-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
Aethelstone #29185 üzenetére
Dehogy bántom
Régóta csépeljük mi már egymást.
-
Syl
nagyúr
válasz
Aethelstone #29130 üzenetére
Az elementary is nagy kedvenc, vagy egy évig "éltem" Luna-n, de az a görcsös egyszerűsége már a használhatóság rovására megy.
(#29131) zoltanz
Ubuntu Mate-t mindenhol nagyon dicsérik. Próbáltam, de nemgyerebe
(#29132) Dave™
Igen. A win tálca oldalt totál bénaság, sehogy nem áll kézre. Itt meg olyan természetes, hiába lehet már lerakni alulra, ott a helye bal oldalon.
-
Syl
nagyúr
válasz
Aethelstone #29120 üzenetére
Köszönöm!
Neked is Dave!16.10-en is működik!
-
válasz
Aethelstone #29082 üzenetére
Szerintem erősen összekeversz valakivel!
Visszaolvastam az utóbbi 124 hozzászólásomat és nem találtam benne fikázást, így azt kell, hogy mondjam, hogy valótlant állítasz! Ezen hsz-ek szinte mindegyike kifejezetten segítő hsz volt, nem egy két mondatod odavetés. Persze neked nem kell visszanézned a hozzászólásaimat, de akkor ne írj olyat, ami csak hatáskeltő, de hamis állítás! Köszi!
Nem vagyok annyira kíváncsi, de te mennyi segítő hozzászólást írtál ebben a topikban tavaly március óta?
Én kb 120 darabot!
Ki tudnál emelni párat, amiben fikázom az Ubuntut?
De ha ennyien így gondoljátok, hogyén csak fikázok, akkor nem írok ide többet, nem kevés idő volt némely hsz-t összehozni, utánaolvasni, keresni, belinkelni és még le is ellenőrizni esetenként, hogy amit írok nem fals-e. Gyertek, írjatok ti is, szabad a pálya!
Én annak örülök, ha valakiknek mégis tudtam segíteni, de az is hasznos, ha valaki félévente beír két mondatot, hogy valakibe belekössön.
-
törölt tag
válasz
Aethelstone #23822 üzenetére
Hát, amikor az átlagos terhelés 20-30 körüli értékre vagy messze a fölé megy sokáig, akkor definíció szerint valóban nem fagy, de a fíling mégis az, hogy semmi nem megy. Még a konzolba váltás sem, mert az oda bejelentkezés is percekig tart.
4 GB RAM-ot ennyi mindennel egyszerre megterhelni pedig simán produkálhat ilyet. -
lev258
veterán
válasz
Aethelstone #23826 üzenetére
Abban nem a te típusodról van szó.
Én ezt szoktam nézni: [link]
De ezek szerint nem frissült mostanság. -
lev258
veterán
válasz
Aethelstone #23824 üzenetére
Na, ez aztán meglepő. Eddig úgy láttam, a tiédhez nincs még nyílt támogatás. Ezek szerint nem frissítették az elérhető infókat.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone #23804 üzenetére
A kártya:
02:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4352 802.11ac Wireless Network Adapter (rev 03)
A driver
bcmwl-kernel-source_6.20.155.1+bdcom-0ubuntu0.0.1_amd64.debNos a megoldás meglett. Le kell irtani a bcmwl-kernel-source csomagot (Ezt rakja fel az Additional drivers) és
sudo apt-get install b43-fwcutter firmware-b43-installer
Keef_Lee kolléga is azt hiszem ezt javasolta, de balga módon nem hallgattam rá, inkább áttúrtam a netet
Eddig koppkopp stabilan megy.
FYI
-
Raynes
tag
válasz
Aethelstone #23814 üzenetére
Az tényleg ×4r ráodör, nekem a leghulladékabb Tesco value Belkin is vitt 20Mbit/s-et b/g-n.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Nekem ezzel működik egy nem feltétlenül a tiéddel azonos kártyán:
firmware-b43legacy
Tudom, attól is függ, hogy kinek mi a gyors és mi a lassú, de nekem nincs gondom vele. (Bár a lapos is régi.) -
lev258
veterán
válasz
Hát igen. Ehhez sajnos csak a zárt driver van jelenleg. Így aztán nincsenek opciók vagy speciális beállítások.
-
lev258
veterán
válasz
Aethelstone #23802 üzenetére
Milyen Broadcom, milyen driver? lspci szerint micsoda?
-
lev258
veterán
válasz
Aethelstone #23800 üzenetére
Milyen wifi?
-
nemurea
aktív tag
válasz
Aethelstone #23727 üzenetére
Jaja, a böngészős könyvjelző persze működik, linux témában már száz-x körül lehet, csak győzzem kikeresni, mikor valami újra előbukkan
OK, persze nem várok ilyen fícsört, mit is képzelek a komplett online office-ok korában
Amúgy ha ezt picit továbbgondoljuk, nemcsak az én külön szórakoztatásomra lenne ez jó: annyiszor, de annyiszor megkérdezik 10 hozzászólással később ugyanazt (persze, tudom, téma-összefoglaló), de általában is rengeteg tudás, információ felhalmozódik ezekben a postokban, és a linuxnál sajnos ez az infoforrás elengedhetetlen. Ha valahogy rendszerezni lehetne... Pl. amikor én keresek vmit itt, akkor a kereső kidobja azokat a postokat, ahol más is kérdezte ugyanezt, de persze a kettővel későbbi választ már nem, mivel abban már nincs benne a kulcsszó
Na mindegy, most már kiveszem a kezem a biliből
-
Dhampir
félisten
válasz
Aethelstone #23579 üzenetére
-
Dhampir
félisten
válasz
Aethelstone #23513 üzenetére
Köszi, Pythonos cucc, akkor nem lehet rossz.
(#23514) Lathronos
Csak húztalak.
-
Pocak89
senior tag
válasz
Aethelstone #23518 üzenetére
Hát ezzel is voltak próbálkozások. Telepítésnél alapból az SSD-re akarta rakni aztán mivel nem voltam biztos benne azt választottam ki ahova a linuxot telepítette. Ennek az eredménye hogy nem is volt boot menü. Ezután próbáltam, hogy hagyom alapon és odarakja az SSD-re a windows mellé. Ezután lett boot menü, de fagyott. Utána próbáltam a boot-repairt. És ott megkérdezte, hogy hova akarom rakni és akkor mondom teszek egy próbát, hogy megint odarakom ahova első alkalomra. Így akkor lett boot menü de ugyan úgy nem indult a windows.
-
Dhampir
félisten
válasz
Aethelstone #23502 üzenetére
Szia, nem a teljesítményre gondoltam, hanem arra, hogy az Inteles Linuxos driver is képes-e futtatni a játékokat, tehát a támogatásra.
Anno Intel HD Graphics-on (jóval HD 3000 alatt) játszottam egy olyan kalandjátékkal, ami Windowson rendben volt és Linux alatt is futott, csak az alakokat nem rajzolta ki rendesen.
-
szoke12
őstag
válasz
Aethelstone #23490 üzenetére
Köszönöm, néztem, fel is tettem, de a programok, meg a kezeletőség nem annyira jött be. win7-re csak hasonlít.
Most KDE-ben gondolkodok. -
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #19607 üzenetére
Nálad működik?
(#19610) lev258: Nálam nem működik
-
N0zer0
senior tag
válasz
Aethelstone #19607 üzenetére
Nálam ezek a linkek nem működnek, forbidden 403-mal visszadobják őket a lejátszók.
-
N0zer0
senior tag
válasz
Aethelstone #19423 üzenetére
Szerintem is fejezd abba, mert hiába írod szakszerűen tényeket, jól le leszünk mindjárt b@xva, hogy milyen szemetek vagyunk, személyeskedünk, meg hülyének nézzük a másikat, elő akarjuk írni ki mit használjon, és az ilyen kiállhatatlan linuxos rókák veszik el szegény kezdő linuxerek kedvét, ahelyett, hogy segítenének.
Nekem legalábbis nem fáj, hogy a szóban forgó kolléga aktív grafikus vírusirtót és windowsos programokat használ Linuxon. Legalább ez szépen példázza, hogy Linuxon még ezt is lehet, ebben sincs lemaradása a pingvinnek, lehet akár Windowsként is használni. Mondjuk a fejem én is csóválom rajta, de ez a mi egyéni szocproblémánk marad. Nem hiába, nem egyformák a felhasználók.
-
toth_janika
őstag
válasz
Aethelstone #19421 üzenetére
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #19364 üzenetére
A legutóbbi 12.3-as ISO-t emlékeim szerint ezzel raktam ki pendrájvra.
(#19369) N0zer0: Passz, nekem eddig bevált.
(#19373) Kendek: És akkor szerinted mi a jó megoldás?
-
törölt tag
válasz
Aethelstone #19367 üzenetére
És akkor azokból hogy csinálsz iso-t gui nélkül?
-
törölt tag
válasz
Aethelstone #19364 üzenetére
Az utolsó két uhuból is hibásat csinál. De a dd általában tudja a dolgát.
-
szoke12
őstag
válasz
Aethelstone #18958 üzenetére
ja, le is maradt... ubi 12.04 (32bit)
Linux 3.2.0-68-generic -
szoke12
őstag
válasz
Aethelstone #18956 üzenetére
Egy asztali 775-ös
Intel® Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz × 2 (Pentium 4 521)
2 gb DDR1 ram
Asrock775V88+
Ati Radeon 9600
meg egy 80-as maxtor, + mellette egy 40-es maxtor -
stopperos
senior tag
válasz
Aethelstone #18938 üzenetére
Playonlinux barátaim. Tetszőleges wine verzió használható, és minden alkalmazás saját környezetet kap.
Pl így van a gépen office 2003 és 2010 is. -
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18845 üzenetére
-
_NCT
addikt
válasz
Aethelstone #18832 üzenetére
Köszi, az SSD-s lentebb említett topikban megtaláltam az alábbi parancsot, majd átírtam a saját SSD meghajtómra. Szerencsére engedélyezve van.
sudo hdparm -I /dev/sda[ | awk '/.*TRIM supported.*/{ if ($1 == "*") print "Yes, TRIM is enabled"; else print "No, TRIM is not enabled.";}'
-
karamblo
tag
válasz
Aethelstone #18829 üzenetére
Köszönöm, haver...
Így fogok tenni.
-
karamblo
tag
válasz
Aethelstone #18827 üzenetére
De igen...:-) Csak a Debian topic sokszor hetekig áll, itt sokkal gyorsabb.Meg azért ez egy Család, nem ? Arch- problémákkal biztos nem ide jönnék...
Szóval szerinted a belinkelt helyen levő utasításokat kövessem?
-
honda 1993
senior tag
válasz
Aethelstone #18799 üzenetére
Ez megis mit akar jelenteni ? mert kozel sem tekintheto a kerdesemre iranyulo valasznak.
-
spammer
veterán
válasz
Aethelstone #18778 üzenetére
Azzal sem megy. Érdekes, mert terminálból kiadva működik, de a contractor nem veszi be sehogy, akárhogyan írom vagy választom el.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18704 üzenetére
Semmi gond, akkor nem folytatom a gondolatmenetet. Felejtős az egész.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18702 üzenetére
Igen, ez igaz. De azért ugye érted min méltatlankodom?
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18613 üzenetére
Hát igen, jobbára csak ez maradt mint lehetőség a megoldásra. Azért még várok, hátha lesz valakinek még ennél jobb ötlete.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18610 üzenetére
Igen, de próbálnék ellene tenni. Van ötleted?
-
válasz
Aethelstone #18514 üzenetére
Van annak most elég baja, ki kell találnia hogy vigye át csakazértis a netadót úgy, hogy ne ugráljon itt ez a sok népség hőbörögve! Az biztos, hogy bevezetnek valamit valamilyen formában, legfeljebb várnak januárig, hogy -20 celsius legyen! Fegyvereseknek meg jó nagy fizuemelés!
-
válasz
Aethelstone #18510 üzenetére
Ilyent mondani a királyról!
Ujjujujjj! Szerintem TEK már el is indult érted!
(#18509) szundybence
Ha a MINT gubancos, akkor nálad az Ubi is az lesz az alapok miatt.
Lehet, hogy ki kéne próbálnod akkor nem Debian alapú disztrót, ha még nem tetted. Manjaro XFCE DE- vel nagyon jó kis fürge disztró, Arch alapú. emiatt a terminalba kiadandó parancsok változnak, de nem vészes, át kell állni. Vagy a Netrunner, van Debianos és Manjaro alapú is belőle. -
válasz
Aethelstone #18496 üzenetére
Tudom, hogy szöcske vagy Te is, nem is rád gondoltam, hogy egy ilyen dolgot benézel! Igazából furcsa ez, mert eddig alapból mindíg jól ajánlotta fel a telepítő a GRUB telepítendő helyét. Azt csak piszkálva lehet elrontani.
Dedikált HDD? Az má' döfi, csak nem Orbán the King dedikálta, legfeljebb csodálkozhatott, hogy milyen fura könyvborítóra kell írnia!
-
válasz
Aethelstone #18496 üzenetére
Annyit mondhatok még ezzel kapcsolatban, hogy a Systemback létrehoz egy szkriptet, majd a chroot segítségével futtatja az átmásolt/telepített rendszeren. Az utolsó parancs ebben a grub-install, ami nulla értékkel tér vissza ha minden rendben (nem volt hiba jelentve, ugye valami ilyet ír ki) volt (meg néhány eseten akkor is ha nem), illetve ettől nagyobb számmal ha valami problémás. A Systemback kiolvassa ezt a számot, és ha nem nulla, akkor kiírja ezt a hibaüzenetet. Ettől még a rendszer rendben átmásolódott, csak ugye elég jó eséllyel nem indul el magától.
-
válasz
Aethelstone #18492 üzenetére
Az gáz, de ha valamit rosszul csinálsz, akkor elképzelhető, akár az is, hogy rossz helyre próbáltad telepíttetni, ami elég gyakori hiba. sda helyett sda1- re például.
Itt azonban nem is a friss telepítésről van szó, hanem backup készítéséről, mint jelezve volt, a Systemback programmal, ami igen nagyszerű erre a célra!
(#18491) Kendek
Tiszta nekem, amit írsz, valami gond van a GRUB- bal, sokkal jobb, hogy így nem menti át a Systemback a rossz telepítést!Ha nem írod be a figyelmeztetést, az lenne a gond.
Remek alkalmazás a Systemback egyébként, szoktam is ajánlani, ha ilyen kérdés merül fel! Le a kalappal!
-
válasz
Aethelstone #18492 üzenetére
Mint mondtam, valószínűleg kézzel sem menne, de esetleg úgy is már kiírná, hogy mi a baja, szóval célszerű lehet megpróbálni (vagy terminálból futtatni a Systembacket). Nem csak a Systembacknél történhet meg ez a dolog, hanem a gyári Ubuntu telepítőnél is ugyanúgy ki szokta írni (ebben az esetben is kiírná), hogy nem megy neki a GRUB telepítése.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18468 üzenetére
Különböző frissítésekkel. Egyszercsak jó lett.
-
_ak_
addikt
válasz
Aethelstone #18451 üzenetére
Köszi, akkor azzal fogok megpróbálkozni első körben. Hálózatról ugyan úgy elérhető irányítható, gondolom.
-
Zs0lt
csendes tag
válasz
Aethelstone #18410 üzenetére
Firefox. De kiprobaltam a Minitube-ot is. Azzal is ugyanez volt a helyzet. (Csak az meg ossze is omlott mindig plusszba.)
-
válasz
Aethelstone #18415 üzenetére
Ha nálam lehet, akkor nála is lehet. Tehát nem egyértelmű. Most is ködösítesz. A linuxnak nem csak wine esetén kell jó env beállítás. Felesleges emögé bújni. Itt is inkább az volt a kérdés, hogy a linuxnak vagy a winenak kell tudnia/továbbadni, hogy mit hol keressen.
A kolléga hozzászólásai akkor zavarnának, ha így indított volna. Most sem látok kivetni valót abban, hogy a saját problémájára keresi a megoldást. Többször jelezte, hogy rossz irányba fordultak a dolgok, ezek után köszönte meg a segítséget. Ez egy kulturált formája annak, hogy ami nem megy, azt ne erőltessük. Fogalmunk sincs, hogy mióta űzi az ipart, mégis a döntéseit, azaz hogy milyen szoftvereket használ szívesen, kezdtétek el kritizálni. Anélkül, hogy tudnátok, hogy milyen döntési folyamat állt mögötte. És nincs mindig natív alternatíva. Mivel a valódi programlistáját továbbra is homály fedi, így ezt kijelenti szintén elég felületes.
Téged azért emeltelek ki, mert tőled az első hsz a témában is már zavaróan hatott.
-
válasz
Aethelstone #18413 üzenetére
Teljesen lényegtelen, hogy mit tud, mit nem tud. Neki volt egy eredeti kérdése, ami nem is a TCre vonatkozott, mert az már fel volt telepítve. Hogy a TC-t miért használja, az legyen az ő baja. Te viszont egyértelműen kinevetted, mert neki a TC kell. Nincs hozzá joga? Elegendő lett volna röhögő fej, és más egyéb "kétértelmű" mondat helyet érdeklődni, hogy egyébként az mire kell, mert lehet, hogy talál natívat is. Én pl a Krusadert nem tenném fel soha, KDE... Amióta nem winezek, még a 2 panelesről is leszoktam az esetek nagy részében. Pedig végigvittem a teljes NC->WC->TC vonalat IT ismereteim megszerzése során. Problem?
Lehet nem a kezdő topik, de ez nem is biztos, hogy kezdő kérdés. env változók ismerete egyik platformon sem feltétlenül a kezdő tudás alaprésze.
És nálam simán azt jelentette, amit írtál, hogy hülye. Ez benne van abban, hogy "miért használ bárki is"... azaz nem érted az okát, de ennél továbbmenve, értelmetlennek tartod, ezt erősíti a röhögőfej. Értelmetlen, irracionális dolgok végrehajtása pedig a tudatlan emberek ismérve...
-
válasz
Aethelstone #18406 üzenetére
Azért, te sem egy barátságos sorral nyitottál: "Persze az más kérdés, hogy miért használ bárki is TC-t linux alatt, amikor van jópár, sokkal jobb megoldás natívan
" Hogy ha nem akar senki, de ő mégis, akkor ő a hülye.
Szerintem egyszerűen csak megunta a végtelen ciklust. Mindenki azt akarta bizonygatni, hogy miért nem natív programokat használ, mert felhozott pár egyszerű példát. A valódiakat vagy nem akarta, vagy nem volt lényeges ismertetnie, mert pl. speciális program, ha tudod sem vagy beljebb. Azt tudta, hogy működik, csak azt nem, hogy hogyan tud rá ikont kreálni. Ennyi lett volna a feladat.
Nyilván itt se mindenki szakértő, de 2 oldal loop után, és amellett, hogy többször, kiemelve leírta, hogy érti, amit mondotok, de az nem jó, vagy nem a teljes megoldás, elbeszéltek egymás mellett (ez egyébként a való életben is megesik, tehát valid érv), így meddő a thread, ti erőltetitek a vonalat, és egymást bosszantjátok. Aminek a végén idiótának tituláljátok. Csak azért mert egyes programokhoz ragaszkodik. Ez azért nem szép dolog egy nyílt közösségtől. -
kispx
addikt
válasz
Aethelstone #18402 üzenetére
Vagy csak aag visszatért.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18398 üzenetére
Semmit sem értesz, de nem baj. A lényeg, hogy fejezd be ezt a vonalat. Itt a vége. .
-
toth_janika
őstag
válasz
Aethelstone #18062 üzenetére
Hát ez az egész egy X-akta volt... Túrtam a beállításokat, minden rendben lévőnek látszott. Újraindítottam a notit, ugyanúgy belogolt jelszó, minden nélkül.
Felb@sztam magam, kikapcsoltam. Reggel kapcsolom be, fogad a logint ablak, meg az ablakválasztó...
Na ezt adjam össze... Gőzöm sincs, mitől "javult meg", de "megjavult"... -
lev258
veterán
válasz
Aethelstone #18053 üzenetére
Remélem én is, hogy csak szófordulat.
-
hamham
tag
válasz
Aethelstone #17961 üzenetére
"még véletlenül sem teszed be a sudoers csoportba."
ezt úgy érted hogy ha megcsinálom a felhasználót, akkor kiveszem /etc/sudoers ből?
"Alapértelmezésben nem csinálsz neki home könyvtárat."
ezt hogy lehet (bocs a bénaságért) -
lev258
veterán
válasz
Aethelstone #17823 üzenetére
Fentebb említette, hogy arról nem tud boot-olni.
-
válasz
Aethelstone #17819 üzenetére
A 2 legismertebbel néztem, a legújabb FF meg a Chromium
(De ez a régi kártya "bűne", mert a 3D-t/Unity- használó Linux-ok már nem támogatják ([link]) és ezen az sem segít, hogy pl a böngészőben letiltom a hardveres gyorsítást avagy magát a flash-t mókolom. Sok dolgot végigpróbáltam, de mint az előbb írtam, vannak olyan régebbi linux-ok, amelyeknél még támogatott a kártya, csal Lubuntu és Xubuntu esetén nem tudom melyik az (próbálgatni meg nem tudok, mert 2 DVD lemezem van össz-vissz...) -
God Vazzeg
veterán
válasz
Aethelstone #17805 üzenetére
Lehet hogy ramdrive-ot akar
-
lev258
veterán
válasz
Aethelstone #17803 üzenetére
Bocsi, annyira értetlenül állok előtte, hogy az iróniát sem veszem észre.
-
lev258
veterán
válasz
Aethelstone #17801 üzenetére
Technikai értelemben valóban nem az van benne, de attól még tárolóeszköz.
-
törölt tag
válasz
Aethelstone #16122 üzenetére
Meglehet, te így használod. De ez azért még gyakorlott Linuxos körökben sem átlag otthoni felhasználási mód, nemhogy egy olyan embernél, aki lehet, nem is tudja, eszik-e vagy isszák a Linuxot. A felhasználás köre meg amúgy fel lett sorolva. Arra nem kell 50GB /.
-
törölt tag
válasz
Aethelstone #16116 üzenetére
Nem érzem lesavazásnak, ha egy feleslegesen nagy, és nagy eséllyel messze ki nem használandó partícióra valaki azt mondja, hogy nagy. Mert 50GB tényleg az. Asszony gépén a 64bites Debian a 20GB-s partícióból 12-t használ, pedig van rajta egy s más.
Ha itt vagyok, mikor kérdezi, akkor neki is ezt írom. -
Syl
nagyúr
válasz
Aethelstone #16116 üzenetére
Bocsi hogy megszülettem. Ígérem, többet nem szólok hozzád.
-
Syl
nagyúr
válasz
Aethelstone #16113 üzenetére
Jónak? Minek 50 giga a /-nek? Nálam a 15 gigának fele üres.
-
Sz7Cs
aktív tag
válasz
Aethelstone #16113 üzenetére
akkor bátran nekivágok
köszönöm szépen ! -
gyulank
addikt
válasz
Aethelstone #16073 üzenetére
Az enyémben nincs, de arról felesleges képet csinálnom.
Az előbb azt rták az nem frissül automatikusan. Akkor az ilyeneket hogy kell frissteni? Szoftverközpontban eltávoltom, és megint teleptem? Hátha akkor lesz az enyémben is. Verzió: 34.0.1847.116 Ubuntu 14.04 aura (260972) van most.
-
gyulank
addikt
válasz
Aethelstone #16065 üzenetére
És a hosszú i-betű is hiányzik, de miért? Viszont nem rja ki, hogy elavult a bejelentkezésem titkos akármije amin nem tudok változtatni. És amúgy vannak olyan videók, amik Firefoxban nem, de Chromiumban elindul, de ez nem youtube-on van.
-
BoB
veterán
válasz
Aethelstone #16065 üzenetére
Szopó résznek nem nevezném a modernebb flash-t ami alapból benne van. Tudom mi minek az alapja, de ettől függetlenül chrome nem egyenlő chromium-al, mint ahogy Ubuntu sem a Debian-al.
-
BoB
veterán
válasz
Aethelstone #16060 üzenetére
Ez a Chromium-ot teszi fel, ami nem ugyanaz mint a Chrome.
-
jimmy399
senior tag
válasz
Aethelstone #16001 üzenetére
Kipróbáltam Vbox alatt is, simán megy a zene bármiféle fájlművelet közben
Most már csak az a a fura, hogy elsötétül a kép, és hogy Chrome-ban furán viselkedik a böngésző. Értem azalatt, hogy a fül alatti rész, mintha always-on-top lenne és nem látszik semmi sem tőle... Mindegy Firefox megy, csak néha elsötététedik a teljes képernyő amikor full screenben megy a VM...
-
jimmy399
senior tag
válasz
Aethelstone #16001 üzenetére
mind a 4 magot odaadtam neki, hogy használja bátran. A Virtualboxot megnézem...
-
jimmy399
senior tag
válasz
Aethelstone #15996 üzenetére
Oh, sorry, köszi a pontosítást... Akkor a virtualizációt hagyjam is a vmware-val?
-
GIJoe
addikt
válasz
Aethelstone #15994 üzenetére
Közben olvasom a leírást, " However, it does not offer the features of newer NetWare versions, such as NDS (NetWare Directory Services)." Akkor lehet hogy még keresek tovább.
-
olivera88
veterán
válasz
Aethelstone #15881 üzenetére
Nem megy így se. Milyen hivatkozás? Két grib fájl kell hozzá, azt kell letölteni. De azok megvannak.
-
olivera88
veterán
válasz
Aethelstone #15879 üzenetére
Így, ahogy írja az ELTE oldalán. magmlx pelda.magml vagy így magmlx pelda.xml
-
olivera88
veterán
válasz
Aethelstone #15869 üzenetére
Ami a vicces h a kollégánál működik, nálam meg nem.
Mi azaz allokálni?
-
Viper26
nagyúr
válasz
Aethelstone #15768 üzenetére
Helyre lehet hozni valahogy?
-
RBJ
addikt
válasz
Aethelstone #15381 üzenetére
7 tettem fel így működik.
-
válasz
Aethelstone #15343 üzenetére
Nem mindig csinálja, de észre fogod venni, amint megtörténik, mert nem fogsz tudni autentikálni a grafikus felületen. Ilyenkor általában jön a user hajtépése, meg hogy mekkora szar a linux, pedig PEBKAC.
-
n00n
őstag
válasz
Aethelstone #15339 üzenetére
Akkor nincs gond. Viszont akkor nem tudom mi a "javasolt" módszer grafikus alkalmazások parancssori indítására root joggal. Ha kiszedték a gksu-t. Valaki tud erről valamit? Google nem dob semmit.
-
n00n
őstag
válasz
Aethelstone #15337 üzenetére
"You should never use normal sudo to start graphical applications as root. You should use gksudo (kdesudo on Kubuntu) to run such programs. gksudo sets HOME=~root, and copies .Xauthority to a tmp directory. This prevents files in your home directory becoming owned by root. (AFAICT, this is all that's special about the environment of the started process with gksudo vs. sudo)."
Forrás: [link]
-
LonGleY
veterán
válasz
Aethelstone #15284 üzenetére
Ezt néztük mi is, csak eddig szoftver centerből, amihez Ubi regisztráció kellett volna, de most nézem, hogy innen le is lehet tölteni. Jó lesz szerintem, köszi!
stopperos: Ezt a JAVA alapú kavarást kihagyjuk, de köszönöm azért a linket!
-
RBJ
addikt
válasz
Aethelstone #15191 üzenetére
nem igen pár kihuzgálás után megjavult. csak egy adott file törlésekor csinálta.
Meggyógyult, lehet döglődik. -
válasz
Aethelstone #15191 üzenetére
Valami más oka lehet, mert néhányszor nálam is előjött már ez a jelenség, pedig nem változtatom a fájlrendszert rajta.
-
propra
csendes tag
válasz
Aethelstone #15161 üzenetére
Aethelstone, köszönöm a válasz!
-
törölt tag
válasz
Aethelstone #15161 üzenetére
A repóban az a verzió (talán opensource, vagy mi) szokott lenni, amelyikhez nem lehet USB-s eszközt csatolni.
(#15162) DS39
Én kiírtam (L/Ubuntu) DVD/CD-re és pendrive-ra is, mindkettőnél megjelent a wubi.exe. Nem indítottam, mert nem arra voltam kíváncsi, de ott volt.(#15168) vicces
ctrl+D -
RBJ
addikt
válasz
Aethelstone #15040 üzenetére
Akkor nekem is.
Jobban örültem volna ha az lts re építene az elementaryOS. Lehet ebből még a végén megint linux mint lesz. -
Giovanny
őstag
válasz
Aethelstone #15033 üzenetére
-
Videl
csendes tag
válasz
Aethelstone #15015 üzenetére
Köszi
Amúgy én is usb-ről telepítettem. A hivatalos oldalról töltöttem le és dd-vel írtam ki. Akkor ezek szerint már annak is örülhetek, hogy egyáltalán hajlandó volt települni.
-
Videl
csendes tag
válasz
Aethelstone #15012 üzenetére
Az Ubuntu után kb. mennyivel később szokott megjelenni? Bevallom, már a Mintektől sem várok túl sokat az eddigiekből kiindulva.
-
válasz
Aethelstone #14927 üzenetére
Igen. Illetve hogy jó-e így a videókártya illesztőprogram.
A Chrome még csinál olyat, ha több lap van megnyitva, átváltok egyikről a másikra, a tartalom marad változatlan, de a lap fent kiválasztásra kerül.
No mindegy. Majd megszokom -
theiron320
aktív tag
válasz
Aethelstone #14951 üzenetére
Adott egy állomány, benne felhasználónevekkel, és 5 percenként azoknak akik aktívak küldenék egy üzenetet(ami egy másik állományban van).
Azért szeretném awk-val csinálni mert annak akinek már küldtem egyszer üzenetet nem szeretnék küldeni egy második üzenetet, csak azoknak akik azóta bejelentkeztek. -
Vakegérke
félisten
válasz
Aethelstone #14952 üzenetére
Mondjuk ez a görgő problémára vonatkozik, de hasznos információ. Köszönöm.
Már csak a gombok programozhatósága lenne érdekes.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Aethelstone #14932 üzenetére
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Aethelstone #14918 üzenetére
A "kitalálva" azért erős túlzás. Tudjuk honnan nyúltak.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Aethelstone #14893 üzenetére
Megjelenhetne 3 elott, akkor le tudnam tolteni a cegnel... (Mar csak 2GB maradt a mobil broadband-embol a honapra...)
-
tvamos
nagyúr
válasz
Aethelstone #14890 üzenetére
Reggel mar raneztem... De meg nem kattintottak...
-
stopperos
senior tag
válasz
Aethelstone #14884 üzenetére
Addig ameddig debian-ból importálják a dolgokat, addig nekem debian vonal marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Pink Sunset Studio - Újabb játékok kapnak magyar szinkront
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest