Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
martonl #5854 üzenetére
Igen, az apple ebben univerzális, talán ez a legjobb szó rá. Ezek a dolgok leginkább csak az iOS verziójától függnek, mindent megkapnak az újak is alapból amit tudnak a régiek ugyanazon a verzión.
Anno ha jól emlékszem a VoLTE-vel is ez volt a helyzet, iOS 13 körül jött be, hogy már szolgáltatói profil nélkülis mehet a VoLTE és attól a naptól ahogy kijött a rendszer az összes készüléken ment ami megkapta és az azóta kijött készülékeken is ugyanígy.
Most a VoWiFi-vel is ugyanígy van, teljesen megnyitották.Samsungnál minden modellre más időpontban jön frissítés és minden modellre más és más "kiegészítőkkel" ráadásul még a szolgáltatói szoftver is befolyásolhat ilyen dolgokat... tehát ott nem rendszerszinten intézik el az ilyesmit, hanem készülékenként és azon belül is régiónként ami még több probléma és lassúság sajnos...
-
dchard
veterán
válasz
martonl #5850 üzenetére
A fő probléma a Vowifi-vel ugyanaz mint a VoLTE-val volt: hogy nem a szolgáltatók kezében van a kontroll, miközben a szolgáltatások provision-elése teljes egészében szolgáltatói kompetencia, mindig is az volt. Most pedig lehet vitatkozni, meg könyörögni, egyes esetekben fizetni (lásd: Apple), mert a profilok csak a gyártók bevonásával juttathatóak el a telefonokra. Óriási hiba volt ezt megengedni, ahelyett, hogy ragaszkodtak volna a SIM alapú megoldáshoz, ami minden korábbi hasonló problémára megoldást jelentett, OTA-n frissíthető a szolgáltató által és nem kell külső (sok esetben ellenérdekelt) féllel küszködni. Az pedig külön pikáns, hogy egyszer már megégették magukat a telkók a VoLTE-val, és ez után sem mondta senki, hogy ez így nem maradhat.
-
tomp
Topikgazda
válasz
martonl #5844 üzenetére
Semmi extra. Azon a szerver címen tudja a telefon lekérni az infót, hogy a VoLTE/VoWiFi elérhető e vagy sem. Ha azt kapja vissza, hogy elérhető akkor megjelenik a kapcsoló a menüben. Ha nem érhető el akkor nem jelenik meg.
Ennyi. Ezt az Apple aktívan használja. A többi gyártó most kezdi el alkalmazni.
De a szolgáltatónak is támogatnia kell.Az eSIM-ről pedig írtam a Yeti topikban.
A lényeg: DP+ platform egységes globális címe. Semmi különös. Mint ahogyan a fizikai kártyákat se itthon gyártja a szolgáltató hanem megrendeli és valahol legyártják. -
tomp
Topikgazda
-
válasz
martonl #5811 üzenetére
Szerintem előbb voltak ez a parancsok app iOS-en mint Samsungon a Bixby routines. Utóbbi ráadásul még csak nem is működik normálisan, mint ahogy sok Samsungos dolog is… (mindkét márkát használom napi szinten)
De amúgy meg teljesen mindegy, mert oda vissza koppintják egymást mindannyian, ezzel nem feltétlen van baj, mert így mindenki fejlődik egy picit…A hívás rögzítéséről meg annyit, hogy elég egy régió csere a Samsungon és máris megy. Azt hiszem egyiptomi CSC-t tettem fel az S9-emre és így megy a VoLTE is minden szolgáltatóval + a hívás rögzítés is gyárilag. De érdemes figyelni a VoLTE 5G VoWiFi dolgokra hogy működik e a másik régióban is.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
martonl #5817 üzenetére
Bizony, megy. Anno iOS 14 idején szó volt róla, hogy az Apple is beépíti a rendszerbe a hívásrögzítést: [link] , csak ugye odaba… izé, odavágott neki a GDPR. Tehát nem a fejlesztők “sara”, hogy nincsen… a magam részéről, mint magánszemély nem értek egyet a tiltással, mert ez egy hasznos funkció lenne, csak sajnos a lehetséges visszaélések miatt inkább szívjon mindenki.
De ez már nagyon off itt.
-
Avayasoft
aktív tag
-
dchard
veterán
válasz
martonl #5765 üzenetére
Én azt tudom inkább elképzelni, hogy valamiféle kombinációt használnak. Például nézik a core-ban a PS/CS reget, és ha azt látják hogy két perce még mondjuk Németországban voltál, és indítod a vowifi-t, akkor nyilván sehogy nem kerülhettél Magyarországra ennyi idő alatt, a magyar IP-re csak VPN lehet a megfejtés.
Nekem az lenne a reálisabb tippem a külföldi vowifi tiltásra, hogy egyszerűen minnél távolabb vagy, annál nagyobb az esély rá, hogy romlik a minőség. EU-n belül már viszonylag jók az összeköttetések, de még itt is bele lehet futni olyan helyzetbe, hogy a wifi helyben tök jó, de a nemzetközi irány Mo felé vacak és akkor szar lesz a minőség. Nekem jó tapasztalatom van:a Vowifi ezerszer jobb volt Hollandiából mint a roaming CSFB hívás 2G-n (3G nincs, VoLTE roaming szintén nincs), de azért itt is megtörtént egyszer, hogy a hívás féloldalas lett menet közben.
EU-n belül meg amúgy sem számlázhatnak másképp mintha otthon lennél
-
dchard
veterán
válasz
martonl #5762 üzenetére
A korrekt megoldás erre, ha pontosan úgy számláz, mintha az ügyfél a honos hálózatában lenne, mivel ott is van. Nem véletlen, hogy a telefon roaming környezetben is a honos hálózat nevét írja ki Vowifi mellett, míg nélküle a roaming partner hálózatát. Az sem véletlen, hogy roaming környezetben ha kihaladok a wifi lefedettségből, akkor megszakad a vowifi-n indított hívás, míg honos hálózatnál érzékelhető de kis mértékű szünet után VoLTE-n folytatódik.
A reklamációt nem a szűrés, hanem a korrekt számlázás oldja meg.
-
dchard
veterán
válasz
martonl #5759 üzenetére
Nekem is úgy tűnik, hogy nem érted amit csaszi ír.
IP listák alapján blokkolni végtelen szopás egy szolgáltatónak, többek között azért, amit csaszi ír: egy csomó IP tartomány nem köthető országhoz, így nehéz megmondani pusztán IP alapján, hogy az most országon belül van-e vagy nem.
Nem az az állítás, hogy a Telekom nem végez valamféle IP alapú szűrést, hanem az az állítás, hogy ha így van, akkor az biztosan nem tökéletes, mivel a jellegéből fakadóan nem lehet az. A számos példa közül ahol ez a módszer hibázhat emelt ki csaszi egyet.
És mi van ha megfordítod: ha külföldről csinálsz hazafelé VPN kapcsolatot akkor elkezd működni?
-
csaszi75
senior tag
válasz
martonl #5759 üzenetére
Valamilyen tiltást állítottak be, de ez feltételezésem szerint csakis IP cím szűrés lehet.
Ugyanis ha valaki elmegy repülő módba, és olyan helyen van, ahol zéró térerő van, tehát egyetlen oprátor sem látszódik a rádióban, azonban van vezetékes internet (pl egy pincében.) akkor ott fel fog tudni menni wifire a készülék.
Ez a jó kérdés, hogy ilyenkor mit csinál a Telekom VoWifi?
Ekkor csakis az IP cím alapján tudja, hogy hol van a user... -
csaszi75
senior tag
válasz
martonl #5757 üzenetére
Feltehetően nem érted mit írok.
A WoWifi bármilyen WIFI-n megy.
Ha mondjuk a Telekom, csak itthonra bejegyzett IP cím tartományú wifit enged, akkor mi lesz azzal a külföldi céggel aki itthon szór wifit, de nem Mo-n bejegyzett IP címmel.
Tehát a Telekomnál a képtelenség határát súrolja tiltani vagy engedélyezni a wifi IP cím tartományokat.. nyilvántartani minden ip-t nem lehet..
Nem fogja minden cég egyesével kéregetni a Telekomot.. hogy ugyan már engedélyezd.. -
csaszi75
senior tag
válasz
martonl #5755 üzenetére
Mondjuk ez az IP cím tiltás fura dolog..
Mert akkor mondjuk a nagy nemzetközi cégek, aki ide települtek Mo-ra, ők általában hozzák a saját nemzetközi infrastruktúrájukat, és kapnak valami nemzetközi IP címet a hazai telephelyen..
Akkor ezeken a hazai telephelyeken a nemzetközi IP címekkel nem fog menni a VoWifi?
Vagy majd minden egyes cég telephelyénél naponta módosítgatják a sok előfizető IP cím tartományait a mobil szolgáltató oldalán? vagy hogy?? -
Landsmann
addikt
válasz
martonl #5728 üzenetére
3 Redmit használok. Telekom VoWiFi mindegyiken megy. A Vodafone csak a Redmi Note 10 5G-n megy, a másik kettőn nem. Akkor itt meg úgy néz ki, majd egyiken sem fog menni, látva hogy 1 kivételtől eltekintve csak Samsungok vannak a listán. Na mindegy, akkor csak a szerencsében bízhatunk.
-
mobilemaster
csendes tag
válasz
martonl #5713 üzenetére
Nálam miután elindul a hívás, átvált a 4G-ről H+ra, és ahogy eltűnt a kis volte ikon fentről, úgy tűnt el a HD Hang jelölés is a hívás felületéről.
[kép]Lehetséges hogy a volte nincs engedélyezve a Yettelnél a kártyámra, és nem is a telefonomban van a hiba. Ahogy írtad hogy a szolgáltató átkonfigurálja a telót, lehet hogy nekem akkor tiltja le direkt. Majd rá fogok kérdezni az ügyfélszolgálaton ha lesz náluk intézni való.
Mindenkinek köszönöm szépen a sok segítséget!
-
4Grider
félisten
válasz
martonl #4910 üzenetére
Nem véletlenül problémás az automatikus roaming nagyjából december óta a yetinél. (Konkrétan ha átléped a határt, akkor nem áll át automatikusan roamingra a készülékek többsége, kézzel kell hálózatra ráállni). Ez egyébként áprilistól le is lett írva az ÁSZF-ben. (Bírom az ilyen egyet előre, kettőt hátra típusú fejlődést...)
-
-
polonic
félisten
válasz
martonl #4836 üzenetére
Biztos lehetne bővíteni a listát. Azóta azért jelentek meg új telefonok új chipsetekkel.
Én IMS oldalról közelítettem meg a dolgot arra reflektálva, hogy igazából semmi új nem kell arról az oldalról, ami a hívásokat kiszolgálja. Persze, SW frissítés kellhet. De új vas, akarom mondani, új network element nem. -
polonic
félisten
-
tomp
Topikgazda
válasz
martonl #4370 üzenetére
VoNR sehol sincs még! Ahhoz 5G core kell ami még a jövő zenéje. Kb 5év mire lesz. Addig marad a 4G core NR és a VoLTE a 4G frekin megy.
Amúgy a VoNR majd csak egy kapcsolás lesz. Maga az IP alapú hálózati hanghívás kidolgozása volt nagy meló de meglett. Innentől kezdve már nem kell ugyan azt eljátszani mint a 4G-nél. -
baly81
aktív tag
válasz
martonl #3771 üzenetére
Igen, ez így van! Csak azért osztottam meg, mert full erősségű WiFi és stabil 15/5 Mbit mellett sem aktiválódott a VoWiFi. Sokszor én is arra gondoltam, hogy kevés neki a feltöltési sebesség, de nem ez volt a nyűgje, hanem mint fentebb is olvasható, a WiFi jelminősége. Függetlenül a jelerősségtől!
Érdemes lehet letölteni a Pallagi Zoltán által készített WiFi Analizer alkalmazást, az a jelerősség mellett kiírja a jelminőséget is. -
johnnyjungle
tag
válasz
martonl #3570 üzenetére
Köszönöm!
Ha cserélik az alaplapot (elvileg ezt tették), akkor a rádió modul is új lesz, elvileg, ugye?
Kérdeztem, h hogyhogy változatlan az IMEI a csere után. Azt mondták, nekik van jogosultságuk IMEI-t írni...
Nem gondolom, h a wifi hálózat a ludas, mert az A40-esnek meg nincs vele baja..
Viszont az A40-esen nincs opció wifi/Mobil hálózat prioritást állítani. Illetve hívás közben jelzi, h HD hívás. A note 9 nem. De ez lehet szoftveres okból is... -
dkess
őstag
válasz
martonl #3565 üzenetére
Csak kíváncsiságból és a technikai hátteret tekintve érdekelne, hogy hogy működne elméletben, ha roaming helyzetben (külföldön) VoWiFi -ről fallback -elne hívás közben VoLTE vagy 4G -re? Esetleg 3G/2G -re? Itt értem ez alatt, hogy nem lenne-e gond (pl. megszakad a hívás) avagy éppen milyen gyorsan vált ...
Értem ez alatt, hogy itthon aránylag pillanatnyi megszakadás után megy a hívás tovább. Azaz észrevehető a dolog, de alapvetően megy.
Azért nem 100% elméleti (azaz kicsit gyakorlati is a dolog), mert dual SIM -es telefonon van Telekom (itt ugye külföldi IP -ről nem megy VoWiFi - bár kérdéses lehetne, hogy VPN -el mit művelne) illetve Digi (ez enged külföldi IP -ről VoWiFi -t, de itt meg január egytől nincs roaming ...). Digi -n idén még ki lehetne próbálni, de csak e miatt most nem fogok külföldre utazni ...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
martonl #3563 üzenetére
Szerintem ez inkább gyártó függő, hogy repülő módban engedi e a VoWifi.
A VoWiFi előnye pont abban leledzik, hogy sok olyan hely van ahol egyáltalán nincs vagy nagyon rossz a hálózat lefedettsége, de egyéb szolgáltatás útján van WiFi amin keresztül a telefon szolgáltatás is tud üzemelni, nem egy olyan helyen jártam már és dolgoztam is, ahol egyik mobil telefon szolgáltató jele sem tudott behatolni, viszont WiFi az volt, míg nem volt a VoWiFi addig vagy a nomadikus szolgáltatást használtuk, vagy maradt az egyéb csak
plélda: skype, vagy viber a sok közül, de rengeteg nomadikus szolgáltató is létezik idehaza is ami a 21-es körzetszámot használja több kevesebb sikerrel, pl. a Digi nomadikus szolgáltatása eléggé hektikusan működik, de ahogy látom ez inkább a szerver oldal gyengesége, mert más szolgáltató elég sokat ki tud belőle hozni, pl. videóhívás és HD hang. -
zsolt501
nagyúr
válasz
martonl #3550 üzenetére
Mondjuk nem nagyon értem miért tiltja külföldön a VoWiFi szolgáltatást a Telekom, csak egy dolgot tudok elképzelni, hogy nagyon kell a pénz, mert ha külföldön vagyunk és VoWiFi-n akkor ott nem lép be a külföldi szolgáltató a képbe.
Szóval itt CSAK a profit éhségről lehet szó, mást nem látok indokoltnak. -
válasz
martonl #3547 üzenetére
Telekom VoWiFi nem megy külföldi IP-n? Ez komoly? Mekkora egy zsid....... mindegy is... már úgyis Digis vagyok helyettük, a román digi is megy simán itthon VoWiFin meg a magyar is kint. Így nincs roaming díj (minek is lenne, ha a neten keresztül jut el a szolgáltatóhoz a hívás)
-
tomp
Topikgazda
válasz
martonl #2971 üzenetére
Hazai 5G NSA hálózatnál a hívás 4G-n megy ezért is van VoLTE jelzés. Tudtommal mindegy, hogy milyen hálózaton fog menni a hívás. Azaz az önálló 5G hálózaton rögtön lesz hanghívás mivel maga Voice over IP már ugye készen van. A hálózat alatta már mindegy. Akár 3G-n is lehetne Vo3G. A stabilitás viszont már más...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
martonl #2748 üzenetére
Nem erőltetem a Digis VoWiFi-t mert sajna arra jutottam, hogy valamit a telefon szoftverében kutyultak el, olyan mintha 2 SIM kártya VoWiFi esetén ennél a telefonnál nem szeretné egymást(gyári szoftverrel), de hogy mitől azt ne kérdezze senki. Az a fura, hogy van akinek a VoLTE is problémás és eldobálja a hálózatot.
-
tomp
Topikgazda
válasz
martonl #2663 üzenetére
A Digi annyi előnyben volt, hogy egy nem üzemelő hálózathoz építette be a VoLTE/VoWiFi-t.
Egy éles, kereskedelmi hálózaton nehéz megoldani. Ha pedig a belső hálózat lego szinten van összerakva különböző gyártókkal akkor még nehezebb.
A 3 éles szolgáltató nem tehette meg, hogy lekapcsolják a hálózatot. Az meg, hogy a Diginél rögtön megy azért van mivel évekig tesztelték. A telefongyártóknak volt idejük csendben belerakni a Digis konfigot. -
tibor23
senior tag
válasz
martonl #2400 üzenetére
Én is azt vettem eddig észre, hogy a hangminőség attól függ a legjobban, milyen készülékről hívnak. Pont azért vettem én is Samsungot, mert a kínaiak hiába tudnak sokat, a hangjuk mégis messze alulmarad ezektől. Azt tapasztalom, hogy ha egy Samsungról hívnak 2G-n, az is jobban szól, mint egy Huawei Volte-n. Érdekes módon amíg buta telefonom volt, akkor is ez volt a tapasztalat.
-
thomas77
senior tag
válasz
martonl #2400 üzenetére
Érdekes, amit írsz. Én éppen angliában vagyok. Samsung s10e telefonok között angol Three kártyákkal megy ugyan a VoLTE, de nem vagyok elájulva a hangminőségtől. Aztán megnéztem a szervizmenüt. 12650-nel megy a VoLTE, ami ugye messze van az otthoni Telekom-féle EVS-től.
Szépen lehet is hallani a különbséget az otthoni hálózat javára. -
-
válasz
martonl #2343 üzenetére
Én a saját gyakorlati tapasztalataimat írtam le, hosszú órákat szántam rá több telefon (például Huawei Mate 10 Pro, Samsung Galaxy Note9, Apple iPhone XS Max) esetén is az alapos tesztelésre.
Mióta új munkahelyem és munkám van, nincs annyi időm és energiám a dologra, de arra még rászánok majd egy hétvégét, hogy egy dual 4G és dual VoLTE képes készülékben tesztelem két azonos szolgáltatójú SIM kártya esetén a 4G készenléti fogyasztást külön, miszerint az egyiknél aktív lesz a VoLTE, a másiknál nem.
Nem feltételezek mérvadó különbséget, de az akár nagyon minimális különbséget is látni szeretném számszerűsítve. -
anglergab
addikt
válasz
martonl #2338 üzenetére
Nem egyszerű.
Ez már függhet a használt teszt hálózattól is, a körülményektől, konfigurációtól, kodektől, van-e transzkódolás, van-e RoHC a telefonban és a hálózatban, van-e Carrier Aggregation, melyik 3GPP Release-t támogatja a telefon és hálózat modeme, IPv4 vagy IPv6-ot használ a telefon/hálózat, mi az aktuális VoLTE konfig telefon es hálózat oldalon, milyen timerek vannak beállítva, van-e telefon és hálózat modem oldalon DRX és TRX stb.Az IP hordozó hozzáad egy extra komplexitást, illetve nem teljesen determinált a működés (latency, jitter).
-
anglergab
addikt
válasz
martonl #2329 üzenetére
Ez modemtől is függhet, illetve készülék oldali IMS klienstől.
Régebben valóban magas volt a fogyasztás az extra IP feldolgozás miatt, de ez ma már sokat javult az optimalizálásnak köszönhetően.A VoLTE ugye új hordozóra (IP) teszi legtöbbször ugyanazt a digitális hangot (GSM kodek).
Ehhez fel kell darabolni a digitális hangmintákat, RTP hordozót, ahhoz pedig UDP hordozót kell az IP-hez illeszteni. Majd tömöríteni kell az említett hordozók fejléceit (RoHC).
A keletkező IP csomagokat route-olni kell. Kell buffer a latency és a jitter miatt. Ha nagyok az IP csomagok, kicsi az overhead de nagy a latency, ha kicsik a csomagok nagy az overhead de kicsi a latency. Számos dolgot optimalizálni kell a csomag kapcsolás miatt.2G/3G CS esetén nincs IP hordozó, azaz a fenti extra lépések is hiányoznak. Cserébe maximálva van a sávszélesség 13 kbps-ben.
A CS egy célmegoldás (hanghoz, ami adatot is tud), az IP univerzális (adathoz, ami hangot is tud) és gazdaságosabb (mivel a forgalom nagyobb része már adat!).
Mind a kettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Hanghoz inkább a CS, adathoz az IP hordozó illik. -
tomp
Topikgazda
-
anglergab
addikt
válasz
martonl #2319 üzenetére
A VoLTE/VoWiFi hordozók, annyi közük van a kodekhez, minőséghez, hogy immár 13 kbps fölé lehet menni. Ez csak egy lehetőség.
Ha nem megyünk e fölé, akkor pedig pontosan ugyanazok a kodekek dolgoznak 2G/3G/VoLTE/VoWiFi esetében is.
Meglepő, de igaz: a legtöbb esetben a GSM-en és VoLTE/VoWiFi-n ugyanaz a 12.2 kbps-es AMR kodek működik.
Ezért a hangminőségük is azonos legtöbbször!Innen a gyakori frusztráció, hogy VoLTE-ra váltottam, de nem tapasztalok jobb hangminőséget, tehát valami gond van a VoLTE-vel vagy a hálózattal.
Ami persze nem igaz, csak tévesek az elvárások. -
hedgehog
senior tag
válasz
martonl #2229 üzenetére
Igazából a "nem elérhető" állapotnál megy, de akkor úgy néz ki, hogy a "foglalt" állapot még mindig nem
(lehetne a "nem válaszol"-ra is beállítani, de annak szerintem semmi értelme, ezért azt nem teszteltem).
Mondjuk én már kezdem megszokni a hívásvárakoztatást, de a feleségemnél addig sajna nem lesz VoLTE meg HD hang (pedig működne, teszteltem), amíg ez nincs, mert kivág a hóra
-
Colos1
őstag
válasz
martonl #2188 üzenetére
Nálam is hasonló probléma volt OP3-al, csak fordítva. Hiába volt kikapcsolva a hívásvárakoztatás, VoLTE alatt mégis működött. Akkor beszéltem a technikai támogatással, ahol arról tájékoztattak, hogy egyelőre nem garantált a rendes működés VoLTE alatt. Azóta váltottam OP7T -re, amin viszont tökéletesen működik.
A két telefon között annyi a különbség, hogy másik VoLTE profil aktív, így gyanítom abban lehet ez a beállítás.
(#2190) tomp: Köszönöm, a 4G+ -t ismertem, arra voltam kíváncsi, hogy az aktív csatornákat hol látod. A 4636 kódnál is látszik az "LTE fizikai csatorna konfigurációja" résznél, hogy van Primary és Secondary servicing, de abból a sávszélességen kívül nem sok mindent tudtam kihámozni.
-
tomp
Topikgazda
válasz
martonl #2144 üzenetére
Telekomnál se működik máshogyan a dolog. A te eseted készülék hiba!
Amúgy pont a Telekom az aki tudna tenni a romaing alatti hívásért mivel ott van nekik a VoWiFi! De külföldi internetszolgáltatóval nem engedélyezik a VoWiFi-t...
Ellenben a Digi igen! Azaz ha az antarktiszon vagy és wifit kapcsolsz akkor lesz VoWiFi hazai percdíjakkal.
2G-t nem kapcsolják még le sokáig. Ellenben a 3G-t már elkezdték sok helyen európában.
Sőt! A telenornál december 31-én jár le a jelenlegi 2100MHz-es engedélyük! A freki aukció pedig áll. Azaz nagyon úgy fest, hogy január 1-én a telenor offolja a nagy 3G-t azaz át kell rakniuk a GSM mellé 900MHz-re. Na ez még egy érdekes átállás lesz! Mivel nem 1-2 helyi cella váltás lesz hanem országos. -
M@Db0Y
senior tag
válasz
martonl #2152 üzenetére
A frekvenciák alapján nem kéne, hogy gyengébb legyen de én nem járok ki nem tudok nyilatkozni. Viszont sok kollégám jár ki dolgozni Vodafone világjeggyel és nem panaszkodnak, szóval valószínűleg működik.
Sőt ázsiában is dolgozik egy kollégám világ korlátlan csomaggal és ő is mindig elérhető pedig ott sincs 2G sok helyen ahogy nézem. Szóval ettől egyelőre nem kell tartani szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mobil flották
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Xbox Ultimate előfizetések
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest