Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonl
senior tag
válasz
anglergab #4882 üzenetére
Ugyanazon a helyszínen elhaladva automatikus hálózati üzemmódban a volte hívás megszakad, míg 2G-n pár szótag kimaradás tapasztalható.
Igen, úgy kéne működni, ahogy írtad, de valójában azon a helyszínen a 2G is instabil, viszont az legalább nem szakad meg. Vidéken több ilyen eset is lehetséges, hiába a fallback, ha nincs hova. -
martonl
senior tag
válasz
anglergab #4872 üzenetére
Azok alapján, amit leírtál, én úgy értelmezem, hogy a volte roaming normálisan soha nem fog működni. Mert ezek szerint minden ország minden szolgáltatója le kell tesztelje a partner szolgáltatóknál is volte-n működő készülékeket. Végülis a jelek tényleg erre mutatnak, volte elég régóta van, roaming meg szinte sehol.
Esetleg majd lesz 2-3 készülék, amivel működni fog és kész.
Ez esetben tényleg jobb lenne meghagyni hosszabb távon szerintem nem a 2, hanem inkább a 3G-t, ugyanis azon legalább megy az adat is hívás közben. Mellette meg lehet adatelérésre használni a 4-5 stb. g-t. -
válasz
anglergab #4872 üzenetére
Oké hogy megvan magyarázva, hogy miért, de az emberek többsége nem fog ilyeneken gondolkodni.
Oldják meg hogy működjön. Addig nem lehet biztonsággal lekapcsolni a 2G-t.Egyébként iPhone sem ellenőrizte a DIGI-t és ezt jelzi is amikor bekapcsolod, de mégis hiba nélkül működik.
-
martonl
senior tag
válasz
anglergab #4719 üzenetére
Sajnos ez nem így van, a logika persze ezt diktálná. A GSM csatornának kisebb a sávszélessége, mint a 4G-é. Azonos adóteljesítményt feltételezve a 4G teljesítmény egy nagyobb sávszélességű csatornán "oszlik el" kisebb vételi jelszintet eredményezve. Dchard ezt biztos jobban el tudja magyarázni.
Hasonló a dolog az analóg FM rádióvételhez. Ha sistereg az adás és van mód a sztereó vétel monóra állítására, akkor azt monóra állítva kevésbé fog sisteregni a hang.
Másik analóg példa, a morze kommunikációt sem véletlen használják, zajos átviteli közegben sokszor ez az egyetlen átviteli lehetőség a keskeny átviteli csatorna miatt. -
tibor23
senior tag
válasz
anglergab #4719 üzenetére
Nézd meg a hivatalos lefedettségi térképeket 2G és 4G viszonylatban, és utána próbálj majd olyan helyen VoLTE beszélni, ahol nem jelez lefedettséget viszont a 2G valószínűleg hasít.
"Ha majd azonos vagy jobb lesz a 4G-s lefedettség mint a 2G-s," : tényleg van pár ilyen hely, de alig. Ezek olyan helyek mint pl. Káptalantóti, ahol csak Telenor torony van, és ez adja a Telekomnak a B20 lefedettséget, de a 2G itt is szinte teljesen lefedett a 8km-re levő tapolcai toronyról. A valóságban viszont vidéken hatalmas területek vannak, ahol csak 2G lefedettség van, és esetlen B8 3G. Ezeken a helyeken valószínűleg SOHA nem lesz 4G, mert nem éri meg a szolgáltatónak 100milliókért tornyokat telepíteni és üzemeltetni gyéren lakott helyeken.
-
törölt tag
válasz
anglergab #4700 üzenetére
Igen, igazad van: kicsit elkapkodva írtam...
Azóta felírtam az összes ki/bemenő hívószámot, leellenőriztem az NMHH számhordozás weblapján, illetve hívás közben a szerviz menüt "print screen"-eltem a codec miatt.A dolog apropója, hogy sokat beszélek bizonyos irányokba, és szerettem volna a munkáltató által fizetett céges (T-s) számról átterelni ezen hívásokat privát számra.
Kötöttem is 1 éves hűséget a vodával 1 hete...de nem vagyok kibékülve a hívások minőségével. Amikor vissza kell kérdezzek, hogy ismételd meg még 1x.....ilyenkor elveszem a fülemtől a telefont és mindig 6.600-at mutat a készülék....De a 6.600 vs 12.200 vs 12.650 vs 24.400-at is simán kihallom.
Szóval:
- egyrészt miért nem megy a vodával digimobil irányba ugyanolyan minőség mint telekommal digimobilra?
- másrészt miért nincs vodával SWB saját hálón belül.
- harmadrészt telekommal ha rosszul hallom a másik felet akkor a beszélgetőpartner az mindig vodafone-os szám- telekom VoLTE - telekom VoLTE: EVS_SWB(32k) DL 24.400k/UL 24.400k
- telekom VoLTE - digimobil VoLTE: EVS_SWB(32k) 24.400k/24.400k vagy AMR_WB(16k) 23.850k/23.850k
- vodafone VoLTE - vodafone VoLTE: EVS_WB (16k) 24.400k/24.400k vagy EVS_WB(16k) 13.200k/13.200k
- vodafone VoLTE - vodafone 3G AMR_WB (16k) 12.650k/12.650k vagy AMR_WB(16k) 6.600k/12.650k, vagy AMR_NB(8k) 4.750k/12.200k
- vodafone VoLTE - digimobil VoLTE: AMR_WB (16k) 6.600k/12.650k vagy AMR_WB (16k) 12.650k/12.650k (ebben nem vagyok biztos hogy volt ilyen)A készülékek amikkel próbáltam: S8, S9, S20
-
bksgbr
tag
válasz
anglergab #4689 üzenetére
Köszi, hogy erre nem gondoltam...
No most gyorsan két próbálkozásom volt.
Az első: a Telekomos számommal felhívtam a Domino központot (1777), kijelezte a HD Hívást, de ahogy a központ fölvette, rögtön eltűnt a HD felirat. Közben készítettem a menürő screenshotot ahogy kérted: [link]
A második: anyut felhívtam a Digis számommal az ő Digis számát, és ő tuti 2G-n kapcsolódik a Digi hálózatához. Nekem hívás közben is ott volt a HD Hívás felirat. A menüről a kép: [link] -
zsolt501
nagyúr
válasz
anglergab #3533 üzenetére
Igazán én valami szoftveres hibára gyanakszom, 6. hónap óta nem volt igazán gondom, csak most jöttek elő, mióta itt is építik az 5G hálózatot azóta jöttek elő az ilyen problémák, eddig a szerelésekre fogtam, de kezd unalmas lenni, és már több telóval is teszteltem és a hektikus működés mindnél előjött, és leginkább napközben 8 és délután 4-5 közt van a gond, kora reggel és este már nem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
anglergab #3529 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam, de az a baj, hogy eddig kaptam minden olyan hívósról SMS értesítést aminél a készülék ki volt kapcsolva, vagy csak nem volt hálózati kapcsolat, de mostanában eléggé hektikusan működik, több elmulasztott hívásról nem kapok SMS értesítést, és ennek az okát nem értem, nem tudom mitől van, hogy van olyan hívás amiről kapok értesítést és van aminél nem. Azt tudom, hogy rejtett számról érkező hívásokról nem kapok értesítést, csak olyanról aminél a szám nem rejtett.
Az sem igazán értem hogy az mitől van, hogy nálam tökéletes a kapcsolat bármelyik hálózaton, kifelé tudok is hívást létesíteni, de van hogy engem nem tudnak hívni, és az a fura, hogy ezekről sem kapok értesítést, épp ma is volt egy ilyen eset, olyan mintha a szolgáltató hálózatával és informatikai rendszerével nem minden lenne rendben. -
zsolt501
nagyúr
válasz
anglergab #3523 üzenetére
Az utóbbi pár hónapban nem volt gond a telekom SMS hívás értesítésekkel, azokkal az értesítésekkel, mint pl ki voltam kapcsolva vagy hálózaton kívül voltam, ezekről mindig kaptam értesítést, most valamiért nem, és ez kissé bosszantó.
VOLTE és VOWIFI esetén is ugyan ez a helyzet málam, de gsm hálózat esetén sem jött hívás értesítés.A digi SMS hívásértesítéseit inkább hanyagoljuk, volt hogy 2 nap múlva kaptam értesítést, hogy volt nemfogadott hívásom, bravó ehhez csak gratulálni lehet, tudom teszt időszak meg minden na de azért ez kissé gáz...
-
-
slice14
veterán
válasz
anglergab #3464 üzenetére
Igen, most is müxik.Helyesbitek, most mikor lekapcsoltam repcsi módra, már csak a Digi csatlakozott fel wifi-re, wifi bekapcsolás után. De az előbb még ment. Amúgy a wifit nemigen használom telón, csak ha fájlokat másolok ftp-n. Korlátlan mobilnetem van, és a routerben ugyanazt az előfizetést használom egy multisimmel.
-
fant0mi
őstag
-
4Grider
félisten
válasz
anglergab #3446 üzenetére
Az én 178.164.96.240/28 címtartományom eredetileg norvég címtartomány volt, a Digi nemrég vette meg. A névfeloldás erre is pool.digikabel.hu, viszont a Telekom szerintem nem az fqdn-t vizsgálja, hanem geolokációs bázist néz az ipre.
Mit mond az azenipcimem.hu az ip-tekre? -
4Grider
félisten
válasz
anglergab #3444 üzenetére
Akár még az is előfordulhat, hogy az adott Digis publikus ip cím tartományt (amivel ugye most épp rendelkeztek) a Telekom külföldinek véli. Az én aktuális Digis ip címemre is van olyan geolokációs oldal, ami Norvégiát ír, ha a Telekom is így gondolja, akkor nem fog rá VoWiFit biztosítani...
-
mrThomi
addikt
válasz
anglergab #3292 üzenetére
Sajnos nem jött be a recovery, bármit csinálok, most próbáltam 4-szer.
Egy flag-et be kéne állítania a CSC flashelés során, ami eltéríti a bootolást először a recovery-be hogy a cache-ből az átmásolja/patchelje a CSC dolgait a system-be és utána factory reset-eljen.
ezt irtad még mint opció. hogy is kel ezt pontosan ? -
slice14
veterán
válasz
anglergab #3282 üzenetére
Hát ja, mostaniak közül szinte mindegyik tudja a VoLTE-t. Csak ugye a szolgáltatón is múlik hogy kiadja a gyártónak a megfelelő profil beállításokat, és így a gyártó bele tudja implementálni a romba. Lásd; Oneplus és Telenor esete. Így csak mókolás útján lehet aktiválni a Telenor-os VoLTE-t Oneplus-on.
-
mrThomi
addikt
válasz
anglergab #3286 üzenetére
Hát ha csak egy kapcsolót kellene ki-vagy be pipálnom és csak ennyi lenne én küldök neked egy virágcsokrot
Most nincs rádugva a teló, de ez van odinba. Mit legyen akkor bepipalva ? [kép]Még annyit kérdeznék hogy a telefonba elötte engedélyezni kell az usb hibakeresést, és az oem feloldást ? és hogy a luxemburgi simem legyen a telefonba végig ?
-
mrThomi
addikt
válasz
anglergab #3279 üzenetére
Igen, értem a dolgot, ezért is irtam hogy inkább a romoláshoz kapcsolódik a kérdés(a notenál igen, multi rom volt), de végül a voltét érinti a dolog, mert nekem mindegy lenne hogy milyen van rajta csak működjön.
Mit tudok akkor ez esetben tenni, van egyáltalán megoldás ? Vigyem el egy itteni szakihoz aki ráflascheli nekem ? Mert elvileg leírás szerint csináltam mindent : sammobile-ról hivatalos legfrisebb lux régiós rom, ami tartalmazza az itteni oxm_csc fájlt, odinnal rá a cucc, majd minden esetben factory resetelődött a telefon ezáltal mintha dobozból vettem volna ki.( bár, ha belegondolok, egy dolgot nem kért a telefon, a gyári appok kivalasztását, hogy melyiket akarom a telefonom telepítva, hanem utánna már az összeset felrakta kérdés nélkül, szóval lehet hogy az fr tényleg nem teljes ??) Vagy van esetleg valami más hivatalos út ?
Ti vagytok az utolsó reményem -
válasz
anglergab #3241 üzenetére
"A VoLTE "mobilnetét" a VoLTE kapcsolóval lehet kikapcsolni"
Nekem nincs volte kapcsolóm Xiaomi A2 Lite esetén, viszont sokszoros újraindításra már 4G-n marad a hívás közben is, miután még egyszer felhívtam a voda-t, hogy kapcsolják be.
Ellenben megjelent egy opció, hogy Wifi Calling...Ez a vowifi?
-
janos666
nagyúr
válasz
anglergab #3212 üzenetére
Hah! Ez jó sok feltétel, valamit biztos buktam közülük.
Eredetinek eredeti.
Viszont végül tényleg ott van most is a XEH-el az IMS státusz Voda SIM-el. Bár most regisztrálatlanként, de ez könnyen lehet attól, hogy nincs aktiválva erre a Voda kártyára a szolgáltatónál.
A menüben nincs ott a VoLTE kapcsoló. De szerintem ez (kapcsoló) akkor sem volt ott, mikor még a saját SIM-emmel (amin tuti működik a VoLET) kapcsoltam be először XEH flash után. De a státuszból nem tűnt el az IMS, miután betettem a Voda kártyát.
Talán majd egyszer aktiválja neki a Voda (gondolom egy nap minden létező SIM-re aktív lesz majd kérés nélkül). -
janos666
nagyúr
válasz
anglergab #3209 üzenetére
Nem... TMH-ról tettem most át XEH-re (ugyan az a június-i verzió), és eltűnt mindenhonnan a VoLTE. Régen is ezért tűrtem el T-s kártyával a T-s brande-elt OS-t (zenélő ki/be kapcsolás, stb), mert a korábbi verziókkal is ez volt. Sőt, most reset-eltem is (kompletten) a flash után, régen még gondolkoztam, hogy talán azért tűnik el a VoLTE, ha TMH-ról XEH-re flash-elem ODIN-al HOME módban. De nem...
Vagy valahogy speciálisan kell előcsalni XEH-ben? Nincs VoLTE a menüben. -
janos666
nagyúr
válasz
anglergab #3206 üzenetére
A Xiaomi megoldódott. Akkor jó, ha a *# üzenet vége disabled/letiltva, mert az ellenőrzést tiltja le, vagyis hogy adja ide a funkciót ellenőrzés nélkül...
(#3205) anglergab - Akkor inkább visszarakom a tréromot ODIN-al (pont most nyomtam fel rá a szolgáltatófüggetlent, mielőtt eladom egy Voda-snak)
(#3207) anglergab - Ez gondolom PM akart lenni. -
Landsmann
addikt
válasz
anglergab #3164 üzenetére
Még mindig nem Samsungom van.
Tegnap voltak hang problémák sima GSM hálón is. Két telefonon is tapasztaltam a több másodperces totális hang kimaradást. Egyik esetben már a hívás létrejöttekor sem volt hang, másik két esetben 10-20 másodpercre kimaradt. Az első normál GSM, utóbbi kettő VoLTE hívás volt.
-
mrThomi
addikt
válasz
anglergab #3077 üzenetére
Akkor csak simán nyomjak egy FR-t ? ez alapján jó lesz ? [link]
Még annyit kérdeznék hogy 3 hét múlva megyek magyarba és odaadom a telót apámnak. Ugye a romba benne van a XEH csc kód is, tehát akkor neki is működne ha FR után az ő magyar kártyája menne bele ?
Köszi megeygszer nekem nem lesz több kérdésem -
mrThomi
addikt
-
mrThomi
addikt
válasz
anglergab #3067 üzenetére
Igen sim nélkül volt előszor bekapcsolva, a kocsiba átnéztem rajta mindent, pixelhiba stb, de minden hibátlan volt. Még az S10+-ba volt aznap a simem, csak este cseréltem ki, addig föltettem jópár appot a note-ra. Amit nem értettem hogy amit küldtem képet legelöszőr ma, ott a Post(szolgáltatóm) kívül van az a Join ami nem tudom mi. Haverén olyan nem volt, de nem is foglalkoztam ezzel.
Amit írtál holnap kipróbálom, mert már késő van, meg a dolgokat is le kell mentenem. De ha müködni fog, akkor apumnál is megkell ugyan csinálno, csak HUN-t kiválasztva ?
-
mrThomi
addikt
válasz
anglergab #3064 üzenetére
Nem volt benne semmilyen sim. Megvettem a német Saturnba újjonan, mert ott volt egy akció, áthuztam luxiba,(sok luxemburgban élő vásárol elektronikai cuccokat a trier-i sarurnba, mert itt a határ és németbe általában olcsóbban a cikkek) betettem a luxis simemet és ennyi történt. Root vagy egyéb szoftver mókolás nélkül ez mennyire megoldható ? Illetve egy fontos kérdés, hogy ez csak a VoLTE funkciót érinti, vagy másra is kiterjed ?
U.i: 3 hét múlva viszem haza a telefont mert édesapám meg szeretné venni. Gondolom ugyan úgy magyarországon, magyar simmel sem müködne a Volte. (Bár ő szerintem nem is használna ilyeneket)
Hú, köszi szépen a kérdéseimre a válaszaidat, én ezekről nem tudtam, azthitttem ha megveszem bárhol gyári függeltenül minden működni fog rajta...
-
mrThomi
addikt
-
tibor23
senior tag
válasz
anglergab #3042 üzenetére
Előzőleg írtam, nem nekem kell, egy barátomnak és családjának szerettem volna segíteni, az ő falujukban éppen határon van bármelyik szolgáltató bármelyik sávja (nem világvége, 5km. a Balaton), folyamatosan váltogat a telefon 0 térerős 2G-3G-4G és a kiesés között. Mivel Telekom előfizetők, kapóra jöhetett volna a VoWifi, aktiválva is lettek, de egyik telefonon sem működik. Mint fent írtam mindegyik középkategóriás max. 1 éves telefon. Van rendes jó minőségű netjük, wifijük. Külső antenna nem kell, mivel nem létszükséglet a dolog.
Amúgy, van valami jelzés, ikon vagy egyéb, amiből tudható, hogy VoWifi a hívás Telekomnál? -
tibor23
senior tag
válasz
anglergab #3037 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy ha firmware-ből hiányzik a Telekom (ami egy jelentős régi nagy szolgáltató) profil, a Digi (ami egy új minimális ügyfélkörrel rendelkező szolgáltató) profil hogy kerül bele? Amúgy tutira támogatott készülék a T-nél, hogyan lehetne rátenni azt a firmware-t ami Vowifi kompatibilis?
Szerintem egyébként nagy szükségük lenne a szolgáltatóknak is a VoWifire, mert olcsóbb, mint tornyokat állítani minden kis faluba. -
tibor23
senior tag
válasz
anglergab #3030 üzenetére
Mint írtam, én nem találtam semmi VoWifire utaló kapcsolót egyik telefonban sem, így nem tudom priorizálni, de repülő módban nem ment ki a hívás, úgyhogy gondolom nem aktív valamiért a VoWifi. Ha a saját telefonom és problémám lenne ez, akkor szórakoznék vele, de csak jót akartam vele tenni, hogy ne legyen gond a kieső hálózaton telefonálni. Azt mondjuk nem gondoltam, hogy egy kb. 1 éves Samsung középkategóriás teló nem fog egyből működni. Más telefonján nem fogok firmware verziókat felhajtani az biztos. Kár viszont, hogy nagyon le vannak maradva a szolgáltatók ebben a kérdésben - a Diginél miért megy egyből minden szinte az összes telefonon? Aki telefonálni akar ilyen gyenge térerővel rendelkező helyen, annak érdemesebb egy Digi SIM-et felhajtani, aztán gond letudva.
-
tibor23
senior tag
válasz
anglergab #3028 üzenetére
Samu A40-et minden magyar szolgáltató támogat Volte/ Vowifi szinten táblázat szerint is. Egyébként mindhárom telefonnál beállításokban csak Volte kapcsoló van. Samsungokon ezen a helyen is megjelent a HD felirat híváskor ha LTE hívás volt, a Xiaomin azt sem láttam, de nem mérvadó mivel folyamatosan váltogatja a tornyokat 2-3-4G, mindegyik nagyon harmatos, térerő pálcika általában 0. Egyébkét Balaton parttól 5km-re van és az összes szolgáltató ilyen gyenge. Azt tudom, saját J5 Samsungomba berakva a Digi Simet, semmit nem állítva gyönyörűen ment a Volte/ Vowifi, méghozzá úgy, hogy mikor hívás közben közlekedtem, és elvesztette a wifit, csak egy pillanat szünet volt úgy váltott oda-vissza volte és vowifi között. A Diginél ugye a wifi volt priorizálva, a Telekomnál a mobil hálózat van priorizálva, de ezen a helyen illene wifin lógni annyira gyenge a mobil, persze ha menne a Vowifi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest