van, akkor + még : - hisz "úgy tanul a gyerek, ha kérdez...
"
Olyan hibajelzések is akadnak, hogy - úgymond :
"A szűrőkezelő nem tudott csatlakozni a(z) '\Device\HarddiskVolume15' kötethez..."
1. Mi az a "szűrőkezelő" ? (Eating or drinking... ?
)
2. Azt értem, hogy vmi a merevlemez(ekkel) van, de hol keressem az adott - jelen esetben "a 15. sz. " kötetet ?
3. MIÉRT állhatott elő ez a hiba (a HD Sentinel szerint mindkét merevlemez kifogástalan kondíciójú és 38 fokon üzemel - viszonylag új állapotban - 1,5 ill. 0,5 évesek...) -
Geth
veterán
válasz
jasonka #90086 üzenetére
Nálam többnyire bepattan (~1 mp), szóval ott Nálad is lehet valami gond.
Egyébként tökjó, hogy írod a géped megizmosodott, de azt gondolom nem felejtetted el, hogy XP óta a rendszer komplexitása is "megizmosodott", több komponens, szolgáltatás van, ezek mind-mind logolnak az event viewerbe.De hogy a konkrét hibára is írjak (és ehhez csak a keresőt kellett használni
):
(#71246) SenorDave kolléga már majdnem megoldotta, már csak egy apró segítség kellett tőlem (én már nem tudom hol olvastam). -
xy.zsolt
őstag
válasz
jasonka #90086 üzenetére
Azért mert egy megbízhatatlan, instabil, kiforratlan, sz@r tákolmány az egész, úgy ahogy van....A Windows 7 idejében talán még nem volt akkora profit kényszer mint napjainkban....ez persze kb mindenre igaz, nem csak a Windowsra.....viszont annyiban más ez a szitu, hogy kisebb a konkurencia nyomása....ezért nem érthető a sok hiba amivel piacra dobnak egy frissített terméket.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
jasonka #86606 üzenetére
Tehát leállítottad a gépet kihúzgáltad a VGA kábelt és HDMI-kábellel kötötted össze a monitort a géppel majd bekapcsoltad és most nem kerek?
Képernyő beállítások, frissítsd a driver-ét stb. ebben nem vagyok otthon de próbáld végigzongorázni a lehetőségeket vagy a monitort is kalibráld újra - gyári beállítások - stb.
-
zolee001
őstag
válasz
jasonka #82754 üzenetére
Ruházz be valami 4-5 éves középkategoriás videokártyába, 3-4-5.000 ft lehet az értéke,1GB ram legyen rajta
Ekkor nagy valoszinüséggel müködni fog a Remote FX,Itt ezt irják
1. On a 32-bit Windows 10 computer, copy the "PHOTOSHP" folder and contents from the CD to the desktop (or other location.)
2. Run "setup.exe" in that folder as an administrator.
3. Complete the install of Photoshop 5.0 on your 32-bit pc.
4. Copy the following to a flash drive, or transfer using a network.
a. C:\Program Files\Adobe (all contents and sub-folders)
b. C:\Windows\KPCMS.INI
c. C:\Windows\System32 (any file that was modified the date of install)
5. On your 64-bit Windows 10 computer, copy the above files, into the same file structure. Do NOT overwrite any existing file.
6. Make sure you have a pagefile. No matter how much ram you have, Photoshop looks for a pagefile and calls it ram.
7. Reboot.
8. Locate and run "Photoshp.exe"
Note Photoshop will not show up as an installed program and will not show up on your Apps list. You will need to pin to start, add to your desktop, etc. .Egyébként a Windows 10 1803-ban nekem itt viirit egy Adobe Phtoshop Express nevü program kéretlenül települt a windowssal,gondolom valami butitott dolog de hátha j
-
szabonagyur
félisten
válasz
jasonka #82754 üzenetére
Amúgy felraktad már az elkészített virtuális gépre a PS-t?
Ahogy látom ezen a VGA dolgon vagy fennakadva egy ideje, feleslegesen.
Virtuális gépen korlátozott VGA képességeid lesznek, felrakod a PS-t ahogy megy úgy megy.
Ez sajna ilyen, vagy Win10 és újabb PS vagy régebbi Win és a mostani PS. Kérdés mi az olcsóbb mivel ahogy írtad a jelenlegi géped only Win10 kompatibilis.
És még egyszer, utoljára leírom van benne VGA a virtuálisban is, egy általános ami képi megjelenítésre, de akár filmet nézni is OK.
A gazda gépben is van VGA, CPU-ba integráltnak hívják, annak a képességeit tudod valamennyire átvinni a virtuálisban.
-
zolee001
őstag
válasz
jasonka #82741 üzenetére
A hyper v-nek is fel kellene telepiteni az "integration toolt",valamnt a direct x problémádra pontos választ nem tudok de a hyper v beállitások között találsz egy "remote fx" funkciot ami pont a képi átvitelre valo,persze ha támogatja az adott video kártya.
A photoshop programot probáld a win 10-zen compatibility modban telepiteni,hátha megeszi.
Valamint volt illetve a program utodja létezik a mai napig is ITT irnak rola.
Ezzel az eszközzel "megjavithatod" a nem müködö inkombatibilis programot.Lehet,hogy az aktuális windows 10 hyper v nem támogatja az xp-t,ITT[/L egy WS2012 XP integration file,Hyper v 2016 megeszi és müködik.]
-
Cs1csó
titán
válasz
jasonka #82741 üzenetére
Esetleg dual boot? Mikor fotosoppolni akarsz átbootolsz. Nem kötekedésként de az ilyet nem mindig értem: ha valaki komolyan fotoboltol sokat akár profi szinten az vegye meg (akár virágbolt) ha meg minimális hobbi a családi fotókat arra meg egy ingyenest is meg lehet tanulni használni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
jasonka #82739 üzenetére
De mit szeretnél? Mi az amit futtatni akarsz?
A Vmware tools telepítése közben meg fogja kérdezni, hogy mit szeretnél használni, illetve a virtuális gép beállításainál meg tudod adni, hogy mennyire memória legyen a VGA-nak stb.
De sosem lesz ugyanolyan, mint a natív rendszered.
-
szabonagyur
félisten
válasz
jasonka #82733 üzenetére
Vmware tools az fent az eszközök vagy melyik menüből ha lenyitod ott lesz (az adott virtuális OS ablakban kell indítani), hogy Vmware tools telepítése (telóról vagyok nincs előttem most).
Amúgy hol ír neked ilyet hogy nincs driver telepítve? Alapból felrak minden drivert mivel ha XP-t választasz ki első ablakban akkor olyan hardvereket emulál amit ismer az OS, semmi extra nem lesz.
De amúgy mit is szeretnél? Kicsit elkavarodtam már.
-
vlevi
nagyúr
válasz
jasonka #82730 üzenetére
A vendég gépre fel kell telepíteni a VMware tool-s (vagy, ha virtualboxot használsz, akkor az alá, most nem jut eszembe, mi a neve). Az fogja felokosítani a vendég gépet úgy, hogy a virtualbox videókártyát felismerje a vendég gép, és rendesen működjön.
Én pl. annakidején GT Legends-el játszottam vendég gép alatt, szóval directx9-et tudja
A vendég gépre a videókártyát ui. nem egyazegyben "küldi" át a virtualbox, hanem csak emulál bizonyos funkciókat. Ha az említett segédprogi fel van telepítve, az tulajdonképpen ennek a virtualboxos videókártyának a drivere. Meg még sok egyéb, mert pl. egérmozgatást javítja, lehet ki/be másolni a vendég és gazda gép között fileokat, a videó felbontást az ablakhoz állítani, ésatöbbi.
-
szabonagyur
félisten
válasz
jasonka #82688 üzenetére
A legegyszerűbb:
1. Virtualbox leszed
2. ISO gép készítése/letöltése ami kell
3. Vbox indít, megadsz egy nevet meg kiválasztod, hogy XP32 bit.
4. Megadod hova mentse el magát a virtuális gépet
5. Finish-re nyom, majd mielőtt indul a beállításokban beállítod a memória, processzor stb. dolgokat (méret, ilyenek)
6. Start Virtual Machine, egyből feldobja, hogy akkor add meg a ISO lemez helyét, ezt megadod és elindul a telepítő.Ha bármi mást ír ki akkor dobj ide képet, bár talán van ennek jobb téma is.
-
pc360
addikt
válasz
jasonka #81743 üzenetére
Ha van oldalgombja az egérnek, akkor az beállítható Backspace-re, vagy ALT + fölfelére, ami visszaléptet egy szintet, és a CTRL-t nyomvatartva nyitod meg a mappát újra, így azzal új ablak jön létre a kívánt helyről. Én legalábbis a legtöbb esetben ezt alkalmazom. A Backspace, enter, Del és ilyesmi gombok amúgy elég hasznosak az egéren, mert nem kell minden apróságért a billentyűzethez kapni.
-
Geth
veterán
válasz
jasonka #81743 üzenetére
minél egyszerűbben szeretném, nem pl. billentyűkombinációval
Ez mondjuk elég paradoxA tálcán a már futó Explorer ikonján egér középső gombjával (laptopon ha nincs fizikai, általában lehet bindelni pl. háromujjasra) katt újat nyit. Ez mondjuk minden alkalmazással működik, ami enged több instancet futtatni (pl. böngésző).
Vagy magában az Explorerben jobb katt egy folderen, és új ablak (ennek előnye, hogy rögtön azt nyitja meg).
A linkelt lista szégyene, hogy a Far Manager nincs rajta
-
-
King Unique
titán
válasz
jasonka #79605 üzenetére
Normál esetben a fájlkezelőben megnyitva a DVD lemezen látszania kellene a kiírt telepítő tartalmának ugyanúgy, mint amikor virtuális meghajtóként felcsatolod a lemezképfájlt. Ha esetedben egyik lemezen sincs semmi, akkor az érdekes... De amúgy én sem értem, hogy minek optikai lemezzel szórakozni, ha van pendrive-is, pláne 32 bites rendszerrel a leendő új hardveren. Ami valószínűleg eleve UEFI-s lesz és ráadásul olyan típusú, amelynél EFI módban 32 bites Windowst nem is lehet majd telepíteni, hanem csak 64 biteset. Az előbbi telepítéséhez max. a legacy BIOS (CSM) mód lehetne opció, de egy eleve UEFI-s hardveren elsődlegesen értelemszerűen az EFI telepítési módot célszerű használni, pláne egy modern Windows 10-nél.
(#79617) cintula187:
A funkciófrissítéshez (build upgrade) alsó hangon azért legalább 10-15 GB szabad tárhely általában szükséges a rendszerpartíción (C). Ez a "1709 nél nem volt ilyen gond" dolog nem éppen világos, mert ez ugyanúgy a korábbi verziókra, a korábbi build upgrade-ekre is vonatkozik. Tehát a 8 GB kevés lesz és szükség lehet a rendszerpartíció átméretezésére, ha már úgyis többfelé van osztva az SSD. Ha ez számodra nem opció, akkor a 1803-nál marad a tiszta telepítés. Ha pedig nem sürgős a dolog, akkor használod tovább a 1709-et, ahol a Pro kiadástól kezdődően akár 1 éves halasztás is beállítható a funkciófrissítéseknél. -
-
jasonka
aktív tag
válasz
jasonka #79579 üzenetére
Már csak egy (?) kérdésem lenne (a régi konfig szétszedése előtt...
)
Most végre készítettem egy-egy boot-os telepítő DVD-t ISO képfájlokkal WIN10-64bit-hez, illetve WIN10-32bit-höz - meg is írta a program, de mind Win7 alól, mind XP alól üresnek "látszanak" a lemezek. Ettől még ott lehetnek a fájlok ?/ jók lehetnek "a megírt adathordozók"
?
-
King Unique
titán
válasz
jasonka #79561 üzenetére
Az előző válaszokban világosan le van írva, hogy mit kellene csinálni, ahogyan legutóbb pl. ebben is. A másik válaszban javasolt program pedig csak az ISO-fájl virtuális meghajtóként történő felcsatolásához kell, mert azt a Windows 7 nem támogatja natívan a Windows 8.x/10 rendszerekkel ellentétben. Mellesleg helyette vannak egyéb programok (példák) is, amelyeket inkább javasolt használni ilyen célra. Arról pedig szó sem volt, hogy magát a kiírást, illetve a telepítési adathordozó elkészítését ezekkel kellene megoldani.
Az meg a másik, hogy ez előbbiek csak a manuális módszerre, a fájlkezelős másolásra vonatkoznak. Ha olyan külső programot használsz, mint pl. a Rufus, akkor annál csak az ISO-fájlt kell betallózni, majd a legördülő menüből a megfelelő opciót kiválasztani. Ami magától értetődő, sőt ha odaviszed a kurzort, akkor mindegyiket elmagyarázza külön-külön szövegesen is. Mást nem kell beállítani a programban és utána mehet egyből a lemezképfájl kiírása. Nem mellesleg teljesen ingyenes, portable (telepíteni sem kell), 1 MB sincs a mérete stb.
-
jasonka
aktív tag
válasz
jasonka #79561 üzenetére
Bocs - nem elég figyelmesen olvastam el a hsz-odat - én "kaptam azon" hogy végre egy javasolt programmal lehet boot-os pendrive-ot előállítani a Daemon-nal - pedig Te nem ezt állítottad / javasoltad, hanem azt, hogy csak másoljak át vele a pendive-ra és az új gépen el fog indulni.
(Mint korábban írtam én csak szeretnék "biztosra menni" - azaz még a mostanin kipróbálni a bootolást -, hogy ha megjön az új konfiguráció ne akkor kelljen tépnem a hajamat, hogy "semmim sincs" (semmilyen alkalmazásom, op. rendszerem...)
-
King Unique
titán
válasz
jasonka #79516 üzenetére
Ha a régi, legacy BIOS-os gépen próbáltad ki, akkor a manuális fájlmásolásos módszernél még szükség lehet a pendrive-on lévő partíció aktívvá tételére is. Valamint a Rufus esetében a legördülő menüben értelemszerűen nem a screenshoton bejelölt natív EFI módot, hanem a legelső opciót (alapértelmezett) kell választani. Erről korábban már volt szó itt a topikban. Az MCT pedig FAT32 fájlrendszert és aktív partíciót állít be a pendrive-on, ami eleve jó mindkét bootolási, illetve telepítési módhoz. Már amikor működik a program és felismeri a pendrive-ot, mert egy korábbi hozzászólásban erre is linkelve voltak ellenpéldák...
-
jokeph
nagyúr
válasz
jasonka #79516 üzenetére
A régin nem fog elindulni, mert gondolom EFI/UEFI-GPT telepitőt készitettél.
Pontosan mi az az ásatag konfig, amire fel szeretnéd próbálni a W10-et ?
Nem EFI/UEFI-vel rendelkező alaplapokhoz hagyományos módú telepitőt kell csinálni (legacy/CSM), erre a célra még mindig a legegyszerűbb célprogram az MS oldalán található WIN7 USB/DVD TOOL.
Egyértelmű 4 lépésből kész van a "hagyományos" legacy W7/8/10 telepitő, tud DVD-re és pendrive-ra is dolgozni. -
Cs1csó
titán
válasz
jasonka #79516 üzenetére
El fog indulni még úgy is ahogy írták tehát csak simán átmásolod a pl. daemon toolsban megnyitott windows 10 telepítőt és a tartalmát átmásolod a pendrive-ra
Azon a gépen nem fog bootolni sajnos ha mindenképpen fel akarod rá tenni akkor még egy dolgot kipróbálhatsz itt a videó róla leírni macerás, egy hasonló régi gépre így tudtam: Windows telepítése HDD-ről
Ha valami nem világos akkor privát üzenetben keress meg.
-
Cs1csó
titán
válasz
jasonka #79489 üzenetére
Teljesen fölösleges ezen rugózni. Letöltöd ezt Media Creation Tool
Miután letöltötted ezt a kis programot két lehetőséged van:
1. bedgusz a gépbe egy 8GB-os pendrive-ot és elindítod a letöltött programot meg fogja kérdeni mit csináljon hozzon létre egy ISO fájlt vagy a bedugott pendrive-on hozzon létre egy bootolható windows 10-et?
Mivel a pendrive be van dugva ezért ha arra kattintasz hogy hozzon létre egy telepítőt akkor pikk-pakk megcsinálja utána már ezt a pendrive-ot bedugva abba a gépbe amire windows 10-et szeretnél telepíteni könnyen tudod majd telepíteni. Bootolás előtt az F2 vagy F8-at kell nyomva tartani. és akkor belépsz a bootmenübe vagy már egyből a pendrive-ról fog bootolni.2. lehetőség: azt választod hogy hozzon létre egy ISO fájlt ha végzett akkor letöltöd ezt: Rufus ezután bedugod a pendive-ot és elindítod a Rufust az egyből listázza is a pendrive-ot majd utána te betallózod az ISO fájl helyét FONTOS legfelül az legyen: GPT PARTICIÓS SÉMA UEFIS GÉPHEZ majd kattintasz a startra ha lefut akkor kész van egy bootolható pendrive-od.
-
-
válasz
jasonka #79448 üzenetére
Nem. ISO-t kell kapnod, amit egy programmal, mondjuk RUFUS-szal kiírsz egy pendrive-re mert akkor lesz bootolható. Ha csak simán copy->paste a pendrivera a fájlok, soha nem indul el neked a telepítő.
(#79449) Liner
Jah, hogy crack.
Alapelveket olvasd el, ez warez, menj oda érdeklődni, ahonnan leszedted az okosságot.
-
King Unique
titán
válasz
jasonka #79439 üzenetére
Egy egyrétegű DVD lemezre ~ 4,37 GB fér rá, tehát az imént említett 4,25 GB-os ISO-hoz nem kell kétrétegű lemez. A kiíráshoz használható a Windows beépített lemezképírója, vagy külső program (példa) a képfájl lemezre írása módszerrel. A bootolás előtt pedig értelemszerűen be kell állítani a BIOS-ban a megfelelő boot sorrendet, vagy hardvertől függően pl. F12-vel kiválasztani a megfelelő boot eszközt, majd arról indítani a telepítőt. Esetleg közben megnyomni egy billentyűt az indításhoz, ha kéri. Ennek normál esetben működnie kell. Ha nem, akkor az lehet az optikai meghajtó, lemez, kiírás, BIOS-beállítás stb. hibája miatt.
-
Geth
veterán
válasz
jasonka #79430 üzenetére
Ahogy (#79428) Doky586 helyesen megjegyezte, 8GB lesz a minimum pendrive, mert a 4GB-ot egy picit már kinőtte a gyári telepítő (benéztem).
Az .iso-t meg a legtöbb tömörítő program (pl. WinRAR) meg tudja nyitni, csak rá kell másolni a tartalmát, magához a másoláshoz nem kell külső program.
(#79431) jokeph kérdése pedig azért lehet fontos, hogy tényleg EFI-s alaplap lesz-e az új, mert
ha mégsem, akkor extra lépés még elképzelhető a pendrive-val kapcsolatban.Erre az alaplapra Win7-et nehezebb felszenvedni, mint a Win10-et
-
-
Geth
veterán
válasz
jasonka #79424 üzenetére
Letöltesz egy 64 bites image-t mondjuk innen (MS-től fog lejönni a konkrét image, ez csak egy link generáló front oldal).
Kell egy legalább 4GB pendrive, egy darab FAT32 partícióval
Megnyitod a letöltött .iso-t, és a tartalmát rámásolod a pendrivera.Mivel az új gép több mint valószínű EFI-vel fog rendelkezni (BIOS helyett), ennyi elég is.
-
-
-
westlake
félisten
válasz
jasonka #79348 üzenetére
A 1803-as (17134.1) a legfrissebb Microsoft által kiadott telepítő, de nem a legfrissebb (17134.48) telepítő. Ha a legfrissebbet keresed, akkor az internet sötétebb bugyraiban kell keresgélned.
Miért is került egyáltalán szóba a 32-bites telepítő? Szerintem 2018-ban végképp nincs rá szükség. Nem is értem, hogy a Microsoft miért nem kaszálja már el, mint Server vonalon. -
jasonka
aktív tag
válasz
jasonka #79347 üzenetére
OK - OK
figyelmesebben körülnézve már megértettem, hogy az 1803 változat a legújabb frissítéseket is tartalmazza (mondjuk nem értem, terjedelemre hogy lehet kevesebb, mint az "alap" - de nem kell mindent érteni...
) akkor viszont a letölthető egyféle 64 bitesnek nincsenek "beintegrált" frissítései ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VoLTE/VoWiFi
- Anime filmek és sorozatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- World of Tanks - MMO
- Spórolós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest