- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda 1993
senior tag
válasz
Aethelstone #18799 üzenetére
Ez megis mit akar jelenteni ? mert kozel sem tekintheto a kerdesemre iranyulo valasznak.
-
honda 1993
senior tag
Hali.
Az lenne a kerdesem, hogy mivel en eleve azert kezdtem erdeklodni a linux irant, mert biztonsagosabbnak mondjak mint a windows.
Szoval hogy ha a biztonsag erdekel mint tema a linuxon belul, akkor hol keresgeljek?pl: anonimitas, tuzfalak,proxy stb.
illetve hallottam olyat is hogy valaki "osszekapcsolja" a linuxot a windows-al, es ezaltal is biztonsagosabb lehet. de ez pontosan mit is takar ? nem csak azt hogy siman fel van telepitve a win melle ?
-
honda 1993
senior tag
Hali.
amikor a terminalba irok valamit es megkerdezi pl hogy rendszergazdakent futtatom-e a .....
akkor hogy lehet ra valaszolni ? ( nem jo az hogy : yes, y stb stb ) semmi logikat nem latok ebben az egeszben.
-
honda 1993
senior tag
válasz
ubyegon2 #18774 üzenetére
Mar sikerult megoldanom, de baromi hosszu lenne leirni hogy mi/mik voltak a problemak. ( de valoban az ubuntu volt az ami bekavart )
Csak egy kis erdekesseg : boot menuben megadtam hogy dvd-rol bootoljon, illetve a biosban az elsodleges boot prioritast szinten a dvd-re allitotam.
Na vajon mi tortent ? Az ubuntu bootolt.
( es nem ubuntu volt a dvd-n, hanem windows )
-
honda 1993
senior tag
válasz
szundybence #18768 üzenetére
Ugyan oda volt dugva, ahova eddig is a telepítések során.
-
honda 1993
senior tag
válasz
_Dumber_ #18765 üzenetére
Most erre nem tudok mit mondani. Nem először telepítek wint, és soha nem volt ilyen probléma.
Az jutott eszembe, hogy mivel linux live segítségével raktam a pendrive ra az ubuntut és így egy "linux pendrive" lett belőle talán ez lehet a probléma. És emiatt akad meg a win boot.
(bár még formáztam is a pendrivet egy másik gépről amin szintén windows van) és csak utána raktam rá. -
honda 1993
senior tag
válasz
lev258 #18759 üzenetére
Gondoltam arra hogy a telepítő lehet a hibás, de nem mert kipróbáltam egy másikkal (egyébként pendrive on van)
Beállítom hogy usb-hdd ről bootoljon és ezt írja
Operating system wasn t found. Try disconnecting any drives that dont......
És csak az ubuntu lehet a hibás mert soha nem volt még ilyen.
Imibogyo: ezzel nem vagyok előrébb, mert megoldást továbbra sem találtam.
-
honda 1993
senior tag
Hali.
Elég nagy sz@rban vagyok.
Felraktam az ubuntut, és utána vagyis most akarom mellé a Windowst telepíteni.
A boot menuben beállítom hogy arról bootoljon amin a Windows van, de egy olyan hibaüzenetet dob ki hogy nem található telepítő fájl a meghajtóbam (pedig rajta van)
És az a baj, hogy sehogy nem engedi megcsinálni, olyan mintha az Ubuntu kavarna be.
Ha a Windowst telepítettem volna először akkor szerintem nem lenne gond, de most sajnos semmi megoldást nem találok erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest