Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
Uraim lenne egy kérdésem a következő programmal kapcsolatban.
Írtam egy kis rutint ami 0x20-tól 0x32-ig küld COM porton egy adatsort.
Minden egyes adat után vár egy választ a célhardvertől, de van olyan eset amikor nem jön.
Ekkor a program vár és ez felfogható egyfajta fagyásnak is mert nem jön soha válasz.
A cél hardverrel van gondolom, hiba és ezért akad le a program.Van mód arra, hogy beállítsak egy időlimitet ami megszakítja a programom futását?
A kód:
byte[] buffer = new byte[3];
buffer[0] = 0;
buffer[1] = 0xff;
buffer[2] = 0x20;
while (a < 1) {
if (buffer[2] >= 50) break;
serialPort1.Write(buffer, 2, 1);
textBox1.Text += buffer[2].ToString("X") + "\r\n";
serialPort1.Read(buffer, 0, 1);
buffer[2]++;
}
Valami ilyen timeout vagy ilyesmire gondolok.
A lényeg, hogy ha 1-2mp-ig nem jön válasz akkor szakítsa meg a program futását.
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
don_peter
senior tag
Srácok miért van az, ha írok egy programot azt más gépen nem lehet futtatni?
Hivatkozik CLR20r3-ra és a System.IO.FileNotFoundException hibára.
Meg még jó párr dolgot ír, de gondolom ez a lényeg.
4 és 4-5-ös Microsoft Net Framework keretekkel próbáltam, de továbbra is a hibára hivatkozva nem indul.
Mit tudok tenni, hogy elinduljon?[ Szerkesztve ]
----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
pigster
senior tag
válasz martonx #6893 üzenetére
Ha nem is kismillió, de jónéhány "nyilvántartó", számlázó stb. szoftverrel volt már dolgom felhasználóként (magyarral és külföldivel, ingyenessel és fizetőssel egyaránt). Valahogy mindegyikből hiányzott valami, ami persze pont egy másikban megvolt, de abban meg megint nem volt valami. Ugyanakkor egy csomó számomra tök felesleges funkció volt benne.
Mivel nagyon régen írtam már ilyesmiket (igaz akkor Visual Basicben), meg jópár webáruházat fejlesztettem (PHP + MySQL), ezért gondoltam, hogy nekiállok valaminek C#-ban, ami talán valamennyire olyan lesz amit én szeretnék. Tudom, hogy nem egyszerű téma, meg vannak hasonlók - max majd alapul veszek egy hasonló, nyílt forrásút és azt átvariálom. Mindenesetre az adatbázis-kezelés része, ami nem annyira egyértelmű (melyiket?), mint pl. PHP-ben, mert ott szinte mindig a MySQL adta magát.[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz pigster #6892 üzenetére
Jelzem egyébként kismillió fillérekbe kerülő program létezik erre, mint amire le akarod fejleszteni az ezeregyediket.
Ráadásul igazad van: a telepítés, kód hordozhatóság fájdalmas. Ezért is koptak ki mostanra a vastag kliensek, és az ilyen programok böngészőből futnak, így abszolút nem probléma az adatbázis telepítéseÉn kérek elnézést!
-
pigster
senior tag
válasz martonx #6891 üzenetére
Köszi.
Az lenne a célom, hogy viszonylag egyszerű megoldás legyen, ne kelljen még külön szervert is telepíteni, ha esetleg biztonsági másolat kell, akkor sima fájlmásolgatással megoldható legyen. Mint írtam, nem milliós tételszámok kezelésére kell. Megnézem, amit írtál. -
pigster
senior tag
Sziasztok!
C#-ban szeretnék egy nyilvántartó alkalmazást összehozni.
A kérdésem, hogy melyik adatbázist javasoljátok hozzá. Néhány ezer, esetleg tízezer tételt kéne kezelni alapesetben egy felhasználó használná (esetleg terv a többfelhasználó). Nem igazán szeretnék adatbáziszervert használni, de ha csak így megoldható, akkor nincs mit tenni.
A következők merültek fel bennem:
* SQLite
* mdb (Access)
* esetleg MySQL, MSSQL
Egyelőre az SQLite felé hajlok; kérdés az, hogy mennyire kezelhető ez C#-ból? -
Kommy
veterán
Válasz magamnak.
az rdlc fájl így volt megadva: report.ReportPath = @"..\..\Report.rdlc";;
itt csak simán @"Report.rdlc"-t használva működik amint átállítottam, hogy másolja azt a fájlt is.Sőt arra is rátaláltam, hogy oneclick alkalmazásnál nem lehet telepítési lehet változtatni, de végülös jó így is.
-
Kommy
veterán
Ehhez még egy kis kiegészítés, ha Visual Studio-ból futtatom akkor nincs semmi probléma, de ha publikálom és feltelepítem akkor viszont arra hivatkozik, hogy nem találja az *.rdlc fájlt. Hogyan kéne beállítanom, hogy ez működjön, sőt jó lenne valahogy kiválaszthatóvá vagy saját magam meghatározhatóvá tenni hova telepítse a programot.
-
don_peter
senior tag
Köszönöm, már tárgytalan.
Megírtam.----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
don_peter
senior tag
Srácok egy kis segítségre lenne szükségem.
Lehet nem is kicsire, remélem jó helyre írok.Csharp 2012-ben próbálok maradandót alkotni, de csak nehezen megy
Következő a helyzet.
Egy bin-fájlt kellene megnyitnom úgy, hogy szavanként olvassa be és a szavakat tömbökbe rendezné.
Eljutottam odáig, hogy txt-fájlt tudok megnyitni egészben listázva vagy soronként, esetleg karakterenként is le tudom bontani (a sorokat), de bin fájl esetében ez sajnos nem megy.Egy próba teszt file innen tölthető le: [link]
Nem vírusos, ez egy Sega MegaDrive játék ROM fájl.A lényege az lenne, hogy beolvasnám ezt a fájlt és byte-onként tömbbe rendezném az adatot aztán a további művelet egy másik hardverre történő COM-portos adatküldés lenne amit már megírtam illetve egy része már megvan és működik.
Persze ha nem kell tömbbe rendezni és úgy is lehet byte-onként az adatokat kiolvasni és küldeni úgy is jó..Valaki tudna segíteni e témában?
Előre is köszönöm.----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy Windows Forms alatt akarok olyat csinálni, hogy van egy rdlc fájlom és ezt szeretném kinyomtatni, de úgy hogy ne lássam az előnézeti képet, mert azt működik. Egyáltalán lehetséges ez valahogy, ha igen valaki tudna segíteni ebben.
-
sztanozs
veterán
Attól függ, mit értünk "hitelesített" alatt... SSL (TLS), vagy csak egy Session ID?
Van IP alapú szűrés, session hijack, session replay, stb elleni védelem?
Esetleg csak az adott TCP connection hiteles, újra felépítésnél kell újra authentikáció?JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
ubid
senior tag
Én se érttem, hogy miért kéne ugyan hívásonként authentikálni... de ezt kérték...
De szerintem mindegy is mert amúgy sem lehet ezzel a módszerrel.
Próbáltam PerCall-t beállítani. de akkor sem validál csak egyszer...Jó kis (Sz...***r) Service locator lett a dologból... mármint a DI-os részből. Fck. de ez van
Probléma megoldva.-.-
-
amargo
addikt
válasz sztanozs #6873 üzenetére
Milyen vérelemre gondolsz, ha a csatorna már hitelesítve van? utána már csak max az engedélyeket kell nézned, hiszen a csatorna hitelesített..
Persze lehet egyesével is vizsgálni a kéréseket, csak milyen pluszt ad a dologhoz?
Amúgy, ha egyesével akarja valaki vizsgálni, akkor mondjuk elé rak egy HttpOperationHandler-ert és azt csinál benne, amit akar.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
sztanozs
veterán
válasz martonx #6872 üzenetére
Idazából de. Egy vastagkliens csatornára ugyanolyan védelmez kell tervezni, mint egy vékonykliensre. Persze ettől még lehet "perzisztens" egy kapcsolat, ugyanúgy lehet session-t menedzselni vastagkliensből mint web alapon.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
martonx
veterán
Ez nekem is szemet szúrt tegnap, csak nem akartam kötekedni. A vastag kliens pont egyik előnye, hogy nem kell folyamatosan autentikálni, hiszen ha egyszer valaki belépett, akkor belépett és kész. Ez nem olyan mint a web, hogy bármikor bárhonnan jöhet valami fenyegetés.
Én kérek elnézést!
-
amargo
addikt
Ma vissza olvastam, tegnap már a félreértés után fel kellett volna adnom (egy egésznapos meeting után voltam).
Miért kell minden hívásnál beléptetni, ezt nem értem.. kicsit tudnál erről még írni, miért szükséges?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
martonx
veterán
Nem regexp guruknak kötelező darab: [link]
Én kérek elnézést!
-
amargo
addikt
pedig más helyen is csak azt ajánlottak, amit te is írtál:
[link] nem tudsz mit csinálni, ha csak paraméterless ctor-t keres a web.config esetén.. vagy írsz egy teljesen ujjat és akkor menni fog.Ui írtad, hogy neked csak elsőnek kéne ez, miért nem próbálod ki az OAuth-ot? bár utána is token-el kommunikálsz, de ilyen szempontból lehet megfelelőbb lenne neked.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
igen tenyleg felre ertettelek bocsanat, bevallom csak kerulot tudok, de azt szerinten te is. a gond ott lehet hogy ezt a wcf akarja peldanyositani es neki kell a parameterless ctor. sajnos most csak azt tudom mondani, hogy csinalsz egy ilyet es ott szeded ki a containerbol. akar this el is atadhatod ennek, de az max csak emlekezteto lesz. szoval szerintem ahhoz, hogy mukodjon valahol kellene egy masik wcf- es modult is overrideni, hogy működjön. Megint leirom, hogy ez nem biztos, de tapasztalatom alapjan szukseges, ha gep ele kerulok atnezek regebbi projektjeim hatha valahol hasznaltam user- pass auth-ot.
-
ubid
senior tag
szerinted félreértettük egymást.
Persze, hogy ismerem.
Megvan hogy ott kell bekötni a validátort. viszont:public class CustomUserNameValidator : UserNamePasswordValidator
{
private ...... UserHandlerFacade _userHander;
public void CustomUserNameValidator(UserHandlerFacade facade)
{
...
}
public override void Validate(string userName, string password)
{
return _userHander.ValidateUser(userName,password);
}na, szóval hogy ilyet nem lehet... DI-al akartam ugye feloldani azt a facade-et. És azt dobja így, hogy nem jóóó mert nincs paraméter nélküli konstruktora...
az meg elééggé csúnya lenned hogy valami olyasmit írok ott hogy : container.Resolve<>(stbstb);
web.config pedig :
<serviceCredentials>
<userNameAuthentication userNamePasswordValidationMode="Custom" customUserNamePasswordValidatorType="Microsoft.ServiceModel.Samples.CalculatorService.CustomUserNameValidator, service" />
</serviceCredentials>a kérdés az volt ugye általánosan...
Hogy ezt szokták e használni... Nincs e valami más.
Valamint hogy rá lehet e venni, hogy minden egyes operationcontract hívásnál lefusson ez a validáció.[ Szerkesztve ]
-.-
-
amargo
addikt
minden kulcsszavad megvan es kb az elso 5 talalt biztosan szajbaragosabb lesz, mint amit mi írunk.
viszont a segitseg web.config-ot ismered? oda fog kerulni majd a kerdeses osztalyod nem a szervized konstruktoraba.
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy mi a legegyszerűbb módja, hogy WCF-ben az operationökhöz hozzáférést szabályozzunk ?
Gyakorlatilag minden meghívás előtt user-t kéne authentikálni, amit egy külön beinjektált komponens végezne.
Csak egy egyszerű username és password páros kellene. semmi más.
Találtam ezt a UserNamePasswordValidator osztályt... de egyrészt neki nem lehet dependenciáj a ctor-ban, másrészt ha minden igaz, az nem metódus hívások előtt fut meg, hanem csak egyszer amikor aclient példányosodik...
Helpmepls
[ Szerkesztve ]
-.-
-
biigi
tag
Sokszor van olyan kérdése amit ez akár meg is válaszolhat
-
biigi
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani könyveket és tanfolyamokat ami használható tudást ad program tervezésben és programarchitektúrában? A cégnél ahol dolgozom új formába kellene önteni a meglévő kódokat, ezrét lenne szükségem ezekre.
Minden infót előre is köszönök
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #6849 üzenetére
[link] ezt még tanulmányozd.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
veterán
-
Froclee
őstag
válasz Neil Watts #6853 üzenetére
vagy mikor belerakod a listába, csekkolod, hogy létezik-e már kettővel kisebb elem. ha igen, akkor belerakod egy másik listába.
-
Andraszz
újonc
válasz Neil Watts #6853 üzenetére
De hogy?
Nagyon kezdő vagyok programozás terén -
veterán
válasz Andraszz #6852 üzenetére
Szia!
Ikerprím
Eratoszthenész szitájaÉn erre indulnék el
Bővebben:
Legenerálsz n db prímet mondjuk egy listába, utána bejárod és figyeled, hogy mely elemek közt 2 a különbség. Az illeszkedő elemeket kigyüjtöd egy másik listába, azt megint bejárod, majd kiíratod.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
Andraszz
újonc
Valaki tudna olyan programot írni C#-ban ami keres a megadott [M..N] Intervallumban ikerprímeket! és ki is írja.
-
rgeorge
addikt
Az ISO-8859-8 a Latin/Héber karakterkészlet, ékezetek nélküli latin betűkkel. Nyilván nem teljes megoldás, nem minden nyelvre működik, de a legtöbbre, ahol egyáltalán az ékezetmentesítésnek van értelme, igen.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Napelem
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Autós kamerák
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- PlayStation 5
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- BestBuy ruhás topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 240 000 HUF
- iPhone 14 Pro Max 256 Gb Deep Purple
- Msi Gtx 970 4gb
- Sony Xperia 1 III, újszerű, 256 GB + 12 GB ram, 8 mag CPU, 4 kamerás csúcstelefon
- Vostok Amphibia Locator fehér-piros buvár automata karóra raket tokban
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - VAPOR CHAMBER -20 hőfok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest