- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
v.tom
őstag
válasz
BenJoe80 #64738 üzenetére
Hmm, akkor viszont nincs hirtelen tippem. Intel lapok esetében az Intel Rapid Storage driver okozhat ilyen jelenséget bizonyos merevlemezek esetében, de neked AMD chipseted van, elég valószínűtlen, hogy ez a gomb.
Nem lehet, hogy valamilyen energiamenedzsment szolgáltatás kapcsolgatja ki-be a merevlemezt?
-
szallasi007
őstag
válasz
BenJoe80 #64146 üzenetére
Szia,
most lehet én értem félre a problémád, de 8.1 alatt a feleséged miért nem a skype-os azonosítóval lép be a gépre? Illetve te is beléphetnél a sajátoddal, mert a skype-os accountok egyben msn account-ok, tehát amelyikkel belépsz azzal csatlakozik fel onedrive, skype meg mindenféle ms fiókhoz. Így elég lenne egyszer feltelepítened rendesen a gépet, utána mindenki belép és saját profilt használ, tehát sajád user-e adminja.
Ha rosszul gondolkozom akkor tárgytalan az egész.
-
MasterMark
titán
válasz
BenJoe80 #64092 üzenetére
Az alaplapodon AMD Chipset van, ahhoz AMD driver kell, ugyanez van fent a Gigabyte oldalán is egyébként. (Csak esetleg régebbi.)
Chrome-nál nálam jó. Közvetlen linket nem tudok adni, mert valamilyen script-el van megoldva a letöltés.
szerk.: Egyébként a Catalyst-ot is, és a chipset drivert is Egyéni módban kell telepíteni.
-
MasterMark
titán
válasz
BenJoe80 #64089 üzenetére
1: A Catalyst a videokártyádhoz kell. A Chipset pedig az alaplapon lévő dolgokhoz, például az USB 3-hoz is.
De amúgy ott van, hogy mi van benne:AMD AHCI Driver
AMD USB 3.0 Driver
AMD SB7xx RAID Drivers
AMD SB8xx RAID Drivers
AMD SB9xx RAID Drivers
AMD A-Series APU Chipset RAID Drivers
AMD E-Series APU Chipset RAID DriversInnen neked csak az USB Driver fog kelleni. Ha SSD-t használd az AHCI drivert semmiképpen ne telepítsd, ez fontos, amúgy a többi mehet, amit felajánl.
2: Erre most mit mondjak? Használj normális böngészőt.
szerk.: Most nézem, az alaplapon valamilyen NEC USB 3-as vezérlő van. Ahhoz az alaplap oldalán keress drivert. Ha Win8-ra nem mutatja, akkor Win7-re keress.
-
MasterMark
titán
-
Bkrisz9
őstag
válasz
BenJoe80 #64058 üzenetére
Igen így van és még az eszközkezelőben nézd meg van e ismeretlen eszköz. Az sose árt. 1-2 kisebb dolgot mint pl .: mikrofon,webcam néha nem talál meg (de ez ritka) meg asztalinál jártam már úgy h külön kellett valami az usb-hez és amég nem raktam fel ilyen 3-4-5 perc alatt ismerte csak fel az USB-s eszközöket. Szóval a lényeg: nézd meg van e ismeretlen eszköz hátha épp olyan ami kéne.
-
válasz
BenJoe80 #64056 üzenetére
Így van ahogy mondod, windows frissítésben benne van minden.
Persze van hogy előnyösebb felrakni a hardver szoftverét a driverrel együtt. Pl. alaplapi hangkártyánál ha szoftvert felrakom, akkor a realtek hangkártya vezérlő szoftvere elérhető lesz amibe vannak állítási lehetőségek amit mondjuk windows beállításaiba nem találtam meg. Video kártya drivert azért előnyösebb felrakni gyártó oldaláról beszerezve, mert egy csomó új optimalizációt tartalmazhat játékokhoz. -
válasz
BenJoe80 #64054 üzenetére
Vga driver mindenképpen gyártó oldaláról legújabb verziót rakj. Alaplap drivert csak abban az esetben ha valami nem működik, vagy az eszközkezelőben ismeretlenként jelöl. Legtöbb esetben a windows frissítéssel települő driverek megfelelőek. A rendszergazdai fiók mellé csinálhatsz normál felhasználós fiókot, ha telepíteni akarsz dolgokat stb. akkor nyilván a rendszergizda fiókot kell majd használnod.
-
-
válasz
BenJoe80 #63520 üzenetére
Win 10-et nem is tudsz venni. Nyugodtan vegyél 8.1-et, ezt a 10 megjelenése után ingyenesen frissítheted az új rendszerre!
Ma már csak 64 bites rendszerben érdemes gondolkodni és akkor 4 Gb memó az ésszerű alap. Persze ez akkor ha nem futtatsz vadi új játékokat vagy komoly erőforrásigényű programokat.
Nem ismerek pontos adatokat de alapból a win 10 nek sem hiszem, hogy több memória kell. -
szabonagyur
félisten
válasz
BenJoe80 #41899 üzenetére
Azért az autó szerelő erre nem biztos, hogy a legjobb példa... Szerintem pont az az ipar ahol ha nem fejlődik valaki akkor kiesik az egészből... attól, hogy valaki régi-vágású az nem azt jelenti, hogy örök életében azt a kocsit szereli amit anno megtanult. Ha meg azt akarja szerelni akkor így járt kész, nem lehet megragadni egy szinten. De mivel ha az autó szerelő folyamatosan fejlődik akkor nincs akkora ugrás az életében, mivel nem egyik napról a másikra jelentek meg a számítógép vezérelte kocsik mostani generációja.
-
zsírsámán
senior tag
-
AtHoS
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
válasz
BenJoe80 #41757 üzenetére
Valoszinüleg semmi köze a Winhez a jelenségnek. Ez alapján nekem úgy hangzik mintha egy AV leállítaná a folyamatot és kukába vágná utána a telepítőt. Próbáld ki az említett programokat, mert jók. Ha ki akarod deriteni az elözö jelenség okát, kérdezz rá az AV-d topicjában, vagy a nagy vírusirtó topicban.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
BenJoe80 #41745 üzenetére
Amíg nem írod le a hibajelenséget, addig ne csodálkozz, ha nem érkezik tipp.
Amúgy pedig egy kérdés: miért épp a "behemót" Adobe Readert kívánod használni?
Van jó pár rugalmasabb alternatíva: foxit, sumatra, pdf-xchange, stb...Én pl. nem is tudok neked mit mondani, mert évek óta nem az Adobe Reader-t használom
Szerk
Johnny194
Be kellene jutnod csökkentett módba, majd BlueScreenView [link] progival megnézni mi okozza a problémát -
micafighter
nagyúr
válasz
BenJoe80 #41713 üzenetére
Mármint a "Modern UI" / Metro felület Start menüjében? Vagy a "Star Menu 8" programod start menüjében akarsz programot rögziteni? Metro / Modern-ben a kép alsó sarkán lenyil, és feljön az összes programod. Jobb klikk bármékre, és feljön a lehetőség, angolul pin to start, magyarul gondolom valami olyasmi h rögzítés a kezdő képernyőre.
-
baboss
őstag
válasz
BenJoe80 #41637 üzenetére
Akkor ne használd a programot.Vezérlőpult alól egyszerűen meglehet csinálni.10 másodperc.
"Vezérlőpult-Felügyeleti eszközök-Számítógép kezelés-Lemezkezelés-Jobb klikk a C meghajtó-Kötet zsugorítása."
És már meg is van.
Jobb klikk a nem lefoglalt meghajtóra-Új egyszerű kötet.Azután meg is jelenik az üres meghajtó.
Én megcsináltam és vissza is raktam. -
micafighter
nagyúr
válasz
BenJoe80 #41504 üzenetére
Ezeket nézd meg: [link], [link]. Amit szabonagyur kolega linkelt az igen érdekes, 8.1 és 8.1 N nem ugyanaz, ott meg egymás alá van írva.. Van benne logika de inkább hagyjuk.
(#41501) Sonja: Program eltávolítása vagy módosítása -> nem erre gondoltam, ez a vezérlő pultban van, és a Win Store alkalmazásokat nem mutatja. Én azt írtam, hogy a gépházban nézz szét, erre gondoltam:
Itt tudsz törölni alkalmazást:
A gépházból tudod elérni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
BenJoe80 #41504 üzenetére
Win8/8.1 esetében már nincs olyan sok verzió mint pl. Win7 esetében. A típusok összehasonlítását itt láthatod: [link]
Ahogy láthatod a 8.1 Pro bővített szolgáltatásokkal jelentkezik, ez által drágább is, szerintem otthoni használatra a Windows 8.1 bőven elegendő, de ha használod valamelyik extra funkciót is amit a Pro nyújt akkor az.
@(#41506) Taifa Díaz: tudtommal fog működni, legalábbis Win7 esetében így van, bár a letöltés lehetőségében nem vagyok biztos. Ha kijön a 8.2 akkor gondolom annak is lesz ilyen 90 napos kiadása.
-
Visormail
addikt
válasz
BenJoe80 #41482 üzenetére
A preview nem a végleges, semmire nem garancia ha azt próbálod ki. Most már inkább ezzel kellene Windows 8.1 Enterprise 90-day
-
szabonagyur
félisten
válasz
BenJoe80 #41402 üzenetére
Szia
Szerintem a rendes Windows megvásárlás előtt érdemes lenne kipróbálni egy Win8.1 previewet hiszen ingyenesen le lehet tölteni, és úgy kiderülne, hogy egyáltalán elindul a telepítő stb, valamint hogy van e driver hozzá, meg a gyorsaság is. Ugyanez eljátszható Win7 esetében is akár
-
Visormail
addikt
válasz
BenJoe80 #41407 üzenetére
Ha ilyen gyorsan elbizonytalanodtál akkor nem biztos, hogy neked kellene csinálni.
Érdektelen hogy az alaplap honlapján van e driver, egyik alkatrészét sem az msi gyártotta. Konkrétan erről van szó MSI K9N6SGM-V ha jól látom.
Audio: Realtek® ALC861/883/888 [link]
LAN: becsapós mert a Realtek 8201CL egy phy chip amihez nincs driver, hanem az nvidia chipset driverben van a lan-hoz is.
Chipset és VGA: NVIDIA GeForce 6100 nForce 405
- Chipset ebből valóban úgy tűnik hogy csak 7eshez van, de nagy valószínűséggel azzal is működni fog. Eszközkezelőből ami ismeretlen azt keresés a számítógépen és a mappát betallózni ahova kicsomagoltad, vagy esetleg win7 kompatibilitásra állítani a telepítőjét, de sok esetben anélkül is működnek.
- VGASzerintem egyébként alapban fel fog ismerni szinte mindent, illetve ha már van net akkor eszközkezelőből rákeresni az ismeretlenekre, winupdate-en megnézni mit talál.
-
Visormail
addikt
válasz
BenJoe80 #41399 üzenetére
Igen a 32bites fut rajta.
Hát ha rákeresel tömegével van mindenhol a neten cikk, video.
Windows 8 a porondon
Windows 8 - Milyen újdonságokat hoz az új rendszer?
Windows 8.1 újdonságok átlag usernek -
Ice&Lime
veterán
válasz
BenJoe80 #35622 üzenetére
Szia!
Cikk: Windows 8 - Start menüvel is szuper
Itt szó van bővebben (leírással, bemutatóval) a startisback-ről és rövidebben a classic shell-ről is (letöltési linkekkel is), mind a kettő megbízható és hasznos program, amikkel vissza lehet állítani a régi start menüt. -
< CyberBob >
őstag
válasz
BenJoe80 #35622 üzenetére
Szerintem a StartIsBack a legjobb viszont fizetős. A Classic Shell is megy rendesen és ingyenes. A korábban említett három program mindegyike megbízható és stabil illetve nem terhelik a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged