- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- A Sony Xperiának annyi?
- Apple Watch
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Mobil flották
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
tibor23 #5016 üzenetére
Elhiheted, nem saját szórakozásomra írtam mikor gond volt, és nem egyszer kiderült, hogy tényleg volt gond, nem mondom hogy nem esett meg, hogy nálam volt a gond, de a mostani helyzet kissé másabb mint az eddigi, itt a hangátvitel minőségével van leginkább a bajom, illetve a felépült kapcsolat instabilitásával, nem mondom, hogy a hívott fél oldalán sem lehet gond, mert ez sem kizárt, de az utóbbi időben tényleg megszaporodtak a zavaró dolgok.
Azt sem mondhatom hogy az egész várost érinti ez a gond, és azt sem hogy egész napos, de vannak napszakok és területek amikor kiugróan magas a hívás instabilitása.
Nekem egy elvárásom lenne, hogy ha már felépült egy hívás ( nem mászkálok, és nem ülök kocsiban, az sem akivel beszélek) akkor ne szakadozzon a hívás és maradjon már érthető is a hangátvitel.
Ismerős egyik Yetteles, tudom milyen az a szolgáltató... -
zsolt501
nagyúr
Érdeklődnék, hogy Telekom esetében Szegedieknek nincs baja a hívásminőséggel és a hívás stabilitással mostanában, pl. akadozó hanggátvitel és megszakadó hívások?
Mobilnetes hanggátvitelről már nem is merek szólni, mert az is elég gatya lett.
4G VoLTE és VoWiFi, de már sajna 2G esetén is tapasztalni gondokat, nem azt mondom, hogy folyamatos a gond, de ez sokszor nagyon zavaró, pláne mikor nem nagyon van lehetőség újra és újra kérdezni, hogy mit is mondott az illető, de ugyan így engem is több esetben kérdeznek vissza mint eddig.
Amit még észrevettünk, hogy egy mondaton belül nagyon rossz hívás minőség esetén mintha betűk és szavak cserélődnének fel vagy módosulna a mondat, ami iszonyat zavaró tud lenni.
Mostanában hasonlókat tapasztalnak ismerőseim Yettel esetén is, de ott nincs nagy tapasztalatom, mert én Telekomos vagyok.
Mivel nem CSAK engem érint ismerőseim körében, és nem azonos a telefon sem így a felhasználó hibát kihúznám, illetve a telefon típus hibát is, de óvatosan kezelném még a SIM kártya hibát is.
A hibák jelentős része pár hete kezdődött, de nem tudom hogy érint e több előfizetőt? -
zsolt501
nagyúr
Tegnapi nap délután a Telekom VoWiFi nem ment, csak a VoLTE ment, de az sem volt valami acélos. A hang minőség valami siralmas volt meg meg akadt a hangátvitel, szóval szolgáltatással valami gebasz lehetett, mert a Digi hálózatából nem indult el csak estére tért magához (sem nálam sem az ismerősömnél nem ment csak estére).
-
zsolt501
nagyúr
Szia
Na most olyat kérdeztél amiben én így járatos nem vagyok, nekem egy MI9T telefonom van, ott a legújabb szoftverrel "problémamentesen" néha vannak ilyen olyan hibák de megy a VoLTE és a VoWiFI is, nem tudom milyen szoftver van most a telefonodon, de nekem gyári Global EU-s szoftverrel megy 11.0.4-es szoftvertől, jelenleg 11-es Droid és 12 MIUI van a telón.
De próbáld ki ezeket a kódokat.
VoLTE:
Alapvetően tudja a készülék, szolgáltatónál kell bekapcsoltatni (az lehet cumis, szolgáltató/ügyfélszolga függő nagyon a dolog, van, hogy csak sokadikra sikerül)
Ha mégis be kell kapcsolni a készüléken akkor pötyögd ezt be tárcsázóba:
*#*#86583#*#* --- enable VoLTE - carrier check disabled legyen a felirat -ez után a SIM-es menüben még be kell kapcsolni kártyánként amelyikre kell.
VoWiFi:
*#*#869434#*#* --- enable VoWiFi,t -ez után a SIM-es menüben még be kell kapcsolni kártyánként amelyikre kell. -
zsolt501
nagyúr
válasz
tibor23 #4714 üzenetére
És AnonymusX szörnyű ez az egész, az a fura, hogy London mellett élő ismerőssel jobb volt a hanghívás minősége mint Németbe, de még Amerikába is jobb volt.
Sok ismerős panaszkodik mostanában erre, de sokaknál a telefonos beszélgetés még munka eszköz is, nagyon nem mindegy hogy a hívott és a hívó mennyire érti meg egymást, az hogy alig értik egymást és szakadozik a hangátvitel az az üzletet is rontja, bizonyos esetekben akár életek is múlhatnak azon, hogy mondjuk egy vészhelyzet esetén mennyi idő alatt is értik meg egymást a beszélgető felek, sajnos ilyen esetem már nekem is többször volt, hogy a 112-n lévő diszpécserrel alig értettük egymást, és ez még nem is nemzetközi hívás volt. -
zsolt501
nagyúr
válasz
tibor23 #4711 üzenetére
Szomorú ez a tendencia, hogy az utóbbi időkben nem tudott a nemzetközi mobil telefonálás minősége javulni, sőt néha úgy érzem, hogy inkább romlott.
Tudom vannak más alternatívák a hangátvitelre, de ez sajnos nem minden esetben járható, elszomorító, hogy itt tartunk még 2022-ben. -
zsolt501
nagyúr
válasz
4Grider #4706 üzenetére
Van 4G ha jól tudom, a telefonját nem tudom ellenőrizni, de az adatátviteli sávszélességgel nem lehet nagy gond, mert ha más szolgáltatáson (pl. facebook) beszélünk akkor kitűnő a hangminőség, de telefonon át ha kint van akkor kritikán aluli.
Jó tudom telefonálás közben leválthat a teló 2G-re, de ennyire csak nem kéne rossznak lennie 2G-sem a hangnak, annyi biztos hogy ennél azért többet várnánk így 2022-ben. -
zsolt501
nagyúr
Én arra lennék kíváncsi, hogy az mitől van, hogy ha Telekomos ismerősöm Magyarországon van akkor elfogadható vagy inkább kimondottan jó a beszélgetés minősége, de ha kimegy Németországba, akkor a beszéd hang minősége a béka segge alatt van, kritikán aluli, mint amikor az 1980-as években vonalas telefonon beszélgettünk egy telefon fülkében...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Leventek2007 #4644 üzenetére
VoLTE szolgáltatással akkor szokott gond lenni, ha a 4G szolgáltatásról le kell váltania a telefonnak 2G-re vagy itt ott még létező 3G-re, ilyenkor van mikor a hang szétesik, vagy megszakad a hívás, szóval érdemes ezzel tisztában lenni, mert ez sokaknak probléma tud lenni.
-
zsolt501
nagyúr
Tudom hogy nem igazán ide tartozik, de mitől van az, hogy a lakásban ahol lakom a Telekom B3-as hálózata katasztrofálisan gyenge, a B20-as hálózat jelerőssége kitűnő és még a B28 is elfogadható, pedig a torony jó messze van, de sajnos azt veszem észre, hogy a telefon bekapcsolása után először a B20-ra csatlakozik fel, majd 1-2 perc után átvált a B3-ra ami iszonyat gyenge és sajnos ez nagyon észrevehető használat közben is.
Mitől lehet ez? -
zsolt501
nagyúr
Xiaomi MI 9T legutolsó 12.1.1-es szoftverébe belekerült az NR hálózat kezelés, a kérdés az lenne, hogy idehaza van e értelme ezt engedélyezni, van e előnye vagy hátránya?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
SirRalph #4460 üzenetére
Xiaomi MI 9T A legfrissebb szoftverrel, ma nem volt vele gond VoWiFi-n, ismerősnek a PRO van és van Samsung A20 ott is jól ment a múltkori problémáig a telefon, de most le lett náluk tiltva mert nagyon zavarta őket a munkában, hogy szakadozik a hívás és a hang.
De ha tudsz valami ötletet arra, hogy ne legyen gond a telefonos hívás a gyenge lefedettségű helyeken annak örülnék, de csoda még nem történt. -
zsolt501
nagyúr
válasz
ToniSlow #4456 üzenetére
Sajnos a panel lakásban ahol lakok nem túl jó a Telekom 4G-s lefedettség, így a telefon állandóan váltogat a tornyok közt, sokszor eldobálta a hívást, illetve jelentősen nőtt a készülék fogyasztása is mert annyira gyenge a jelerősség, a lakáson kívül nem is lenne gond, de bent már borzalmas.
De a Szegedi új klinika és SZTK épülete is hasonló problémákkal küzd, sokszor volt ez probléma mikor az SZTK-ban dolgoztam, mikor kiépült a klinikán a WiFi hálózat és ment a VoWiFi sokat segített az épület bizonyos részein. -
zsolt501
nagyúr
Szegeden a Telekom VoWiFi szolgáltatás katasztrófa, annyira szakadozik a hangátvitel, hogy ez miatt le kellett több ismerősnél is tiltani a készülékben, nem tudom mit csesztek el, de ennyire rossz azért nem volt.
-
zsolt501
nagyúr
Mostanában látom, hogy elkezdték a Telekomnál a 700MHz-t B28-at is beüzemelni több helyen, illetve egyre több B3 és B20-as hálózat is megjelenik.
-
zsolt501
nagyúr
Ma a Telekom valamit piszkáltak a VoWiFi-n mert nem megy, csak a VoLTE.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
tibike8 #4200 üzenetére
A Csillagtérnél az egyik panel tetején van a B20-as torony, a Víztorony térnél a B3-as, aztán a Felső Tiszapartnál van a következő B3-B20 és a Római körúton B3-B20, illetve az Olajbányásztéren a nagy ház tetején B3-B20.
A klinika tömböt az Állomás utca és az oldal utcánál található mosoda kéményén található antennák látják el B3 és B20 hálózattal, de mivel az épületek messze vannak, illetve alul méretezték a rendszert így érezhető hogy a vasbeton szerkezetek megfognak mindent, no meg igen nagy az ott lévő rendszer terheltsége is. -
zsolt501
nagyúr
válasz
tibike8 #4198 üzenetére
Ismerős én a Lugas utcai troli végállomásnál lakom, ez ahol én lakom Telekom részéről még rosszabb, mert egy olyan rész ez ahol már a lakásban egyik környékbeli torony sem érvényesül rendesen, B20 lenne a megoldás, de az meg ledobál a lakásban és minden áron a B3-at erőlteti. Mint ismered a környék igen sűrűn lakott ez is probléma, az adó tornyok elhelyezése sem túl ideális, és igen ritka is.
A klinika park megint ugyan ez a helyzet nagyon rosszul lett megtervezve a terület lefedése és terhelés elosztása az új klinikák épületén belül a hol van hol nincs jel érvényesül, pedig sok sok orvosnak és az egészségügyben dolgozónak a mobil munka eszköz is már, én sokszor dolgoztam az SZTK-ban és ott sem volt túl rózsás a helyzet.
Az egészségügyi épületekben a wifi hálózat kiépítése hozott némi javulást, de az sem tökéletes, de itt ott a VoWiFi képes készülék már egész jól használható.
Sajnos a Telekom nem igazán fejleszt és bővít megfelelő ütemben, tudjuk ennek sokszor gazdasági és terület használati okai is vannak, na meg a pénz... -
zsolt501
nagyúr
válasz
tibor23 #4196 üzenetére
Sajnos a Telekomnál is, és sajnos a hiba nem kizárt, de ismerős Telenorra is ugyan így panaszkodik.
Hidd el így van, bosszantó is a dolog, a város egyes részein jó a vétel, de sajnos.
Itt egy nem teljes felsorolás azokról a területekről amik esetén a hanghívás problémás:
Kereszttöltés utca, Szilléri sgt, Tápé Felső, Belvárosi Temető, Alsóvárosi temető. Baktó, ÚjPetőfi Telep, ELI központ. Szegedi Logisztikai központ, Délép. SZTK, Klinika tömb, a tisza parton a várromnál, újszeged ECO park és környéke és a marostői rész.
Többed magammal mértünk (teszteltünk) -
zsolt501
nagyúr
válasz
Ludovicus #4193 üzenetére
Sajnos ezt én is tapasztalom
, a hangminőség sokszor a réges-régi vezetékes telefonok hangminőségét SEM éri el, ha ez ilyen ütemben romlik a hang hívások minősége, akkor keresni kell valami alternatív megoldást.
Van egy olyan érzésem, hogy maguk a cellák túlterheltek, ezt sajnos a telefon nem jelzi, tökéletes jelerősségnél is alig alig van hangátvitel, és igen lassú az adatátvitel is, még akkor is ha igen közel vagyok a szolgáltatóm tornyához.
Megjegyzem ezt leginkább azokon a helyeken tapasztalom ahol nagy a felhasználók száma, és igen ritkán vannak a tornyok telepítve, de sajnos a belvárosban is előjönnek ilyen hibák már. (Szeged). -
zsolt501
nagyúr
válasz
4Grider #4100 üzenetére
Nem is olyan rég volt variálás a hang kódolásával, ez nagyban befolyásolja a hangminőséget, 2G-n is lehet igen jó hangminőséget elérni, legalábbis én már többször tapasztaltam, hogy 2G-n jobb volt a hangminőség mint 4G-n.
Néha 4G-n ha rossz a jelerősség olyan lesz a hang mintha egy nagyon régi vonalas telefont hallgatnák vagy egy SOKOL rádiót. -
zsolt501
nagyúr
válasz
4Grider #4029 üzenetére
Jelen pillanatban még levált 5G-röl normál hívás esetén, és ha jól hallottam 2022-töl lesz változás.
Vannak az irányban is jelek, hogy az 5G-t és a 4G-t összefogják, a pontos elnevezés most nem ugrik be, de ez nem igazán tartom ferrnek a 4G felhasználókkal szemben, mert bizony onnan fogy sávszélességet lecsípni az 5G-hez.
Ha jól tudom a 700MHz-t IoT-re akarják használni mivel igen jól terjed, vidéken igen nagy haszna lehet a ritkán lakott területeken. -
zsolt501
nagyúr
Műholdas vétel sok mindentől függ, ne keverjük ide, ráadásul stabil vételhez kellett a jó antenna és a fej is, de sok számított a kábelen és a vevő egységen is, és még az is lényeges volt, hogy az ország melyik felén volt a vétel, mert a műhold sugárzási nyalábjában nem árt benne lenni, hogy ne legyen instabil a vétel, minél kintebb vagy a sugárzás központjából annál nagyobb antenna kellett a stabil vételhez, ha meg még fel is szerettél volna adni a műholdra, akkor már mélyen a zsebbe kell nyúlni.
De ez tényleg már nagyon más és nagyon nem ide tartozik. -
zsolt501
nagyúr
válasz
4Grider #3974 üzenetére
Bizony, és minél magasabb egy frekvencia annál érzékenyebb is, pl. elég egy fa, eső vagy köd, és már nincs rendes adatátvitel, megszűnik a jel.
El lehet menni ezekbe az több gigahertzes frekvenciák irányába, de sose lesz stabil pláne nem költséghatékony, ezért is lett megnyitva a 700Mhz-es frekvencia tartomány mobilra, mert 1800Mhz töl felfelé már gazdasági szempontokat nézve egy ritkán lakott területen sose lesz stabil mobil telefonnal, irányított antennával meg kötve hiszem, hogy sokan mászkálnának a zsebükben. -
zsolt501
nagyúr
Milyen frekvenciákon megy is az 5G-s mobil rendszer, és milyen frekvenciákat is használ egy otthoni WiFi router?
Ez a frekvencia dolog nagyon nem álja meg a helyét sehogyan sem, ráadásul a 700Mhz-s frekvenciát évtizedekig a televíziós földfelszíni sugárzásban használták, ha jól emlékszem 3600Mhz a legmagasabb freki amit használnak 5G-s hálózatra, míg az otthoni WiFi 2,4 és 5Ghz tartományban dolgozik, ráadásul jön a szupergyors WiFi ami a 60Ghz-n megy, és akkor még a radarállomásokról nem is beszéltünk (meteorológiai, navigációs, és légiforgalmi).
No ezen tessék elgondolkodni, én befejeztem, mert hosszan lehet erről vitázni. -
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz
tibike8 #3844 üzenetére
Bizony ez már ilyen ezt én is tapasztalom, mint írtam nekem MI9T telóm van, ismerősömnek MI9T PRO és az ő telefonján ugyan azon a hálózaton és ugyan úgy Telekom előfizetéssel nem megy a VoWiFi hiába van aktiválva az előfizetéshez és a telefonban is, rejtély miért nem megy, nem tudtunk rájönni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
tibike8 #3841 üzenetére
Egy biztos, hogy nálam különösebb mókolás nélkül Mi 9T-n működik a Telekomos VoWiFi, a Digis VoWiFi-t nem sikerült működésre bírnom annak idején, de volt akinek sikerült a modem config módosítással.
Az is biztos hogy működjön a VoWiFi több mindennek teljesülnie kell és nem csak a telefon esetén, hanem a a köztes közeg esetén is, így pl. az internet szolgáltatónak, illetve a netet biztosító készüléknek is át kell engedni a szolgáltatást, de még ilyenkor is közbe szólhat szoftver hiba is router és telefon esetén, de nemrég volt hiba a szolgáltató részéről is ami miatt nem ment a szolgáltatás.
Én inkább nem piszkáltam így decemberben megváltam a Digis telefon szolgáltatástól, mert nem volt igazán kihasználva. -
zsolt501
nagyúr
Létezik valami program amivel ez kideríthető hogy miért akad el a kapcsolat, de hogy mi én azt nem tudom, volt aki írt is erről egy hosszabbat.
Ha úgy érzed hogy szolgáltatói oldalon is be van állítva a VoWiFi és a SIM is kezeli rendesen (mert ilyen hiba is volt már) illetve a hálózatban sincs gond, mert más készülékkel megy akkor bizony a telefonban kell a hibát keresni, ez lehet modem config hiba vagy leakadt szoftver is, illetve nem megfelelő szoftver verzió.
Első körben újra raknám a telefont 0-ról hogy a szoftveres kiakadást ki tudd kerülni. -
zsolt501
nagyúr
válasz
4Grider #3830 üzenetére
Alternatív szoftverrel az a router még mindig betonstabil, a gyári szoftver az tényleg borzalom, de a GL széria nem is erről volt híres, az is tény 15 éves technika és mondhatni elavult, de hogy elektromos hulladék azt azért nem mondanám, hozzáértő kezekben még ma is csodákra képes, igaz maga a hardver mai szemmel nézve gyengének tűnik, de akkor mikor megjelent hosszú éveken át vezető router volt, Tomato, DDWRT illetve OpenWRT-vel.
Itt nem CSAK router probléma lehet, lehet a telefon szoftvere van kiakadva VoWiFi esetén, ez 1-2 alkalommal nálam is előfordult, egy gyári beállítás visszaállítás nálam megoldotta a gondot Telekom esetén, annak érdemes lenne utána járni, hogy másnak volt e ezzel a Xiaomi redmi 6A telefonnal Digi SIM kártyával gondja, illetve sok esetben kevés a kód beírása Pl. MI 9T telefon esetén a Telekom VoWiFi szolgáltatása szépen megy, a Digi szolgáltatásához már a modem configot kell piszkálni, hogy az is elinduljon, kérdés ennél a telefonnál mi a helyzet. -
zsolt501
nagyúr
válasz
viktorhu #3791 üzenetére
Ennyi erővel a többi hang alapú szolgáltatás is perelhető lenne, pl. Facebook, WhatsApp, Skype, Viber és még sorolhatnám hosszan azokat a szolgáltat amik IP hang alapú szolgáltatást nyújt, ráadásul ezek közül nem egy még telefon számot is tud adni, de a nomadikus szolgáltatásokról se feledkezzünk meg az sem sokban különbözik, ott is van telefonszám.
-
zsolt501
nagyúr
Ez nem fedi a valóságot, mert van olyan készülék ami minden gond nélkül viszi a Digi VoWiFi szolgáltatását, még a modem configot sem kell hozzá piszkálni, az ő készüléke Xiaomi Redmi Note 9 MediaTek Helio G85 proci van benne, az a fura, hogy Snapdragon procival szerelt változata már nem megy.
-
zsolt501
nagyúr
Én pár napja tapasztalok olyat telekom VoWiFi esetén, hogy akivel beszélek az nem mindig hall, illetve ki ki marad a beszéd és így nem mindig értenek, ha VoLTE-re kapcsolok akkor nincs gond, az a fura, hogy csak telekom hálózatán belül van gond a VoWiFi-vel, ha más szolgáltatóhoz tartozót hívok VoWiFi-n ott nincs ilyen gond.
Szerintetek mi lehet a hiba, WiFi hálózat tökéletes ezt ki lehet húzni, már csak azért is, mert csak telekomos hálózat hívásakor jön ez a hiba elő.
Jó lenne ha ez a hiba megszűnne. -
zsolt501
nagyúr
válasz
djsunstealer #3664 üzenetére
Annak idején nálam azért kellett SIM kártyát cserélni, mert a folyamatosan eldobálta a teló a hálózatot, amint ki lett cserélve a hiba megszűnt.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
djsunstealer #3662 üzenetére
Hibás SIM kártya esetén a csere ingyenes, ha csak nem te rongáltad meg.
-
zsolt501
nagyúr
Ez sokaknak adhat segítséget akik Digis VoWiFi -t nem tudják aktiválni Xiaomi telefonon rendesen, úgy látszik ez a módszer megy. [link]
Jó lenne több visszajelzés is másoktól, hogy náluk is megy e ez a módszer. -
zsolt501
nagyúr
válasz
4Grider #3632 üzenetére
Sajnos szoftver függő is a dolog, mert pl. a Xiaomi MI9T esetén a Telekomos kártyával felül nem jelzi ki a kapcsolatoknál a telefon, hogy VoLTE a kapcsolat, de a hívás listában már ott szerepel hogy VoLTE volt a hívás, a Digis kártyával meg kijelzi a kapcsolatnál és a hívás listában is a VoLTE-t kapcsolatot.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
martonl #3563 üzenetére
Szerintem ez inkább gyártó függő, hogy repülő módban engedi e a VoWifi.
A VoWiFi előnye pont abban leledzik, hogy sok olyan hely van ahol egyáltalán nincs vagy nagyon rossz a hálózat lefedettsége, de egyéb szolgáltatás útján van WiFi amin keresztül a telefon szolgáltatás is tud üzemelni, nem egy olyan helyen jártam már és dolgoztam is, ahol egyik mobil telefon szolgáltató jele sem tudott behatolni, viszont WiFi az volt, míg nem volt a VoWiFi addig vagy a nomadikus szolgáltatást használtuk, vagy maradt az egyéb csak
plélda: skype, vagy viber a sok közül, de rengeteg nomadikus szolgáltató is létezik idehaza is ami a 21-es körzetszámot használja több kevesebb sikerrel, pl. a Digi nomadikus szolgáltatása eléggé hektikusan működik, de ahogy látom ez inkább a szerver oldal gyengesége, mert más szolgáltató elég sokat ki tud belőle hozni, pl. videóhívás és HD hang. -
zsolt501
nagyúr
válasz
polonic #3561 üzenetére
Akkor te sem értetted mire is céloztam, azzal én tisztában vagyok, hogy kell a kliens oldal és a szerver oldal IS, azért valamennyire képben vagyok, de HA én mondjuk pl. Romániában vagyok a telefon repülő módban van és csak a WiFi megy és VoWiFi hálózaton keresztül akarok telefonálni Magyar telefon számmal Magyarországra akkor az nem fogja használni a Román mobil telefon hálózatot csak a Magyarországi szolgáltatóét ahová a telefon szám tartozik, vagy nem?
Ráadásul Nomadikus szolgáltatás is hasonló elven működik, ott is kell szerver oldal és kliens oldal is és NET, és telefonálhatsz vele bárhová bárhonnan, ráadásul roaming díj sincs. -
zsolt501
nagyúr
válasz
viktorhu #3556 üzenetére
Még egyszer megkérdem Facebook massanger és Skype esetén vagy Whats App esetén is hang és szöveg átvitel van neten szóval maga az indok nem igazán álja meg a helyét, ha belegondolunk egyedül az alkalmazás és a központ más mind a két telefon végén illető van, és ki van belőle hagyva a mobil kommunikáció külföldön (2G-3G-4G-5G) csak az alap országban történik meg a mobilra átültetés, ahol az előfizetés történik, külföldön alapból normál neten megy titkosítva.
Nagyon kíváncsi lennék a konkrét indok szövegére amiért ők nem engedik. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Oliverda #3552 üzenetére
Már ne haragudj, de a külföldi hálózaton ha CSAK VoWiFi-n vagyok hangsúlyozom WiFi-n, ebben maximum az internet szolgáltató van jelen akinek mondjuk az ingyenes hálózatán lógok, akkor itt mi is a költsége a Telekomnak, mert igazán lehetek bárhol akár az űrben is, ennyi erővel számlázhatna a skype hívásért is vagy a FBmassanger beszélgetésért is, mert ugye az is IP kommunikáció, de ott van még a Nomadikus szolgáltatás is ami szintén használható külföldön is és bizony ez is IP alapú hangátvitel, nem helyhez kötött szolgáltatás ez sem, itt inkább az a lényeg, hogy kit akarok hívni és ő milyen szolgáltatáson van éppen vagy ki a szolgáltatója.
Vegyétek a fáradságot és nézzétek meg mi a szolgáltatás működésének az alapja akkor talán képbe jöttök. -
zsolt501
nagyúr
válasz
martonl #3550 üzenetére
Mondjuk nem nagyon értem miért tiltja külföldön a VoWiFi szolgáltatást a Telekom, csak egy dolgot tudok elképzelni, hogy nagyon kell a pénz, mert ha külföldön vagyunk és VoWiFi-n akkor ott nem lép be a külföldi szolgáltató a képbe.
Szóval itt CSAK a profit éhségről lehet szó, mást nem látok indokoltnak. -
zsolt501
nagyúr
válasz
anglergab #3533 üzenetére
Igazán én valami szoftveres hibára gyanakszom, 6. hónap óta nem volt igazán gondom, csak most jöttek elő, mióta itt is építik az 5G hálózatot azóta jöttek elő az ilyen problémák, eddig a szerelésekre fogtam, de kezd unalmas lenni, és már több telóval is teszteltem és a hektikus működés mindnél előjött, és leginkább napközben 8 és délután 4-5 közt van a gond, kora reggel és este már nem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
anglergab #3529 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam, de az a baj, hogy eddig kaptam minden olyan hívósról SMS értesítést aminél a készülék ki volt kapcsolva, vagy csak nem volt hálózati kapcsolat, de mostanában eléggé hektikusan működik, több elmulasztott hívásról nem kapok SMS értesítést, és ennek az okát nem értem, nem tudom mitől van, hogy van olyan hívás amiről kapok értesítést és van aminél nem. Azt tudom, hogy rejtett számról érkező hívásokról nem kapok értesítést, csak olyanról aminél a szám nem rejtett.
Az sem igazán értem hogy az mitől van, hogy nálam tökéletes a kapcsolat bármelyik hálózaton, kifelé tudok is hívást létesíteni, de van hogy engem nem tudnak hívni, és az a fura, hogy ezekről sem kapok értesítést, épp ma is volt egy ilyen eset, olyan mintha a szolgáltató hálózatával és informatikai rendszerével nem minden lenne rendben. -
zsolt501
nagyúr
válasz
anglergab #3523 üzenetére
Az utóbbi pár hónapban nem volt gond a telekom SMS hívás értesítésekkel, azokkal az értesítésekkel, mint pl ki voltam kapcsolva vagy hálózaton kívül voltam, ezekről mindig kaptam értesítést, most valamiért nem, és ez kissé bosszantó.
VOLTE és VOWIFI esetén is ugyan ez a helyzet málam, de gsm hálózat esetén sem jött hívás értesítés.A digi SMS hívásértesítéseit inkább hanyagoljuk, volt hogy 2 nap múlva kaptam értesítést, hogy volt nemfogadott hívásom, bravó ehhez csak gratulálni lehet, tudom teszt időszak meg minden na de azért ez kissé gáz...
-
zsolt501
nagyúr
Bizony így van.
Viszont még valami nem tökéletes a telekomnál, mert hívásértesítőt nem nem kapok a nem fogadott hívásról, és többször is megszakadt a beszélgetés, azért ez nem az igazi így, és kötve hiszem hogy előfizetői oldali hiba lenne, pláne a hívás értesítés kimaradása. -
zsolt501
nagyúr
Ma reggelre nálam is helyreált a VoWiFi szolgáltatás.
Egy dolgot most le lehet az esetből azért szűrni, hogy nem mindig a felhasználónál van a gond.
-
-
zsolt501
nagyúr
Én bevallom őszintén nem jelentettem még, de lehet el is hajtanának, mert a hivatalosan támogatott készülékek közt a Mi9T nem szerepel, még annak ellenére is, hogy eddig idén hibátlanul ment több hónapon át.
Még egy kérdés azokhoz akiknél megy illetve nem megy a VoWiFi szolgáltatás, nektek milyen készülék van, mert az is lehet hogy ez is befolyásoló tényező.
Egyre nagyobb a gyanúm, hogy valamit állítottak a telekom hálózatán ami miatt többünknek nem megy a szolgáltatás, míg másoknál ezzel szemben rendben működik. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Lackooo84 #3486 üzenetére
Nálam telekom VoWiFi nem megy, Szegeden van a probléma otthon Digis NET van, és még mindig nem megy (több hónapon át hibátlan volt).
De mivel másnál a Telekomos nettel sem megy így eléggé fura a dolog.
Úgy néz ki, a hiba mintha bizonyos szolgáltatási területeket érintene, nem tudom a többiek merre használnák , és az is látszik, hogy nem az összes szolgáltatót érinti, a legfurább az egészben, hogy maga a telekom hálózatából sem minden esetben megy, ami eddig nem volt jellemző. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Lackooo84 #3437 üzenetére
De mi lehet a hiba???
Hálózat nem változott még új IP-t sem kapott a router az este, ha csak nem a Digi ONT-n van a hiba, vagy az OLT-n mert itt semmi változás nem történt míg aludtam, igazán a telót sem kapcsoltam ki, csak repülő módba tettem, és az a WiFi-t is lelövi ilyenkor ha eddig visszatettem WiFi-re akkor jött is a VoWiFi kapcsolat egyből, de most nem, még a telefon sem frissített, hogy azt mondjam azzal van a gond, de még azt is kipróbáltam, hogy új ráraktam a telót, de most az sem segített, csak azt tudom elképzelni még, hogy a Digis hálózattal van valami gubanc, sajnos most nem tudom Telekomos vagy egyéb WiFi hálózattal tesztelni.
Ha a Digi hálózatával van gond akkor mit tudok tenni??? -
zsolt501
nagyúr
No hogy az én napom is el legyen cseszve, hónapokig tökéletesen hibamentesen ment Szegeden a Telekomos VoWiFi szolgáltatás, ma reggel mikor bekapcsoltam már nem jön létre a VoWiFi kapcsolat, semmi nem változott az éjszaka folyamán, mikor eltettem magam aludni, még működött, reggel mikor a telefont bekapcsoltam már nem ment... kérdezem én mi a jó francokat csinálhatnak a központban???
Eltudom képzelni hogy más telefonján szuperül megy, de az engem baromira nem nyugtat meg... -
zsolt501
nagyúr
válasz
MikeWazowski #3180 üzenetére
Természetesen, de ezt tesztelheted is, felhívod egy másik telefonszámról, és ha csörög akkor öröm és boldogság, amúgy VoWiFi-vel jártam már úgy, hogy kimenő hívás volt, csak bejövő nem, az okát nem értettem, csináltam a telón egy repülő módot ki és vissza és megint jó lett, de én központi hibára gyanakszom, de ilyen eddig 1x volt.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
madaraszoli #3156 üzenetére
Az a nagy igazság, hogy nagyon sok készülék nincs a listában, és mégis működik, ez igazán a telefonon lévő szoftvertől is függ, hogy fog e működni, és ha működik is akkor megbízhatóan megy e.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
4Grider #3005 üzenetére
No csak hogy még érdekesebb legyen, és még homályosabb legyen a dolog, az előbb kimentem az épületből, majd mikor visszajöttem és csak próbaként újra bekapcsoltam a VoWiFi-t megint ment, no ezek után senki ne akarja azt mondani, hogy ez nem valami központi gubanc.
Siralmas amit a Telekom az utóbbi időben művel a hálózatával, 1 hónapja pl. az SMS üzenetek is vagy megjönnek, vagy több órás késéssel kapom meg, ami bizony központi hibára utal.
Nem tudom mi lehet a háttérben, de ha az 5G átállás miatt van ez akkor ez még az a gyanúm, hogy lesz siralmas.
Amúgy megírhatnák legalább a WEB oldalukon, ha valami gond van a hálózattal. -
zsolt501
nagyúr
Ma reggelre ismételten nem megy.
Mi a búbánatos fene lehet amiért MI9T-n ilyen hektikusan megy.
Vicc az hogy a VoLTE-vel nincs baja, le is tiltottam a VoWiFi-t, mert így tényleg semmi értelme. -
zsolt501
nagyúr
Vezényszóra, ahogy ezt az előző bejegyzést megírtam vissza is jött a VoWiFi, ez én már végképp nem értem mi okoz ilyen hibákat.
Teljesen tanácstalan vagyok. -
zsolt501
nagyúr
Ma már nekem sem megy a VoWiFi ismételten MI9T... Kb. 2 hónapig jó volt, semmi gond nem volt vele az előző történeteket leszámítva, de most
már kezdek ráunni az egészre.
Délelőtt még tökéletesen ment még VoWiFi-n telefonáltam, majd elmentem itthonról délután, és mikor nemrég hazaértem már nem jött létre a VoWiFi kapcsolat, pedig a routeren semmi nem változott, még a WAN IP is ugyan az volt mint reggel, a teló meg FIX IP-s DHCP-n.
Az az érzésem hogy ezen a telefonon nincs nekem szerencsém. még kivárom a MIUI 12-t és ha ott se lesz stabil akkor végleg feladom ezen a telefonon, pedig már kezdtem reménykedni hogy talán már stabilan kitart, de úgy látszik engem elkerül a szerencse ez ügyben. -
zsolt501
nagyúr
Xiaomi Mi 9T VoWiFi történetem folytatása, ma csináltam a telón egy gyári visszaállítást, és újra működik a VoWiFi, jó lenne tudni mitől csinálja össze a VoWiFi mikor kedve szottyan a telón, és a VoLTE meg végig hibátlan volt mostanában.
Kíváncsian várom most meddig fogja bírni. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest