- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- One mobilszolgáltatások
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
ctibor
senior tag
A telefon: Huawei P20, függetlenül vásárolva, Android 9-es gyári rommal.
A szolgáltató: Telekom.
voLTE: a Beállításokban bekapcsolva, a szolgáltatónál szintén bekapcsolva (SMS visszaigazolás is jött róla).A készüléken azonban semmilyen formában nem jelenik meg a voLTE logó/jelzés!
Más is tapasztalja ugyanezt?
-
sixtybi
tag
Oneplus 5-re és Oneplus 3-ra is sikerült belőni a Telenoros VoLTE-t. Minden szuper, kiévve, hogy a 1220 nem hívható VoLTE-n.
De a hosszú számon simán.
Nagyon király, végre nem bont hívás közben az adat. -
tomp
Topikgazda
Xiaomi Poco F1 [GUIDE] Activate VoWiFi / WLAN Call
Minden Qualcomm SoC-s Xiaomival működik!
VoLTE is megy vele értelem szerűen!OnePlus esetében is ugyan ezzel lehet aktiválni és tökéletesen működik!
-
tomp
Topikgazda
válasz
Viktor0610
üzenetére
Pár napja találtam egy Xiaomi fórumot ahol a külső VoLTE profilt hozzá lehetett adni a QPST programmal(kizárólag Qualcomm SoC-s modell). Megpróbálom majd előkeríteni. Akkor még nem tartottam fontosnak elmenteni az oldalt így kereshetem meg...
-
-
tomp
Topikgazda
OnePlus-on a "VoLTE_OEM_PTCRB" profillal is tökéletesen megy a Telenor VoLTE azaz teljesen szabvány konfigurációt használnak.
Azaz amelyik telefonban megtalálható a szabványos VoLTE konfig azon 100%, hogy megy is csak aktiválni kell a telefonon. -
törölt tag
válasz
szabogabor10
üzenetére
Mi köszönjük a visszajelzést!

Valakinek esetleg van még valamilyen ötlete, amivel bővíteni lehetne az összefoglalót?
Tutu7030: ahogy már írták előttem is, sajnos azt a listát nem lehet összeszedni, de amit lehetett, összegyűjtöttünk.
-
snooze
veterán
Mate 10lite-val is megy..
-
-
törölt tag
A topik összefoglalót kicsit átalakítottuk, de még nem teljes, később bővítjük.

Észrevételek, kritikák, etc. jöhetnek.
-
tomp
Topikgazda
válasz
Viktor0610
üzenetére
Azért egy típus/szoft. verzió/operátor függőség/szükséges művelet megadásával már lehetne egy lista.

-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Namost, nem azért hívogatják őket, hogy miért nincs még bekapcsolva? 🤔
-
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
"Gondolj bele, ha mindenkinek elérhetővé tennék, akkor mennyi plusz hívás érkezne a 1220-ra!"
Ez körülbelül olyan mint amikor a közterületesek nyilatkoznak télen, hogy nem voltunk felkészülve a hóra.

-
-
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi. Számomra csak az érthetetlen, (nem értek ezekhez a műszaki dolgokhoz és biztosan van logikus magyarázat) hogy egy adott gyártó készülékeinél (már amelyik alkalmas rá) miért nem lehet egyszerre elindítani a szolgáltatást? Például első körben elindították volna az összes arra alkalmas huawei (hamár azzal kezdték) készüléken majd 1-2 hét múlva az összes samsungon stb.
-
-
TODI1111
veterán
Azt lehet egyébként tudni, hogy a telenor milyen gyakran fogja frissíteni a "kompatibilis" (mert például a note 9 is volte képes csak még a telenor szerint nem) készülékek listáját?
-
-
törölt tag
Milyen információkat, tudnivalókat látnátok szívesen a topik összefoglalóban?

-
törölt tag
Ha szolgáltatótól lenne a készülék, emellett jött volna rá update, ami a VoLTE kapcsolót is tartalmazza, akkor elméletileg nem kéne semmit csinálnod. [link] (Max. bekapcsolni a beállításokban, ha nem aktiválta volna automatikusan a rendszer.)
Szóval gondolom ilyen esetre értette az eladó. -
válasz
üzenetére
akkor folyt köv....
Belebotlottam ma egy Telenorba, bementem.
Kérdeztem, mivel flottás vagyok, van-e teendőm, azzal, hogy VoLTE aktív legyen. Úgy, hogy a készülék nem telenoros S9+.
Válasz: semmit, mindenkinek automatán bekapcsolódik, semmi teendőm ezzel. Ha hívás alatt tudok netezni, akkor tuti, zicher, ezer százalék műkszik... na tessék... Amikor az eladó is fogalmatlan...
-
Gubu0101
veterán
Én,most azt próbálom megfejteni,ha kimenő hívásnál működik,akkor bejövőnél mért nem (Telenor)
Így nekem most sok értelme nincs,mivel 90%-ban engem hívnak 
-
Ha hívás alatt, kikapcsolt wifivel tudok netezni, akkor megy már a VoLTE? Semmi ikon ikon nem utal rá, semmi menüben történő állítás nem volt.
S9+.
4G+-ról levált H+-ra. -
R a y
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
amikor feloldottak a VoLTE tiltast, en is atirtam az APN-t amit lentebb is irtak es azzal nem ment. Toroltem minden apn beallitast, kertem egy alaphelyzetet es ment utana.
-
-
R a y
senior tag
Nekem is note 5 van es megy a VoLTE.
-
-
válasz
Szokenesz
üzenetére
Alapállás szerint az összes előfizetésen tiltott (volt) a VoLTE.
Hetente fut egy riport, ami a kompatibilis készülékeket használó előfizetésekről leveszi a tiltást, illetve lehet kérni a törlést a 1220-on, üzletekben is.
Persze, a VoLTE-tiltás levétele nem jelenti a VoLTE működését, annak több egyéb feltétele is van. -
Tutu7030
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem tudod aktiválni?

(#144) Szokenesz
A 3 DOP mellett van egy hello data előfizum is, arról is levették a VoLTE tiltást, de az eredményről nem tudok nyilatkozni, mert leghamarabb holnap este férek hozzá ahhoz a készülékhez (az egy redmi note 5 lesz). -
Szokenesz
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Engedd el te is

Hiaba probaltam barmit, global stabil rom, xiaomi eu dev most rajta es semmi.. Akkor a HelloData-n is tiltott?
-
-
Tutu7030
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
A VoLTE felirat is. A "Hozzáférési pont típusa"-nál a "default,supl" után az "ims"-t is hozzá kellett írni, valamint az "MVNO típus"-t "IMSI"-re, az értékét pedig "21601x"-re kellett állítani. Utána mentés, majd telefon restart.
-
-
Tutu7030
veterán
válasz
adam1400
üzenetére
Én ma engedélyeztettem mindegyik számomra, de csak a két xiaomi redmi note 4-en működik. A mate 9-en még volte menüpontom sincs.
A huawei livechat-en beszéltem egy operátorral, de nem tudott segíteni. Azt mondta, hogy továbbítja a kérdést egy technikusnak, és majd email-ben jelentkeznek. -
SlágerTibo
csendes tag
válasz
adam1400
üzenetére
Multiflottában vagyok, és működik a VoLTE. Xiaomi Note 5. Kértem a flottakezelőt is, hogy járjon utána az engedélyezésnek (azt mondta jó kérdés ki vetesse le, majd utána néz), nem tudom így történt-e, de kérésem után másnap személyesen ügyfélszolgálaton vetettem le a tiltást.
-
adam1400
tag
van olyan telenor flottás akinek megy a volte?
-
válasz
szabogabor10
üzenetére
Igen így van, az előző képernyőkép, amin csak "4G" szerepel, az már a volte bevezetése előtt is úgy nézett ki szifonon, és a telekomos szifonommal nálam is hang és adat van a menüben, ahogy itt mutatod, és úgy működik is a volte telekomon.
-
válasz
yellowmonste
üzenetére
-
válasz
yellowmonste
üzenetére
Szia!
Carrier bundle frissítés kell, aminek nincs köze a VoLTE tiltás feloldásához. Nem tudni, hogy mikor adják ki ezt a frissítést.
Néha rálesek az Apple adatbázisban a Telenor HU-s bundle verziókra, ha találok újat, szólok. -
tomp
Topikgazda
Hivatalos helyzet:
Amennyiben a listában szereplő készülékkel hívja fel a 1220-as Telefonos Ügyfélszolgálatunkat úgy a hívás felépül, a készülék levált 3G/UMTS hálózatunkra.
Abban az esetben, ha nem a listában szereplő készülékkel használja a VoLTE hálózatunkat, akkor annak megfelelő működését garantálni nem tudjuk.Azaz mivel az ügyfélszolgálati rendszerüket nem tudták a VoLTE alá beilleszteni így el kellett térniük a VoLTE szabványtól és sikertelen VoLTE kapcsolat esetén vissza kell váltson a telefon. Amelyik telefon csak a VoLTE szabványt ismeri(a telenor saját specifikációját nem) az nem vált vissza így a 1220-at nem lehet felhívni. Viszont minden más telefonszám működik ami nem kapcsolódik az ügyfélszolgálati rendszerhez azaz nem 3-4számjegyből álló rövidszám.
MadMancs
Igen tudom de azért furcsa, hogy ha egyedül csak Telenor VoLTE-n mutat HD-t akkor miért csak kimenő hívásnál.
-
MadMancs
veterán
Ezt már beszéltük, ahány telefon ahány szolgáltató annyiféle verzió hogy kit mikor jelez. De ha LTE lefedettségen vagy akkor garantált bejövőnél is a VoLTE. És ezt hallod is ha felveszed. Anno S7 edgem is csak kimenő nél biggyesztette oda HD ikont, de mivel teló LTE only üzemmódban volt egyértelmű hogy bejövő is VoLTE.
-
sixtybi
tag
Valaki, aki Telenortól vett, támogatott készülékkel használja a VoLTE-t, ki tudná probálni a 1220 hívását?
Elvileg azért nem megy VoLTE-n a 1220, mert nincs engedélyezve, vissza kéne hogy váltson GSM-re, ha ezt hívod. De ha nem Telenoros software van a telón, akkor ezt nem tudja, ezért nem tud felépülni.
De ha pl a hosszú számon +36202000000 hívod az ügyfélszolgálatot, akkor működik VoLTE-n. -
tomp
Topikgazda
OnePlus 5 csak Telenor VoLTE-n mutat "HD" jelzést. De kizárólag kimenő hívásnál. Érdekes. Vajon mi lehet ennek az oka?
-
Ginbo
csendes tag
Telenor!
Ma sikerült egy hosszabb úton kipróbálnom VoLTE-n keresztül a hívást. Ráckevéről délfelé indulva az M8 dunahídon átjöttem Dunaújváros alatt, majd észak felé vévé az irányt Százhalombatta felé végig ment a hívás, akadás és minőségromlást nem tapasztaltam. Duaújváros után azért észrevettem, hogy már nem VoLTE-n van a hívás, de addig az volt! Mégsem szakadt meg egy pillanatra sem. Hívás közben már VoLTE-ra nem váltott vissza, csak mikor letettem, jelent meg az ikon újból.
Elégedett vagyok 😃 -
tomp
Topikgazda
-
MadMancs
veterán
Erről nincs gyakorlati tapasztalatom. De szerintem ugyanaz mint a hálózaton belüli VoLTE-VoLTE ez egy szabvány.
Az viszont tapasztalat (tesztelve), hogy ha én hívok VoLTE hálóból Telenor GSM, Telekom GSM, DigiKábel vezetékes illetve UPC vezetékest már úgy sokkal jobb a hangminőség mint GSM hívás közben. -
kissbg
tag
Van arra tapasztalat, hogy hogyan alakul a hangminőség, ha 2 volte-n lévő felhasználó beszél egymással, de különböző szolgáltatónál?
-
-
-
tomp
Topikgazda
Na akkor lehet figyelni a Telekomnál mikor jelenik meg a VoWiFi!

-
szoltang
csendes tag
Telenorosok!? Csak nálam nem csörög mindig VoLTE-n ha hívok valakit, vagy másnál sem? Ma 2x is észrevettem, hogy nem hallom a szokásos kicsengős búgást, csak pár mp után a hívott felet, hogy beleszól. Egyébként átjöttem egész pesten és most már nem szakadt meg cellaváltáskor a 4G-hang.
-
Macika66
őstag
Egy 350 fős flottát kezelek.
Előbb levetettem a saját családom tiltását, a 143-on keresztül.
Majd megírtam a hivatalos levelet nekik, hogy minden előfizetésről vegyék le a tiltást.Erre mindre visszarakták, a miénkre is.

Majd újra telefonáltam, és némi szövegértési gyakorlat után végre lekerült mindegyik számunkról a tiltás...
Azóta (már vagy 4 napja) hasít szépen...
-
törölt tag
Szokenesz: mivel még "béta" állapotban van a VoLTE a Telenornál, ezért meglehet, hogy a nem támogatott készülékeken még bizonytalanabb a működése. Egy újraindítást, esetlegesen egy factory resetet javasolnék, az hátha megoldja a problémát. 🙂
-
Szokenesz
senior tag
válasz
SlágerTibo
üzenetére
Köszönöm!
Ezek is egyeznek, hát ez esetben akkor köszönöm a segítségeteket, nem értem miért nem megy, de ha nem hát nem..
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- World of Tanks - OFF topic
- ASUS notebook topic
- Tesla topik
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Így nekem most sok értelme nincs,mivel 90%-ban engem hívnak
)

Mivel a Telenor kínálatában viszont elérhető, később gondolom ezt is a VoLTE képes készülékek közé fogják sorolni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)