Hirdetés
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Megtévesztő a Lite jelzés a OnePlus új óráján
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem kell, de ezt egyszerűen ellenőrizheted, kikapcsolod adott SIM kártyán a mobilinternetet/adatkapcsolatot és úgy is működni fog a VoLTE.
A Telekomnál írják is:
A VoLTE technológiával jó minőségű hanghívásokat tudsz lebonyolítani 4G hálózaton, mobilinternet adatforgalom felhasználása nélkül.
Forrás: [link] -
RR-13
őstag
Hát elvileg kell, mert a menüben is az van írva...

Egyébként kipróbáltam azt is, hogy ha az 1-es SIM-et 3G-re állítom a preferált hálózaton belül, és a 2-es SIM kártyára a 4G marad beállítva, de bejelölöm, hogy VoLTE hívások alatt váltson át az adatkapcsolat a 2-es SIM-re, akkor viszont a 2-es SIM-ről való hívás indításakor az 1-es SIM-nél kinn lévő 3G eltűnik, és a 2-es SIM mellett a 4G megjelenik.
Remélem követhető volt![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
RR-13
őstag
válasz
Lackooo84
üzenetére
Köszi, beírtam, és úgy sem ment..

Aztán felhívtam az ügyfélszolgálatot, és valami másik szolgáltatás volt bekapcsolva nekem valami VoLTE Pro, aztán bekapcsolta a VoLTE packot, és most működik
Egyébként miután átírtam a hozzáférési pontot kiszedte a beállításuk az ims-t és visszatette a supl-t
Most a default,supl,xcap van csak ott megint.
Az a fura, hogy ha mindkét SIM-en 4G hálózat van, akkor ha az első SIM-re van beállítva a mobiladat kapcsolat, és beállítom, hogy a 2-es SIM-re átváltson az adatkapcsolat VoLTE hívás közben, akkor a 4G nem ugrik át a 2-es SIM térerő vonalaihoz, hanem marad az 1-es SIM mellett tovább..
Gondolom mert az a lényeg, hogy maradjon kiírva a 4G egyáltalán. SZóval most működik is
-
-
RR-13
őstag
-
tomp
Topikgazda
válasz
fant0mi
üzenetére
Ismert bug! A VoLTE indulása óta jelen van! Elég sok telenoros rövidszám nem hívható VoLTE-n.
A Telenor miatt lett kiegészítve az alap VoLTE szabvány! Ha nem jön létre VoLTE-n a kapcsolat akkor váltson le a telefon 3G/2G-re.
Régebbi telefonok nem váltanak le a régi konfig miatt így megszakad. Friss konfigot tartalmazó telefonok leváltanak. Nekem levált de már "LTE Only" módban megy a telefon így csak VoLTE van. Azaz nem tud leváltani hiába szeretne. -
Bailey
senior tag
Akkor sajnos nem tudom. Én nem szolgáltatónál vettem, de dual simes európai verzió. Telekommal szerintem már megjelenésekor ment a VoLTE ezen a típuson. A 9.1 nem törölt semmit, de én még a belakás előtt letudtam minden frissítést, majd nyomtam egy teljes visszaállítást. Utoljára pár napja jött a 338-as verzió nekem. Sajnos egyes Huaweiek beragadnak egy régebbi verzión, nekem még nem volt ilyen, így nem tudok segíteni. De kérdezd a Mate 20 Pro topikban, ott szerintem tudnak megoldást erre.
-
RR-13
őstag
A Telekomról indítva a hívást, a hívás közben 3G amit kiír (és egyébként a vodás hívásnál is ugyanígy 3G, majd néha H+)
Vagyis nem működik... Lehet nem jól állították be.
A frissítés nem látszódik a HiCare-ben sem még. Pár kisebb frissítést feltett nekem is 4 napja mikor vettem a telefont, de azóta semmi nem jött.
Te is a Vodánál vetted?
És amikor lefrissített 9.1-re akkor gyári alap beállításba állította vissza a telefont? Vagy az csak a HiSuite megoldással történik? Köszi.
A HiCare azt mutatja indításkor,m hogy Uj verzió Hamarosan..., de hogy azt mire érti nem tudom.

-
Bailey
senior tag
A Huawei telefonok a Telekom hálózatán nem mutatják az ikont, de a szolgáltatás működik. Vodafone és Telenor hálózaton ott az ikon. Ezt a szolgáltatók szabják meg a Huaweinek. Voda kártyánál nincs kapcsoló a menüben, alapból aktív a szolgáltatás. Gondolom ez is a Voda kérése volt, hogy alapból aktív legyen, így hamarabb elterjedhet. Próbáld ki Telekom hálózaton, ha hívás közben is 4G-n marad a telefon, akkor működik. A szolgáltatáshoz az is kell, hogy a telefon szoftverébe bekerüljenek a szolgáltatói beállítások. Mivel a Vodánál indult utoljára a szolgáltatás, az ő beállításai kerültek be utoljára a telefonba. Az EMUI 9.1 már hónapok óta elérhető a Mate 20 Pro-ra, a tied valamiért beragadt a 9.0-án. Nekem a dobozból kivéve 9.0 volt rajta, de rögtön bekapcsolás után jöttek sorban a frissítések, utoljára a 9.1. Esetleg próbáld meg a HiCare appból indítani a frissítést, vagy tedd fel PC-re a HiSuite-ot, és próbáld ott megnézni. Esetleg tegyél bele más szolgáltatói sim kártyát.
-
RR-13
őstag
Köszi szépen!

Csak akkor azt nem értem, hogy a Telekom SIM-en miért mutatja a Volte kapcsolót, és miért nem látszik viszont az ikon? Elvileg tegnap azon a kártyán is bekapcsolták mégsem megy, vagy nem tudom... várom, hogy felajánlja a 9.1-et, de még nem történt semmi.
Neked mennyi idő után és hol ajánlotta fel a frissítést? Köszi! -
Bailey
senior tag
Nekem Mate 20 Pro van, két vodás kártyával használva. Mindkét kártyán megy a VoLTE. Kapcsoló nekem sincs a menüben, de a VoLTE jel kint van az értesítési sávon mindkét kártyánál. A Mate 20 Pro topikban írtad, hogy neked még EMUI 9 van a telefonodon. Akkor ott a gond. Mikor pár hete megvettem a Mate 20 Pro-t és beletettem a vodás kártyákat, akkor még nem ment a VoLTE, pedig mindkét kártyán be volt kapcsolva. Miután frissített a telefon EMUI 9.1-re megjelent a VoLTE jel. A Mate 20 Pro-ba a vodás támogatás a frissítéssel került be.
-
RR-13
őstag
Köszi, pont ezt akartam én is mutatni, hogy beraktam egy Telekomos dominós SIM-et, és azon mutatja a menüben a VOLTE beállítást, míg a Vodafonos 1-es SIM beállításai közt nincs
Nálatok pont fordítva van 
Nálam az 1-es SIM Voda a 2-es SIM Telekom.Amit nem értek egyenlőre, hogy ha a két kártyás beállítás menüben be van állítva a Két kártyás 4G, akkor miért csak az egyik hálózat jelzés mellett van kiírva a 4G
Lehet, hogy átvált, ha szükség van majd rá... -
Szia,
Nem, az az LTE-A/4G+ mód magasabb szintje, azt tudod ott be- és kikapcsolni.
A telefonod tudja a VoLTE funkciót, ha adott esetben nem működik, akkor az a szolgáltató, vagy annak SIM kártyája miatt van.
Amikor bekapcsolta a Vodafone az előfizetéseden a VoLTE funkciót, azóta a hálózatról a le-, majd vissza történő csatlakozás megtörtént? (Telefon újraindítása, vagy repülős mód be és ki.) -
RR-13
őstag
Üdv mindenkinek!
Vodás előfizus Mate 20 Pro telefonom van pár napja, és elvileg tegnap bekapcsolták a VOLTE szolgáltatást, mert hogy tudja a telefonom ezt...
Ma 4 ügyintézővel beszéltem mindenki mást mondott...
Van aki szerint működnie kellene, van aki szerint nincs hálózati engedélyük csak a Mate 20-ra (a Pro-ra nincs) van aki szerint tudja a telefonom ezt a szolgáltatást, van aki szerint nem
A telefonban nincs ilyen beállítás, hogy VOLTE, csak olyan, hogy LTE nagysebességű mód, zárójelben, hogy szolgáltatói támogatás szükséges.
Most akkor ez lehet a VOLTE szolgáltatás bekapcsolása? Ha kikapcsolom, akkor újra akarja indítani a telefont, vagyis ez nem sima 4G vagy LTE szolgáltatás lesz..Akkor most meg mi van? Működni kellene vagy nem ezen a telefonon?
Szerintem nem működik, mert a 4G+ vagy 4G hálózati ikon, miután felhívom pl. a Vodát, akkor átvált 3G-re vagyis nem működik a VOLTE
Van aki Vodás, és megy neki a VOLTE? Esetleg MATE 20 Pro-s tulajnak? Köszi

SIM kártya csere nem kell ehhez? 4G-s SIM-em van, de 4 éves. -
tomp
Topikgazda
válasz
4Grider
üzenetére
Ez azért is érdekes mivel alapesetben minden VoLTE hívás 23,85kbps AMR-WB kodekel indul.
Amit megnézhetnél: Amikor rossz a hangminőség, mérjél hálózati sebességet. Hívás után szintén. Rossz hangminőségnél nyisd meg a tárcsázót és írd be a *#0011# kódot és a képernyőképet töltsd fel ide. Samsung mutatja az éppen használt VoLTE kodeket.
Nálam VoLTE-3G hívásnál olyan a hangminőség mintha én is 3G-n lennék. Ha a másik fél is VoLTE-n van azt hallani lehet. -
Speedy7
tag
válasz
mecsek20
üzenetére
6s Plus-on nekem sem ment Telenorral a VoLTE. Ugyanaz az IOS és carrier bundle verzióval 11 Pro-val megy. A beállítási lehetőségek is különbözőek: a 6s plus-on továbbra is 2/3/4G között lehet választani, míg újabb készülékeken 2/3/4G VoLTE on/4G VoLTE off opciók vannak.
-
zizidor
őstag
-
IT#
újonc
Igen én megnéztem a biztonság kedvéért és csak 1 tiltás van azt nálam is kevették!
-
IT#
újonc
2 tiltás van? Én csak 1 tiltásról tudok. Nekem legalábbis csak egy van!
-
IT#
újonc
válasz
mecsek20
üzenetére
Ez valami bug lehet akkor mert a Telenornál a VoLTE az iPhone-on még nem hivatalos mert még csak teszt fázisban van. De úgy tapasztaltam, hogy ha mégis működik akkor csak úgy, hogyha előre akiválva van a VoLTE a SIM kártyán és úgy van berakva az iPhone-ba. Én úgy csináltam, hogy kivettem a Vodafone-os SIM kártyát és megcsináltam a Reset Network Settings-et és úgy raktam bele a már a Telenoros VoLTE SIM kártyát nekem így hiba nélkül megy.
-
mecsek20
tag
válasz
szabogabor10
üzenetére
Úgy történt, másképpen nem is lehet. Az a gyanúm hogy 6s-en nem megy a volte telenornál, bár a táblázatban szerepel
-
-
SzaboDeGergo
csendes tag
Akkor engem valahol masszívan félreinformáltak. De köszönöm az infókat.
-
IT#
újonc
Nekem is megy a VoLTE az iPhone-on a telenornál!
Nálam a Vodafone-nál nem megy vagyis már inkább feladtam ezt a “nem támogatott“ hadakozást inkább beraktam a már régebben Telenornál kért VoLTE aktív SIM kártyát az iPhone-ba és az iOS 13.1.3-al működik. -
tomp
Topikgazda
válasz
SzaboDeGergo
üzenetére
Telenornál is megy az iPhone VoLTE.
-
tomp
Topikgazda
Nem kell net hozzá mivel a VoLTE külön apn-t használ.
Miért kell korlátozni ennyire? Na az jó kérdés. Alapból licenc díjas igen. Külön hardver kell hozzá a szolgáltatónál(IMS). Modem gyártóknál külön tesztelni kell. Azaz külön Qulcommra, MTK-ra, Exynos-ra, Apple-re, Kirinre. A legproblémásabb az Apple... -
balco
aktív tag
Láthatóan az ügyintézők sincsenek tisztában vele. Szerintem sem kell hozzá net. Egyébként azt mondják hogy egyelőre tesztelik és majd közlik, ha hivatalos az iPhone support.
Egyébként továbbra sem értem ezt az egészet. Én csak előnyét látom a VoLTE-nek. Jobb szolgáltatás, jobb frekvencia kihasználással, kisebb energiafelhasználással. Ez elvileg win-win szitu, mind az ügyfélnek, mind az operátornak. Mi akadályozza a szolgátatókat, hogy alapértelmezetten engedélyezzék mindenkinek. Licencdíj? Nem egységes szabvány? HW költség? Nem tudok másra gondolni.
-
balco
aktív tag
A Telenor szépen lepattintotta a kapcsolattartónkat:
"a VoLTE szolgáltatás akkor aktiválható, ha arra alkalmas készüléket használnak a megfelelően frissített SW verzióval, valamint az adott telefonszám rendelkezik internet szolgáltatással.
Rendszerünk figyeli a feltételek teljesülését és hetente egy automatikus riport aktiválja az elérést, a megfelelő előfizetésekre."
Próbálok rúgni bele mégegyet...
-
4Grider
félisten
válasz
bopeti98
üzenetére
Nekem meg az a furcsa, hogy 3G only-ra állított készülék esetén sokkal többször beszélek HD-ban, mint VoLTE esetén. Akár hálózaton belül (Telenor), akár kívül telefonálok. Egyszerűen nem értem, hogy a VoLTE használata miért jár általános minőségvesztéssel... (S9 még mindig.)
-
bopeti98
őstag
Nekem az a fura, hogy amikor Telekomos számot hívok, akkor megjelenik a HD jelzés (Samsung telefon), de amikor engem hív Telekomos szám nem jelenik meg. Ettől függetlenül 4G-n megy a hívás, , illetve a Telekomos hívó is 4G-n hív de nincs ott a HD jelzés.
Telenor irányba mindkét esetben van HD jelzés. -
tomp
Topikgazda
Érdemes használni! Akkor van csak gond ha a másik fél egészen 2G-ig visszaesik. Na ott valóban moslék a hang a kényszerű nagy tömörítés miatt. De ha a másik fél 3G-n van akkor nincs gond. Ott is van HD hang, igaz csak 12,65kbps a VoLTE féle 23,85kbps helyett de már ez sem rossz. Nincs nagyon romlás. Mintha 3G-3G között menne a hívás.
Való igaz ha teljes értékű VoLTE hangot szeretnél akkor mind2 oldalon VoLTE-nek kell lennie. Akár másik szolgáltatóval is.
Nem használják kevesen mivel a szolgáltatói szoftverekben alapból be van kapcsolva. Sőt van amikor ki is veszik a VoLTE kapcsolót, hogy ne piszkálja az ügyfél. Fixen be van kapcsolva és kész.
bopeti98
Habár Telenor-Telekom között is 23,85kbps a VoLTE hívás de nem tudni mekkora a 2 szolgáltató közötti vonal.
Telenor-Telenor hívásnál értelem szerűen a legjobb a minőség mivel érintetlenül megy a hívás. Gyakorlatilag a 2 telefon között létrehozott stream érintetlen. -
bopeti98
őstag
válasz
yellowmonste
üzenetére
Nekem a Telenor VoLTE - Telekom VoLTE irány simán 3G-s HD hívásnak tűnik minőségileg. Telenor VoLTE - Telenor VoLTE esetén hallom csak azt a kristálytiszta hangot, de az tényleg nagyon jó. Amikor így beszélek, és a telefon valamiért ledob 2G-re nagyon zavaró.
-
-
Adams84
aktív tag
válasz
yellowmonste
üzenetére
A VoLTE előnyei (pl. kristálytiszta hang) teljes mértékben kizárólag akkor érvényesülnek, ha a hívó és a hívott félnél is aktiválva van a VoLTE (a készüléken és a szolgáltatónál is).
-
yellowmonste
csendes tag
Egyébként a hangminőség elég rossz Telekom irányba, azon kívül, hogy a net megmarad és gyorsan kicsörög, nem sok fejlődést látok. Kicsit többre számítottam.
-
balco
aktív tag
Visszahívtam őket, másik ügyintézőt kaptam. Egy kicsit jobban akadékoskodtam.
Erre már kiderült, hogy tudja aktiválni ő is, de sajnos csak akkor tudja megtenni ha beazonosítom az előfizut. Mivel céges előfizu ezért nem tudtam.
Megyek ahhoz az emberhez holnap aki kezeli a céges flottát, hátha sikerül elérnem nála valamit. -
Starchm
őstag
Vodánál van valami lista arról, h milyen telók támogatottak?
Se telóknál, se "Segíthetünk?" részben nem találtam semmit. Nyílván itteni táblázat meg van, csak kéne valami mobil amire hivatkozva fixen bekapcsolják... -
IT#
újonc
Tényleg csak annyi hiába frissítem a szoftvert (a támogatott ezközön) nem autómatikus csak kapcsolják be és kész mondasz egy ügyfélbiztonsági kódot és kapod az SMS-t, hogy 72 órán belül aktiválodik a VoLTE az előfizetéseden
-
IT#
újonc
Az nagyon jó ha már működik feltöltőkártyás SIM-el mert még régebben egyáltalán nem működött. De még mindig ki van írva s szolgáltatók VoLTE tájékoztató oldalára, hogy előfizetés szükséges. Amúgy egyáltalán nem autómatikus a VoLTE aktiválása a Telenornál kb 2 hónapja benne volt a SIM kártya (előfizetéses) egy Samsung Galaxy Note 9-ben és hiába frissítettem a szoftvert ( a VoLTE kérdésre SZINTE MINDIG AZ A VÁLSZ AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATON, HOGY FRISSÍTSE A KÉSZÜLÉKÉT ÉS UTÁNA FELISMERI A RENDSZER A KÉSZÜLÉKET ÉS AUTÓMATIKUSAN BEKAPCSOLJA A VoLTE-T) szóval hiába frissítettem a szoftvert nem kapcsolták be végül személyesen mentem be és végül bekapcsolták a SIM kártyámon. És ha a szolgáltató által nem támogatott az eszköz (de tudja a VoLTE-t) akkor tényleg megnézed a szolgáltató VoLTE tájékoztató oldalán a szolgáltató által támogatott ezközöket és az ügyfélszolgálaton mondasz egy olyan telefont amit a szolgáltató támogat és az a te telefonod de hiába frissítem a szoftvert nem kapcsolja be autómatikusan akkor bekapcsolják.
-
Adams84
aktív tag
Igen, a Telenornak is engedélyeznie kell.
-
balco
aktív tag
iPhone 8, ios 13.1.3, Telenor HU 38.0, céges előfizetés.
Be tudom kapcsolni a VoLTE-t, de hisztizik mint a fenti screenshotokon.
Ha hívást indítok akkor ugrik vissza 3G-re.
Mit rontok el?
A telenornak kell engedélyeznie? -
tomp
Topikgazda
Ez nem igaz!
Édesanyámnak Telenor feltöltőkártyásra kértem a VoLTE-t és bekapcsolták. Első helyen az ügyintéző azt se tudta miről beszélek. Második helyen a saját üzletükben(Telenor Astoria) a hölgy csak annyit kérdezett, hogy a telefon tudja e. Bekapcsolta. Kérdeztem, hogy a feltöltőkártya nem akadály e. Nem. Nem nagyon nézik. Maga a rendszer képes a prepaid VoLTE-re így semmi akadálya nincs. -
IT#
újonc
Igen a VoLTE Magyarországon MINDEN szolgáltatónál CSAK előfizetéses SIM kártyával működik.
-
Adams84
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje már a Vodafone-nál is működik a VoLTE.
iPhone 11 Pro Max és iPhone XS Max
iOS 13.1.3
vodafone HU 38.0 bundleA VoLTE tiltást a Voda ügyfélszolgálattal le kell vetetni, az iPhone menüben a VoLTE-t bekapcsolni.
Hivatalosan nincs kint sehol, de teljesen jól működik, nem vált vissza 3G-re.
-
yellowmonste
csendes tag
iPhone XR
iOS 13.1.3
Telenor bundle 38Itt is működik. Ideje volt már.
-
IT#
újonc
Hát akkor nem tudom. Esetleg azt tudod tenni, hogy kiveszed a SIM kártyát és megcsinálod a Hálózati beállítások visszaállítása (Reset Network Settings) és utána vissza rakni bele a Telenoros SIM kártyát és hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Automata kávégépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- ELADÓ Gamer Konfig
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Lehet, hogy átvált, ha szükség van majd rá...