- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #128482 üzenetére
Nem, nem kell újratelepíteni a 0-ról, sőt még alaplapcsere, vagy akár teljes hardvermódosítás esetén sem feltétlen, ha megfelelően csinálod, lásd egy másik esetnél leírtakat.
-
Doky586
félisten
válasz
Ha alaplap marad akkor biztos nem kell.
Ha amd Ryzen-t cserélsz intel P4 -re akkor előfordulhat hogy kell, de ki fog derülni..
-
válasz
A win10 már nem annyira kényes rá. Szerintem nézd meg mit reagál rá a win, jól működik-e vele, ha nincs más bajod a win10 (ha az van fent egyátalán), akkor ne telepítsd újra szvsz.
-
Csupingo
veterán
válasz
Win 10-nél 99% hogy nem lesz gond. Többen cseréltek már komplett gépet is és túlélte a win. (Nálam is.) A régebbi windows-ok érzékenyebbek voltak erre. Ha sikerül és semmi anomáliát nem tapasztalsz, akkor szerintem felesleges újra telepíteni.
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #127228 üzenetére
A rendszer-visszaállítás alapesetben nincs is bekapcsolva, azt a felhasználónak kell külön, ha használni akarja és ott az is beállítható mekkora lemezterület legyen lefoglalva a visszaállítási pontoknak. Vagyis ha nálad célirányosan be volt, akkor nem világos most miért kapcsoltad ki, meg hogyan jön ehhez a gépházban a Tárterületsegéd, amivel törölni lehet az egyes szükségtelen fájlokat, nem az előbbit be/kikapcsolni?
Azt neked kellene tudni, hogy esetedben érdemes volt-e kikapcsolni, de ha egyáltalán nem használod és van mindig naprakész rendszermentésed beépített eszközzel / külső programmal készítve, akkor valóban nem szükséges. Amúgy meg hasznos funkció a rendszer-visszaállítás, van hogy nagyon jól tud jönni 1-1 visszaállítási pont és nem feltétlen azon a pár-néhány GB-on érdemes spórolni, amit lefoglalhat.Ha kevés a szabad lemezterület, akkor első lépés, hogy megnézed esetedben mi és mennyit foglal le. Majd a takarításhoz ott van a lemezkarbantartó, gépházban a Tárterületsegéd ami működése automatizálható is, valamint a lemezterület felszabadítása a Windows 10 rendszerben leírásban taglaltak. A fájlok törlésénél meg egyrészt beállítható hogy az adott meghajtón a lomtár mekkora lemezterületet foglalhat le és legyen-e megerősítő üzenet törlés előtt stb., másrészt létezik Shift + Delete módszer is a "végleges" törléshez, nem feltétlen muszáj mindent a lomtárba mozgatni és ott tárolni.
-
Semplar
őstag
válasz
Jack Oneill #126060 üzenetére
Szigorodott a driver aláírás ellenőrzése. Talán a legújabb még nem ment át a teszten.
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #125187 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #125187 üzenetére
igazság szerint rád van bízva, ha eddig is ment a rendszer akkor ráér, pl. majd akkor amikor lesz úgy időd, hogy ha beüt a gebasz tudj gépészkedni.
-
moody90
csendes tag
válasz
Jack Oneill #123192 üzenetére
Köszönöm a válaszod, de mind a kettőt próbáltam, és úgy sem volt jó. A webes verziónál abszolút nem tudom, hogy miért nem működik... Lehet, hogy valami Discord beállítási hiba okozhatja?
-
válasz
Jack Oneill #123116 üzenetére
Nálam nyitva van az is, úgy használ ennyi memóriát.
-
válasz
Jack Oneill #122992 üzenetére
Elsőre csökkentett módban indítsd a W10-t, hátha akkor megengedi, ha nem, akkor meg egy Live Linux pen-ről bebootolsz...
(W10 telepítőről is bootolhatsz, parancssorból is lehet másolni ha otthon vagy benne (copy vagy xcopy stb, csak Linux fájlkezelőjével grafikus felületen könnyebb) -
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #121536 üzenetére
Ha január közepe óta SEMMILYEN frissítés nem jön már a Windows 7-re akkor hogy, amúgy aki egy 11 éves oprendszert használ még mindig az meg is érdemli.
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #120912 üzenetére
Igen, pont az a lényege, hogy ha Microsoft-fiókkal használod a Windows 10-et és be van kapcsolva az egyes elemek szinkronizálása, akkor újratelepítés, illetve clean install után ugyanazzal a Microsoft-fiókkal bejelentkezve leszinkronizálódnak a korábban mentett beállítások, témák, stb. Ha esetleg az ellenkezője a cél, vagyis hogy ne szinkronizálva le, akkor meg nagyon egyszerű, kikapcsolod az előbb linkelt leírás alapján.
-
válasz
Jack Oneill #120828 üzenetére
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #110471 üzenetére
Magától megjavult...
-
vlevi
nagyúr
válasz
Jack Oneill #110442 üzenetére
Nnna, ez az. Ha az nvidia control panelt a wu rákja fel, az áruházból, akkor meg mindig a dch drivert használja, nem a normált.
Korábban azt olvastam, hogy a dch típusú driverrol már nem lehet visszatérni a normákra. Ezek szerint a dudu sem tuja teljesen letörölni a dch -t úgy, hogy utána telepíthető legyen a régi.
A dch egyébként azt jelenti, hogy az már egy újabb típusú csomag.
Talán az ipon cikkben közérthetőbben le van írva.
[link] -
TRob1
veterán
válasz
Jack Oneill #110447 üzenetére
A kettőnek nincs köze egymáshoz.
Game Ready lehet a dch és a legacy telepítő is. A legacy (nvidianal nincs a nevében a dch) a szokásos, a dch pedig az újabb, úgymond modern változat (egyelőre talán csak a készítőknek könnyebb vele, nekünk kb ugyanaz). Nvidia drivernél a dch-ban nincs a Control Panel, ezt elvileg automatikusan letölti ha neten van a gép (illetve utólag is tölthető áruházból).
Ilyen dch driver lassan már minden más driverből is létezik, aztán egyszercsak már csak ilyenek lesznek. Ezek ha jól tudom, úgy frissülnek mint maga a win, vagy az általa pakolt driverek. -
TRob1
veterán
válasz
Jack Oneill #110442 üzenetére
Nézd már meg nincs-e a dch a telepítő nevében?
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #110440 üzenetére
Feladom, a DDU futtatásakor kellett volna egy olyan opciónak lennie, hogy letiltja a Windows Update-et.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #110438 üzenetére
Nem kellett volna, ha bepipálod - de lehet gyárilag is - a DDU a driver eltávolítása és a pucolás után letiltja a Windows update-et, legalábbis, hogy automatikusan ne kezdjen driver-t keresni, tehát nyugodtan van időd letölteni és manuálisan telepíteni egy driver-t.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #110435 üzenetére
Teljesen tanácstalan vagyok, de mint írtam DDU-val gyalulj le mindent majd szedd le a legfrissebb GRD verziót és telepítsd újra.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #110431 üzenetére
Azért mert a vezérlőpult egy "régi" dolog és a DCH modernebb felületet tartalmaz, sőt ha egy gépre telepítetted a DCH verziót utána már nem engedi a "normál" Game Ready Driver-t.
Amit megtehetnél, letöltöd a DDU-t és egy csökkentett módban történő futtatással minden Nvidia cuccot eltávolítasz a gépről. Majd letöltöd a GDR verziót és telepíted, akkor majd lennie kell vezérlőpultnak.
Amúgy most már nem látok DHC-ét csak GDR-t vag SD-t.vlevi
Most megint variált valamit az Nvidia mert a letöltőoldalon már nincs DHC hanem a Game Ready Driver (GRD) és Studio Driver (SD)
A Studio Driver vette át a DHC helyét vagy ez most más? -
vlevi
nagyúr
válasz
Jack Oneill #110429 üzenetére
Nem csak az Nvdia Drivert.
Már egy ideje minden driver lehet hagyományos, vagy az újabb, DCH.
Pár szóban itt olvashatsz róla [link] -
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #110428 üzenetére
Sikerült a store-bol leszedni. De mi ez a baromság? A win store tartalmazza csak az nvidia vezerlopultot? Ez megint valami win10 fogyatékosság?
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #110417 üzenetére
Ha Kingston SSD, akkor azoknál rendszerint megoldható a Kingston SSD Manager programmal az SSD-re telepített Windows alól futtatva, ami nem destruktív, már próbáltam. De ha az adott modellnél esetleg mást (külön boot eszköz / másodlagos meghajtó) javasol a hivatalos leírás, akkor nyilván azt kell követni.
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #110415 üzenetére
Ha az SSD-nél firmware-t akarsz frissíteni, akkor ahhoz rendszerint eleve a gyártó saját szoftvere szükséges, vagyis igen, nyilván képes. Ami megoldható akár az SSD-re telepített Windows alól indítva is, több gyártó termékékeinél ez általában gond nélkül lefut, eleve nem destruktív, max. egy restart kell utána, de egyes típusoknál lehet példa akár az ellenkezőjére (külön boot eszköz szükséges, destruktív) is. Ha még nem telepítettél W10-et arra az SSD-re, akkor másik lehetőségként megoldható nyilván a HDD-ről futtatott W10 alól indítva is, ahol az SSD elsődlegesen lehetőleg standard módon, azaz pl. SATA-n legyen csatlakoztatva, ne USB-n.
-
válasz
Jack Oneill #110411 üzenetére
Szuper lesz az ssd.
Amúgy nincs mitől tartani, semmi egyéb teendőd nincs vele, mint ha egy hdd lenne. Csak ez nagyon gyors lesz és hangtalan.
-
válasz
Jack Oneill #110409 üzenetére
A win C lesz amit most telepítesz, ha majd bedugod a vinyót amin a régi wined van, az azon lévő win partíció majd kap egy betűjelet, ami a soron következő. Ha bebootolnál később arról, akkor az a win lenne a C és az új kapna másik betűjelet.
-
válasz
Jack Oneill #110406 üzenetére
Én lehúznék minden egyéb meghajtót, majd miután felment a win, visszadugnám és úgy formáznám.
-
válasz
Jack Oneill #110401 üzenetére
C lesz a rendszer, de csak mikor saját maga fut. Tehát ha fut az oprendszer, akkor annak c a jele, ha elindítod mondjuk a régit, akkor az lesz a c és az új rendszer meg kap egy másik betűjelet.
-
Met
nagyúr
válasz
Jack Oneill #110403 üzenetére
utólag is le tudod formázni
-
Met
nagyúr
válasz
Jack Oneill #110401 üzenetére
C-t, mert telepítés előtt kikapcsolod a gépet és lehúzgálod a hdd-ket hogy csak a rendszernek szánt ssd legyen az alaplapra dugva.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
Jack Oneill #110395 üzenetére
Ez így akkor működik, ha a Chrome az alapértelmezett böngésző.
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #110264 üzenetére
Igen, működhet, magának a W10-nek + a szokásos apró programoknak bőven elég egy 120/128 GB-os SSD, a tárhelyigényes játékok meg lehetnek akár másik fizikai lemezen is. Akkor lehet szükség nagyobb tárolókapacitású SSD-re, ha a C-re egyéb, tárhelyigényes programok is telepítve lesznek, vagy akár maguk a játékok. Viszont ez esetben ha esetleg rendszermentésre, vagy újratelepítésre kerül sor, akkor lásd az előző válaszban leírtakat.
Az SSD gyártójának saját szoftverére meg akkor lehet szükség, ha firmware-t akarsz frissíteni, esetleg Secure Erase-t futtatni, bár az utóbbi akár máshogyan is megoldható. Valamint akkor, ha az egyes diagnosztikai programok - pl. HDS, annak aktuális stabil/béta verziója - esetleg nem megfelelően detektálják az SSD állapotát, akkor érdemes a gyártó saját szoftverével is ránézni. Ellenkező esetben viszont nem létszükséget a gyártói szoftver a mindennapi használathoz.
-
válasz
Jack Oneill #110286 üzenetére
A gyári hibás firmware más tészta. Alapból az ssd-hez nem szükséges semmi plusz szoftver. Az ssd-s topikban biztos tudnak segíteni. Én mondjuk samsungot vennék az biztos.
-
válasz
Jack Oneill #110284 üzenetére
Ezt neked kell tudni, hogy mennyi programot használsz, nyilván ahhoz kell nézni megfelelő méretű ssd-t.
Nem kell semmilyen külső szoftver az ssd-hez.
A wint meg a macriummal át tudod klónozni a vinyóról és kész.
Az ssd-ről meg annyit mondanék, hogy az életben nem használnék többet vinyót. Egy külső lemezre mentegetni max dolgokat, de rendszernek és programoknak azt gondolom ssd-n a helye. Kurva jó, gyors, zajtalan.
-
válasz
Jack Oneill #110278 üzenetére
Ez így a legjobb!
Hiába lenne gyors az ssd-n a win, ha amiket olvas programokat és játékokat meg egy sokkal lassabb adathordozón vannak.
-
válasz
Jack Oneill #110264 üzenetére
Igen. Sokkal gyorsabb lesz, bár az a legjobb, ha mindent az ssd-re telepítesz.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jack Oneill #109556 üzenetére
Hmmm... W7x64 Ultimate-n ha annyit írok a keresőbe hogy scree, már dobja is fel a képernyő-kímélő-t, 4 féle variánsban.
Lehet hogy nem mindegyik W10 variánson működik így ?(#109563) csicso82:
Legegyszerűbben bemész a vezérlőpult energiagazdálkodás menüjébe, ezt ki tudod tenni parancsikonnak is, ott az aktuális energiagazdálkodáson belül hamar át tudod állítani.(W10-nél is így van).
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #109562 üzenetére
Lehet letiltottam valami ami nem engedi, lényegtelen, nekem 10-20 perc tétlenség után egyszerűen csak kapcsoljon ki a monitor és kész.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #109556 üzenetére
Nekem sincs, pedig tudom, hogy van ilyen konkrét mai példa: Windows 10 x perc tétlenség után megjelenik egy 3D-és óra és össze vissza mozog a képernyőn.
-
Geth
veterán
válasz
Jack Oneill #109392 üzenetére
Nem egyenlő, lásd retrim, vagy bővebben itt.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Jack Oneill #109381 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy a WIN10 felismeri az SSD-t, s nem akarja töredezettség mentesíteni!?
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #109264 üzenetére
Ez jó, de ha egyszerre több dolgot is átállítottál akkor túl sok a változó és nem tudjuk, hogy önmagában csak a Windows energiagazdálkodásának változtatásával mennyit lehetne nyerni. Lehet, hogy nem is a Windows energiagazdálkodása segített hanem csak az Nvidia vezérlőpultban történő módosítások.
Amúgy ha ennyire érdekelnek ezek a dolgok akkor inkább az MSI Afterburner-t kellene kipróbálni ott pl. lehet emelni a VGA feszültséget, kitolni a power limit-et, tehát "tuningolni" a kártyát.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #109255 üzenetére
Csicso
Tovább kísérleteztem. Nvidia vezerlopultban és Windows energiagazdalkodasban is. Nagy teljesítményre állítva hamarabb betölt a játék, és kB 5-6 FPS, amit pluszban el érek vele. Ez nem sok, de azért egy igényes játékban szerintem számít. Szóval eddig azt látom, van némi értelme a win energiagazdalkodasi nagy teljesítményre rakni, az nvidia vezerlopultban meg állítgatni ezt azt. -
venom8888
őstag
válasz
Jack Oneill #108431 üzenetére
A tetejen probaltam 3 at, es a hatuljaba is beledugtam. De semmi
-
zolee001
őstag
válasz
Jack Oneill #108129 üzenetére
Nem bonyolult ez ellenben logikus
A windows profilod a tiéd,a te adataid vannak ott aminek van jelszava méghozzá a sokak által utalt log on password
Ha egy másik eszközröl akaraod elérni a TE tulajdonodat értelemszerüen azt a jelszöt kéri (magyarul a TE engedélyedet a hozzáféréshez) amit megadtál
Ez akkor is igaz ha a másik eszköz is a te tulajdonod pl uaz az MS fiokkal mert a windows felé ezzel bizonyitod -
zolee001
őstag
válasz
Jack Oneill #108129 üzenetére
Én 16-32 közöttit de fogalmam nincs .hogy mik azok és nem is érdekel mert az azure cserélgeti a háttérben automatikusan,nekem meg meg kell nyomni egy db approve gombot
-
zolee001
őstag
válasz
Jack Oneill #107818 üzenetére
Azért elöbb modellezd le virtuális környezetben valamint magadnak adj mindenkihez full jogot mert a "jol beállitott" jogok esetében még az Administrator-nak sincs hozzáférése +ezeket a mappákat nem árt menteni/back upolni
-
zolee001
őstag
válasz
Jack Oneill #107816 üzenetére
Gépet usernek az érdekes lenne
A network share mappá(k)ban kell játszanod az ntsf irás/olvasás engedélyezésével avagy tiltásával egyesével illetve még az öröklödési szabályokkal
Pl megosztod az Authenticated userekkel a szülömappát (ezzel a password kérés feltétel duplán is teljesült) majd legyártod az almappákatInkább userenként kellene a "server" gépen megosztott mappákat létrehozni egyenként full joggal ,felcsatolni neki a kliens gépére mint H meghajto a network sharet és egy "Shared" mappát amibe mindenki tud irni/olvasni
10 gépnél már érdemes lenne egy server oprendszeren elgondolkozni,az essentials 25 userig müködik és a nem vészes árban benne vannak a CAL licenszek is,10 usernek a megosztásai,jogai,vpn,stb valamint automatikusan lementi a klienseket
-
zolee001
őstag
válasz
Jack Oneill #107802 üzenetére
Mindkét kérdésedre a válasz :igen bár server nélküli workgroup környezetben nem irigyellek
Elsö dolog amit már nagyjából megcsináltál a hálózati megosztás illetve a jogai,innen már csak a megosztott mappá(k)nak az ntfs sharejeivel kell küzdened fölg,hogy egymásba nyilnak igy az irás-olvasás öröklödéseket is figyelembe kell venned userrenként -
rushty
őstag
válasz
Jack Oneill #107670 üzenetére
Köszi, az egyszerű a nagyszerű, ha van bevált és működőképes, megkukkantom. (Az alap beépítettet se ismerem, nincs live login.)
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #107645 üzenetére
Bezavartál a téridő kontinuumba. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #107644 üzenetére
Most visszaallt a regi idore. Mi van ezzel?
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #107622 üzenetére
Az igaz is, a W10-nél jelent meg ez a digitális licenc, digitális jogosultság, ami pl. ingyenes upgrade-nél az előző operációs rendszer aktivált állapotának (termékkulcsának) és a hardverazonosítónak (Hardware ID) az együtteséből jön létre, rögzül a Microsoft aktiválási kiszolgálóin. A 1607-es verziótól kezdve pedig már Microsoft-fiókhoz is lehet kapcsolni a digitális jogosultságot. Ha hardvermódosítás történik, akkor az utóbbit célszerű használni, a hivatalos leírásban is azt javasolják. Vagy felhívni az ügyfélszolgálatot és pl. tönkrement alaplapra hivatkozva újraaktiválást kérni, többeknek még OEM licenc esetén is működött (bővebben). Szóval emiatt nem kell parázni.
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #107620 üzenetére
Mármint mikor? Ha eleve Microsoft-fiókkal használod, ahhoz van kapcsolva a licenc, hardvermódosítás után is azzal szándékozod, akkor lásd az előbbi válaszban leírtakat.
-
Geth
veterán
válasz
Jack Oneill #106913 üzenetére
Ezt is leírta, utolsó sor...
-
válasz
Jack Oneill #106581 üzenetére
Hol lenne már ez OEM?
The key works through an inactivated running Win10 PRO or a clean installation of Windows 10 PRO.
unlike OEM, this key can be used again if OS is reinstalled/formatted.
Plusz jó hogy mág oda van írva szép nagy betűkkel is, hogy: Windows 10 Professional Retail Cd Key Microsoft Global -
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #106428 üzenetére
Hát általánosan pl. így, a Windows beépített slmgr parancsát használva, + amit a másik válaszban szemléltettek. De a W10-nél összetettebb lett ez és nem kell meglepődni, ha OEM W7-ről ingyen upgrade-elt W10-nél ilyen, azaz Retail lesz. Valamint ha alapból a generic Retail kulcsot mutatja, amiről szintén volt szó itt.
-
movax
őstag
válasz
Jack Oneill #106430 üzenetére
Command promptban: slmgr -dli.
-
Kékes525
félisten
válasz
Gépház ==> Rendszer ==> Névjegy ==> Termékazonosító Ha a termékazonosító vége nem OEM, akkor retail.
-
mezis
félisten
válasz
-
törölt tag
válasz
Jack Oneill #106409 üzenetére
A "nagy forgalmu hires oldal" ebben az esetben csak felületet biztosít a partner és a vevő közt, felelősséget nem vállal a marketplace partner termékének minőségéért, szolgáltatásért stb. ÁSZF 16.1 pont (igaz, az ÁSZF nem szent, ha felügyeleti szerv úgy dönt akkor egy cég saját ÁSZF-je WC papírral egyenlő)
-
Kékes525
félisten
válasz
Jack Oneill #106409 üzenetére
Én csak úgy tudom elképzelni, hogy magánszemélyektől vagy cégektől vásárolják, akik Windows-ról áttértek más rendszerekre és már nincs szükségük a kulcsra. Habár akkor is nagyon olcsó. 1024.82 forint (€3.28).
-
törölt tag
válasz
Jack Oneill #106404 üzenetére
Ennyi erővel kihagyhatod az 5600 forintos emagot és közvetlenül a partnerüktől csak 3,3 euró.
Kékes525: ha Microsoft lelőné a kulcsot, az eladó küldene másikat vagy refund.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jack Oneill #106404 üzenetére
Ez rendkívül olcsó! Szinte már gyanús. Hogy a frászba tudnak ilyen olcsóhoz hozzáférni? Használt lenne? Egy licence kulcsnál számomra értelmezhetetlen a használtság. Kopott, gyűrött, nem jól működik?
Számomra értelmezhetetlen az 1 éves licence garancia. Egy év után már nem használható? Ha igen, akkor viszont nagyon drága.Ezt írja róla:
A virtuális licencet a vásárlás után 24 órán belül, e-mail csatolmányként, a számla részeként továbbítjuk ügyfeleinknek.
A szoftvert a Microsoft hivatalos oldaláról kell letölteni, a termék telepítő lemezt nem tartalmaz, így fizikai formátumban nem kerül kiküldésre.
A licenc 1 db PC-hez (asztali gép vagy laptop) használható fel, korlátlan számú újratelepítéshez.
Amennyiben a magyar nyelvet telepítéskor a szoftver nem kínálja fel, úgy a Windows 10 nyelvi csomag letöltésével (ingyenes) ez utólag is aktiválható. -
válasz
Jack Oneill #106343 üzenetére
Oem kulcs esetén ez akkor legális, ha felhívod a céget és kérsz új kulcsot. Ha adnak, legálissá válik. Egyébként akkor sem lesz legális, ha működik a dolog. Szerintem.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Jack Oneill #106336 üzenetére
Ez egy jó hír, így meg van oldva a probléma ..
Amúgy ez egy legális megoldás?És mi van akkor ha később törlöd az MS fiókot, továbbra is megmarad a jogtiszta aktiválás?
-
lovi27
addikt
válasz
Jack Oneill #106309 üzenetére
Lehet, én is úgy használom, csak eddig ezt az ablakot a jó öreg
control userpasswords2
paranccsal nyitottam meg. -
temporello
tag
válasz
Jack Oneill #106088 üzenetére
Lehet,én is automatikusan MS fiókkal lépek be a gépemre:
https://win10faq.com/auto-login-windows-10/ -
törölt tag
válasz
Jack Oneill #106091 üzenetére
Hidd el, nem kell jelszó ha megfelelő a gép. Én a régit ujjlenyomattal ezt meg a kamerájával oldom fel.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #106088 üzenetére
Úgy tudom MS fióknál nem kikerülhető a jelszó.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jack Oneill #104585 üzenetére
Nálam is a legutóbbi, de csak az újraindításig. Úgy látszik ez egy bug.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #104587 üzenetére
CCleaner-ről kezdek leszokni, MANUÁLIS töredezettségmentesítésre pedig nem igazán van már szükség ha a géped IDLE módban is tud futni napi pár órát.
-
válasz
Jack Oneill #104587 üzenetére
Köszi
-
válasz
Jack Oneill #104585 üzenetére
Köszi az infót
Ez fantasztikus... -
Taci
addikt
válasz
Jack Oneill #104572 üzenetére
Ha csak jobb egérgomb --> Levétel a Start menüből, akkor megkeresed az Időjárás alkalmazást, jobb egérgomb rá --> Kitűzés a Start menübe
Ha törölte esetleg, akkor szerintem az Áruházból le lehet szedni, aztán a fent leírtakat kell elvégezni a telepítés után.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #102197 üzenetére
Azt tudom mert úgy is szoktam használni de a konkrét kérdés a LAN-ra vonatkozott, gondolom ha nincs "internet" akkor is működhet, a belső hálót használva.
-
pvt.peter
őstag
válasz
Jack Oneill #102019 üzenetére
Én azt eltüntettem, számomra csak foglalja a helyet.
A Start menüt felnyitva próbáltam meg keresni "on-the-fly". -
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #101498 üzenetére
Na végre, játékok alatt már eltűnik, pedig nem állítottam semmit.
-
törölt tag
válasz
Jack Oneill #99912 üzenetére
+German_TD
Ugye kódot nem társít, mert azt legfeljebb egyszer használunk, utána már nem kell, mert az új telepítésnél már generic key lesz használatban. Az azonosítót társítja, ami miatt nem lesz aktivált a rendszer, ha új gépnek tekinti. Ha OEM licenced van, akkor az új gépen elvileg nem fogja aktiválni, hiszen ez a korlátozás a Retailhez képest. Tehát a laptopodon lévő gyári rendszered nem tudod átvinni az asztali gépedre. Ha Retail kiadásod van, akkor igen. Szerintem erre gondoltak. De inkább nem mondom, mert mindenre volt már példa, meg az ellenkezőjére is.
Egyébként az SSD-s dologgal én is találkoztam annak idején (~1 éve). Ki akartam próbálni egy másikat átmenetileg, ezért beraktam. Telepítettem rá rendszert, és kiírta, hogy nincs digitális licenc a géphez. Beléptem MS-fiókkal, akkor sem talált, a hibaelhárítót javasolta. Mivel amúgy is visszakerült volna az eredeti, ezért azzal már nem szórakoztam.
liszi70: Tehát rátelepítetted a rendszert a régi borzalomra?
Mert az magyarázat lehet a hibádra, ha megtartott olyan beállításokat, amiket nem kellett volna.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #99897 üzenetére
Mondjuk pont játék alatt nem kellene ennyi "intelligencia" még egy Windows-ba is szorulhatott volna. (nagy gépigényű és/vagy teljes képernyős alkalmazások futtatásakor nem csinál erőforrás igényes dolgokat.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #99894 üzenetére
Szoktad huzamosabb ideig magára hagyni a gépet bekapcsolt állapotban? Nálam bőven van ilyen és akkor ki tudja magát élni a Windows: update-et kereshet, karbantarthat, optimalizálat felőlem telemetriát is küldhte. stb.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Jack Oneill #99846 üzenetére
Igen, de ha a régi gépen is használod akkor kitilthatják.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #91554 üzenetére
Igen
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #88850 üzenetére
Nemrég erről - régi driver új driver - volt egy diskurzusom. Egy alap "elmélet" szerint csak a legújabb kártyákkal szoktak igazán foglalkozni a többire magasról tesznek. Ez egyfajta városi legenda. Azaz minél régebbi a kártyád és minél újabb a driver annál "rosszabban" fog vele futni egy játék.
Erre jött egy teszt által történő cáfolat: [link]
Persze ha végignézed az utána lévő hozzászólásokat ott van aki panaszkodik de ez lehet egyedi eset és más gond is van a háttérben.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #88848 üzenetére
Igaz, az eszközök frissítése is a win udpate része, én mindig a legfrissebb VGA driver-t használom.
-
törölt tag
válasz
Jack Oneill #88814 üzenetére
Jól tetted, nálam is így volt/lesz, amikor szükséges.
-
Dragon27
senior tag
válasz
Jack Oneill #88814 üzenetére
Ez jól hangzik
ez pontosan hogyan?
Hol érdemes vásárolni mert egyre furább oldalakat találok [link] -
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #88778 üzenetére
Azert kerdezem, mert szereti enni a merevlemezt.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #88341 üzenetére
Ccleaner futtatása után a probléma megszűnt.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Jack Oneill #88344 üzenetére
Szerintem érdemes, sokszor nagyob meló kinyomozni miért szar, mint reinstall és probléma megoldva, de nem tudjuk meg az okát. Gondolom ha eltűnik a probléma, akkor nem is akarod már nagyon tudni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Jack Oneill #88341 üzenetére
Kapcsold ki a SysMain servicet. Amúgy nem túl régi az a vinyó, nincs az már nagyon leharcolva, és nagyon lassú, amiatt töketlenkedik rajta sokáig?
-
törölt tag
válasz
Jack Oneill #79902 üzenetére
Szerintem óvatosan bánj az ilyen programokkal. Egy időben használtam, mert gyorsabban tudtam beállítani a dolgokat, mint a gépházban kattintgatva, de csak később jöttem rá, hogy különféle problémákat okozott a rendszerben. Például a gépen nem működtek a szenzorok (fényszenzor és giroszkóp), pedig nem volt tiltva. A driverek telepítését WU-n keresztül tiltotta, mikor véletlenül rákattintottam, majd visszakapcsoltam (regeditben kellett matatni, másképpen nem javult meg). A Microsoft eszköze sem működik utána, amivel a telemetriai adatokat lehet ellenőrizni. Ha mindent kijelölsz, akkor semmi sem kap frissítést (Office sem), nincs Defender, nem működnek az appok, a szenzorok, és olyan helyeken is bezavarhat, amire most nem gondolsz.
Persze biztos vannak, akiknek minden okés utána, csak gondoltam szólok.Az összes beállítást el lehet végezni kézzel is. Pro-n el lehet halasztani a frissítéseket 35 napra, illetve a funkciófrissítéseket 365 napra - céges gépen gondolom nem Home fut. Az otthoni csoport nem fog visszakerülni, idővel váltanod kell más megoldásra.
Más programot nem próbáltam, de írták Redditen, hogy pl. a Skype működésében is komoly zavart okoznak a címek tiltogatásával. -
jokeph
nagyúr
válasz
Jack Oneill #79902 üzenetére
Nos, én nem bonyolódtam nagyon bele, az összes létező opciót amit láttam benne, mind tiltottam, válogatás nélkül (a defendert is tiltja ez esetben, annyira, hogy el se lehet inditani, lehet azt meg kellene hagyni).
Igy igazából nem nagyon tudok segiteni, hogy mit nem kellene feltétlen tiltani.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #79894 üzenetére
Kell lenni megoldásnak nézelődj a gépház - frissítés biztonság - hibaelhárítás nyomtatók résznél hátha segít. Az a baj, hogy az otthoni csoport megszüntetése sokakat megzavart.
-
Doky586
félisten
válasz
Jack Oneill #79894 üzenetére
"hogyan kell kiiktatni a frissiteseket"
Ez a legegyszerűbb !
Kihúzod a ethernet kábelt és soha többé nem dugod vissza..
(ámbár ennek vannak kisebb hátrányai is) -
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #79855 üzenetére
Erre valaki?
Az is megfordult a fejemben, hogy visszarakom a korabbi verziot, ahok meg volt otthoni csoport. Viszont nem tudom, win 10 alatt hogyan kell kiiktatni a frissiteseket.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest