- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Ez már az, amikor tovább léptél, ellenben előtte alapesetben lennie kell helyi fiók lehetőségnek is, mint az az előző válaszban szemléltetve volt. Szóval nem feltétlen kell ehhez lehúzni a gépet a netről, de akár az utóbbi is megoldás.
-
törölt tag
Innen menj vissza és ott van alul a hagyományos fiók lehetőség. Persze erre bökve is megkérdezi még biztos nem akarsz inkább MS fiókkal, nemet kell mondani és csinálja a hagyományos módon. Én azért szoktam helyivel telepíteni mert akkor én választok user mappa nevet, nem az emailből generálja.
-
Zoz
őstag
A bal alsó sarokban apró betűvel szokta írni, hogy Helyi fiók létrehozása, arra kell klikkelni. Utána még egyszer próbál győzködni, hogy milyen jó lesz neked a Microsoft fiók, ott is azt kell mondani, hogy kösz nem, helyi fiókot akarsz.
Win 8-nál volt, hogy még nem volt ilyen lehetőség, lehet, hogy még a korai Win10 telepítőknél is? Ott az volt a trükk, hogy ne legyen neten a gép, és akkor egyből a helyi fiókot dobta fel. -
Döglött Róka
veterán
Elolvastam, pont azért írtam a rántotthúst
Hülyeség az elvárásod, pont. De látod vannak önjelölt közösségek akik megcsinálják helyett a wim file-t.Ha meg a nyakadba varrtak egy deployment feladatot céges környezetben és szeretnél segítséget, akkor szólj. Szívesen útbaigazítalak hogyan lehet ezt kényelmesen, havi 1 órában elintézni egy felépített megoldás után és akkor nem itt kell hőzöngeni feleslegesen.
Elöljáróban:
Microsoft Deployment Toolkit:
https://docs.microsoft.com/en-us/sccm/mdt/ - Teljes mértékben ingyenes megoldás. -
Döglött Róka
veterán
Van windowsupdate használni meg tudod. Home usernek nincs pénzügyi vesztesége ha várnia kell telepítés után egy kicsit a frissítésre, vállalati környezetben megoldják.
Jelenleg 3 release van havonta ami fixen lemegy Windows 10-re, te azt várod mindig a legfrissebb release legyen fent. Szerintem ez egy hülye elvárás amikor ott az automatizált update rögtön.
Felvágják helyetted a rántotthúst otthon?
@BalaG: Tuti win10? Mivel akarod telepíteni?
-
Geth
veterán
Nem példálóztam, mert nem tudok egyet se felhozni. Szerintem nem ok nélkül. Ép ésszel felfoghatatlan mértékű pazarlás időben, pénzben, energiában, mindenben.
Nem tudom Nálad heti alkalom-e az újratelepítés, de úgy tűnik nem tudok tovább érvelni a felvetés értelmetlensége mellett, a korábbiakra is tettél magasról. -
Geth
veterán
Loopba kerültél, vigyázz
Ha csak egy hónap is eltelik és jön ki új cumulative, már írogatni fog, tökmindegy, hogy előtte a lehető legfrissebbel telepítetted.
Tehát ha gyártanának negyedévente imageket, kb. 1 hónapig lenne jó, utána ugyanott vagy. És mivel cumulative, csak az utolsót rakja fel, akkor is ha 2 hónapos, meg akkor is ha 5...Amiket használok szoftverek teljesen természetes, hogy negyed vagy félévente van belőlük új verzió.
de amikor 20+ munkahelyi gépet kell kordában tartani, akkor ez már egy kicsit frusztráló tud lenni
Márminthogy kézzel frissítgetni 20+ gépet??
Ha ezt elküldöm a helyi infrás srácnak, felnyerít és elüget -
King Unique
titán
Azért azt se felejtsük el, hogy a Windows 10-nél az aktuális főverziót mindig le lehet tölteni, aminek a lefrissítése viszonylag hamar megvan. Az pedig rendben van, hogy kb. félévente adnak ki új ISO-t, amikor egyben egy új főverzió is kijön. Lehetne ugyan akár sűrűbben is, de a havi frissítésekkel integrált telepítők terjesztése eddig sem volt annyira jellemző. Akinek ilyen kellett, az rendszerint oprend és társai külső forrásokból tudta beszerezni, vagy akár magának elkészíteni. Viszont a Windows 10-nél még így is sokkal jobb a helyzet, mint a korábbi Windows 7/8.1 rendszereknél. Pláne a 7-esnél, ahol talán 2011-ben kijött az SP1 ISO, aztán kb. ennyi...A 8.1-nél hivatalosan szintén csak max. az Update 1-es, vagy esetleg 3-as képfájl érhető el, amire a 7-eshez hasonlósan akár több 100 db frissítést kell feltelepíteni.
-
Geth
veterán
Gondolom végiggondoltad hány imageről van szó, mennyi CPU időbe kerül a legyártásuk, mennyi tárhelybe a tárolásuk és mennyi sávszélességbe a letöltésük (ugye WU-nál deltát kell csak áttolni a hálón).
Az áram és a környezetterhelést kihagyhatod, azok elhanyagolhatóak
Ezeket mind kiszámoltad és ebből kijött egy bagatel összeg, amit örömmel kiszórnak az ablakon, mert hiszen van elég és nembaj ha ennyivel kevesebb a profit, mert a szeretetért dolgoznak. -
Cs1csó
titán
Jelenleg MÉG amit az MCT-vel leszedsz Windows 10 az 1803-as RTM-nek kikiáltott Buildje ami kb. áprilisban lett kész. Tehát a te általad történt telepítés és a megjelenése közötti frissítéseket leszedi. Sőt rengeteg UWP-s appot - játékot - stb. is ekkor szed le.
Tegnap raktam fel a 1809-es builde-t és 2 db frissítés jött: a Windows Defender-hez.
Amiről te beszélsz az INTEGRÁLT telepítő amiket innen tudsz letölteni de ez nem HIVATALOS valaki önszorgalomból megcsinálta.
Windows 10 esetén már nem látom létjogosultságát ezeknek az integrált telepítőknek mivel egy most feltelepített 1803-asra is kb. egy fél tucat frissítés jön összesen, a mai átlag netekkel nem tétel. DE ahogy fentebb is írtam Windows 7-nél már van értelme a linkről integrált Windows 7 is elérhető.
-
Spet
addikt
Mert a spring creators update-el "megáldott" win10 a legújabb kiadás (ami áprilisi), amit elérhetsz az MS oldalán.
A biztonság frissítések meg minden hónapban jönnek (1 vagy több alkalommal). Ezért az MS nem fog kiadni mindig újabb telepítőt.
Most fog kijönni az őszi nagy frissítés (RS5) októberben, akkor az lesz majd a legfrissebb telepítő, amit elérhetsz
-
westlake
félisten
Nem is fogsz találkozni olyan hírrel, ami aggasztó lenne. Egy számodra nem legális MSDN kulcs nem fog fatális hibát okozni a Windows működésében és a Windows 7-es "Ön valószínűleg szoftverhamisítás áldozata lett" üzenet sem fog megjelenni a tálcán. A Windows nem tudja, hogy te nem egy olyan személy vagy, aki nem jogosul az MSDN kulcs használatára. A Windows csak azt tudja, hogy az a kulcs egy legális kulcs. Legális, de nem neked!
Ha olyan ember lennék, több ezer ilyen kulcsot adhattam volna el az aprón, mivel több MSDN fiókhoz is van hozzáférésem. Több ezer "legális" kulcsom van. Van olyan VL kulcsom, amivel 1500 darab gépet lehet aktiválni. Nade ezek a kulcsok egy adott cégnek legálisak, adott céges környezetben. -
westlake
félisten
Persze, ebben igazad van. De ne abból induljunk már ki, hogy mi van ha olyan... Utánanézett ennek bárki is? Kötve hiszem. Boldogan vásárolják a kulcsokat 3.000 forintért. Egyébként ha olyan kulcsokat árulnának, akkor vennék a fáradtságot és megemlítenék az oldalon, nem? Számtalan ilyen oldallal lehet találkozni, sőt még olyannal is, ahol olcsóbban adják, mint 10€. Ha jobban belegondolsz, akkor szerinted ezek legálisak, vagy éppen illegálisak? Szerintem te is tudod a választ.
De cáfoljon rám valaki és mondja azt, hogy márpedig ez az oldal legális (továbbértékesített) kulcsokat árul. Én ugyanúgy örülök majd neki, mint azok, akik 3.000 forintért vettek kulcsot. -
westlake
félisten
Pedig jobb lenne, ha mindenki komolyabban utánajár ennek, aki venne Windows 10-et, vagy éppen csak tanácsot adna a vásárláshoz másnak.
Javítson ki valaki, ha tévedek, de tudomásom szerint az ezekhez hasonló árú és a továbbértékesített Windows 7-ből frissített verziók legálisak. Minden más az átlagos felhasználónak (otthonra) illegálisnak minősül.#85652: Halott a link. Gondolom nem véletlenül.
-
PuMbA
titán
1. "Mondjuk ettől még mindig nem értem, hogy hogy a szarban keletkeztek ide ezek a mappák? Eszem megáll, komolyan.."
Biztonsági mentés a Windows 7-ről. Az eszednek akkor kéne megállnia, ha nem megy egy illesztőprogram miatt a Windows 10 és nem tudsz visszaállni az előző állapotra... nagyon rendes a Microsoft, hogy gondol a biztonsági mentésre
Új hsz: nagyon érdekes nézni itt az utolsó napos rohanásokat és a számomra alapvető kérdéseket úgy, hogy már a Windows 10 megjelenése óta használom otthon és a munkahelyemen is elsőként frissítve
A különbség csak az, hogy hónapok / évek múlva jönnek ugyanazok a kisebb átállási gondok, de elkerülni nem lehet sehogy sem.
-
törölt tag
Nem is azzal van baj, hogy nem szedi le legfrissebbet (néha jól jöhet régebbi build), de egy figyelmeztetést igazán kiírhatna, hogy van újabb verzió, akarod-e.
Ha rendben működik minden, akkor ne foglalkozz vele, takarítsd le a maradékokat. Ismeretségi körömben van olyan gép, amit megjelenés napján frissítettünk és azóta is naprakészen van tartva, semmi baja nincs azóta sem.
-
netpeti98
addikt
Mindegy, most már így maradnak a gépek. Egyszer majd újrarakom őket.
Csak ezért már felesleges újrarakni, ha nincs velük semmi probléma. Az ilyen build upgrade ritkán okoz problémát, főleg tiszta rendszer esetén. Másrészt jövőhéten itt az évfordulós frissítés ami ugyan ezzel a módszerrel megy fel.
-
törölt tag
Ha régebben töltötted le, akkor az régebbi ISO-t fog csinálni! Pontosabban a letöltés idejében legfrissebbnek mondhatót. Igazából én sem értem, miért nem olyan a Tool, hogy (kb.) naprakész fájlokat tölt le. Ha megnézed a MCT verzióját, amit használtál, akkor kiderül milyen ISO-t csinált.
A Windows.old és egyebek törölhetőek!
-
raidx
őstag
Ha megvannak a régi kulcsok inkább tiszta telepítést mert gyorsabb. Ha nincsenek kulcsok akkor frissítés és ott is lehet választani, ne őrizzen meg semmit a régi rendszerből. Mindenképpen célszerű letölteni a media creation tools progit és azzal leszedni a legfrissebb isonak valót. A régi MCT régi állapotot szed le és utánna jönnek a frissítések ami kicsit nyűgös. Pláne ha már dolgoznának a gépen.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest