Hirdetés
- Magisk
- Google Pixel topik
- Nem maradt titok a Galaxy A26, A36 és A56 kapcsán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #65693 üzenetére
Desktop gépemben is SSD van (win 8.1 - csak hogy tisztázzuk
), majd pont laptopba választanék HDD-t
-
Joey89
tag
válasz
szabonagyur #65694 üzenetére
Szia
15Mbit-es a net, a letöltés ilyen 1,7-2 Mb szokott lenni max.
Mértünk Speedtest-en, ott tökéletes volt minden. Szerintem is nálam lesz a hiba, csak fogalmam sincs merre induljak el. -
szabonagyur
félisten
válasz
Joey89 #65691 üzenetére
Szia
2Mbit=256kbyte/sec tehát a 400kbyte még jó is.
Másrészt amikor cserélték az eszközöket, a szerelő nem mért netet? Ha mért rendben volt minden? Ha rendben volt akkor érdemes a te gépednél a problémát keresni, ha nem volt rendben vagy nem is mért akkor érdemes lenne magát a net hibát kizárni.
-
King Unique
titán
Ha még SSD van benne, akkor hagyján, de ha HDD, akkor hiába van sleepben, parkolja le a fejet elvileg, de én azért így nem hurcolnám ide-oda, mert ki tudja... Komolyabb utaztatások alkalmával inkább jobb teljesen kikapcsolni, az a biztos.
A nap végén meg alapból ki szoktam én is, mint a fórumtárs, az elosztót is lekapcsolom, amiben a TV és társai is vannak. Mert ugye stanby-ban is van fogyasztás, notinál is kissé merül az akksi.
De almáéknál ez a divat, tudjuk.[ Szerkesztve ]
-
Joey89
tag
Sziasztok!
ide írom a problémámat, hátha találkozott vele valaki már. Adott egy új gép, frissen telepített alap 8.1-el(előtte win 7 volt, ott is fent állt a probléma). Update kikapcsolva, vírusírtó még nincs fent.
A probléma a letöltési sebesség visszaesése. korábban 2 mbit-el töltöttem le, most viszont ilyen 200-400 kbyte-el, nagy ritkán feljebb megy kicsit, de jellemzően megrakad ezen a szinten.
Főleg Utorrent-tel töltök le, de pl. steam-en is lassabb, és a drivereket is lassabban szedi le, szóval az egész letöltési sebesség vissza esett.
Előző hónapban win 7 volt fent, rendes legális Nod32-vel, akkor is ezt csinálta. Közben volt egy Router és egy modem csere is, de attól se lett jobb (igaz mindkettő haldoklott már)
Van valakinek valami ötlete, mert így használhatatlan a net kb.
-
Syl
nagyúr
válasz
premete #65685 üzenetére
Bármikor, bárhol kinyitom a laptopot és ott folytatom a munkát ahogy félbehagytam. Mi a fenének kapcsolnám ki? Hogy ha szükségem van rá, akkor induljon egy boot, majd indítsam el a programokat, nyissam meg a dokumentumokat?
Ahogy a tévét sem húzza ki az ember a falból, ha nem nézi, szerintem a laptopot sem kell kikapcsolni, ha nem használom. Mondjuk én Macbook Air-t használok, nem tudom a win-es laptopok mennyire bírják a gyűrődést. -
cattus
addikt
válasz
zsotesz81 #65687 üzenetére
A G2A ebből a szempontból semennyire sem megbízható. Ha ~30k-nál olcsóbban (5k-s eltérés még belefér) látsz OS-t, akkor gyanakodnék. Ha diák vagy, akkor van lehetőség kedvezményre.
-
zsotesz81
senior tag
Sziasztok
Mi a legolcsóbb módja egy jogtiszta windows(8.1) beszerzésének? G2A-n látom, hogy vannak kódok egész jó áron, bár nem tudom ezek mennyire megbízhatók.
-
Taposo
aktív tag
Sziasztok egy kis segitségre lenne szükségem, nemrég megváltoztattam a microsft fiókom jelszavát, most pedig minden rendszer inditásnál az irja hogy hibás a jelszó vagy a felhasználónév és most most mindig újra be kell pötyögtetnem. Olyan mintha a régi jelszót jegyezte volna meg és most meg mindig kéri az újat, pedig a jelszó nélküli belépés van beállitva, köszönöm előre is
-
GEPESZ66
veterán
Elnézést, hogy itt is megkérdezem, de a harveres fórumon nem kaptam választ.
Ha a gépbe belerakok 2*2GB-os memóriát, s 4-5 órán keresztül tesztelem a Memtest86 programmal, s nincs hiba, akkor mennyire biztos, hogy pár nap elteltével nem lesz vele kopmpalibitási probléma?
Csak azért kérdezem, mert a CSX RAM-al, mikor beleraktam a gépbe, nem volt probléma.
Másnap csipogott a gép, s csak a memória ki-be helyezése segített. Azt hittem, hogy kontakt probléma volt. Ezután 2 napig nem volt gond, a 64bit-es rendszert is felraktam, felfrissítettem .
A következő nap már ismét hibát jelzett a gép.1 memóriával elindult , dual-ban már nem.
Most a régi memória van benne,4*512MB DDR2 RAM. -
cog777
senior tag
válasz
GEPESZ66 #65672 üzenetére
En biztosan kibovitenem! A netezes eleg memoriaigenyes. Chrome 6-800MB ures tabbal. + viruskeresonek is kell memoria.
Azt is vedd figyelembe hogy a Windows gyorsitotarnak felhasznal valamennyi memoriat is szoval meg kevesebb a fizikai memoria merete es elkezdi hasznalni a lapozofajlt ami eleg lassu muvelet.
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
válasz
worxland #65671 üzenetére
Köszönöm!
Lenne még egy kérdédem.
A másik, saját gépem szintén 6-7 éves. Ezen WIN8.1 32bit-et használok, 2GB RAM-al netezésre, egy-egy video konvertálásra.
Ilyen felhasználás mellett érdemes-e törekednem 4GB RAM-ra való bővítésre.
A CSX RAM-al már megjártam, próbáltam bővíteni, de kompatibilitási gond volt.Szerencsére visszaadta a bolt a pénzt. -
Syl
nagyúr
Kérdés.
Az MS egerem jobb oldalsó gombja gyárilag a képernyő nagyítást hozza be. Ez tetszik, de. Hogy lehet azt beállítani, hogy csak az elsődleges kijelzőt nagyítsa? A második (extended desktop) maradjon 100%-on.(#65667) GEPESZ66
Vicc vóót
Egyébként KB3035583 -
nucky30
tag
Üdv!
Megjelent pár napja egy Windows 10 beszerzése ikon a tálcán. El lehet ezt valahogy tüntetni innen ? Nemrég telepítettem a 8.1-et, nekem tökéletesen megfelel, egy pár évig biztos nem váltok
-
GEPESZ66
veterán
A gyereknek még 32bit-es rendszer van fenn, a 4GB memóriából kb. 3,4 GB a szabad.
A 32 bit-es rendszer igénye 1GB.
Ha felrakom a 64bit-et, akkor igaz, hogy 4 GB lesz a memória, de a rendszerigény már 2GB.
4Gb mellet egyáltalán érdemes-e így felrakni a 64bit-et?
Általában online játékokat játszik, steam-on. -
premete
veterán
válasz
MasterMark #65658 üzenetére
Akkor nálam nagyon sok marad, 8-ból 6.xxx, 16-ból 14.xxx, Firefox+Skype+outlook fut alapból.
-
cog777
senior tag
A Win 8.1 memoria kezeleserol tudtok infot adni? Linuxhoz vagyok szokva, igy furcsa nekem hogy a rendszer a laptopon huzamosabb ideig csak altatva 4.9GiB fizikai memoriat hasznal a 8-bol illetve 2GiB-t a lapozo fajlbol.
Ez azt jelenti hogy osszesen a programok a rendszerrel kb 7-et megesznek ugy hogy a nincs semmilyen alkalmazas betoltve (csak a szokasos Avast, Skype, Onedrive) illetve egy program ami 1GiB-ot hasznal de azt is levonva 6GiB az uresjarati memoria foglalasa?
Vagy elkepzelheto hogy a lapozofajlban kirakott dolgokat a rendszer de azok a fizikai memoriaban is megvannak meg tehat duplan szamitanak?
Masik felhasznalokent is belepve kicsit sokkolt hogy ugy 6.9GiB volt a memoria foglalas... lassan mar a 8GiB sem eleg.
Ujraindulast kovetoen csupan 2GiB a memoria fogyasztas ez szep lassan megy fel. Ki lehet valamivel nyomozni mi foglal? (Esetleg driver stb..) Task Manager alap beallitasai nem segitenek sokat.
Koszonom! -
Nordekk
tag
A Win 8.1 felrakja magától a Chipset drivert, ha telepítésnél kikapcsoltam az automatikus illesztőprogram telepítést? Igazából csak a videokártya miatt kapcsoltam ki ,hogy ne valami régit rakjon fel.
-
.:Koska:.
csendes tag
válasz
szabonagyur #65620 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Elfelejtett jelszó esetén mit lehet tenni ? Nem kellene újrahúzni a rendszert.
-
King Unique
titán
Igaz én hibernálni nem szoktam, de alvó módból indítva nem nagyon volt még ilyen sebességesés, 2.0 módba váltás gondom. Ha meg utóbbi előfordul, akkor azt ugyanúgy csinálja Win7 alatt is.
Illetve a 8.x+ natívan támogatja az USB 3.0 UASP módot, ami nagyobb sebességet tesz lehetővé bizonyos körülmények között, míg a Win7 nem, az csak a sima BOT módot tud alapértelmezetten. Többi OS-nél nem tudom, de gyártói oldalakon láttam, hogy pl. külső SSD-knél a max tempó (300-4xx MB/s) csak OS X és Win8.x+ alatt érhető el. -
atti1985
csendes tag
Sziasztok.. Nem első esett,hogy mielőtt ki kapcsolna vagy újraindulna a gép fel jön egy kis ablak valami explorer.exe-vel kapcsolatba....Hamar el tűnik így csak valami ilyesmit sikerül még elcsípni belőle,hogy "memóriacímre hivatkozás".. Mióta felkerült ez a 8.1 (kb 2 hete) azóta 2-3x biztos bele futottam.Ha esetleg másnak is volt valami ilyesmi,akkor meg tudná mondani,hogy mi lehet ez? Figyelmen kívül hagyható vagy valami hiba 8.1-be.. Köszi
-
Van egy ilyen hibaüzenetem: System_Thread_Exception_Not_Handled (SamsungRapidDiskFltr.sys)
Samsung 840 pro 125 Gb SSD, Win 8.1
Lehet valamit tenni vele? Korábban is előjött pár hetente-havonta valami kékhalál, de most pár percet tud menni a gép max.
-
SRII
őstag
Hali!
Hol lehet kikapcsolni,hogy soha semmilyen billentyű kóddal ne váltson át angol kiosztásra a win?
Akár mikor játszom valahogy mindig átvált angolra, már elég volt, nem kell...
Nem annyira vagyok jártas, így a részletesebb segítségért még jobban örülnék.
Köszönöm. -
-
worxland
addikt
-
Bjørgersson
félisten
Ok, én meg egyik hibával sem találkoztam még.
-
ad4m1337
aktív tag
Akkor gyakorlatilag nincs sok előnye a W7 -el szemben?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Bjørgersson #65631 üzenetére
Kivéve amikor behülyül a virtual drive része és nem tudja csatolni..
Intel USB3-at támogatja, többivel szenved. -
Syl
nagyúr
válasz
Bjørgersson #65631 üzenetére
>• gyárilag támogatja az USB3-at
Sok köszönet nincs benne.
Ha a gépet sima boot-tal indítom, akkor az USB3-as dokkolóról/ra 100-120 MB/sec sebességgel másol. Ám ha sleep/hibernálásból ébred a gép, akkor ugyanez csak 30-32 MB.(#65630) ad4m1337
>Az alkalmazások megnyitása, stb. gyorsabb lett?
Mitől lenne gyorsabb? A win32 alkalmazásokat nem tudja hibernálni mint a telefonok. Minden indításnál újra betölti. Ha van elég memória és/vagy SSD, akkor win7-en is gyors.
-
ad4m1337
aktív tag
Hello!
Friss Windows 8.1 felhasználó vagyok. Elolvastam a bevezetőt, hogy miért jó a Windows 8.1, de tudnátok még pár pozitívumot írni a Windows 7 -el szemben?
A böngészési, menüben navigálási gyorsaság növekedett? Az alkalmazások megnyitása, stb. gyorsabb lett?
-
Zotya84
őstag
válasz
GEPESZ66 #65627 üzenetére
Az M2N széria tudott érdekes dolgokat művelni. Jártam vele úgy, hogy 4 (1G) egyforma modult nem volt hajlandó kezelni, több gyártótól sem, de amikor mixeltem a gyártókat, úgy bármilyen felállásban működött jól.
Végül 2*2G lett a megoldás. Úgyhogy mennie kéne, csak nézd meg, nem kell-e BIOS-t frissítened rajta...
-
netpeti98
addikt
Én használtam egy ideig 64 Bites rendszer 2 GB memóriával, mivel a másik modul 2x2-tes kit fele gyári hibás volt, de nem vettem észre különösebb problémát. Azok az alkalmazások amik belassultak sok használat után azokon a 32 Bites rendszer se segített volna.
Olyan 600-800 MB körül mozgott a rendszer alap használata, ez 4 GB memóriával már 1 GB felett van alapjáraton. -
mttssz
senior tag
Van ötletetek hogy miért nem sötétedik el a laptop kijelzője illetve miért nem megy le alvóba? Múlt héten még működött, de most egy egész éjjel alatt sem. Energiagazdálkodásban jól van beállítva, a séma is megfelelő. Valahol meg lehet nézni hogy mi tartja ébren?
-
GEPESZ66
veterán
Elvittem a gépet a vásárolt CSX memóriával a boltba.
2GB-ot belerakva elindult, de 2*2GB Dual-ban már nem.
Tudtam volna Kingmax-ra cserélni, ha ráfizetek még 6000 Ft-ot, de úgy voltam vele, hogy régi gépre már ennyit nem költök.Így marad a korábbi 2 GB.
Egyébként ugyan ez a memória a fiam gépében több hete jól működik.
Sajnos így nem tudok váltani 64bit-re.
Gondolom 2GB RAM mellet nem célszerű a 64bit-es rendszert telepíteni, hiszen itt nem 1GB, hanem 2GB a RAM igény, s gondolom lassabb is lenne a gép? -
akos727
senior tag
Üdv!
Valakinek van ötlete mi lehet a gondja a gépemnek, ha szimplán nem hajlandó elinditani programokat? Pl. Chrome, revo uninstaller, daemon etc....Rákattintok, bejön a "homokóra", majd eltűnik, task managerben ott van a program csak éppen nem jelenik meg előttem...Próbáltam rendzsergazdaként is, semmi eredménnyel. Win 8.1 2-3 hónapja újrahúzva, eddig hibátlanul üzemelt. -
Shurycen
tag
Skacok segítsetek, win 8.1 x64 feltettem egy hete a rendszert 120gb ssd-re, majd driverek, minden update, aztán chrome, total commander, mpc hc, teamspeak, lol, smite és egy árva utorrent feltelepül. Minden megy flottul, majd 3 napig nincs bekapcsolva a gép, sőt áramtalanítva volt mert elutaztam, erre ma benyomom és egyik meghajtómon egy folderbe csak úgy tudok másolni ha rendszergazdaként engedélyezem (ugyan azon a meghajtón egy másik mappába gond nélkül megy a másolás) vagy pl smite, ami programfilesba települt nem indul jogosultságra hivatkozva de a lol ami c:\ gyökérbe van az meg simán megy. Még újratelepíteni se tudom a smite-ot mert nincs jogosultságom... mi változott a hétvégén, hogy most nekem mint "rendszergazdának" nincs mindenhez jogosultságom? Újra kell raknom a rendszert?
-
.:Koska:.
csendes tag
válasz
szabonagyur #65595 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Igen ez a helyzet. Sima pro telepítőt tudok leszedni legálisan a telepítéshez? -
GEPESZ66
veterán
Ez már egy 6 éves gép, de inkább irodai munkára használom, s szerettem volna kipróbálni a 64bit-es rendszert, ezért tértem át a 4GB-ra.
CSX 800-as memóriát vettem,2*2GB-ot, a régi is 800-as volt.
Igazad van, hogy az alaplap könyvében vannak javasoltak.
A fiam gépébe is vettem ilyeneket, s több hete jól működnek -
GEPESZ66
veterán
válasz
genndy #65608 üzenetére
Megnéztem,végül is memória hibára utal.
Most vettem 2*2 GB memóriát a 4*0,512GB helyett,bővítettem egy kicsit.
A régieket berakva viszont jó lett a gép.Holnap megyek cseréltetni,pénteken vettem.Szerintetek,mivel csak holnap jár le a 3 munkanap,kötelesek-e kicserélni?
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
A múltkor a gép indulásakor 1 hosszú,2 rövid sípszó hibajelzést kaptam.A videokártyát kivettem, visszaraktam,s jó lett.Pár napig minden jó volt,viszont ma ugyanez jelentkezett,s már a kari igazgatása, másik foglalatba helyezése sem segít.Videokártya hiba lehet egyáltalán?
-
törölt tag
Biztos, hogy jó az az SSD? Mást nem tudok elképzelni, mivel a telepítés elsőként a telepítő médiáról indul, és így az SSD esetleges hibája még nem észlelhető, csak ha már adatok kerültek rá, és boot-olnia kell.
Minket az zavart meg, hogy az első hozzászólásodnál belevetted a Win7-es HDD-t is, és így került képbe a két rendszer boot funkciója.[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz
#93794560 #65600 üzenetére
te sem olvasol.
csak SSD van benn -> újrarakom -> kész, kér egy újraindítást -> "A disk error occured, press Ctrl-Alt-Delete"
közben nem állítódik el a BIOS, nem kötődik be másik lemez, nem történik semmi. az első elindulás helyett ez van. a kérdésem továbbra is, hogy miért?
-
donmackó
addikt
Kérnék némi instrukciót. Az előzőleg (kb. Fél órája) tökéletesen működő 8.1-em, egyszer csak dobott egy kernel errort. Azóta megáll a 4 kockát mutató boot képernyőnél. Próbáltam a rendszer visszaállítást de nem jött be. Telepítő lemezem nincs, usb kulcsot használok, de az most jelenleg játszik, mert benn maradt a melóhelyen. Van valami épkézláb ötlet a javításra? Az automatikus javítást azt fel hozza.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Óra topik
- Facebook és Messenger
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)