Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Úgy fest, a Yettelnek végre sikerült kijavítania az VoWiFi-s SMS problémát.
-
Oliverda
félisten
"Ha ez nem történik meg, a Yettel csinálhat amit akar, nem tudja a saját oldaláról ezt megjavítani"
Feljebb leírtam, mit tehetne: tisztességesen kommunikálja, hogy xy készülékekkel lehetnek problémák. Azt a kérdést pedig talán inkább hagyjuk, hogy miért tették expliciten elérhetővé olyan készülékek számára, amelyek támogatása még nem tökéletes... -
Oliverda
félisten
válasz
Viktor0610 #6911 üzenetére
Hogy miért lenne célszerű tájékoztatni az ügyfeleket a fennálló problémákról? Például azért, hogy ne kelljen hibát keresni saját oldalon, ne kelljen emiatt az ügyfélszolgálattal hadakozni, vagy ad absurdum, számításba lehessen venni a szolgáltatásra való szerződés előtt. Ha tudtam volna, hogy ilyen színvonalú a VoWiFi, várok még pár hónapot, esetleg maradok a Telekomnál.
-
Oliverda
félisten
Az általad leírtakat személy szerint nem tapasztaltam.
Jelenleg pedig mint mezei ügyfél annyit érzékelek, hogy a szolgáltatás minősége ezen a téren elmaradt a Telekométól, miközben az ügyfélszolgálat csak annyit tud mondani, hogy tudnak a hibáról, felvették a kapcsolatot a gyártóval, bla-bla-bla. Mindeközben a Yettel oldalán továbbra sincs semmilyen publikus információ a problémáról, így a potenciális ügyfél azt hiheti, hogy minden flottul működik majd, ha előfizet a szolgáltatásra. Ez a klasszikus multis-telkós nemtörődömség, gazdátlanul heverő feladatok, az problémák hanyag kezelése némi szakmai inkompetenciával fűszerezve.
Persze valójában minden az Apple miatt van.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
4Grider #6871 üzenetére
Nem “stimmelt” egy darabig sem. Az SMS-ek a kezdetek óta nem jönnek meg, ha a VoWiFi huzamosabb ideig aktív. Tudom, minden a gonosz Apple miatt van, a szolgáltató mindig mindent jól csinál.
“A Telekom VoWiFi rendszere bevezetést követően több hónapig állt”
Érdekes, mert nálam a bevezetéstől kezdve hibátlanul működött a csúnya és rossza Apple készülékén.
-
Oliverda
félisten
válasz
polonic #6864 üzenetére
Persze, elméletben. Piacvezetőként az Apple elég sok mindent megtehet (és meg is tesz), úgyhogy ebben a relációban a szolgáltatók vannak alárendelt szerepben. Nehezen lehetne elképzelni, hogy bármelyik szolgáltató fittyen hány az készülékeikre. Engem, mint végfelhasználót, pedig nem nagyon érdekelnek a háttérben húzódó okok, csupán az, hogy működjön a megígért szolgáltatás.
-
Oliverda
félisten
válasz
4Grider #6858 üzenetére
Az Apple mobilszolgáltatásos listáján továbbra sem szerepel a Yettel alatt a VoWiFi, ami arra utalhat, hogy az implementációjuk nem felel meg a kritériumoknak. A kimaradó SMS-ek alapján elég esélyes, hogy erről van szó, a papíralapú eSIM-mel pedig biztosan ez a helyzet.
-
Oliverda
félisten
válasz
Oliverda #6856 üzenetére
Beszéltem az ügyfélszolgálattal. Első körben nyilván arról akart meggyőzni a nő, hogy a telefonom a sz@r, de ehhez kicsit korábban kellett volna felkelnie.
Végül kinyögte, hogy a március elején megjelent iOS 17.4 óta létezik a hiba, amiről tudnak, csak persze csesztek tájékoztatni az ügyfeleket bármilyen formában is.
-
Oliverda
félisten
válasz
donjohnson #6854 üzenetére
Nincs, nem is létezik ilyesmi iOS-en, illetve Telekommal sosem csinált ilyet a készülék.
-
Oliverda
félisten
Ma abból vettem észre, hogy a beállításokban ismét magától kikapcsolódott a (Yettel) VoWiFi, hogy nem tudtak elérni.
-
Oliverda
félisten
válasz
brumicica #5933 üzenetére
"A Vodafone VoWiFi szolgáltatás keretében Magyarországról, magyar vagy külföldi hívószámra indított hívások és SMS-ek díjai a belföldi díjszabásnak megfelelően kerülnek kiszámlázásra mindaddig, amíg egy működő WiFi hálózatra csatlakozik a készüléke."
Kipróbáltam, és baromira nem belföldi díjszabásnak megfelelően számlázta a külföldi hívószámra irányuló hívást. -
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
iOS 17 támogatású iPhone tulajoknak lehet jó hír, hogy Shortcuts appal immár automatizálható az Airplane mód be- és kikapcsolása is. Ezzel végre megoldható, hogy az otthoni Wi-Fi-re fellépve a készülék automatikusan lelövi a mobilhálózatos kapcsolatot, majd amikor a telefon lecsatlakozik a Wi-Fi-ről (ha pl. elmegyünk otthonról), vissza is kapcsolja azt. Eközben VoWiFi-vel megmarad az elérhetőség, de csökken a készülék fogyasztása (hosszabb üzemidő, kevesebb töltés, az akku tovább él) a rádiós sugárzással együtt (az otthoni routerek jellemzően jóval szerényebben erővel szórnak, mint a mobilos tornyok). Az egyetlen hátrány, hogy a visszakapcsolásnál megszakad a hívás, ha a beszélgetés közben nem kapcsoljuk ki kézzel az Airplane módot.
-
Oliverda
félisten
Az elmúlt pár napban néhányszor nem működött normálisan a Telekom VoWiFi-je. Kétszer-háromszor már csak az hívásértesítő SMS-ből tudtam, hogy kerestek, illetve egy hosszabb hívás kétszer is megszakadt. A netkapcsolattal látszólag minden rendben volt, így kétlem, hogy az én oldalamon lett volna a hiba. Más is tapasztal hasonlót mostanában?
-
Oliverda
félisten
válasz
zsolt501 #3557 üzenetére
A felsorolt szolgáltatások használatához sem okostelefon, sem mobilszolgáltató nem szükséges, szemben a VoWiFi-vel, ahol a hívás részben a mobilszolgáltató hálózatán megy keresztül, amiért díjcsomagtól függően fizetni kell. Ahogy pedig feljebb már kiveséztük, a külföldi tiltás elsősorban üzleti döntés.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
zsolt501 #3551 üzenetére
Ez EU-n belül ez szerintem még hátrány is lehet, mivel így 100%, hogy a külföldi szolgáltató hálózatán keresztül fog felépülni a roaming hívás, ami, ha jól tudom, még mindig költség a szolgáltatónak. EU-n kívül viszont érhető, hisz ilyen esetben csinos haszonkulcs van a percdíjakon, amit buknának a VoWiFi-vel.
-
Oliverda
félisten
Egyébként miért akkor tragédia, hogy épp nem működik VoWiFi? Ennyire rossz mindegyikőtöknél a térerő?
Speciel én csak azért kapcsoltam be, hogy kicsit lassabban merüljön itthon a telefon, így kímélve az akkut.
-
Oliverda
félisten
Jó néhány hete bekapcsoltattam egy Dominóra a VoLTE-t, ami egy ideje olyat művel, hogy 3 kicsengés utána automatikusan foglaltat jelez. Ma kikapcsoltattam a szolgáltatást, de nem javult meg. Áttettem egy másik készülékbe, semmi változás. Kikapcsoltam az összes hívásátirányítást, várakoztatást, amit csak lehet, de semmi. Mi a fene ez?
-
Oliverda
félisten
válasz
#81524480 #771 üzenetére
Telekomos előfizetésről a dominós családtagot hívva nincs hang. Pörögnek a másodpercek, de tök süket a vonal. Ugyanez van amikőr ő hív, tehát ez a része nem számít. A Domino egy iPhone 6s-ben van ami hónapokig tökéletesen működött aktív VoLTE-vel az említett T-s előfizetésemmel. Most inkább kikapcsoltam a telefonban a VoLTE-t mert ez így nem f@sza.
-
Oliverda
félisten
Teljesen megbízhatatlan a dominós VoLTE. Jelen állapotában kvázi használhatatlan.
-
Oliverda
félisten
válasz
KurtCobain #699 üzenetére
Múlt héten ugyanezt csinálta egy iPhone 6s-sel, pedig az elvileg támogatott.
-
Oliverda
félisten
válasz
KurtCobain #685 üzenetére
Milyen készülék?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Graphite Gray, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Graphite Gray, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Garanciális
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 12GB / H610 / 16GB 3200MHz / SSD 250GB / HDD 1TB! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Atlantic Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Atlantic Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest