- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Netfone
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomas77
senior tag
válasz
zelikocc #8143 üzenetére
Arra is kíváncsi lennék, hogy miért van az, hogy megint mi kínlódunk egy hibásan működő szolgáltatással. A szolgáltató ezt miért nem veszi észre, hogy valami nem ok? Hogy lehet, hogy szerintük ez jól működik? Amikor bevezették a szolgáltatást nem tesztelték legalább 4-5 percig szifonnal? Hozzá nem értők ülnek ott?
Nem gondolom, hogy technikai akadálya lenne a jól működő szolgáltatásnak. Mert ugye a többi szolgáltató kártyájával ez a hiba nem tapasztalható. -
thomas77
senior tag
Már többször írtam, hogy iPhone-on lehal a bejövő hívás One VoWifi esetén. Ma vettem egy új e-simet, amolyan próba-szerencse alapon. Kíváncsi vagyok, hogy ezzel is produkálja-e a hibát.
A VoLTE/VoWifi még nem aktív rajta. Várok 2-3 napot. Ha addig nem aktiválódik magától, akkor felhívom az ügyfélszolgálatot és bekapcsoltatom.
Utána kiderül, hogy csak az én régebbi kártyáimmal van gond, vagy az újak se működnek jól szifonban. -
thomas77
senior tag
-
thomas77
senior tag
válasz
martongunar #8070 üzenetére
Nekem a One VoWifi még mindig nem működik rendesen iPhone-on.
10-15 perc tétlenség után nem jönnek be a bejövő hívások. Samsungon tökéletes.
Nem merem bejelenteni a hibát, mert félek, hogy megszüntetik teljesen a VoWifit a feltöltősnek. -
thomas77
senior tag
válasz
martongunar #8068 üzenetére
Közben kipróbáltam. A Vodafone UK hálózatán nem megy feltöltőssel a VoLTE roaming. A One oldala szerint előfizetésessel megy. Azt persze nem tudom kipróbálni.
Szóval a feltöltős megint ki van zárva egy szolgáltatásból. -
thomas77
senior tag
válasz
martongunar #8066 üzenetére
Egyetértek.
Az emberek többsége még mindig úgy gondolkodik, hogy a külföldi mobilozás drága, ezért inkább nem mobilozik.
A nem mobilozástól több csak több bevétele lenne a szolgáltatónak a VoWifin mobilozásból. Nem?
Vagy arra játszanak, hogy jó magas számlát csinálnak a tudatlanok? -
thomas77
senior tag
Ez nagyon jó. Köszi a megerősítést.
Amúgy honnyn lehet tudni, hogy épp EVS hívásom van? A Samsung mutatja a szervizmenüben, de csak VoLTE hívás esetén. VoWifin ez nem látszik.
Mi a helyzet az iPnone-nal? Tudom, neked Redmi van, de iPhone-on le lehet valahogy kérdezni a kodeket? -
thomas77
senior tag
Éppen szolgáltatót váltok, mivel az aktuálisnál még mindig nem érhető el az RCS iPhone-on. Az újnál lesz
. De nem is ez a lényeg. Újra lesz EVS kodekem.
Ezzel kapcsolatban kérdeznék:
1. Az EVS jellemzően csak hálózaton belül működik ugye?
2. Ha a szolgáltatónál elérhető az EVS VoLTE esetén, mi a helyzet a VoWifi-s hívásokkal? Ott is EVS lesz a kodek? -
thomas77
senior tag
válasz
zoltanz #7945 üzenetére
A leggyengébb láncszem fogja meghatározni a hangminőséget. Sok fokozat van az EVS és a NB 8K között. Egy roaming vagy nemzetközi hívás hívás esetén a hívás minősége a béka segge alá is tud butulni.
Mindenesetre a hívott fél nem sokat fog profitálni a hívó VoLTE eléréséből. Szerintem ő nem fog jobban hallani téged. -
thomas77
senior tag
válasz
martongunar #7934 üzenetére
Engem érdekel a téma. Írhatnád ide is!
-
thomas77
senior tag
válasz
csaszi75 #7902 üzenetére
Nem tud wifi6-ot a routerem. Amúgy ez egy szolgáltatói eszköz. Minden alapbeállításon van.
A szifon nem akar átváltani sehová, mert repülőben van a telefon. De ha nem lenne bekapcsolva a repülő mód, akkor a gyenge térerő miatt VoWifin akarna felépülni a hívás. Ugye a szifonin nem lehet állítani, hogy melyik legyen a prioritás. Ő maga dönti el. Ennek az az eredménye, hogy ugyanúgy nem jön be a hívás, mint repülő üzemmódban. -
thomas77
senior tag
Az anyósomnak rendszeresen előfordul, hogy ha sokáig tétlen a telefonja, akkor nem frissít neki a google helyzetmegosztás. Persze a térképek nem szerves része az iOS-nek, szóval ezt nem gondolnám hibának.
A VoWifi viszont igényli a folyamatos kapcsolatot. Ha mégis valamilyen energiagazdálkodási megfontolásból lepihen a wifi, az elég nagy hiba lenne. Márpedig tényleg úgy néz ki.
Egyetlen szépséghibája van a dolognak. Ha a feleségem Lebara kártyáját hívom, az mindig kicsörög, a magyar One kártyája meg szinte sose.
Azt hinnéd, hogy ettől nem lehet már rosszabb. Hát de!
Csináltam egy gyors tesztet. Hívom a felelségem Lebara kártyáját, az csörög. Hívom a One kártyáját, az nem. Hívom a Lebarát megint, az csörög. Hívom a One-t megint, az nem. Mindezt kb 30 másodpercen belül.
Leraktam az összes telefont. Majd kb. 15 másodperc múlva elkezd csörögni a feleségem telefonja. Látszólag én hívom, pedig én már rég leraktam a telefont és elkezdtem mást csinálni. Felveszem a feleségem telefonját, de szerencsére nem szóltam bele a túloldalon.A számláló nem mozdul 0-ól. Látszólag egy félresikerült hívás van folyamatban.
1 szó mint 100, csak a One kártyával tudom reprodukálni a hibát és csak a szifonban.
Magyarországon nem emlékszem, hogy találkoztam volna ezzel a hibával. De ha hazamegyünk, akkor is az angol számunkon telefonozunk. Illetve ha egy mód van rá, akkor inkább FaceTime, mert a nemzetközi hívás hangminősége vállalhatatlan.
-
thomas77
senior tag
válasz
koroljov #7894 üzenetére
Sajnos hasonló hibát én is tapasztalok. Nálam az iPhone 15 pro tudja ezt előadni One kártyával. A hívás indítás mindig megy, viszont a fogadás pár perc után lehal. Akkor nem nem vagyok kapcsolható. A hívásértesítő sem szól, hogy hívásom lett volna. Aki hív, az pedig hálózati hibára utaló hangot hall tárcsázáskor. Ha kitartóan hív az illető, akkor 10-20-40 hívás után 1x csak mégis kicsörög.
Nálam az lett erre a megoldás, hogy átraktam a One esimet a Samsung A35-be. Ott tökéletesen működik úgy, hogy a router nem változott.
A feleségem One kártája még mindig az ő iPhone 15 pro-jábam van. Nála még mindig megvan a hiba. -
thomas77
senior tag
Az olyan VoWifi, ami a másik simkártyád mobilnet kapcsolatát használja a VoWifi kapcsolat felépítéséhez.
Ez igen hasznos lehet 0 térerő esetén, amikor a másik simen van használható térerő. Illetve EU-n kívüli roaming esetén is jól tud jönni, ha a másik sim helyén helyi simet használsz. -
thomas77
senior tag
válasz
Szállító76 #7843 üzenetére
Ha hívás közben nem vált vissza 4G-ről 2G-re a telefon, akkor van VoLTE. Kijelzés viszont nincs, ahogy Landsmann is írja. A One esetében kapcsoló sincs a telefon menüjében. Ez más simmel változhat.
-
thomas77
senior tag
válasz
4Grider #7822 üzenetére
A Telekomra rápróbáltam január közepén. 2 kártya, 2 készülék, az egyik szigorúan repülőben, a másik ki is volt kapcsolva repülés alatt. Leszállás után a repülő módban lévő nem ment a stansted-i repülőtéren. A másik, amelyik ki volt kapcsolva csak itthon kapcsoltam be szintén repülő módban a saját wifimen. Az se ment 1 másodpercre se.
Szóval a Telekom már totál döglött. -
thomas77
senior tag
válasz
tisztavíz #7820 üzenetére
Ha külföldön is működő VoWifit akarsz, akkor át kell menned a One-hoz, vagy legalább vennt tőlük egy ingyenes feltöltős simet. Az garantáltan működik egy normál, külföldi IP-t adó wifin.
A Yeti VoWifit csak okosítva tudod használni külföldön. A trükk, hogy valamilyen modon magyar IP-t kell adni a telefonodnak. Ez lehet VPN, vagy egy másik magyar sim, ami hotspotként működik és ahhoz kapcsolódsz a telefonoddal. A lényeg, hogy magyar IP legyen és már megy is a Yeti VoWifi.
A Telekomos simet nem nagyon fogod rábírni külföldön a VoWifire.Az, hogy működik-e a VoWifi külföldön, a szolgáltató dömtése. Ő tudja engedélyezmo, vagy tiltani. Magyarországon csak a One engedélyezi. A többi nem.
Nálunk Angliában egyik szolgáltató sem engedélyezi a VoWifi külföldii használatát.
Az amerikai kártyákkal jellemzően lehet külföldön VoWifit használni.
Tehát országa és szolgáltatója válogatja, hogy megy-e vagy sem. -
thomas77
senior tag
válasz
tisztavíz #7805 üzenetére
Nem csak a VoLTE-VoWifi témában lehet belefutni ilyen korlátozásokba.
Ha megnézed ezt, láthatod hogy a Vodafone UK 5G Ultra (5G SA) szolgáltatása is csak néhány készülékkel érhető el. Akinek nem a listában szereplő készüléke van, az nem kap 5G SA-t. Persze a feltöltős se, meg a virtuális szolgáltatókat használó felhsználók se.Ha valakinek fontosak bizonyos szolgáltatások megléte, akkor vásárlás/hűség vállalása előtt mindig érdemes körbejárni a dolgot.
Ha nem tud az ember biztos infóhoz jutni, akkor még mindig ott van a 15 napos elállás lehetősége a készülék és a szerződés esetében is. Feltéve, ha online történt a vásárlás és a szerződés.Lehet, nálad ez már utólagos okoskodásnak tűnik, de hátha másnak még segítség lehet.
-
thomas77
senior tag
válasz
adam1400 #7767 üzenetére
Ha fontos neked a kompatibilitás, akkor Samsung vagy iPhone-t vegyél. Ha szerencséd van, akkor egy Xiaomi is megfelelhet.
Egy Samsung A35-öt használok második telefonnak. Azt nem nézted még? Néha egész emberi áron ki lehet fogni újonnan. A fenti háromtól szinte minden tekintetben jobbnak tűnik. Megy rajta minden. Összes szolgáltató VoLTE és VoWifi szolgáltatása hiba nélkül.
-
thomas77
senior tag
válasz
gabor0928 #7762 üzenetére
Valószínűleg a telefonodba az 1-2 héttel ezelőtti frissítésekkel került be a VoWifi profil. A One meg aktiválta a VoLTE-t neked automatikusan. Vagy VoLTE korábban is volt neked?
Te valamennyire szerencsés vagy ezzel. Ahogy korábban írtam a One topikban, anyám nem volt ennyire szerencsés. Neki hónapok után se aktiválták a VoLTE-t, így nem volt neki VoWifi se. Hiába tudta volna a telefonja.
Szóval néha érdemes felvenni a kapcsolatot a szolgáltatóval, ha ezek a szolgáltatások nem mennek. Persze ehhez a megfelelő telefon és szoftververzió meglétele mindenképp szükséges. Utána már csak szerencse kérdése, hogy olyan ügyintézőt fogjon ki az ember, aki egy kicsit is képben van a munkájával. -
thomas77
senior tag
Hogyne lenne. Amikor minden nap ezt látod, hogy max 1 pálcika térerő van, vagy az se. Otthon is, a munkahelyen is... Akkor azért jól tud jönni a VoWifi. Az egész országban problémás a térerő mindegyik szolgáltatónál.
Megszakadó hívások, kimaradt szavak, vagy kompletten kimaradt mondatok helyett normálisan tudsz beszélni, akivel akarsz. Szerintem innen nézve van értelme.Ahogy dchard is írja, a hangminőség se mindegy. + a kapcsolási idő is kínosan hosszú tud lenni GSM-re visszaváltó roamingoló kártyák hívása esetén.
Aztán ha nem vagyok kapcsolható, akkor valamilyen idegen nyelven (jó esetben agolul) bemondja a hívónak, hogy nem vagyok kapcsolható. A hívó persze kétségbeesik, hogy ez most mennyibe került neki és azon gondolkodik, hogy mennyi pénzt loptam el ezzel a számlájáról. Pontosan tudod te is, hogy megy ez... Utána mehet a magyarázkodás, hogy nem az én telefonom miatt magas az ő telefonszámlája. Kinek hiányzik ez?
Nem kell parázni az EU-s túlhasználat miatt se. Bár ez eddig sose merült fel nálam, de nem is használtam a magyar kártyáimat sokat itt. Amióta megfelelően működik a feltöltősnek a VoWifi, azóta nagyon sokat használom hívás fogadásra a telefonomat. Nem parázok semmi miatt, csak beszélek rajta. Tényleg remekül működik.
-
thomas77
senior tag
válasz
gabor0928 #7755 üzenetére
Kaptál frissítést a Xiaomira és bekapcsolódott a VoWifi. Vagy a One engedélyezte neked végre a VoLTE-t (és vele a VoWifit is).
A VoWifi nagy királyság. Rossz térerő esetén, de stabil wifi mellett atomstabil hívást tudsz produkálni. EU-n kívül roamingolva pedig hazai percdíjakkal telefonálhatsz.
Én minden nap használom itt Angliában. Mintha otthon lennék... -
thomas77
senior tag
válasz
donjohnson #7696 üzenetére
A Voda oldala szerint mind a 4 angol szolgáltató roaming partner. Elvileg a Three-nek is működnie kellene.
@dr9
Érdekes, hogy a VoLTE roaming partnereket csak az előfizetéses listában mutatja. Persze ott is csak X-ek vannak. A feltöltősöknél még X sincs. -
thomas77
senior tag
Rápróbáltam én is itt Angliában... Hát elég mókás teszt volt.
Az alapértelmezett roaming partner a Vodafone UK. Ott pillanatnyilag nem megy még a VoLTE roaming.
O2-n sem megy. Hívásnál levált 3G re.Nem is tudtam, hogy itt még van 3G.
A Three-re fel se tudom erőltetni a telefont. Kb 1 óra próbálkozás után feladtam. Holott a vodafone.hu szerint mennie kellene 2G, 3G, 4G-n is. Persze ez egy kicsit sántít. A Three-nek soha sem volt GSM hálózata még mutatóban sem.
Az igazi móka az EE-vel való teszelés volt. Sokadik próbálkozásra felkapaszkodott a magyar vodás kártyám az EE-re. Próbáltam hívni az angol számomról a magyar vodásat. A vodás kártyám LTE-n volt. A hívás indítása után leváltott EDGE-re, majd vissza LTE-re, majd megint EDGE végül megint LTE, mindezt 2-3 másodperc leforgása alatt. Ezután azonnal bemonta az angol telefonom, hogy az előfizető pillanatnyilag nem kapcsolható. Mindezt németül.
Szeptember elején voltam utoljára Németországban. Azóta Angliában roamingol a magyar vodás kártyám. Miért gondolta a rendszer, hogy egy angol számról hívva egy magyar számot németül kellene bemondani a sikertelen hívás szövegét?
Sokadik próbálkozásra végül sikerült a hívás, de csak akkor, amikor végre sikerült EGDE-en maradnia a telefonomnak.
Szóval a lényeg: mifelénk még nincs VoLTE roaming. -
thomas77
senior tag
-
thomas77
senior tag
válasz
zelikocc #7683 üzenetére
Akik olvassák és írják ezt a fórumot, azoknak nem okoz gondot a kézi hálózatválasztás. Persze sok más felhasználónak sem. De szerintem az emberek legalább 80-90%-a azt sem tudja, hogy mifán terem a kézi hálózatválasztás.
Innentől kezdve pedig problémássá válik a dolog. Az ingyenes EU roaming bevezetésével amúgy is sokat romlott a helyzet. A 3G-2G kivezetésekkel ez még rosszabb lesz.
Muszáj lenne a szolgáltatóknak olyan roaming megoldásokat alkalmazniuk, hogy az hülyebiztos legyen. Az egyszerű júzernek ne keljen ezzel vesződnie, miközben külföldön van. -
thomas77
senior tag
válasz
martongunar #7672 üzenetére
Csak azt akartam mondani, hogy ha elmész Amcsiba, akkor VoLTE-n fog működni a telefonod. Azon fogsz hívni Amerikába is és Magyarországra is. Máshogy nem is lehet a mai világban (2G 3G hiányában).
Ha a telefonodon megy a VoLTE roaming, akkor működik. Én nem nagyon értem a hátterét ennek, hogy hogy van megoldva, de meg van oldva. -
thomas77
senior tag
válasz
gyulesz #7664 üzenetére
A VoLTE kijelzésnek nincs is igazából sok értelme. A Voda esetében ki se tudod kapcsolni a VoLTE-t, mert nem jelenik meg a menüben a kapcsoló.
A VoWifi kijelzésnek már több értelme van. Főleg ha a szolgáltatód engedélyezi a külföldi használatot, mint a magyar Voda.
Én folyamatosan roamingolok. Ha VoWifiről indítok hívást, akkor magyarországi használatról beszélünk. Ha a telefonom nem tud VoWifivel csatlakozni, akkor pedig roamingolok. Így nem árt, ha hívás indítása előtt látom, hogy milyen a kapcsolat státusza.
A VoLTE esetében semmi ilyesmiről nem beszélhetünk. Nincs is értelme kijelezni.
A Diginél pedig nincs már VoWifi szolgáltatás. Ezért nem is látod, hogy ki lenne jelezve. -
thomas77
senior tag
válasz
gyulesz #7651 üzenetére
Augusztus végén hordoztuk anyám számát a Digitől a Vodához. Egy vadi új Xcover 7-et kapott. Pár napig nálam volt a kártya is meg a készülék is. Belaktam az anyám helyett. Kb 1 hétig biztos nem ment rajta a VoLTE. Aztán odadtam az anyámnak a telefont. Azóta nem találkoztam se az anyámmal, se a telefonjával, de valószínűleg feléledt neki a VoLTE, mert amikor hívom VoWifiről, azonnal kaocsol és nagyon jó a hangminőség.
Szóval az a pár nap lehet, hogy pár hét... -
thomas77
senior tag
válasz
szabadulo #7623 üzenetére
Ez nagyszerű.
Azt kipróbálnád, hogy néha megcsörgeted magad a magyar számodon egy másik telefonról? Én ha nem nyomkodom a telefonomat legalább fél órán keresztül, akkor sokszor nem vagyok elérhető. Ha viszont hívást akarok indítani, akkor mindig működik.
A telefonban lévő angol kártyámon is folyamatosan megy a vowifi. Azzal nem tapasztaltam ezt a hibát egyelőre. -
thomas77
senior tag
válasz
tibor23 #7615 üzenetére
Itt Angliában még mindig jól működik. A kapcsolat felépül stabilan. Annyit vettem észre, hogy sokszor nem vagyok elérhető. A bejövő hívások néha nem jöbbek be. A hívónak meg vagy foglaltat jelez, vagy hálózati hibára utaló hangjelzést ad. Azt viszont nem mondja be, hogy a hívott fél nem érhető el. Egyelőre csak az iPhone-ban vettem észre ezt a hibát. Azt is csak akkor, ha az angol simem is aktív.
A másik kártyám az A35-ben van. Csak az van benne. Azon mindig bejön a hívás.Amióta feléledt nálam a VoWifi, más nem erősítette meg, hogy működik. Lehet, hogy tényleg csak nekem csinálták meg?
USA wifi környezetet létre tudnál hozni egy amerikai e-simmel is, ami tud roamingolni. Azt nem próbáltad még?
-
thomas77
senior tag
Hát... nem kellett holnapig várni. A Vodafone végre megcsinálta.
Megy a VoWifi roamingban feltöltőssel is!!!
Csináltam pár próbahívást. Megy e-simmel és fizikaival is. Megy a feleségem iPhone-jában és megy a Samsung A35-ben is.Hihetetlen küzdelmes procedúra volt ez. Nagyon köszönöm még egyszer minden fórumtárs támogatását ebben a számomra igen fontos ügyben.
Persze az összes felhasználó profitálhat ebből.A tájékoztatónak megfelelően holnap intenzíven tesztelni fogom a működést.
Ha valakinek módjában áll, kérem jelezze hogy ott is megy-e. Köszi előre is! -
thomas77
senior tag
Vodafone VoWifi roaming ügyben van fejlemény.
Kaptam egy tájékoztatót a panaszbejelentésemről, amiből kiemelnék egy részletet.
Újraindítottam a telefonomat egy párszor mindenféle megoldással:
Repülő be-ki, mobil be-ki, wifi be-ki, VoWifi be-ki.
Egyelőre semmi. Ugyanúgy nem működik. Az előfizetősön megy, ahogy eddig is, a feltöltősön nem megy, ahogy eddig se.
Persze az is lehet, hogy arra gondolt a költő, hogy ma mindenképp újra kell indítanom a telefont ahhoz, hogy holnapra életbe lépjenek a frissítések.
Szóval holnap meglátjuk. -
thomas77
senior tag
Ha már a hangminőségnél tartunk... Teszteltem a Telekom VoLTE roamingot. Hát vegyes eredmény született. Minden esetben telekomos számot hívtam.
- iPhone 15 pro-ról 15 pro-ra UK --> Magyarország: Nem volt valami fényes a hangminőség.
- Valamiféle Xiaomit hívtam, na azzal egész jó volt.
- iPhone X volt a túloldalon: ez egész jó volt.
- Xiaimi Note 12 5G: ez egy rakás sz_r volt.
- iPhone SE 2022: Ez egész jól szólt.
A túloldalon minden esetben aktív VoLTE és VoWifi volt. Persze az aktuális állapotot én nem láttam, de mindenki megfelelően lefedett területen volt, vagy otthoni optikán VoWifivel.Ami ettől is érdekesebb, felhívtam a feleségem magyar Vodafone feltöltős számát a működő VoWifis vodás előfizetésemmel. A feleségem a Vodafone UK-n, én VoWifin (kvázi Magyarországon). A hang hihetetlen jó minőség volt. Nem is értettem. Aztán kipróbáltam a saját feltöltős számommal is, ami a Samsungomban van. AMR_WB(16K)-n ment a hívás PGSM900-on. Mert ugye 3G már nincs, VoLTE roaming sincs.
Otthon is van iyen? HD hang GSM-en? Ráadásul nem is országon belüli volt a hívás. -
thomas77
senior tag
martongunar amit kapott infót az alapján valóban dolgoznak az ügyön. És legalább már elismerik, hogy van valamiféle hibás működés.
Nekem ezt még nem írták le, de nem is várom tőlük. Csak javítsák meg. Utána lemondom az előfizetésem, kifizetem a kötbért és mindenki boldog lesz.Értem én, hogy ez nem annyira fontos szolgáltatás, de nagyon sok felhasználónak jól jöhet, ha megfelelően működik a VoWifi. Sokan észre se veszik, hogy milyen nagyszerű is ez. Vagy nem is tudják, hogy létezik és használják.
Amióta előfizetéses a kártyám, folyamatosan tesztelem. Teljesen hibátlanul működik. -
thomas77
senior tag
válasz
martongunar #7585 üzenetére
Nagyon köszönöm neked is és mindenkinek, aki vette a fáradtságot és bejelentette ezt a hibát.
Neked úgy tálalta a dolgot az ügyintéző, mintha már tudnának a hibáról? Én akárhányszor hívtam őket, mindeig csak a hebegés-habogás és értetlenkedés ment. Lehet, hogy most már tényleg foglalkoznak az üggyel?
-
thomas77
senior tag
válasz
kissvendel #7577 üzenetére
Nyilván a hozzászólásomból nem derült ki, de úgy gondoltam, hogy a hivatalosan támogatott készülékek esetében működnie kellene mindenféle APN-nel.
-
thomas77
senior tag
válasz
martongunar #7571 üzenetére
Ahogy csaszi75 is írja, lehet, hogy köze van az APN beállításnak a VoWifi-hez, de valószínűleg mindegyik APN profilban benne van az IMS. Legalábbis én ezt tapasztalom.
Bármelyik APN-t használom, megy az előfizetésesen. Bármelyiket használom, nem megy a feltöltősben.
Ha felhívod az ügyfélszolgálatot, kérlek jelezd te is a hibát nekik. Sokat segítenél vele! -
thomas77
senior tag
válasz
csaszi75 #7564 üzenetére
Feleségem telefonján kikapcsoltam a VoLTE-t. Úgy se megy. Kipróbáltam még azt is hogy 4G only-ra tettem, adatroaming ki-be, adattakarékos mód ki-be, VoWifi ki-be, repülő be-ki és ezek mindenféle kombinációja... Sehogy se megy.
Pénteken felhívtam az ügyfélszolgálatot és megkérdeztem, hogy hogy áll a hibabejelentésem. Azt mondta az ügyintéző, hogy még folyamatban van a dolog. Ez tök jó, mert ma lejár a 14 napos elállási időm, szóval ez a teszt már minimum 60e forintomba fog kerülni az 1 éves hűség miatt.
De legalább mi itt a fórumon körbejártuk az ügyet, amennyire tőlünk telt. Mi legalább foglalkoztunk a kérdéssel. -
-
thomas77
senior tag
válasz
martonl #7559 üzenetére
Eléggé kiveséztük, de ha lenne kedved tesztelni, az nagyszerű lenne.
- Utazz repülő módban, majd keress wifit odakinn, ahol már nem érhető el a magyar Voda hákózata.
- Teszteld a VoWifit néhány hívással. Ha más nem, tárcsázd a 1270-et.
- Ha látod, hogy atomstabilan működik, akkor kapcsold ki a repülő módot. Kezdjen el roamingolni a kártya.
- Probáld ki újra a VoWifit. Ha minden igaz, nem fog többé menni, amíg haza nem érsz.Ha te is ezt tapasztalod, akkor jelentsd te is a Vodának ezt a hibát. Hátha megjavítják végre.
Ezzel hatalmas segítséget nyújtanál a roamingoló feltöltősöknek, akik használnák a VoWifit. -
thomas77
senior tag
-
-
thomas77
senior tag
válasz
csaszi75 #7538 üzenetére
Nem kell osztani. A magyar Voda kártya a másik sim adatkapcsolatát használja a VoWifi kapcsolat felépítéséhez.
-
thomas77
senior tag
válasz
zelikocc #7536 üzenetére
Én már sokszor kezdtem ezekkel a szavakkal a panaszomat. Eddig nem volt eredménye.
Viszont újabb megoldást "fejlesztettem ki" a feltöltőkártyás VoWifi külföldi használatára jelen kondíciók esetére.
Ha elkezd roamingolni a sim, a VoWifi megszűnik működni. Hogy lehet ezt megakadályozni? Kikapcsoltam a roamingot a Voda appban. Ezzel sikerül megakadályozni, hogy a sim elkezdjen roamingolni. Megfelelő wifi esetén működik a VoWifi. Ha nincs wifi a közelben, akkor meg a telefonomban lévő Lebara (vagy akármilyen aktív mobilnetes) kártya mobilnetét használva működik a Voda VoWifi szinte mindenhol.
Ez már nem félmegoldás, hanem háromnegyed megoldás.
Az előfizetésemmel kipróbáltam, működött. Utána a feleségem feltöltős esim-jét elküldtem az anyósomnak. Ő a szokásos telepítés-eltávolítással megjáratta Magyarországon. Aztán telepítettem a simet újra a feleségem telefonjába és működik is.
-
thomas77
senior tag
válasz
nobillgates #7533 üzenetére
Érdemes lenne felhívnod a 1270-et és megkérdezni, hogy be van-e kapcsolva a VoLTE a kártyádon. Ha igen, akkor elméletileg a VoWifi is be van kapcsolva. Vagy megpróbálni a kártyádat egy a listában szereplő telefonnal.
A VoLTE szinte biztosan megy az általad felsorolt telefonokon. A VoWifi már más tészta.
Mindenesetre meg kellene győződnöd arról, hogy a szolgáltatás aktív-e egyáltalán. -
-
thomas77
senior tag
válasz
nobillgates #7528 üzenetére
Milyen készülékkel nem megy?
-
thomas77
senior tag
válasz
nobillgates #7525 üzenetére
Úgy érted, hogy amikor a VoLTE szolgáltatást bevezették nem volt elérhető a feltöltősöknek? Én erre nem emlékszem. Persze attól még lehetett így.
Most biztosan elérhető a VoLTE is és a VoWifi is a feltöltősöknek. -
thomas77
senior tag
válasz
nobillgates #7522 üzenetére
Közben látom, hogy a VoWifi leírásában szerepel.
Itt azt kellene, hogy jelentse, hogy a VoLTE szolgáltatás be van kapcsolva az ügyfél simkártyáján. Mert akkor a VoWifi is automatikusan megy. Legalábbis a magyar Vodánál. -
thomas77
senior tag
válasz
nobillgates #7522 üzenetére
Gondolom azt, hogy olyan ügyfél, akinek a simártyáján be van kapcsolva a VoLTE és a telefonján sikeres volt az IMS regisztráció.
De azért ez a kifejezés kicsit marhaságnak tűnik így ebben a formában.
Hol olvastad ezt? Vagy mondta valaki? -
thomas77
senior tag
válasz
tibor23 #7516 üzenetére
Ha a Vodafone valóban komoly összeget fizetett ki a VoWifi implementációért, akkor meg kellene nézniük, hogy a megrendelt paraméterek szerint vezette-e be az implementációt végző cég, vagy nem.
Ha nem, akkor "garanciában" kéne javíttatniuk velük a hibát.
Ha a Vodafone specifikációja volt hibás, amit átadtak az implementációt végző cégnek, akkor is van két etikus lehetőség:
1. Zsebből kifizetik a hibajavítást (nyilván ez kizárt)
2. Módosítják a weblapon lévő félrevezető információkat a valóságnak megfelelően.
A második lehetőség talán nem haladná meg a költségvetésüket, de még az is lehet, hogy igen. -
thomas77
senior tag
válasz
Landsmann #7513 üzenetére
Én most telefonon is reklamálok, hogy nem kaptam kitöltendő dokumentumot. Épp 17 perce ellenőrzik, hogy vajon tényleg nem kaptam-e. Azóta zenél az ügyfélszolgálat.
De ha ez ennyi időbe telik, akkor a VoWifi hibájának ellenőrzése meddig fog tartani? Egy évezred?Na... 20 perces hívás, és itt is van a kitöltendő!
-
thomas77
senior tag
A Vodafone részéről megkezdődött a lerázás.
Ki kell töltenem pontos és hiánytalan adatokkal a mellékelt roaming hibabejelentő lapot, amit végül nem mellékeltek. -
thomas77
senior tag
válasz
csaszi75 #7499 üzenetére
A feltöltős kártyámon Magyarországon valóban ment a VoLTE és a VoWifi is, de roamingban nem megy most se a VoWifi. Az előfizetéses simen viszont megy.
VoLTE roaming egyelőre nincs mifelénk. A Vodafone UK-n roamingol a magyar Voda kártya. 5G a fasorban sincs itt sajnos. Persze ettől még kikapcsolhatom, de sok vizet nem zavar.
Az a baj, hogy 3 feltöltős simből egyen se ment. Több fórumtársnak se megy. Valamilyen komolyabb hiba lehet, mint hogy az én simemen félrement volna néhány parancs.
Te használtad Görögben a telefonod adatkapcsolatra és normál (nem VoWifi) hívásra is a kártyád? Mert nekem az első hívásnál, vagy adatforgalmazásnál kotlott mindig meg, ha roamingolni kezdett a kártyám.
Lehet, hogy neked másodlagos kártyának volt beállítva a telefonodba Voda feltöltős sim. Nem azon használtad a mobilnetet és telefonálni se telefonáltál vele, csak VoWifin. Így el tudom képzelni, hogy ment neked. Mint ahogy mások is jelezték, hogy ment, de valószínűsítem, hogy csak így. -
thomas77
senior tag
válasz
tibor23 #7491 üzenetére
Pontosan ezért szeretném használni a VoWifit, mert azzal elkerülhető a túlzott külföldi használat.
Amúgy még soha egyik magyar szolgáltató se problémázott miatta. Amúgy is a díjszabásban benne van a tartós külföldi használat miatt alkalmazható díjtétel. Miért is problémázna? Legfeljebb alkapmazza az extra díjat és kész.
Az anyósom évekig használt angol kártyát magyarországon. Azzal sem volt gond. Azóta nálam van az a kártya. Most is működik, ahogy kell.
-
thomas77
senior tag
válasz
aprokaroka87 #7486 üzenetére
A VoWifihez mindig kell, hogy legyen kapcsoló. Amíg nem tudod előcsalni a telefonodból a kapcsolót, addig nem fog menni sajnos.
-
thomas77
senior tag
Már hogyne lenne prepaid kártyám. Az iPhone-ban van az előfizetéses esim, a Samsung A35-ben a prepaid fizikai simem, a feleségem iPhone-jában pedig az ő prepaid esimje.
Pontosan ahogy mondod, semmi szükségem az előfizetésre. Csak azért váltottam, hogy igazoljam zelikocc állítását.
-
thomas77
senior tag
Van. Tegnap az előfizetés átváltása után rövid ideig teszteltem, majd felhívtam az ügyfélszolgálatot és panaszt tettem megint.
Amúgy érdekes volt a váltás is. Felhívtam az ügyfélszolgálatot. Megkötöttem a szerződést. A hívás végén meg kellett hallgatnom egy kötelezően meghallgatandó tájékoztatást, de az már nem ment végig. Megszakadt a hívás. Utána már előfizetéses voltam. A VoWifi azonnal életre kelt. Még csak újra se indítottam a telefont.
-
thomas77
senior tag
Szerintem ezen már túl vagyunk. Már figyelték napokig a forgalmat a kártyámon.
Akkor megállapították, hogy a Vodafone-nál minden rendben, a készülékem szoftververziója nem jó és/vagy a wifi, amire csatlakozok problémás.
Most már tudjuk, hogy egyik megállapítás sem volt valós.Persze hajlandó vagyok munkaidőben közreműködni, de én nem tudom elérni az illetékeseket. A normál ügyfélszolgálaton nem jutok túl. Core-os kollégáig képtelenség eljutni.
-
thomas77
senior tag
Az első perctől kezdve ezt gondoltam én is.
Amikor legelőször jöttem Angliába ezzel a simmel, leszállva a gépről indítottam egy próbahívást. Működött is. Aztán ahogy elhagytuk a reptéri wifit pár másodpercre, már nem működött többé. Akkor már gondoltam, hogy valami bug lehet.
De hogy ennyi időbe, energiába és pénzbe kerüljön hogy bebizonyítsam, hogy nem nálunk "felhasználóknál" van a hiba, azt nem gondoltam volna. Panaszokat tettem szóban, írásban, személyesen, másik készüléket vettem, előfizetést vásároltam, holott semmi szükségem rá... Lassan a fórumról is ki leszek tiltva, annyit tépem a számat ezzel kapcsolatban...Most az a kérdés, hogy foglalkozik-e ezzel érdemben a Vodafone? Tudnak szimulálni roaming helyzetet Magyarországon? Vagy fogja magát egy technikus és kimegy klföldre tesztelni egy feltötőkártyás simmel? Vagy egyszerűen megnézik végre milyen paramétereket állítottak be a saját rendszerükben?
A Voda VoWifi szolgáltatás indulása nagyjából egybeesik a Digi VoWifi szolgáltatás megszűnésével. Gondolom egy az egyben átvették a technológiát tőlük. Csak volt egy komoly különbség a két szolgáltató között. A Diginél nem volt feltöltőkártyás konstrukció. Az előfizetéseseknél sikerült a szolgáltatás implementálása, a feltölősöknél meg maradt a bug.
-
thomas77
senior tag
válasz
Tompika777 #7475 üzenetére
Újabb panaszt tettem ezzel kapcsolatban. Egy nagyon kedves ügyfélszolgálatos hölggyel beszéltem. Ő is, mint a többiek, megerősítette, hogy ennek működnie kellene feltöltőssel is roamingban is. Nincs apróbetűs ebben a kérdésben.
Bele is vette a panaszba, hogy megtévesztve érzem magam. -
thomas77
senior tag
válasz
4Grider #7445 üzenetére
Ahogy korában is ígértem, vásároltam egy előfizetést. Pontosabban az elsődleges magyar kártyámat átváltottam előfizetésesre.
Az eredmény: MEGY RAJTA A VOWIFI ROAMING HELYZETBEN!
Hatalmas köszönet minden fórumtársnak, aki pörgött ezen az ügyön. Külön köszönet zelikocc fórumtársnak, aki elsőnek vetette fel ezt a lehetőséget.
Ezennel megerősítem, hogy előfizetéses kártyával valóban úgy működik a Voda VoWifi szolgáltatása, ahogy kell roaming helyzetben. Bármit csinálok, működik. Bármilyen wifin. Működik iPhone-ban és működik a Samsung A35-ösöben is.
Feltöltőssel bármit csináltam, nem ment, az előfizetéses kártyával bármit csinálok, megy.
Nem változott semmi, csak a kártya lett feltöltősből előfizetéses. A telefon, wifi, szoftververziók... mind mind ugyanaz. -
thomas77
senior tag
válasz
4Grider #7445 üzenetére
És mivel a feltöltős még soha 1 pillanatra sem mehetett fel semmilyen 5G hálózatra, így külföldön nem működik megfelelően a VoWifi. Ez az elmélet is alátámasztaná zelikocc észrevételét. Szóval ha veszek egy előfizetést, akkor figyelnem kellene arra, hogy 5G képes legyen?
Mondjuk ezt nem nagyon értem. A Vodafone 2019. október 18-án indította el a kereskedelmi 5G szolgáltatását. Ennek egy hét múlva lesz 5 éve! Vajon meddig fogja tiltani még a feltöltősöknek?
Egy generáció kevesebb mint 10 évig tekinthető a legmodernebbnek. Lassan itt lesz az utód, a feltöltősök meg még el se kezdték használni a mostanit? Ez extrém módon szánalmas! -
thomas77
senior tag
válasz
4Grider #7443 üzenetére
Most nagyon azon vagyok, hogy veszek egy előfizetést.
Ha ugyanabban a telefonban van egy vodás előfizetéses kártya meg egy vodás feltöltő kártya és az előfizetésesen megy, a feltöltősön meg nem (ahogy zelikocc anyukája tapasztalta Németországban), akkor kijelenthetjük, hogy a Vodánál van valami gond. Ugye?
A telefon nem tesz különbséget feltöltős meg előfizetős kártya között ugye?
Ha reprodukálni tudom én is ezt az állapotot, akkor tényleg nekimegyek a Vodának újra. Abban a helyzetben nem mondhatnák, hogy a telefonom, wifim, országom, szoftververzióm, egyenlegem, szemem színe, vagy akármim problémás. Akkor már talán elkezdenének a saját házuk táján keresni a hiba okát. -
thomas77
senior tag
válasz
zelikocc #7438 üzenetére
Azt mondja az ügyfélszolgálat, hogy nem lehet hűség nélkül szerződni. Viszont akár telefonon is megköti a szerződést és ha nem tetszik, élhetek az elállás jogával. Marad az esim is.
Ha menne a VoWifi így, akkor egy Mini X-et akár meg is tartanék. Azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy azt is simán megköti nekem. -
thomas77
senior tag
válasz
zelikocc #7432 üzenetére
Ez nem semmi, hogy anyukád is beszállt a buliba!
Az nagyszerű lenne, ha többen meg tudnák erősíteni azt, amit anyukád tapasztalt Németországban. És igen, eddig erről nem volt szó, hogy prepaid vagy postpaid kártyákkal használnánk a VoWifit külföldön.
Csak halkan kérdezem, hogy ugye be volt kapcsolva mind a 2 kártyán a VoWifi? Úgy értem a készüléken. Ha minden igaz, a szolgáltatónál alapértelmezetten be van kapcsolva a VoLTE ezáltal a VoWifi is.Azon goldolkodtam, hogy vennék egy előfizetésés csomagot 1 hónapra és tesztelném azzal is. Lehet egyáltalán 1 hónapra venni előfizut a Vodánál?
A másik lehetőség az lenne, hogy valakitől "kölcsönkérek" egy pár percre egy előfizetéses e-simet. Persze ez még egy közeli ismerőssel is problémás lenne, nemhogy egy fórumtárssal... -
thomas77
senior tag
válasz
Killing #7374 üzenetére
Kinti IP-vel úgy, hogy a sim roamingoljón egy külföldi szolgáltató hálózatán. Tehát úgy, ahogy egy egyszerű turista is csinálná.
VoWifi kikényszerítéséhez persze repülőbe kellene tenned a telefont bekapcsolt Wifivel. Mert ugye ha van használható térerőd, akkor jó esetben sima mobilhívást fogsz indítani. Azzal meg nem vagyunk elöbbre.
Köszönjük a tesztet előre is!Azt még megnéznéd, hogy milyen verziót mutat a telefonod az "Általánás, Infó, Szolgáltató" sorban? Nekem 59.0 van most Voda kártyával. Nálad?
-
thomas77
senior tag
válasz
Killing #7369 üzenetére
Olvastam a hozzászólásodat a vodás topikban is.
Nem mész mostanában külföldre? Elég lenne csak pár percre. Mert ugye mi itt a vodás VoWifi külföldi használatával kínlódunk.
iPhone-os még nem jelzett vissza a VoWifivel kapcsolatban külföldön. Vajon neked úgy is menne?Megoldás lehetne a VoWifi külföldön nem működésére a VoLTE ki-be kapcsoltatás?
-
-
thomas77
senior tag
válasz
4Grider #7362 üzenetére
Nekem elmegy a VoWIfi a vodás simen akkor is, ha csak a vodás sim van a telefonban, és nem adok neki magyar IP-s wlan-t.
Nálam elmegy mindenképp, ahogy elkezd roamingolni a kártya és valamiféle forgalom indul, akár adat, akár hívás.De mindegy is...
Egy hónap múlva te is tesztelsz és meglátjuk, nálad milyen tüneteket produkál. -
thomas77
senior tag
válasz
tibor23 #7359 üzenetére
Annyiból örülök a visszajelzésednek, hogy nem csak nálam problémás ez a dolog. Persze mások is jelezték már hogy nem negy, de minden új visszajelzés hasznos lehet a többieknek is.
A közös táblázatot érdemes lenne frissíteni ezzel az infóval is, de mintha annak nem lenne most gazdája.
Érdemes lenne egy Voda VoWifi oszlopot létrehozni, + egy roamingban működik oszlopot is. -
thomas77
senior tag
válasz
domper2015 #7339 üzenetére
Köszi, van tuti kártyám egy kazallal. Épp azokkal kínlódok.
-
thomas77
senior tag
Nekem az nem fér a fejembe, hogy miért csak roamingban jön elő a probléma?
Magyarországon azonnal működik, mindenféle tétovázás nélkül.Ha a Yetteles kártyámmal próbálom, ott is azonnal felépül a VoWifi kapcsolat magyar IP-vel. Mindegy, hogy roamingol-e a sim, vagy nem.
A VoLTE használatához is kell az IMS regisztráció ugye? Pont úgy, mint a VoWifihez.
A Telekom kártyán az első hívás indításánál megtörténik az IMS regisztráció roamingban. Persze a VoWifi nem megy, de hát nem is kell neki.
A Yettelnél egyelőre nincs VoLTE roaming, de magyar IP-vel azonnal megy az IMS és így a VoWifi is.
A Voda esetében meg se VoLTE roaming, se VoWifi roamingban.Értem én, hogy Samsung profil problémára gyanakodsz, de az iPhone esetében is az lehet a gond?
4Grider többször írta, hogy a Telekomnál is megy a VoWifi külföldön addig, amíg nem kezd roamingolni a sim. Ha innen nézzük, a Voda pont ugyanezt csinálja.
-
thomas77
senior tag
Nem szűkíteném le a problémát a UK-re. Nekem sehol sem ment idáig. Egyik EU-s országban sem és az USÁban sem. Mindenhol ugyanaz volt a hibajelenség.
A Wireshark-os IPsec-es részhez kell egy kis idő, hogy megemésszem. Azt se tudom, hogy hogy álljak neki ennek, de ki fogom deríteni. Ehhez szívesen vennék egy kis segítséget privátban.
Amúgy egyetértek 4Grider-rel. Aki utazik, KB lesz@rja, hogy mit csinál a telefonja. Max annyi, hogy tud-e telefonálni, meg megy-e a FB. Ha ez OK, akkor nem firtatja, hogy van-e VoWifi, vagy nincs. És tényleg nem is tudják az emberek, hogy mifán terem.
Végső elkeseredésemben rápróbáltam az egyik telekomos simkártyámra. Meglepve tapasztalom, hogy megy a VoLTE roaming az EE-n és a Three-n is. A hangminőség kiváló, és egy pillanat alatt felépül a hívás. Aki ezt tapasztalja, pláne nem fog VoWifi után kapálózni nyaralás közben.
Én, akit érdekel a téma, magam is alig tudok időt szakítani nyaralás közben, hogy teszteljek 1-2 alap dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mini PC
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Anime filmek és sorozatok
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest