- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
thomas77 #8071 üzenetére
Yettel VoWiFi postpaid előfizetéssel is hasonlóan működik Samsungokkal, Motorolákkal és Xiaomikkal, bár van, amikor 1-2 napig is használható, csak utána válik elérhetetlenné a VoWiFi-t használó telefon. Telekom, Digi, One, Invitech ISP-kkel is. Ilyenkor kifelé is csak nagy csend van tárcsázáskor. VoWiFi ki-bekapcsolás hosszabb-rövidebb időre megoldja a problémát, csak éppen ez így teljesen megbízhatatlan elérést jelent.
-
martongunar
tag
válasz
thomas77 #8067 üzenetére
Szerintem nincs nagy jelentősége, meg az emberek kb. 90%-a azt se tudja, mi az a vowifi, de a volte és a volte roaming fogalmakkal se hiszem, hogy túl sokan tisztában lennének. Legtöbben csak azt látják (hallják), hogy külföldön legtöbbször nem lehet normálisan hívásra a mobilt használni a botrányos hangminőség miatt. 1.-es zónán kívül meg jobbára egyéb voip megoldásokat használnak hívásra, így szerintem tényleg nem lenne nagy kiesés külföldön is engedélyezni a vowifit.
-
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7985 üzenetére
1. Az EVS jellemzően csak hálózaton belül működik ugye?
Jellmezően. De mintha lett volna valaki, aki Telekom - Yeti között is látott már EVS-t.
2. Ha a szolgáltatónál elérhető az EVS VoLTE esetén, mi a helyzet a VoWifi-s hívásokkal?
Van EVS mindkettőn. Ugyanaz az IMS van mindkettő mögött.
De
Még hálózaton belül is függ az EVS attól, hogy a hívott fél is EVS (és nem csak VoLTE!) képes-e. Néhány éves középkategóriás kínai telefonból bőven van VoLTE/Vowifi képes amiben nincs EVS (licensz díjat spórolt a gyártó).
-
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7935 üzenetére
Bárki meg tudja ezt csinálni otthon, ha van olyan router amivel lehet capture-t készíteni a wifi interfészről. MikroTik régóta tudja, Ubiquity újabb szériái tudják, Openwrt tudja. Nem kizárt hogy a többi gyártó között is lehet még olyan ami tudja. Capture, packet capture néven szokott futni, CLI-ből (SSH) pedig tcpdump az alkalmazás neve. Azt a wifi interfészt kell rögzíteni, amin a vowifiző telefon van. Ilyenkor érdemes a többi wifi klienst lekapcsolni, hogy kisebb legyen a fájl mérete és könnyebb legyen azonosítani annak a telefonnak a forgalmát, amire kíváncsi vagy.
-
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7898 üzenetére
"A VoWifi viszont igényli a folyamatos kapcsolatot."
Ez nincs így, nem igényli a folyamatos kapcsolatot, ha így lenne akkor megenné az aksit elég hamar. A VoLTE sem igényli. 1-2 óránként felébred attól függően hogy a subscribe timer hogy van beállítva (One-nál két óra amúgy), egyébként csak akkor van kommunikáció, ha be vagy kimenő hívás, sms stb. van. A különbség ott van, hogy míg a VoLTE a modemen keresztül közvetlenül hozzáfér a hálózathoz (meg a hálózat is a VoLTE klienshez), addig a Vowifinél ott van a gyenge elem: a wifi.
De mivel nálad ugyanazzal a készülékkel ugyanazon a Wifin a One szar a Lebara meg nem, így gyanús, hogy inkább profil probléma lehet. Nekem nincs szifon tapasztalatom, nem látok rá arra hogy az Apple ad-e szolgáltató specifikus profilt vagy csak simán elengedi generikussal. Az biztos, hogy ahogy a VoLTE-nál úgy a Vowifinél is lehetnek szolgáltató specifikus apró eltérések, például ezek a timerek és counterek. VoLTE-nál is volt olyan, hogy rá lehetett erőltetni "nem támogatott" telefont is a hálózatra, de nem működött minden hibátlanul. Például ment a hívás, de nem vagy nem mindig ment el a kimenő SMS, vagy az USSD kódok, hívás átirányítás stb.
-
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7896 üzenetére
Elég egyértelmű, hogy elhal az IPSec egy idő után, és a szifon nem építi fel újra csak ha rányosz a hívásindításra. A jelenség elég tipikus. Tekintve hogy S A35-ben jól működik, ez megint valami profilozási gond lesz, most éppen a szifonon... Nem lehet hogy energiagazdálkodás lenyomja a wifit a háttérben ha egy darabig alszik a telefon? Esetleg volt lehetőséged itthon is kipróbálni a vowifit ugyanezzel a telefonnal, ha igen mi volt a tapsztalat?
-
gabor0928
aktív tag
válasz
thomas77 #7761 üzenetére
Én már vártam nagyon, mert korábban volt az irodában egy 3G-s mini bázis a vodától, amit idén első héten megszüntetett a voda, borzalmas volt, de még mindig jobb mint jóformán jel nélkül telefonálni. Samsungokon és iPhonokon kollégáimnak már jó ideje működött, persze Xiaomira szinte utolsónak engedélyezik...
-
gabor0928
aktív tag
válasz
thomas77 #7756 üzenetére
Nekem 1-2 hete jött meg a hyperOS 2 frissítés, de ugyanúgy nem volt VoWifi, igazából semmi új dolog nem történt, egyszerűen csak tegnapi naptól megjelentek az ikonok mindkét SIM kártyámnál az értesítési sávban és a híváslistában is jelzi a nevek mellett. Pont egy olyan irodában dolgozom ahol normál esetben 0-1 egység a térerő, így ez sokat dobott a minőségen.
-
-
-
martongunar
tag
válasz
thomas77 #7673 üzenetére
Igen, ott csak úgy megy. Bár hivatalosan már 2G sincs, 1-2 helyen elvétve még volt. Ez nem tudom, mitől függött, sűrűn lakott helyen többnyire nem volt, agglomerációs részeken bukkant fel néha 1-1 cella. De én laikusan így értelmezem, hogy a volte forgalmat eltérítik amennyiben az adott szolgáltatóval nincs hivatalos volte roaming megállapodás. Működni fog, ez lesz a végeredmény, csak nekem kicsit aggályos, hogy ilyet meg lehet csinálni.
-
gyulesz
csendes tag
válasz
thomas77 #7655 üzenetére
Nekem azt mondták 2 napja,hogy a vidánál,hogy bekapcsolás 48 óra de egyébként pár perc múlva aktív.Ma hívtam lezárult aktiválva van.Most jön a csavar egy domino kartyámra kértem ma ugyanabba a telefonban azonnal jött egy sms,hogy aktiválták és láss csodát azonnal működött bár a voltet nem írja ki mint a diginél írta ehelyett a vowifit írja ki fönt és híváskor a tárcsázóban és utána a híváslistában jelzi,hogy wifi hivás a wifi jellel.Tehát érdekes a vodás eset mert bár a hang jónak tűnik de jel sehol soha semmilyen csak a 4G+ kiírás van vagy a térerő.
-
tibor23
senior tag
válasz
thomas77 #7616 üzenetére
Ha a telefonon állítom be a VPN-t, akkor megy minden, de akkor szerintem kikerüli az IP-sec csatorna a VPN-t. Természetesen valós külföldi környezetben kellene tesztelni, de én ritkán megyek külföldre.
ESim-et nem tudom hogyan tudna befogadni egy router, ha egyáltalán lenne külföldi Esim-em. -
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7598 üzenetére
Nem szükségszerűen függ össze, de az a tapasztalat, hogy az 5G-képes telefonokban van EVS támogatás, de természetesen nem kell sem 5G hálózaton lenni, sem 5G képes előfizetéssel rendelkezni ahhoz hogy az EVS működjön. De érdemes figyelni, mert az EVS - legalább is a vodánál - csak hálózaton belül és csak EVS képes telefonok között épül fel, transzkódolás legjobb tudomásom szerint nincs.
Valaki mintha írta volna, hogy Yeti-Telekom között ment az EVS, de ott sem tudtuk meg, hogy volt-e transzkódolás a két végpont között vagy E2E EVS volt a hívás.
-
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7596 üzenetére
Az AMR "hivatalosan" a 12.650-et már "szélessávúnak" nevezi, de azért ha a sima AMR 12.2-t összehasonlítod a WB 12.650-nel, nem fogsz megdöbbentő javulást hallani. Emlékeim szerint az első "HD"-nek marketingelt hívás 3G-n is AMR-WB 15.85 volt, 4G-n pedig AMR-WB 23.85. Aztán jött az EVS.
Most a poén kedvéért megnéztem teszt számmal, és VoLTE-n AMR-WB 23.85 a kodek (a túloldal nem EVS képes, tehát ez így oké), 2G-n pedig AMR-WB 12.65.
-
válasz
thomas77 #7592 üzenetére
Nekem pozitív tapasztalataim vannak a Telekom és Yettel VoLTE Roaminggal. Horvát, román, bolgár, szlovák, osztrák hálózatokon is használtuk őket idén és tökéletes volt a minőségük. Nagyon jó érzés volt hogy végre nem szájhúzva nyomtam a hívás gombra roamingban hogy jaj most ennek milyen minősége lesz… ugyanúgy működött minden mint itthon. Így kell ezt mindenhol csinálni.
Bónusz: már a román Diginél is van VoLTE roaming egyre több országban.
-
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7590 üzenetére
Engem nem kell meggyőzni, amíg nincs megbízható VoLTE roaming minimum az összes EU-s tagállammal, addig rohadtul működnie kéne a vowifinek, mert CSFB-n roamingban pocsék a hívásminőség a refarm miatt. Az eléggé nonszensz, hogy ingyen jobb hívásminőéget kapunk, mint a fizetős szolgáltatásért. Arról nem beszélve, hogy a szolgáltatónak is jó, hogy nem kell egy valag roaming díjat kifizetnie, főleg a flat rate ügyfelekre gondolunk.
-
martongunar
tag
válasz
thomas77 #7575 üzenetére
Megnéztük egy másik vitamax (ez nekem már így marad) kártyán, az adatforgalom nélkül is eldobta a vowifit, tehát úgy van ahogy írtátok, valamilyen hálózati forgalom hatására elmegy a szolgáltatás. Az adatforgalom bekapcsolása legfeljebb gyorsított a dolgon. Ha lesz türelmem, hívom őket.
-
kissvendel
tag
válasz
thomas77 #7575 üzenetére
Nem olyan biztos az, hogy van IMS profil alapból. Nekem pl Google Pixelen csak akkor van VoWIFIm, ha csinálok manuálisan egy IMS nevű és típusú profilt... no meg persze megbindzsizem a Shizuku + Pixel IMS appokkal, de ha nincs IMS profil, akkor nem működik, hiába kapcsolom be a VoWifit. Inkább az van, hogy itthon kitolja a hálózat APN-től függetlenül, és amelyik telón nyitott a carrier config az meg is eszi, amelyiknél zárt, ott rá kell eröltetni egy manuális IMS profillal.
-
4Grider
félisten
válasz
thomas77 #7553 üzenetére
Semmi értelme, hiszen írtam, hogy kikapcsolt roaming esetén is időnként roamingol a sim, ergo elmegy a VoWiFi. Mondjuk 2G only üzemmódban lehet hogy ez nem történik meg, de annyira már nem érdekel a dolog, mert a yettel sim VoLTE roamingol, így másik szolgáltatóval megvan az a hangminőség, ami miatt a VoWiFi-t használtam volna.
-
4Grider
félisten
válasz
thomas77 #7540 üzenetére
Mire leértem Dalmáciába, kikapcsolt roaming mellett is megszűnt a voda prepaid VoWiFi létezni S23-on. Yettel a főkártya, azon magyar ip-vel még megy.
Azt vettem észre, hogy samsungon hiába van kikapcsolva a roaming (a felvetésed nyomán), amikor a mobil lefedettségből vagy wifi vételkörzetből kisétálok vagy csak újraindítom a telefont, ha nem talál honos hálót, akkor is roamingol a kártya néhány 10 másodpercet mielőtt nincs hálózatra vált. Szóval a vodánál a kikapcsolt roaming nem akadályozza meg, hogy a SIM néhány másodpercre ne roamingoljon. Nálam legalábbis esim-el ez történik. -
-
-
tibor23
senior tag
válasz
thomas77 #7514 üzenetére
Szerintem egy rendszer implementáció pl. Vowifi komoly összegekbe kerül a Telko cégeknek, mert nem a saját stábjuk végzi, illetve kapacitásuk sincs/ sem lenne rá. Ezért a problémát mindaddig a szőnyeg alá fogják söpörni, amíg nincs kényszerítő ereje, nem okoz hátrányt, nincs rá nagy kereslet. Márpedig ez elég marginális probléma, nem valószínű, hogy túl sok energiát (=pénzt) bele fognak ebbe feccölni. Az elutasító levelek meg nem kerülnek semmibe.
-
törölt tag
válasz
thomas77 #7514 üzenetére
És remélsz ettől a "kitöltősditől" valamit?
Az én problémám sem tudják megoldani....2x jelentettem (Telekom) és mind a 2x leráztak azzal, hogy náluk minden jó.
A hiba: cella közötti váltásnál kimarad az adat, és a whatsapp hívás közben csak pityeg 10-15 másodpercig. Majd visszajön a hang. A hívott fél mindig wifin van. Amikor én is wifin vagyok, akkor soha! niem jön elő a fenti jelenség.
Vodával érdekesebb, mert: egyrészt ritkábban fordul elő, másrészt itt nem ad pityegő hangot a whatsapp, hanem síri csönd van.
A hiba Samsung S szériával, és iphone 13-mal is produkálható.
Mind a T mind a Voda havidíjas előfizetés.Hátha @dchard-nak van ötlete mit lehet ezzel kezdeni.
-
csaszi75
senior tag
válasz
thomas77 #7493 üzenetére
Hi, olvasom itt a bejegyzéseid a Voda Prepaid VoWifi-vel kapcsolatban.. Nincs meg mind, hogy pontosan miket írtál.
Úgy jött le eddig nekem, hogy ha egy Vodás számon van VoLTE (itthon) akkor annak a VoWifi-nek is mennie kell.
Itthon ment a VoLTE és a VoWifi is a prepaid cuccal?
Ha ment, akkor külföldön is mennie kell.. De olyan szolgáltatón legyél, akivel van a Vodának 4G roamingja és az 5G legyen kikapcsolva a készüléken. *Jah és még a VoLTE-t is kapcsold ki a készüléken roamingban, hátha az is gond.. Nekem ez bejött. Igaz a nyáron volt, de ment a prepaid VoWifi Görögországban..
Amire gondolok, hogy ha végleg nem megy, akkor azt kell elérni, hogy a Voda ügyfélszolgálat kapcsolja ki neked a VoLTE szolgáltatást és kapcsolják be újra.. lehet mindent jónak látnak, de valójában meg valahol egy pár parancs félrement a beállításokban.. Legyen tiszta lappal újra felvetetve a VoLTE.. talán segíthet. -
Zssom
tag
válasz
thomas77 #7479 üzenetére
Utolsó bekezdésedre válaszolva, nem esik teljesen egybe a Digis VoWifi megszűnésével, azt jóval hamarabb lelőtték. A technológia sem lehet ugyanaz, a Digi VoWifije kérdés és különösebb próbálkozás nélkül működött szinte mindegyik erre képes mobilon, a Vodáé meg enyhén szólva gyengébb és problémásabb. Lehet, hogy átvettek belőle valami ötletet, de az egészet biztosan nem, pedig jobban jártak volna...
-
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7479 üzenetére
"Tudnak szimulálni roaming helyzetet Magyarországon?"
Ez úgy működik, hogy a magyar SIM-et "küldik ki" (sim box-on és a belső GF hálózaton keresztül) külföldre. Inkább az a kérdés, hogy a sim box-ban van-e feltöltős kártya, illetve hogy a meglévő infrán tudnak-e Vowifi-t tesztelni, utóbbi nem biztos.
De ha hajlandó vagy közreműködni, akkor jelezni kell, hogy előre egyzetetett időpontban (munkaidőben), hajlandó vagy segíteni, és akkor valamelyik core-os kolléga meg tudja trace-elni hogy mi történik a feltöltős kártyáddal. Még az is lehet, hogy valami banális provision probléma van, nem lepődnék meg ezen.
Az biztos, hogy ez így nem maradhat, és nem is normális, hogy nem működik feltöltősöknek.
-
-
4Grider
félisten
válasz
thomas77 #7444 üzenetére
Én nehezen tudom elképzelni, hogy a VoWiFi - ha engedélyezve van adott előfizetésen - akkor bármilyen működésbeli megkülönböztetés lehetséges az előfizetés fajtája alapján. Tehát ami engedélyezve van, annak mennie kellene.
Esetleg a külföldi roaming során külön alkalmazott 5G tiltás bekavarhat a dologba, amit logikusan itthon a saját hálózaton meg tudtak oldani, de idegen hálózatokban nincs rá lehetősége a vodának. -
válasz
thomas77 #7437 üzenetére
Természetesen ellenőriztem, mindkét SIM kártyán be volt kapcsolva a VoWiFi a beállításokban. Itthon még pár hete mindkettő SIM kártyán működött a VoWiFi.
Én amúgy simán segítenék letesztelni egy előfizus eSIM-et de sajnos nincs a birtokomban ilyen lehetőség.
Ha hűség nélkül kötsz egy előfizut, akkor elvileg bármikor lemondhatod, még 1 hónapig sem kell megtartani. Viszont nem hiszem hogy így távolról lehetséges a vodánál. Talán esetleg telefonon és akkor az eSIM ott lesz az ugyfelkapuban. Ha akarod ennek járj utána, lehet-e ilyet.
-
válasz
thomas77 #7431 üzenetére
Akkor akár még lehet is, hogy ez a helyzet mindenkinél, ha valaki nem cáfol rá.
Az meg egy más kérdés, hogy miért van megkülönböztetés és vajon szándékos, vagy hiba.
Ha még 1-2 ember meg tudja ezt erősíteni úgy hogy nem jön ki eltérő eredmény, akkor szerintem érdemes mindannyiunknak az ügyfélszolgálat felé panaszt tenni. -
csaszi75
senior tag
válasz
thomas77 #7420 üzenetére
Ezt már egy csomószor leírta itt nem egy, hanem több ember.. a Xiaomi alapból elengedte a vowifit mindenre.. még azoknál az operátoroknál is, akiknél valami hibára fut a telefon által kezelt vowifi.. A Telekom és a Voda pedig kérték a gyártóktól, hogy pontosan mi legyen benne a VoWifi paraméterekben..
-
Killing
addikt
válasz
thomas77 #7378 üzenetére
De tudok, ha WiFin van akkor az IMS átugrik hang és sms-re. 4G-n csak “Beszédhang” van a voda IMS mellett. Esetleg más iPhoneos a Beállítások -> Általános -> Infó -> Szolgáltató sorra nyomva megtudja mondani hogy mi szerepel az IMS állapot mellett?
Nekem mint látható a Telekom mind a kettőt írja, a voda csak a hangot. Mondjuk ez legyen a legkisebb baja van végre működik -
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7336 üzenetére
"4Grider többször írta, hogy a Telekomnál is megy a VoWifi külföldön addig, amíg nem kezd roamingolni a sim. Ha innen nézzük, a Voda pont ugyanezt csinálja."
Igen ám, csak a Telekom deklarátlan azt állítja, hogy roaming környezetben nem működik a vowifi, míg a vodafone meg állítja, hogy igen. Tehát a Telekomnál ez a reklámozott működés része, a vodánál meg nem. És ha lenne ilyen "szűrés" akkor senkinek nem működne roaming környezetben sehol sem, ahogy a Telekomnál sem működik.
-
válasz
thomas77 #7336 üzenetére
Az iPhone-ok is az iOS 17 óta egy általános VoWiFi profilt használnak, ami kb minden szolgáltatóval megy (a Földön bárhol) ha van elérhető VoWiFi szolgáltatása.
A magyar vodafone és Yettel számára, valamint a román Digi-vel is így működik a VoWiFi iPhone-on, nincs külön szolgáltatói támogatottság, mint például a Telekomnál, egyszerűen egy általános profillal megy. Ezzel az általános profillal annyi tapasztalat van, hogy az ezt használó (saját iOS VoWiFi profil nélküli) szolgáltatókkal ha bekapcsolod a beállításokban a WiFi hívást, akkor pár nap után automatikusan kikapcsolja, ezért mindig újra be kell kapcsolgatni. Telekommal ilyenn nincs, mivel saját szolgáltatói VoWiFi profiljuk van iOS-re.iOS 17 utáni rendszereken még nem láttam olyat, hogy ne működött volna azonnal a VoWiFi ha be lett kapcsolva és a szolgáltatónál is van szolgáltatásilag.
Tekintve azt, hogy iPhone és Samsung (ami a másik olyan márka ami a legtöbb szolgáltatóval kompatibilis ilyen szolgáltatások terén) készüléken is teljesen ugyanazt tapasztalod és mindig a roaming hálózatra csatlakozás okozza a problémát, ezért én szolgáltató oldali problémára gyanakszom.
Szerintem a korábban feszegetett Samsung CSC roaming problémát is ezzel elég nagy valószínűséggel ki lehet zárni, hiszen nem csak a Samsungot érinti, nem csak arra kell koncentrálni, az iPhone-nak telejsen mindegy melyik földrészen van, a világ összes szolgáltatójával mennek ezek rajta.
De persze a másik oldalon meg ott van az, hogy másnak más Samsung, Apple telefonnal meg megy a vodás VoWiFi külföldön, szóval valami mégsem kerek itt.
A wireshark tényleg jó ötlet, ez az egyetlen biztos teszt ami kimutatja melyik oldalon van hiba. Plusz annak eredménye a voda felé is bizonyíték, hogy nem nálad van a hiba, amennyiben így van.
Amit még érdemes lenne látni, hogy mi a helyzet mások tapasztalatával, más vodás kártyákkal és más iPhone, más Samsung modellekkel hogy megy a VoWiFi külföldön? Bár utóbbiról volt már itt tapasztalat hogy csak pár napig megy. Bár az sem feltétlen az "egészséges" működésről tanúskodik.
-
csaszi75
senior tag
válasz
thomas77 #7334 üzenetére
Ezt most milyen SIM-mel? Jah látom telekomos.
"Végső elkeseredésemben rápróbáltam az egyik telekomos simkártyámra. Meglepve tapasztalom, hogy megy a VoLTE roaming az EE-n és a Three-n is. A hangminőség kiváló, és egy pillanat alatt felépül a hívás. Aki ezt tapasztalja, pláne nem fog VoWifi után kapálózni nyaralás közben." -
csaszi75
senior tag
válasz
thomas77 #7313 üzenetére
Azt próbáld ki, hogy mi van akkor, ha más és más operátort választasz kézzel.. és utána tolod végig a lenti listát... Vagyis hogy minden angliai szolgáltatónál ugyanígy működik?
Arra gondolok, hogy a Vodának nincs VoLTE roamingja.. eddig ok.
De mi van akkor, ha az angol szolgáltató meg engedné a VoLTE roamingot a magyar Vodának, de a magyar Voda meg elutasítja a VoLTE reget roamingból..
Lehet egy másik szogáltatónál máshogy van beállítva a kinti engedélyező lista. -
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7323 üzenetére
Az utolsó mondatban téves a következtetés. Az emberek többségének megy a voda vowifi szerte Európában számos telefon típuson. A helyes kérdésfeltevés úgy hangzik, hogy mit nem csinál a te telefonod, illetve lehet-e ennek bármi köze ahhoz, hogy az angolok kiléptek az EU-ból, esetleg valami szabályozási kérdés miatt van ez stb. Az is érdekes, hogy rajtad kívül senki nem jelzett UK irányba probémát, pedig azért valószínűleg az egy népszerű uticél munka, és nyaralás szempontjából is.
Egyértelműen úgy lehet kizárni a telefont, ha az ember ránéz Wireshark-kal az IPsec részre: egyáltalán kezdeményezi-e a telefon az IPsec felépülést vagy sem. Yettelnél azt fogod látni nem magyar IP mögül, hogy a telefon próbál IPsec-et indítani, de az ePDG nem válaszol erre. Ha ugyanezt látnád vodával UK-ben, akkor kiderülne, hogy a szolgáltatónál van a gond, ha a telefon el sem kezdi az IPsec init-et, akkor telefon problémád van.
-
kissvendel
tag
válasz
thomas77 #7313 üzenetére
Próbálj meg hozzáadni minden szolgáltató APN profijálhoz egy IMS nevű APN-t.
IMS (nagy betűvel), típus is csak ims legyen...
Hátha. Mert van ahol (pl Voda) nem hoz alapból létre, ami honos hálózaton nem gáz, mert kitolja magától, viszont roamingban nem. Ha manuálisan hozzáadod, akkor bepróbálja. Nekem így mindenhol ment a VOLTE és a VOWIFI is Pixelen.
Próba cseresznye -
donjohnson
addikt
válasz
thomas77 #7313 üzenetére
és dchard
nem ott romlik el, hogy gsm-nél megszakít minden adatsession-t?ha úgyis csak vowifi-re kell az a telefon, akkor tiltsd le a gsm-et:
letöltöd a Netmonster-t Google Play-ből. jobb alul 3 pötty aztán Phone Info.
Preferált hálózattípus beállítása pedig legyen NR/LTE/WCDMA
csak a volte és volte roaming is legyen bekapcsolva, mert különben nem lesznek bejövő hívásaid. -
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7313 üzenetére
Érdekes ez a telefon. Vagy fordítási hiba van, vagy baromságot ír, volte roaming nélkül hogy írhatja ki, hogy a mobilos hanghívás típusa "LTE" IMS reg nélkül? Ez eleve nem stimmel. A 10. pontig minden úgy működik, ahogy kell amúgy.
Az lenne még érdekes, ha rájönnénk hogyan lehet ezt visszacsinálni anyós nélkül. Bakker nekem is csak most jut eszembe: az APN típust meg kellett volna nézni előtte és utána, hátha OTA-n tolnak le valamit a telónak, bár ezt valahogy kevéssé tartom valószínűnek.
Szerintem a probléma ott keletkezik, hogy amikor a telefon regel az EE MCC/MNC kódjára, a telefon valamit megváltoztat belül (régió/profil) és utána a telefon meg sem próbálja az IMS reget wifin keresztül, az utolsó session meg él ameddig él.
-
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7293 üzenetére
A35-tel próbáld.
Volt benne másik kártya de ez nem releváns: nem létező hálózat azonosítóval rendelkező teszt hálózathoz tartozik, így a modem nem tudja sem országhoz, sem szolgáltatóhoz kötni.
"A másik, amin goldolkodom, hogy egy szimpla sim eltávolítás, visszarakás nem oldja meg a dolgot."
Nem is ez a feladat. A feladat az, hogy a telefonban abban a pillanatban ne legyen más kártya, amikor a működő vodás vowifis kártya elkezdi a roamingot. Így kiderül, hogy profil probléma van e.
"Még annyit csináltam, hogy a Voda appban letiltottam ezen a kártyán a roamingot."
Ebben az esetben nincs mit tesztelni: ha a telefonban lévő egyetlen kártyán nincs roaming, és nincs honos hálózat, úgy olyan mintha a telefon továbbra is repülős módban lenne.
-
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7291 üzenetére
Nekem az a tippem, hogy másik kártya kavar be: elvileg minden SIM slotnak (mindegy hgy esim vagy fizikai) van saját profil készlete, ezt a Snapdragonos (valójában bármelyik QCA modemmel szerelt) telefonokon ki is lehet bányászni az adott kártyához: a carrier_policy.xml tárolja hogy pontosan mit csinál a telefon, mikor egy adott szolgáltatóhoz tartozó SIM-et beledugsz. Elvileg a két slot-nak egymástól függetlenül kéne működnie, a modem ilyen módon azonosítja az országot/régiót és tölti be a hozzá tartozó adatokat. Simán lehet hogy itt a kavar. Szerintem érdemes kipróbálni, mert ha működik ha nem, okosabbak leszünk tőle, az anyóst meg csak még egyszer kell megkérni ha nem jön be, hogy állítástok vissza a működő állapotot
-
dchard
veterán
válasz
thomas77 #7287 üzenetére
Ahogy Tibor is írja, ez azért messze van a jótól.
Most kéne azt megpróbálni, hogy csak a voda kártya mellett elengeded a roamigot (ne legyen a telefonban másik kártya, ha tudod vedd is ki mielőtt kiveszed repülős módból, a esim a UK kártyád akkor tiltsd le és indtísd is újra a telót mielőtt a vodás kértyával elengeded a roamingot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Bestbuy játékok
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Óvodások homokozója
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- LG Ultragear 45GR950QE-B OLED A Győzelemhez! 45 Ívelt Qhd OLED Gaming
- Thinkpad L14 Gen2 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest