-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rgeorge
addikt
válasz
bacsis #148690 üzenetére
Szia!
Az update-k is jar fájlok, megnyitva ezeknek el kellene indulni. Sőt, maga az ÁNYK is jar... Valami a java telepítéssel nincs rendben. Mi van a .jar fájlokhoz rendelve? Java (TM) Platform SE Binary?
A jar-okat elindíthatod parancssorból is (pl. abevjava.jar), így talán látható lesz, mi is történik. -
King Unique
titán
válasz
bacsis #134770 üzenetére
Egyrészt azokkal amik pl. ebben és az ehhez hasonló leírásokban vannak, de ezeket is csak ésszel, nem feltétlen mindent erővel letiltva, kikapcsolva. Ahol bár normál esetben nem javasolt, de esetleg a Windows Search, SuperFetch stb. kikapcsolása még úgy-ahogy elmehet, viszont a Windows Update letiltása pláne hülyeség és felesleges...
Másrészt HDD és HDD között is lehet különbség, nem mindegy 2,5" vagy 3,5", 5400/5900 vagy 7200, 10000 RPM, nem mindegy CMR vagy SMR, + mekkora adatsűrűségű lemeztányérok vannak benne, cache mérete, stb. Ha a szokásosnál gyorsabb működés kell HDD alapon, akkor meg használj SSHD-t, vagy akár egy ilyet.
Egyébként meg nem értelek... Ha manapság már elérhető áron van SSD, meg akár több TB-os tárolókapacitással, sokkal gyorsabb rendszermeghajtónak, a sok írást is jól bírhatják és amiatt sem feltétlen kell kímélgetni stb., akkor nem teljesen világos miért akarod erőltetni a lassú HDD használatát. De persze végül is megteheti a user, csak akkor nem kell csodálkozni, ha egy lassú HDD-vel a rendszer működése is annak megfelelő lesz. -
King Unique
titán
válasz
bacsis #134175 üzenetére
Ott van ilyen célra pl. a népszerű Macrium Reflect és egyéb programok is, ahol az is lényeges, hogy megfelelően történjen a klónozás, lásd egy másik válaszban elírtakat.
(#134182) jokeph:
"Amire érdemes figyelni: az új célmeghajtót érdemes előtte inicializálni és a megfelelő méretű particiót beállítani."Hát ez nem éppen így van...
Pont az a lényeg, hogy akár egy Windows clean install, akár klónozás, nem kell előre inicializálni, particionálni és formázni a célmeghajtót - ami miatt lehet kavarodás - , majd megoldja a Windows 10 telepítője, klónozásnál a klónozóprogram a művelet során, stb. Meg pl. a Macrium Reflect esetében eleve adott a klónozás megkezdése előtt a célmeghajtóra húzott/másolt partíció méretének módosítása, pont ezért felesleges és értelmetlen előre, fixen particionálni, na meg egy W10-es rendszermeghajtónál ott vannak a rendszer számára létrehozott kicsi partíciók (pl. SR, ESP, MSR, WinRE) is, stb. -
jokeph
nagyúr
válasz
bacsis #134180 üzenetére
Macrium Reflect Free-ben még nem csalódtam.
Sikeresen klónoztam vele működő W7x64/W10X64 rendszereket az alábbi variácókban:
HDD-SSD (Sata és M2 Sata/nVME)
Sata SSD-M2 nVME SSD.
Amire érdemes figyelni: az új célmeghajtót érdemes előtte inicializálni és a megfelelő méretű particiót beállítani.
Ha a célmeghajtón nincs létrehozva partició, akkor a forrásmeghajtó másolandó particióját/particíóit fogja alkalmazni a program, azaz ha a forrás meghajtó pl. 160 GB-os HDD/bármi és egyben van formázva/csak a rendszerpartició kerül klónozásra, akkor a formázatlan pl. 240 GB-os célmeghajtó is a forrásmeghajtóról klónozott méretet fogja lefoglalni, a többi "elveszik", nyilván vissza lehet szerezni a kiesett részt, de egyszerűbb megelőzni szerintem.OFF: írtam HSZ-t a dual opteronos teszt végére, dual s771 is várható ?
-
-
válasz
bacsis #130733 üzenetére
1. INNEN töltsd le megfelelő (x86 vagy x64) driver-t (nem a Telepítse az illesztőprogramot lehetőséget választani!!!)
2. Hozz létre egy mappát és abba tömörítsd ki
3. W10-ben nyomtatók vagy szkennerek/Nyomató vagy szkenner hozzáadása/Általam keresett nyomtató nem található a listában/helyi vagy hálózati nyomtató hozzáadása kézi beállításokkal/tovább/tovább/Saját lemez/Betallózod a prnca005.inf fájlt korábban kitömörített mappából/Listából BJC-80 kijelöl/tovább és tovább.Ha jól jársz el, akkor megjelenik a BJC-80 a nyomtatók közt és elméletben már nem lesz gond.
-
-
I02S3F
addikt
válasz
bacsis #130295 üzenetére
Szia! Találkoztam ezzel a hibával. Beírtam a hibaüzenetet google-ba, majd egy opengl, azthiszem dll fájlt elmentettem a kívánt helyre és működött. A minecraft elindult ugyan, de olyan grafikai módosításon esett át, hogy szaggatott. Pedig a korábbi verziók jól futottak!
A 3d nyomtató progira meg azt tudnám mondani, hogy nézd meg az eseménynaplót!
-
King Unique
titán
válasz
bacsis #128537 üzenetére
MBR alapon nem meglepő, ha alapesetben csak 2 TB-ig particionálható a lemez, max. pl. 4Kn szektormérettel lehet kitolni a korlátot 16 TiB-ig. Szóval GPT szerint kellene inicializálni, vagy utólag a meglévő kötet törlése után arra konvertálni, ennyi.
-
zolee001
őstag
válasz
bacsis #128542 üzenetére
Tipus jó lenne
Tanácsként: Ha egzotikus hardwarre van bizva az adat (raid card) és befejezi a földi létét ugy,hogy nincs belőle másik darab akkor bucsú az adatoktól
A Raid vezérlő a diskek összefüzéséért felel,az MBR-GPT particiós táblákhoz semmi köze, BIOS (legacy) módban is lehet GPT particiós tábla,nem kell hozzá UEFI -
vlevi
nagyúr
válasz
bacsis #128537 üzenetére
MBR, szerintem. Annál létezik a 2TB korlát.
Már csak az a kérdés, hogy egy W10 miért MBR particióstáblával települ.
Persze, lehet, azért volt, mert a bootolásnál nem UEFI-vel bootoltál, és a nem UEFI boot csak MBR particióról tud bootolni, ezért vett fel MBR-t.
Arra a 8TB-os RAID5-re telepítetted a rendszert?
Én azért inkább elővennék valahonnan egy 64, vagy 128-as SSD-t, és arra telepíteném, és az a 6-8TB az legyen csak külön meghajtó.
Ezzel azt is megoldanád, hogy nem probléma, ha nem UEFI-vel bootolsz, mert csak a bootoláshoz kell a régi BIOS-nak az MBR, a betöltődött Windows már látja a 2TB-nál nagyobb GPT particiókat. -
King Unique
titán
válasz
bacsis #111989 üzenetére
Igen, az teljesen nyilvánvaló, hogy az Avast miatt volt, többeknél is az okozott ilyen / ehhez hasonló gondot, ami az eltávolítása után megszűnt. Ha a legújabb verziójánál volt ez és még mindig nem javították, akkor az meg pláne siralmas... De mindegy, most majd legalább +1 ok lesz a kerülésére.
-
King Unique
titán
válasz
bacsis #111980 üzenetére
Szóval akkor nálad is az Avast okozott ilyen gondot, ami már a legelső válaszban linkelt hozzászólásban is említve volt potenciális hibaforrásként. Elképesztő, hogy nem bírják ezt a hibát kijavítani és sorozatosan többeknél is gondot okoz az USB-s eszközök kezelésénél... De akkor szerencsére már megszabadultál tőle és lám a probléma is megoldódott.
(#111973) Dexter68:
Avast, vagy egyéb hasonló?
Amúgy érdekes, mert Windowson alapesetben a cserélhető lemezként kezelt pendrive-ok akár még tényleges partíció és annál meghajtóbetűjel nélkül is megjelennek a fájlkezelőben. Egyébként meg lásd az előbb linkelt válaszban + az ebben lévő megoldási javaslatokat. -
movax
őstag
válasz
bacsis #111803 üzenetére
Hajjaj, ez a win10 egyik irracionális, transzcendens, megmagyarázhatatlan, nevezd, ahogy akarod hibája. Dugdosni kell sűrűn, váltogatni a lyukakat,
gyakran ugyanazt a pendriveot egyszer csak nem szereti, nem ismeri fel, vagy felismeri, de nem látja satöbbi. Nem találtam rá semmiféle megoldást, ez így működik és kész. Volt olyan, hogy két azonos pendrive közül az egyikről nem akart bootolni, pedig mindkettő hibátlan volt, nem találtam rá épeszű magyarázatot.
-
King Unique
titán
válasz
bacsis #111809 üzenetére
Jó, de a többivel mi a helyzet, ami a linkelt válaszban volt, azok is ki lettek próbálva, kizárva mint hibalehetőség? Meg a legfrissebb build esetedben mit jelent, 1909, az naprakész, vagyis 18363.535 a buildszám (így megnézve), minden egyéb frissítés is telepítve van?
+ Ha már szóba került az újratelepítés, akkor azt sem feltétlen muszáj a klasszikus módon, a 0-ról csinálni, nem kizárólag csak az opció. Ott van az innen letölthető frissítési segéd és az MCT, vagy a már meglévő ISO-fájl felcsatolása a fájlkezelőben és a
setup.exe
futtatása a személyes fájlok, alkalmazások stb. megtartásával. Vagyis afféle javításképpen újratelepíteni az előbbi módon a Windows 10-et, annak adott verzióját. Vagy következő lehetőség a gépházban a gép alaphelyzetbe állítása a személyes fájlok megtartásával / minden elem eltávolításával. -
Zoz
őstag
válasz
bacsis #111803 üzenetére
Valami elcseszett rejtélyes Win10 hiba... én is futottam már bele hasonlóba (ott pl az USB egérrel játszotta ezt), itt a fórumban is találsz több hasonló történetet.
Ha még nem 1909 van rajta akkor próbálj meg egy build upgrade-t, az sokszor segít rejtélyes hibákon (mivel az egész régi Win megy a kukába pontosabban a WINDOWS.OLD-ba
).
Ha ez se jön be, akkor telepítsd újra.
Ez a gyors megoldás.A másik variáció az, hogy napokig próbálgatsz mindenféle ötleteket amit találsz, és amikor már megunod, hogy semmi nem segít, akkor telepíted újra
-
King Unique
titán
válasz
bacsis #111803 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, első körben azokat kellene ellenőrizni, kipróbálni. Valamint kipróbálni a pendrive-okat a laptop másik USB 2.0/3.X portjában is. Asztali PC-knél meg elsődlegesen a hátlapi (alaplapi) USB-portokhoz csatlakoztatni a pendrive-okat, mivel az előlapon lévő portoknál gyakrabban fordulhatnak elő ilyen-olyan gondok.
-
King Unique
titán
válasz
bacsis #110623 üzenetére
Hogyan pakoltad vissza? Ha tiszta telepítéssel pendrive-ról a Microsoft weboldaláról letöltött ISO-ból, akkor azoknál (MCT ESD / standard consumer) újabban eleve nem is választható S kiadás. Ha Home kiadást telepítettél, akkor annál pedig nem meglepő, ha a Store-ban 45k az upgrade Pro kiadásra. Itt az lett volna a lényeg, hogy S-et kellett volna valahogyan telepíteni, vagy gyári recovery partíció megléte esetén azt visszaállítani és arról ingyenes az upgrade Pro kiadásra. Vagy megpróbálni egyből Pro-t telepíteni, ha elfogadja közvetlenül a kulcsot, vagy utólag beaktiválódik.
Megvan? Vagyis ha gyárilag S volt rajta, ahhoz van kulcs a BIOS-ban, akkor az jó volt a Pro közvetlen telepítéséhez is, beaktiválódott?
-
King Unique
titán
válasz
bacsis #110617 üzenetére
Ha a gépen eredetileg Windows 10 S volt, akkor arról ingyen lehet Pro kiadásra váltani, vagy újabban az említett S módú Pro kiadásra, ahol a hivatalos oldalon írják is, hogy "Az S módból való átváltásért nem számítunk fel díjat.". Vagyis normál esetben lennie kellett volna S alatt ilyen lehetőségnek. Ha a tiszta telepítés után nálad most Pro S, illetve S módú Pro kiadás van, akkor az elvileg teljes értékű, nincs úgy lekorlátozva, mint a "sima" S. Vagy nálad talán igen?
(#110618) fejesg2:
Akkor elrejted az említett illesztőprogram-frissítést, vagy letiltod a driverek automatikus telepítését/frissítését. -
-
King Unique
titán
válasz
bacsis #110613 üzenetére
Windows 10 S kiadásról van lehetőség ingyen váltani Pro kiadásra (is), ami elvégezhető Store-on keresztül, nem feltétlen kell hozzá clean install.
Amúgy meg lásd az S módú Windows 10 – GYIK leírás alábbi kérdés-válaszát.
Hogyan változott meg a Windows 10 S a Windows 10 2018. áprilisi frissítésével?
A 2018. áprilisi frissítéssel a Windows 10 S a Windows 10 módja lett (az úgynevezett „S mód”). Ez a lehetőség már elérhető a Windows 10 Home Edition, a Windows 10 Pro és a Windows 10 Pro Education kiadásokhoz, és olyan új PC-ket is vásárolhat, amelyeken előzetesen telepítve van az S mód valamely kiadása.
Ha már rendelkezik Windows 10 S rendszerű eszközzel, és telepíti a 2018. áprilisi vagy későbbi frissítést, akkor a rendszer S módú Windows 10 Pro lesz.
-
Cs1csó
titán
válasz
bacsis #105075 üzenetére
Passz, de előbb csináld meg amit írtam: MS oldaláról MCT-vel egy legalább 8GB-os pendrive-ra készíts a 1903-as build-del egy telepítőt és arról boot-olva telepítsd fel. (ha a telepítésnél eljutsz oda, hogy hova telepítse akkor töröld a korábbi Windows partíciót a kisebb 100MB-osat is, addig amíg egyben nem látod az egész partíciót.
-
-
ityam
őstag
válasz
bacsis #96989 üzenetére
A barátnőm vadiúj laptopja is csiga lassú ha HDD művelet van. Hiába 1 TB os a HDD iszonyat lassú. Ha nincs winyó művelet akkor teljesen jó dehát a windows szinte mindig akar írogatni valamit.HA minden írási dolgot befejezett akkor tök jól lehet böngészni.
Egyszer volt hogy USBs ssdról másoltam a laptopra és amíg be nem fejezte a másolást szó szerint nem lehetett semmit csinálni.
SSD sajna a megoldáscsak azt nem tudom én sem mitől lassultak be mostanság a windowsok SSD nélkül. Régebben HDDvel is mentek rendesen. Manapság meg kínszenvedés...
-
King Unique
titán
válasz
bacsis #96971 üzenetére
Itt leginkább a HDD lesz a gyenge láncszem, de azért HDD és HDD között is van különbség. Viszont ha laptopról van szó és egy 2,5"-os 5400-as van benne, akkor azok eleve lassúak. Ha mellé még a fájlrendszer is töredezett, kevés a szabad hely, akkor az megint lassító tényező lehet. Ha netán az állapota sem 100-as (HDS), akkor az pedig szintén.
-
-
King Unique
titán
válasz
bacsis #96965 üzenetére
Abban nincsen semmi abnormális, ha megnyitod a böngészőt és a feladatkezelőben több alfolyamat listázódik ki, több szálon fut, ez nem vírus... A Chrome esetében a Software Reporter Tool szokta még pörgetni a CPU-t, de annak sem kellene folyamatosan.
Az viszont nem derült ki, hogy milyen gépről van szó, mennyire kraftos a hardver. De ha pl. laptop egy tetű lassú 5400-as HDD-vel, akkor nem meglepő a lassúság... Arra az SSD lenne a legjobb gyógyír. Ellenben ha az utóbbi van benne és a többi hardverelem is viszonylag erős, akkor meg ki tudja hogyan van szétcseszve a rendszer, ha állítólag nincsen vírus és pl. egy MBAM, HitmanPro, vagy akár a Defender online / offline vizsgálata sem talált semmit. Ez esetben lehet indokolt a reinstall, meg ha nem sikerült kideríteni a hiba okát.
-
Frawly
veterán
válasz
bacsis #95120 üzenetére
Nem, már most sem ennyi a dolgod, mert hackelni kell hozzá, hogy Win10-en visszakapcsold az SMBv1-et és ezzel ransomware-es támadás kockázatának teszed ki a Win10-es gépet, ha netre van kötve.
Ezt az FTP-t is csak egyszer kell megcsinálni, egyszer a „nagygépen”, és egyszer a két kliensen, onnantól le is menthetők beállításostól és portable módban használható megoldás, többé nem kell rajta semmit telepítgetni meg állítgatni.
-
Frawly
veterán
válasz
bacsis #95102 üzenetére
Erre a célra az is jó, ha modern gépen FTP szervert futtatsz, DOS alatt meg NDIS packet drivert, TCP/IP-t és FTP klienst. Ismertető videó a kivitelezésről.
Azért ajánlom, mert Win10 alatt kockázatos visszakapcsolni az SMB1-et, ransomware-fertőzés veszélyét rejti magában.
-
törölt tag
válasz
bacsis #95088 üzenetére
Mennyivel régebbi az XP-nél? Ott a Total Commander, még LPT-n is tudsz fájlokat cserélni
Régen is működött, estére végzett is, nem volt semmi gond.
movax: Persze, csak nem mindenkinek kell ezt megtanulni, mert nincs miért. Nem véletlenül tiltja a rendszer a hozzáférést, ott semmi keresnivaló nincs. Aki a motorháztetőt sem tudja felnyitni, az ne javítson motort
Ezt most így en bloc a buherálás javaslatára mondom másoknak.
Egyébként az idézett mondatomnál napokat, akár heteket értek, amíg megy a "szaravindóz" és a "szara1809" (legalábbis jó sokára láttam erről kommentet, még csak nem is posztot). Ha valaki magának szórakozik vele, és rájön erre, majd megosztja, az oké. Másoknak javasolni úgy, hogy náluk esetleg baj lesz, és talán nem is tudják megoldani? Az nem jó ötlet. De mihez kellene amúgy? -
zolee001
őstag
válasz
bacsis #81798 üzenetére
Mire gondolsz? nem te linkelted a képet?
Amugy te xp vel akarsz hálozatot csinálni mert ahhoz SMB V1 kell avagy 8-cal mert abban már SMB 3.xx verzio van igy oda semmi különlegesség nem kell.Egyébként network and sharing center (futtatásba control /name Microsoft.NetworkAndSharingCenter )
az advanced sharing fülön a kivánt szolgáltatások bekapcsolása ,nyilván a file and printer sharing elengedhetetlen valamint a network discovery.
Nyilván mind a két gépen a hálozati profil privát kapcsolat legyen már ha nem akarjuk bárki számára kipublikálni a megosztásainkat.ezek után UNC vel már elérhetönek kell lennie a megosztásnak pl: \\windowsgép\megosztás
Ha mégsem akkor a hálokártya tcp/ip beállitásainál ellenörizzük ,hogy a netbios over tcp/ip az engedélyezett e.
-
gulupeti
senior tag
válasz
bacsis #81792 üzenetére
Egy kalap sz@r lett az egész konkrétan.
Én múlt péntek óta nem tudtam megcsinálni az előzőekben tökéletesen működő hálózatot windows 10-es és 8.1-es gép között, pedig összességében szerintem lassan már 24 órát beleraktam. Sehol egy normális leírás, se ip címmel, se névvel nem működik a csatlakozás. A meghajtó nevét látom, de a tartalmát már nem. Nem baj, visszaállunk az usb2-es pendrájvozásra, mert az legalább gyors és jövőbemutató...
-
-
válasz
bacsis #14841 üzenetére
Még annyi, hogy a Gépház-> Eszközök->Csatlakoztatott eszkööknél kiírja hogy LG Android Phone, de alá azt is oda írja hogy az illesztőprogram nem érhető el...
Most mi van? ehhez a "bonyolult műveletnek" külön driver még a hetes alá sem kellett, sem a 8.1 alá.. itt meg nem magy natívan? -
peterk
senior tag
válasz
bacsis #14752 üzenetére
Nem értem a problémádat. Attól, hogy frissíted a meglevő legális 8.1-et 10-re, attól még megmarad a licenszed a 8.1-re, bármikor dönthetsz úgy -frissítés után is -, hogy inkább 8.1-et telepítesz. (Persze egyszerre csak egyiket, vagy ezt, vagy azt. Illetve, ugyanarra a gépre akár multibottal mindkettőt is felrakhatod.)
-
Colos1
őstag
válasz
bacsis #14752 üzenetére
Erről azt olvastam, hogy nem lesz fekete háttér, csak egy mindenen átlátszó vízjel, pár hiányzó funkció - amelyek nélkül még tökéletesen használható otthoni környezetben - és rendszeres értesítések, ajánlatok, hogy ha most megveszed, akkor két thai lányt is kapsz hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest