- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
Topikgazda
Kiderült, hogy az LTE Only módban működő Telenor VoLTE sajnos nem a Telenor érdeme hanem a OnePlus-é!
Vodafone+Telekom esetében LTE Only módban azaz PS regisztráción is van VoLTE így a telefon megkapja az APN-t. Telenornál csak PS+CS párossal ad a hálózat VoLTE APN-t.
No de itt jön a képbe a OnePlus a 7-es szériával és a Snapdragon 855-el! Ebben az SoC-ben lévő modem képes meghagyni a PS+CS regisztrációt miközben alatta a hálózati mód választót átkapcsoljuk!
3G/4G módban ugye PS+CS páros miatt létrejön a VoLTE. Ha ez után átváltok "LTE Only" módba akkor megmarad ugyan úgy a PS+CS reg. de gyakorlatilag a CS alól kirántjuk a hálózati lehetőséget. Marad egyedüliként az LTE a VoLTE regisztrációval együtt. -
MrPeekaboo
senior tag
Végleges iOS 13-nál továbbra is 37-es a Vodafone carrier és működik a VoLTE?
-
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Nemrég aktiváltattam a VoLTE szolgáltatást. A telefonom OnePlus 3.
Namost amióta VoLTE-n megy, azóta működik a hívásvárakoztatás is annak ellenére, hogy évekkel ezelőtt kikapcsoltam, és most is kikapcsolt állapotban van. Hívtam a technikai támogatást, de nem lettem okosabb, közölték ők is, hogy ki van kapcsolva, meg különben is, a hívásvárakoztatás nem garantált, hogy működik VoLTE alatt.Ez bug vagy feature? Esetleg van valami trükk amivel ki tudom kapcsoni?
-
feenty
aktív tag
Sziasztok!
Valószínűleg volt már róla szó, de nem sikerült rátalálnom ezért megkérdezem:A készülék egy Huawei P30 Pro...
Telekommal a VoLTE kinek, hogy működik? Akárhogy próbálgatom nem sikerül beállítanom.
Eddig nem zavart annyira, viszont tegnap újítottam a második SIM slotba egy Digi-s kártyát és azzal a bekapcsolás után mindenféle mókolás nélkül pöcc-röff meg is jelent a VoLTE/VoWiFi ikon.
Illetve érdemes egyáltalán ezzel vesződnöm? Akinél működik az érez valamiféle javulást hangminőségben?
Ui.: Beszéltem a Telekom ügyfélszolgálattal is ezügyben. Ide-oda kapcsolgatás után eljutottam egy műszakis emberkéhez aki azt mondta, hogy neki egy P20 Pro van, ő sem tudta működésre bírni saját magának. -
zala005
tag
Sziasztok! A Honor 10-es készülékemen a legfrissebb rendszerrel sem működik a VOLTE sem a Telekom, sem a Digi hálózata alatt (beállítások között sem szerepel) . A Telekom és a Honor ügyfélszolgálata egymásra utal folyamatosan, és össze-vissza küldözgetnek.
Szerintetek mi a teendő, factory reset? -
pheco
csendes tag
Sziasztok! Meg tudjátok erősíteni, hogy a Diginél, Cubot x19-en valóban működik a Volte/Vowifi?
-
tomp
Topikgazda
Eléggé érdekesen megy LTE Only módban a Telenor VoLTE.
Ha újraindítom a telefont vagy repülő módból tér vissza akkor nincs VoLTE.
Először át kell kapcsolni 3G/4G kettős módba. Megjelenik a VoLTE és csak utána megy az LTE Only. -
tomp
Topikgazda
Tegnap reggel még nem ment a Telenornál LTE Only módban a VoLTE de este már igen!
LTE Only: VoLTEA rövidhívószámos bug továbbra is megvan. Azaz így a 1220 nem hívható. Szétkapcsol.
Egyedül a 112-re vált vissza mert gondolom a vészhívásnál figyelmen kívül hagyja a telefon a beállított hálózati módot. -
anglergab
addikt
Így igaz, az Apple-nek kellene a szabványokhoz/szolgáltatókhoz igazodni, nem pedig fordítva.
Ez fragmentációhoz vezet, és nagyon sok problémát okozhat.
Az nem mehet hosszútávon, hogy az Apple saját megvalósítása külön szabványnak számít. Pont az ilyenek elkerülése a szabványok egyik legfőbb motivációja. -
tomp
Topikgazda
válasz
bociusz #1792 üzenetére
Azért az szánalmas, hogy az Apple mindent megkövetel de a szolgáltató SEMMIT SE követelhet meg...
A szolgáltatók ott rontották el az egészet, hogy behódoltak Almának(de miért...) ahelyett hogy azt mondták volna ha nem szabványosan működik a telefonjuk akkor nem lesz használható.Azért a telenorra nézve eléggé vicces, hogy a másik 3 szolgáltatónál tökéletes a VoLTE a telenornál meg ilyen fél megoldásos...
Mivel saját rövidszámok nem hívhatóak így levált a telefon 3G/2G-re ezért nincs engedélyezve 4G Only módban a VoLTE...
Kíváncsi lennék mikorra oldják meg ezt az űrtechnikánál nehezebb dolgot. -
bociusz
aktív tag
Telenoros iPhone VoLTE-re váróknak lehetnek relevánsak az alábbiak: Az egyik európai hálózati eszközbeszállító multinál dolgozó ismerősöm mesélte, hogy zajlik az Applenél a VoLTE profil "vásárlása", az ugyanis nem automatikus, hanem egy hálózati teszt sikeres lefuttatásához kötött. Miután az operátor megrendeli a szolgáltatást, kb. 2-3 hónnappal később kijön egy ember az Apple-től, aki a hálózaton több alkalommal is lefuttat egy tesztkészletet (hívásfelépítés-lebontás, cellaváltás stb.). Ha az minden esetben hibamentesen lefut, akkor bekerül a VoLTE a szolgáltatói profilba, ellentétes esetben viszlát, újabb 3 hónap múlva lehet próbálkozni.
Az ismerős elmondása alapján a probléma az, hogy az Apple olyan dolgokat is megkövetel, ami nem része a VoLTE specifikációnak (pl. a szabvány nem írja elő, hogy bizonyos csomagoknak megadott sorrendben kötelező érkezniük, az Apple tesztje mégis hibára fut, ha ilyet észlel). Innentől puszta spekuláció, de látva a rövid hívószámos 3G fallbacket, ill. hogy az implementáció 4G only módban nem működőképes, könnyen lehet, hogy ilyen "botlások" miatt nem része az indulás után 9 hónappal se az iOS Telenor Bundle-nek a VoLTE.
-
4Grider
nagyúr
A topikja összefoglalójában van egy link rá de nem működik.
Keresővel megtaláltam. -
Németi
csendes tag
Redmi 4 x nél volte vowifi bekapcsolása hogyan lehetséges? állitólag a telo topikjában található .De hol?
-
tomp
Topikgazda
Ennek semmi köze a nem támogatott készülékhez. A telefon nem tudja, hogy a hívott szám melyik szolgáltatóhoz tartozik. Az előfizetésednél akadt be valami.
Nálam tegnap előtt egy 20-as bejövő hívásom volt. Ő 3G-n volt én értelem szerűen VoLTE-n. A köszönésemet még hallotta a másik fél aztán ő semmi többet. Én viszont folyamatosan hallottam. Leraktam, újrahívott és jó volt. -
MDanny
senior tag
Telenorról tegnap óta nem tudok hívni néhány 20-as és 30-as számot, ezek mindegyike hordozott szám. Eddig nem tapasztaltam ilyet, rendszeresen hívott számokról van szó. VoLTE nélkül kimegy a hívás, vele sűrű foglalt jelzést ad.
-
anglergab
addikt
LTE-n csak mobilnet van, így természetesen a VoLTE is mobilneten megy. De egy másik APN-en, elkülönítve a "rendes" mobilnet forgalomtól. Ez két párhuzamos IP "cső" (a "rendes" mobilnet vs. VoLTE mobilnet), teljesen függetlenek egymástól technikailag. Gondolja ezekre úgy, mintha 2 db hálózati kártya lenne egy PC-ben, és bizonyos program az egyiket használhatja, minden más pedig a másikat.
-
MDanny
senior tag
válasz
sajtjani #1773 üzenetére
Az fura, mert én kipróbáltam a kártyák megcserélését és akkor is a második kártyánál hiányzott a kapcsoló, amikor a DIGI kártya volt ott. Az is fura, hogy Neked nem kapcsolódik ki a SIM menüben a másik kapcsolóval. Lehet különböznek valamiben a kártyáink. Lehet le kellene resetelni a telefont, nekem pl. a VoLTE ellenőrzés visszakapcsolásával is van kapcsoló a SIM menüben, nem jelzi a VoLTE-t, mégis azon megy ki a hívás. Hátránya nem sok lesz szerintem, ha nem lesz elég 4G-s térerőd, akkor vissza fog váltani a készülék 2G/3G-re. Addig is ha adatot nem forgalmazol a Vodafone kártyával vagy nem annyira fontos a sebesség, akkor be tudod állítani 3G-re a preferált hálózattípust, akkor nincs VoLTE.
-
sajtjani
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék! Redmi7, Voda+DIGI kombó, MIUI
frissítés után a Voda kártyán eltűnt a VoLTE kapcsoló és a térerő mellett a VoLTE felirat. A DIGI-nél nincs változás A hívásnapló szerint VoLTE-n mennek a hívások ugyan (Voda), de így nem tudom kikapcsolni ha akarom. Sokunk problémája már. Van esetleg tapasztalat? Köszönöm! -
peti020
csendes tag
Hát érdekes nekem a VoLTE még mindig tiltva van a telenornál pedig s9+ om van, türelmesen várok de eddig semmi
-
palesz53
senior tag
Átálltam a ptcrb profilra indiáról.
Azóta bekapcsolás után kell 2-3 újraindítás, különben nincs volte. India profilnál ez nem volt, simán ment minden indítás után.
Mi okozhatja ezt? (OP6 a teló, telenor a szolgáltató.)Row profil is limitált itthon, mint az indiai?
Vagy "egyenértékű" a ptcrb-vel? -
Németi
csendes tag
A REDMI 7A nál a vowifit próbáltam bekapcsolni 869434 el. a menüben megjelent a hiváskezdeményezés wifi használatával de mégis azt irja wifi csatlakozás után és hivásinditáskor hogy a mobilhálózat nem elérhető csatlakozzon vezeték nélküli hálózathoz!!
-
martonl
senior tag
válasz
laca1052 #1758 üzenetére
A telefon típust az IMEI szám alapján azonosítja a hálózat. Régebben a MyTelenor-on volt egy menü, ahol mutatta is szépen. Talán ott, ahol szolgáltatói SMS-ben le lehetett kérni a hálózati beállításokat. Volt egy kínai telóm, abban át lehetett simán írni az IMEIT, és szépen követte is a rendszerük. Az IMEI alapján a készüléktípust is kiírta. Tehát ha felhívunk egy ügyintézőt, az azonnal látni fogja, milyen készülékben van a SIM kártyánk. Csak ugye azt nem mondhatja, hogy bocs, de látom nem volte képes készülékben van a kártyád.
-
laca1052
tag
"Az végképp ne zavarjon, hogy a voda épp le is lőheti a bekapcsolt voltét, ha a rendszer szerint nem volte- képes készülékben van a sim, és akkor lehet újra bekapcsoltatni."
Ezt miből gondolod .Te se gondolod komolyan ,a SIM kártyáról nem tudja azonosítani a telefon típusát ,ha tudná akkor be se kapcsolná,szerintem
-
martonl
senior tag
válasz
anglergab #1740 üzenetére
Na tegnap hívásnál egy kikapcsolt számot hívtam hívásértesítővel, és egy pillanatra felvillant, hogy "hívás átirányítva". A hívás elindításánál továbbra sem jelzi, hogy aktív átirányítás van, de legalább valami hívásjelzést látok. A legfontosabb persze a várakozás, de a többit sem árt látni, pl. ha a hívás hangpostára fut stb. Úgyhogy remélem működni fog a dolog.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Alister71 #1752 üzenetére
Abból amit írsz (mert neked sajnos így sikerül fogalmazni) pont ennyit lehetett megérteni.
Ehhez viszont én gratulálok neked.
Az végképp ne zavarjon, hogy a voda épp le is lőheti a bekapcsolt voltét, ha a rendszer szerint nem volte- képes készülékben van a sim, és akkor lehet újra bekapcsoltatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Megújult a PROHARDVER!
- NBA és kosárlabda topic
- Politika
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest