- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
pilóta #71261 üzenetére
De, nyilván jó a Macrium Reflect, sőt az egyik legjobb program ilyen célra, nemrég a másik Windows topikban egy ezen témában jártas, nagy tapasztalattal rendelkező fórumtag is ajánlotta, szóval nyugodtan használhatod.
Alternatívák meg valóban vannak dögivel, a másik topikban adott válaszoknál, illetve az enyémnél linkelt hozzászólásban is említve vannak ilyenek ha elolvastad, sőt ennyi erővel az SSD gyártójának saját szoftvere (ha van) is szóba jöhet.
De ha van egy már bevált és sokak által használt program ilyen célra mint pl. a Macrium Reflect, akkor nyilván nem kötelező végigpróbálgatni az összes programot, hanem lehet célirányosan egyből azt használni, amiben nincsen semmi "leragadás", ha egyszer tökéletesen megfelel a célra. Valamint igen, a klónozás mellett lehet menteni és visszaállítani is, tud olyat a Macrium Reflect és a Windows 10 beépített eszköze is, de akkor el kell dönteni, hogy most az előbbit, vagy a közvetlen klónozást akarod használni. Ha az utóbbit, akkor nyilván mehet egyből az, felesleges bonyolítani.
-
cigam
titán
válasz
pilóta #71257 üzenetére
Lehetséges, pl. a CloneZilla is alkalmas rá.
Ha GUI-s megoldást keresel, akkor ott van mindjárt a beépített lemezkép készítő. Elmented az egész lemezt, kicseréled az SSD-t, és a mentő/telepítő lemezről botolva visszaírod rá a mentést.
Külső gyártó megoldásiból is renget van pl. az AOMEI backupper-el is le tudod klónozni a teljes lemezt. -
válasz
pilóta #70480 üzenetére
Ertem, koszi!
Eredetileg nem akartam SSD-t, de hozzam kerult egy majdnem 5 ev garis Neo forza 32GB-s SSD, es arra gondoltam, felhasznalom, ha mar itt van. Szoval sajna nem donthetem el, hogy mekkora kell.
Most nezem, a melohelyen a VBox-ban futo Win10 par apro cuccal (Sourcetree, Krom, git, nodejs) megspekelve 15GB-t foglal. A Virtualbox pont 32GB-t javasolt neki.
Gondolom a Win 8.1 sem foglal tobbet, vagy tevedek? -
King Unique
titán
válasz
pilóta #70437 üzenetére
Arról már volt szó a topikban több alkalommal, hogy a 8.1 nem fogadja el telepítésnél a 8.0 kulcsát, mert ehhez ilyenkor ún. generic key szükséges. De, ha már feltelepült a 8.1, akkor utána lehet aktiválni a 8.0 kulcsával is.
-
válasz
pilóta #43899 üzenetére
Rendszergazdát ír, de nem vagy az. Power user vagy, mert az UAC nevű biztonsági program bejött. Használata ajánlott. Szóval Vista óta, (mert abban volt elsőnek) power user-ként vagy jelen a rendszerben. Ezért látod, ha nincs kikapcsolva az uac, hogy visszakérdez néhány programnál, mert kell neki még plusz jog a futtatáshoz, hogy biztosan ezt akarod és nem víros buzerálja a rendszert?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
pilóta #29470 üzenetére
szia!
én nemrég, amikor megismerkedtem a win8-cal már az első nap eldöntöttem, hogy a rendszer tetszik és tényleg jó lett, de a metro ui-ból nem kérek úgy ahogy van semmit, de egyáltalán semmit.
Majd start menü vissza és kész, neked is megoldódna minden problémád, mert úgy látom neked is csak ebből származik.
Szóval start menü vissza, nem jön be a metro ui sem és kész, minden megy a jól bevált "régiben" és nem húzod fel többet magad és boldog vagy a win8-cal./mellesleg, megmaradhatott volna benne belső beállítási lehetőségként és nem külső program által az aero felület, mert win7-en az elég szép volt, a másik, hogy hiányolom az ablakok hátterének a megváltoztatását is-itt a nagy fehérségre gondolok-,tudom win7-ben sem volt benne legalábbis aero-ban nem, de klasszikusban viszont igen, na de hát kérem, ki az akinek a klasszikus mód tetszik win7-ben?...szóval win8-ból ezt is hiányolom,,ezek a fehér hátterű ablakok....
.
Tudom, hogy "apróságok", de teljesebb lett volna a win8 ezekkel az esztétikai bővítésekkel.,,,mintha ez olyan nagy munka lett volna a fejlesztőknek, de hát microsoft, úgyhogy értem én a lényeget.
-
Psychonaut
veterán
válasz
pilóta #29464 üzenetére
Egyébként én csak azt nem értem, hogy mi a te gondod a Windows 8-cal. Ha nem tetszik a Modern UI, akkor ne használd sokat. Egy korábbi posztodban sérelmezted, hogy nem gondoltak a desktop felhasználókra - mégis mit értesz ezalatt? A desktop ugyanolyan, mint eddig, csak a Start menüből Start Screen lett. Ennyi. Ettől még az összes alkalmazás ugyanúgy telepíthető és használható, mint eddig. Ha nem tetszik a beépített PDF-olvasó (aminek a bezárására egyébként eddig két pofonegyszerű módot írtunk), akkor nem használod, ennyi. Nem vagy rákényszerítve.
A widgetes kérdésedre: A gadgetek kikerültek a rendszerből, de van rá 3rd party program.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
pilóta #29453 üzenetére
amivel gondolnak a desktop felhasználókra is
próbálj ki egy desktop pdf olvasót telepíteni, ahogy tetted korábbi rendszereken. Nem csap a kezedte a monitor ha nem a metróssal olvasol.
az minimum 3 kattintás, meg össze vissza bóklászás az egérrel.
1 kattintás felül meg egy lehúzás alulra ez 1 kattintás, 1 mozdulat. Mondjuk tény, hogy ez 1 mozdulattal több mint az x-es bezárás.
És hogy kattintok át másra, ha teljes képernyőn ott van a pdf dokumentum?
kihúzod az egeret a balfelső sarokba és bejönnek a futó alkalmazások
"akkor nem fogja lelassítani a rendszert, hogy nyitva marad a pdf? Nem foglal memóriát stb.?"
nem
-
válasz
pilóta #29456 üzenetére
A magam részéről a Metro csak egy második asztal/start menü, desktop appok számára, egyik modern UI-s appot sem használom.
#29464: ez a "válaszd ki telepítéskor, hogy milyen legyen a rendszered" nem M$ módi
. A win8-at meg tény, hogy elsiették (ezért kellett rögtön rtm után egy mega-updatepack), nem gondoltak mindenre. Szerencsére a rendszer kb van olyan stabil, mint a win7, és elvileg biztonságosabb, gyorsabb (?) - én ezért váltottam.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
pilóta #29456 üzenetére
Pedig, ha a képernyő tetejénél megfogod az ablakot és lehúzod a képernyő aljára, akkor bezárja.
Húzd csak kicsit tovább, mint eddig (lógjon ki alul az ablak)
Szerk.:
Kis olvasnivaló a Windows 8-al ismerkedőknek: Windows 8 a porondonKár, hogy ez nincs a topik összefoglalóban linkelve
-
Psychonaut
veterán
válasz
pilóta #29370 üzenetére
A sima desktop az a számítógép, arra volt válasz, hogy érintőképernyős-e.
Ok, mostmár megvan; az zavart meg, hogy a Windows 8-as alkalmazások között is így szoktunk különbséget tenni (Modern UI-s vagy desktop változat).Természetesen érintősön is megoldható, "belekattintasz" az Address Bar-ba, vagy felfele húzod az ujjad a képernyő aljáról, ekkor ugyanaz a Frequent-Pinned-Favorites kombináció jön elő, mint az F4 megnyomásakor.
SZERK: most jut eszembe, az előbbi megoldás működik gépen is, tehát megoldható egérrel, csak kattints bele az Address Bar-ba.
-
Psychonaut
veterán
-
Psychonaut
veterán
válasz
pilóta #29363 üzenetére
Desktop IE? Jobb klikk a címsorra, és Favorites Bar, vagy csak simán Favorites gomb (csillag) jobb oldalon.
a1200:
1, Válaszd már el egymástól a rendszert és a 3rd party programokat! Ha a Firefoxszal van gondod, menj a Firefox topikba.2, Drivereket a Windows Update automatikusan keres, amit nem frissít, abból nincs Windows által ismert frissebb, menj a gyártó honlapjára, ha nem megfelelő az, ami telepítésre került.
3, Ha van feltelepítve Office, akkor az is frissülni fog a Windows Update segítségével, ha nincs telepítve, akkor csak Windows összetevőket tudsz frissíteni.
-
Psychonaut
veterán
válasz
pilóta #29351 üzenetére
Szerintem azt az az alkalmazás nem tudja, viszont van rá letölthető alternatíva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest