Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- IFA 2024: Kezünkben az Ulefone apró strapamobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ulefone Armor 27T Pro - hőkamera mindenáron
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
válasz FіkuszKukіsz #12962 üzenetére
Nekem elég volt a sysinfo arra, hogy a dobozon feltüntettet tartalom benne van e.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
BoB
veterán
válasz FіkuszKukіsz #12970 üzenetére
Ezt nem ismertem, jó tipp, könyvjelző elmentve!
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
válasz FіkuszKukіsz #12987 üzenetére
Szerintem dinamikus. Legalábbis én egyszer csináltam ilyet Win7-es laptopról. Kaptam egy kb 60 gigás fájlt (kb ennyi cucc volt a partíción) de virtuális gépen belül 120 gigának (amekkora volt a partíció) írta.
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz FіkuszKukіsz #12970 üzenetére
Ez a conky nem akar összejönni, össze-vissza villodzik. Futok egy kört kubuntu-val. Az alapból tele van aggatva ilyen csicsamicsa widgettel.
ku,lu,edu...buntu-k mennyire "official" kiadások, és mennyire külsősök faragványai?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
RBJ
addikt
válasz FіkuszKukіsz #13014 üzenetére
fent van.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
ngabor2
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #13080 üzenetére
13.04-re nem találtam ilyen listát. De még keresem a megoldást.
Ha a metacsomagban felsorolt csomagokat egy-az-egyben leszedem, az oké? Vagy utána egyből tegyem is fel az ubuntu-desktopot, úgy a biztos?
[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
válasz FіkuszKukіsz #13129 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat.
A kérdés már csak az, hogy melyik linux menjen fel rá?
A Lubuntu, vagy esetleg megbírkózik az Ubuntuval is?
Vagy szedjem le mindkettőt, írjam ki és próbáljam ki live cd módban őket?
A sebesség live módban kb. annyi lesz, mintha telepítettem volna a gépre (addig nem akarom legyalulni, amíg nincs meg bennem az az érzés, hogy "na most lesz jó!"), vagy a telepített verzió jóval gyorsabb a CD-snél? -
Jamboo529
senior tag
válasz FіkuszKukіsz #13144 üzenetére
Az a baj, hogy nincs olyan opcióm, hogy secure boot. Találtam pár fórumbejegyzést arról, hogy ha admin passwordot beállítok, akkor megjelenik, de úgy sem volt jó.
Ha be van dugva indításkor a pendrive, akkor azt mindenképpen jeleznie kell a boot eszközök között, attól függetlenül, hogy van-e rajta valami?
Jól gondolom, ugye? -
kertsa
senior tag
válasz FіkuszKukіsz #13155 üzenetére
Köszi, telepítettem a firefoxot youtuberól letöltögetni
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz FіkuszKukіsz #13215 üzenetére
Sikerült, köszönöm.
Felállt arendszer, elindult, ubuntuba jelszóval beléptem, asztal megjelenik, kis idő mulva dob egy ablakot:
Rendszerprogramhiba történt
Szeretné most jelenteni a hibát?persze, hogy nem szeretném. lelőttem.
A fejlécben a hálózatok ikon legödrítve mutatja, hogy vezetékes hálózat leválasztva (nincs bedugva kábel) választható a VPN kapcsolatok, hálózat bekapcsolása kipipálva, kapcsolat információk nem választható, Kapcsolatok szerkesztése választható, de csak a vezetékes látszik, a wifi-t még a bios kinyírása előtt törölték, mint közben kiderült, de a listából törlése előtt sem működött.
A fogaskerék ikon alatt a hálózatra kattintva a hálózat ablakban csak vezetékes és hálózati proxy választható
Hogyan lehet wifit csiholni? -
válasz FіkuszKukіsz #13221 üzenetére
Ja, csak az it9135 -höz a 3.2 kernelben nem sok minden van. 3.4-gyel tuningolt laposon pöcc-röff ment.
Csak a 3.4 kernellel az asztalimon nem megy a Marvell hálókártya rendesen (sehogy) és nincs WOL.Mindjárt megnézem a dmesg...
Megjavult. Lefordítottam harmadszor a v4l drivereket, és most megy. Ne kérdezd mitől...
Ja, és van mux c is...[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
vicces
addikt
válasz FіkuszKukіsz #15423 üzenetére
elvilegegyezik. amikor létrehozom működik is. aztán a legközelebbi inditásnál már nem.. baromi érdekes. a partició is felcsatolódik az inditásnál. viszont legközelebb a link ikonja egy szépbarna ikon helyett csak egy szürke szöveges ikon lesz kicsi lakattal a sarkán és inditásnál feljön egy ablak, hogy akarom-e törölni..
/óóóó, még egy pár év mire megértem ezt a linuxot../:)
-
válasz FіkuszKukіsz #15425 üzenetére
Lehet rosszul írta be, és valójában nem csatolódik, csak amikor először rákattint, behúzza az automount? :S
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz FіkuszKukіsz #15427 üzenetére
Az nem feltétlen hiba, ha nincs. Általában hisztiznek érte progik, de általában nem okoz gondolt
Azért jó, ha van egy enter a végén, mert esetleg valami úgy ír oda, hogy az előző sort folytatjaMutogatni való hater díszpinty
-
válasz FіkuszKukіsz #15412 üzenetére
Kicsit bővebben ha kérhetném.
A jelentését ismerem, de itt nem tudom, hogy mit keressek/ellenőrizzekA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz FіkuszKukіsz #15434 üzenetére
Lehet, hogy ez lesz a gond. Viszont ha feltenném a restricted extras-t akkor a mint féle flash plugint levenné.
Ezt kicsit még körbe kell járnom, mielőtt igy este nekiesnék. Ha lesz erőm akkor holnap megpróbálom az asszony lubuntuján.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
gtasystem
őstag
válasz FіkuszKukіsz #15506 üzenetére
kösz és addig mit csináljak?..
ahogy néztem már a 10-es ubuntuban is volt hasonló hiba..
nem lehet valahogy downgradelni vagy valami?http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #15696 üzenetére
Az Ubuntu szép? Megítélés kérdése, hogy melyik disztró szép, főleg, hogy mindenki olyanná teszi, amilyenné akarja és tudja.
De, mint múltkor megállípítottad, Te jobban értesz a dolgokhoz, mint én. Legyen ronda!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #15698 üzenetére
Tévedsz, csak megjegyeztem, hogy tudom hol a helyem a múltkori eligazításod után. Nincs ebben személyes, tudásszint különbségek vannak kizárólag, ezt el kell fogadni. Én elfogadom.
Amúgy miként lehet érvelni a szépség mellett vagy ellene? Így: egyszóval, ronda!
Bocs, de muszáj gratulálnom!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
kriszpontaz
veterán
válasz FіkuszKukіsz #15815 üzenetére
Az alap Ubuntuval nekem sem volt semmi bajom, csak azért tettem fel Mint-et, mert a családtagokat akarom XP-ről leszokatni, és azért ahhoz képest látványban messze szebb akármelyik Linux disztró, mellesleg jobban hasonlít a megszokott XP-re.
A Unityvel semmi bajom, csak egy kezdőnek inkább elrettentő mint hasznos, pedig csak megszokás kérdése. A Gnome felület meg már túlzottan egyszerű nekem.
Ha magamnak tennék fel rendszert Vagy az alap UBI-t vagy a Mintet választanám, de mindenkinek más az ízlése, így aki jobban beleássa magát egyes rendszerekbe, ablakkezelőkbe, bármilyen rendszert átalakíthat kedvére.[ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
Mint cinnamon messze a legszebb és legstabilabb rendszer azok közül amit eddig próbáltam. Egy jó kis kompromisszum, lehet van szebb, és lehet van stabilabb, de ez elég jól használható ahhoz hogy megérje felrakni.
3 gépen használjuk, munkában is, napi 16 órában, és hiba nélkül futnak (Mint 16 Petra 32 bit cinnamon)
-
nagyúr
DDE vagy Deepin asztali környezet, amelynek alapja a HTML 5 technológia
No, ez már jól hangzik, főleg, hogy saját DE- t használ, ez tetszik a Cinnamonban is! Ezt a disztrót eddig nem is nagyon néztem meg, de ígéretes!Bár megszoktad tőlem, most nem kekeckedésből kérdezem, meg tudtad valahogyan oldani, hogy a wiki kategóriáira kattintva ne kínai nyelven jelenjen meg? Ha jobb oldalt kattintok az english- re, akkor meg visszaugrik a kezdőlapra! Főleg a Software rész érdekelne, de nem megy a kínai.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
BoB
veterán
válasz FіkuszKukіsz #16829 üzenetére
És most Te is beszáltál a vitába amit lenézel Ennyi erővel nem nekik köszönhetjük hanem azoknak akik felfedezték az elektromosságot... Ja nem, azoknak akik a gépgyártást.. Ja nem, azoknak kik... ... végeredményben Ádámnak és Évának
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
tvamos
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #16829 üzenetére
Nem! Itt nincs semmi kerdes, mintden dokumentalva van.
Ubuntu: The first release was on October 2004.
Linux Mint: The first release, named "Ada", was released in 2006.
En magam fosuli utan probaltam eloszor linuxot, akkor ezek voltak szamomra elerhetok: Ubuntu, Suse, Fedora. (Persze, a Debian is, de az tul bonyolult volt....)(#16835) ubyegon2 válasza N0zer0 (#16833) üzenetére
En tobb elegedett Ubuntu user-t ismerek, mint aki egyaltalan ismeri a Linuxmint LMDE-t.(#16833) N0zer0 válasza ubyegon2 (#16832) üzenetére
Az LMDE-ről meg el is feledkeztem. Szóval akkor ez is sztornó, lenne MINT Ubuntu nélkül.
Inkabb egyik sem lenne, Debian nelkul! Koszonet a fejlesztoknek!
De valoszinuleg nem lenne Ubuntu nelkul Mint sem, meg sok minden sem. Pl. Peppermint sem lenne.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
szundybence
aktív tag
válasz FіkuszKukіsz #18556 üzenetére
-
gyulank
addikt
válasz FіkuszKukіsz #19337 üzenetére
Itt nincs reinstall. A leszedemet letöltésnek gondoltam.
sudo apt-get purge ttf-mscorefonts-installer
[sudo] password for gyulank:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
pipelight* pipelight-multi* ttf-mscorefonts-installer*
0 frissített, 0 újonnan telepített, 3 eltávolítandó és 0 nem frissített.
A művelet után 1.405 kB lemezterület szabadul fel.
Folytatni akarja? [I/n] i
(Adatbázis olvasása ... jelenleg 433024 fájl vagy könyvtár van telepítve.)
Removing pipelight (0.2.2~daily-201311150243~ubuntu14.04.1) ...
Plugin silverlight5.1 is now disabled
Purging configuration files for pipelight (0.2.2~daily-201311150243~ubuntu14.04.1) ...
Removing pipelight-multi (0.2.2~daily-201311150243~ubuntu14.04.1) ...
Removing ttf-mscorefonts-installer (3.4+nmu1ubuntu2) ...
Purging configuration files for ttf-mscorefonts-installer (3.4+nmu1ubuntu2) ...
Processing triggers for update-notifier-common (3.157) ...
gyulank@gyulank-G31M-ES2C:~$ sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
ttf-mscorefonts-installer
0 frissített, 1 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 29,5 kB.
A művelet után 134 kB lemezterület kerül felhasználásra.
Letöltés:1 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ utopic/multiverse ttf-mscorefonts-installer all 3.4+nmu1ubuntu2 [29,5 kB]
Letöltve 29,5 kB 0mp alatt (59,5 kB/s)
Csomagok előkonfigurálása ...
A korábban ki nem választott ttf-mscorefonts-installer csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... jelenleg 432990 fájl vagy könyvtár van telepítve.)
Preparing to unpack .../ttf-mscorefonts-installer_3.4+nmu1ubuntu2_all.deb ...
Unpacking ttf-mscorefonts-installer (3.4+nmu1ubuntu2) ...
Processing triggers for fontconfig (2.11.1-0ubuntu3) ...
Processing triggers for update-notifier-common (3.157) ...
ttf-mscorefonts-installer: downloading http://downloads.sourceforge.net/corefonts/andale32.exe
Letöltés:1 http://downloads.sourceforge.net/corefonts/andale32.exe [969 B]
Letöltve 969 B 1mp alatt (560 B/s)
E: Sikertelen letöltés: http://downloads.sourceforge.net/corefonts/andale32.exe A Hash Sum nem megfelelőE: Download Failed
Baj, hogy nem írtam elé kötőjelet?[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz FіkuszKukіsz #19337 üzenetére
Ja a help végére azt írta ki, hogy: Ez az APT a SzuperTehén Hatalmával rendelkezik. Ez mit jelent?
[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
lev258
veterán
válasz FіkuszKukіsz #19394 üzenetére
Nem erről van szó. A CD-írás elég kényes dolog és nem ajánlanám senkinek, hogy egy Wine-os megoldást használjon, ha van sok elérhető natív megoldás is. Nem jellemző, de bármikor jöhet egy olyan frissítés, ami esetleg zavart okoz a Wine+szoftverek együttműködésében és az nem hiányzik senkinek, hogy egy rossz pillanatban így mentse fontos adatait. Nem arról volt szó, hogy az adott Windows-os programot akarjuk lenézni vagy túlszárnyalni.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
growler
őstag
válasz FіkuszKukіsz #19394 üzenetére
Erre csak annyit:
Több Windows-os jön át linuxra, mint fordítva ! (valyon miért ? ) :-) -
N0zer0
senior tag
válasz FіkuszKukіsz #19397 üzenetére
Nem mondta senki, hogy hülye, hanem hogy hülyeség, amit csinál. Az ImgBurnt sem szólta le senki, mert nagyon is jó szoftver.
Pont CD-író programokból nagy a választék, ez a terület a Linuxnak nem gyengéje, és jobban jár egy natív megoldással, mégis csak Linuxra linuxos program való, annak sokkal inkább garantált a megbízható, hibamentes működése. Windows alatt sem nagyon használ senki linuxos binárisokat. A Wine pedig azért van, hogy ha egy programnak végképp nincs semmilyen linuxos alternatívája, akkor lehessen használni. Viszont az optikai lemezek írására bőven van linuxos alternatíva.
Szóval a pingvin világa igenis fenékig tejfel, csak tudni kell jól használni, be kell tartani néhány alapszabályt. Az egyik ilyen, hogy Linuxra lehetőleg linuxos program. A másik pl. linuxos programot lehetőleg hivatalos tárolóból, csomagkezelővel.
-
lev258
veterán
válasz FіkuszKukіsz #19792 üzenetére
Látszik, hogy még sosem volt dolgom vele.
És rá tudja venni a Windows-t, hogy boot-oljon Ubuntut?Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
lev258
veterán
válasz FіkuszKukіsz #19795 üzenetére
Hát, köszi. Végigolvastam. Amennyire én látom, semmivel sem vagy vele előrébb, mint ha csak a Grub-ot újrarakod. Még többet is kell dolgozni.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
King Unique
titán
válasz FіkuszKukіsz #24719 üzenetére
+1
-
spammer
veterán
válasz FіkuszKukіsz #24719 üzenetére
Én is tudom jól, ettől függetlenül is teljesen mindegy hogy melyik cég, kinek, mennyit fizet, mert a végeredményt ők ingyen adják tovább a közösségnek. Itt arról van szó, hogy a júzer ingyen megkapja, sőt, felhasználhatja, megváltoztathatja, sőt, bizonyos licenszek mellett akár pénzt is csinálhat belőle, ha úgy akarja. Ha pedig ingyen kapunk valamit, gyakorlatilag korlátlan szabadsággal/felhasználhatósággal, akkor azzal szemben ne követelőzzünk. Ha nem tetszik, ott a lehetőség, hogy megváltoztassuk, vagy egyszerűen csak használjuk mást/másikat.
Csak hogy hozzák egy egyszerű autós példát:
Ha te ingyen kapsz egy autót, és azt mondják, hogy használhatod, átépítheted, akár bérbe is adhatod vagy eladhatod, akkor te nekiállsz még kritizálni, hogy de hát olyan autót kaptál, amiben nincs ülésfűtés, és ez bizony így igénytelen / szar?
Ezzel szemben ha megvásárolsz egy autót, sokat fizetsz érte, akkor elvárhatod, hogy azért az X összegért legyen benne ilyen-olyan extra, és persze ne essen szét 100 km után.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Szólánc.
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- iPhone topik
- IFA 2024: Kezünkben az Ulefone apró strapamobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest