- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Pedig a Brasero-nak, K3b-nek kéne tudnia. Esetleg dd paranccsal terminálból.
De ha az én DVD-m lenne, akkor ffmpeg-gel áttenném átkódolás nélkül .mpg konténerbe, maradna MPEG-2 videó. Igaz így menük, felirat, stb. nem marad meg, de mivel esküvői DVD-ről van szó, ezért gondolom ilyen extrák eleve nincsenek rajta.
-
Dhampir
félisten
A jól összerakott gépek sokáig működhetnek.
A Hubble űrteleszkópról szóló Invisible Universe Revealed című filmben 47:33-tól látható laptopon Ubuntu fut, Unity asztali környezettel.
Ugyanez a film magyar szinkronnal is látható; És feltárult a világegyetem címmel, ebben 45:23-tól látható az Ubuntu.
-
Dhampir
félisten
Milyen régi az a hardver?
Az új kiadást még nem láttam, de tegnap óta (a máskülönben Windows-os, de a szeptemberi egyik frissítést, majd az ezt betetőző Fall Creators Update utáni "gyengélkedést" követően) az alap 16.04 LTS kúszott fel rá és azóta (még) prímán fut egy HP ProBook 6570b notebookon, ami Intel Ivy Bridge alapú, Intel HD 4000 integrált grafikával megáldott processzorral.
-
-
Nem nagyon értettem ezt a váltást, miért nem tettél fel akkor egy frissebb Mint Cinnamont, főleg ha külön volt a /home, épp erre az esetre van kitalálva, hogy külön lehet partícionálni. Az eOS-sal össze se lehet hasonlítani beállíthatóságban. Az eOS tetszik az embereknek, de ennyi a tudása kb.
De még mindig megteheted, hogy felraksz egy 18.1-et, de most se formázd le a /home-ot.
A /home-ban lévő konfigok úgy sem működnek az eOS-sal. -
-
nemurea
aktív tag
Nekem ez nem tűnik túl célravezetőnek... Az Unetbootin és a Rufus kiváló arra, hogy egy (!) live CD-t kiírj pendrive-ra. Így átfutva ez közel van a hekkeléshez.
Ha egy penre több live CD-t akarsz tenni, javaslom az erre készített programokat (az XBOOT ilyen, bár azt nem használtam): [link] Amit használtam Linux alatt, az a Multisystem, rendben volt: [link]
De azt is megteheted, hogy nem live CD-ket raksz fel a penre, hanem rendesen installálod a rendszert, ennek megvannak az előnyei, de annyira azért nem javasolt megoldás a pendrive folyamatos írása-olvasása miatt (és USB2-n tök lassú általában). Vannak olyan disztrók, amelyek pont erre valók, de nekem a Chrunchbang is tökéletesen működött pendrive-ról.
-
törölt tag
Az első két mondattal én is pont így vagyok, csak X helyett L. Az utolsó mondat már nem vonatkozik rám. Egy gebasz miatt a 14.10 helyett ment vissza a 14.04, és már maradok, nem lépkedek felfelé. Ha lesz új gép, akkor arra a legfrissebb LTS. Vagy Debian félrolling.
A régi gépemen 2008-9 környékén volt vagy 1-1,5 év, hogy eth-n nem tudtam csatlakozni, csak wifi-n. Meg a 14.04 Lubuntu a wifivel szarakodott az elején. De már megy.(#22982) Kendek
Én az új gépre HD6740-hez először fglrx, majd az fglrx-update-et raktam. Semmi baja nem volt. Van ilyen is. -
-
-
Anélkül nem nagyon lehet se számítógépet újrarakni, se OS-t telepíteni... De használni se nagyon.
Amúgy nekem sem egyszerű újrarakni, egy nap minimum, de annak nagy része backupolás, meg inkább a szerverek újra belövése a gépemen, tesztelés. Csak egy használható OS, az gyorsan megy. -
-
csixy
addikt
Van olyan is hogy Ubuntu Gnome.
Telepítés után úgy néz ki, mintha Unity lenne, de ki kell jelentkezni és Gnome cllassic ablakkezelőt kell választani.
Ezután már ott a régi barátságos felület, csak ha véletlenül a bal felső sarokba téved az egered , akkor megint előtűnik a unity nevű borzadály , de told vissza az egered a bal felső sarokba és megint jó lesz minden. -
törölt tag
Két hét múlva hivatalos Ubuntu Mate is lesz.
-
spammer
veterán
Ezekkel lehet próbálkozni: [link]
Nálam az volt, mint ennek a kommentelőnek [link], tehát nekem is csak az acpi_osi=Linux működött, de nálad lehet, hogy valamelyik másik javítja meg.
Az is lehet, hogy egyik sem fogja, mert most éppen nálam sem megy sehogy, kivéve az xbacklight-ot, azzal tudom állítani a fényerőt (nem az igazi, de megteszi). Konzolos, de billentyűkhöz rendeltem, szóval kényelmesen használható.
-
Nem maradsz le sok dologról, de ezt a lépést ajánlottan csak két lépésből tudod megcsinálni, két frissítéssel egymás után. De a 15.04 most még fejlesztői verzió, áprilisban jön ki a végleges, mint azt gondolom te is tudod.
Ha viszont nincs időd kalapálgatni, akkor biztos, ami biztos alapon csinálj egy rendszermentést a mostani LTSről. -
Értem, például a Gnome 3.14- ről!?
14.10- re tudsz frissíteni, arra meg lehet telepíteni a Gnome 3.14- et. -
-
törölt tag
-
-
teleahocipöm
senior tag
Szerintem a GRUB jó volt, az Xp indult, csak a Lubuntu nem, fekete képernyőig jutott. Kipróbáltam a Rescatux-ból indítva is ugyanez a helyzet. Maga a Lubuntuval történhetett valami...., de próbálkozásaim a helyreállítóval a grubot is tönkrevágták, most már egyáltalán nincs. Legalább az xp már indul, nem kell foglalkozni. A Lubuntut valószínüleg újra kell telepíteni, mert helyreállítási lehetőséget nem találtam a LiveCD-n. A Rescatuxot meg kidobom.
-
teleahocipöm
senior tag
Köszi, nem maradt. Sajnos elkezdtem a helyreállítást –ami nagyobb most károkozást jelent- a Rescatux-val, ott is van GRUB helyreállítás, de az törölte onnan az XP-t csak Ubuntu volt, vagy nem volt és akkor indult rögtön a win, de a végén már ez sem volt csak az „MBR1:” szöveg fekete képernyő b.felső sarkába és ennyi.
Közben annyival jutottam előrébb, hogy a Rescatux-ban az eddig Automatikus mód helyett a GRUB2 konzolt indítottam, így választhattam az XP és vagy 4 linux ( csak 1 van fenn) verzió indítása között. Az xp-t indítottam most onnan írok, de mindjárt reboot és megnézem hol tartok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kedvenc zene a mai napra
- Videószerkesztés
- Macska topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest