Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Nem maradt titok a Galaxy A26, A36 és A56 kapcsán
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Magisk
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
YM
senior tag
válasz
MasterMark #65398 üzenetére
Hogy kell normálisan?
Végül sikerült nem normálisan: users/public könyvtárat megosztotta és oda bemásoltam amiket kellett. Ha csak simán engedélyeztem az eredeti folder-en a megosztást, úgy látta a másik gép, de nem engedett be rá -
MasterMark
titán
Nem kell megadni semmit azokhoz. Azok az interneteléréshez kellenének.
Jelszót mi kér? A Windows-os fájlmegosztás? Az úgy már jó, mert ezek szerint látja egymást akkor a két gép.
Kapcsold ki a jelszó kérést, és oszd meg normálisan amit akarsz.szerk.: IPv6 mindegy, ki is veheted a pipát előle, de úgy is jó ahogy most van.
[ Szerkesztve ]
-
YM
senior tag
válasz
MasterMark #65395 üzenetére
Na, mostmár felhasználónevet és jelszót kér
-
YM
senior tag
válasz
MasterMark #65395 üzenetére
Valami nem kóser, mert timed out-ot ír.
IPv6-hoz nem kell nyúlni? Bekapcsolva marad?
Default gateway-nek nem kell vmit megadni? DNS szervernek?
-
MasterMark
titán
Hálózati és megosztási központ, Adapterbeállítások, ott a megfelelő hálózati kártya, jobb gomb tulajdonságok, kiválasztod a TCP/IPv4-et, tulajdonságok, ott átrakod a kis jelölőt és beírod mondjuk:
192.168.0.1 az egyik gépen a másikon meg 192.168.0.2
A maszk meg: 255.255.255.0Utána CMD-ben ping a másik IP címét, ha válaszol akkor van kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
YM
senior tag
válasz
MasterMark #65393 üzenetére
Aha kézzel, ala-natur. Hol állítom be?
-
netpeti98
addikt
válasz
betyarr #65389 üzenetére
Próbáltad már áthelyezni az ISO más helyre és onnan felcsatolni? Pár hete segített másnak ez a megoldás.
-
YM
senior tag
1 UTP kábellel hogy tudok 2 gépet hálózatba kötni?
Elvileg látják egymást, de valami IP config probléma van, amit a troubleshooter nem old meg
-
-
Syl
nagyúr
válasz
Bjørgersson #65378 üzenetére
Alt+F7, enter, "ablakba" és a lista elején lesznek a mappák.
Más, egyszerűbb módszert nem tudok. -
Syl
nagyúr
válasz
Bjørgersson #65376 üzenetére
Total Commander
-
Bjørgersson
félisten
Van egy könyvtáram, amiben van még 48 könyvtár, amikben pedig van összesen 348 mappa. Ezt a 348 mappát meg tudom valahogy nézni egy ablakban, hogy ne kelljen egyesével végignézni a 48 könyvtárat?
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég frissítettem a laptopom Win 8.1-re, jelenleg tetszik is, gyorsabb egyenlőre mint a lelakott Win7 volt.
De egy dolog nem jó, mégpedig a wifi vevő. Ha elindítom a gépet, akkor általában nincs internet, nem tud csatlakozni az otthoni wifi hálózatomhoz. Viszont ha elindítom a hálózati hibakeresőt, akkor meg is találja, és ki is javítja minden alkalommal a hibát, és utána jó minden.
Mikkel lehetne próbálkozni, hogy ne kelljen minden alkalommal ezt eljátszani? -
Gery1987
őstag
Sziasztok!
Mostanában a rendszeremnek lett egy hülye szokása. Minden 2. indításra indul el rendesen. A páratlan esetekben fekete képernyő+egér mutató. Slussz. Semmi több. És nem egyedi eset. Cimborám jóval modernebb gépe is produkálja. Nekem Win 8.1 Pro diák. Neki Win 8.1 OEM.
Van valami ötlet erre hogy ez mi és mi a megoldás?
Köszönöm!
-
-
Clemi
veterán
válasz
Zotya84 #65365 üzenetére
Köszi, van process explorerem. A memória kipucolásra egyébként van valami értelmes program, hogy ne nekem kelljen túrkálni a memóriában futó szálak között?
Ami érdekes, hogy a rendszer hibernálása után, reggel ébresztéskor kipucolódott a memória. Na ezt megint nem értem, hogy akkor ha így igen, akkor menet közben miért nem? -
Zotya84
őstag
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Az a helyzet állt elő, hogy bővítettem a memóriát a gépben, mivel Photoshop-ot használok aminek igencsak jól jön a sok memória. Jelenleg 16GB van használatban, (Swap file-t kikapcsoltam) viszont az a bajom, hogy a rendszer felzabálja a 75-80%-át és nem értem mi a fene csücsül a memóriában, mert a feladatkezelő nem listázza.
Most is 12GB van elfoglalva pedig csak a Thunderbird a Total Comander és a Chrome fut. Azt figyeltem meg, hogy a PS használata után marad lefoglalva a memória.
Tudtok erre valami egyszerű megoldást, vagy egy egyszerű programot, ami kipucolja a memóriából a feleslegesen ott lévő mennyiséget? -
Fighting
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Fighting #65361 üzenetére
Win 8.1 telepítéséhez Generic key -> telepítést követően aktívációnál használd a legális win 8 kulcsot
Nem hinném, hogy ennél több infóra szükség lenne, tehát keríts egy megfelelő win 8.1 telepítőt és hajrá
-
Fighting
csendes tag
S erre jó a Windows 8-hoz lévő kulcs? Tudom, hülye kérdés, de tényleg nem tudom van/volt külön kulcs a 8.1-hez?
-
Fighting
csendes tag
Tudja, mert korábban volt rajta. Ezért nem is tudom mi lehet a gond.
Csak a gyerek után kellett egy szűz telepítés. S semmiképpen sem akarok kalózpéldányt felrakni, ha már van eredeti. Csak így az ötödik próbálkozás után már elégé bosszantó. -
Fighting
csendes tag
A legális Win8-ról szeretne átállni a gép 8.1-e. S eddig minden alkalommal elakadt a folyamat valahol 70-80% környékén. A legtovább 82 volt, amíg eljutott. Kicsit már unalmas, mert kb, két naponta zaklat a rendszer, hogy álljak át 8.1-re, mert ha nem, akkor ő megteszi. De persze eddig mindig elakadt.
Valakinek esetleg megoldási javaslata a problémára?
Előre is köszi a válaszokat! -
betyarr
veterán
csak nekem vannak mostanában lemezképfájl-cssatlakoztatási problémáim,vagy másnál is jelentkeztt
-
törölt tag
Sziasztok!
Nektek is eltűnt magától a Windows 10 frissítési lehetőségre felhívó program ikonja a tálcáról magától?[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
Gery1987 #65345 üzenetére
Nem lesz jó, torrentről csak hivatalos, hash-azonos iso-t, mókolt csomagokat sohase - nem tudhatod, milyen szemetet raktak bele.
A megoldás: innen leszeded a Media Creation tool-t, ez egy relatíve friss (kb tavaly decemberi) iso-t készít neked.
A bonyolultabb része még hátra van: ez alapján kicsomagolod a sources/install.esd fájlt és integrálod bele a frissítéseket.
Ha FAT32-es pendrivera akarod tenni, akkor az elkészült install.wim-et vissza kell csomagolni esd-vé, hogy beleférjen a 4 gigába.
Tudom, nem egyszerű, de így tuti, h nem lesz trójait a csomagban.
Amúgy csökkentett mód.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Gery1987
őstag
Sziasztok!
Frissítési problémám van. A KB3000850 nem akar felmenni. Ez "Frissítés a Windows 8.1 rendszerhez" néven fut. 2 órája áll a Win Update és a gép sem dolgozik olyan vehemenciával.
Tudok valamit csinálni hogy ne járjak pórul? Pl szerintem így nem mutatja a Win 10 igénylő kis programot sem. A vicc hogy a kalóz 7-esem meg felhozta. Röhej.
Leállítsam vagy mi legyen? Köszi a segítséget!
Egyszer már újrahúztam mert sok frissítés fel sem ment. Nem akarom még egyszer.
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Olyan problémám van hogy a Windows 8.1-em csak egy egyszínű kék képernyőig jut el bejelentkezéskor.
Újraindítottam néhányszor, Safe Mode-ban elindul. Hogyan tudnám kideríteni mi a baj?
Ha sima módba újraindítom ugyan ezt csinálja megint. -
-
yodee_
őstag
válasz
Plazmacucci #65328 üzenetére
1 megabitnél a bluetooth is gyorsabb... találtál valamit amúgy?
-
vigyori78
őstag
válasz
bunygyi #65336 üzenetére
Egy pár óra után kikapcsol a monitor vagy nyugvó állapotba kerül!
Hogy lehet kikapcsolni?Vezérlőpult\ Minden vezérlőpultelem\ Energiagazdálkodási lehetőségek\ Sémabeállítások szerkesztése
De miért baj ez ?
A pc-t ugyanitt az alvó mód vagy a speciális energiabeállításnál lehet részletesen.
[ Szerkesztve ]
-
bunygyi
tag
Sziasztok!
Egy pár óra után kikapcsol a Pc vagy nyugvó állapotba kerül!
Hogy lehet kikapcsolni?
Azért kérdezem, mert nem tudom hogy keresem vissza a megoldást,
Mert nem tudom minek nevezik ezt![ Szerkesztve ]
-
Chrisluke
csendes tag
Sziasztok, Nem tudja valaki hogy miként lehet törölni a Navigációs ablakból (Számítógép bal oldali menüje). Próbáltam a laptopom összehozni az asztali PC-vel wifin keresztül és létrejött nekem egy Otthoni csoport amit szeretnék a Navigációs ablakból eltávolítani mert nem fogom használni. Előre is köszi
-
YM
senior tag
válasz
Kicsirics77 #65330 üzenetére
Ja igen
-
YM
senior tag
Az miért van, hogy egy programmal csak akkor tudok a szerverre felcsatlakozni, ha be van dugva az UDP kábel. WiFi-ről nem megy
-
-
Nordekk
tag
Sziasztok!
Váltottam Windows 7-ről 8.1-re és sajnos egy olyan probléma merült fel ,hogy valami randomszerűen elkezdi húzni a lemezt (hangsúlyozom, nem a RAM-ot és nem a procit, hanem a HDD-t, csak mert már volt belőle félreértés). Ez a valami kicsit pontosabban a Szolgáltatásgazda (Helyi rendszer). Böngésző nem megy a háttérbe, és más sem. Ez a jelenés úgy amúgy nem okoz nagy gondot ha csak netezgetek, (bár nem hiszem hogy túl egészséges a winyónak hogy ilyen sűrűn felmegy 100%-ra) de ha elkezdek játszani pl. GTA 5 akkor kb 5-10 perc játék után megint előjön ez a probléma pelpörög 100-ra a HDD és onnantól játszhatatlan.
Nem tudom számít-e de helyi fiókkal vagyok bejelentkezve, telepítésnél nem jelentekztem be microsoft fiókkal gondolván nem fogom használni az áruházat. Win 7-en nem volt ilyen probléma, ott tökéletesen futott a GTA 5 és a lemez sem pörgött indokolatlanul.
Köszi előre is a segítséget! -
yodee_
őstag
válasz
Plazmacucci #65323 üzenetére
Amúgy mit szeretnél kikapcsolva szinkonizálni?
-
Gery1987
őstag
válasz
bunygyi #65322 üzenetére
Azt hogy nincs Windows Media Player. Vagy feltolod a saját kedvenc szoftveres vagy megveszed a Media Center-t mint külön programot. Mint az Office csomagot. Én előbbit tettem. Zene...jetaudio. Film...jetaudio v DAplayer. Utóbbi jobb a HD-hez a gépem miatt. Alapon nem megy rajta ez viszont simán. Le is konvertálja a monitor felbontásra.
-
-
bunygyi
tag
Sziasztok!
A Windows 8.1 dobozán van egy felírat:
A DVD-nézéséhez külön lejátszószoftver szükséges.
A Windows Media Center licence külön vásárolható meg.
Ez mit takar? -
yodee_
őstag
válasz
Plazmacucci #65317 üzenetére
Milyen féle tablet? Windows 8.1-nél van egy úgynevezett connected standby üzemmód. Ezt támogatnia kell, különben nem megy semmi kikapcsolt kijelzőnél.
-
-
zoltan6
addikt
válasz
Plazmacucci #65317 üzenetére
szerintem nem lehet megoldani,itt nem csak a képernyő kapcsol ki mint androidnál,hanem alvásba megy.
-
Srácok azt nem tudjátok mit kell beállítani x86 tableten, hogy kikapcsolt kijelző mellett is szinkronizáljon a Onedrive? Lezárom a képernyőt, és egy kukkot sem tölt fel az adatokból.
-
Assdak
őstag
Sziasztok,
Van egy kalóz 8.1 Pro magyar. Most szeretne az illető vásárolni egy eredeti 8.1 Pro Retail key-t. Viszont ez Global.
A kérdés az, hogy ezzel a kulcsal tudja e aktiválni a magyar kalóz verziót újratelepítés nélkül? Illetve mi a pontos különbség a global, és a HU verzió között? -
bopeti98
őstag
Sikerült aktiválni a NirSoft ProductKey program által kiírt termékkulccsal.
Mégegyszer köszönöm a segítséget!
-
Gery1987
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a sikertelen frissítéssel mit tudok tenni? Letölti, felrakja, és kéri az újraindítást. Újraindítom, és kiírja a reboot után hogy nem sikerült végig vinnie, visszavon minden módosítást. Pl a Win 10 miatt lenne fontos mert az sem ment fel amiben az az app van. Újrahúztam de az sem segített.
Win 8.1 Pro. HIVATALOS. Nem kalóz.
Köszönöm a segítséget!
-
bopeti98
őstag
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat!
Ez NirSoft ProductKey program kiírt egy kódot a Windows ( BIOS OEM Key ) részhez.
Akkor ha most leszedek egy 64 bites Windows 8.1-et, akkor ezzel fogom tudni aktiválni? Gyárilag is ez van rajta.
Esetleg másra is kell még figyelni?[ Szerkesztve ]
-
-
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Van egy Lenovo laptopom gyárilag feltelepített Windows 8.1-el. Most újra kéne telepíteni, de a gyári Win teli van pakolva mindenféle próbaverzióval, meg promóciós cuccokkal, és egy csomó idő míg ezeket letörlöm.
Ha jól tudom a termékkulcs a BIOS-ba van égetve. Ha leszedek valahonnan egy tiszta Windows 8.1 képfájl és azt telepítem fel, akkor az is automatikusan aktiválni fogja magát? Ha nem, akkor valahogy megtudhatom hogy mi a termékkulcsom?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)