- iPhone topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz
Doky586 #5322 üzenetére
Nem az enyém a sim és a telefon, a barátnőmé, bár ezt nem írtam. 20 éves sim-mel a 4G mobilnet sem menne, ez kitörhető nano sim, olyan, mint az én Domino sim-em, amivel próbálva az A33-asban megy a VoLTE és a VoWifi. Sőt az ő flottás kártyája még újabb, mint az én Domino kártyám.
-
zichie
senior tag
Nálunk a Telekommal van olyan gondunk, hogy a készülék támogatott (Samsung Galaxy A33 5G), be is van kapcsolva a VoLTE és a VoWifi, de mégsem megy. A 1414-re is elküldtük a megfelelő kódokat (+volte, +4ghang, +vowifi, +wifihang, +VOLTE, +4GHANG, +VOWIFI, +WIFIHANG) többször is több időpontban is, de mindig ez a válasz jött: "Tisztelt Ügyfelünk! Előfizetésével Ön nem jogosult a szolgáltatás igénybevételére. Üdvözlettel: Telekom"
Hiába mentünk be Telekom üzletbe, ott sem tudták beaktiválni jogosultság probléma miatt.
Én inkább a Telekomot mondanám egy rakás fosnak, mert nem tudják megoldani. Bezzeg ha egy domino sim-et rakunk a telefonba, ott hasít a VoLTE és VoWifi. Ez egyértelműen a szolgáltató hibája, hogy egyik Telekomos sim-mel megy, a másikkal, amivel fontosabb lenne, azzal meg nem és sem az előfizetőnek nincs joga bekapcsolni, sem a szolgáltatónak. Egy vicc az egész.A Yettelnél teljesen korrek, hogy ha olyan készülékbe kerül a sim kártya, akkor idővel bekapcsolja, a Telekom erre képtelen.
-
zichie
senior tag
Mi 10 Lite 5G (MIUI V12.0.3.0(QJIEUXM)) tapasztalatok.
DIGI mobil: Alapból nem működik sem a VoLTE, sem a VoWiFi, a Carrier Check kikapcsolás után a VoLTE-t és VoWiFi-t engedélyezve a VoLTE működik, a VoWiFi nem. VoLTE kijelzés van.
Telekom: Alapból működik a VoLTE, de a VoWiFi nem. Carrier Check kikapcsolás nélkül is van kapcsoló mindkét funkcióhoz, de a VoWiFi nem működik. VoLTE kijelzés nincs.Telenorral és Vodával nem teszteltem.
Elérhető ugyan újabb firmware frissítés (MIUI V12.5.6.0(RJIEUXM)), de a Digi miatt nem frissíthetem sajnos, mert nem fog működni a VoLTE. Több helyen olvastam, hogy frissítés után megszűnik a Carrier Check kikapcsolás lehetősége, ami nélkül ugye nem lehet Digi mobilon bekapcsolani a VoLTE-t, mivel enélkül nincs kapcsoló. Ez valóban igaz?
-
zichie
senior tag
válasz
nobillgates #3732 üzenetére
-
zichie
senior tag
Xiaomi MI10 Lite 5G telón próbálom belőni a VoWifi-t digire, de nem akar összejönni.
A VoLTE és VoWifi kódokat beírtam a tárcsázóba ( *#*#86583#*#* és *#*#869434#*#* ), ez ok, VoLTE működik is.
A VoWifi-ről még tudom, hogy nem működik, mert ott be kell lőni a görög (.../greece/mcfg_sw.mbn) vagy a SmartFren profilt.
Szerencsére miuira root nélkül be lehet állítani a profilt, ezt több külföldi fórumon olvastam. A telón MIUI 12 global van.Következő lépésként a telón bekapcsoltam a "Híváskezdeményezés wifi használatával részt", ez is rendben volt:
A profilváltásra első alternatív lehetőség a rejtett CIT menübe belépés, de itt a modem test tools résznél nem találtam "MBN config loading and activation tool" menüpontot, ami szükséges lenne. Change modem config volt, de az "No modem config found" hibát dobott.
Próbálkoztam az Activity Managerrel (3.3.0), itt a modem config résznél már van "MBN config loading and activation tool" menüpont, de piros és a Activity Manager azt jelzi, hogy ehhez root jog kell. A modem test tools (ami nem piros, azaz nem kellene root jog) esetében az alábbi hibát dobja: "Parts of operations are prohibited. Please apply to Modem staff for control rights." Emiatt sajnos ez az út sem járható.
Harmadik alternatívaként maradt a PDC tool-os megoldás. ADB már volt a gépen, qualcomm usb driver-t, QPST-t feltettem. Bootoltam is egyet.
Telón beaktiváltam a fejlesztői menüt, usb hibakeresést bekapcsoltam.Ezután következett a diagnosztikai mód bekapcsolása, amire 3 alternatív lehetőség van.
Első lehetőségként a tárcsázóba beírtam a *#*#717717#*#* kódot, de ez "Open diag failed" hibát adott, megpróbáltam még egyszer, de ekkor is.
Második lehetőség a *#*#13492#*#* kód. Na ez nem dobott hibát, igaz nem írt ki semmit. Gondoltam, hogy biztos bekapcsolta a diag módot, mert nem dobott hibát, de hiába csatlakoztattam a telót, nem ismerte fel "Qualcomm HS-USB Dignostics (9091)" eszközként. Ebből arra következtettem, hogy mégsem kapcsolta be a diag módot annak ellenőre, hogy a *#*#13492#*#* kódnál nem dobott "Open diag failed" hibát.Harmadik lehetőségként megpróbáltam adb shell segítségével, de ezzel sem jártam eredménnyel, mert a setprop parancs hibát dobott:
Ezt megpróbáltam telóra telepített ConnectBot terminal emulatorral (évek óta ezt használom). Ugyan ezeket a hibákat kaptam.
Eddig jutottam, a diag mód bekapcsolásánál elakadtam, mert több alternatívát nem találtam.
Azon gondolkozom, hogy mit rontottam el, ha máshol (külföldi fórumokon) a *#*#717717#*#* kód root nélkül működik, akkor nálam miért nem? Ugyan ez igaz az Activity Manageres és a rejtett cit menüs megoldással is, azaz másoknak root nélkül megy, nekem meg nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Robotporszívók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest